Τετάρτη, Μαΐου 09, 2007

μη-ψύχραιμο (σάπιο τυρί)

Παιδιά, προκαταβολικά συγγνώμη για το ύφος και την προχειρότητα του εδώ post, αλλά τα έχω πάρει στο κρανίο και χρειάζομαι συμβουλή.

Γνωστό σουπερμάρκετ μόλις επιχείρησε να δολοφονήσει τον πατέρα μου με τη μέθοδο του σάπιου τυριού. Ευτυχώς το τυρί το αγόρασε για εμένα κι όχι για τον ίδιο, οπότε σύντομα αντιλήφθηκα ότι ΤΟ ΤΥΡΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΟΥ. Υπήρχαν μικρά πραματάκια που περπατούσαν ή σέρνονταν εκεί μέσα.

Δε θέλω καν να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν ένας άνθρωπος -κάποιας ηλικίας σαν τού πατέρα μου- έτρωγε αυτό το πράμα. Πιθανόν να είναι τυχαίο που είναι τώρα ζωντανός λοιπόν ή υπερβάλλω; Δεν ξέρω.

Μετά που το είπα στον πατέρα μου για το τυρί που μού έφερε, θυμήθηκε και ένα άλλο περιστατικό, για το ίδιο κατάστημα. Μια προηγούμενη φορά που είχε πάει, ζήτησε τυρί και ο υπάλληλος του έκανε νόημα "μην πάρεις τυρί σήμερα". Αυτό βέβαια το έμαθα τώρα.

Μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι από το σοκ και την τσαντίλα. Έχει κανείς καμιά συμβουλή για το πώς πρέπει να το χειριστώ; Πέρα από το ότι δεν ξαναπατάμε εκεί μέσα.

ΥΓ. Όποιος θέλει το όνομα τού σουπερμάρκετ, να στείλει email.

8 σχόλια:

Derek είπε...

Όποιος θέλει το όνομα τού σουπερμάρκετ, να το διαβάσει εδώ!

κράξε τους, τους πούστηδες!

Stelios Frang είπε...

Καταγγελία στη Νομαρχία που υπάγεσαι και ταυτόχρονα σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις...

Η άλλη λύση είναι να πλακώσεις τους υπεύθυνους στο ξύλο -που είναι και η πιο αποδοτική ουσιαστικά- αλλά θα βρεθείς εσύ κατηγορούμενος και ο δράστης θα είναι το θύμα.

Αθήναιος είπε...

Ψυχραιμία. :-) Το τυρί που περπατάει δεν λέει πολλά. Μάλιστα από τη μεγάλη εμπειρία που έχω με τις τροφές μου κάνει εντύπωση γιατί το τυρί δεν αναπτύσσει ζωύφια όπως τα ζυμαρικά για παράδειγμα αλλά συνήθως ξυνίζει, μουχλιάζει, ταγγίζει.

Βέβαια, για να το λέτε εσείς που το είδατε, κάτι θα έχετε δει περισσότερο.

Μην πιστεύετε πως υπάρχει κατ'ανάγκην δόλος αν και σε σούπερ μάρκετ όπου η κατανάλωση είναι μεγάλη δεν δικαιολογείται το χαλασμένο τυρί.

Σε κάθε περίπτωση η καλύτερη λύση δεν είνα να ρίξετε ξύλο αλλά να επιστρέψετε με το τυρί στο σούπερ μάρκετ κι αν δεν πάρετε επαρκείς εξηγήσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κατά τόπους αγορανομία η οποία οφείλει να καλέσει το υγειονομικό.

Για τα περαιτέρω, αν χρειαστούν, εδώ είμαστε.

Kensai είπε...

Ψυχραιμία όντως! Κυρίως κάνε τα βήματα σωστά. Φωτογράφησε τα πάντα: τη συσκευασία, τα μακαρόνια (αν δεν τα έχεις πετάξει ήδη!), το περιστατικό γενικότερα.

Κάλεσε την Αγορανομία όπως λέει ο Αθηναίος και μίλα με τους υπεύθυνους για επίσημη καταγγελία. Αν είσαι σίγουρος ότι μπορείς ν'αποδείξεις δικό τους λάθος πρέπει να έχεις τεκμήρια στα χέρια σου (απόδειξη αγοράς του τυριού με ημερομηνία, ότι όντως χρησιμοποίησες αυτό το τυρί, ότι δεν το κράτησες σε κακές συνθήκες εσύ ο ίδιος, κλπ).

Καλή τύχη!
(δεν θα βρεις το δίκιο σου αλλά αξίζει τον κόπο νομίζω...)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα έπαιρνα τηλέφωνο στο Ευρωπαικό κέντρο καταναλωτή(210-3847253 ή 210-3893104),για να μάθουνε όλοι ότι το μοντέλο των πολυεθνικών πρέπει να καταρρεύσει στήν Ελλάδα μας,και κάποια στιγμή να υποστηρίξουμε τα μπακάλικα της γειτονιάς μας(όσα έχουν μείνει).Τουλάχιστον για την διατροφή μας να έχουμε κάποιον που ξέρουμε απο κοντά, να τον κυνηγήσουμεν εάν μας εξαπατήσει

S G είπε...

αυτα που λεει ο Κενσαϊ ειναι καλα, μπορεις επισης να μας δωσεις ανετα το ονομα του σουπερμαρκετ εδω, να ξερουμε τι γινεται.

Δεν υπαρχει καποιο νομικο κωλυμμα που να μπορω να φανταστω και σιγουρα θα κανεις καποιο καλο.

libertarian είπε...

"για να μάθουνε όλοι ότι το μοντέλο των πολυεθνικών πρέπει να καταρρεύσει στήν Ελλάδα μας"

Και αν είναι ελληνικό το τυρί και το σουπερμάρκετ και όχι μιας πολυεθνικής; :-Ρ

Thrass είπε...

(το σουπερμάρκετ είναι στην Αθήνα, btw)

Όχι, δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα. Το τυρί το πέταξα αμέσως, αφού γέμιζε την κουζίνα μου έντομα. Ίσως ήταν κακή κίνηση, αλλά εκείνη τη στιγμή η προτεραιότητα ήταν να ξεφορτωθώ τα έντομα και την αιτία τους.

Επομένως, συμβαίνουν δυο πράγματα ταυτόχρονα: Επισήμως, δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα. Ανεπισήμως, είναι σίγουρο ότι το πρόβλημα ήταν το τυρί. Και με βάση το προηγούμενο περιστατικό που μού διηγήθηκε ο πατέρας μου (το νεύμα τού υπαλλήλου), δυστυχώς συμπεραίνω ότι πουλάνε σκάρτο τυρί συνειδητά. Οπότε η κατάσταση είναι σοβαρή, εκτός αν προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα των άδειων ταμίων δηλητηριάζοντας συνταξιούχους.

Derek,
Με τρώνε τα δάχτυλά μου. Αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα να το κάνω αυτό σαν Thrass, θα έπρεπε να υπογράψω με το πραγματικό μου όνομα. Που όμως δε θέλω να κυκλοφορεί στο ίντερνετ.
Οπότε, το όνομα θα το κάνω αβ-α-βα.

S.Frang,
Καταλαβαινόμαστε απόλυτα. Προσπαθώ να συγκρατηθώ και να μην κάνω το τελευταίο, αν και αυτή τη στιγμή δεν είμαι σίγουρος γιατί.
Ναι, θα μιλήσω στο Δήμο μου, καλή ιδέα.

Αθήναιε,
Ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις για το τυρί, άλλωστε δεν είχα ξαναδεί τυρί με καλλιέργειες εντόμων. Όμως τσέκαρα όλα τα άλλα τρόφιμα και ήταν ΟΚ, ενώ το σακουλάκι με το τυρί ήταν γεμάτο έντομα. (και δεν είμαι από εκείνους που σιχαίνονται εύκολα.)
Όπως είπα, κάποιος άλλος υπάλληλος προειδοποιούσε τούς πελάτες να μην παίρνουν τυρί (πριν λίγες εβδομάδες). Αυτό δεν είναι επιχείρημα για δικαστήριο, αφού δεν μπορεί να αποδειχτεί τίποτα, αλλά μεταξύ μας δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών: κάτι πάει πολύ στραβά με το τυρί τους, το ξέρουν, αλλά το πουλάνε.


Κενσάι,
Δυστυχώς, δεν μπορώ να αποδείξω κάτι. Ελπίζω όμως ότι μιλώντας σε Δήμο, Αγορανομία, Κέντρο Καταναλωτών κι ό,τι προτάθηκε εδώ μέσα, τουλάχιστον θα τούς έχουν στα υπόψη, ώστε να τούς τραβήξουν το αφτί (αν διαμαρτυρηθεί και κανείς άλλος).
Το συγκεκριμένο τυρί (προ-τριμμένο) το είχαμε φροντίσει όπως φροντίζουμε τα τυριά πάντα και κάτι τέτοιο δε μάς έχει ξανατύχει. Not even close.

Ανώνυμε,
Δεν ξέρω τι γίνεται με το ελληνικό(!) μοντέλο πολυεθνικών, αλλά όταν τύχαινε κάτι παρόμοιο στις ΗΠΑ, πέφτανε κεφάλια επί τόπου, είτε ο πελάτης αποδείκνυε τίποτα είτε όχι. Αν κάτι πήγαινε πραγματικά στραβά, φαινόταν από το πλήθος των διαμαρτυριών. Και μετά τούς έπαιρνε όλους ο διάολος.
Αν συνέβαινε κάτι άσχημο μεμονωμένα, τότε απλώς σε είχαν σαν πασά τον επόμενο καιρό, για να τούς συγχωρήσεις. Δε νομίζω ότι φταίει ο "κακός καπιταλισμός" λοιπόν, αλλά κάτι πιο ελληνικό.
Thanks για τα τηλέφωνα!

Σωτήρη,
Όπως εξήγησα και παραπάνω, δε θέλω να βάλω το όνομά μου στο ίντερνετ, και δε βλέπω νόημα στο να τούς κατηγορήσω για κάτι τόσο σοβαρό χωρίς το όνομά μου. Εκεί που θα πάρω τηλέφωνα, δε θα έχω αυτό το πρόβλημα. Οπότε, από εδώ μέσα τουλάχιστον, το κάνω αβ-α-βα.
Κι αν δεν κατάλαβες ακόμη ποιοί είναι, το email μου είναι στο προφίλ μου ;)

Libertarian,
Νομίζω ότι -σε όποιον κι αν ανήκει το τυρί- δεν τίθεται θέμα "κακού καπιταλισμού" κλπ, για τούς λόγους που εξήγησα παραπάνω στον Ανώνυμο. Στις ΗΠΑ -το άντρο των πολυεθνικών- δε σε πολυπαίρνει να κάνεις τέτοια πράγματα επίτηδες, γιατί η ανοχή είναι ΜΗΔΕΝ.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock