Δευτέρα, Μαΐου 12, 2008

Η Ελλάδα πρωτεύει ακόμη μια φορά

Σήμερα διάβασα ότι η Ελλάδα απέκτησε ενά ακόμα βραβείο. Παγκοσμιώς είναι αυτοί που καπνίζουν τα περισσότερα τσιγάρα ανά κάτοικο; 3000 τσιγάρα τον χρόνο. 500 περισσότερα από το νούμερο 2 Ουκρανία και 3 Σλοβενία.

Νιώθω περήφανος σαν Ελλήνας. Αυτή είναι μια πρωτιά που οφείλει να κάνει το Ελληνικό έθνος να κοιτάξει τον ευατό του στον καθρέπτη και να χαρεί. Πώς νοιάζεται για διακρίσεις σε άλλους τομείς? Όταν μπορείς να είσαι πρώτος καπνιστής τι άλλο να σε ενδιαφέρει?

Οι επόμενοι τομείς που η Ελλάδα στοχεύει να βγει πρώτη είναι οι χαμένες μέρες λόγω απεργίας, κατανάλωση αλκοόλ, τραυματίες σε παιχνίδια ποδοσφαίρου και επίσης σε δημόσιους υπαλλήλους ανά κάτοικο.

Φυσικά υπάρχουν πολλές άλλες πρωτίες που αξίζουν στην ελλάδα να δούμε τι θα κάταφερει το κράτος. Θα ήταν πιο βολικό να πρωσπαθούσαν οι πολίτες να πετύχουν στόχους όπως: πιο ανοιχτή οικονομία, ανώτερη εκπαίδευση, επιστήμονες ανά κάτοικο, καλά πανεπιστήμια, καλό σύστημα υγείας, εξαγωγές, παραγωγικότητα.

Θα περιμένω νέα για την επόμενη πρωτεία της χώρας; προσωπική απόψη? Δεν λέω.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

toulaxiston eimaste oi prwtoi stis erwtikes suneureseis ana etos. http://www.durex.com/cm/gss2005Content.asp?intQid=778&intMenuOpen=

oi prwtoi sto sex on the beach.
http://www.durex.com/cm/gss2005Content.asp?intQid=945&intMenuOpen=

mh bazete loipon olo ta asxhma, katexoume akoma ta prwteia se tomeis pou alloi den mporoun na apodosoun...

περιούσιος είπε...

Αν και δεν μας τιμά η πρωτιά στον αριθμό καπνιστών, ας σκεφτούμε και κάποιες θετικές πρωτιές, όπως την τελευταία θέση στην εγκληματικότητα στην Ε.Ε. αλλά και στις αυτοκτονίες, όπου, μεταξύ άλλων, κατέχουμε και μια από τις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως.

Ποιόν χαρακτηρίζει η εν λόγω στατιστική υπηρεσία ως καπνιστή; Εκείνον, ο οποίος καπνίζει 2-3 τσιγάρα την ημέρα ή το θεριακλή;

Ανώνυμος είπε...

μαθε να βγαζεις διαβατηριο στην ωρα σου και ασε το δασκαλικι, αντε καλα εισαι εκει που σαι

Ανώνυμος είπε...

ρε ανώνυμε 3

τι σε πείραξε αυτό που λέει? Λάθος έχει?

ωραία λογική έχεις ανώνυμε!

Andrew είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση έχω μόνο: είστε υπέρ της αποποινικοποίησης των «μαλακών» ναρκωτικών, κι αν ναι, σε ποια βάση;

libertarian είπε...

είμαστε ποιοι; Εγώ πάντως είμαι υπέρ για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ηθικός, θέμα ατομικής ελευθερίας, δεν μπορεί να είναι έγκλημα το να καπνίσεις κάνναβη, ο δεύτερος είναι πρακτικός, η ποινικοποίηση των μαλακών ψυχοτρόπων ουσιών είναι ο προθάλαμος για τα σκληρά ναρκωτικά. Ο έμπορος έχει συμφέρον να πουλάει σκληρά γιατί είναι πιο ακριβά και σε κάνουν μόνιμο πελάτη λόγω της εξάρτησης, έτσι στέλνουμε τα παιδιά κατευθείαν στο στόμα του λύκου με την ποινικοποίηση των μαλακών.

artois είπε...

Από ό,τι έχω καταλάβει, η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι μπροστάρισσα στον αγώνα κατά του καπνίσματος και μπροστάρισσα στον αγώνα για την ελεύθερη χρήση ναρκωτικών.

Αλλά μαζί με τον αγώνα για την ελεύθερη χρήση, ας μας κάνει και μία λίστα με τα προτεινόμενα και λεγόμενα μαλακά για να ξέρουμε τι θα παίρνουμε.

Μετά, μαστουρωμένοι όπως θα είμαστε, μπορεί να γίνουμε και ψηφοφόροι της.

Ανώνυμος είπε...

Κατά του καπνίσματος απλού καπνού και υπέρ της ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών;
ααχαχαχαχα καλό
δηλαδή είστε κατά του καπνίσματος της νταφού αλλά προτείνετε - ας πούμε - να τη χρησιμοποιούμε αντί για ρίγανη σε φαγητά;
καραγκιοζοπουλέοι

artois είπε...

Συγγνώμην που βιάστηκα να σχολιάσω. Ο ξενέρωτος με έβαλε σε σκέψεις...

Δεν είχα σκεφτεί τη χρήση σε φαγητά και αφεψήματα.

Αν όμως επιμένετε για την ελεύθερη χρήση έτσι όπως την εννόησα εγώ και όχι όπως την εννοεί ο ξενέρωτος, τουλάχιστον η Φιλελεύθερη Συμμαχία εγκρίνει, αντί να καπνίζουμε τσιγάρα, να μασάμε τον καπνό όπως έκαναν στην άγρια δύση?

Ανώνυμος είπε...

Μην τα μπερδεύετε. Ο καπνός είναι νόμιμος, απλά περιορίζεται η χρήση του σε δημόσιους χώρους.
Αν γίνει νόμιμη η κάνναβη δε σημαίνει ότι δε θα περιορίζεται και αυτής η χρήση στους δημόσιους χώρους.

libertarian είπε...

"Από ό,τι έχω καταλάβει, η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι μπροστάρισσα στον αγώνα κατά του καπνίσματος"

Από που το κατάλαβες αυτό; Το γεγονός ότι βλάπτεις έτσι την υγεία σου δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τιμωρηθείς,

Ανώνυμος είπε...

Ξενέρωτε και Artois,

προφανώς δεν έχετε καταλάβει τη διαφορά μεταξύ του να είναι κάποιος υπέρ της ελεύθερης επιλογής και υπέρ της πράξης της ίδιας. Μπορεί κάποιος να αποδοκιμάζει τόσο τη χρήση καπνού και κάναβης, αλλά ταυτόχρονα να είναι υπέρ το κάθε ατόμου να επιλέγει ελεύθερα. Αλλιώς θα έπρεπε η μοιχεία να είναι ακόμα ποινικό αδίκημα (αφού το να απατάς το/τη σύζηγό σου είναι κακό ας το ποινικοποιήσουμε).

Όσο για τη διαφορά μεταξή καπνού και κάναβης, η νικοτίνη που βρίσκεται στον καπνό είναι μια από τις πιο εθιστικές ουσίες που υπάρχουν. Αντίθετα, η κάναβη δεν προκαλεί εθισμό. Αν πρέπει να είναι κανείς υπέρ της ποινικοποίησης της κάναβης για να μην ψηφίζει ο κόσμος μαστουρωμένος, όπως χαριτομένα έγραψε ένας από τους δυο σας, να ποινικοποιήσουμε και το αλκοόλ για να μην ψηφίζει ο κόσμος μεθυσμένος.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι κακό πράγμα η μοιχεία; Επειδή το λένε οι θρησκείες;

Για τη χρήση των ναρκωτικών και τις συνέπειές της μιλάνε οι επιστήμονες.

Και το ζήτημα που βάζει η Φιλελεύθερη συμμαχία, δεν είναι η αποποινικοποίηση, είναι η ελεύθερη χρήση τους. Αν δεν το λέει απευθείας και καλύπτεται πίσω από την "αποποινικοποίηση", αυτά είναι προς κατανάλωση μόνον από αφελείς.

Εσύ είσαι αφελής;

Ανώνυμος είπε...

Δεν θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου αλλα η Ελλαδα ειναι επισης πρωτη στην αυξηση της παραγωγηκοτητας και την αυξηση του κατα κεφαλην ΑΕΠ την τελευταια δεκαετια αναμεσα στις χωρες του ΟΟΣΑ.Ταυτοχρονο ειχε την μεγαλυτερη αυξηση του κοστους εργασιας στην μεταποιηση κατι που ειχε ως αποτελεσμα την δραματικη επιδεινωση της ανταγωνιστηκοτητας.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock