Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18, 2005

Ο ανθρωπος πανω απο τα κερδη?

Για μια ακομη φορα η αξιοποιηση των ολυμπιακων εγκαταστασεων προσκρουει στις αντιδρασεις των κατοικων της περιοχης, οι οποιοι με την βοηθεια πολλων ΜΜΕ ελπιζουν να φωναξουν αρκετα ωστε να περασει η θεση τους. Και το αστειο ειναι το συνθημα τους: Ο ανθρωπος πανω απο τα κερδη!

Μηπως εννοουν ο εαυτουλης μας πανω απο ολα? Γιατι αλλιως δεν εξηγειται η επιμονη τους σε νεοπλουτιστικα σχεδια μεγαλειου για τον καθε τοπικο δημαρχο. Παρκο θελουν ολο το Ελληνικο, παρκο και στον ιπποδρομο. Πολλοι απο μας εχουν δει την πλανη αυτων των επιχειρηματων, εχουν επιχειρηματολογησει υπερ μιας αξιοποιησης των χωρων που θα χρησιμοποιει την ιδιωτικη πρωτοβουλια. Εγω αναρωτιεμαι για μια ακομη φορα. Ποιος ειπε στον καθε δημαρχισκο οτι του ανηκουν αυτοι οι χωροι? Ποιος τους εδωσε το δικαιωμα να απαιτουν να οφεληθουν τοσο ανισα απο μια Ολυμπιαδα που κοστισε τοοοσο πολυ σε ολους τους Ελληνες? Νομιζει ο δημαρχος Ελληνικου πχ οτι πληρωσαμε ολοι τετοια ποσα για το νεο αεροδρομιο ωστε ο χωρος του παλιου να γινει παρκο για την παρεα του? Υπαρχουν σιγουρα πολυ καλυτεροι τροποι αξιοποιησης και ειναι καθηκον της κυβερνησης να βαλει αυτους τους ΝΙΜΒΥιστες στην θεση τους!

1 σχόλια:

libertarian είπε...

"Νομιζει ο δημαρχος Ελληνικου πχ οτι πληρωσαμε ολοι τετοια ποσα για το νεο αεροδρομιο ωστε ο χωρος του παλιου να γινει παρκο για την παρεα του?"Well said. Ακριβώς όπως το είπες, ο εαυτούλης τους πάνω απο όλα. (εις βάρος των άλλων.)

Τα λεφτά από τις εγκαταστάσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν 1) για να κάνουμε απόσβεση του κόστους που σηκώσαμε όλοι οι πολίτες, 2) για άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη την οικονομική μας υποστήριξη, 3) για περισσότερα πάρκα σε περισσότερους δήμους.

Αντί για ένα τεράστιο πάρκο στον Δήμο τους μπορούμε να έχουμε 20 πάρκα το καθένα σαν τον Εθνικό Κήπο, μοιρασμένα σε 20 διαφορετικούς Δήμους.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock