Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2007

a way to fix problems

τρομερή ιδέα neighbourhood fix-it

ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα και επιτρέπει στους κατοίκους της αγγλίας να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τους δήμους για τυχόν προβλήματα σε δρόμους, πεζοδρόμια, φωτισμό κλπ τα οποία είναι υπό την ευθύνη του δήμου.

αφού περάσεις τα ταχυδρομικό κώδικα, εμφανίζεται χάρτης όπου ο χρήστης σημειώνει ακριβώς που βρίσκεται και ποιο είναι το πρόβλημα, ενώ συγχρόνως μπορεί να δει αν άλλος έχει ενημερώσει για το ίδιο πρόβλημα για να μην χρειάζεται να ξαναγίνει η ενημέρωση προς τη δημοτική αρχή. effective and efficient

are you thinking what i'm thinking? this would never work here unfortunately because apart from our public servants' computer illiteracy, this would reveal how well (or not) our local governments/councils work...

2 σχόλια:

kouk είπε...

Για την τεχνολογική αμάθεια συμφωνώ ότι είναι γενικότερο εμπόδιο, ωστόσο ίσως υπάρχει ένα παράδειγμα όπου κάτι παρόμοιo έχει υλοποιηθεί, συγκεκριμένα στον Δήμο Καισαριανής. Βέβαια δεν είναι το ίδιο με το neighbourhood fix-it αφού ο κάθε δημότης δεν μπορεί να έχει επισκόπηση του πόσα προβλήματα υπάρχουν και πώς λύνονται από τις οργανώσεις τοπικής αυτοδιοίκησης. Ωστόσο είναι ένα βήμα και πιστεύω ότι το κυριότερο εμπόδιο τελικά είναι η μικρή διείσδυση του internet στα σπίτια και η τεχνολογική αναπηρία που δέρνει πολλούς έλληνες.

mantz είπε...

Μερικές σκέψεις:
α) Δεν πρόκειται περί κάτι του επαναστατικού. Προφανώς πρόκειται για μια web εφαρμογή ενός συστήματος GIS. (Δεν το λέω για να το μειώσω. Απλά θέλω να πω ότι η δυσκολία έγκειται στο καλό στήσιμο / στην εφαρμογή).
β) Τα ηλεκτρονικά συστήματα, για να βοηθήσουν πραγματικά πρέπει να εδράζονται πάνω σε γερά διοικητικά συστήματα. Αλλιώς έχεις το ίδιο χάος που είχες πριν, απλά ηλεκτρονικοποιημένο. Ίσως και στο διπλάσιο...
γ) Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός είναι μέγα πρόβλημα. Ξεκινάει εννοείται από την κορυφή (αιρετοί). Και η έλλειψη ανθρώπων με εξειδικευμένες γνώσεις επίσης παρεμφερές και μεγάλο πρόβλημα.
δ) Η σύνδεση που δίνει ο kouk για το Δήμο Καισαριανής δε μου φαίνεται ως κάτι το ιδιαίτερο. Ο Δ. Πάτρας έχει παρόμοιο τηλέφωνο και -νομίζω- και η Αθήνα. Ο Δ. Πάτρας είχε πριν ~10χρόνια προμηθευτεί ένα σύστημα GIS. Γιατί προφανώς νόμιζαν ότι το GIS είναι ένα μηχάνημα που μπορείς να το... προμηθευτείς. Ή απλά δεν τους έννοιαξε ποτέ επί της ουσίας.
ε) Επίσης, κάτι πολύ σημαντικότερο από την αναφορά προβλημάτων είναι η πρόληψή τους. Δηλ. τι να την κάνω τη γραμμή επικοινωνίας για τις λακκούβες αν οι δρόμοι κατασκευάζονται έτσι ώστε να είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα εμφανιστούν λακούβες; Άρα, προηγείται η σωστή κατασκευή, βάσει σωστών προτύπων και μεθόδων ελέγχου.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock