Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2007

Socialism: 1989 the Wall, 2007 the FireWall

Μπορεί το '89 σαν σημερα να έπεσε το Τείχος αλλά τώρα τα απομεινάρια του κομμουνισμού σηκώνουν ψηφιακά τείχη για να απομονώσουν τους πολίτες τους.

Σε ένα άρθρο του Reuters διαβάσα για μια 32χρονη blogger που αναγκάζεται να προσποιείται ότι είναι γερμανίδα τουρίστρια για να γράψει στο blog της από ένα κουβανικό ξενοδοχείο που δίνει κανονική πρόσβαση στους τουρίστες.

Η διαδικτυακή πρόσβαση στην Κούβα κυμαίνεται στο 2% του πληθυσμού, το χαμηλότερο ποσοστό στην λατινική Αμερική. Μονάχα υπάλληλοι της Κυβέρνησης και ακαδημαϊκοί επιτρέπεται να έχουν έχουν δικό τους λογαριασμό internet. Οι απλοί κουβανοί επιτρέπεται να έχουν email accounts και να επισκέπτονται μονάχα κουβανικά sites από τα τερματικά του ταχυδρομείου, η πρόσβαση στο world wide web είναι μπλοκαρισμένη.

Μπλοκαρισμένο internet έχουν και στην Κίνα λόγω του Great FireWall. Το Κομμουνιστικό Κόμμα το χρησιμοποιεί για να λογοκρίνει ξένους ιστοτόπους και να παρακολουθεί την δικτυακή δραστηριότητα των πολιτών.

2 σχόλια:

Manoliscus είπε...

To link του Reuters δυστυχώς φαίνεται να μη βγάζει κάπου. Όσοι πάντως καταλαβαίνουν ισπανικά αξίζει να ρίξουν μια προσεκτική ματιά στο Generación Y, το blog αυτής της κοπέλας. Τουλάχιστον μέχρι να πάθει κανένα "ατύχημα" και να της σπάσουν τα δάχτυλα.

Antonios Politakis είπε...

Και όσοι δεν καταλαβαίνουν ας χρησιμοποιήσουν τοn μεταφραστή babelfish. Άντε γιατί μας έχουν πρήξει οι αριστερίζοντες με το καταπληκτικό μοντέλο της κούβας.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock