Δευτέρα, Μαΐου 07, 2007

Οι απολογητες του κομμουνισμου και εχθροι της ευρωπαϊκης ιδεας

Μου φαινεται εξωπραγματικο μια εφημεριδα σαν την Ημερησια που γενικα κραταει καποιο επιπεδο να εχει δημοσιευσει αυτο το αρθρο. Ο τιτλος ειναι ηδη απαραδεκτος

Τον «πόλεμο» στη Μόσχα κήρυξε η Εσθονία

Μιλαμε για μια χωρα που εχει δεινοπαθησει απιστευτα και απροκλητα στα χερια της Μοσχας και η "Η" τολμαει να μιλαει για κηρυξη πολεμου απο την Εσθονια! Και γιατι γινεται η φασαρια, επειδη η Εσθονια θελει να διαγραψει το βασανισμενο παρελθον της στα χερια των Σοβιετικων. Δηλαδη κυριοι ανιστορητοι της Ημερησιας, οταν στην Κρητη εξαφανισαν ας πουμε τα συμβολα της οθωμανικης εξουσιας μετα την απελευθερωση, αυτο ηταν "προκληση" και κηρυξη πολεμου στον Σουλτανο?

Το αρθρο συνεχιζει με καποια περιστατικα εκδηλωσης φιλοναζισμου στην Εσθονια λες και το αντιθετο της σοβιετοφιλιας ειναι ο ναζισμος! Καθε εκδηλωση συμπαθειας στους ναζι μου ειναι απεχθης, αλλα στις Βαλτικες χωρες πιστευω οτι ειναι εν μερει απλα μια κατανοητη πλην απαραδεκτη αντιδραση στην σοβιετικη επιθεση. Οι Ελληνες επι Ναπολεοντα τον εκθειαζαν γιατι περιμεναν να τους ελευθερωσει (δεν ηξεραν οτι ειχε προκαλεσει περισσοτερους νεκρους απο την πανουκλα), ακομα και καποιοι σημερινοι Ελληνες πεφτουν στην παγιδα ακροδεξιων κομματων ως απαντηση στην τουρκικη επιθετικοτητα. Αυτο οφειλουμε να το στιγματιζουμε και να πιεζει η ΕΕ για βελτιωση. Αλλα δεν εχει αυτο καμμια σχεση με την απεχθεια στα σοβιετικα εγκληματα και ειναι φτηνο κολπο η ταυτιση της με τον ναζισμο. Η καταργηση συμβολων του κομμουνισμου που συμβαινει οντως σε ολη την πρωην Ανατολικη Ευρωπη δεν εχει καμμια σχεση με φιλοναζισμο! Ειναι η υγιης αντιδραση της απελευθερωσης απο μια τυρρανια.

Αλλα εμεις οι Ελληνες ξερουμε καλυτερα απο αυτους, ο κομμουνισμος ηταν ενας παραδεισος και δεν ντρεπονται οι αγνωμονες να γκρινιαζουν? Δεν ξερουν οτι ο κοκκινος στρατος τους κατεκτησε για το καλο τους? Δεν ξερει οτι ειχαν το μοναδικο προνομιο να τους επιβληθει ενα ολοκληρωτικο καθεστως για 50 χρονια, σε ενα απο τα πιο μαζικα αποτυχημενα πειραματα της ιστοριας, ενα καθεστως που τους καταδικασε στην ηθικη και οικονομικη εξαθλιωση, που τους εφερε 20 χρονια πισω απο παλαι ποτε παμφτωχες χωρες της ευρωπαϊκης περιφερειας οπως η Ελλαδα?

Πραγματικα δεν μπορω να χωνεψω την σοβιετολατρεια μερικων Ελληνων που φτανει τα ορια της ανοησιας. Η περιπτωση της Εσθονιας οπως ολες οι χωρες της Βαλτικης θα πρεπει να ειναι πολυ γνωριμη στους Ελληνες. Μια πολυ μικρη χωρα με σχετικα καλο επιπεδο ζωης ειχε την ατυχια να βρεθει διπλα σε εναν τεραστιο, φτωχο, απολιτιστο και επιθετικο γειτονα. Υποφερανε πολυ και σημερα θελουν να αφησουν το παρελθον πισω τους.

Καθε Βαλτικη χωρα, αλλα και αυριο η Ουκρανια, ισως καποτε και η κακομοιρα η Μολδαβια, πρεπει να εχουν την αμεριστη υποστηριξη μας στην προσπαθεια τους να ξεφυγουν απο τα νυχια της Μοσχας. Γιατι για αυτους ο σοβιετικος εφιαλτης δεν εχει τελειωσει εντελως, οι τακτικες της ρωσικης κυβερνησης, που ειναι αντιδημοκρατικες στο εσωτερικο της χωρας, στην εξωτερικη πολιτικη φτανουν τα ορια του ωμου εκβιασμου. Με οπλο τις πρωτες υλες και την κρατικη ιδιοκτησια των ρωσικων ενεργειακων κολοσσων, ο Πουτιν συμπεριφερεται σαν ταυρος σε υαλοπωλειο εκβιαζοντας και πιεζοντας ευρωπαϊκες χωρες με απαραδεκτη αγενεια.

Οπως περιμενουμε εμεις η ΕΕ να μας βοηθησει στον (συνηθως δικαιο) αγωνα μας να αποκτησουμε ανοσια στις βιαιες διαθεσεις των ανατολικων γειτονων, ετσι οφειλουμε να συμπαραστεκομαστε στις προσπαθειες μικρων και ταλαιπωρημενων ευρωπαϊκων χωρων να αντισταθουν στον μεγαλο τσαμπουκαλη απτα Ουραλια... Η Ρωσια ειναι μια χωρα που επιστημονικα, μουσικα και λογοτεχνικα εχει προσφερει πολλα. Ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι εχει θεση στο ευρωπαϊκο οικοδομημα και η προσφορα της θα ειναι πολυ σημαντικη. Αλλα μονο οταν συνειδητοποιησει οτι οι τακτικες του bullying δεν εχουν θεση στην ηπειρο μας...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω για αυτο και η Τουρκια δεν εχει θεση στην Ερωπη. Παντως η Ρωσσια δεν ηταν απολιτιστη

Ανώνυμος είπε...

οι βαλτικές χώρες φέρονται στις ρωσικές μειονότητες με τρόπο που μόνο σκαιός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι Ρώσοι είναι έποικοι, όμως 50 χρόνια ήταν υπεραρκετά για να γεννηθεί κάποιος στην Εσθονία και να γεννηθούν και τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Όταν δε μπορείς να επικαλεστείς την εντοπιότητα, αναγκαστικά το ρίχνεις στο φυλετισμό. Δεν είναι "κάποια" τα περιστατικά, είναι το mainstream.

That said, φυσικά και η μαμά Ρωσία δεν είναι ακριβώς αγγελούδι και φυσικά και η υπόλοιπη Ευρώπη (ιδιαίτερα η ανατολικη) δε θεωρεί δα και τρομερά εξωφρενική τη διαπίστωση ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός ήταν μια εγκληματική ηλιθιότητα.

" Δηλαδη κυριοι ανιστορητοι της Ημερησιας, οταν στην Κρητη εξαφανισαν ας πουμε τα συμβολα της οθωμανικης εξουσιας μετα την απελευθερωση, αυτο ηταν "προκληση" και κηρυξη πολεμου στον Σουλτανο?"

ε ας πούμε ότι σίγουρα ο Σουλτάνος δεν το είδε και με τρομερή χαρά.

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο σου, Σωτήρη. Συμφωνώ απολύτως, αλλά θα διαφωνήσουμε μάλλον στον τρόπο αντιμετώπισης του θηρίου: για κάποιον ακατανόητο στην ημετέρα κυριλέ διανόηση λόγο, οι Εσθονοί δεν παρακαλούν να μπη η Ρωσσία στην ΕΕ, ακόμα και αν δεν αναγνωρίζη π.χ. τα σύνορα της Εσθονίας, μπας και κατευναστή το τέρας...

S G είπε...

Ι95 αν ηξερα και τι σημαινει σκαιος :-)

λοιπον το θεμα ξερεις οτι δεν ειναι απλο. μοιαζει παρα πολυ με το Κυπριακο. Ναι εχουν ανθρωπινα δικαιωματα, ναι μενουν εκει 50 χρονια. Αλλα η κατοχη γης απο τους επικους ειναι προϊον εγκληματος. Δεν εχει αποδοθει δικαιοσυνη και δεν ξερω πως μπορει να αποδοθει. Νομιζω οτι τα βασικα τεστ πρεπει να τα περασουν οι εποικοι για να θεωρουνται ιθαγενεις (γλωσσομαθεια, κουλτουρα κτλ)

"ε ας πούμε ότι σίγουρα ο Σουλτάνος δεν το είδε και με τρομερή χαρά."

ακομα και αν δεν ησουν ελληνας θα ησουν με τους κρητικους ή με τον σουλτανο?

θαναση
"για κάποιον ακατανόητο στην ημετέρα κυριλέ διανόηση λόγο, οι Εσθονοί δεν παρακαλούν να μπη η Ρωσσία στην ΕΕ, ακόμα και αν δεν αναγνωρίζη π.χ. τα σύνορα της Εσθονίας, μπας και κατευναστή το τέρας..."

ελα νταξει, λες να μπει η τουρκια χωρις να αναγνωρισει τα συνορα μας? εξαλλου στο θεμα της Ρωσιας-ΕΕ η Εσθονια νομιζω εχει λιιιγο καλυτερη διαπραγματευτικη θεση, η Ρωσια δεν θελει καν να μπει στην ΕΕ! ποιος ξερει τι θα εκαναν αν ηθελε.

μαρτ οπως ειπα πολιτισμο εδωσε η Ρωσια. Απτην αλλη ως λαος (δηλαδη τα ευρεια στρωματα) ηταν και παραμενει μαλλον απολιτιστος.

J95 είπε...

"Ι95 αν ηξερα και τι σημαινει σκαιος :-)"

νομίζω σημαίνει "αξιομίσητα κακός".

πάντως με αυτή τη σημασία το χρησιμοποίησα.

"ακομα και αν δεν ησουν ελληνας θα ησουν με τους κρητικους ή με τον σουλτανο?"

δεν έχει σημασία με ποιους θα ήμουνα, το θέμα είναι πως όταν οι κρητικοί επαναστατούσαν σαφέστατα και προκαλούσαν το Σουλτάνο, απλώς δεν το θεωρούσαν κακό (αλλά επιθυμητό).

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock