Δευτέρα, Ιουλίου 03, 2006

Η Αυγή του φασισμού

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Διονύση Γουσσέτη, το οποίο κόπηκε από την "Αυγή" του περασμένου Σαββάτου.

Όχι μόνο εκθέτει τους καταληψίες και φανερώνει τον ολοκληρωτικό και τραμπούκικο τρόπο σκέψης και δράσης τους, αλλά ξεγυμνώνει και την υποτιθέμενη δημοκρατικότητα και τις υποκριτικές ευαισθησίες της "Αυγής" με την ουσιαστική λογοκρισία που του επιβλήθηκε. Όσο και να προσπαθούν να λογοκρίνουν την αλήθεια, αυτή δεν μπορεί να χωρέσει στις προκατασκευασμένες κασσέτες τους, τα απλουστευτικά συνθήματα και τις ξεπερασμένες ιδεοληψίες τους.

32 σχόλια:

Maria Velliou είπε...

Ντροπή και αίσχος!
Αλλά αρχίζω να λυπάμαι για τα παιδιά μας! Διότι κάποιες κοινωνικές δυνάμεις έθρεψαν αυτή την απίστευτη ανευθυνότητα και το θράσος. Και πολύ φοβάμαι ότι αν και τώρα δεν γίνει τίποτε, αν ο ωχαδερφισμός συνεχίσει να κουκουλώνει τέτοια περιστατικά, φοβάμαι ότι θα την πληρώσει η κοινωνία ακόμη χειρότερα στο μέλλον την ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές.

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Μα νομίζω και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε συγκεντρώσει τους καθηγητές του πανεπιστημίου και τους είχε κάνει υποδείξεις για το πώς θα ασκούν τα καθήκοντά τους για να είναι ωφέλιμοι στον λαό. Τουλάχιστον, όμως, δεν τους είχε κρατήσει για τέσσαρες ώρες.
Όσοι ψήφισαν συνθηκολόγηση απέδειξαν ότι δεν πρέπει να είναι καθηγητές. Και, αν προβάλουμε αριθμητικώς την αναλογία των αξίων προς αναξίους καθηγητές, θα καταλήξουμε στο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών πρέπει να πάρει πόδι.
Ο Ελεύθερος Σκοπευτής της Καθημερινής της Κυριακής, 2 Ιουλίου 2007 έχει μια πρόταση. Να επιστρέφει το κράτος τα έξοδα που έκανε στους γονείς των παιδιών που δεν έπιασαν την βάση στις πανελλαδικές εξετάσεις. Έτσι, τα παιδιά θα γράφουν σκοπίμως χάλια, θα παίρνουν τα χρήματα και θα πηγαίνουν να σπουδάζουν στο εξωτερικό. Και τα ντόπια ΑΕΙ και ΤΕΙ θα κλείσουν ελλείψει φοιτητών. Μετά τα ξανανοίγουμε με το σωστό καθεστώς, δηλαδή δίδακτρα και δάνεια με υποτροφίες για τους αρίστους που δεν είναι εύποροι και φυσικά κανένα φραγμό στην είσοδο. Αν πληρώνετε, θεωρείτε ότι θα ωφεληθείτε από τις σπουδές σας εδώ. Καθήστε και για όσο χρόνο σας δανείζει η τράπεζά σας, ουδέν πρόβλημα.

ΥΓ Πήγα Λύκειο μαζί με τον Εελύθερο Σκοπευτή πριν 31 χρόνια !

Ανώνυμος είπε...

Οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στον Βασίλη Βασσάλο. Όταν η εντιμότητα και το ακαδημαϊκό ήθος στοχοποιούνται, δεν μπορούμε πια να μένουμε άφωνοι.

Ανώνυμος είπε...

Μα αν δεν κάνω λάθος ακόμα και ο κος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ (από τα πιό σοβαρά στελέχη του) για κάποια περίεργη αφορμή είχε και αυτός παραμείνει υπό ομηρία μέσα στο πολυτεχνείο κρατούμενος κάποια όχι και τόσο ποιητική νύχτα του περασμένου χειμώνα αν δεν απατώμαι...

Αλλά βλέπεις δεν το θυμάται... Είναι βλέπεις σε "συγγενή ιδεολογικό χώρο" με τα "παιδιά" ο κος βουλευτής και φοβάται μην τα συγχίσει...

Κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

...και μην αυταπατάσθε. Αυτά συνέβαιναν με περίεργη συχνότητα από το 1980 (πως μας πήρε ο διάολος σε όλα μετά το 1980 είναι άξιο θαυμασμού... deathwish μας έπιασε; ) απλά τώρα αρχισαν να βγαίνουν στη φόρα, κάτι το Ιντερνετ, κάτι το ότι πάνε περισσότεροι άνθρωποι 'έξω, κάτι το οτι η κρούστα της ιδεολογικής αγκύλωσης σπάει κάποια στιγμή και πολλοί αναφωνούν Αμάν!!! Βρε δίκιο είχα!!! Ούτε προβοσκίδα είχα ούτε μεγάλα αυτιά. !!!

aggelos-x-aggelos είπε...

Το πρόβλημά μας είναι το σύδρομο της χούντας που ποτέ δεν ξεπεράσαμε και πιστεύουμε ακόμα ότι όλοι θέλουν να μας φάνε. Όποιος έχει όρεξη τα γράφω αναλυτικά εδώ

Roark είπε...

Εγώ αντίθετα πιστεύω το ξεπεράσαμε. Φτάσαμε μάλιστα στο άλλο άκρο, όπου αυτοί που θέλουν να φάνε το κάνουν φωνάζοντας ότι τους τρώνε.

museologist είπε...

gm2263 said...
"Μα αν δεν κάνω λάθος ακόμα και ο κος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ (από τα πιό σοβαρά στελέχη του) για κάποια περίεργη αφορμή είχε και αυτός παραμείνει υπό ομηρία μέσα στο πολυτεχνείο κρατούμενος κάποια όχι και τόσο ποιητική νύχτα του περασμένου χειμώνα αν δεν απατώμαι...Αλλά βλέπεις δεν το θυμάται... Είναι βλέπεις σε "συγγενή ιδεολογικό χώρο" με τα "παιδιά" ο κος βουλευτής και φοβάται μην τα συγχίσει..."

Ακριβώς. Εκείνη τη βραδιά είχε καταλυθεί στην πράξη η δημοκρατία, με τους φοιτητές να έχουν σε ομηρεία εκλεγμένους βουλευτές. Και το μόνο που βρέθηκε να πει ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος είναι ότι είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα "παιδιά", τα οποία υποθέτω αφέθηκαν να πάνε να πιούνε το βραδυνό τους γαλατάκι και να κοιμηθούν ήσυχα να ξεκουραστούν, ώστε και την επόμενη μέρα να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους της αποδόμησης του πανεπιστημίου, της δημοκρατίας κτλ...μαζί με όλους τους πολιτικούς μας που γενικώς κοιμούνται τον ύπνο του Δικαίου και φυσικά πέρασαν στα ψιλά το ατυχές γεγονός. "Τυφλός τυφλόν οδηγεί...". Αηδία.

S G είπε...

αυτη ειναι η Ελλαδα. παιρνει ενα ατομο με βαρβατο διδακτορικο απο το Στανφορντ (πρεπει να ειναι στα τοπ 5 πληροφορικης παγκοσμιως ετσι?) τον βασανιζει σε ενα μετριο πανεπιστημιο και οταν τολμα να πει την γνωμη του του καταστρεφει την ερευνα και τον κανει να φοβαται καθε φορα που παει στο γραφειο του. Συγχαρητηρια ρε καθιζηματα τα καταφερατε. Αντε με λιγη τυχη θα ξαναφυγει ο ανθρωπος για τις ΗΠΑ με ολοςυ τους αλλους αξιολογους να μεινετε μονοι με τους ιδεοληπτικους καθηγητισκους σας...

Πραγματικα οσο περισσοτερο ρωτω για τα ελληνικα ΑΕΙ τοσο πιο πολυ αναγουλα μου ερχεται. Μουπε χτες φιλος οτι στην Νομικη αυτο εχει γινει αρκετες φορες: κλεινουν καθηγητες σε δωματια μεχρι να παρουν την "σωστη αποφαση", διωχνουν ομιλητες απο συμποσια επειδη δεν γουσταρουν την γνωμη τους, ψηφιζουν για καταληψεις με παιδια απο ΤΕΦΑΑ να κανουν τις "ειδικες δυναμεις"... αν ημουν στην Ελλαδα θα εκανα αμεσα εκστρατεια για διαφυλαξη του ασυλου. ξερετε εκεινο το ασυλο που ειναι για να διαφυλασσει την ελευθερη ανταλλαγη ιδεων οχι την καταστολη της απο αμυαλους τραμπουκους!

Maria Velliou είπε...

Υπάρχει κάτι ακόμη χειρότερο: κάποιοι από αυτούς τους σημερινούς τραμπούκους θα είναι καθηγητές πανεπιστημίου αύριο. Κάποιοι άλλοι ήδη από την πίσω πόρτα είναι σε συνεννόηση με κάποιους καθηγητές ενώ κοντράρονται με τους υπόλοιπους.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο καθηγητές αγαπητή Μαρία; και βουλευτές, και δήμαρχοι, και "παράγοντες".

Από τη μυρωδιά που αναδύθηκε από το βόθρο που άθελα της ίσως άνοιξε η καλή καγαθή πλην μέτρια κα Κουτσίκου, μάθαμε πολλά πράγματα... Ολοι αυτοί, και οι αυξημένης τριχοφυϊας νεαροί αλλά και οι καλλίπυγες φοιτήτριες οι οποίες με περίσσιο θάρρος και without a blink of an eye (για να μην πω θράσος) αντιμετώπιζαν άτομα πολλαπλάσιας από αυτά ηλικίας, δυστυχώς θα εξαργυρώσουν αδρά αυτή τη συνδικαλιστική τους δράση, και θα είναι οι νέοι μας -να το πω έτσι- "νταβατζήδες" και μαθητευόμενοι μάγοι της πολιτικής σε μια χώρα που και το 2010, και το 2020 που θα είναι αυτοί πλέον "στα πράγματα" θα είναι και τότε όπως και τώρα τελευταία σε όλα, και της οποίας ένα υπολογίσιμο ποσοστο του πληθυσμού, όχι απαραίτητα το μεγαλύτερο ή το καλύτερο αλλά το καλύτερα δικτυωμένο θα φαντασιώνεται τη χώρα του σαν ένα γαλατικό χωριό που τη "σπάει" στους ξενέρωτους Ευρωπαίους αντί για μια ισότιμη χώρα που θα μπορούσε να είναι από τις πρώτες σε όλα.

Οι Τούρκοι έφυγαν εδώ και 400 χρόνια αλλά -μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο- οι Έλληνες ποτέ δεν ξέχασαν το Αρματολίκι, μόνο που τώρα ελλείψει Τούρκων ή α΄λλων "βαρβάρων" το κάνουν οι μισοί στους άλλους μισούς.

Ελλάδα, η μαύρη τρύπα της λογικής...

Ανώνυμος είπε...

Ζωγράφισε ο gm. Τα παιδιά αυτά τα κομματόσκυλα του καναπέ , τα κύριε καθηγητά επειδή δεν προλαβαίνω να διαβάσω λόγω κομματικών υποχρεώσεων βάλτε μου το 5αρι και τα βρίσκουμε, αυτοί είναι φυσικά το πολιτικό μας μέλλον. Άσε κάτι κορόιδα να διαβάζουν , να κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά, να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα.
Εμείς αραγμένοι στο Δημόσιο θα απολαμβάνουμε τα προνόμια των πτυχίων που πήραμε χωρίς διάβασμα (και γιατί να έχεις γνώσεις μήπως θα δουλέψεις;) και με είδωλό μας το Λαλιώτη , τον πλουσιότερο οδοντίατρο της Ελλάδας που δεν έχει ούτε καρέκλα , θα σας κοιτάμε αφηψυλού. Γιατί τα ρετιρέ ψηλά είναι.

ggl είπε...

Η διασταύρωση στοιχείων μάλλον σήμερα θεωρείται ξεπερασμένη, αφού το είπε και μάλιστα το έγραψε κάποιος είναι de facto και η αλήθεια. Φασίστες στην Αυγή και όχι έγκυρη δημοσιογράφοι, μάλιστα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν κόβεται μια τακτική στήλη σχολιασμού, επειδή δεν διασταύσωσαν τις πληροφορίες τις, ναι είναι φασισμός. Ειδικά όταν δεν είχαν ανάλογες ευαισθησίες διασταύρωσης τόσα χρόνια στις πληροφορίες των εκάστοτε σχολίων του κ.Γουσσέτη. Είναι φασισμός του χείριστου είδους.

Η στήλη του κ.Γουσσέτη ήταν εβδομαδιαία στήλη σχολιασμού. Άποψης. Γνώμης ενός τακτικά συνεργαζόμενου αρθρογράφου. Επώνυμη και ο συγγραφέας της έφερε αποκλειστικά την ευθύνη των όσων έγραφε. Δεν ήταν ρεπορτάζ της εφημερίδας, όπου ο ρεπόρτερ της οφείλει να διασταυρώνει την εγκυρότητα των πληροφοριών του.

Ωραία αριστερά έχουμε, που επικροτεί τέτοιες ενέργειες...

Ανώνυμος είπε...

Η τερματική ατάκα του αίωνα:

"δεν τους τρομάζουν οι απέναντι αλλά οι έξω από αυτούς"

Δημοσιέυτηκε από κάποιον στο blog του Νικου Δήμου. Απίστευτη!!!

Μήπως τελικά αν βρούμε το τι κοινό έχει η υπόθεση του μικρού Αλεξ μα εκείνη του καθηγητή του οποιου βανδάλισαν -ευτυχώς- μόνο το γραφείο του, θα καταλάβουμε το τι "παίζει" εδώ πέρα;

ggl είπε...

Αν όντως λόγω του άρθρου, Anonymous, ο κύριος Γουσσέτης δεν αρθρογραφεί πλέον στην Αυγή τότε συνυπογράφω και εγώ τη μομφή ενάντια της Αυγής.

Ανώνυμος είπε...

Ναι όντως παρόμοιο και το περιστατικό στο ΕΜΠ με το Βενιζέλο.Βέβαια 'ξέχασες΄ να αναφέρεις για τον πυροβολισμό του ασφαλίτη-φρουρού του Βενιζέλου προς τους φοιτητές μέσα στο άσυλο το οποίο προηγήθηκε και αποτέλεσε την αφορμή για την 'ομηρεία', δηλαδή την μίμινουμ απαίτηση από τον βενιζέλο να απολογηθεί για το γεγονός ότι έβαλε τον κουμπουροφόρο στο ιστορικό κτίριο. Βέβαια αυτή ήταν πάντα η ιστορία του φιλελευθερισμού, όταν δεν μπορεί να πείσει πλέον τις μάζες τότε η απόλυτη αξία γίνεται το σώσιμο του 'πολιτισμου΄με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ:από την συκοφαντία και τα ψέμματα μέχρι την ωμή καταστολή. Χαιρετίσματα στους ΄φρουρούς της ελευθερίας΄...

Ανώνυμος είπε...

Kαλά και του πήρε του Βενιζέλου... 10 ώρες να ζητήσει μια συγνώμη (άλλος και αυτός, πηγε στο πανεπιστήμιο με τον "μπραβο" του που ήταν και "φορτωμένος"). Και τι σχέση έχει αυτό με το γεγονός ότι τον ΄κρατούσανε όμηρο; Δεν μπορούσανε απλά να του ζητήσουν να περιμένει ο μπράβος εκτός κτιρίου; Επρεπε να τον κρατήσουν μέσα τοσες ώρες;

Αλλά και πάλι, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ, ούτε της Ανατολής, ούτε της δύσης, δε θα γινόταν ανεκτή η κράτηση ενός μέλους του κοινοβουλίου επί τόσες ώρες. Απλά εδώ ειναι μπουρδελοελλαδιστάν και όλα επιτρέπονται.

Αλλά όταν ο παθών το κάνει μόκο, τι λόγος πέφτει σε εμένα ή τους υπολοίπους; Την επόμενη φορά παιδιά, ξεβρακώστε τους και αφήστε τους γυμνούς στην Πατησίων, εφόσον δεν ενοχλούνται...

Ανώνυμος είπε...

O φρουρός του Βενιζέλου πυροβόλησε στον αέρα όταν ό όχλος του την έπεσε κανονικά -- το αυτοκίνητο το σπάσανε, και του επιτέθηκαν για να του σπάσουν και το κεφάλι, ή κατ'ελάχιστο να του κλέψουν το πιστόλι. Τι έπρεπε να κάνει; Να κάτσει να τις φάει (or worse) για να μη θίξει τις ευαισθησίες σου;

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο την επόμενη φορά να πυροβολήσει στο ψαχνό για να μη θίξει τις δικές σου ευαισθησίες. Και μετά να κάνοει και μια μηνυσούλα η οικογένεια του θύματος για να δικαιωθεί, όπως ΄δικαιώθηκε' ο 15χρονος Καλτεζάς το 85 και οι Κουμής-Κανελλοπούλου το 80.Μα τώρα τι λέω άλλωστε είπαμε ο φιλελευθερισμός σας τελειώνει εκέι που αρχίζει να τρίζει το σύστημα σας-άλλωστε τι θέλαμε να είχαμε γίνει αλβανία;

Roark είπε...

Eπειδή βλέπω υπάρχουν 2-3 ανώνυμοι, δεν βάζετε κάνα nickname για να μην σας μπερδεύουμε; Τσάμπα είναι.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον έχεις πρόβλημα κατανόησης: πυροβόλησε για να προστατευτεί -- ούτε για τις δικές μου ούτε για τις δικές σου ευαισθησίες και "ευαισθησίες". Στο χώρο ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, κι αν (όχι απίθανο, απ'οτι καταλαβαίνω) παραβίαζε το άσυλο, η αστική δημοκρατία δίνει τρόπο αντίδρασης: Τον βγάζεις φωτογραφία, κάνει καταγγελία κάποιος (ο Πρύτανης, η Σύγκλητος,κλπ) και τρώει (αυτός/ο προϊστάμενός του κλπ) 6 μήνες φυλακή -- έτσι λέει ο νόμος, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι *ξεκάθαρος*.

Αλλά προτιμάμε την αυτοδικία, και την παράνομη αλλά "εν ασυλία" βία, διότι είμαστε "επαναστάτες" και η αστική δημοκρατία (το γαμ*νο πολίτευμα της χώρας!) δε μας κάνει.

gb είπε...

Auctoritas contra auctoritas, non veritas, facit legem.
Nα πως διαπαιδαγωγεί η σημερινή εξουσία την αυριανή.
Αντισταθείται, όπως λέει ο ποιητής
στην αυριανή εξουσία γιατί η τωρινή είναι μία απειροελάχιστη στιγμή ανάμεσα στο παρελθό και το μέλλον. Ο Γουσέτης έκανε το ρεπορτάζ όπως και πολλοί άλλοι,

Kiνητοποίση φοιτητών .....
http://www.bulls.gr/read_op.php?m=2,13&oid=1550

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ποιός έχει το πρόβλημα της κατανόησης: είναι γνωστό ότι η πρυτανεία έβγαλε ανακοίνωση καταγγελίας του συγκεκριμένου περιστατικού και μάλιστα ιδιαίτερα σκληρή.Ο φρουρός προφανώς θα μπορούσε να εντοπιστεί και να αναγνωριστεί από δεκάδες άτομα που βρίσκοταν στο χώρο του ΕΜΠ εκείνο το βράδυ.Αρκεί ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα να προχωρούσε στη δίωξη-είδες εσύ να έγινε κάτι τέτοιο;;;
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι οι παρευρισκόμενοι καλά κάναν και προσπαθήσαν να υπερασπιστούν στην πράξη το άσυλο(και το ότι ο όχλος του την έπεσε είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ αυθαίρετη κρίση)δικαιώθηκαν με την πράξη τους εκ των υστέρων όταν η 'ανεξάρτητη' δικαιοσύνη αδράνησε για ακόμα μια φορά.

S G είπε...

υπαρχει καμμια αξιοπιστη πηγη για το τι εγινε τελικα? γιαιτ μου φαινονται εξωφρενικα αυτα που ακουω...

Ανώνυμος είπε...

Χαιρομαι που επεσα τυχαια σε αυτη την ιστοσελιδα με ανθρωπους που στοχαζονται , με πολυ ενδιαδεροντα θεματα, εμπεριστατωμενα αρθρα και σχολια. Συμφωνω απολυτα με το πνευμα που κυριαρχει στην μεγαλη πλειοψηφια των συμμετεχοντων στο θεμα των καταληψεων. Δεν ειναι δυνατον μια μικρη μειοψηφια απο κακομαθημενα παιδια να συμπεριφερονται τοσο αθλια και να κανουν τετοια ζημια στην ανωτατη εκπαιδευση και στην δημοκρατια.Το κακο εχει παραγινει και πρεπει να σταματησει.
Και επειδη στην Ελλαδα δυστυχως η πνευματικη μας ηγεσια δεν εχει την διαθεση να ορθωσει αναστημα απεναντι σε τετοιες συμπεριφορες , σκεφτομαι οτι ισως εμεις οι απλοι πολιτες θα μπορουσαμε βοηθησουμε την κατασταση. Και ειμαι σιγουρη οτι μπορουμε , εχοντας στην διαθεση μας αυτο το εργαλειο που λεγεται διαδικτυο, μεσω του οποιου εχει συντονιστει η δραση ανθρωπων απο ολα τα μηκη και πλατη.
Προτεινω να γραφτει ενα κειμενο-αιτημα σχετικα με την καταργηση του ασυλου, χωρις αυτο να εχει αναφορες σε κομματικες θεσεις , αλλα μονο στην λογικη και στην αναγκη να μην βλαπτεται η λειτουργια και η αξιοπιστια της πανεπιστημιακη μας εκπαιδευσης .Αυτο το κειμενο

Ανώνυμος είπε...

Χαιρομαι που επεσα τυχαια σε αυτη την ιστοσελιδα με ανθρωπους που στοχαζονται , με πολυ ενδιαδεροντα θεματα, εμπεριστατωμενα αρθρα και σχολια. Συμφωνω απολυτα με το πνευμα που κυριαρχει στην μεγαλη πλειοψηφια των συμμετεχοντων στο θεμα των καταληψεων. Δεν ειναι δυνατον μια μικρη μειοψηφια απο κακομαθημενα παιδια να συμπεριφερονται τοσο αθλια και να κανουν τετοια ζημια στην ανωτατη εκπαιδευση και στην δημοκρατια.Το κακο εχει παραγινει και πρεπει να σταματησει.
Και επειδη στην Ελλαδα δυστυχως η πνευματικη μας ηγεσια δεν εχει την διαθεση να ορθωσει αναστημα απεναντι σε τετοιες συμπεριφορες , σκεφτομαι οτι ισως εμεις οι απλοι πολιτες θα μπορουσαμε βοηθησουμε την κατασταση. Και ειμαι σιγουρη οτι μπορουμε , εχοντας στην διαθεση μας αυτο το εργαλειο που λεγεται διαδικτυο, μεσω του οποιου εχει συντονιστει η δραση ανθρωπων απο ολα τα μηκη και πλατη.
Προτεινω να γραφτει ενα κειμενο-αιτημα σχετικα με την καταργηση του ασυλου, χωρις αυτο να εχει αναφορες σε κομματικες θεσεις , αλλα μονο στην λογικη και στην αναγκη να μην βλαπτεται η λειτουργια και η αξιοπιστια της πανεπιστημιακη μας εκπαιδευσης .Αυτο το κειμενο

Ανώνυμος είπε...

Χαιρομαι που επεσα τυχαια σε αυτη την ιστοσελιδα με ανθρωπους που στοχαζονται , με πολυ ενδιαδεροντα θεματα, εμπεριστατωμενα αρθρα και σχολια. Συμφωνω απολυτα με το πνευμα που κυριαρχει στην μεγαλη πλειοψηφια των συμμετεχοντων στο θεμα των καταληψεων. Δεν ειναι δυνατον μια μικρη μειοψηφια απο κακομαθημενα παιδια να συμπεριφερονται τοσο αθλια και να κανουν τετοια ζημια στην ανωτατη εκπαιδευση και στην δημοκρατια.Το κακο εχει παραγινει και πρεπει να σταματησει.
Και επειδη στην Ελλαδα δυστυχως η πνευματικη μας ηγεσια δεν εχει την διαθεση να ορθωσει αναστημα απεναντι σε τετοιες συμπεριφορες , σκεφτομαι οτι ισως εμεις οι απλοι πολιτες θα μπορουσαμε βοηθησουμε την κατασταση. Και ειμαι σιγουρη οτι μπορουμε , εχοντας στην διαθεση μας αυτο το εργαλειο που λεγεται διαδικτυο, μεσω του οποιου εχει συντονιστει η δραση ανθρωπων απο ολα τα μηκη και πλατη.
Προτεινω να γραφτει ενα κειμενο-αιτημα σχετικα με την καταργηση του ασυλου, χωρις αυτο να εχει αναφορες σε κομματικες θεσεις , αλλα μονο στην λογικη και στην αναγκη να μην βλαπτεται η λειτουργια και η αξιοπιστια της πανεπιστημιακη μας εκπαιδευσης .Αυτο το κειμενο να μπει σε μια ειδικα διαμορφωμενη ιστοσελιδα, οπου θα μπορουν να το συνυπογραψουν επωνυμα χιλιαδες πολιτες. Για την αξιοπιστια της υπογραφης θα μπορουσαν να αποστελλονται τα στοιχεια μας, δηλ ονοματεπωνυμο,αρ. ταυτοτητας κ.λ.π.
Τι λετε; Δεν ειναι καιρος , εκτος απο το να εχουμε δικιο, να το διεκδικησουμε ;

gb είπε...

Ανώνυμη κυρία μου και κύριοι,
τίποτα δε καταλάβαμε;
Η συζήτηση γίνεται γιατί κάποιοι καταργούν το άσυλο με τη βία,
εκ των έσω σε αγαστή συνεργασία με "αντιπάλους" εκ των έξω,
"...και να κανουν τετοια ζημια στην ανωτατη εκπαιδευση και στην δημοκρατια.." όπως λέτε.
Μας ζητάτε να υπογράψουμε για να γίνει πραγματικότητα αυτό που πέτυχαν και επιδιώκουν;
Τι περίεργες συμμαχίες αλήθεια.
Αμέ η κ. Βέλλιου που λυπάτε για τα παιδιά των..γονέων ωχαδελφιστών για τους οποίους απο σεβασμό δεν λυπάτε ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ αφήνει τους δήθεν "αναρχικούς" να τα σπάνε όλα ώστε ο κόσμος να ταυτίζει οποιαδήποτε συγγέντρωση, με μια ομάδα -σίγουρα βαλτών- την οποία η αστυνομία -για κάποιο λόγο- δεν μπορεί να συλλάβει. Και μή μου πει κανείς οτι το κάνει για λόγους "δημοκρατίας". Εξ' άλλου την ίδια τακτική ακολουθεί και η ΝΔ. Απλώς αφήνουν να οξυνθούν τόσο τα πράγματα ώστε όλοι οι "φωτισμένοι" και "λογικοί" άνθρωποι να προπαγανδίζουν ασταμάτητα υπερ της κατάργησης του ασύλου. Έστω κι αν οι περισσότερες φασαρίες γίνονται εκτός Πανεπιστημίου.

Αναρωτιέμαι γιατί κανενός δεν του περνάει από το μυαλό ότι όλη αυτή η φασαρία γίνεται για να καταργηθεί το άσυλο. Ναι, γίνεται κατάχρηση. Όμως το άσυλο δεν χρησιμεύει τόσο σε καιρούς δημοκρατίας αλλά σε καιρούς "μη δημοκρατίας". Κι όταν καταργηθεί; Δεν θα ήταν καλό να βάλουμε και κάμερες να παρακολουθούν τους "κακούς" φοιτητές; Πού θα σταματήσει αυτό, όταν αρχίσουμε έτσι; Αυτό δεν βάζει σε σκέψεις κανέναν;

gb είπε...

@βελλιου,
Αυτές οι κοινωνικές δυνάμεις που λέτε ότι έθρεψαν την απίστευτη ανευθυνότητα προφανώς είναι και οι γονείς των παιδιών τους ή όχι;
Εν πάσει περιπτώσει οι κοινωνικές δυνάμεις είναι και γονείς.
Aυτά καταλαβαίνει κάθε καλόπιστος
αναγνώστης όταν γράφετε χωρίς να σκέπτεστε.gb

"Αλλά αρχίζω να λυπάμαι για τα παιδιά μας! Διότι κάποιες κοινωνικές δυνάμεις έθρεψαν αυτή την απίστευτη ανευθυνότητα και το θράσος."
"Να διαβάζετε καλύτερα και να σκέπτεστε."
Velliou.

Ανώνυμος είπε...

Η διαφορά όμως έγκειται στο ότι ΠΟΤΕ το "φοιτητικό κίνημα" δεν διαμήνυσε ανοικτά ότι αποκυρήττει τις ενέργειες των "αναρχικών" ή όπως διάολο αυτοί λέγονται αλλά αντίθετα τους αντιμετώπιζε σαν το αναγκαίο κακό στους κόλπους της, όλα για τον αγώνα αρκεί να μην περάσουν "τα ιδιωτικά πανεπιστήμια", τα "μέτρα", το "νομοσχέδιο της Γιαννάκου" (η οποία αποτελεί η κακομοίρα μνημείο επικοινωνιακού ογκόλιθου αλλά δεν καταλαβαίνω, θα έπρεπε να βάλλουμε κανένα ή καμμία καλλίγραμο ηθοποιό να τα αναγγείλει για να κάνουμε πιο "επικοινωνιακή" την αναγγελία τους, κλπ.

Ξεφεύγουμε από την ουσία και η ουσία είναι το ότι τα "παιδιά" εκβιάζουν μαζί με τους πανούργους καθηγητάδες τους την κοινωνία θέτωντας το απλό δίλημμα: Ή μας κάνετε τα χατίρια ή σας κάνουμε την Αθήνα μπάχαλο. Δεν μιλάμε, δεν συνδιαλεγόμαστε, δεν μας ενδιαφέρει να επιχειρηματολο΄γησουμε απλά λέμε "Μαριέτα σταμάτα, τις καταλήψεις άκου, και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει", όλο στον ωμό εκβιασμό, στην ομηρεία των απλών πολιτών που ούτε φταίνε σε τίποτα ούτε κανένας τους ρώτησε αν τους αρέσει να παρενοχλείται η ζωή τους με αυτό τον τρόπο.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock