Δευτέρα, Μαΐου 08, 2006

Ευρωπαικό Κοινωνικό Φόρουμ

Αντιγράφοντας από το επίσημο site του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ:

«Εμείς, γυναίκες και άντρες των κοινωνικών κινημάτων της Ευρώπης ήρθαμε στην Αθήνα μετά από χρόνια κοινών εμπειριών στους αγώνες ενάντια στον πόλεμο, το νεοφιλελευθερισμό, όλες τις μορφές ιμπεριαλισμού, αποικιοκρατίας, ρατσισμού, διακρίσεων και εκμετάλλευσης, ενάντια σε κάθε απειλή οικολογικής καταστροφής.»

Ως τώρα έχουμε αγώνες ενάντια .Όμως εκτός από τον νεοφιλελευθερισμό , τα υπόλοιπα δεν τα θέλει κανείς. Τουλάχιστον κανείς δε δηλώνει να είναι υπέρ των παραπάνω . Όμως ο νεοφιλελευθερισμός έχει την τιμητική του - 6 φορές αναφέρεται σε όλο το κείμενο .

«Η αυθαίρετη απόφαση της ΕΕ να διακόψει τη χρηματοδότηση στην Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή είναι απαράδεκτη και επιδεινώνει την όλη κατάσταση.»

Εδώ το φόρουμ ξεχνά ότι η Χαμάς πήρε την κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής. Και ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη για θανάτους αμάχων. 80.000 άνθρωποι, ούτε ένας δεν το θυμήθηκε;

Και τώρα το πιο «θετικό» κομμάτι της διακήρυξης :
«Αγωνιζόμαστε για μια άλλη Ευρώπη φεμινιστική, οικολογική, μια Ευρώπη ανοιχτή, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της επάρκειας σε τρόφιμα, της αλληλεγγύης, με σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων και της αυτοδιάθεσης των Λαών.»
Πέραν του γεγονότος ότι πρόκειται για ευχές , και όχι για συγκεκριμένες προτάσεις , αυτά που εύχονται είναι συνήθως αντιφατικά .

Φεμινιστική: αλλά « ενάντια στην απειλή ενός νέου πολέμου στο Ιράν» Υπερασπιζόνται τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά όταν οι Αμερικάνοι θέλουν την ανατροπή ενός απολυταρχικού καθεστώτος που συμπεριφέρεται στις γυναίκες σαν ζώα, συμπαραστέκονται στο καθεστώς. Και λένε ότι δεν είναι αυτό που νομίζετε.

Οικολογική και Επάρκεια σε τρόφιμα: Δεν έχω υπόψη μου πόσοι πεθαίνουν από την πείνα στην Ευρώπη. Αλλά αν αποφασίσουμε να σταματήσουμε οριστικά όλη την καταστροφή του περιβάλλοντος, πολλοί θα πεθάνουν στον κόσμο.


Ανοιχτή: Και στα προϊόντα της Κίνας και της Ινδίας ; Θα αγοράσουμε τα ρούχα τους ή όχι; Μάλλον όχι γιατί ταυτόχρονα δίνουμε επιδοτήσεις στους δικούς μας εμπόρους . Επειδή θέλουμε και κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη .

Ειρήνης: «για τον πυρηνικό αφοπλισμό, για το κλείσιμο των στρατιωτικών βάσεων στην Ευρώπη» Αν αφοπλιστούν οι Η.Π.Α. και κλείσουν οι στρατιωτικές βάσεις δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε παγκόσμια ειρήνη. Ούτε αν χρηματοδοτήσουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις. «Καταδικάζουμε το κυνήγι μαγισσών» . Αν αυτό είναι για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, πείτε το και στις οικογένειες στο Λονδίνο , στη Μαδρίτη , στους δίδυμους πύργους. Ότι μάγισσες σκοτώσανε τελικά αυτούς τους ανθρώπους.

11 σχόλια:

mathiou είπε...

Όπως τα λες είναι.Διάβασα κι εγώ τις διακηρύξεις τους.

Όλα τα καλά κλισέ χωράνε στο παιχνίδι. Κομμουνισμός light. Μόνο για τους μετανάστες προτείνουν κάτι (την πλήρη νομιμοποίηση). Για τα υπόλοιπα, μια από τα ίδια. Ό,τι πρέπει να ακούσει ο κόσμος.

Και κάτι που δε μας παραξενεύει πλέον: ούτε ένα λογικό επιχείρημα, ένας συλλογισμός.

Πάρε κόσμεεε...

Roark είπε...

Μην έχεις μεγάλες απαιτήσεις από ένα ετερόκλητο, αντιφατικό συνοθύλευμα που έχει ως μόνο συνεκτικό χαρακτηριστικό μερικούς αρνητικούς προσδιορισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Η θέση μας είναι : ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ πολύ διαλλακτικοί δηλαδή. Συνθήματα του '60 με λεφτά του '00. Τα άτομα αυτά ζούνε σε μια ουτοπία ,ούτε οι ίδιοι καταλαβαίνουν (αλλά δεν προσπαθούν και μέσα από την ανταλλαγή απόψεων να καταλάβουν),τι πραγματικά σημαίνει κοινωνική δικαιοσύνη ,ατομικές ελευθερίες ,κράτος πρόνοιας. Θυμάμαι λίγο μετά την 11/9 πόση μαλακία στον εγκέφαλο, τι κολλήματα, ζήτω ο Μπιν Λάντεν ,ζήτω οι Ταλιμπάν, και μετά τη Μαδρίτη "εεεεεεεεε κοίτα βασικά υπάρχουν κάποια κίνητρα που δεν τα ξέρουμε , πολλές φορές ο υπερβάλλων ζήλος αλλά είμαστε αντίθετοι στις σφαγές αμάχων"
Όπως όταν έγιναν τα γεγονόνοτα με τον Οτσαλάν είμαστε όλοι Κούρδοι και μόλις οι Κούρδοι υποστήριξαν τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν είμαστε αντι-Κούρδοι.

Υ.Γ.Φεμινιστική: αλλά « ενάντια στην απειλή ενός νέου πολέμου στο Ιράν» Υπερασπιζόνται τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά όταν οι Αμερικάνοι θέλουν την ανατροπή ενός απολυταρχικού καθεστώτος που συμπεριφέρεται στις γυναίκες σαν ζώα, συμπαραστέκονται στο καθεστώς. Και λένε ότι δεν είναι αυτό που νομίζετε.
Εδώ που τα λέμε η ανατροπή καθεστώτος δε γίνεται για να αποκτήσουν οι γυναίκες δικαιώματα έτσι δεν είναι;

MetroGuardian είπε...

Υπερασπιζόνται τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά όταν οι Αμερικάνοι θέλουν την ανατροπή ενός απολυταρχικού καθεστώτος που συμπεριφέρεται στις γυναίκες σαν ζώα, συμπαραστέκονται στο καθεστώς.

Apo thn allh vevaia otan oi Sovietikoi eisevallan sto Afganistan kai apagorevan dia ropalou tis Bourges kai tis mantiles, ta amerikanika mesa enhmerwshs katakeraynwnan tis praktikes pou katestrefan thn omorfh "paradosh" tou Afganikou laou.

Nomizw oi diproswpes topothetiseis einai xarakthristikes tou anthrwpinou eidous. Dinoume toso megalh varythta se ayto pou mas symferei kai se ayto pou kanoume, wste na mhn skeftomaste ti tha kaname an mas dinotan h eykairia!

Kapoios den einai klefths, mono otan tou exei dwthei h eykairia na klepsei, kai den to exei kanei.

Kai ws gnwston, ston kapitalismo o anthrwpos ekmetalleyetai ton anthrwpo enw ston kommounismo symvainei to antitheto...

Ανώνυμος είπε...

Ομολογώ οτι κάποιοι αριστερίζοντες τύποι που διατυπώνουν δωρεάν ευχολόγια μου θυμίζουν τους εξ Εξαρχείων τύπους ( διστάζω να τους πώ αναρχικούς ) οι οποίοι αφού άλλαζαν τον κόσμο στα καφενεία της πλατείας ή κάποιοι σπάζοντας βιτρίνες μετά περνούσαν και από το εστιατόριο της ΑΣΟΕΕ και τρώγαν τζαμπέ και με το έτσι θέλω . Επιδοτούμενη επανάσταση...

Από την άλλη όμως και η λογική του καλύτερου δυνατού και συνεχώς βελτιούμενου κόσμου που πρεσβεύουν κάποιοι εδώ (επιδοκιμάζοντας και την παιδική εργασία μεταξύ άλλων) μου φαίνεται υπερβολικά ρεαλιστικός και αργοκίνητος στη πορεία προς την πρόοδο.Τι έχω να προτείνω ;Πολλά , αλλά τώρα πρέπει να πεταχτώ στο εστιατόριο :-)

S G είπε...

οπως εχω ξαναπει ενα μεγαλο μερος των συμμετεχοντως σε τετοια μερη ειναι απλα ο ορισμος του παμφλεταριου.

Ειναι καλα παιδια συνηθως, με καλες προθεσεις, αλλα με πλημελη μελετη του κοσμου. το προβλημα ειναι φοβαμαι οτι δεν εχουν εναλλακτικη. Αν εισαι νεος και ενδιαφερεσαι για τον κοσμο γυρω σου, δεν ειναι ευκολο να βρεις κατι αλλο να κανεις που να σου ικανοποιει την αναγκη για απτα και γρηγορα αποτελεσματα, απτο να τρεχεις σε πορειες...

Kensai είπε...

Πρόσεχε Σωτήρη γιατί κάποιοι μπορεί να σε κατηγορήσουν ότι είσαι online* «παμφλετάριος»... Χεχε! :p


*ή αλλιώς «παμφλετάριος του καναπέ» ή «πλουσιοπαμφλετάριος»

Ανώνυμος είπε...

Πάντως να μη δαιμονοποιούμε και τις πορείες Σωτήρη . Καλό είναι να ακούγεται και μια αντίθετη άποψη , έστω και επιφανειακή ή γραφική . Άλλωστε οι πορείες κάνουν και καλό στην υγεία ( αρκει να μην πέσει ξύλο ) , υπο την προυπόθεση οτι θα κάψεις τις θερμίδες που κέρδισες με τον κόπο σου .Το θέμα είναι πόσος κόπος θα είναι αυτός και τι αμοιβή θα πάρεις ...

Ανώνυμος είπε...

\beginquote
ή αλλιώς «παμφλετάριος του καναπέ» ή «πλουσιοπαμφλετάριος
\endquote
ή λούμπεν-παμφλετάριος

Harry Peitsinis είπε...

Ο παμφλεταρισμός είναι πια αυτόνομο κίνημά, για την ακρίβεια κάτι σαν θρησκεία: εξηγεί τα πάντα απλά (όλα είναι σκ...α σ αυτην την κενωνία) , ρίχνει την ευθύνη σε απλούς στόχους (Αμερικάνοι-κεφάλαιο) και προτείνει απλούστατες λύσεις ( φώναξε ένα σύνθημα και χτύπα κι ένα μπουγιουρντί στο καπάκι).

Προβλέπω να αντικαθιστα σύντομα την Ανατολική Ορθόδοξο Εκκλησία ως επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδος. Στα δημόσια κτίρια θα ανεγερθούν εικόνες του Τσε, ενώ τα σχολεία της χώρας θα τελούν απαραιτήτως αγιασμό στην αρχή της σχολικής χρονιάς πετροβολώντας την αμερικανική πρεσβεία. Κατόπιν οι μαθητές θα υποχρεώνονται να καταναλώσουν συγκεκριμένες ποσότητες τηγανιάς στα ταβερνάκια του Μπιτ Παζάρ και λοιπών ιερών χώρων. Άνευ απουσίας φυσικά

S G είπε...

"\beginquote
ή αλλιώς «παμφλετάριος του καναπέ» ή «πλουσιοπαμφλετάριος
\endquote
ή λούμπεν-παμφλετάριος"

χεχεχε. βασικα προτιμω τον χαρακτηρισμο armchair economist :-)

"ενώ τα σχολεία της χώρας θα τελούν απαραιτήτως αγιασμό στην αρχή της σχολικής χρονιάς πετροβολώντας την αμερικανική πρεσβεία."

εχεχεχε παντως το βασιλειο των παμφλεταριων πρεπει να ειναι χωρες σαν την Γαλλια-Ισπανια-Ιταλια. Εδω ξερω γω νομιζω στην μουσικη-τεχνη-κουλτουρα ειναι απολυτα μεηνστρημ να εισαι υπερπαμφλεταριος. Αφου τα παιδακια τραγουδουν
cerdo, marano, cochino americano
(γουρουνι, χοιρε, βρωμογουρονο αμερικανε!) :-)

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock