Τρίτη, Μαΐου 01, 2007

3 μέρες Ελευθερίας (αν κρατούσα ημερολόγιο)

Kαι ακαρτέρει και ακαρτέρει
φιλελεύθερη λαλιά,
ένα εκτύπαε τ' άλλο χέρι
από την απελπισιά,
Διονύσιος Σολωμός
(από τον Ύμνο στην Ελευθερία)

To τελευταίο τριήμερο ήταν πράγματι πολύ έντονο (έως συγκλονιστικό) για όλους συμμετέχουμε στην προσπάθεια δημιουργίας μιας ξεκάθαρης πολιτικής έκφρασης των φιλελεύθερων ιδεών. Ήταν η κορύφωση των μέχρι τώρα κόπων μας αλλά και ταυτόχρονα η αρχή ενός νέου κύκλου προσπάθειας.

Η συμβολική διαμαρτυρία μας την Παρασκευή για τον Kareem ήταν μάλλον η πιο οργανωμένη σε παγκόσμιο επίπεδο (αν κρίνω από το freekareem.org και τα ενθουσιώδη μηνύματα που έλαβα από κει). Το Ιδρυτικό μας Συνέδριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας από κάθε πλευρά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει όχι μόνο στους διοργανωτές για την προετοιμασία του (και όλους βοήθησαν ώστε το εγχείρημα να φτάσει μέχρι εδώ), αλλά και σε όλα τα μέλη για την ώριμη και ουσιαστική συμμετοχή τους στους διαλόγους, τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις τους. Έδειξε το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων, την υψηλού βαθμού πολιτική μας συννενόηση, την διαυγή ιδεολογική μας στόχευση, την ουσιαστική θέληση να προασπιστεί η ενότητα και η συμπόρευση μας και πάνω από όλα έδειξε ότι όλοι πονάνε και νοιάζονται για αυτό που δημιουργούμε και θέλουν μόνο το καλύτερο. Ο ενθουσιασμός που δημιούργησε το Συνέδριο είναι απαραίτητος για να μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε με τα εμπόδια και τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας. Τα τελικά κείμενα και τα βίντεο του Συνεδρίου θα είναι σύντομα διαθέσιμα.

Φυσικά, δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω και όλους όσους με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για την θέση του πρώτου Προέδρου του νέου μας κόμματος αλλά και όσους με τίμησαν με την συμμετοχή τους στην πρώτη Διοικούσα Επιτροπή (που περιλαμβάνει 3 ακόμα roosters, τον Kouk, τον G.Sarigiannidi και την Spinoza). Όλοι έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης να θέσουμε τις βάσεις ενός κόμματος αντάξιου του βάρους των ιδεών μας. Ως πολιτικοί φορείς τους έχουμε ευθύνη για την ειλικρινή, γνήσια και σοβαρή έκφρασή τους.

Η περίοδος ως τώρα, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, χαρακτηρίστηκε από μια τάση εσωστρέφειας, που ήταν αναπόφευκτη συνέπεια της αναγκαίας διαβούλευσης προκειμένου να μορφοποιήσουμε μια συγκεκριμένη κοινή πολιτική πλατφόρμα. Από δω και πέρα οφείλουμε να δράσουμε εξωστρεφώς για να κάνουμε γνωστό το εγχείρημά μας και να επικοινωνήσουμε την πολιτική μας πλατφόρμα. Ο αγώνας που ξεκινάει είναι ένας μαραθώνιος. Ένας πολιτικός αγώνας αντοχής, όχι ταχύτητας.

Τα βήματα που θα ακολουθήσουν είναι συγκεκριμένα και λαμβάνουν υπόψη όλους τους αντικειμενικούς περιορισμούς που μας επιβάλλει ο χαρακτήρας μας ως κόμμα απλών πολιτών. Έχουμε άμεσα βήματα να κάνουμε αλλά η στόχευσή μας είναι στο μέλλον.
- Να εκμεταλλευτούμε το διαδίκτυο στο μέγιστο βαθμό και για την οργάνωσή μας και για την επικοινωνία μας. Η σελίδα μας βρίσκεται στο στάδιο της επανασχεδίασης (πάντα σε joomla), ώστε να γίνει αισθητικά καλύτερη, φιλικότερη και με πολύ περισσότερες λειτουργίες για τους επισκέπτες. Το διάλογο και την αλληλεπίδραση του κόμματος και των στελεχών του με τους πολίτες θα βοηθήσουν και ένα παράπλευρο δίκτυο σελίδων που ετοιμαστούν για την υποστήριξή του.
- Να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα εναλλακτικής προσέγγισης της κοινωνίας, μακριά από τους ελεγχόμενους (και εχθρικούς) παραδοσιακούς διαύλους.
- Να δημιουργήσουμε ένα ινστιτούτο φιλελεύθερης σκέψης που θα φέρει σε επαφή το ελληνικό κοινό με ιδέες, προτάσεις και διανοητές που σήμερα είναι, αν όχι εντελώς άγνωστοι, σίγουρα στο περιθώριο.
- Να οργανώσουμε τα οικονομικά μας και να στήσουμε τις στοιχειώδεις αναγκαίες υποδομές του κόμματος.
- Να ενεργοποιήσουμε μέλη σε θεματικές πολιτικές κινήσεις και αυτοοργανούμενες γεωγραφικές πολιτικές κινήσεις.
- Να έχουμε μια ευπρόσωπη παρουσία στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, το ξέρουμε. Ας αντλήσουμε όμως έμπνευση και δύναμη από έναν άλλο Επτανήσιο:

Όσοι το χάλκεον χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι·
θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.
Ανδρέας Κάλβος

7 σχόλια:

Spinoza είπε...

Είναι τρεις οι roosters που περιλαμβάνει η εκλεγμένη διοικούσα. Καλή επιτυχία στο έργο σου Φώτη.

Ανώνυμος είπε...

Εὔχομαι κι ἐγὼ τὰ καλύτερα, καὶ ἀνυπομονῶ νὰ διαβάσω τὰ ἐπίσημα κείμενα τοῦ Συνεδρίου :)

Roark είπε...

Σόρρυ!! Διορθώνω.

Anarchocapitalist είπε...

Nα που μέσα από το rooster ξεκίνησε η φιλελεύθερη επανάσταση. Συγχαρητήρια στο Φώτη και στα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ. Χαίρομαι που βρέθηκα κοντά τους σ' αυτή την προσπάθεια.

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Πολύ στενοχωρήθηκα που δεν πήγα στην Ανάβυσσο. Πολλές πολλές επιτυχίες εύχομαι!

Ανώνυμος είπε...

proswpika den mporw na katalabw pws einai dynato, sto katastatiko mias sygxronhs ( 21 aiwnas !!! gia onoma dhladh ) politikhs parata3hs na fysan toso antidhmokratikoi anemoi. oute sthn gallia tou louis XIV na eimastan.
-o proedros diorizei ola ta melh ( !!! )
-diagrafontai melh kata to dokoun
-logos gia ane3arthsia apo to dief8armeno kommatiko katesthmeno thn stigmh pou o gg einai symboulos sto Yp.G.
-giati epilex8hke h anabyssos kai oxi isws h kouba pou 8a htan kai ligo pio konta
-to gegonos oti yphrxe mia ypopshfiothta mono kai anakoinw8hke ligo prin, 8ymizei alles epoxes pou oi 8eseis dhmiourgountan gia na kalypsoun tous "pshfoforous" kai oxi pragmatikes anagkes. "pou 8a ton baloume ayton ? ftia3e mwre mia 8esh pou na tairiazei mono aytos kai anakoinwse thn 1 wra prin lh3ei"

kouk είπε...

Ανώνυμε, οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν το Σάββατο, αμέσως μετά από την ψήφιση ενός από τα τρία καταστατικά που είχαν προταθεί. Νωρίτερα δεν θα μπορούσαν να έχουν ανακοινωθεί γιατί κάθε διαφορετικό καταστατικό απαιτούσε διαφορετικού είδους υποψηφιότητες.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock