Σάββατο, Νοεμβρίου 03, 2007

Νέα κυριακάτικη εφημερίδα

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ρίχτε μια ματία στην νέα εφημερίδα ΣΚΡΙΠ. H εφήμερίδα είναι νέα αλλά ο τίτλος της όχι. Αυτός ήταν ο τίτλος μιας εφημερίδας που από το το 1893 έως το 1895 ήταν σατιρική και μέχρι το 1929 ήταν καθημερινή πολιτική. Όπως αναφέρει το σημείωμα του εκδότη της:

Η ΣΚΡΙΠ και οι συντάκτες της, φιλοδοξούμε να δώσουμε βήμα σε όσους ανθρώπους έχουν κάτι να πουν αλλά τα μεγάλα ΜΜΕ δεν έχουν χώρο γι αυτούς. Πιστεύουμε ότι έτσι θα συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στη συζήτηση γύρω από θέματα, όπως εκείνα της παιδείας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της οικονομίας, των εξωτερικών σχέσεων αλλά και στην συζήτηση που έχει αρχίσει εδώ και χρόνια ανάμεσα στις δυνάμεις εκείνες, που ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν θέλουν μια Ελλάδα δυνατή, υπερήφανη, και που με γνώμονα τη λογική, τοποθετείται δίπλα στους ευρωπαίους εταίρους της.
Το ΣΚΡΙΠ έχει γνώμη και έχει θέσεις.


Είμαστε υπέρ της Ελεύθερης Οικονομίας, μιας ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας,θεμέλιο της οποίας είναι ο σεβασμός και η πλήρης και χωρίς όρους αποδοχή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε μια τέτοια κοινωνία δεν έχουν καμιά θέση, κανενός είδους διακρίσεις, με πρώτες τις θρησκευτικές. Υποστηρίζουμε επομένως με θέρμη, τον χωρισμό Κράτους –Εκκλησίας, ως ένα πολύ σημαντικό βήμα προς ένα σύγχρονο Κράτος. Όπως επίσης, αυτός ακριβώς ο αποκλεισμός κάθε είδους διάκρισης,οδηγεί και στην απόρριψη κάθε εθνικιστικής πράξης.

1 σχόλια:

Jim.Hellas είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα ακούγεται. Ξέρετε αν θα έχει και website?

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock