Παρασκευή, Μαΐου 19, 2006

Take the test!

Πρόχειρο πολιτικό τεστ. Διαβάστε τις παρακάτω προτάσεις και σκεφτείτε με πόσες από αυτές συμφωνείτε.

1-Πρέπει να υπάρξει ένωση όλων των Ελλήνων υπό μια Μεγάλη Ελλάδα με βάση το κριτήριο της αυτοδιάθεσης των λαών.
2-Οι Έλληνες πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα άλλα έθνη και πρέπει να καταργηθεί κάθε διεθνής συνθήκη που περιορίζει αυτή την ισότητα.
3-Πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα επιπλέον εκτάσεις για την συντήρηση του πληθυσμού της και την εγκατάσταση του περισσευούμενου πληθυσμού της.
4-Μόνο οι συμπατριώτες μου μπορούν να είναι πολίτες της Ελλάδας. Μόνο όσοι έχουν ελληνικό αίμα, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, μπορούν να είναι συμπατριώτες μου. Έτσι κανένας αλλοδαπός δεν μπορεί να είναι συμπατριώτης μου ή πολίτης της Ελλάδας.
5-Όσοι δεν είναι πολίτες πρέπει να ζουν στην Ελλάδα ως αλλοδαποί και να υπόκεινται στον νόμο περί αλλοδαπών.
6-Το δικαίωμα να διαλέγουν την κυβέρνηση και να καθορίζουν τους νόμους του Κράτους -ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες. Γι’αυτό απαιτώ ότι κανένα δημόσιο αξίωμα, οποιασδήποτε φύσης, είτε στην κεντρική κυβέρνηση, είτε στην περιφέρεια, είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα καταλαμβάνεται από μη-πολίτη. Εναντιώνομαι στο διεφθαρμένο κοινοβουλευτικό καθεστώς που απονέμει προνόμια μέσω της εύνοιας του κόμματος, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τον χαρακτήρα ή την ικανότητα.
7-Πρέπει το Κράτος πάνω απ’όλα να φροντίσει να εξασφαλίσει ότι κάθε πολίτης θα έχει την δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης και της εξασφάλισης των προς το ζην. Αν δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί όλο ο πληθυσμός, τότε πρέπει να απελαθούν από την Ελλάδα οι μη-πολίτες.
8-Κάθε περαιτέρω μετανάστευση μη-Ελλήνων στην Ελλάδα πρέπει να αποτραπεί.
9-Όλοι οι πολίτες έχουν ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
10-Πρωταρχικός στόχος κάθε πολίτη είναι να εργάζεται, πνευματικά ή χειρωνακτικά. Κανένα άτομο δεν πρέπει να επιτρέπεται να κάνει καμία δουλειά που προσβάλει τα συμφέροντα της κοινότητας και το κοινό συμφέρον.
11-Κάθε μη κερδισμένο εισόδημα, και κάθε εισόδημα που δεν προκύπτει από την δουλειά, πρέπει να καταργηθεί.
12-Αφού κάθε πόλεμο επιβάλλει βαριές θυσίες στον λαό, και σε αίμα και σε πλούτο, κάθε προσωπικό κέρδος που προκύπτει από πόλεμο πρέπει να θεωρείται προδοσία πρς το λαό. Όλα τα πολεμικά κέρδη πρέπει να κατάσχονται.
13-Όλα τα τραστ πρέπει να εθνικοποιηθούν.
14-Οι μεγάλες βιομηχανίες πρέπει να μοιράζονται τα κέρδη τους.
15-Οι συντάξεις των ηλικιωμένων πρέπει να λάβουν γενναιόδωρες αυξήσεις.
16-Πρέπει να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί μια ισχυρή μεσαία τάξη. Τα μεγάλα πολυκαταστήματα πρέπει να κοινωνικοποιηθούν και να νοικιαστούν με χαμηλό αντίτιμο σε μικροεπαγγελματίες. Πρέπει να δοθεί η μέγιστη δυνατή προσοχή στην διασφάλιση ότι οι μικροεπαγγελματίες θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις προμήθειες που απαιτείται από το κράτος, τις περιφέρειες και την τοπική αυτοδιοίκηση.
17-Πρέπει να γίνει αγροτική μεταρρύθμιση με βάση τις εθνικές μας ανάγκες, και να καθιερωθεί νόμος που επιτρέπει την απομάκρυνση των ιδιοκτητών γης, χωρίς αποζημίωση, από όποια ιδιοκτησία είναι απαραίτητη για κοινό σκοπό. Επίσης πρέπει να καταργηθεί η υπενοικίαση γης και να καταργηθεί κάθε κερδοσκοπία μέσω της γης.
18-Πρέπει να πολεμηθούν ανηλεώς όσοι δουλεύουν προς ζημία του κοινού καλού. Προδότες, τοκογλύφοι, κερδοσκόποι κτλ πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο, ασχέτως θρησκείας ή φυλής.
19-Η βάση του νομικού συστήματος, το ρωμαϊκό δίκαιο που εξυπηρετεί μια υλιστική οργάνωση του κόσμου, πρέπει να αντικατασταθεί με το εθιμικό δίκαιο.
20-Προκειμένου να καταστεί δυνατό για κάθε ικανό Έλληνα να αποκτήσει ανώτερη εκπαίδευση, και έτσι την ευκαιρία να φτάσει σε ηγετικές θέσεις το Κράτος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της ενδελεχούς οργάνωσης ολόκληρου του πολιτιστικού οικοδομήματος. Η έννοια της Κρατικής Ιδέας (επιστήμη της υπηκοότητας) πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία εξαρχής. Ειδικά για παιδιά φτωχών γονέων με ειδικά ταλέντα, ανεξάρτητα από την θέση ή το επάγγελμά τους, πρέπει να μορφώνονται με έξοδα του Κράτους.
21-Το Κράτος έχει την υποχρέωση να ανεβάσει το επίπεδο της δημόσιας υγείας με την παροχή κέντρων μητρικής πρόνοιας, απαγορεύοντας την παιδική εργασία ανεβάζοντας την φυσική κατάσταση μέσω υποχρεωτικών αγώνων και γυμναστικής, και ενθαρρύνοντας όσο είναι δυνατόν αθλητικούς συλλόγους που επικεντρώνονται στην αθλητική εκπαίδευση των νέων.
22-Ο κανονικός στρατός πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από έναν λαϊκό στρατό.
23-Πρέπει να υπάρξει μια νομική εκστρατεία εναντίον όσων προγανδίζουν επίτηδες πολιτικά ψεύδη και τα διασπείρουν μέσω του Τύπου. Για να γίνει αυτό εφικτό πρέπει όλοι οι αρχισυντάκτες και οι βοηθοί τους σε ελληνόφωνα ΜΜΕ να είναι Έλληνες πολίτες. Μη-ελληνικά ΜΜΕ μπορούν να εκδίδονται μόνο με την άδεια του Κράτους, και δεν μπρούν να είναι στην ελληνική γλώσσα. Κάθε οικονομική δραστηριότητα, που με οποιοδήποτε τρόπο επηρεάζει τα ελληνικά ΜΜΕ, πρέπει με νόμο να απαγορεύται σε μη-Έλληνες πολίτες. Η τιμωρία για την παραβίαση αυτού του νόμου πρέπει να είναι το κλείσιμο του ΜΜΕ και η απέλασω των μη-Ελλήνων από την Ελλάδα. Όσα ΜΜΕ δρουν αντίθετα προς το κοινό συμφέρον πρέπει να κλείνουν. Πρέπει να αναληφθεί νομική δράση και να γίνουν διώξεις εναντίον όσων τείνουν μεσω της τέχνης και της λογοτεχνίας τους να έχουν διαλυτική επίδραση στη ζωή του ελληνικού λαού, και όποιοι οργανισμοί αντιτίθενται στα προηγούμενα πρέπει να καταργηθούν.
24-Πρέπει να υπάρχει ελευθερία για όλες τις θρησκείες εντός του κράτους, στο βαθμό που δεν θέτουν σε κίνδυνο ή προσβάλλουν το ηθικό κριτήριο του Ελληνικού Έθνους. Η Ορθοδοξία αντιμετωπίζεται θετικά, αλλά αυτό δεν δεσμεύει κανέναν σε μια συγκεκριμένη πίστη. Αντίθετα πρέπει να πολεμηθεί το ξενικό υλιστικό πνεύμα, και η ανάταση του ελληνικού λαού θα προέλθει μόνο μέσω της αρχής:
ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Update: Λοιπόν, το κείμενο είναι οι αρχές του προγράμματος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας, όπως τις παρουσίασε ο Χίτλερ στο Μόναχο, στις 24 Φλεβάρη του 1920. Στη μετάφραση άλλαξα το Γερμανία/Γερμανός σε Ελλάδα/Έλληνας, το Εβραίος σε αλλοδαπός, το εφημερίδες σε ΜΜΕ και το χριστιανισμός σε Ορθοδοξία, για να το κάνω πιο συμβατό.

6 σχόλια:

mantz είπε...

Από ποιους ψυχάκηδες το ψάρεψες αυτό; Να υποθέσω ότι είναι κάποιο ναζιστικό μανιφέστο στο οποίο έχεις αλλάξει την εθνικότητα;
Συμφωνώ μόνο με το 6α: "Το δικαίωμα να διαλέγουν την κυβέρνηση και να καθορίζουν τους νόμους του Κράτους -ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες." Αυτό που λέει στη συνέχεια περί αυτοδιοίκησης είναι διαφορετικό. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι κυβέρνηση. οπότε ούτε με το 6 συμφωνώ ουστιαστικά.
Ειδικά αυτό το 21: "...ανεβάζοντας την φυσική κατάσταση μέσω υποχρεωτικών αγώνων και γυμναστικής, και ενθαρρύνοντας όσο είναι δυνατόν αθλητικούς συλλόγους που επικεντρώνονται στην αθλητική εκπαίδευση των νέων" παραπέμπει άμεσα σε (εθνικό-)σοσιαλιστικά καθεστώτα.

Kensai είπε...

Χεχ, εν τω μεταξύ κάποια αρχίζουν καλά αλλά μετά μας τα χαλάνε! :p

avatar είπε...

Συμφωνώ μόνο με το 9.

Ανώνυμος είπε...

Στο 9 να σου θυμίσω ποιους εννοεί σαν πολίτες έτσι; Της πλάκας ιστορία , κάτι σαν Βορίδης διασταύρωση με Στάλιν (να εθνικοποιήσουμε τα τραστ...). Και πολύ φρέσκες ιδέες βρε παιδί μου, αυτό για τη δημουργία μεσαίας τάξης, επίκαιρα πράγματα, ως πότε οι φεουδάρχες και οι κοτζαμπάσηδες θα μας πίνουν το αίμα;
Και πολύ ωραίο γράψιμο: Οι συντάξεις των ηλικιωμένων να αυξηθούν. Οι συντάξεις όμως των 20άρηδων να παγώσουν μην τα ισοπεδώσουμε και όλα πια.
και τα πολεμικά κέρδη ,τα λάφυρα, τα χρυσά φλουριά από το σεντούκι του σουλτάνου δηλαδή και οι χανούμισσες από το σεράι του Βεζίρη, να κατάσχονται. Συμφωνώ ,με τους Έλληνες δεν έχει να κάνει βέβαια, αλλά συμφωνώ, δώσε μου κύριε την πετρελαιοπηγή εμένα να είμαι και υπέρ του πολέμου , να έχω και ένα κίνητρο να καταταχτώ. Έτσι μάλιστα.

Ο κανονικός στρατός να γίνει λαϊκός. Ο κανονικός είναι οι έφεδροι ή οι μισθοφόροι; Ο λαϊκός ποιος είναι ,αυτός που αποτελείται από τα λαϊκά στρώματα; Μάλλον εννοεί να μην έχουμε επαγγελματίες στο στρατό; Να κλέψω ένα Hummer να σε πάω βόλτα;
Νομίζώ ότι μόνο στην πλάκα μπορεί κανείς να τα δει αυτά.

Harry Peitsinis είπε...

To κείμενο έχει μια λανθάνουσα βιαιότητα που κάτι ανομολόγητο (και καθόλου καλό) μου θυμίίίζει... Ρόαρκ, έτσι το βρήκες ή το μετέφρασες από κάποια γλώσσα;

Roark είπε...

Λοιπόν, το κείμενο είναι οι αρχές του προγράμματος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας, όπως τις παρουσίασε ο Χίτλερ στο Μόναχο, στις 24 Φλεβάρη του 1920.

Στη μετάφραση άλλαξα το Γερμανία/Γερμανός σε Ελλάδα/Έλληνας, το Εβραίος σε αλλοδαπός, το εφημερίδες σε ΜΜΕ και το χριστιανισμός σε Ορθοδοξία, για να το κάνω πιο συμβατό.

Υπάρχουν κάποια εμφανώς ακραία κομμάτια, αφού είναι γραμμένο το 1920, που σε υποψιάζουν. Αν όμως το μετέφραζα πιο ελεύθερα, θα απέδιδα πάρα πολλές από απόψεις του μέσου Έλληνα και κυρίαρχες τάσεις της ελληνικής κοινής γνώμης.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock