Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2009

Ζήτω το ζητώ το προεκλογικό debate!

1985. Ιωάννινα. Προεκλογική περίοδος. Νύχτα – μετά τις 20:00. Ο πατέρας μου στο τιμόνι, η μητέρα μου δίπλα του και εγώ με τον αδελφό μου στο πίσω κάθισμα. Σταματάμε στο φανάρι κι ένα σμήνος κομματικών νεολαίων με αλυσίδες, ρόπαλα και σιδερολοστούς μας περικυκλώνει. Σαν σε όνειρο, τους βλέπω μπροστά μου να μας βρίζουν και να μας απειλούν, και είμαι σίγουρος ότι αν δεν συνειδητοποιούσαν ότι στο πίσω κάθισμα καθόμουν εγώ με τον αδελφό μου – μικρά παιδιά τότε, άμαχος πληθυσμός – ούτε το αυτοκίνητο, ούτε οι γονείς μας θα καταφέρνανε να ξεφύγουν. (Το αυτοκίνητο βλέπετε του πατέρα μου, το χρησιμοποιούσε νεολαία αντίπαλου κόμματος για τις εκστρατείες αφισοκόλλησής της και αποτελούσε κόκκινο πανί για τους βαρβάρους της αντίπαλης πλευράς. )
Η τηλεόραση ελεγχόταν πλήρως από την κυβέρνηση. Το ίδιο και το ραδιόφωνο. Η μόνη πληροφόρηση που είχαν οι πολίτες ήταν από τις κομματικές τους εφημερίδες. Ο πολιτικός διάλογος περιοριζότανε στις μάχες των δρόμων μεταξύ αφισοκολλητών κι την πλαστική σημαία στην ομιλία του αρχηγού της αγέλης.

2009. Ιωάννινα. Προεκλογική περίοδος. Νύχτα – μετά τις 20:00. Εγώ με την κόρη μου στον ένα καναπέ. Η γυναίκα μου στον άλλο. Παρακολουθούμε το debate των πολιτικών αρχηγών και γκρινιάζουμε με τις τετριμμένες απαντήσεις τους και τις άστοχες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Εγώ ταυτόχρονα σχολιάζω τη συζήτηση με τους φίλους μου στο twitter καθώς η κόρη μου παίζει στο δικό της υπολογιστή ένα παιχνίδι σε κάποιο παιδικό site.

Το debate δεν ήταν αυτό που θα περίμενε κανείς από ενήλικες πολιτισμένους συνομιλητές. Οι δημοσιογράφοι, με την εξαίρεση του Παύλου Τσίμα και της Σίας Κοσιώνη, ήταν απαράδεκτοι και πολύ συχνά εκτός θέματος – τι μανία κι αυτή με τις κουκούλες και τη Μακεδονία! Κι αν δεν με ταλαιπωρούσαν οι προσωπικές μου πολιτικές εμμονές, θα είχα κλείσει πιθανότατα την τηλεόρασή μου πολύ πριν το τέλος του.

Κι όμως. Το debate αυτό το γιορτάζω.

Η δημοκρατία μας ενηλικιώνεται και δεν έχει ανάγκη πια τη βαρβαρότητα της ημιμάθειας του πεζοδρομίου. Με όλες τις ατέλειές της, έχει στρέψει πια την πλάτη της στη σιωπηλή βία της πλαστικής σημαίας. Ακούμε απόψεις, διαβάζουμε πολιτικά προγράμματα, γνωρίζουμε θέσεις. Κι αποφασίζουμε. Δεν τρέχουμε πια στους δρόμους με καδρόνια κι αλυσίδες.

36 σχόλια:

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ είπε...

Αυτη δεν ειναι ΄΄ενηλικη δημοκρατια΄΄ αυτη ειναι μια ετοιμοθανατη δημοκρατια.
Ενα Debate οπου ο καθενας απαντουσε οτι ηθελε -ασχετα με την ερωτηση- και οπου ακουγαμε συνεχως συνειδητα ψευδη να παρουσιαζονται ως ''αποψη''.
Η διακομματικος γκεμπελισμος δεν ειναι ''ενηλικη δημοκρατια''.
Μπλα μπλα μπλα ''νεοφιλελευθερισμος'' μπλα μπλα μπλα ''κεφαλαιο'' μπλα μπλα ''επιχειρησεις'', Οι ''Εβραιοι'' του 2009 ως αποδιοπομπαιοι τραγοι των συγχρονων Χιτλερ.
Αυτοι που στελνουν τα παιδια τους σε ιδιωτικα πανεπιστημια και κολλεγια μας ειπαν οτι τα ιδιωτικα πανεπιστημια ειναι το τερας της κολασεως.
Μας ειπαν οτι ο λιγνιτης ειναι λεει ακριβος ενω η αληθεια ειναι οτι ειναι το 1/10 του κοστους σε σχεση με την ''πρασινη ενεργεια''. Μας ειπαν οτι ''υπαρχουν λεφτα'' (θα τα παρουν απο τους ''εχοντες'') αλλα ''θα δανειστουμε'' για να πληρωσουμε τις συνταξεις.
Δεν μας ειπαν την αληθεια, ότι η αιτια της οικονομικης κρισης στην Ελλαδα ειναι οτι δεν παραγουμε σχεδον τιποτα, ως αποτελεσμα του παραγωγικου σαμποταζ των ψευτοπροοδευτικων, ψευτοοικολογων και των γραφειοκρατικων παρακρατικων ακριδων.
Εχουμε εμπορικο ελλειμα 3,2/1 και δεν φταιει αυτο για το χαλι μας αλλα...΄΄οι τραπεζες'' η ''ΕΕ'' και οι νεφελιμ.
Δεν μας ειπαν οτι αυτοι που μας πριζουν για τα 100 χιλιαρικα που ταχα πηρε ο Παυλιδης δεν λενε τιποτα για τα 400 εκ ευρω που χαριστηκαν το 2003 (απο το ''σοσιαλιστικο'' ΠΑΣΟΚ) σε εταιρια συμφεροντων Μπομπολα (ορυχεια Κασσανδρας), δεν μας το ειπαν ακομη και οταν το καταγγειλε η Ευρωπαικη Επιτροπη δεν μας ειπαν τιποτα για τον κατηγορουμενο για κατασκοπια εναντι της χωρας και πρωην πρακτορα Κοκκαλη τον οποιο εχει γιγαντωσει το διακομματικο νεοαριστερο παρακρατος.

Unknown είπε...

Ναι...
Μας έχει φάει ο καναπές...
Δε συμμετέχουμε σε τίποτε όμως.
Μόνο μαμ σκατά κοκο και νάνι...
Και Playstation...

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Όσοι δημοσιογράφοι ρωτούσαν επίμονα για την λεγόμενη μακεδονική μειονότητα και την FYROM (έτσι λέγεται κύριε Σαρηγιαννίδη) καλώς έκαναν και ρωτούσαν επίμονα. Γιατί όσες φορές έχουν κάνει την ερώτηση, σαφή απάντηση, ειδικώς από τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν έχουν πάρει. Ο ΓΑΠ δίνει τις εξετάσεις του και κάνει το παιχνίδι του. Ας κάνουν κι οι δημοσιογράφοι το δικό τους.

Και σε ό,τι αφορά στους ερωτηθέντες, κατά κοινή παραδοχή, μόνον δύο απαντούσαν σ' αυτό που τους ρωτούσαν. Η Αλέκα Παπαρρήγα και ο Καρατζαφέρης - μας αρέσει δεν μας αρέσει ο δεύτερος.

Κατά τα λοιπά, επιτρέψτε μου, αλλά μια οικογενειακή εικόνα με τα μεγάλα μέλη της στην τηλεόραση και το τουίτερ, και ένα μικρό παιδί να παίζει σε παιδικό σάιτ μέσα από έναν υπολογιστή, είναι ό,τι πιο ζοφερό μπορώ να φανταστώ για το μέλλον μας.

ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ.
ΓΡΗΓΟΡΑ.

Φιλικά

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΖΕΝΑΚΟΣ είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο. Αυτά που λένε οι ανωτέρω σχολιαστές σας μπορεί να έχουν κι αυτά δόσεις αλήθειας (αν και μονοκόμματα και απλοϊκά - η σύγχρονη Ελλάδα έχει χιλιάδες εξοργιστικά ζητήματα αλλά ο "διακομματικός γκεμπελισμός" ή ο "καναπές" δεν ανήκουν σε αυτά) αλλά το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Είναι λόγος γιορτής, πράγματι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαρηγιαννίδης για να μην λερωθεί, θα προτιμούσε να το κάνει με τον κρίνο. Τέτοιος ξενέρωτος είναι.

Ένας Οικονομολόγος είπε...

Ευχαριστώ κύριε Σαρηγιαννίδη που θυμήσατε σε εμάς τους λίγο μεγαλύτερους που ζήσαμε όσα περιγράφετε την κατάσταση εκείνης της εποχής. Συμφωνώ μαζί σας ότι το επίπεδο ενώ κάθε άλλο παρά ιδεατό είναι (αλήθεια διάβασαν το κείμενο όσοι έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά), αντικατριπτίζει ωστόσο πρόοδο σε σχέση με αυτό της δεκαετίας του 1980. ΄

Συμφωνώ επίσης ότι τόσο ο Τσίμας όσο και η Κοσιώνη (και όχι μόνο λόγω εμφάνησης) ήταν όαση ανάμεσα στους υπόλοιπους.

Όσο για το Darthir, αναρωτιέμαι αν είχε φάει λοστό στο κεφάλι απο βάρβαρο οπαδό κόμματος (και άρα όχι σκεφτόμενο ψηφοφόρο) αν θα ευχόταν ή όχι ο βάρβαρος αυτός να είχε μείνει μείνει σπίτι του ξαπλωμένος στον καναπέ και τρώγοντας γαριδάκια, πριν πάει για τα κακά του και μετά για νάνι!

Ανώνυμος είπε...

Debate χωρίς ΦιΣ και Περλίκο είναι ότι και το χρυσόψαρο χωρίς ποδήλατο.

Στέργιος είπε...

Σήμερα, όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος. Τότε, μια κόλαση μικρή. Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι τη διήγηση.

Τότε όμως, είναι φανερό, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού συμμετείχε στη πολιτική δράση, τώρα η απαξίωση και η αδιαφορία σπάζουν ρεκόρ παρότι μας έκαναν τη χάρη να παρακολουθήσουν το ντιμπέιτ.

Τότε δεν υπήρχαν μόνο οι χουλιγκάνοι των κομμάτων αλλά και οι συνεχείς συγκεντρώσεις και συζητήσεις στα σπίτια, στα καφενεία και στα πηγαδάκια της κάθε γειτονιάς κάτι που σήμερα είναι εξαποδώ. Και τότε είχαμε προγράμματα, πιο αναλυτικά μάλιστα από σήμερα. Και τότε είχαμε τον ίδιο και μάλλον μικρότερο βαθμό παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ και ας ήταν κρατικά τα ραδιοτηλεοπτικά. Σιγά τώρα η ιδιωτική τηλεόραση να μη μας πληροφόρησε για την αλήθεια και όχι για τον ποιόν θέλει να κάνει πρωθυπουργό για ίδιο συμφέρον. Το ίδιο κάνει εδώ και 18 χρόνια, τώρα θα διορθώνονταν;

Οι δυο μονομάχοι εξακολουθούν και τότε και τώρα να είναι εξίσου ψεύτες. Άντε να χρεώσω στον Καραμανλή κάποια ειλικρίνεια για το μπάχαλο αλλά κυρίως για την «κατάρτιση» εκ μέρους του, του προγράμματος που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση δηλ. ο ΓΑΠ.

Τότε κάτι ψέλλιζαν για τους ανέργους των προβληματικών, για πρόγραμμα ανάπτυξης, γαι την ΕΕ και όχι μόνο, τώρα «δεν υπάρχουν» προβληματικές, δεν υπάρχουν οι πρόσφατοι άνεργοι των ναυπηγείων και των ασφαλιστικών, δεν τους είδαν, δεν τους άκουσαν. Σιωπή για όλα, ακόμη και για τα κραυγαλέα σκάνδαλα που «δεν τα είδε» κανείς εκ των δυο μονομάχων-συνενόχων. Τελικά δεν ήταν η οικονομία στο κέντρο αυτών των εκλογών αλλά η παραπληροφόρηση και τα «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Γιατί να πω ότι σήμερα είναι τα πράγματα καλύτερα και όχι χειρότερα ως προ τα προβλήματα; Αφού ούτε ένα έλυσαν.

Ναι, ναι, ως προς το «ξύλο» είναι αλλιώς. Δεν έχουμε το κυνήγι των αφισοκολλητών της αριστεράς. Δεν έχουμε προσαγωγές «δι’ υποθεσίν σας». Δεν είχαμε ούτε βάρβαρους κομματικούς χουλιγκάνους ανεξαρτήτως χρώματος που εφορμούσαν στους αντιπάλους, άσχετα ποιοί ήταν και άσχετα αν δεν είχαν καμιά συμμετοχή σε αντιπαραθέσεις.

Όμως τα σοβαρά προβλήματα δεν είναι απλά η συμπεριφορά των οπαδών αλλά αυτά στα οποία κανένας «αρχηγός» δεν απάντησε. Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Και αύριο δεν θα είμαστε καλά επειδή και μόνο δεν είχαμε χουλιγκάνους.

Αλλά, ας μην έχουμε κοντή μνήμη. Το πότε θα μετατραπούν τα οξυμένα προβλήματα που δεν λύνονται σήμερα, σε πολιτική αντιπαράθεση και πιθανά σε απίστευτες οδομαχίες δεν ξέρουμε. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε βάρβαρους κομματικούς χουλιγκάνους για να το κάνουν. Αρκεί να έχουμε κρίση, ανεργία και νέους χωρίς μέλλον που δεν ανέχονται άλλο τη κοροϊδία. Τώρα η «βαρβαρότητα» δεν θα είναι κομματικο-χουλιγκανική αλλά γνήσιο τέκνο της κοινωνικής οργής. Και δεν θα είναι τα ίδια μέτρα και σταθμά για να κρίνουμε. Ο περσινός «Δεκέμβρης» μας θυμίζει πάντα ότι οι κοινωνικές συγκρούσεις μπορεί να έφυγαν από τα στενά όρια των κομμάτων αλλά πέρασαν στα ευρεία κοινωνικά στρώματα. Και αυτό είναι πιο επικίνδυνο για το σύστημα και όσους νομίζουν ότι «Η δημοκρατία μας ενηλικιώνεται και δεν έχει ανάγκη πια τη βαρβαρότητα της ημιμάθειας του πεζοδρομίου». Και για όσους νομίζουν ότι οι κοινωνικές συγκρούσει και η διεκδίκηση με μαχητικό τρόπο της λύσης προβλημάτων, ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Θα ξυπνήσουν απότομα.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζεστε στο ντιμπέιτ ΦιΣ και Νιέφσκι? Θα μπέρδευαν οι δημοσιογράφοι το ονομά του με αυτό του Τσίπρα, ασε δε που θα έδιναν τις ίδιες απαντήσεις.
Νιέφσκι ζείς και μας καθοδηγείς

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

@Κατερίνα σ-Μ.
Αυτή η τόσο ‘ζοφερή’ εικόνα είναι ο κόσμος γύρω μας. Βράδυ, περικυκλωμένοι από βιβλία και οθόνες, μια οικογένεια απολαμβάνει τα θαύματα της σύγχρονης ζωής. Μην ανησυχείτε για μας – μια χαρά περνάμε.
Υ.Γ. Έξω; Που έξω; Το έξω είναι για τη μέρα. Τη νύχτα μαζευόμαστε στο σπίτι – η επόμενη μέρα έχει σχολείο και δουλειά.

@Ανώνυμος 20:25
Το ότι είμαι λιγάκι ξενέρωτος είναι αλήθεια. Γνωριζόμαστε; (Επειδή η περιγραφή έχει τόση ακρίβεια – γι’ αυτό ρωτάω.)

@Στέργιος
Δεν ισχυρίζομαι ότι έχουν λυθεί όλα μας τα προβλήματα. Κάθε άλλο. Αν πίστευα κάτι τέτοιο θα έμενα σιωπηλός στο σπίτι μου.
Ισχυρίζομαι όμως ότι ο πολιτικός διάλογος είναι πλέον σε πολύ καλύτερο επίπεδο από ότι τότε. Σήμερα μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να πρέπει να σπάσουμε ο ένας το κεφάλι του άλλου – κι αυτό, στα μάτια μου τουλάχιστο – αποτελεί σημαντική πρόοδο.
(Παρεμπιπτόντως, ο πολιτικός διάλογος δεν είναι το μόνο πεδίο όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει προόδους. Παρά τους απίστευτα αργούς ρυθμούς, τις δυσλειτουργίες, τη διαφθορά και τον ασφυκτικό κρατισμό, η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλύτερο σημείο από αυτό που βρισκότανε 30 χρόνια πίσω.)

spyridon44 είπε...

Εγώ ήμουν μεγάλο "παιδί" και δεν 'εχω ξεχάσει τίποτα απο το παρελθόν, και συνεχώς κάνω συγκρίσεις διότι -δυστυχώς ή ευτυχώς - ο νους φιλτράρει αναμνήσεις...... όπως θέλει.
- Πολύ καλό το άρθρο και σωστή η άποψις .
- Για τους μή γνωρίζοντες το παρελθόν, ας αφήσουν την "ζοφερή" σκηνή και ας πάνε στην ..... Αφρική.....

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος θα μοιράσει notebook και kindle σε όλους τους μαθητές! Άμα δώσει και playstation που με έχει ζαλίσει το σκασμένο θα τον ψηφίσω με πόδια και με χέρια!

Ανώνυμος είπε...

Αφού όλοι μα όλοι οι Έλληνες θέλουν να μπουν στο δημόσιο γιατί να μην προσληφθούν όσοι περισσότεροι ΔΥ γίνεται?? 1εκ, 2εκ, 3εκ... ποιό είναι το πρόβλημα? Αυτό το χαμόγελο του ΓΑΠ στο ντιμπέητ όταν μίλαγε για όραμα και ελπίδα με γέμισε αισιοδοξία. Επιτέλους, είμαι σίγουρος, θα γίνουν ευχάριστα πράγματα στην Ελλάδα.

Chrysotheras είπε...

....πολύ καλό το άρθρο κ. Σαρηγιαννίδη.
Έφερε αναμνήσεις πολλές αλλά και συγκρίσεις και συνειδητοποιήσεις σκληρές.

Μπορεί η πλαστική σημαία και τα δοκάρια (λατάκια τα λέγανε οι οικοδόμοι) να είναι passe' αλλά το πολιτισμικό επίπεδο της νοοτροπίας και η μισαλλοδοξία παραμένουν τα ίδια...

Τελικά είναι μεγάλη αλήθεια ότι ο εκάστοτε λαός αξίζει τους πολιτικόυς του ηγέτες...

...ποιά λάπτοπ και amazon kindle;..καθρεφτάκια και χάντρες μοίραζαν χτές ο Κωστίκας κι ο Γιωρίκας και οι Έλληνες αγάλλονται!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Ταλιμπάν απήγαγαν Έλληνα!
http://www.telegraph.co.uk/news/6214794/Taliban-targets-descendants-of-Alexander-the-Great.html

κηπουρός του Δήμου είπε...

Πάση Θεού ο Γιώργος θα π..ξει τους πλούσιους στη φορολογία και θα μοιράσει ζεστό χρήμα στο λαό.

I am ecstatic with popoular rightousness!

Ανώνυμος είπε...

I wish you health and happiness every day!
Ich wunsche Ihnen Gluck und Gesundheit jeden Tag!
Je vous souhaite sante et bonheur chaque jour!

網路行銷
seo

C A Hassapoyannes είπε...

@ Γ. Σαρηγιαννίδης
Έξω; Που έξω; Το έξω είναι για τη μέρα. Τη νύχτα μαζευόμαστε στο σπίτι – η επόμενη μέρα έχει σχολείο και δουλειά.


Πολύ σωστά απαντήσατε αν και η παρατήρηση ΔΕΝ άξιζε απάντησης διότι,

1) ήταν βλακεία - ένα από τα συνηθισμένα clichέs που μηρυκάζει τρεχόντως ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ διότι έτσι τον βομβαρδίζουν και συμβουλεύουν οι "ψυχολόγοι" της TV. Ηθελε λοιπόν να πει κάτι και είπε βλακεία η κοπέλα.

2) το ΤΙ κάνει ο καθένας στο σπιτικό του είναι απόλυτο προνόμιό του, το άσυλό του ΚΑΙ ουδείς έχει δικαίωμα να σχολιάσει.

C A Hassapoyannes είπε...

"... λεγόμενη μακεδονική μειονότητα"

Για την ακρίβεια είναι ΣΛΑΒΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ μειονότης που αποτελείται από 20,000 άτομα (+/-) κατεσπαρμένα από δω κι' από κει στην Ελληνική Μακεδονία με μεγαλύτερες πυκνότητες στην Κεντρικο-Δυτική Μακεδονία.

Το λοιπόν, ο καθένας από αυτούς τους 20,000 Ελληνες πολίτες, έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται εθνοτικά ΟΠΩΣ ο ίδιος ΚΡΙΝΕΙ και ΟΥΔΕΙΣ ΝΟΜΟΣ (οιουδήποτε) ΚΡΑΤΟΥΣ, ή ΣΥΝΤΑΓΜΑ (οιουδήποτε) ΚΡΑΤΟΥΣ μπορεί να του επιβάλει ΑΛΛΕΩΣ, διότι ΤΟΥΤΟ θα αποτελούσε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ της ΣΥΝΘΗΚΗΣ των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!!!

PERIOD!

Nievskii είπε...

Θα μπέρδευαν οι δημοσιογράφοι το ονομά του με αυτό του Τσίπρα, ασε δε που θα έδιναν τις ίδιες απαντήσεις

Εγώ είμαι πιο όμορφος από τον Τσίπρα, ούτε είμαι γερασμένος πριν την ώρα μου, oπότε δεν τίθεται ζήτημα σύγχυσης. Εσένα πάντως δεν πρόκειται να σε μπερδέψει κανένας, μην φοβάσαι...

C A Hassapoyannes είπε...

ΘΕΣΗ
Γράφει ο κύριος Σαρηγιαννίδης "τι μανία κι αυτή με τις κουκούλες και τη Μακεδονία!"

ΑΝΤΙΘΕΣΗ
Γράφει η κατερίνα σ-Μ, "την FYROM (έτσι λέγεται κύριε Σαρηγιαννίδη)"

ΕΠΑΓΩΓΗ
Από πότε αυτό;;;
Οποτε έρχομαι στην Ελλάδα και ανοίγω TV, ακούω από δημοσιογράφους, λαό, πολιτικούς ΚΑΙ άλλα δημόσια πρόσωπα τις αναφορές "τα ΣΚΟΠΙΑ" και "οι Σκοπιανοί".
Τherefore, η επίσημη Ελλάδα ΚΑΙ οι Ελληνες ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ την απόφαση της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ (και μάλιστα με συγκατάθεση της Ελλάδος) να ονομάζεται η ΓΕΙΤΩΝ χώρα FYROM μέχρις εξεύρεσης οριστικής άμφω αποδεκτής ονομασίας.

Στον ίδιο βαθμό, λοιπόν, που ο κάθε άξεστος δημοσιογράφος την ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, "τα ΣΚΟΠΙΑ" και τους πολίτες της "ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ",

ΕΓΩ

την ονομάζω ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και τους κατοίκους της ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.

Η ειδοποιός, όμως, διαφορά είναι ότι εγώ ΔΕΝ αυθαιρετώ, διότι

1) Ζουν επί Μακεδονικού εδάφους εδώ και 1000 χρόνια, άρα δικαούνται να λέγονται Μακεδόνες

2) Το ΠΩΣ θα ονομασθεί ένας Λαός είναι δικαίωμα που διατηρεί ΜΟΝΟ ο ίδιος και εφόσον, βέβαια, η ονομασία έχει γεωγραφική συνέπεια.

Αρα, αφού κατοικούν επί Μακεδονικού εδάφους,
ΚΑΙ
αφού, με βάση την ΑΡΧΗ της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ και ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ, επέλεξαν να αυτο-αποκαλούνται Μακεδόνες, τους αποκαλώ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.

Ενα πράγμα δεν έχουν δικαίωμα να πράττουν και αυτό είναι να ισχυρίζονται ότι είναι ΑΠΟΓΟΝΟΙ του Αλεξάνδρου. Αλλά, όπως, έλεγε και ο μακαρίτης ο ΕΛΕΦΑΝΤΗΣ "άστους να γελοιοποιούνται".
Αλλά ΚΑΙ επ' αυτού του ΘΕΜΑΤΟΣ δεν παρανομούν, ΔΕΝ παραβιάζουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ, απλά πετάνε μιά ιστορική ΑΡΛΟΥΜΠΑ.

Ατουταλέρ (Αυλωνίτης)

C A Hassapoyannes είπε...

ΚΑΙ βεβαίως έχει δίκαιο ο κ. Σαρηγιαννίδης.

Είναι ΔΥΝΑΤΟΝ με ΚΡΙΣΙΜΑ και τραγικά ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ενώπιόν μας να ασχολούμαστε με την ονομασία της γείτονος;;;;;;

C A Hassapoyannes είπε...

THE INTERNATIONAL EMBARRASSMENT OF THE WEEK.

During his one-on-one debate with sitting primeminister Mr. Karamanlis, Mr. George Papandreou, Leader of the Main Opposition, President of the Panhellenic Socialist Movement and President of the Socialist International, said, «Labor cannot be taxed less than capital.»

Thus, Mr. Papandreou becomes the first politician in modern western politics to act as an agent provocateur against himself, his own political party, his ideology and the Socialist International!

C A Hassapoyannes είπε...

L’ EMBARRAS INTERNATIONAL DE LA SEMAINE

Pendant son tête-à-tête débat avec le Premier Ministre M. Karamanlis, le Leader de l’Opposition et Président de l’ Internationale Socialiste, M. George Papandreou a dit, «le travail ne peut pas être imposé moins que le capital.»
Ainsi, M. Papandreou a fait l’histoire en devenant le premier politicien dans la politique occidentale moderne agir comme un agent provocateur contre lui, son Parti et l’ Internationale Soicaliste.

C A Hassapoyannes είπε...

Re: Maturity

ΣΥΜΦΩΝΩ με τον κ. Σαρηγιαννίδη ΚΑΙ τον κ. Α Ζενάκο, 100%.

Oταν ήμουν παιδί, στα 60ς, το τριήμερο των ΕΚΛΟΓΩΝ, Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα, ΚΗΡΥΣΣΟΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ!!!!
και τα εκλογικά τμήματα ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΝ από ΣΤΡΑΤΟ, ούτε καν αστυνομία. Στο ίδιο πλαίσιο υποχρέωναν όλα τα εστιατόρια, κινηματογράφους και γενικά χώρους δημόσιας συγκέντρωσης να ΕΙΝΑΙ off limits!!!

Μέχρι και ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ πολιτικού μίσους και πάθους γίνονταν.

ΑΥΤΟ που θέλει να πει ο ενιαστάμενος Δευκαλίων είναι (και έχει δίκαιο) πως το περιεχόμενο της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ έχει ΕΥΤΕΛΙΣΘΕΙ μέχρις εκεί που δεν έχει παρακάτω (εδώ βέβαια μεγάλη μερίδα του ψόγου πάει στο επίπεδο της TV in toto και στην ανύπαρκτη σχετική νομοθεσία)
και ότι ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ η Ελλάδα έχει ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ σε ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

http://www.maknews.com/forum/

Στο παραπάνω σάητ μπορείτε να διαβάσετε τις απόψεις των αγνών και αθώων Βαρδαρίων που απλά και μόνο επιθυμούν να ονομάζονται Μακεδόνες.

mantz είπε...

Ερώτημα αφελούς περί "καναπέ":
Οι ελληνοαριστεροί έχουν καναπέδες στο σπίτι τους;
Αν ναι, όταν κάθονται επί αυτού αισθάνονται ιδεολογικές ενοχές;

Διαπορών ιδιοκτήτης 2 καναπέδων

Ανώνυμος είπε...

H Ξενογιαννακοπούλου είπε στο Έξτρα ότι όταν έρθουν στην εξουσία θα φορολογήσουν τις offshore για να κάνουν αναδιανομή. Τι άλλο θέλετε για να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

Nievskii

afou eisai pio omorfos apo ton Tsipra, 8a se proksenepsw sthn 8eia mou thn Marigw

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Κύριε Σαρηγιαννίδη,

Το ζοφερόν είναι ότι κάθε μέλος της οικογένειας "απολαμβάνει τα θαύματα της σύγχρονης ζωής" κατά μόνας.
(σημ: το βιβλίο είναι θαύμα, αλλά δεν είναι θαύμα της σύγχρονης ζωής)

- - -

Μίστερ Χασαπόγιανες,

Λέγοντας "τα Σκόπια" είναι σαν να λένε "η Αθήνα", "το Βελιγράδι", "η Ουάσιγκτων" κ.λπ. Αντικαθιστούν το όνομα της χώρας με την διοικητική πρωτεύουσα ενός κράτους. Υποθέτω πως το γνωρίζετε.

Για παράδειγμα: "Δεν θέλει το ελληνικό βέτο η Ουάσινγκτον". Ή "η υπουργός εξωτερικών ζήτησε από την Ουάσινγκτον να πιέσει τα Σκόπια". Aκόμα: Οι τριβές στις σχέσεις Αθήνας - Βελιγραδίου εκδηλώθηκαν.... Kαταλάβατε;

Αυτό για ό,τι αφορά στις επίσημες αρχές. Το τι λέει ο κάθε πολίτης και ο κάθε δημοσιογράφος δεν συνιστά παραβίαση, όπως και το πώς την ονομάζεις ΕΣΥ ή εγώ, δεν έχει καμμία αξία.

(γιατί κάνετε τόσο μεγάλο το "εγώ" σας; θα το βλέπαμε και με πεζά γράμματα.)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Ανώνυμε των 25/9/09 - 21:44

Διαμορφώνουμε άποψη διαβάζοντας και notmaknews .
Kαι για την εξαγωγή συμπερασμάτων παίρνουμε υπ' όψιν ότι για όσα γράφει το δεύτερο δεν πασχίζουν χρηματοδότες και χρηματοδοτούμενοι.

C A Hassapoyannes είπε...

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

"Ανθιμοι", "Ψωμιάδηδες" "Ζουράριδες" και κουτσογυναικούλες που κυματίζουν σημαίες με "Μολών Λαβέ" εν μέση Πλατεία Αριστοτέλους υπάρχουν σε όλες τις κοινωνίες, άρα ΚΑΙ στην γείτονα χώρα.

Αλλά ακόμα και η πλειοψηφία του Λαού της γείτονος να ένοιωθε έτσι, so what??

ΣΗΜΑΣΙΑ έχει ότι η Ελληνική Μακεδονία έχει 2 εκατομμύρια κατοίκων εκ των οποίων τουλάχιστον 90% φέρουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ εθνική συνείδηση. ΑΡΑ, με βάση την αρχή της αυτοδιάθεσης, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μακεδονία είναι και θα παραμείνει Ελληνική.

ΠΟΥ είναι το πρόβλημα ΑΔΥΝΑΤΩ να κατανοήσω!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απεναντίας, με την εσκεμμένη απόκρυψη παρουσίας αριθμητικώς ασημάτων μειονοτήτων
1) μπαίνουμε στις μαύρες λίστες παρατηρητών τήρησης/σεβασμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και
2) [το και χειρότερο] δίνουμε την εντύπωση ότι υφίσταται πρόβλημα ποσοτικών συχετισμών, ενόσω ΟΥΔΕΝ υπάρχει.

Η Ελλάδα έχει μεγάλα συμφέροντα από την ΥΠΑΡΞΗ της ΓΕΙΤΟΝΟΣ ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, διότι
1) Είμαστε ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής εκεί
2) Το τραπεζικό τους σύστημα ελέγχεται από μας
3) η χώρα αυτή απορρόφησε μεγάλη Αλβανική Μειονότητα (περί το 30%), γεγονός που ΑΝΑΚΟΠΤΕΙ τον Αλβανικό Μεγαλοϊδεατισμό.

ΑΝΤΙ, λοιπόν, να ωρυόμεθα θάπρεπε να τους αντιμετωπίζουμε ως τους καλύτερους συμμάχους!!!

πιρλιπης είπε...

To πρόβλημα βρίσκεται στον αλυτρωτισμό που εκφράζει η γειτονική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας (κάπως άτεχνα) τη μοντέρνα γλώσσα περί μειονοτήτων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ.

Για το ότι θα διαλυθεί η FYROM αν δεν αναγνωριστεί ως Μακεδονία επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω.

Ανώνυμος είπε...

Kai epeidh esu Hassapoyannes ADYNATEIS na to katalaveis, den shmainei pws emeis den mporoume na to katalavoume

Nievskii είπε...

8a se proksenepsw sthn 8eia mou thn Marigw

Εσύ ποια είσαι; Η κυρα-Κατίνα;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ οι φιλελεύθεροι ψηφίζουμε κατά του μεγαλύτερου αίσχους της σύγχρονης Ελλάδας.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock