Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2006

Παρανοϊκη ρυθμιση

το οτι τα τηλεοπτικα καναλια στην Ελλαδα λειτουργουν παρανομα το ηξερα. Το οτι ολα τα μεγαλα σουπερ μαρκετ ειναι παρανομα, περιεργως δεν το ηξερα!
Διαβαστε εδω. Τα σουπερ μαρκετ λοιπον λειτουργουν με αδειες παντοπωλιου και με προσθετη αδεια για καθε αλλη δραστηριοτητα που θελουν. Μαλιστα στις δραστηριοτητες αυτες μπαινουν μυριαδες ανουσιες διαταξεις, με ελαχιστο αριθμο μ2 ας πουμε για την λειτουργια ενος τμηματος αρτοποιιας κτλ

Καθολου περιεργο που στην Ελλαδα δεν βρισκεις φρεσκο ψωμι σε σουπερ μαρκετ, ενω ας πουμε στην Ισπανια βγαζουν φρεσκες φρατζολες καθε μιση με μια ωρα! Ποιον ακριβως στηριζει ολη αυτη η γραφειοκρατεια, εκτος απο την διαφθορα και την ελλειψη ανταγωνισμου? Πως τολμανε μετα οι Κουλουρηδες να μιλανε για ακριβεια, οταν με τις διαταξεις που μας εχουν πνιξει, ουσιαστικα απαγορευουν τον υγιη ανταγωνισμο και επιβραβευουν τους λέρες που αγνοουν τους ελληνικους νομους?

Αναρωτιεμαι τελοσπαντων, γιατι εχουμε τοσους πολιτικους, επιτροπες, υπουργεια, αν δεν μπορουν να αλλαζουν νομους που τοσο φανερα χρειαζονται αλλαγη! Το πιο εκνευριστικο μαλιστα ειναι ο λογος που αλλαζουμε τωρα: οχι επειδη το σκεφτηκαμε μονοι μας, αλλα επειδη μια γερμανικη εταιρεια δεν δεχτηκε να κουτσοβολεφτει με την ημιπαρανομια!

5 σχόλια:

S G είπε...

αυτο θα ηταν ενα πολυυυ μεγαλο ποστ :-)

πλακα πλακα εγω σιγα σιγα ανακαλυπτω το ποσες γωνιες εχουν γεμισει με παλαβομαρες προς εξυπηρετηση 5-6 μιζερων τυπακων και βλαβη ολων των καταναλωτων και εργαζομενων...

δεν χανουμε τιποτα νομιζω να μαζευουμε ολες αυτες τις περιπτωσεις και να τις δημοσιευουμε, καποια στιγμη θα φτιαξουμε μια καλη λιστα...

Κ. είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα τα τελευταία δύο άρθρα στο μπλόγκ, Ας περιοριστεί επιτέλους η ανούσια γραφειοκρατία.

Οι γερμανικές αλυσίδες δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον και για την εργατική νομοθεσία ; Οι αμερικάνικες σίγουρα όχι, αν κρίνει κανέις από το Wallmart, το οποίο παρεπιμπτόντως δεν πετυχε και πολύ στην Γερμανία.

S G είπε...

"Οι γερμανικές αλυσίδες δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον και για την εργατική νομοθεσία ; Οι αμερικάνικες σίγουρα όχι, αν κρίνει κανέις από το Wallmart, το οποίο παρεπιμπτόντως δεν πετυχε και πολύ στην Γερμανία."

τι να σου πω, αποσο ξερω οι γερμανικες εταιρειες στην Ελλαδα δινουν μερικους απο τους υψηλοτερους μισθους. Σιγουρα το γεγονος οτι δεν καταδεχτηκαν τωρα να λειτουργησαν σε ημιπαρανομια ειναι προς τιμην τους.

ΥΓ Η ουωλμαρτ κατηγορειται αποτι ξερω για χαμηλους μισθους, οχι παραβαση της νομοθεσιας. Οι ΗΠΑ δεν ειναι Ελλαδα, να παραβαινει μια τοσο μεγαλη εταιρεια τους νομους και να μην γινεται τιποτα, οπως λεει ο αργος οτι γινεται στην Βορεια Ελλαδα!

"Δεν μπορούν να αγνοούν κάτι που δεν υπάρχει. Τουλάχιστον αυτό εξάγω από το άρθρο της Ημερησίας. Εκτός και αν θεωρείς ότι νόμοι λειτουργίας καταστημάτων από το 50 και το 60 θα πρέπει να εμποδίζουν την λειτουργία της αγοράς"

να σου πω: εγω και μαλλον αρκετοι ξενοι επενδυτες, εχω αλλεργια στο να δουλευω εναντια στους νομους. Ντουρα λεξ, σεντ λεξ λενε οι λατινοι.
Σε καθε περιπτωση η σημερινη κατασταση επιβραβευει τα ατομα που εχουν διαθεση να δουλευουν παρανομα, και διωχνει αυτους που αγαπανε τις καθαρες δουλειες! Δεν νομιζω οτι υπαρχει μεγαλυτερη καταρα και αναξιοκρατια για μια χωρα, να επιβραβευει την λέρα!

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε SG γιατι θα μας την "πούνε" και πάλι με την παμπόνηρη φράση "και εσείς τι κάνετε γι' αυτό" και "αν δε σας αρέσει να φύγετε".

Είναι πολλά τα στραβά παναθεμά τα...

Ανώνυμος είπε...

Το γνωστό ανέκδοτο με τη σκοπιά στο παγκάκι. Ανάλογη περίπτωση είχε γίνει με τους νόμους της χούντας που είχε υποσχεθεί το κράτος ότι θα τους καταργήσει και χρειάζεται για αυτό πολύχρονη προσπάθεια κλπ κλπ κλπ.
Η γερμανική εταιρεία έβαλε τα γυαλιά στο Σιούφα επειδή ακριβώς κάθε εταιρεία ξέρει ότι αν παρανομήσει ,μπορούν οι ανταγωνιστές της να της το πετάξουν ανά πάσα στιγμή. Οπότε γιατί να ρισκάρεις τη φήμη σου;
Αντίθετα μια ελληνική αλυσία σκέφτεται ότι αφού το μόνο που ενδιαφέρει τον καταναλωτή είναι οι προσφορές και η απόσταση από το σούπερ μάρκετ, γιατί να την ψάχνουμε παραπάνω;
Υ.Γ. Ένας φίλος από Δημοτική Αστυνομία μου είχε πει ότι και οι φούρνοι δεν μπορούν να διατηρούν ψυγεία, όπως και οι ψησταριές να προσφέρουν ψάρι.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock