Σάββατο, Μαΐου 12, 2007

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ (ΡΟΚ) ΡΙΖΕΣ

Είναι γνωστές οι αδυναμίες του ΓΑΠ να αρθρώσει συνεκτικό αντιπολιτευτικό λόγο και να προβληθεί ως αξιόπιστη κυβερνητική λύση. Είναι, επίσης, γνωστή η αποτυχία του να μεταμορφώσει το ΠΑΣΟΚ σε σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, και η ήττα του από το λεγόμενο “σύστημα ΠΑΣΟΚ” ή “βαθύ ΠΑΣΟΚ” ή οτιδήποτε άλλο. Τελευταία, βρήκε μια λύση για να καλύψει την έλλειψη ειδικού πολιτικού βάρους που τον διακρίνει: να μιμηθεί τον πατέρα του. Η στροφή του ΓΑΠ στον ανδρεοπαπανδρεϊκό λόγο, την τυφλή αντιδεξιά ρητορική και τον ανέξοδο λαϊκισμό είναι γεγονός, και μπορεί να το διακρίνει ο κάθε σοβαρά πολιτικά σκεπτόμενος πολίτης.

Μια κίνηση, μάλλον ως κερασάκι στην τούρτα, σε αυτή την πολιτική στροφή του ΓΑΠ, αποτελεί και η επιστροφή του αρχιρόκερ Κώστα Λαλιώτη, ως επικεφαλή του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου. Ο προπαγανδιστής της Αλλαγής ήταν για μερικά χρόνια εκτός πολιτικής, και η επιστροφή του αναμενόταν θριαμβευτική. Ο Λαλιώτης δεν έχασε χρόνο και έδωσε τις πρώτες ροκ συγχορδίες κόντρα στα ήρεμα βαλσάκια της κυβέρνησης. Η συνέχεια αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάει “εμπρός για πίσω” και να σκληρύνει τον ήχο του σε heavy metal, οπότε θα ακούμε τη φωνή και τα λόγια του Ανδρέα, αλλά από άλλο ηχείο. Παροχολογία, λαϊκισμός, κρατισμός, σκάνδαλα και όλα τα απαραίτητα στοιχεία μιας επικοινωνιακά και προπαγανδιστικά επιτυχημένης προεκλογικής εκστρατείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λαλιώτης ήταν, είναι και θα είναι “προεδρικός”. Οπότε θα τα βάλει αργά ή γρήγορα με τους εκσυγχρονιστές, και θα τους μάθει τι εστί σκληρό ροκ. Ο Σημίτης για αυτο τον απέπεμψε, και τώρα θα πληρώσει η ομάδα του (Χρυσοχοϊδης, Διαμαντοπούλου, Παπαντωνίου κ.ο.κ.). Αναμείνατε στο ηχείο σας για εκρηκτικό κοκτέιλ σκληρών ήχων από τη Χαριλάου Τρικούπη μέσα στο επόμενο διάστημα.

Και η μπάντα παίζει ροκ…………

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ διαβλέπω σύγκρουση Λαλιώτη - Βενιζέλου, αυτό το σκοπό έχει η ανάκληση από την εφεδρεία. Δεν θα τα βγάλει πέρα ο ΓΑΠ μετά την ήττα στις εκλογές (κι αν δεν νικήσει η ΝΔ μόνη, θα τσοντάρει αυτά που λείπουν ο ΛΑΟΣ), οπότε το ματς θα παιχτεί μεταξύ Βενιζέλου και του "σταθερής αξίας" Λαλιώτη... Ότι την τελευταία στιγμή μπορεί να περάσει στην άλλη πλευρά το 5ο παιδί του Ανδρέα αλλά όχι της Μαργαρίτας, δεν το αποκλείω, βεβαίως βεβαίως...

Ανώνυμος είπε...

Προβλέπω το σύνθημα "Ο λαός δεν ξεχνά τι θα πει δεξιά" να δίνει άλλη μια μεγάλη πύρρειο νίκη στο ΠΑΣΟΚ με την επιστροφή Λαλιώτη. Μάλλον θα γράψω κάτι σχετικό σύντομα

Αθήναιος είπε...

Να ρωτήσω κάτι. Τελικά η πρόταση του Γεωργιάδη για να μην παραγράφονται στην τετραετία τα αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών δεν πέρασε, ε;

Ανώνυμος είπε...

Ο Κ.Λαλιωτης υπηρξε ο σημαντικοτερος κρικος που συνεδεσε την βαση του κινηματος με την ηγεσια, προσδιδοντας χροια πολιτικου λογου με εντονα μαρξιστικη ιδεολογια αλλα προσαρμοσμενη στις ωριμες αναγκες του λαου μας για αλλαγη νοοτροπιας σε Κρατος , οικογενεια και εθνικη ταυτοτητα..Το τριπτυχο εθνικη ανεξαρτησια -λαικη κυριαρχια -κοινωνικη απελευθερωση και καθε πολιτικος λογος του Ανδρεα Παπανδρεου , ηταν προιον συλλογικης δουλιας που σημερα περισσοτερο απο ποτε ο Κωστας θα φερει ξανα στο κεντρο της πολιτικης , ενωνοντας το λαο μας να παρει παλι την εξουσια στα χερια του και να φερει τη λυτρωση στο χλωμο πολιτικο σκηνικο της Χωρας...

S G είπε...

πολυ ενδιαφερον το τελευταιο σχολιο, δεν νομιζω οτι ειχα ακουσε ποτε κανενα να υποστηριζει τον Λαλιωτη (σιγουρα εχει φιλους απλα δεν τους εχω γνωρισει).

Για πες μας ανωνυμε, τι ακριβως σε εμπνεει σε αυτο το ατομο? Οτι δεν εχει καμμια απολυτως εξειδικευμενη γνωση? Οτι δεν φαινεται να εχει βγαλει ενα τιμιο φραγκο στην ζωη του? Οτι ειναι φαφλατας, χτυπα κατω απο την ζωνη? Οτι δεν εχει εστω μια πρωτοτυπη ιδεα? Οτι ειναι οπαδος του ΑΝΤΡΕΑ, του χειροτερου πολιτικου στην Ελλαδα τα τελευταια 100 χρονια ισως?

ΥΓ δεν καταλαβαινω γιατι συνδεεται τοσο συχνα η ροκ (μια μουσικη με προσωπικοτητα) με αυτα τα αδιαφορα και βρωμικα μικροπολιτικα παιχνιδια. Δεν ειναι ροκ, κακοφωνια ειναι.

Ανώνυμος είπε...

SG den eimai o apo panw sou anwnymos apla eimai enas apo tous para pollous "filous" tou laliwti.....
exw na s pw ena pragma ayta peri xeirotero politikou kai peri timiwn politwn pou panw katw anafereis krata gia ton eayto kai gia kana 2-3 pou serfaroun sto break lunch tous o kosmakis sto peristeri sti nikaia sto aigalew ktpl kserei kai giati psifize kai giati tha ksanapsifisei pasok kai tha to ferei prwto koma......
kai kati allo etsi epeidi to paizeis anetos me tis rockies(akou ekei se site fileleutherwn tha mas poun gia rock)na sou pw oti to skliro rock telos
apo dw kai bros Pasokiko Heavy Metal

avatar είπε...

Να επισημάνω ότι σχεδόν το ένα τρίτο των contributors του e-rooster είμαστε χεβιμεταλλάδες και κάποιοι από εμάς αριθμούμε στην προσωπική μας δισκοθήκη πολλές χιλιάδες heavy metal δίσκων, demos, bootlegs κτλ. γεγονός το οποίο κάνει ακόμη πιο αστεία την παραπάνω παρέμβαση του Λαλιωτόπληκτου πρασινοφρουρού.

Anarchocapitalist είπε...

Προς "φίλο" του Λαλιώτη:
Το αν οι φιλελεύθεροι ξέρουν απο ροκ ή όχι, καλύτερα να το κοιτάξεις λίγο περισσότερο.
Δεν νομίζω ο Ozzy, o Lemmy, o Halford, o Dio και όλοι οι άλλοι μεγάλοι του μέταλ, να ήταν κρατικοδίαιτοι φανφαρολόγοι σαν τον Λαλιώτη και τους φίλους και ομοίους του.

Ανώνυμος είπε...

@Ανωνυμος

Το οτι ψηφιζανε ΠΑΣΟΚ μπορει να ηταν για διαφορους λογους.

Ενας οτι βοηθηθηκαν απο επιδοματα που δοθηκαν τα οποια ηταν λεφτα της Ε.Ε. για την αναπτυξη της χωρας. Οποτε νομιζαν οτι του χρωστουσαμε ευγνωμοσυνη για χορηγιες που πηραμε απο την Ε.Ε Δηλαδη μας γαμουσε με ξενα λεφτα

Ενας αλλος ειναι σαν το λογο του παππου μου, επειδη λεει η Ν.Δ. εχει φιλοβασιλικους και ο παπους μου ειναι Φιλοβενιζελικος προθωουσε το κομμα που και καλα ειχε της αρχες του Βενιζελου(Πα.ΣΟ.Κ). Ουσιαστικα ο Βενιζελος μονο πασοκικος δεν θα ηταν αν ζουσε στις μερες μας μια και θα απεχθανοταν οποιαδηποτε κρατικη παρεμβαση στην αγορα οπως μισουσε τις παρεμβασεις του βασιλεα.

Ικανοτατος δημαγωγος ο ανδρεας δεν λεω, αλλα για Πολιτικος μαλλον χλωμος . Ο ιδιος ο Σημιτης τον κατηγορησε στην βιογραφια του οτι ειχε εκθρεψει αυλοκρατια. Αν θα επρεπε να εισαστε περηφανοι για εναν πολιτικο σας πιστευω αυτος θα ηταν ο Σημιτης αλλα τι να σου κανει ενας ανθρωπος σε ενα σαπισμενο κομμα.

S G είπε...

"o kosmakis sto peristeri sti nikaia sto aigalew ktpl kserei kai giati psifize kai giati tha ksanapsifisei pasok kai tha to ferei prwto koma."


γιατι, μηπως μπορεις να μου το εξηγησεις?

ΥΓ πραγματικα εκανες μεγα λαθος με το χεβι μεταλ :-) απτην αλλη η αφεντια μου δεν εχει σχεση με το μεταλ αλλα πολυ καλη με την ροκ και τις ριζες της (μπλουζ κτλ) και δεν ανεχομαι λαλιωτηδες να την σπιλωνουν.

Ανώνυμος είπε...

S G μπορεί ο Αντρέας να ήταν ο χειρότερος πολιτικός, έχει όμως ένα πολύ μεγάλο υπέρ αυτή τη στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

Είναι νεκρός.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock