Τετάρτη, Απριλίου 02, 2008

Rooster reloaded!



Μετά από αρκετό καιρό, η εμφάνιση και η λειτουργικότητα της κεντρικής σελίδας του e-rooster ανανεώθηκε ριζικά. Ελπίζουμε να την βρείτε φιλικότερη και λειτουργικότερη.

Η αλήθεια είναι ότι μας έφαγε πολύ χρόνο τον προηγούμενο μήνα, σε βάρος της κανονικής σελίδας (που ανανεώνονταν τελευταία με υλικό πολύ πιο αργά από ότι συνήθως). Θέλω να ευχαριστήσω ειδικά τον Κώστα τον Κουκόπουλο για τα τις πάρα πολλές ώρες αφιέρωσε ώστε να προσαρμοστεί το νέο περιβάλλον στις ανάγκες μας, να λύσει τα πάρα πολλά μικρά και μεγάλα bugs που αντιμετωπίσαμε και φυσικά να συγκρατεί την ψυχραιμία του στις διάφορες κουραστικές απαιτήσεις μου. Σύντομα θα ανανεώσουμε και το blog, για να γίνει πιο ελαφρύ και ξεκούραστο στον αναγώστη.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το θέμα και η εμφάνιση που επιλέξατε! Ειλικρινά μου αρέσει πολύ!
Άντε και καλό νέο ξεκίνημα! Άντε και πολλές-πολλές βελτιώσεις, με χιλιάδες αναγνώσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο καλή δουλειά και φαίνεται αρκετά εύχρηστη.

tsevis είπε...

Πολύ όμορφη δουλειά. Συγχαρητήρια σε όλους σας.
Πολύ ευχάριστο, ευκολοδιάβαστο και σοβαρό.
Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ρε παιδιά βάλτε και ένα μικρό σχόλιο, βιογραφικό ή website (αν υπάρχει) για τον κάθε συγγραφέα για να καταλαβαίνουμε και ποιός είναι.

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορείτε να κάνετε τα γράμματα μεγαλύτερα όπως στο μπλογκ?

Ανώνυμος είπε...

^^

ctrl +

Ανώνυμος είπε...

Είναι περίεργο (αλλά και εξηγήσιμο είμαι σίγουρος) γιατί επίλέγουν να βάζουν αυτό το e- μπρόστα από τα ιστονόματα, π.χ.,

e-shop.gr
e-rooster.gr

Προφανώς απηχεί στους μη μπασμένους, απηχεί μια κουλτούρα δεύτερης σειράς ή φάσης (δεν είμαστε οι αμερικανοί όπου αυτό θεωρείτε "δικό μας", το διαδύκτιο), κλπ.

Είναι αντιαισθητικό και σε κάποιο σημείο εκνευριστικό - σα να μπαίνουμε σε καταγώι, ή σε μαγαζί δεύτερης ποιότητας

Το www.rooster.gr δεν είναι κατηλλειμένο απ΄ όσο βλέπω

Roark είπε...

Ευχαριστω εκ μέρους όσων δούλεψαν για τα καλά σας λόγια.

Για τις παρατηρήσεις:
- Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει σχεδόν σε όλους του συγγραφείς μια σημείωση στο τέλος με το ποιοί είναι ή αν έχουν κάποιο site. Αν και οι περισσότεροι δεν νομίζω να χρειάζονται συστάσεις.
- Τα γράμματα μπορεί να τα μεγαλώσει όποιος θέλει από μόνος του. Σαν προεπιλογή θεωρούμε αυτά που έχουμε επαρκώς ευανάγνωστα.
- Το e-rooster μπήκε γιατί στο αρχικό site (www.e-rooster.tk) πριν 4 χρόνια το rooster.tk ήταν κατοχυρωμένο (η αρχική ιδέα ήταν σκέτο rooster). Μετά όταν αποκτήσαμε gr απλά το διατηρήσαμε. Βέβαια το rooster.gr ήταν παλιά πιασμένο αλλά φαίνεται ότι αυτός που το είχε δεν ανανέωσε την καταχώρηση.

Ανώνυμος είπε...

"Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει σχεδόν σε όλους του συγγραφείς μια σημείωση στο τέλος με το ποιοί είναι ή αν έχουν κάποιο site. "

Εγώ βρήκα σε ελάχιστους. Ούτε τα δικά σου άρθρα έχουν σημειώση.

"Αν και οι περισσότεροι δεν χρειάζονται συστάσεις"

Μπορεί μεταξύ των επισκεπτών του rooster και της οικογένειας της Φ.Σ. να μην χρειάζονται. Αλλά αν έχετε απήχηση και σε άλλους χώρους, εκεί μπορεί να μην είναι γνωστοί. Ή επειδή περιμένετε όλοι να ξέρουν τον Μανδραβέλη και τον Ανδριανόπουλο, δεν σημαίνει ότι ο 18άρης - 19άρης φοιτητής π.χ. έχει καμιά ιδέα ποιοί είναι αυτοί.

Και από πλευράς λογικής και ευχρηστίας στο "ποιοί είμαστε/Αρθογράφοι" περιμένω να δω ποιοί είσαστε, όχι τα ονόματα σας μαζεμένα.


Κάτσε τώρα που πήρα φόρα να πω όλες τις παρατηρήσεις μου:

1. Βιβλιοπροτάσεις πρέπει να είναι ο τίτλος της κατηγορίας και μετά γίνεται ο διαχωρισμός στα Free και σε αυτά που είναι επιλογές.

2. Η επικοινωνία θέλει δικό της κουμπί ή κάπου μόνιμα στη σελίδα. Γιατί εγώ ως χρήστης αν θέλω να επικοινωνήσω θα πρέπει να φανταστώ ότι αυτό βρίκσεται κάτω από το "ποιοί είμαστε". Επίσης το email πρέπει να μπορεί να γίνει κλικ. Τι είδους μαγκια είναι αυτή με το ΑΤ ???
Κάνετε τη ζωή δύσκολη σε όσους δεν έχουν καλή επαφή με τους υπολογιστές.


3. Οδηγίες χρήσης κάτω από το "Ποιοί είμαστε". Δεν ταιριάζει. Επιπλέον ο χώρος αν στηθεί καλά δεν χρειάζεται μάνιουαλ.

4. Eye of the rooster: unavailable. Βγάλτε το αν είναι Unavailable και βάλτε το όταν γίνει.

5.Rooster - Shop: δεν χρειάζεται να είναι φάτσα κάρτα, αλλά κάπου στην άκρη. Γενικά χρειάζεται μια καλύτερη ρύθμιση της σειράς όλο το μενού.

Ανώνυμος είπε...

Βιβλιοπροτάσεις
"Ο σκοπός μας δεν είναι η διαφήμιση κανενός παρά μόνο η προβολή ορισμένων αναγνωσμάτων που προσωπικά βρήκαμε ενδιαφέροντα. "


Καλά, προφανώς και δεν είναι η διαφήμιση κανενός, έστω κι αν γίνεται έμμεσα. Είναι όμως ξεκάθαρα η διαφήμιση των βιβλίων και των ιδεών τους. Αυτό που πρέπει να γράψετε είναι ότι δεν πήρατε χρήματα για να το κάνετε.

Αυτό δεν θέλετε να πείτε? Ή να μη γράψετε τίποτα. Είναι πολύ περίεργη αυτή η προσπάθεια αυτοαγιοποίησης χωρίς λόγο σε φιλελεύθερο site. Τι κι αν το κάνατε τι κι αν δεν το κάνατε.

Sakoulakis είπε...

Είναι πολύ σωστά τα σχόλια του Γιάννου, τα προσυπογράφω κι εγώ σαν φοιτητής υπολογιστών. Έχετε κάνει πολύ δουλειά και είναι απαραίτητο να γίνουν τέτοιες διορθώσεις για να δείξει.

Roark είπε...

Αυτό με τα βιογραφικά το κοιτάμε. Κάποια στιγμή θα γίνουν εκτενέστερα ενσωματώντάς τα στο προφίλ του συγγραφέα ώστε να μην μπαίνουν σε κάθε άρθρο. Είναι στα todo.

1. Λογικό αυτό. Θα το κοιτάξουμε όταν τις ανανενώσουμε. Εχούν έτσι κι αλλιώς μείνει λίγο πίσω διότι δεν έχουν μπει πολλά νέα βιβλία.
2. Το AT θα το δεις σε πολλά site. Είναι ένας τρόπος να αποφεύγεις τα crowlers που μαζεύουν email για spam. Δεχόμαστε υπερβολικά πολλά spam και όσο είναι εμφανές ένα email με @ αυτό γίνεται χειρότερο.
3. Δε νομίζω. Όλα τα πληροφοριακά για τη σελίδα φτάνει να είναι σε ένα μενού.
4. Δεν θα αργήσει να γίνει available.
5. Είναι πολύ διαφορετικό για να πάει αλλού.

Έχει μεγάλη διαφορά να μην παίρνεις χρήματα. Επειδή πολλά ακόμα βιβλία λείπουν από τις βιβλιοπροτάσεις, είναι σαν να λέμε ότι τα βιβλία που προτείνουμε είναι αυτά που μας πλήρωσαν να το κάνουμε (λέμε τώρα) και όχι αυτά που εμάς μας άρεσαν. Θολώνει το μύνημα της συγκεκριμένης ενότητας που είναι "διάβασα ένα βιβλίο και που άρεσε, ρίχτου μια ματιά".

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock