Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2006

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησής μας - Καταλήψεις

Λόγω καλοκαιρινών διακοπών/υποχρεώσεων/κτλ η δημοσκόπησή μας δεν είχε αλλάξει για μεγάλο διάστημα. Τα αποτελέσματα για το κατά πόσο συμφωνούν οι επισκέπτες μας με τις καταλήψεις ως μορφή έκφρασης των φοιτητικών κινητοποιήσεων Μαϊου-Ιουνίου:

-Όχι. Είναι παράνομες, βίαιες πράξεις καταναγκασμού που στερούν από τους υπόλοιπους ακαδημαϊκές ελευθερίες.: 69% (175)
-Ναι. Είναι μέσο εκδήλωσης της συλλογικής βούλησης και αναγκαίες για την επιτυχία των κινητοποίησεων.: 9% (24)
-Ναι. Η κατάληψη είναι ένα από τα έσχατα μέσα πίεσης και συνιστά επιστέγασμα μιας σειράς συλλογικών κινητοποι�1: 9% (22)
-Ίσως. Αλλά μόνο ως τελευταίο μέσο και για λίγο διάστημα που να μην επηρεάζει σημαντικά την λειτουργία των ΑΕΙ.: 8% (19)
-Ίσως. Αλλά μόνο επειδή έχει καθιερωθεί εθιμικά και είναι αποδεκτή από όλους εμπλεκώμενους θεσμούς.: 4% (10)
-Δεν ξέρω/δεν έχω άποψη/δεν απαντώ: 1% (3)

Επισημαίνουμε φυσικά ότι η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Αποτυπώνει τις γνώμες εκείνων μόνο των χρηστών που επιλέγουν να ψηφίσουν, και όχι των χρηστών εν γένει ή του κοινού ως συνόλου.

Μπορείτε πλέον να ψηφίζετε στην νέα δημοσκόπηση μας, αν η παρέμβαση του ΟΗΕ στο Νότιο Λίβανο μπορεί να εγγυηθεί μια σταθερή, μακροπρόθεσμη ειρήνη.

4 σχόλια:

S G είπε...

Εχω την εντυπωση οτι αυτη η δημοσκοπηση κατι μας λεει. Οχι τοσο οτι μεγαλο ποσοστο των Ελληνων ειναι γενικα κατα των καταληψεων, αλλα οτι με καταλληλη πληροφορηση μπορουν να δουν καποια θεματα πιο καθαρα.

Ομολογω οτι και προσωπικα μετα απο καποια αρθρα αλλαξα γνωμη για καποια θεματα και νομιζω οτι αυτη η δημοσκοπηση δειχνει οτι και αλλοι αναγνωστες μας πειστηκαν για την αυθαιρεσια και βιαιοτητα των γενικων και εκτεταμενων καταληψεων...

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η δημοσκόπηση το μόνο που μας λέει είναι ότι το δείγμα που "επιλέχθηκε", δηλαδή οι αναγνώστες που συμμετείχαν, δεν αντιπροσωπεύουν ούτε στο ελάχιστο την κοινή γνώμη. Μπορείτε να το διαπιστώσετε αυτό αν ανατρέξετε σε αξιόπιστες δημοσκοπήσεις που έγιναν από διάφορες εταιρείες και φιλοξενήθηκαν στις ημερήσιες εφημερίδες και αντιπροσωπεύουν το σύνολο της Ελληνικής κοινής γνώμης.

Επιπλέον θα ήθελα να πω, αναφερόμενος στο πιο πάνω σχόλιο, ότι είναι πολύ αφελές να καταλήγουμε στηριζόμενοι στην παρούσα "δημοσκόπηση" στο συμπέρασμα ότι "μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων είναι γενικά κατά των καταλήψεων". Επιπλέον, αν πραγματικά πιστεύετε ότι οι αναγνώστες σας "πείστηκαν για την αυθαιρεσία και βιαιότητα των γενικών και εκτεταμένων καταλήψεων", τότε τι να πω...λυπάμαι και αυτούς που σας πίστεψαν και εσάς που τους παραπληροφορήσατε.

S G είπε...

μα ειναι τοσο δυσκολο να διαβασει κανεις ενα σχολιο 5 γραμμων σωστα? Ειπα:

"αυτη η δημοσκοπηση κατι μας λεει. ΟΧΙ ΤΟΣΟ οτι μεγαλο ποσοστο των Ελληνων..."

για 35η φορα οι δημοσκοπησεις μας ειναι μια χαρα αξιοπιστες. Αλλα δεν ειναι ενδεικτικες της ελληνικης κοινης γνωμης, αλλα ενδεικτικες της γνωμης των αναγνωστων μας.

Τωρα εχω την εντυπωση οτι ναι με περιπου 70% κατα, μπορουμε να πουμε οτι οι αναγνωστες μας εχουν πειστει (απο μας ή απο αλλους) για το οτι οι καταληψεις ειναι μια κακη κινηση. αν νομιζεις οτι τους παραπληροφορουμε δεν εχεις παρα να το διορθωσεις!

Roark είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα που η γνώμη των αναγνωστών μας δεν ταυτίζεται με την κοινή γνώμη.

Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι έπεισα εγώ κανένα, αλλά χαίρομαι που μέσω του internet μπόρεσα να επικοινωνήσω με πολλούς ανθρώπους που συμφωνούν μαζί μου, που αλλιώς δεν θα μπορούσα, κάτω από τον καταιγιστικό λαϊκισμό των ελληνικών ΜΜΕ.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock