Τρίτη, Μαρτίου 20, 2007

ΕΣΠΕ: ΠΑΣΟΚ, Συν, Κακλαμάνης και ΜΚΟ «χέρι-χέρι» με τον Καρατζαφέρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19 Μαρτίου 2007

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Διακρίσεων επισημαίνει για άλλη μια φορά την κεντρική θέση (mainstreaming) που κατέχει στην Ελλάδα ένα ακροδεξιό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό και αντισημιτικό κόμμα όπως ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι νοητό ένα τέτοιο κόμμα να συνεργάζεται στις τοπικές εκλογές με άλλα κόμματα που διακηρύσσουν πως καταπολεμούν το ρατσισμό, ούτε να καλείται να τιμήσει εκδηλώσεις ΜΚΟ. Στην Ελλάδα όμως:

1. Στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006 υπήρξαν πάμπολλες συνεργασίες υποψήφιων της ΝΔ με το ΛΑΟΣ, ακόμα και στο Δήμο Αθηναίων. Μπορεί να μη εκλέχτηκαν οι δύο υποψήφιου του ΛΑΟΣ με το ψηφοδέλτιό του, ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης όμως δεν δίστασε να τοποθετήσει στο ΔΣ του Ρ/Σ «Αθήνα 984» μια από αυτές, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΛΑΟΣ Βάσω Τσαμπιέρη.

2. Σε αρκετούς Δήμους και μια Νομαρχία υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκαν από το ΛΑΟΣ, όπως δημοσιεύθηκε και δεν διαψεύσθηκε προεκλογικά. Πρόσφατα, όταν «ανακαλύφθηκε» μνημόνιο συνεργασίας στην Κέρκυρα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με περισσή υποκρισία το αποκήρυξε και διέγραψε τον πρώην Νομάρχη. Παντού αλλού όπου υπήρξε συνεργασία όμως δεν έκανε τίποτε, αφού δεν υπήρχαν ανάλογες «γραπτές αποδείξεις».

3. Ανάλογες στηρίξεις του ΛΑΟΣ προς υποψήφιους του Συνασπισμού δημοσιοποιήθηκαν προεκλογικά. Τότε, η ηγεσία του Συν έσπευσε να πάρει δηλώσεις μη αποδοχής της στήριξης του ΛΑΟΣ από τους υποψηφίους του. Η κομματική «Αυγή» μάλιστα χαρακτήρισε «προκλητική κίνηση του ΛΑΟΣ, (…) χωρίς καμία συνεννόηση με τους επικεφαλής των Κινήσεων, να ανακοινώνει ότι τους υποστηρίζει». Το ΕΠΣΕ που, μόνο αυτό, κατήγγειλε τις συνεργασίες ΠΑΣΟΚ και Συν με ΛΑΟΣ, είχε διατυπώσει επιφυλάξεις για τις διαψεύσεις, κυρίως γιατί δεν είχαν δημοσιευθεί στα τοπικά ΜΜΕ. Μια από αυτές αφορούσε τη στήριξη του ΛΑΟΣ στον υποψήφιο δήμαρχο του Συν στο Αργοστόλι Άγγελο Κοσμάτο και στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Χαράλαμπο Πεφάνη. Σήμερα αποδεικνύεται ότι τελικά η διάψευση ήταν προσχηματική. Στις 17/3/2007, η «Άλφα Ένα» αναφέρει τον υποψήφιο του συνδυασμού Κοσμάτου Χαράλαμπο Πεφάνη ως Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Αργοστολίου του ΛΑΟΣ, ενώ Αντιπρόεδρός της είναι ο Παναγής Παυλάτος, επίσης υποψήφιος του συνδυασμού Κοσμάτου. Το ΕΠΣΕ ειδοποίησε αμέσως το Συν που όμως δεν απάντησε…

4. Η «1η Πανελλήνια Διαβούλευση με θέμα: ‘Σύγχρονο Θεσμικό Πλαίσιο για τον Εθελοντισμό και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις’» που έγινε, με κρατική χρηματοδότηση και συμμετοχή γνωστών ΜΚΟ, στις 13 Μαρτίου 2007, ξεκίνησε με εισηγήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συν και ΛΑΟΣ. Απουσίαζαν όμως οι οργανώσεις που εκπροσωπούν ή ασχολούνται με μειονότητες και είναι «ενοχλητικές» στην πολιτεία γιατί παρουσιάζουν συστηματικά, τεκμηριωμένα και διεθνώς τα προβλήματα ρατσισμού στην Ελλάδα. Η παρουσία του ΛΑΟΣ και η απουσία των «ενοχλητικών» ΜΚΟ δεν φαίνεται να προβλημάτισε γνωστές ΜΚΟ που νομιμοποίησαν εκδήλωση που η πολιτεία θα επικαλεσθεί ως δείγμα «καλής συνεργασίας» με τις ΜΚΟ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
email: office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν το ΛΑΟΣ στην Ελλάδα είναι mainstrean
χώρες που έχουν δεκαετίες
τέτοια κόμματα στη Δυτ.Ευρώπη
τί να πούν;;

η ανατολική δεν συγκρίνεται
στα ποσοστά..

Ανώνυμος είπε...

Σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι νοητό ένα τέτοιο κόμμα να συνεργάζεται στις τοπικές εκλογές με άλλα κόμματα που διακηρύσσουν πως καταπολεμούν το ρατσισμό, ούτε να καλείται να τιμήσει εκδηλώσεις ΜΚΟ

To Komma tou Laou sth Dania kai to Frp sth Norbhgia pou pairnoun 16% kai 20% antistoixws to kanoun... Ti lene oi organwseis pou synergazeste stis 2 avtes xwres ? H' mhpws an to menos strefetai kata mousoulmanwn ftwxwn metanastwn kai oxi kata tou Israhl kai ths kybernhshs twn HPA einai kalo?

S G είπε...

και η Αυστρια τι να πει τοτε με τον Χαϊντερ?
πραγματικα και γω δεν καταλαβαινω το κειμενο, οχι οτι ειναι καλο να συνεργαζεται η ΝΔ με το ΛΑΟΣ, αλλα οι χοντροκομμενες ανακριβειες τι χρειαζονται?

Ανώνυμος είπε...

wpa wpa oi fileleytheroi anakalypsan tin akrodeksia stin Ellada, ante siga siga na anakalypsete kai tin xrisimotita tis

Ανώνυμος είπε...

kala to soi fileleytheroi eiste me comment moderation???????!?!?!?!?!? an den sas aresei kapoio comment sviste to meta

stilitis είπε...

Στην ουσία το Λαος δεν μπορεί να καταταχθεί ξεκάθαρα σε καμία ιδεολογική βάση αφού ο αρχηγός του δεν διστάζει τη μία να ρίχνει εθνικιστικές κορώνες και την άλλη να τις παίρνει πίσω και να δηλώνει αριστερός στο πλευρό του ''κοσμάκι'' . Πρόκειται για ένα ξεκάθαρα προσωποκεντρικό λαϊκιστικό κόμμα.

ultrasonic15 είπε...

Με αφορμή δύο – τρία τελευταία ποστ
Αυτό: http://e-roosters.blogspot.com/2007/03/blog-post_3571.html
Αυτό: http://e-roosters.blogspot.com/2007/03/blog-post_1820.html
Και αυτό: http://e-roosters.blogspot.com/2007/03/blog-post_14.html

θα ήθελα να εκφράσω (ελεύθερα, όπως πάντα, γίνεται εδώ) κάποιες απόψεις – σκέψεις και μία παράκληση προς τους διαχειριστές αυτού του blog.
Τελευταία διαπιστώνω ότι το (πράγματι ελεύθερο και χωρίς λογοκρισία και περίεργες διαδρομές στην αρχή του) blog έχει αρχίσει να λαμβάνει μια χροιά διαφορετική από την έκφραση των απόψεων και των προβληματισμών κάποιων πολιτών με τη συμμετοχή τους σε ένα διάλογο.
Ωστόσο, έχουν αρχίσει τον τελευταίο μήνα να δημοσιεύονται Δελτία Τύπου (και μόνο που ακούω τη φράση με πιάνει αναγούλα – την πρώτη φορά που είδα το σχετικό ποστ μου ήρθε να σπάσω το PC) κόμματος για διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα αυτό του επίμαχου βιβλίου ιστορίας (δεν υπεισέρχομαι στο τι επί μέρους βλακείες έλεγε το δελτίο τύπου για το θέμα αυτό, κάποια σχόλια έκανα στο σχετικό ποστ).
Ακόμα και αν το δελτίο τύπου (μπλιαχχ) ήταν από το τέλειο κόμμα το οποίο και θα με εξέφραζε, ακόμα και αν η παρέμβαση που φιλοδοξούσε να κάνει για το όποιο θέμα ήταν προς το σωστό σημείο (εννοείται υποκειμενικά, σύμφωνα με τη γνώμη μου δηλαδή), ακόμα και τότε λοιπόν δε θα ήθελα να είμαι μέτοχος – συνομιλητής καν σε ένα χώρο (ιστοχώρο) όπου προβάλλονται (έστω και με ευγενή σκοπό και αγνά κίνητρα) θέσεις επίσημου πολιτικού κόμματος, ή όπως τώρα το παρόν ποστ, θέσεις διαφόρων Ομάδων, Παρατηρητηρίων κλπ.
Πόσο μάλλον τώρα που δεν είμαι ενταγμένος σε κάποιο κόμμα ή ΜΚΟ και που διαφωνώ, κάθετα μερικές φορές, με ορισμένα θέματα, για τα οποία οι συντάκτες του site κρίνω ότι το χρησιμοποιούν, αυτό καθώς και τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις πολλών ατόμων που κατά καιρούς συμμετέχουν – σχολιάζουν σε αυτό, για να ‘περάσουν’, κοινοποιήσουν, δυναμώσουν άλλες επιδιώξεις τους – πολιτικές ή μη πολιτικές, σχετιζόμενες με οργανώσεις ή οτιδήποτε άλλο.
Αυτή η εντύπωση μου έχει δοθεί (όσον αφορά τις ‘επιδιώξεις’ που ανέφερα παραπάνω). Μπορεί θαυμάσια να είναι και λάθος δικό μου ή να έχω κάποια περίεργη αντίληψη. Αλλά από την άλλη αναρωτιέμαι:
- εμφανίζομαι συντελεστής, έστω με το δικτυακό ψευδώνυμο, σε ένα site απόψεων από όπου προβάλλονται Δελτία Τύπου κόμματος? (!!!!! – α-λα ριζοσπάστης δηλαδή?)
- σε ένα blog που παραθέτει αυτούσιες απόψεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (που κύριος οίδε τις περίεργες διαδρομές τους) ενάντια σε άλλα κόμματα? (!!!!! Όχι ότι συμφωνώ με το ΛΑΟΣ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ εδώ, αλλά από πού κι ως πού θα είμαι συμμέτοχος στις περίεργες επιδιώξεις των ακόμα πιο περίεργων κρατικοχρηματοδοτούμενων ΜΚΟ?).
- σε ένα blog που ελαφρά τη καρδία τώρα τελευταία εκφράζονται με αφορμή το βιβλίο ιστορίας αντιδραστικές, αντι-αντιδραστικές και αντι-αντι-αντιδραστικές απόψεις (πάλι ασθένεια των αριστερών και του ριζοσπάστη αυτή) για τα πιο απλά θέματα ιστορικής καταγραφής. (δηλαδή, όπως οι περίεργοι αριστεροί, αντί να κριτικάρεις κάτι γι’ αυτό που είναι [το βιβλίο εν προκειμένω], το κριτικάρεις από τη σκοπιά του ότι «ενάντια σε αυτό [το βιβλίο] εκφράζονται και άλλοι, οι οποίοι αποτελούν και αυτούς [αντιπάλους?] στους οποίους εναντιώνομαι»)
Το σημερινό ποστ (που εμπλέκει 3-4 κόμματα και κάποιες κυβερνητικές οργανώσεις) was too much.

Επειδή λοιπόν δε θέλω να αναφέρεται το nickname μου σα συντελεστής σε έναν (ιστο)χώρο απ’ όπου διαπιστώνω τελευταία ότι εκτός από (ενδιαφέρουσες) απόψεις πολιτών, προβάλλονται και απόψεις επισήμων φορέων (κομμάτων, κυβερνητικών οργανώσεων (*) ) με τους οποίους μάλιστα δεν έχω καμία σχέση, ούτε και συμφωνώ ως προς το περιεχόμενό τους, σας παρακαλώ να με αφαιρέσετε από την πάνω δεξιά στήλη που φαίνονται, έστω και με nickname, κάποιοι συντελεστές στους οποίους έχει δοθεί από παλιότερα (το ομολογώ με εντελώς τίμιο τρόπο) το authorization να ποστάρουν κείμενα.
Παρακαλώ λοιπόν να μου καταργήσετε εφεξής αυτή τη δυνατότητα, όπως την εμφάνισή μου στους συντελεστές. Θα εξακολουθώ όπως πολλοί άλλοι να διαβάζω – σχολιάζω.
Ευχαριστώ.

(*) όχι, δεν κάνω λάθος. Πρόκειται για κυβερνητικές οργανώσεις. Το Μη κυβερνητικές είναι ένας ευφημισμός για να νομίζει ο κάθε αγαθός πολίτης ότι αυτές οι οργανώσεις κινούνται και χρηματοδοτούνται από τον οβολό των μελών τους. Αρκεί να δει κάποιος τις κατά καιρούς χρηματοδοτήσεις (κατά εκατοντάδες χιλιάδες €) που λαμβάνουν, με εμφανή τρόπο, από κρατικούς πόρους διαφόρων υπουργείων (π.χ. του εξωτερικών είχαν δημοσιευθεί πριν κάποια χρόνια) και δε μετρώνται σε αυτά οι μη εμφανείς πόροι.

avatar είπε...

@Ultrasonic

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημά σου παρόλο που σέβομαι την επιθυμία σου κι ελπίζω να συνεχίσεις να συμμετέχεις στο διάλογο στο μέλλον ως σχολιαστής.

Καταρχήν όλα τα κόμματα σε αυτό το blog έχουν κριθεί και με θετικό και με αρνητικό τρόπο.

Δεύτερον, ΔΕΝ άρχισε ξαφνικά το e-rooster να ανεβάζει δελτία τύπου. Είναι κάτι το οποίο κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πάγια τακτική μας να ανεβάζουμε, αυτούσιες από επιστολές/ανακοινώσεις μέχρι και εισηγήσεις στελεχών κόμματος σε επιτροπές τους στο blog μας προς συζήτηση όταν θεωρούμε όταν μπορεί να ξεκινήσουν έναν ενδιαφέρον διάλογο.

Υποθέτω ότι εσύ ξαφνικά άρχισε να το παρατηρείς και να σου κακοφαίνεται με αφορμή την ίδρυση της "Φιλελεύθερης Συμμαχίας" κι εκεί στοχεύει η κριτική σου. Γιατί δηλαδή τα περισσότερα μέλη του e-roooster τη βλέπουν θετικά. Αυτό είναι αναμενόμενο καθώς η ΦΣ εκφράζει σε αρκετό βαθμό φιλελεύθερες ιδέες, τις οποίες έχει στόχο να προωθήσει και το e-rooster. Θυμίζω βέβαια ότι η ΦΣ έχει επίσης δεχτεί (και θα δεχτεί) σκληρή κριτική από μέλη του e-rooster.

Η σύγκριση φυσικά με τον Ριζοσπάστη δε βγάζει κανένα νόημα και είναι τελείως άδικη. Θυμίζω πρώτον ότι ο "Ριζοσπάστης" είναι επίσημο όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ όπου δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσεις οποιαδήποτε αρνητική κριτική στο κόμμα αυτό και δεύτερον ότι ανακοινώσεις κομμάτων και λοιπών οργανώσεων δε βγάζει μόνο ο Ριζοσπάστης αλλά και όλες οι υπόλοιπες εφημερίδες, δίχως αυτό να σημαίνει ότι γίνονται επίσημα όργανα του φορέα αυτού. Πριν από 2 χρόνια το "ΒΗΜΑ" είχε δημοσιεύσει ένα δελτίου τύπου μιας ΜΚΟ, στης οποίας το Δ.Σ. ανήκω, επειδή απλά τους στείλαμε ένα e-mail, το βρήκαν ενδιαφέρον για τους αναγνώστες τους και το έβγαλαν. Αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει κάποια διαπλοκή της συγκεκριμένης ΜΚΟ με το "ΒΗΜΑ"! Ούτε καν που γνωρίζω τους συντάκτες της συγκεκριμένης εφημερίδας!

Τέλος να παρατηρήσω ότι στα 3 λινκς τα οποία παρέθεσες, το ένα είναι ένα ποστ το οποίο δεν περιέχει κανένα δελτίο τύπου ή τίποτα άλλο περίεργο. Περιέχει τη γνώμη ενός συντελεστή του e-rooster, με την οποία απλά εσύ διαφωνείς.

:-) Και μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά: κάθε μήνα περίπου εδώ και 2 χρόνια έχουμε 1-2 comments ότι το e-rooster έχει χαλάσει και δεν είναι όπως παλιά (αν και τελευταία έχουν γίνει περισσότερα - υποθέτω αυτό οφείλεται είτε στους πολύ περισσότερους επισκέπτες που έχουμε το τελευταίο εξάμηνο είτε στο ότι πράγματι χάλασε το site). Συνήθως από ανώνυμους. Επίσης κάθε 9 μήνες περίπου σημειώνεται και μία αποχώρηση contributor.

avatar είπε...

Διόρθωση: Δεν έχουν όλα τα κόμματα δεχτεί θετική κριτική στο e-rooster. Το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ παραείναι κρατικίστικα/αυταρχικά κόμματα για να βρει ένας φιλελεύθερος κάτι καλό πάνω τους στη σημερινή εποχή.

Roark είπε...

Ultrasonic, δεν βλέπω τι διαφορετικό είδες τώρα που δεν είχες δει το 2005 (όπως στα παραδείγματα του Avatar) όσον αφορά τις δημοσιεύσεις. Αυτό που βλέπω είναι η πολιτική διαφωνία σου σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα για το οποίο είχες κάθε ελευθερία και δυνατότητα να ανεβάσεις ένα διαφορετικό κείμενο. Δεν τίθεται θέμα γραμμής, ούτε για το βιβλίο της Στ'Δημοτικού, ούτε έχει υπάρξει γραμμή για οποιοδήποτε άλλο θέμα (μπορώ κιόλλας να θυμηθώ θέματα που είχες διαφορετική άποψη από το σύνολο των συντελεστών και κανείς δεν σε εμπόδισε να την εκφράσεις).

Lawfighter
α)Όχι
β)Όχι
γ)Όχι

Το ΛΑΟΣ μπορεί να εκφράζει όποια αποψη θέλει ελεύθερα και να συμμετέχει στην πολιτική ζωή με όλους τρόπους που προβλέπει το Σύνταγμα. Ας μαζέψει και το 100% των ψήφων αν μπορεί. Το ΕΠΣΕ δεν ασχολείται με το ΛΑΟΣ. Όσους συνεργάζονται μαζί του παρα τις φαινομενικές ιδεολογικές διαφορές τους επικρίνει. Την πολιτική ανακολουθία και υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ δείχνει.

Ανώνυμος είπε...

Η επιλογη για τους φιλελευθερους αν θελουν να ειναι υπολογισιμη πολιτικη δυναμη. Ειτε με το λαο (οχι ΛΑΟ.Σ) ειτε με το 0,08% των ψυχοπαθολογικων ονειρωξεων του Δημητρα, των Ιων με τα Ελσινκια, τα Οσλα και τα Βερολινα.

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Το ΕΠΣΕ διέπεται από μια λογική κορντόν σανιταίρ ή σαρώματος κάτω από το χαλί, νομίζω. Αν δεν μιλάμε για τον ΛΑΟΣ και αν δεν τον παίζουμε, απλά θα σταματήση να υπάρχη. Δεν είναι όμως αυτοί οι κανόνες του δημοκρατικού παιχνιδιού, ιδίως για όσους από εμάς τασσόμαστε με ζέση υπέρ της απλής αναλογικής: Οι συνεργασίες είναι απαραίτητες. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους Τούρκους, αφού θα είμαστε γείτονες θέλουμε δεν θέλουμε, αλλά με τους πολιτικούς του ΛΑΟΣ θα πρέπη να κρατάμε την μύτη μας και να κάνουμε πως δεν υπάρχουν. Τι απέδωσε η τακτική αυτή ως προς τον λεπενισμό άραγε;

ultrasonic15 είπε...

Οι διαδρομές των Κυβερνητικών Οργανώσεων (‘μη κυβερνητικών’ για τους αφελείς) είναι δαιδαλώδεις. Οι διάδρομοι χρηματοδότησής τους επίσης.

Το μόνο που θέλω να σημειώσω είναι ένα απόσπασμα από ένα report της οργάνωσης.
Ένα κατάπτυστο απόσπασμα, το οποίο μόνο με προπαγάνδα συγκρίνεται (η πηγή του εδώ: http://www.ihf-hr.org/viewbinary/viewdocument.php?download=1&doc_id=6334).
Εκεί μπορεί να θαυμάσει ο καθένας το τι αναφέρουν οι περίεργοι κύριοι/ες αυτής της χαρούμενης κυβερνητικής οργάνωσης κάτω από το κεφάλαιο (αναφερόμενοι στην Ελλάδα βεβαίως):
Racism, Intolerance and Xenophobia
Και οι αθεόφοβοι δε βρήκαν κανέναν άλλο να βάλουν αλλά παρουσιάζουν δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη (επ αφορμή των εχθροπραξιών που γίνονταν για νιοστό συνεχές έτος μεταξύ του ισραηλινού στρατού και παλαιστινίων) για το πόσο άδικο έχουν στις ενέργειες που προβαίνουν οι ισραηλινοί.
Ήταν τότε που ο ‘άνθρωπος της ειρήνης’ (“He is a man of peace” που είχε πει και ο άλλος) κ. Σαρόν είχε αρχίσει να σκληραίνει επικίνδυνα τη στάση του και η κατάσταση εκεί πήγαινε προς το χειρότερο.
Δηλαδή ό,τι κατακραυγή τους έκανε και η διεθνής κοινότητα – ή καλύτερα η ανεξάρτητη διεθνής κοινότητα και οι ανεξάρτητες οργανώσεις (φυσικά δε συμπεριλαμβάνονται εδώ οι κυβερνητικές οργανώσεις) – αυτά είπε και ο Θεοσωράκης, και οι τύποι το εξέλαβαν σαν δείγμα αντισημιτισμού!!!
Η έκφραση της γνώμης για τις εκκαθαρίσεις εναντίον αμάχων από ένα κράτος είναι για την κυβερνητική αυτή οργάνωση δείγμα αντισημιτισμου!!!!
Και βρήκαν μέγα αντισημίτη το Θεοδωράκη!!
Μπορεί να θαυμάσει κανείς το απόσπασμα από το ριπόρτ της οργάνωσης που πληρώνουν διάφορα υπουργεία εξωτερικών ανά τον κόσμο
(http://www.ihf-hr.org/viewbinary/viewdocument.php?download=1&doc_id=6872):

«Racism, Intolerance and Xenophobia

ECRI noted in its June report on Greece that there remained stereotypes, prejudices and incidences of discrimination targeting members of minority groups, particularly the Roma community and minority religious groups, as well as against immigrants. It pointed out that criminal law had not been enforced to a sufficient extent to curb racist acts, and existing civil and administrative law provisions were insufficient to effectively prohibit discrimination. It added that this problem may not necessarily be the result of a deficiency in terms of criminal law provisions, but rather of an interpretation of the notion of racism by certain judicial authorities, leading to either no charges being brought, or charges being dropped in these cases. Moreover, it criticized the fact that the measures taken at national level to combat racism and intolerance were not always replicated at the local level.

Anti-Semitism in Greece is embedded in Greek mainstream society and is widely accepted. It manifests itself in religious contexts, education, the media and also through politically-motivated anti-Semitism in the major political parties. Jews are often not perceived as true Greeks, although many families have lived there since the pre-Christian times.

§ Most characteristically, venerated composer Mikis Theodorakis, in an interview in Haaretz on 26 August 2004, clarified a previous statement of 4 November 2003 that “the root of evil is the Jewish people.” He maintained his position, explaining that in his view “the root of evil today is Bush’s policy” and adding, “I don’t understand how the Jewish people, who were the victims of Nazism, can support this fascist policy” – a statement that reduces the Jews to a single entity. Again confusing “Jew” and “Israeli,” he then said, “There isn’t a single people in the world that supports this policy except the people of Israel […]. I’m afraid Sharon will lead the Jews – as Hitler led the Germans – to the root of evil”.

Throughout the year there were several incidents of desecration of Holocaust Memorials in Greece and anti-Semitic graffiti at other public places. The graffiti slogans included “Greece – Palastine, no Jew will be left alive” and “Juden raus! Hitler was right.” Despite the clearly neo-Nazi and anti-Semitic character of such writings, there was no public outrage, not even in the local media. Furthermore, the responsible authorities reacted indifferently and usually failed to erase the graffiti promptly. »

Για να χρησιμοποιήσω και την ορολογία του ριπόρτ, είναι most characteristically εμφανές ότι οι άνθρωποι αν δεν είναι βλαμένοι έχουν περίεργα απωθημένα (τουλάχιστο).

Είναι κρίμα το blog αυτό να αναδεικνύεται τελευταία σε παπαγαλάκι των περίεργων απόψεων κομμάτων και κυβερνητικών οργανώσεων.

ultrasonic15 είπε...

Οι διαδρομές των Κυβερνητικών Οργανώσεων (‘μη κυβερνητικών’ για τους αφελείς) είναι δαιδαλώδεις. Οι διάδρομοι χρηματοδότησής τους επίσης.

Το μόνο που θέλω να σημειώσω είναι ένα απόσπασμα από ένα report της οργάνωσης.
Ένα κατάπτυστο απόσπασμα, το οποίο μόνο με προπαγάνδα συγκρίνεται (η πηγή του εδώ: http://www.ihf-hr.org/viewbinary/viewdocument.php?download=1&doc_id=6334).
Εκεί μπορεί να θαυμάσει ο καθένας το τι αναφέρουν οι περίεργοι κύριοι/ες αυτής της χαρούμενης κυβερνητικής οργάνωσης κάτω από το κεφάλαιο (αναφερόμενοι στην Ελλάδα βεβαίως):
Racism, Intolerance and Xenophobia
Και οι αθεόφοβοι δε βρήκαν κανέναν άλλο να βάλουν αλλά παρουσιάζουν δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη (επ αφορμή των εχθροπραξιών που γίνονταν για νιοστό συνεχές έτος μεταξύ του ισραηλινού στρατού και παλαιστινίων) για το πόσο άδικο έχουν στις ενέργειες που προβαίνουν οι ισραηλινοί.
Ήταν τότε που ο ‘άνθρωπος της ειρήνης’ (“He is a man of peace” που είχε πει και ο άλλος) κ. Σαρόν είχε αρχίσει να σκληραίνει επικίνδυνα τη στάση του και η κατάσταση εκεί πήγαινε προς το χειρότερο.
Δηλαδή ό,τι κατακραυγή τους έκανε και η διεθνής κοινότητα – ή καλύτερα η ανεξάρτητη διεθνής κοινότητα και οι ανεξάρτητες οργανώσεις (φυσικά δε συμπεριλαμβάνονται εδώ οι κυβερνητικές οργανώσεις) – αυτά είπε και ο Θεοσωράκης, και οι τύποι το εξέλαβαν σαν δείγμα αντισημιτισμού!!!
Η έκφραση της γνώμης για τις εκκαθαρίσεις εναντίον αμάχων από ένα κράτος είναι για την κυβερνητική αυτή οργάνωση δείγμα αντισημιτισμου!!!!
Και βρήκαν μέγα αντισημίτη το Θεοδωράκη!!
Μπορεί να θαυμάσει κανείς το απόσπασμα από το ριπόρτ της οργάνωσης που πληρώνουν διάφορα υπουργεία εξωτερικών ανά τον κόσμο
(http://www.ihf-hr.org/viewbinary/viewdocument.php?download=1&doc_id=6872):

«Racism, Intolerance and Xenophobia

ECRI noted in its June report on Greece that there remained stereotypes, prejudices and incidences of discrimination targeting members of minority groups, particularly the Roma community and minority religious groups, as well as against immigrants. It pointed out that criminal law had not been enforced to a sufficient extent to curb racist acts, and existing civil and administrative law provisions were insufficient to effectively prohibit discrimination. It added that this problem may not necessarily be the result of a deficiency in terms of criminal law provisions, but rather of an interpretation of the notion of racism by certain judicial authorities, leading to either no charges being brought, or charges being dropped in these cases. Moreover, it criticized the fact that the measures taken at national level to combat racism and intolerance were not always replicated at the local level.

Anti-Semitism in Greece is embedded in Greek mainstream society and is widely accepted. It manifests itself in religious contexts, education, the media and also through politically-motivated anti-Semitism in the major political parties. Jews are often not perceived as true Greeks, although many families have lived there since the pre-Christian times.

§ Most characteristically, venerated composer Mikis Theodorakis, in an interview in Haaretz on 26 August 2004, clarified a previous statement of 4 November 2003 that “the root of evil is the Jewish people.” He maintained his position, explaining that in his view “the root of evil today is Bush’s policy” and adding, “I don’t understand how the Jewish people, who were the victims of Nazism, can support this fascist policy” – a statement that reduces the Jews to a single entity. Again confusing “Jew” and “Israeli,” he then said, “There isn’t a single people in the world that supports this policy except the people of Israel […]. I’m afraid Sharon will lead the Jews – as Hitler led the Germans – to the root of evil”.

Throughout the year there were several incidents of desecration of Holocaust Memorials in Greece and anti-Semitic graffiti at other public places. The graffiti slogans included “Greece – Palastine, no Jew will be left alive” and “Juden raus! Hitler was right.” Despite the clearly neo-Nazi and anti-Semitic character of such writings, there was no public outrage, not even in the local media. Furthermore, the responsible authorities reacted indifferently and usually failed to erase the graffiti promptly. »

Για να χρησιμοποιήσω και την ορολογία του ριπόρτ, είναι most characteristically εμφανές ότι οι άνθρωποι αν δεν είναι βλαμένοι έχουν περίεργα απωθημένα (τουλάχιστο).

Είναι κρίμα το blog αυτό να αναδεικνύεται τελευταία σε παπαγαλάκι των περίεργων απόψεων κομμάτων και κυβερνητικών οργανώσεων.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock