Σάββατο, Μαΐου 13, 2006

Μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες στην Ελλάδα

Έπεσε στην αντίληψή μου το νέο βιβλίο του Χρήστου Κάτσικα «Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών και Υποτροφιών» (Εκδ. Σαββάλας 2006) το οποίο πιστεύω θα ενδιαφέρει πολλούς που αναρωτιούνται "μετά το πτυχίο τι;"

Παραθέτω μία σύντομη περιγραφή:
Στο τέλος των προπτυχιακών σπουδών χιλιάδες φοιτητές και πτυχιούχοι βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα, εργασία ή μεταπτυχιακά; Παράλληλα δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι πτυχιούχοι οι οποίοι ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν συνεχίζοντας τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Η συνέχιση των σπουδών αποτελεί σημαντικό βήμα για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία, γι' αυτό πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή κατεύθυνσης που επιθυμείτε να ακολουθήσετε.

Ο «Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών και Υποτροφιών» που κρατάτε στα χέρια σας έρχεται να καλύψει την ανάγκη ενημέρωσης των χιλιάδων ενδιαφερομένων για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες οι οποίες τους παρέχονται για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές σε όλους τους τομείς των επιστημών στην Ελλάδα .

Στις σελίδες του «ΟΔΗΓΟΥ» οι ενδιαφερόμενοι, φοιτητές, πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ – ΤΕΙ), δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν όλα όσα είναι απαραίτητο να γνωρίζουν για τους όρους και τις προϋποθέσεις των μεταπτυχιακών σπουδών, τα κριτήρια εισαγωγής των υποψηφίων και τις διαδικασίες πρόκρισης και τελικής επιλογής καθώς και τους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή.

Τα Μεταπτυχιακά προγράμματα παρουσιάζονται ταξινομημένα κατά επιστημονικό αντικείμενο έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος π.χ στις επιστήμες Υγείας, τα Παιδαγωγικά ή τις Οικονομικές επιστήμες να μπορεί εύκολα να βρει τον τομέα που ακριβώς τον ενδιαφέρει.

Ακόμη αναλύονται διεξοδικά όλα όσα ισχύουν για τις μεταπτυχιακές σπουδές των αποφοίτων των ΤΕΙ, τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων και τις εκπαιδευτικές άδειες των εκπαιδευτικών για μεταπτυχιακές σπουδές καθώς και οι δυνατότητες των παραπάνω κατηγοριών για επιμόρφωση και εξειδίκευση μέσα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα των Πανεπιστημίων και της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο αποτελούν οι όροι, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις των χιλιάδων υποτροφιών (Κληροδοτήματα, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Υποτροφίες ξένων κυβερνήσεων κλπ) από τις οποίες ο υποψήφιος μπορεί να ενισχυθεί για την έναρξη ή για τη συνέχιση των σπουδών του.

1 σχόλια:

Kensai είπε...

Να υπενθυμίσω και τις Δράσεις «Μαρί Κιουρί» για όσους ενδιαφέρονται για υποτροφίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διδακτορικό.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock