Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2009

Malleus Maleficarum Maleficas & earum hæresim ut phramea potentissima conterens



Κοινός τόπος σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς και τους μύθους είναι ο μηχανισμός του αποδιοπομπαίου τράγου. Όπως έδειξε ο μεγάλος René Girard, υπέρβαση του μηχανισμού αυτού έχουμε για πρώτη φορά στον αρχαίο Ισραήλ: στο βιβλίο του Ιώβ ο Ιώβ αρνείται ότι έκανε κάτι λάθος όταν μιλά με τους φίλους του που τον κατηγορούν, και την ίδια στάση τηρεί, αν και όχι μέχρι το τέλος, με τον Θεό. Έκτοτε, ο Χριστιανισμός και στην συνέχεια η σύγχρονη εκκοσμικευμένη σκέψη, προσπαθούν να υπερβούν αυτόν τον αταβιστικό μηχανισμό κατασκευής αποδιοπομπαίων τράγων. Αυτή η προσπάθεια δεν έχει πάντα αποτελέσματα. Πού και πού τα αρχαία φυλετικά έθιμα βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια και επιστρέφουμε στην βαρβαρότητα. Έτσι λ.χ. στην Βόρεια Ευρώπη από το 15ο μέχρι τον 18ο αιώνα είχαμε τις φοβερές διώξεις των μαγισσών με πάνω από 60,000 θύματα. Έβρεχε πολύ; Έφταιγαν οι μάγισσες. Έβρεχε λίγο; Έφταιγαν οι μάγισσες. Έριχνε χαλάζι; Έφταιγαν οι μάγισσες, αλλά και όταν κάποιου του ψόφαγαν τα ζώα, αρρώσταινε βαρειά αυτός ή μέλος της οικογενείας του κ.ο.κ.

Αυτή την βαρβαρότητα ζήσαμε τα τελευταία 5,5 χρόνια, σε μια ελληνική εκδοχή του κυνηγιού μαγισσών. Έτσι:

[*] ποιος φταίει για το ότι υπάρχει σπατάλη και διαφθορά; Το ότι η απιστία δεν ήταν κακούργημα - βέβαια πώς θα πάει φυλακή κάποιος που συμμετέχει στο ΔΣ ενός οργανισμού όταν ο μόνος που έχει έννομο συμφέρον να τον εγκαλέσει είναι ο εαυτός του και οι φίλοι του στο ΔΣ;
[*] ποιος φταίει για την κακή εικόνα της κυβέρνησης; Μα φυσικά τα "ανώνυμα συκοφαντικά" blogs. Οπότε κυνήγι μέχρι τελικής πτώσεως κατά παράβαση κάθε διάταξης εθνικής και διεθνούς νομοθεσίας που ισχύει στην χώρα μας.
[*] ποιος φταίει για το ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν πιάσει πάτο; Μα οι αναρχικοί και οι αιώνιοι φοιτητές! Κάνουμε μια ψευτο-μεταρρύθμιση, αλλάζουμε τον νόμο για το άσυλο (ορθώς) - κάνουμε βέβαια παράλληλα ευρωβουλευτές τα "δικά μας παιδιά" που τραμπουκίζουν μέσα στο άσυλο, άσε τον Ρουσόπουλο να λέει - και πετάμε έξω τους αιώνιους φοιτητές και 3 χρόνια μετά βλέπουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια να έχουν μεταμορφωθεί σε...Χάρβαρντ και να πρωτεύουν στην παραγωγή εργασίων σε indexed περιοδικά(;). Βέβαια, αν αλλάζει ο νόμος για το άσυλο και σε μια και μόνο περίπτωση πανεπιστημίου με νεοδημοκράτη πρύτανη βλέπουμε να κλέβουν 80 τόνους πετρέλαιο από την αυλή του πανεπιστημίου, να υπογράφονται λέοντειες συμβάσεις €15,000,000 για καθαρισμό, να δίνονται αβέρτα πλαστά πτυχία ιατρικής, τα δε μεταπτυχιακά να μοιράζονται με κομματικά σκονάκια, αυτό μας λέει ότι το άσυλο ήταν και είναι μάλλον άλλου τύπου.
[*] ποιος φταίει που βγήκαν στα κανάλια οι τσόντες του κολλητού του πρωθυπουργού Ζαχόπουλου; Μα, τι άλλο, η παράνομη βιντεοσκόπηση/ηχογράφηση. Τις κάνουμε κακουργήματα λοιπόν, και μετά από κανά μήνα από το νόμο που περάσαμε, βλέπουμε προϊόντα υποκλοπής στην στην εξεταστική που τρέχει στην Βουλή! Ούτε βέβαια σκέφτηκε κανείς να πάει στον εισαγγελέα τον Μ.Τριανταφυλλόπουλο για το αδίκημα της υποκλοπής για τις κασέτες που ισχυριζόταν ότι είχε στην διάθεσή του από συνομιλίες με τον βουλευτή Κουκοδήμο. Εκεί υπήρχε και η πιθανότητα να είναι πραγματικές οι κασέτες και να βγει το παράνομο περιεχόμενό τους στον αέρα από τις τόσο συνηθισμένες, στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, παράνομες διαρροές της δικογραφίας.
[*] ποιος φταίει για το ότι υπάρχουν απαγωγές; Μα φυσικά το ότι οι απαγωγές είναι μόνο κακουργήματα και δεν τιμωρούνται με ισόβια (ώστε να έχει πραγματικό κίνητρο ο απαγωγέας να δολοφονήσει τον απαχθέντα αφού η ποινή είτε το κάνει είτε όχι θα είναι η ίδια...) - ευτυχώς εδώ ο υπουργός Ν.Δένδιας με τον πρωθυπουργό έμειναν μόνο σε απλή ρηματική διακοίνωση και όχι σε εφαρμογή αυτής της λαμπρής ιδέας. Φταίνε και τα κινητά που θα έπρεπε να μην υπάρχουν μέσα στις φυλακές, αλλά όλως παραδόξως υπάρχουν. Βάλε λοιπόν 10,000,000 ανθρώπους να δηλώσουν τον αριθμό κινητού τους, άλλο που όποιος θέλει να παρανομήσει αγοράζει ένα από μετανάστες, από τρίτες χώρες που δεν δηλώνονται, κλέβει ένα ή απλά δίνει ψεύτικα στοιχεία. Είναι απορίας άξιον βέβαια το πώς η κυβέρνηση έχει τέτοια πρεμούρα να μάθει τους αριθμούς κινητών των ελλήνων πολιτών, όταν δεν μπορούσε να βρει το ποιος υπέκλεπτε το τηλέφωνο του πρωθυπουργού της χώρας. Για την αδυναμία του αυτή, ο εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος τιμωρήθηκε...με την θέση του διευθυντή της ΕΥΠ. Με τον νέο νόμο θα μας λυθεί πάντως και η απορία σε ποιους ανήκουν οι παρακάτω αριθμοί τηλεφώνων που χρησιμοποιήθηκαν για την υποκλοπή του πρωθυπουργικού τηλεφώνου: 0030496499/6972224621/0030436024/0030491010.
[*] ποιος φταίει για τα συνεχή επεισόδια στις διαδηλώσεις; Η κουκούλα. Έτσι, ποινικοποιούμε την κουκούλα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μην έχει πού να βάλει τους εκατοντάδες χιλιάδες κουκουλοφόρους που συλλαμβάνει χάρη στην τολμηρή νομοθετική της παρέμβαση. Δεν μας είπε μόνο αν ο εγκληματίας που δεν κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του όταν εγκληματεί, αν θα απαλλάσσεται λόγω βλακείας με τον νέο νόμο, αφού θα είναι και ο μόνος που θα συλλαμβάνεται.
[*] ποιος φταίει για τις μεγα-πυρκαγιές που έκαψαν ανθρώπους και σπίτια και τόσες εκτάσεις που η χώρα δεν είχε ξαναδεί; Ο Στρατηγός Άνεμος, οι τούρκοι πράκτορες, το ΠΑΣΟΚ ("το πράσινο καίει το πράσινο" έλεγε ο Μάκαρος Γιακουμάτος και επικροτούσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το 2007) και όλοι όσοι δεν θέλουν την εθνικοϋπερήφανη αγωγοπολιτική του πρωθυπουργού, μια πολιτική που μας έφερε στην φοβερή επιτυχία α) να μην υπάρχει κανένας αγωγός και β) να μιλάει ο Β.Πούτιν για τα απαράγραπτα δικαιώματα της Τ.Δ.Β.Κύπρου 2 φορές τουλάχιστον και πώς πρέπει να "τα βρούμε με την Μακεδονία" - παρόντος του πρωθυπουργού το τελευταίο.
[*] ποιος φταίει για την άθλια οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την ανεργία; Οι μετανάστες. Έτσι σκούπες, ξύλο, κυνήγι και δολοφονίες μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Και αν παραβαίνουμε τους νόμους του κράτους και τις διεθνείς συμβάσεις που η χώρα μας έχει κυρώσει, και αν άνθρωποι παίρνουν πολιτικό άσυλο στην Νορβηγία, στην Ελβετία και την Σουηδία επειδή η Ελλάδα θεωρείται επικίνδυνο μέρος(!), και αν μας κράζει το State Department και οι διεθνείς οργανισμοί, αυτοί τι ξέρουν; Κουτόφραγκοι δεν είναι;

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι για πολύ ακόμα. Αλλά, το κυνήγι των μαγισσών που ξεκίνησε πριν 5,5 χρόνια φτάνει σιγά σιγα στο τέλος του. Αυτοί που το ξεκίνησαν πρέπει να θυμούνται ότι οι πλέον διάσημοι διώκτες μαγισσών δεν είχαν το καλύτερο τέλος: ο Konrad von Marburg δολοφονήθηκε και ο Matthew Hopkins τελείωσε την άθλια ύπαρξή του στην πυρά, και αυτός με την σειρά του. Αν έβλεπαν τις φλόγες μπροστά τους, δεν θα γινόντουσαν οι ίδιοι διώκτες. Τελικά όμως, αυτό δεν ήταν πάντα το πρόβλημα όλων των κυνηγών μαγισσών;

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, αλλά δε χρειάζονταν όλα αυτά για να μας πεις ότι θα ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε οι πασόκοι δεν έρχονται για φιλοσοφίες, για μάσα έρχονται.

Nievskii είπε...

Sorry, αλλά δεν θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Για την ακρίβεια δεν θα ψηφίσω καθόλου και θα κάτσω να δω το αποτέλεσμα με πίτσες και μπίρες και ειλικρινά θα περάσω μια χαρά. Τώρα για το αν το ΠΑΣΟΚ "θέλει μόνο την εξουσία" ενώ αυτοί θέλουν "το καλό του τόπου" και άλλες μπούρδες που λέει το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ για να πείσει τους ευήθεις ψηφοφόρους της για την ηθική τους ανωτερότητα, ειλικρινά δεν με αφορούν. Αυτά απευθύνονται σε οπαδούς/χουλιγκάνους της ΝΔ για να λένε την επομένη "χάσαμε επειδή δεν συμβιβαστήκαμε με τα συμφέροντα". Κάποιοι θα το πιστεύουν κιόλας. Κάτι τέτοια έλεγε και ο Πολύδωρας "θητεία κάνω, ποινήν εκτίω" και μας σηκώνονταν οι τρίχες της κεφαλής...

C A Hassapoyannes είπε...

@ Νievskii

Aυτά που γράφετε έχουν double entendre εξ ου και είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

C A Hassapoyannes είπε...

Οι Ελληνες που ξέρουν πάντα να προστατεύονται

λειτουργούν ΘΑΥΜΑΣΙΑ κάτω από βούρδουλες.

Επί Δικτατορίας, με εξαίρεση την αισθητική τάξη που αυτοεξορίσθηκε ΕΚΤΟΣ συνόρων,

ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ συμμορφώθηκε και ζούσε ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ.

C A Hassapoyannes είπε...

Αλήθεια, Nievskii, θα μπορούσατε αγαπητέ να μας πείτε ΤΙ κατά την γνώμη σας θα διόρθωνε την άθλια κατάσταση στα Πανεπιστήμια;;;;

Nievskii είπε...

Νομίζω ότι τα πανεπιστήμια δεν είναι ακριβώς το θέμα μας. Αλλά με δυο λέξεις μπορώ να πω ότι δυο πράγματα χρειάζονται για να αλλάξει η κατάσταση όχι ριζικά, αλλά λίγο. Το πρώτο είναι η χρηματοδότηση, αφού έρευνα χωρίς λεφτά δεν γίνεται και στην Ελλάδα είμαστε τελευταίοι στους 15 στην χρηματοδότηση, πίσω και από χώρες των 27 όπως η Ουγγαρία. Ο ΓΑΠ είπε 5% για την παιδεία, 2% για την έρευνα. Τώρα δεν ξέρω αν θα το κάνει, αφού το κράτος δεν έχει μια, αλλά όταν ο Ομπάμα λέει 3% για την έρευνα και η οικονομία των ΗΠΑ είναι 60 φορές μεγαλύτερη από την δική μας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεφύγουμε λίγο από την μιζέρια του "δεν δίνω λεφτά στα πανεπιστήμια είναι μαύρη τρύπα (σε αντίθεση με τα Βατοπαίδια και τους διορισμούς αγροφυλάκων) και η γνώση άχρηστο πράγμα, καλύτερα να τα δώσουμε στους εμπόρους όπλων" του απερχόμενου πρωθυπουργού.

Το δεύτερο είναι να επιτραπούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, αυτό όχι γιατί ο "ανταγωνισμός" θα κάνει τα δημόσια πανεπιστήμια πιο "υγιή", αλλά γιατί αυτή την στιγμή τα πανεπιστήμια λειτουργούν ως σχολές για να βγάζει ο κάθε γονιός το απωθημένο του που θα δει το βλαστάρι του γιατρό, δικηγόρο κ.ο.κ. Αν απαλλαγούμε από το πανεπιστήμιο άνδρο του σοσιαλιστικού εξισωτισμού όπου οι "άξιοι", πλην "πτωχοί και τίμιοι", φοιτητές - γνωστό στις εφημερίδες είναι ότι περνάνε γυναίκες και από την επαρχία, τώρα πώς δεν βλέπεις καλοπληρωμένους επαγγελματίες γυναίκες και από την επαρχία είναι άλλο θέμα - γνωρίζουν την κοινωνική καταξίωση, δεν πρόκειται να αποκτήσουμε καλό πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο λειτούργησε εξαιρετικά την δεκαετία του '50,'60,'70 ως κάτι που δημιούργησε κοινωνική κινητικότητα. Σήμερα δουλειά του πανεπιστημίου δεν είναι να δημιουργεί κοινωνική κινητικότητα, είναι να τρώει τα λεφτά του κράτους για έρευνα, και πού και πού να παράγει κιόλας και λίγη γνώση. Κοινώς ένα βαρετό πανεπιστήμιο, όπως έχουν παντού στον κόσμο. Επειδή έχουμε επενδύσει τόσο στην εικόνα του πανεπιστημίου που παράγει υπερ-επιστήμονες, λογικό είναι και να απογοητευόμαστε. Αν γίνει αποδεκτό ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι για να γίνεται το κάθε τούβλο επιτυχημένος επαγγελματίας με πολλά λεφτά, όπως ονειρεύεται ο γονιός του, τότε θα έχουμε κερδίσει. Θα έχουμε κέρδος αφού θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα σπουδάζουν γιατί γουστάρουν ένα αντικείμενο, τους αρέσει η μόρφωση και μετά μπορούν να κάνουν κάτι άλλο στην ζωή, όπως το να πάρουν το μαγαζί του πατέρα τους. Είναι κρίμα να μην υπάρχουν άνθρωποι που να αγαπούν την μόρφωση γι'αυτό που είναι.

Ανώνυμος είπε...

Άρα εσύ πιστεύεις ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει μόνο την εξουσία κι ότι έρχεται για να προσφέρει στον τόπο.
Θα δώσει κι ο ΓΑΠ λεφτά στην παιδεία.
Δεν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ αλλά το υποστηρίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Για να σου ΚΟΨΩ τον ΒΗΧΑ, ούτε ΔΡΑΧΜΗ επι πλέον στα πανεπιστήμια.

Πρέπει να μειωθούν στα ΜΙΣΑ, να απολυθούν οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ (75%) καθηγητές και να εντατικοποιηθεί η ΠΑΙΔΕΙΑ.

Εχω βαφτιστικό (ήμουνα 7 ετών όταν τον βάφτισα) αρχιαλήτη και δογματικό ΚΚΕ που με μόνο πτυχίο Μαθηματικού Αθηνών είναι ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ σε ΤΕΙ, σε μείζον της πρωτευούσης.
Πήρε και 3 χρόνια άδεια για να πάει στην Ιρλανδία να κάνει διδακτορικό, που φυσικά ΔΕΝ έκανε. ΑΠΛΑ όταν έφυγε ζύγιζε 120 κιλά, τώρα 150.

ΤΟΜΑΡΙ.................

Εάν τον ακούσεις να μιλάει, διαπιστώνεις (και στην πάρλα είναι σπουδαίος) ότι το μόνο προβλημα είναι η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.

Never again.

ΜΑΥΡΟ στην ΝΔ
ΜΑΥΡΟ στο ΠΑΣΟΚ

Απατεώνες και οι μεν και οι δε.

Nievskii είπε...

Άρα εσύ πιστεύεις ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει μόνο την εξουσία κι ότι έρχεται για να προσφέρει στον τόπο.

Για να τελειώνουμε λίγο και με αυτήν την μαλακία: είναι αυτονόητο ότι ένα κόμμα εξουσίας θα θέλει την εξουσία, αλλιώς δεν θα λέγεται κόμμα εξουσίας, αλλά ENANTIA, ΜΛ-ΚΚΕ, Δράση ή τέλος πάντων όπως αλλιώς λέγονται όλα τα άλλα κόμματα διαμαρτυρίας. Το αν το ΠΑΣΟΚ έχει ανηθικές προθέσεις και η ΝΔ άμωμες είναι μια ευκολία που λέει η ΝΔ σαν μέρος του προεκλογικού της αγώνα για να πείσει τους diehard χουλιγκάνους της ότι αυτοί θέλουν το "καλό του τόπου" και έχουν την "ηθική ανωτερότητα" και να παρηγορηθούν την επομένη των εκλογών που θα κλάψουν πικρά. Κάτι σαν τις ομάδες που χάνουν λόγω διαιτησίας και οι χαμένοι έχουν την ηθική ανωτερότητα, χάσουν-κερδίσουν.

Έφτασαν οι νεοδημοκράτες στο σημείο να λένε ότι κάνουν "θητεία" και "ποινή" και τους έδωσαν την εξουσιά και δεν την ήθελαν. Μα καλά, ποιος πιστεύει τέτοιες βλακείες; Αφού δεν την θέλουν την ρημάδα την εξουσιά και οι ΠΑΣΟΚοι την θέλουν τόσο, να τους την παραδώσουν και να πάνε σπίτια τους. Βέβαια όταν ο Σουφλιάς του έλεγε "δεν είμαστε μόνο για την μάσα εδώ ρε μαλάκες" οι δεξιοί βουλευτές και υπουργοί τον βρίζανε. Η διακυβέρνηση της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και είναι γι'αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν και αυτούς που θέλουν την εξουσία, όχι για τους κουρασμένους. Άμα δεν θέλεις και δεν μπορείς να κάνεις μια δουλειά ΜΗΝ την κάνεις. Για το δε ηθικό κομμάτι του πράγματος, εντάξει, όλοι καλοί είμαστε. Οι κακοί είναι στην φυλακή.

Δεν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ αλλά το υποστηρίζεις.

Και; Να σου ζητήσω συγγνώμη;

Nievskii είπε...

@Ανώνυμο-νονό

Ο γάιδαρος του Χότζα όταν έμαθε να μην τρώει ψόφησε. Είναι γνωστό(;) ότι τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο κάνουν έρευνα χωρίς λεφτά και οι μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις έγιναν στις φτωχότερες χώρες του κόσμου(;). Τέλος πάντων, όταν βρεθεί το μυστικό της επιστημονικής έρευνας χωρίς λεφτά, το αμάξι που καίει νερό αντί για πετρέλαιο, το μυστικό να ζούμε χωρίς τροφή και νερό κ.ο.κ. θα το μοιραστούμε όλοι μαζί εδώ μέσα και θα το προτείνουμε και στα ελληνικά πανεπιστήμια. Είμαι σίγουρος ότι μαι τέτοια πατέντα σαν τις παραπάνω, μόνο στο ελληνικό πανεπιστήμιο μπορεί να βγει.

Η απορία μου είναι άλλη πάντως: όλοι "γνωρίζουν" αριστερούς καθηγητές ΤΕΙ, ΑΕΙ κλπ. που δεν έχουν καμιά επιστημονική συνεισφορά - όπως οι περισσότεροι Έλληνες καθηγητές δλδ - και τους κατακεραυνώνουν ως τρωκτικά του δημοσίου χρήματος, υπεύθυνους για την κατάντια του ελληνικού πανεπιστημίου κ.ο.κ. Μου εξηγείς ρε γμτ γιατί ενώ όλοι "ξέρουν" αριστερούς καθηγητές τα περισσότερα, αν όχι όλα, ελληνικά πανεπιστήμια, βγαίνουν δεξιοί πρυτάνεις και πρόεδροι σχολών; Πού τους κρύβουν όλους αυτούς τους δεξιούς καθηγητές-ψηφοφόρους; Βγαίνουν από την σαλαμούρα μόνο για να ψηφίσουν στις εκλογές; Πού είναι χαμένοι στο διαδίκτυο όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Δεν έχει γνωρίσει κανείς ούτε έναν τους; Πόσο άχρωμοι μπορεί να είναι αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί κανείς δεν ξέρει έναν άχρηστο/τρωκτικό του δημοσίου χρήματος δεξιό καθηγητή;

Ανώνυμος είπε...

Πέρα απο τα κόμματα διαμαρτυρίας που ανέφερες ξέχασες την ΦΙΣ Νιέφκι.

Ανώνυμος είπε...

"Και; Να σου ζητήσω συγγνώμη;"

Όχι, εκτός δλδ αν θεωρείς ότι υπάρχει λόγος -έστω και προκαταβολικά.

"Πέρα απο τα κόμματα διαμαρτυρίας που ανέφερες ξέχασες την ΦΙΣ Νιέφκι."

Χε, ουπς.
Ακολουθεί λογύδριο με εξαντλητικές παραπομπές σε μπλούπερς και λοιπά αντικειμενικά και έγκυρα σάιτ, για το πόσο άχρηστη κυβέρνηση υπήρξε η ΝΔ καθώς και για τις εναλλακτικές προτάσεις του κινήματος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νιέφκσι απογοητεύτηκε που δεν έγινε η ΦιΣ συνιστώσα του Σύριζα. Που είναι ο Κοροβέσης ΟΕ ΟΕΟΕΟΕΟ

Ανώνυμος είπε...

Ο γάιδαρος του Χότζα όταν έμαθε να μην τρώει ψόφησε. Είναι γνωστό(;) ότι τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο κάνουν έρευνα χωρίς λεφτά και οι μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις έγιναν στις φτωχότερες χώρες του κόσμου(;).

Ολοι οι σοβαροί Ελληνες ερευνητές βρίσκονται ΕΚΤΟΣ Ελλάδος και όχι τόσο διότι δεν υπάρχουν χρήματα, ΑΛΛΑ από ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Ακου δω.

Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει.

Ξέρω άνθρωπο που με τον Μουλόπουλο έκανε το ΜΟΝΟ καλό και σπουδαίο διδακτορικό στην Ιατρική Αθηνών τα τελευταία 30 χρόνια χωρίς ΔΕΚΑΡΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ.
Τα λεφτά για τα σκυλιά (80 συνολικά οξέα πειράματα), φάρμακα κλπ τα έβαζαν όλοι ρεφενέ.

Ουστ κοπρόσκυλα

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ νομίζω ότι υπάρχει ΕΝΑΣ, έστω ένας στιβαρός Ελληνας ερευνητής, σε οιοδήποτε επιστημονικό χώρο που θα δεχόταν να έρθει στην Ελλάδα

ακόμα και αν τούταζαν

τον ουρανό με τ' άστρα και τη Γη με τα λουλούδια.

Ανώνυμος είπε...

"Είναι κρίμα να μην υπάρχουν άνθρωποι που να αγαπούν την μόρφωση γι'αυτό που είναι."

Αν φτιάξουμε πανεπιστήμια όπως τα θες, θα αγαπήσουν ξαφνικά οι άνθρωποι τη μόρφωση;

C A Hassapoyannes είπε...

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Διαβάζω στην "ΤΟ ΒΗΜΑ",

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ (εννοεί τον κ. Παπαδήμο), σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε και τον προβληματισμό του για το τι θα μπορούσε να προσφέρει εφόσον δεν είχε συμμετοχή στην κατάρτιση του σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και δεν γνώριζε στις λεπτομέρειές της την επεξεργασία που έκανε το οικονομικό επιτελείο του ΠαΣοΚ, καθώς και το βάθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.

Η παραπάνω είδηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν ληφθεί υπόψη ότι ο μόνος άριστος ανάμεσα στην Κόπρο του Αυγείου του ΠΑΣΟΚ, δλδ ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος πιστεύει στην Δημοσιονομική Εξυγίανση και το απέδειξε στις υπουργίες του, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να ΜΗ ΚΑΤΕΛΘΕΙ στις εκλογές.

Εξ αυτών προκύπτει ότι:

1) Το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ έχει πρόγραμμα

2) Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένο να συγκρουσθεί με την ΤΥΡΑΝΝΙΑ τους status quo, δλδ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

3) Το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ είναι διατεθειμένο να αγγίξει το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, πράγμα ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ για τους ΝΕΟΥΣ, δλδ τους 35άρηδες και ΚΑΤΩ

Ανώνυμος είπε...

@ John the Butcher

Giati den asxolh8hkes me thn politikh? Na exei antipalo deos o Giakoumatos sta thlepara8yra?

Ανώνυμος είπε...

Γιατι είναι σνομπ και σιχαίνεται τα κατώτερα στρώματα. Μιά φορά στο Kolonaki Tops γυρίζει και λέει δυνατά στον Γιακουμάτο που μιλάει δυνατά, "Σιωπή εσύ. Θα μιλάς μόνο κάθε Τετάρτη"

Ελα που ήταν Τετάρτη!!! χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

高雄旅遊墾丁旅遊
阿里山旅遊台東旅遊
清境旅遊包車旅遊
高雄一日遊墾丁一日遊
台南一日遊∣觀子嶺旅遊
高雄墾丁WISH計程車(七人座)高雄租車九人座
機場接送一日遊

Nievskii είπε...

Σήμερα βγήκε μια ευρωπαϊκή έκθεση για την χρηματοδότηση της παιδείας. 5,5 χρόνια ο καταλληλότερος δεν κατάφερε να μας φέρει τελευταίους από τον πάτο, μπροστά από τις υπερδυνάμεις της έρευνας Πολωνία και Ρουμανία. Σε 80 χρόνια που θα ξανάρθει μια αντίστοιχη κυβέρνηση στην εξουσία, μπορεί να προσπαθήσει να μας φέρει εκεί που μας έφερε ο Καραμανλης. Χρήσιμα τα όπλα, χρήσιμα τα επιδόματα των ΜΑΤατζήδων, χρήσιμα τα Βατοπαίδια, χρήσιμοι οι αγροφύλακες και οι 350,000 προσλήψεις στο δημόσιο. Άχρηστη η παιδεία, άχρηστη η έρευνα, άχρηστη η μόρφωση. Γι'αυτό και οι Μάνθοι του άρθρου, γι'αυτό και οι Παπανικολάηδες... Το αρχέτυπο του ευσυνείδητου δεξιού που "νοιάζεται" για το πανεπιστήμιο Γκέρινγκ δεν θα μπορούσε να το πει καλύτερα: wenn ich Kultur höre ... entsichere ich meinen Browning!.

Nievskii είπε...

«Φτωχός συγγενής» παραμένει η Παιδεία στην Ελλάδα

Μετεξεταστέα μένει η χώρα μας όσον αφορά στις δαπάνες για την Παιδεία, αφού η έκθεση «Αριθμοί-κλειδιά της Εκπαίδευσης στην Ευρώπη», την οποία εξέδωσε το Δίκτυο Ευρυδίκη και που παρουσιάστηκε χθες, Τετάρτη, στο υπουργείο Παιδείας, δείχνει πως βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η Ελλάδα χρηματοδότησε με το 4% του ΑΕΠ το 2005 την Παιδεία, ενώ την ίδια χρονιά ο μέσος όρος χρηματοδότησης στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ ήταν 5%.

Το 2006, οι δαπάνες της Ελλάδας για την Παιδεία ανήλθαν σε 9,2%, με μέσο όρο 10,9% στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ. Η Ελλάδα, μάλιστα, φέρεται να έχει δώσει τα λιγότερα χρήματα από όλες τις χώρες της ΕΕ σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Όπως αναφέρει το Βήμα, και με βάση τα στοιχεία της έρευνας, η χώρα μας διέθεσε το 2005 4.600 ευρώ ανά μαθητή/φοιτητή. Την ίδια περίοδο στην Ευρώπη των «15» ο αντίστοιχος μέσος όρος ήταν 7.150 ευρώ και ο μέσος όρος στα 12 νέα μέλη της ήταν 3.700 ευρώ.

Για τη χώρα μας, η οικονομική στήριξη των φοιτητών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα και το 2006 και 2007, ενώ η Ελλάδα διαθέτει μόνο το 1,4% της συνολικής δαπάνης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση για τη στήριξη των φοιτητών της.

Τέλος, από την έκθεση προκύπτει πως λιγότεροι μαθητές φοιτούν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περισσότεροι εκπαιδευτικοί βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Στα συμπεράσματα επισημαίνεται, δε, πως περισσότερα τετράχρονα γράφονται στην προσχολική εκπαίδευση ενώ σημαντική είναι και η άνοδος της συμμετοχής στα προγράμματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των χωρών-μελών της ΕΕ.

Nievskii είπε...

Παρεπιμπτόντως, πήρε το μάτι μου αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βάζετε μυαλό, έτσι; Γράφω ένα άρθρο για το κυνήγι μαγισσών και από κάτω μπαίνουν οι "έξυπνοι" να πουν "είναι ΣΥΡΙΖΑ, κάψτε τον". Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση όσων έγραφα. Αλλά δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο ψηφοδέλτιό του πρώτο-πρώτο τον αρχι-εθνικιστή Στάθη Σταυρόπουλο. Δεν έχουμε και πολλά κοινά με τους εθνικιστές, οπότε αφήστε τον ΣΥΡΙΖΑ ήσυχο. Καλύτερα πηγαίντε ψηφίστε εσείς ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έγινε σαν τα μούτρα σας. Τι διαφέρει εξάλλου ο μέσος δεξιός από την Κανέλλη; Ή τον Τράγκα; Να το θέσω απλά: οι εθνικιστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, θα πάθουν καθίζηση την επομένη αυτών των εκλογών. Αυτό με χαροποιεί.

Όσο για την ΦιΣ, καλύτερα να πέφτεις με το κεφάλι ψηλά, παρά να σέρνεσαι μια ζωή σαν γυμνοσάλιαγκας, να παρακαλάς για πόστα και καρέκλες και βουλευτιλίκια και αργομισθίες. Είμαι περήφανος που γνώρισα κόσμο στην ΦιΣ που εγώ είμαι πολύ χειρότερός του.

Ευτυχώς, φεύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Όπως είπε και ο Σουφλιάς "το συμφέρον της παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το συμφέρον του τόπου", κι αυτή την στιγμή το συμφέρον του τόπου είναι να φύγει η κυβέρνηση αυτή. Οπότε δεν χρειάζεται να απαντήσω κάτι άσχετο σε ένα θέμα που είναι σαφές εκτός από εκείνους που πήγαν στο καραμανλοσχολειό και δεν μπορούν να καταλάβουν ένα απλό κείμενο τι γράφει.

Nievskii είπε...

Ξέρω άνθρωπο που με τον Μουλόπουλο έκανε το ΜΟΝΟ καλό και σπουδαίο διδακτορικό στην Ιατρική Αθηνών τα τελευταία 30 χρόνια χωρίς ΔΕΚΑΡΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ.

Είναι ενδιαφέρον ότι κάθισες και διάβασες γύρω στα 3,000 διδακτορικά για να έχεις άποψη για όλα. Χαρά στο κουράγιο σου! Αλλά μια που το θέτεις, ξέρω άνθρωπο στο Manchester που κάθε ερευνητικό προγραμματάκι που παίρνει για fMRI δεν είναι κάτω από £250,00 και παίρνει παραπάνω από ένα το χρόνο. Και ξέρω καθηγητή στη Βοστώνη, που κάθε προγραμματάκι που παίρνει δεν είναι κάτω από $5,000,000 και παίρνει τουλάχιστον 2 τον χρόνο κ.ο.κ. Για κάποιο περίεργο λόγο δεν σκέφτηκαν να κάνουν έρευνα χωρίς λεφτά. Και επίσης για κάποιο άλλο περίεργο λόγο, καμιά χώρα που δεν δίνει λεφτά για την έρευνα δεν είναι δυνατή στην έρευνα.

Αλλά μου φαίνεται, έχουμε μπερδέψει την θεία Κούλα με την έρευνα. Έρχεται η θεία Κούλα καμιά φορά στο ιατρείο και λέει "θέλω εκείνο το χαπάκι που παίρνει η γειτόνισσα το στρογγυλό με την καρδούλα"...Η θεία Κούλα νομίζει ότι επειδή η γειτόνισσα πήγε καλά, έτσι θα πάει και αυτή. Αυτό είναι ευρύτητα αντίληψης, αν μη τι άλλο...Για την ιστορία, πόσο στοιχίζει ένα σκύλος; 80 σκύλοι; Ένα ποντίκι knock out; 15 ποντίκια knock out; Τρια κιτ ELISA; Ρεφενέ, ε;

Ανώνυμος είπε...

Όσο για την ΦιΣ, καλύτερα να πέφτεις με το κεφάλι ψηλά

Ποιο κεφάλι ψηλά βρε κατακαημένε που δεν είδες ούτε την ψήφο σου

Ανώνυμος είπε...

Οι περισσότεροι στη ΦΙΣ αναπαράγουν ιδέες νεοσυντηρητικών think tanks περί παγκόσμιας διακυβέρνησης, πολιτικής ορθότητας, πολυπολιτισμού κλπ. Ο μόνος που ξεχωρίζει απ' το σωρό είναι ο cobden.

Ανώνυμος είπε...

"ξέρω άνθρωπο στο Manchester που κάθε ερευνητικό προγραμματάκι που παίρνει για fMRI δεν είναι κάτω από £250,00 και παίρνει παραπάνω από ένα το χρόνο. Και ξέρω καθηγητή στη Βοστώνη, που κάθε προγραμματάκι που παίρνει δεν είναι κάτω από $5,000,000 και παίρνει τουλάχιστον 2 τον χρόνο κ.ο.κ."

siga! san tous agrotes me to mpampaki exoun ginei k ta panepisthmia ... epidothseis apla!

Ανώνυμος είπε...

ο αρχέτυπο του ευσυνείδητου δεξιού που "νοιάζεται" για το πανεπιστήμιο Γκέρινγκ δεν θα μπορούσε να το πει καλύτερα: wenn ich Kultur höre ... entsichere ich meinen Browning!.

Δεν το είπε ο Γκέριγκ είναι misquotation, επιπλέον ο Γκέριγκ ήταν ναζί, δηλαδή εθνικο-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ.
Η επιτυχία της προπαγάνδας της αριστεράς είναι που όλα τα εκτρώματα-συνέπειες του μπολσεβικισμού, όπως και ο φασισμός του σοσιαλιστή Μουσολίνι, έχουν περάσει ως "δεξιά" φαινόμενα.

"Παρεπιμπτόντως, πήρε το μάτι μου αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βάζετε μυαλό, έτσι; Γράφω ένα άρθρο για το κυνήγι μαγισσών και από κάτω μπαίνουν οι "έξυπνοι" να πουν "είναι ΣΥΡΙΖΑ, κάψτε τον". Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση όσων έγραφα. Αλλά δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο ψηφοδέλτιό του πρώτο-πρώτο τον αρχι-εθνικιστή Στάθη Σταυρόπουλο."

Τον άλλαξε με το διεθνιστή Μουλόπουλο, μπορείς πλέον να ψηφίσεις με ήσυχη συνείδηση.

Ανώνυμος είπε...

Η απορία μου είναι άλλη πάντως: όλοι "γνωρίζουν" αριστερούς καθηγητές ΤΕΙ, ΑΕΙ κλπ. που δεν έχουν καμιά επιστημονική συνεισφορά - όπως οι περισσότεροι Έλληνες καθηγητές δλδ - και τους κατακεραυνώνουν ως τρωκτικά του δημοσίου χρήματος, υπεύθυνους για την κατάντια του ελληνικού πανεπιστημίου κ.ο.κ. Μου εξηγείς ρε γμτ γιατί ενώ όλοι "ξέρουν" αριστερούς καθηγητές τα περισσότερα, αν όχι όλα, ελληνικά πανεπιστήμια, βγαίνουν δεξιοί πρυτάνεις και πρόεδροι σχολών; Πού τους κρύβουν όλους αυτούς τους δεξιούς καθηγητές-ψηφοφόρους; Βγαίνουν από την σαλαμούρα μόνο για να ψηφίσουν στις εκλογές; Πού είναι χαμένοι στο διαδίκτυο όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Δεν έχει γνωρίσει κανείς ούτε έναν τους; Πόσο άχρωμοι μπορεί να είναι αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί κανείς δεν ξέρει έναν άχρηστο/τρωκτικό του δημοσίου χρήματος δεξιό καθηγητή;

Βλέπουμε το σπαραξικάρδιο παράπονο του σ.Νιέφσκι που δυσκολεύεται να συνδυάσει τον αντικρατισμό με την αντι-δεξιά του ρητορεία.
Σύντροφε, μην απελπίζεσαι δεν είναι ότι δεν υπάρχουν δεξιά τρωκτικά, απλά αυτά συνήθως κρύβονται από τις δημόσιες διαβουλεύσεις.
Αντιθέτως η ξεχωριστή ιδιότητα ενός αριστερού τρωκτικού είναι δεν αρκείται απλά στο μασούλημα αλλά ότι το θεωρεί και δημοκρατικό του δικαίωμα κσι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να το υποστηρίζει αυτό δημόσια.

Nievskii είπε...

siga! san tous agrotes me to mpampaki exoun ginei k ta panepisthmia ... epidothseis apla!

Φίλε μου, η διαφορά μας είναι στο εξής: αν έχεις ένα κράτος που σπαταλάει λεφτά, ακόμα και γνωρίζοντας ότι χάνει κάπου σε τρωκτικά, σε μερικούς κρίσιμους τομείς, όπως η έρευνα και η τεχνολογία, αυτό συνεπάγεται πολλαπλάσια ωφέλη και μόνο λόγω διαφήμισης. Αν αντί γι'αυτά τα ξοδεύεις σε αγροφύλακες και σε εμπόρους όπλων, δεν έχεις κανένα όφελος. Γιατί να έρθει ο ξένος σε σένα να κάνει επένδυση όταν δεν σε έχει ακούσει ποτέ; Γιατί να ασχοληθεί μαζί σου; Επειδή είναι εθνικά υπερήφανος ο Κωστάκης; Όπως έλεγε κάποτε ο "έξυπνος" ο υπουργός ανάπτυξης Καψής την δεκατία του '80: "γιατί να δώσω λεφτά στους βλάκες που κόβουν ουρές ποντικιών(βιολόγους"...Σκεφτείτε αν έριχνε λίγα λεφτά τότε η Ελλάδα στην βιοτεχνολογία που θα ήταν σήμερα. Αλλά επειδή είχαμε ανθρώπους σαν τον Καψή δεν είναι πουθενά. Οκ, ο Κωστάκης δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο. Απλά είναι η ακραία έκφραση της νοοτροπίας που υπάρχει μέχρι σήμερα: ότι δλδ η γνώση, η έρευνα, η τεχνολογία είναι άχρηστη και πρέπει να δίνουμε μόνο στους κομματικούς μας φίλους...

Γιατί ο νέος άνθρωπος που έχει ιδέες και θέλει να κάνει πράγματα να ασχοληθεί όταν ξέρει ότι θα τον γράψεις στα αρχίδια του. Έχω λ.χ. φίλο βιολόγο που επί 1,5 χρόνο πήγαινε σε άθλιες συνθήκες και δούλευε σε μπουντρούμια για να βγάλει έρευνα σε άθλιες συνθήκες και όλοι τον έγραφαν στα αρχίδια τους, οπότε τελικά τα παράτησε. Θα μπορούσε την ίδια περίοδο να κάνει φροντιστήρια και ιδιαίτερα και να βγάζει πολλά περισσότερα. Αλλά το φιλότιμο τον έφαγε. Και έχεις και τύπους σαν τον ανώνυμο που έλεγε ότι δεν είναι σοβαρός ερευνητής να τον βρίζουν. Ρε μαλάκα, έλα να δεις λίγο πώς βγαίνει η έρευνα και πώς φτύνεις αίμα για να κάνεις κάτι στην Ελλάδα! Αν αυτόν τον άνθρωπο του έδινες ένα μικρό ποσό για μαγιά και ασχολιόσουν μαζί του θα έκανε παππάδες, γιατί στις συνθήκες που δούλευε δεν δουλεύει κανείς στο εξωτερικό και αυτό το ξέρω με βεβαιότητα, έχοντας γνωστούς ερευνητές από την Mayo στην Μινεσότα μέχρι το Ιράν.

Δεν μπορεί να γλύφουν μόνο τους συνταξιούχους και τους μπάτσους. Κάποιος πρέπει να παράξει κάτι και σε αυτήν την ρημάδα την χώρα! Τώρα, αυτό γίνεται στην Ελλάδα. Εγώ ζητώ αναδιανομή. Είναι απλό...

Bλέπουμε το σπαραξικάρδιο παράπονο του σ.Νιέφσκι που δυσκολεύεται να συνδυάσει τον αντικρατισμό με την αντι-δεξιά του ρητορεία. Σύντροφε, μην απελπίζεσαι δεν είναι ότι δεν υπάρχουν δεξιά τρωκτικά

Διάβασε το άρθρο για να δεις ευκαίρως ακαίρως ότι δεν μιλώ για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για την πλειοψηφία. Ειδικά όταν στα περισσότερα πανεπιστήμια οι καθηγητές ψηφίζουν ΝΔ και βγάζουν δεξιούς πρυτάνεις. Άμα δεν μπορείς να βάλεις σε σειρά τους δικούς σου είσαι μαλάκας. Τελεία και παύλα. Δεν μιλώ λ.χ. για άλλους τομείς του δημοσίου που υπερτερούν οι ΠΑΣΟΚοι. Υπήρχαν και ΠΑΣΟΚοι στο πανεπιστήμιο, όπως οι τύποι της Παντείου, που πήγαν φυλακή, αλλά αυτό δεν αναιρεί την γενική εικόνα. Οπότε δεν έχω και ιδιαίτερο πρόβλημα. Εμένα δεν με αφορούν τα εσωτερικά κομματικά σας, θεωρώ ότι είναι εξίσου κακή για το πανεπιστήμιο λ.χ. η ΚΟΕ με την ΝΔ. Δεν νομίζω ότι το θέμα μας είναι αυτό, αφού το αρχικο άρθρο μιλάει για το πόσο κακή ήταν ΑΥΤΗ η κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

" Ρε μαλάκα, έλα να δεις λίγο πώς βγαίνει η έρευνα και πώς φτύνεις αίμα για να κάνεις κάτι στην Ελλάδα! Αν αυτόν τον άνθρωπο του έδινες ένα μικρό ποσό για μαγιά και ασχολιόσουν μαζί του θα έκανε παππάδες, γιατί στις συνθήκες που δούλευε δεν δουλεύει κανείς στο εξωτερικό και αυτό το ξέρω με βεβαιότητα, έχοντας γνωστούς ερευνητές από την Mayo στην Μινεσότα μέχρι το Ιράν.
"

oi researchers worldwide file mou den exoun skills!!! Ta lefta dinontai giati prepei na do8oun ... just politics! Tziros na ginetai ...

Ανώνυμος είπε...

θεωρώ ότι είναι εξίσου κακή για το πανεπιστήμιο λ.χ. η ΚΟΕ με την ΝΔ.

Ρε Νιέφκσι μας απογοητεύεις, δεν θα ρίξεις Κοροβέση. ΟΑΚΚΕ μήπως?

Φώφη, batista-peron-apateon-curie είπε...

Eμείς λέμε ΟΧΙ στους ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΝΑΙ στον ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΘΡΩΠΟ

PORSCHE PRADA και ΠΑΣΟΚ

το Κόμμα της Ελπίδας.

Please join me in welcoming Goeffrey as YOUR next prime minister

Sanctuary είπε...

Μου κάνει εντύπωση η ιδεοληψία ορισμένων, που προτιμούν να είναι εμπαθείς και δογματικοί παρά να προβληματιστούν με αυτά που γράφει ο Νιέβσκι, του οποίου οι διαπιστώσεις είναι (δυστυχώς) ορθότατες. Ίσως στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε ούτε να ακούμε την αλήθεια ωμά και με ευθύτητα: στην περίπτωση αυτή όποιος επωμίζεται αυτό το ρόλο στιγματίζεται και επιχειρείται κάθε προσπάθεια για να περιθωριοποιηθεί.

Πραγματικά αυτή η ομερτά γύρω από το τις πταίει στην Ελλάδα αποτελεί ίσως την αποθέωση της μιζέριας της. Διότι μόνο μιζέρια μπορώ να διακρίνω σε άτομα που υπερασπίζονται τον Καραμανλή και την τρισάθλια θητεία των κυβερνήσεών του. Δέχομαι βέβαια το γεγονός ότι κάποιοι ενδεχομένως έχουν αντλήσει σαφή οφέλη κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ (ρουσφέτια, διορισμοί, προμήθειες κ.ά.), αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι επιμένουν να τον υποστηρίζουν λόγω των προκαταλήψεων και της ελλιπούς ενημέρωσής τους. Γι' αυτό όταν έρχονται σε επαφή με άρθρα όπως αυτό του Νιέβσκι αντιδρούν με σκαιότητα: Ο Νιέβσκι είναι συνπασπιστήρι, ανθέλληνας, περιθωριακός κλπ. Είναι μία αντίδραση που εξηγείται εύκολα: οι άνθρωποι ταράζονται όταν οι πάγιες επιλογές και αντιλήψεις τους κλονίζονται και επιστρατεύουν κάθε μέσον για να τις προασπιστούν, από παράλογα επιχειρήματα μέχρι ad hominem επιθέσεις.

Πάντως το μόνο θετικό αυτό των εκλογών είναι ότι αποκαθηλώνεται η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, η οποία πραγματικά υπονόμευσε την πορεία της χώρας για τα επόμενα τουλάχιστον 10 με 20 χρόνια. Το τι μέλλει γενέσθαι είναι άγνωστο και μάλλον σκοτεινό. Αλλά αν δεν γίνουν τώρα οι πρώτες τομές (επένδυση στην έρευνα, τεχνολογία και εκπαίδευση, εξορθολογισμός της διοίκησης και του κράτους κλπ) η Ελλαδίτσα βαίνει προς την Αργεντινοποίησή της..

Υ.Γ.: Για να προλάβω τους καλοθελητές, δεν έχω κανένα όφελος από το αν θα βγει το ΠΑΣΟΚ ή όχι, ούτε θα ψηφίσω κάποιο κοινοβουλετικό κόμμα. Η λογική μου όμως και η αίσθηση ευθύνης που νιώθω ως πολίτης αυτής της χώρας μου επιβάλλουν να συμφωνήσω 100% με αυτά που αναφέρει ο Νιέβσκι.

Ανώνυμος είπε...

"Ειδικά όταν στα περισσότερα πανεπιστήμια οι καθηγητές ψηφίζουν ΝΔ και βγάζουν δεξιούς πρυτάνεις."

Αυτό από πού το έβγαλες;
Το συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών κυριαρχείται από πασοκ-αριστερούς, και μάλιστα μέχρι πρόσφατα είχε πρόεδρο από ΣΥΡΙΖΑ.
Η δουλειά τους είναι να κηρύσσουν απεργίες και φυσικά είναι αντίθετοι σε κάθε μεταρρύθμιση, από τα απλά και στοιχειώδη όπως η αξιολόγηση και το "άσυλο" (ακροαριστερών τρομοκρατών), μέχρι τα πιο σύνθετα όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

"Δεν μιλώ λ.χ. για άλλους τομείς του δημοσίου που υπερτερούν οι ΠΑΣΟΚοι."

Γιατί δε μιλάς; Θα το κάνεις όταν γίνουν κυβέρνηση;

"Πάντως το μόνο θετικό αυτό των εκλογών είναι ότι αποκαθηλώνεται η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης"

Χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης ήταν η δεύτερη τετραετία Σημίτη.

χαμογελο είπε...

@Ανώνυμος
Αν πιστεύεις ότι οι Πασόκοι είναι αριστεροί τότε μάλλον έχεις απωλέσει και το τελευταίο σου εγκεφαλικό κύτταρο... σόρρυ κιόλας...αλλά είσαι σκέτο τρόλλ...

xamogelo είπε...

Κοίτα να δεις δηλαδή που υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι στις 5 οκτωβριου θα ζούμε σε σοσιαλιστική ελλάδα!!!!!
ΟΜΓ!!!!

@nievskii πάνω κάτω συμφωνώ με το άρθρο σου και ίσως θα έλεγα είσαι από τους φιλελευθερους που θα μπορούσα να συζητήσω... πράγμα σπάνιο.

Ντίνος είπε...

Το κείμενο σου έχει πολλές αλήθειες, και προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί σε ποιο κόμμα ανήκεις.

Ανώνυμος είπε...

Me ton Nievskii

sumfwnei ka8e orfano ths Koumoundouroy, ka8olou tuxaio. Entaksei Nievskii 8a phsfisoyme PASOK opws orizeis

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock