Πέμπτη, Δεκεμβρίου 09, 2004

Μια συνεχιζόμενη γενοκτονία

Υπάρχουν δεκάδες πόλεμοι στον κόσμο που χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν δίχως το παραμικρό ίχνος "ευαισθητοποίησης", "συμπαράστασης", "αλληληεγγύης", κτλ των διάφορων επαγγελματιών φιλειρηνιστών. Προφανώς οι άτυχοι νεκροί του Σουδάν ή του Κονγκό (που μηνιαίως ξεπερνούν των συνολικό αριθμό νεκρών στην επέμβαση στο Ιράκ) δεν αξίζουν την ίδια συμπαράσταση όπως οι διάφοροι ισλαμοφασίστες της Τζιχαντ, της Φατάχ, του Αλ-Ζαρκάουι ή του Αλ-Σαντρ!

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, γεγονός που καθιστά την ένοπλη σύρραξη στην αφρικανική χώρα ως την πιο ολέθρια στον κόσμο.

Σύμφωνα με έκθεση της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης» οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε ασθένειες που θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν, όμως εξαιτίας της διένεξης έχουν καταστραφεί οι περισσότερες υπηρεσίες του υγειονομικού συστήματος.

Ο πόλεμος στην πλούσια σε ορυκτό πλούτο χώρα (πρώην Ζαΐρ) έχει στοιχήσει συνολικά 3,8 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με την έκθεση.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock