Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2006

Μουντομπασκετ Ιαπωνιας - μια σημειωση

Δεν ηθελα να γραψω ακομα για το Μουντομπασκετ γιατι δεν εχω σχηματισει ακομα πληρη γνωμη. Αλλα ακουσα καποιες γνωμες σημερα στην ισπανικη ΤιΒι που με εβαλαν σε σκεψεις.

Προσωπικα τσαντιζομαι που ακομα δεν εχουμε καθαρισει κανενα παιχνιδι με καθαρη υπεροχη και σημαντικη διαφορα στους ποντους για μεγαλο διαστημα. Αλλα ακουσα σημερα εναν σχολιαστη να λεει οτι αυτη ειναι επιδειξη δυναμης και αποφασιστικοτητας της Ελλαδας, οτι καθαρισε τεσσερα παιχνιδια που ηταν τοσο δυσκολα ως το τελος ενω αντιθετα ας πουμε η Ισπανια δεν εχει δοκιμαστει ακομα, γιατι τα βρηκε ευκολα.

Δεν ξερω, μακαρι να ειναι ετσι. Εγω ειχα την εντυπωση παντως οτι οι παικτες μας ειναι λιγο τεμπεληδες, δεν παιζουν σοβαρα αν δεν ειναι επικινδυνα τα πραγματα (θελω να πω, αν αυτη η ομαδα μπορει να κερδισει την Ισπανια ή την Τουρκια, θα επρεπε να χωσει και μια τριανταρα σε κατωτερες ομαδες. Αλλα δεν το κανει!). Σε καθε περιπτωση το μπασκετ επανερχεται στην φυσικη του θεση, το καλυτερο ομαδικο αθλημα των Ελληνων (ισως επειδη οι ομαδες εχουν μονο 5 παικτες και δεν υπαρχει πολυς χωρος για τσακωμους :-) ). Και μια προβλεψη: ο ενας Ισπανος εκφωνητης στοιχηματισε Ελλαδα χρυσο και Ισπανια ασημενιο, ο αλλος Ελλαδα τεταρτη, ΗΠΑ ασημενιο και Ισπανια χρυσο. Λετε ναμαστε τοσο καλοι?

ΥΓ τι εχει παθει η Σερβια και παιζει τοσο χαλια?

13 σχόλια:

Roark είπε...

Εγώ πιστεύω ότι παρά τα σκαμπανεβάσματα παίζουμε καταπληκτικά και τελειώσαμε πρώτοι και αήττητοι τον δυσκολότερο όμιλο της διοργάνωσης.

Κρίμα για τον Ζήση και το απαίσιο χτύπημα που έφαγε.

Thrass είπε...

Τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ποτέ, αλλά οι ΗΠΑ είναι το ακλόνητο φαβορί. Τους δίνω 99% για το χρυσό.

Νομίζω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες για να φτάσουμε ημιτελικά (όπου δυστυχώς θα μας περιμένουν οι ΗΠΑ). Οπότε πάμε για χάλκινο.

Για το στιλ των αγώνων μας: νομίζω ότι είναι φυσιολογικό για ένα σύνολο που στηρίζεται στο ομαδικό παιχνίδι να πηγαίνουν τα παιχνίδια του στο καλάθι. Κι αυτό γιατί δεν έχουμε το καυτό χέρι που θα βάλει ξαφνικά 30 πόντους στο χαλαρό, αλλά στηριζόμαστε στην άμυνα, στο σύστημα, στην αυτοσυγκέντρωση και στις σωστές επιλογές. Αυτά δεν μπορούν να λειτουργούν επί 40 λεπτά ρολόι (ενώ ο καυτός σουτέρ χρειάζεται απλώς να βρει το χέρι του για συνολικά 10 λεπτά).

Στον άλλο ημιτελικό βλέπω Αργεντινή (μόλις συνειδητοποίησα ποιούς έχουν στην πεντάδα, κόντεψα να πάθω συγκοπή! Είναι η μόνη ομάδα που έχει ελπίδες απέναντι στους Αμερικανούς, αλλά δύσκολο το κόβω...) και μάλλον Ισπανία.

Τη Σερβία δεν την έχω παρακολουθήσει, αλλά στηρίζεται σε δυο παίκτες, από ό,τι βλέπω στα ρηπόρτς. Και δεδομένου ότι ο ένας είναι ο πιτσιρικάς ο Μίλιτσιτς, μάλλον τους λείπει η εμπειρία (ο Μίλιτσιτς μόλις πέρυσι άρχισε να παίζει τακτικά στο Ορλάντο, αφού στους Πίστονς πιο πριν έτρωγε πόρτα από τους δύο Ουάλλας και το ΜακΝτάις).

Ανώνυμος είπε...

καλή η κριτική σου, γενικά με βρίσκεις σύμφωνη στις απόψεις σου, εσύ όμως, πώς τα πας στο δικό σου στοίχημα;

Ανώνυμος είπε...

i ellada ine i pio pliris omada tou tournoua meta ti USA...

exi apoktisi pleon to pneuma tou nikiti ke oi pextes mas exoun terastia autopepoithisi ke afto apodikniete se la ta krisima simia stous mexri tora agones:D

to poli thetiko ine episis oti de ta perimeni ola apo ena pekti opos p.x. oi germanoi
ala apedikse oti to varos boroun na sto sikosoun analoga me ton agona ite oi kodoi ite oi front line(opos egine me tin tourkia)

loipon pame TRENO mexri tous 4 ke prepi na ipervaloume eauton ya na kodraroume esto tous amerikanous oi opoioi pezoun tromeri amina fetos ke ya epithesi de to sizitame!!
ediksan omos pos den ine axtipitoi me tin parousia tous sto proto imixrono me tus italous:D...

imaste sigoura apo xalkino kepano!:D


P.S. o pio pithanos tropos na kerdisoume tous amerikanous...
..imaste 2 podous piso sta teleftea 5 deftera, klevoume ti bala ke vazoume buzzer beater tripodo!! :P haha..tote tha ta exoume di OLA!


Pame re elladaraaaaaaaaaa

museologist είπε...

S G said:
"Αλλα ακουσα σημερα εναν σχολιαστη να λεει οτι αυτη ειναι επιδειξη δυναμης και αποφασιστικοτητας της Ελλαδας"

Καλά, να μην σχολιάσω τους σχολιαστές!!!

Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν παίζουμε με σοβαρότητα, άλλωστε το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι παίκτες. Τώρα οι σχολιαστές που στις νίκες κάνουν τους παίκτες θεούς του Ολύμπου και στις ήττες τους ρίχνουν στα βάραθρα, είναι οι ίδιοι για γέλια.

Η δική μου γνώμη είναι ότι αν δεν ανεβάσει απόδοση η ομάδα, δεν έχει πιθανότητες να περάσει καν την Κίνα. Από τύχη είμαστε πρώτοι. Δύο καλάθια να χάναμε σε δύο αγώνες (Λιθουανία, Αυστραλία), τώρα θα είχαμε δύο ήττες.

Για μένα δύο είναι τα θετικά. Ότι σκοράρουν πολλοί παίχτες και ότι φαίνεται ότι μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στον αντίπαλο. Αλλά π.χ. με αντίπαλο την Αμερική, όσο προσαρμοστικότητα και να επιδείξουμε, αν δεν παίξουμε καλό μπάσκετ, θα χάσουμε με 20 πόντους.

Ανώνυμος είπε...

"den exi pithanotites na perasi kan tin kina"

apla astio sxolio

i kinezoi tha fane 15-20 podous...

Roark είπε...

Αυτό που μου αρέσει μέχρι στιγμής είναι ότι η πορεία της Εθνικής δεν έχει ανάψει τον γνωστό εθνικιστοχουλιγκανισμό των Ελλήνων, όπως γίνεται με το παραμικρό στο ποδόσφαιρο. Μπορώ να υποστηρίζω την Εθνική Ελλάδος χωρίς να σιχαίνομαι από τις εκδηλώσεις κομπλεξισμού μετά από κάθε επιτυχία.

Δεν υπάρχουν Χελάκηδες να ουρλιάζουν τα φασιστικά τους στερεότυπα και συμπλέγματα από το ράδιο (μάλιστα αυτός παριστάνει και τον συνασπισμένο), κάφροι να κυνηγάνε Αλβανούς, παράκρουση στα ΜΜΕ κτλ

Ανώνυμος είπε...

Ίσως επειδή στο μπάσκετ δεν έχουμε χάσει ποτέ μέσα στα Τίρανα.
-Θα έλεγα ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα μπάσκετ που είχαμε ποτέ. Ακόμη και από το 87 γιατί τώρα έχουμε και πάγκο ενώ τότε όχι. Ο λόγος που δεν υπάρχουν τσακωμοί είναι ότι δεν υπάρχουν βεντέτες. Κανένας παίκτης δεν είναι σουπερσταρ κάπου για να το παίζει μάκγας. Ο μόνος σουπερσταρ είναι ο προπονητής για αυτό και όλοι τον ακούν. Τις ΗΠΑ θεωρώ πολύ δύσκολο να τις αποκλείσουμε.
Η μεγάλη διαφορά με το ποδόσφαιρο είναι ότι η Εθνική ποδοσφαίρου παίζει για να περάσει η ώρα ενώ η εθνική μπάσκετ παίζει για να κερδίζει.

S G είπε...

αυτη η ομαδα οσο παει και μου αρεσει περισσοτερο. Με σοβαροτητα πια, πληρης χωρις καραγκιοζιλικια και μαλιστα χτισμενη σιγα σιγα με ελληνικα στοιχεια (προπονητης Ελληνας, μαθημενος στην Ελλαδα, παιχτες αρκετα μαθημενοι απο το ελληνικο πρωταθλημα) που δειχνει οτι ειναι αντιπροσωπος της ελληνικης σχολης... (οχι οτι με ενοχλει να εχουμε ξενους. αλλα εκτιμω οταν δειχνουμε οτι μονοι μας χωρις βοηθεια μπορουμε να οργανωθουμε σωστα και να πετυχουμε πραγματα).

Και φυσικα γουσταρω αυτο που λεει ο Ροαρκ, οτι παιζει λιγοτερη καφριλα (αν και οχι μηδενικη).

S G είπε...

@η αλλη

ναι το στοιχημα μου παει μια χαρα ευχαριστω :-)

Ανώνυμος είπε...

Η ομάδα μας είναι και πολύ καλή και εξαιρετικά σοβαρή. Ο museologist έκανε επίδειξη ασχετοσύνης με αυτό που έγραψε (Δύο καλάθια να χάναμε σε δύο αγώνες (Λιθουανία, Αυστραλία), τώρα θα είχαμε δύο ήττες.) Και αν έμπαιναν πέντε που δε μπήκαν θα είχαμε δυο άνετες νίκες, αλλά δεν δουλεύει έτσι το σπορ. Όσο για τους Σέρβους, κάνουν κοιλιά όπως όλες οι ομάδες. Θα επανέλθουν...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που είναι γεγονός είναι ότι μετά από μια σειρά αποτυχημένων διοργανώσεων -για μένα με το υλικό που είχαμε και στη Σουηδία το θεωρώ αποτυχία και στην Τουρκία ασφαλώς αλλά και στις 2 Ολυμπιάδες- η Ελλάδα ανέκτησε την αξιοπιστία της. Πλέον είμαστε ο αντίπαλος που όλοι θα απεύχονταν να αντιμετωπίσουν ενώ υπάρχει μια σιγουρία στην ομάδα ότι όλα τα παιχνίδια μπορούν να κερδηθούν. Η Ελλάδα εμπνέει εμπιστοσύνη ενώ παίζει και ομαδικό πολύ καλής ποιότητας μπάσκετ.
Άντε και εις ανώτερα!

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο μεγάλη η συγκίνηση ,ο θρίαμβος της θέλησης. Μόνο το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει τέτοιες συγκινήσεις στην Ελλάδα. Δε με ενδιαφέρει αν πάρουμε την κούπα, για μένα είμαστε ήδη παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock