Σάββατο, Φεβρουαρίου 18, 2006

Δελτια ειδησεων - ο χειροτερος βάλτος της χωρας

Αν με ρωτουσαν ποιο θα ηταν το πρωτο πραγμα που θα εκανα αν

α) παραβιαζα τις ελευθεριακες αρχες μου και
β)με αφηναν να αλλαξω κατι δικτατορικα στην Ελλαδα,

σχεδον σιγουρα θα μειωνα τα δελτια ειδησεων υποχρεωτικα στα δυο λεπτα!

Τι αθλιος βορβορος προχειροφτιαγμενων ρεπορταζ, πλημμυρα παμφλεταρισμου, απροκαλυπτος ρατσισμος, στατιστικες της πλακας, αμορφωτοι και απαιδευτοι δημοσιογραφοι, κακοπαρουσιασμενη φτηνη "κοινωνικη ευαισθησια", συνεντευξεις απο ασχετους που πετανε ασυναρτησιες και βεβαια οι απαραιτητες θειτσες να κλαινε... Σχεδον σε καθε ειδηση που ακουω, τραβαω τα μαλλια μου!

Πετυχα σε ενα δελτιο ειδησεων "καταγγελιες" για Αλβανους που λεει, με μαφιοζικο τροπο πιεζουν τους εργατες να ζητανε ολοι ενα κοινο ελαχιστο ημερομισθιο. Ακου ρε τα καθαρματα, σκεφτηκα, προσπαθουν να κανουν κατι που η ΓΣΕΕ κανει εδω και δεκαετιες!

Στα ιδια νεα, παλι οι κακοι Αλβανοι, λεει εγκληματουν στην Ελλαδα και μετα αλλαζουν το ονομα τους στην Αλβανια και επιστρεφουν στην Ελλαδα. Αποκαλυψη-σοκ του καναλιου! Μπορεις στην Αλβανια λεει να αλλαξεις το ονομα σου! Δεν ειναι προφανες οτι το αλβανικο κρατος επιτρεπει στους πολιτες του να αλλαζουν το ονομα τους, με μονο σκοπο να τους κανει να εγκληματουν στην Ελλαδα? Τωρα που το σκεφτομαι, και στην Σουηδια που ειναι πανευκολο να αλλαξεις το ονομα σου, μαλλον για να εγκληματουν οι Σουηδοι στην Ελλαδα εχει γινει... Το συζητηση μαλιστα με εναν δικηγορο και μου ειπε οτι στην Ελλαδα δεν ειναι ευκολο να αλλαξεις ονομα για να μην ξεφευγεις απο τις αρχες! Μα καλα απορω, απο κανενος το μυαλο δεν περασε οτι ειναι προβλημα του ανοργανωτου ελληνικου κρατους που δεν συλλεγει σωστα στοιχεια και του ξεφευγεις τοσο ευκολα? Αλλα οχι, ξεχναω, για ολα φταινε οι Αλβανοι...

Αληθεια, νομικα μιλωντας, ποσος ανοιχτος ρατσισμος και παραπληροφορηση επιτρεπεται να μεταδιδεται απο ενα ΜΜΕ?

21 σχόλια:

avatar είπε...

LOL! Σήμερα τα ελληνικά ΜΜΕ σπάσανε ρεκόρ ηλιθιότητας. Δες
εδώ τι βγάλανε λίγα λεπτά πριν!

xpan είπε...

μα βρε SG αυτός που θα δει τηλεόραση είναι αυτός που θέλει να τρώει ότι του σερβίρουν. Υπάρχει μια αμφίδρομη φαύλη άλλα ισορροπημένη σχέση εδώ πέρα, δε το βλέπεις; Η τηλεόραση φτιάχνεται απο τους μέτριους και απευθύνεται στους μέτριους, όλοι οι υπόλοιποι επιλέγουν...

όσο για την "ερευνητική μου καριέρα" που με ρώτησες σε άλλο post, ξεκίνησα πριν απο μερικούς μήνες διδακτορικό σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Πρόσεξε: Μερικούς μήνες πριν, οπότε μη με ρωτήσεις ποιο είναι το θέμα. It's too soon to be known... ;-)

Ανώνυμος είπε...

Πάντως από όλη την ελληνική τηλεόραση το μόνο που παρακολουθώ είναι τα πρώτα 5 λεπτά των δελτίων ειδήσεων για να δω ποια είναι τα πρώτα θέματα. Πρέπει να παραδεχτείτε ότι διατηρούν κάποια ζωντάνια, με τα παράθυρα και τους Κακαουνάκηδες.

Η ΕΤ1 έχει κάποιες καλές εκπομπές αλλά θέλουν κυνήγι να τις ψάχνεις και να τις γράφεις στο βίντεο και το έχω εγκαταλείψει το σπορ εδώ και καιρό.


Το συγκεκριμένο θέμα με τα κλουβιά σηκώνει πρόστιμο και μιας και η μπλογκόσφαιρα διαθέτει ιλόιερ θα μπορούσε να γίνει καταγγελία στο ΕΡΣ.Αλλά νομίζετε ότι ασχολείται κανείς?όλοι την πλάκα τους κάνουν.

Σωτήρη, έχεις δίκιο σ'αυτά που λες και θα πρεπε και να δεις το κατά πόσο αυτή η κατάσταση επηρεάζει την "πραγματική" Ελλάδα, πχ τα πολιτικά θέματα που κυριαρχούν ή αν υπάρξει παραίτηση υπουργού live.

Επίσης η κρατική τηλεόραση έχει ακριβώς ίδια θέματα(απ'το ίδιο wire υποθέτω,δεν τα ξέρω καθόλου αυτά)απλά τα λένε πιο μαλακά και με λιγότερο κυνισμό.

Για το μόνο που θα διαφωνούσα είναι το ότι είναι αμόρφωτοι οι δημοσιογράφοι. Τυχαίνει να ξέρω(πολύ μακρινά βέβαια) τον Κύρτσο που σχολιάζει στον ΑΛΦΑ ο οποίος είναι έξυπνο άτομο(MIT,LSE ktl) και την όλη υπόθεση τη βλέπει με πολύ χιούμορ.Όλο αυτό το στυλ με τα γυαλάκια πρεσβιωπίας χαμηλομένα και την πολιτική ανάλυση της πλάκας. Αλλά τη δουλειά του κάνει κι αυτός.

Τεράστιο θέμα πάντως τα δελτία...θέλει πολύ συζήτηση.

J95 είπε...

σχεδον σιγουρα θα μειωνα τα δελτια ειδησεων υποχρεωτικα στα δυο λεπτα!

Καλύτερα να μείωνες τις διαφημίσεις πριν μετά και κατά τη διάρκεια στα 0 δευτερόλεπτα.

Γιατί αλλιώτικα, πίστεψέ με, ΔΕΝ θα ήθελες να δεις αυτά τα δύο λεπτά. ;)

Kensai είπε...

Σωτήρη συμφωνώ απόλυτα με την αγανάκτησή σου. Ενώ σε γενικές γραμμές η ελληνική τηλεόραση έχει αρκετές εκπομπές εκπαιδευτικού/πολιτισμικού περιεχομένου, οι ειδήσεις μας είναι πραγματικά απαράδεκτες.

Μιλάμε τα πάντα: οι τίτλοι και παράτιτλοι, η μουσική υπόκρουση, ο τρόπος παρουσίασης από τον δημοσιογράφο και το υφάκι του καθώς μπερδεύει την είδηση με το σχόλιο, το φωτογραφικό υλικό, τα σιχαμένα παράθυρα που τσακώνονται 6 νοματέοι συγχρόνως... κλπ κλπ

Ειλικρινά είναι να εύχεσαι να έχει γίνει κάνα τσουνάμι σε μια 3η χώρα να έχουν να γεμίσουν το πρόγραμμά τους γιατί αλλιώς αν έχουν ώρα... μέχρι και το ξεχείλισμα βόθρου στην Κάτω Ραχούλα μπορεί να φέρουν ως είδηση!!

(βέβαια, σε σύνολο η χειρότερη τηλεόραση είναι με διαφορά η ισπανική... ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!)

Rodia είπε...

Διαβάζοντας το άρθρο σου, με χτύπησαν κατακούτελα οι εικόνες των τηλεπαρουσιαστών δημοσιογράφων της πλάκας.. Αυτά τα αρπαχτικά, τα πειναλέα βλέμματα, τα αγχωμένα, άϋπνα και ξενηστικωμένα πρόσωπα με τους τεντωμένους μύες.. παπαπαπα μαμά μου.. σα να θέλουν να βγουνε από το γυαλί να καταβροχθίσουν όποιον τολμάει και τους βλέπει.. Κάλλιστα, θα μπορούσες να τιτλοφορήσεις το θέμα σου «Τα νηστικά του βάλτου»..

:-)

Thrass είπε...

Κι εγώ κατηγορούσα τους δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο, μέχρι που είδα το Χατζηνικολάου να βάζει πικάντικες ειδήσεις στο δελτίο του. Εκεί κατάλαβα πως είναι μάλλον ο μοναδικός τρόπος να έχεις νούμερα. Οπότε ο κάθε λαός έχει τις τηλεοπτικές ειδήσεις που του αξίζουν. Ο J95 έχει απόλυτο δίκιο.

Σωτήρη, δεδομένου ότι ανήκεις στα ανώτερα μορφωτικά στρώματα, είναι λογικό τα προγράμματα που απευθύνονται στο μέσο Έλληνα να σου φαίνονται απεχθή και στερούμενα λογικής (με την οποία ο Ελλαδίτης δεν έχει και πολύ καλή σχέση, ούτως ή άλλως). That's the price you 've got to pay. Όσο για το μέσο όρο της ποιότητας των ρεπορτάζ, έχεις δίκιο, αλλά από πού κι ως πού περιμέναμε κάτι παραπάνω; Σε τι έχουμε κάτι παραπάνω;

Και κάτι άλλο, που μπορεί να εξηγεί μερικώς την κατάσταση: Ένας από τους δημοσιογράφους του Ευαγγελάτου (για την πολύ αξιοπρεπή εκπομπή του "Αποδείξεις") είναι πρώην οδηγός λεωφορείου. Το είπε ο ίδιος ο Ευαγγελάτος σε μια εκπομπή του, που είχε να κάνει με λεωφορεία. Δεν έχω τίποτα εναντίον του ανθρώπου και το ρεπορτάζ του δεν ήταν κακό, αλλά ας μη φανταζόμαστε ότι οι δημοσιογράφοι της χώρας είναι PhD φιλόλογοι που διαβάζουν Κούντερα και Τολστόι στον ελεύθερό τους χρόνο.

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

Ενώ συμφωνώ κι εγώ με τον Thrass, υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω στο σκηνικό των τηλεοπτικών ειδήσεων στην Ελλάδα.

Ας υποθέσουμε ότι η πλειοψηφία των ακροατών ειδήσεων είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και γι αυτό και οι ειδήσεις, απευθυνόμενες σε αυτούς μιας και θέλουνε υψηλές ακροαματικότητες, ακολουθούν το ίδιο χαμηλό επίπεδο. Είναι όμως και αλήθεια ότι υπάρχει σαφής correlation μεταξύ μορφωτικού επιπέδου και οικονομικής κατάστασης.

Αυτό που υποπτεύομαι είναι ότι αν οι ακροαματικότητες μετρηθούν σε available money pool, επί του ‘συνολικού χρηματικού ποσού’ που παρακολουθεί και όχι ανά άτομο, τότε η εικόνα των ειδήσεων θα ήτανε διαφορετική. Υποστηρίζω δηλαδή ότι μια μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων θα προτιμούσε ίσως να διαφημιστεί σε ένα δελτίο ειδήσεων που οι ακροατές του θα ήταν από κάποιο οικονομικό επίπεδο και πάνω, αν και λιγότεροι, παρά σε ένα δελτίο που οι ακροατές θα ήταν πολύ περισσότεροι αλλά δε θα μπορούσανε ποτέ να αγοράσουνε το προϊόν τους. Θα εκπλαγώ αν υπάρχει κάποιος με μηχανάκι της AGB στο σπίτι του που μπορεί να αγοράσει τα μισά από τα (ακριβά) προϊόντα που διαφημίζονται στις ειδήσεις.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το αν η παραπάνω ανάλυση έχει σχέση με την πραγματικότητα, και αν είναι σωστή πως μπορούν να γίνουν μετρήσεις χρηματο-ακροαματικότητας.

S G είπε...

μα εγω δεν περιμενω τιποτα τρομερο, δεν περιμενω να κανουν στα δελτια ειδησεων αναλυσεις επιπεδου Εκονομιστ, περιμενω ενα ελαχιστο επιπεδο καλου γουστου και ενα ελαχιστο επιπεδο σοβαροτητας.

Το αισθητικο συνολο των περισσοτερων δελτιων ειναι ελεεινο (πολλοι απο μας θα μπορουσαν να το κανουν καλυτερο! θελω να πω, δεν εχουν αντιληφθει ακομα οτι αυτα τα παραθυρα ειναι υπερκιτσατα? αυτοι οι τιτλοι που τρεχουν δεν βλεπουν οτι ειναι με πανασχημες γραμματοσειρες και φοντα?) και ειδικα το επιπεδο των ρεπορταζ ειναι εξωφρενικα χαμηλο. Θελω να πω, ποσο δυσκολο ειναι να προσλαμβανουν ατομα με καποιες ελαχιστες γνωσεις και παιδεια? Ποσο δυσκολο ειναι να τσεκαρουν μια ειδηση πριν την δημοσιευουν?

Η απαντηση ειναι νομιζω, οτι θα μπορουσαν να το κανουν αν το δελτιο ειδησεων ειχε μια λογικη διαρκεια. Για 5 λεπτα θα ειχαν αρκετο υλικο και αρκετα καλους δημοσιογραφους. Αλλα οταν θελουν να γεμισουν ωρες, θα τις γεμισουν σαβουρα.

Επισης υπαρχει ενα θεμα με τον αριθμο των καναλιων (ποσα σοβαρα καναλια μπορουν να υπαρχουν σε μια χωρα 11 εκ. ανθρωπων?) αλλα ειναι αλλη συζητηση.

Δεν νομιζω οτι φταιει το χαμηλο επιπεδο των θεατων. Οι θεατες θα αναγνωριζαν το καλογουστο θεαμα. Νομιζω απλα ειναι θεμα φτηνιας! Πολλες ωρες σε πολλα καναλια=λιγα λεφτα ανα λεπτο ανα καναλι.

Αυτο που λεει ο γ.σαρηγιαννιδης ειναι μια καλη απορια: γιατι τελοσπαντων δεν διαφοροποιειται ενα καναλι προσπαθωντας να τραβηξει υψηλοτερα εισοδηματα με υψηλοτερη ποιοτητα? Εχω την εντυπωση οτι η οικονομικη φυση του θεματος δεν αφηνει χωρο για διαφοροποιηση σε μια τοσο μικρη αγορα.

Ι95, εχουν διαφημισεις τα δελτια στην μεση? δεν ειναι μονο πριν και μετα? (συγγνωμη για την ασχετοσυνη μου, αλλα δεν θυμαμαι ναχω δει διαφημισεις...)

ΥΓ «Τα νηστικά του βάλτου»..
καλο :-)
ΥΓ2 χπαν, μπορεις να μας πεις τουλαχιστον σε ποιον κλαδο?
ΥΓ3 αν θελετε να δειτε τι ζηταω απο ενα λιτο σωστο δελτιο ειδησεων, δειτε TV5...

libertarian είπε...

Βασικά η παρακμή ξεκίνησε από το Σκάι. Αυτό ήταν το πρώτο κανάλι που είχε σχεδόν όλη μέρα ειδήσεις.

Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι φταίνε οι καταναλωτές και όχι τα κανάλια. Αυτό πουλάει αυτό προσφέρουν. Δεν είναι ότι αυτό υπήρχε και αυτό καταναλώνουν οι πολίτες. Υπήρχε μια εποχή που οι ειδήσεις και η tv ήταν αλλιώς. Το Σκάι έκανε show τις ειδήσεις, είδαν τα άλλα κανάλια ότι αυτό πουλάει και έκαναν το ίδιο. Το ίδιο συνέβει και με τις μεξικάνικες μεταγλωτισμένες σειρές. Είχε το Σκάι όλο το μεσημέρι μεταγλωτισμένα, είδε και το star ότι πουλάει έκανε το ίδιο.

Επικράτησε ένα στάνταρ στα κανάλια. Ειδήσεις, μεταγλωτισμένα, ριάλιτι στο στυλ που πουλάει περισσότερο. Το τηλεκλάμα, ο τηλεθρήνος και ο λαϊκισμός.

libertarian είπε...

epishs ena allo standard poy diado8hke me taxythta fwtos teleytaia einai oi katinistikes meshmerianes ekpompes. To ekane ena kanali, eidan oti poylaei to ekanan ola.

Ανώνυμος είπε...

αν αρχίσουμε με την τηλεόραση ,δε μας φτάνει μια εβδομάδα θα γίνουμε web-μαραθώνιος. Πότε εμφανίστηκαν τα ατελείωτα δελτία ειδήσεων; Με την ιδιωτική τηλεόραση... όχι όμως όταν πρωτολειτούργησε αλλά λίγο μετα. Όταν ήδη είχε δημιουργηθεί έξη στο κοινό ,οπότε σκέφτηκαν : και γιατί να ξοδευόμαστε με σειρές και δικαιώματα ταινιών ,ενώ μπορούμε με ειδήσεις, επαναλήψεις και ατελείωτες στουντιακές συζητήσεις να καθηλώσουμε τον κόσμο στην καρέκλα; Και εγένετο παράθυρα. Οι ειδήσεις έγιναν 60λεπτες και βάλε και βέβαια έπρεπε να βρουν και παπαριές για να γεμίσει ο χρόνος. Μια τακτική που έχει αρχίσει να ασπάζεται και η κρατική τηλεόραση (Eurovision).
Και να σταματήσουμε τη δικαιολογία "αυτά θέλει ο κόσμος", γιατί τον ρωτήσατε ποτέ; και όταν ήταν πιο ουσιαστικές οι ειδήσεις πάλι τις έβλεπε.

xpan είπε...

Καταρχήν: SG στην πληροφορική και συγκεκριμένα στα Πληροφοριακά Συστήματα και τις Βάσεις Δεδομένων.

Κατα δεύτερον. Όντως η ποιότητα της τηλεόρασης είναι ένα θέμα που μπορεί να συζητιέται δυνητικά για χρόνια.

Να ξεκαθαρίσουμε όμως κάποια πράγματα:

Ποιος πραγματικά βλέπει τηλεόραση;

1./ Οι μαμάδες / γιαγάδες που κάθονται στο σπίτι το πρωί

2./ Τα παιδιά ηλικίας 6-12 νωρίς το βράδυ.

3./ Οι άνθρωποι στα χωριά που δεν έχουν να κάνουν πολλά πράγματα μέσα στην ημέρα και ο ΜΟ ηλικίας είναι γύρω στα 50-60 (τουλαχιστον)

Αυτός είναι ο κύριος όγκος των τηλεθεατών. Οι υπόλοιποι είναι περιστασιακοί θεατές οι βλέπουν πολύ αργά το βράδυ (μετά τις 11 π.χ.)

Κρίνοντας λοιπόν απο το target group κάποιος μπορεί να βγάλει πολύ σημαντικά συμπεράσματα για την ποιότητα της τηλεόρασης (και όχι μόνο για τις ειδήσεις)

Κατα τα άλλα συμφωνώ με τα προαναφερθέντα, απλά μη ξεχνάμε ότι για το συγκεκριμένο target group αυτά που προσφέρει η τηλεόραση είναι πραγματικά πολύ σημαντικά και αναγκαία. Μπείτε στη θέση αυτών των ανθρώπων και θα καταλάβετε.

Θεωρητικά: Όσο αυξάνεται το μορφωτικό επίπεδο του κύριου όγκου των θεατών τόσο θα αυξάνει και η ποιότητα του προϊόντος (είτε πρόκειται για ειδήσεις είτε για οτιδήποτε άλλο).

Με φωτεινή εξαίρεση τη ΝΕΤ/ΕΤ1 η υπόλοιπη τηλεόραση δεν με αντιπροσωπεύει.

libertarian είπε...

"Πότε εμφανίστηκαν τα ατελείωτα δελτία ειδήσεων; Με την ιδιωτική τηλεόραση... όχι όμως όταν πρωτολειτούργησε αλλά λίγο μετα."

Μα λογικό είναι να υπάρξει κάτι διαφορετικό από το καθιερομένο όταν υπάρχουν περισσότεροι μέσα στο παιχνίδι. Η πιθανότητα να εμφανιστεί μια διαφοροποιήση είναι ευθέως ανάλογη του αριθμού των παιχτών στην Αγορά.

Ε λοιπόν αυτή η διαφοροποίηση έγινε από το Σκάι, είδαν οι άλλοι ότι πουλάει και το έκαναν. Οι ανταγωνιστές είδαν ότι ένα προϊόν που πουλούσε ένα κανάλι είχε επιτυχία και το αντέγραψαν.

"Και να σταματήσουμε τη δικαιολογία "αυτά θέλει ο κόσμος", γιατί τον ρωτήσατε ποτέ; και όταν ήταν πιο ουσιαστικές οι ειδήσεις πάλι τις έβλεπε."

Πραγματικά πιστεύεις ότι πχ οι μεσημεριανές εκπομπές ή οι μεταγλωττισμένες μεξικάνικες τελενοβέλας έχουν αυτήν την επιτυχία αλλά στην πραγματικότητα ο κόσμος δεν τις θέλει; Δεν είναι δικαιολογία είναι η πραγματικότητα, γι' αυτό η Κρατική τηλεόραση είναι πάτος στην τηλεθέαση. Ο πολύς ο κόσμος δεν την παρακολουθεί, προτιμάει άλλου είδους τηλεόραση, αυτήν που προσφέρουν οι υπόλοιποι.

Με το ζόρι δλδ να τους προσφέρουμε αυτό που θεωρούμε εμείς καλό γι'αυτούς δλδ; :)

S G είπε...

λιμπερταριαν σιγουρα καποιοι τα βλεπουν. Το θεμα ειναι, δεν θα εβλεπαν κατι ποιοτικοτερο αν υπηρχε? Η δημοσια τηλεοραση, οσο αντιστεκοταν, ειχε απλα βαρετο προγραμμα, δεν ειχε κατι καλυτερο στην θεση των ειδησεων.

Και εδω αναρωτιεμαι, συγκρινοντας με την Ισπανια, που διαφερουμε. Στην Ισπανια οι τελενοβελας και τα γλοιωδη κουτσομπολια ειναι φυσικα κυριαρχα καποιες ωρες. Αλλα υπαρχει και καναλι που βαζει Σιμπσονς ας πουμε, και το βραδυ υπαρχουν καποιες σειρες και χαζοκομικα θεαματα. Δεν εχουν ομως ειδησεις 1,5 ωρα!

Kensai είπε...

Και εδω αναρωτιεμαι, συγκρινοντας με την Ισπανια, που διαφερουμε. Στην Ισπανια οι τελενοβελας και τα γλοιωδη κουτσομπολια ειναι φυσικα κυριαρχα καποιες ωρες.

Τα κουτσομπολιά τους όμως- ίσως εξαιτίας της αίγλης που έχει η βασιλεία και ο ηλίθιος κύκλος των VIP τους- είναι δέκα φορές χειρότερα απ'την Τατιάνα... Και δυστυχώς είναι κυρίαρχα τις περισσότερες ώρες.

Γενικώς πιστεύω δεν υπάρχει χειρότερη τηλεόραση απ'την Ισπανική, δεν ξέρω βέβαια τι παίζει με ψηφιακή/δορυφορική. Ελπίζω εκεί τα πράγματα να είναι καλύτερα γιατί αλλιώς τους λυπάμαι τους φουκαράδες...

Ανώνυμος είπε...

1./ Οι μαμάδες / γιαγάδες που κάθονται στο σπίτι το πρωί

2./ Τα παιδιά ηλικίας 6-12 νωρίς το βράδυ.

3./ Οι άνθρωποι στα χωριά που δεν έχουν να κάνουν πολλά πράγματα μέσα στην ημέρα και ο ΜΟ ηλικίας είναι γύρω στα 50-60 (τουλαχιστον)

Μακάρι να ήταν έτσι αλλά δεν είναι. Να σου αναφέρω αναρίθμητους φοιτητές που αγωνιούσαν περισσότερο από οτιδήποτε για το ποιος θα βγει από το σπίτι του Big Brother? Να σε πάω σε πτυχιούχους εργαζόμενους που μόλις γυρίσουν από τη δουλειά ανοίγουν με μηχανικές κινήσεις την τηλεόραση για να δουν ένα σωρό παπαριές;
Γενικότερα διαφωνώ με τη λογική "υπάρχουν και χειρότερα". Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ωραιοποιούμε τα δικά μας χάλια. Για το ποια προγράμματα είναι επιτυχημένα κατά τη γνώμη μου ,σίγουρα τα reality τηλεπαιχνίδια έχουν περισσότερη απήχηση από τις ταινίες της Κινηματογραφικής Λέσχης αλλά μήπως επειδή ακόμη και το θέμα ποιοτική τηλεόραση έχει προβληθεί με λάθος τρόπο;

Ανώνυμος είπε...

Την χθεσινή επίθεση, που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του Alpha, ο βουλευτής της ΝΔ Γεωργιάδης από Κακαουνάκη και Τράγκα, την παρακολούθησε κανείς; Θα ήθελα να διαβάσω σχόλια!

avatar είπε...

Δε συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό που έδειξε ο Γεωργιάδης για την επιστράτευση. Θεωρώ πολιτική αποτυχία και πλήγμα στη δημοκρατία μας να φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Για το οποίο ευθύνονται και οι τρεις πλευρές. Πρώτον η κυβέρνηση η οποία έπρεπε να χειριζόταν αλλιώς το θέμα επικοινωνιακά. Όσο κι αν είναι στην κοσμάρα τους οι πολίτες πιστεύω ότι αν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως και αναλυτικά για το σύνολο των αιτημάτων των ναυτεργατών τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν έχει τύχει να μιλήσω με δεξιό ως τώρα αλλά με όσους φίλους μου ανήκουν παραδοσιακά στην αριστερά τους ενοχλούσε απίστευτα π.χ. το αίτημα για μηδενική φορολόγηση. Δεύτερον οι ναυτεργάτες για την αδιάλλακτη, τραμπούκικη στάση τους. Τρίτον, όλοι οι υπόλοιποι Έλληνε πολίτες για την αδιαφορία τους.

Αν εξαιρέσουμε το παραπάνω σημείο, κατά τα άλλα για μένα ο Γεωργιάδης χτες ήταν σαν να στέλναμε έναν Rooster στα παράθυρα με τον Τραγκαουνάκη! Τους τα χωσε όπως έπρεπε! Και μόνο για αυτό έστειλα μαζικά sms παρακαλώντας τους Κερκυραίους φίλους μου να τον (ξανα)ψηφίσουν!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, avatar. Θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά για την ουσία των δηλώσεων Γεωργιάδη. Το σημειολογικό όμως του πράγματος είναι ότι στα ελληνικά ΜΜΕ και δη στα δελτία ειδήσεων οι φιλελεύθερες απόψεις του Γεωργιάδη αποτελούν ούτε λίγο ούτε πολύ ένα είδος "ιδεολογικού αναθέματος", κάτι "κακό" που πρέπει να κοπεί από τη ρίζα του και ο φορέας των δηλώσεων να ριχθεί στη σύγχρονη τηλεοπτική πυρά! Η ιδεολογική επικράτηση ενός αριστερισμού κακιάς κοπής μάλιστα στη χώρα μας είναι τόσο μεγάλη, που δεν επιτρέπει αντιθέτες φωνές. Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος που αναπαράγεται αλλά δεν δημιουργείται κατ' ανάγκη από τα ΜΜΕ. Αλλού βρίσκεται η ρίζα του κακού και εκεί πρέπει να χτυπηθεί!
P.S. Το θέμα Γεωργιάδη μάλιστα είχε και σήμερα συνέχεια, με δηλώσεις του στο ρ/σ του Alpha που ζήτησε την επιβολή "επιστράτευσης" στα ΜΜΕ! (Καλό???) Επ' αυτού, πρώτη η ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Συνεπώς, συμφωνώ ότι έχουμε τους δημοσιογράφους που μας αξίζουν.

S G είπε...

δεν ειδα τον Γεωργιαδη, κατανοω τον εκνευρισμο του με τα ΜΜΕ και τους απεργους, αλλα η επιστρατευση δεν ειναι λυση.

Για τους μεν απεργους περιγραψαμε καποιες λυσεις, για τα δε ΜΜΕ πρεπει να ξεκινησουμε απο πολυ βαθια οπως λεγαμε με καποιους ρουστερς τις προαλλες (και νομιζω προσφατα εγραψε και ο Π.Μανδραβελης ενα σχετικο αρθρο). Ο χαζοπαμφλεταρισμος της ελληνικης κοινωνιας εχει κυρια πηγη και προπυργιο τα ελληνικα πανεπιστημια. Εκει ειναι που οι πιο ασυναρτητες ιδεες περνανε σαν αυτονοητες, εκει ειναι που γινεται πλυση εγκεφαλου σε καθε φρεσκο φοιτητη και εκει ειναι δυστυχως που ο φιλελευθερισμος απλα απουσιαζει! Υπαρχει η νοοτροπια οτι οι ελευθερες αγορες δεν προσφερουν ενα αρκετα ελκυστικο (ουτοπικο?) οραμα για φοιτητες που ειναι σχετικα ρομαντικοι. Δεν συμφωνω, ο φιλελευθερισμος προσφερει το πιο δυνατο, ρομαντικο και ελκυστικο οραμα: μια κοινωνια ελευθερων πολιτων που εχουν τις τυχες τους στα χερια τους!

Δυστυχως ομως ειναι ολοι τοσο απηυδησμενοι με τον κομματισμο στα ελληνικα ΑΕΙ, που δεν εχουν ορεξη να ασχοληθουν (αφηστε που πολλοι καλοι φοιτητες απλα εξαφανιζονται προς το εξωτερικο). Ετσι οπως συνηθως οι καλοι και λογικοι φευγουν, για να αφησουν ελευθερο το πεδιο στους ασχετους, λέρες και αγροικους...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock