Τετάρτη, Μαΐου 02, 2007

Liberal News

Από την πρώτη Ιουνίου ένα νέο περιοδικό θα έρθει να καλύψει ένα μέρος του κενού της φιλελεύθερης έκφρασης στον ελληνικό τύπο. Το Liberal News θα είναι ένα free press έντυπο που θα τυπώνεται σε 30.000 αντίτυπα και θα μοιράζεται δωρεάν σε κεντρικά σημεία στην Αθήνα και ταχυδρομικά με συνδρομή σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο. Όπως γράφει και ο εκδότης του στο πρώτο editorial, το Liberal News φιλοδοξεί να συνδράμει στην ανάπτυξη ενός νηφάλιου, ψύχραιμου και πλουραλιστικού διαλόγου. Παρ'ότι φυσικά οι περισσότεροι (αλλά όχι όλοι) συνεργάτες του είναι μέλη της ΦΣ, δεν αποτελεί κομματικού χαρακτήρα έντυπο και το φάσμα των απόψεων που θα εκφράζονται είναι πολύ ευρύτερο. Αυτό εξασφαλίζει τόσο η υψηλού επιπέδου στελέχωση της συντακτικής ομάδας (δεν αναφέρομαι φυσικά στον εαυτό μου αλλά στους υπόλοιπους), όσο και οι επιστημονικοί συνεργάτες. Ως συνεργάτες περιλαμβάνονται περίπου 8 roosters, αλλά θα υπάρχουν κατά καιρούς επιλεγμένα άρθρα και από άλλους.

Το editorial και η ταυτότητα του περιοδικού για το πρώτο τεύχος.

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πληρώνει καλά η πρεσβεία βλέπω...άντε και με κανάλι

Ανώνυμος είπε...

Ο Αβρααμ Λινκολν φιλελευθερος, ναι αλλα σε ποια σχολη. Δεν ηταν Τζεφφερσονιαν ειναι πολιτκος προγονος των Αμερικανων Προοδευτικων

libertarian είπε...

Είναι η πρεσβεία φιλελεύθερη; :-) Νόμιζα ότι στην εξουσία τώρα είναι οι νεοσυντηριτικοί.

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

Νόμιζα ότι στην εξουσία τώρα είναι οι νεοσυντηριτικοί.

Παλαιομαρξιστές δηλαδή που μέσω μιας mid-life crisis τα βρήκανε με τους συντηρητικούς και τους χριστιανούς. Κάτι σαν Νέα Δημοκρατία δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

καλή η κουβέντα για τους νεοκονσερβατιβς αλλά τα λεφτά για δωρεάν μηνιαίο πολιτκό περιοδικό με τιράζ 30000(!) θα μας πείτε που τα βρήκατε?

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα. Είναι από προσωπικές συνεισφορές, διαφημίσεις, κάποιος μεγάλος χορηγός ίσως?

Ανώνυμος είπε...

Afou leei i tautotita. Ekdotis Hlias Filippakos. Kapoios eide oti edo isos exei psomi kai eipe na ependusei. An tou vgei, tou vgike. Allios tha kleisei. So simple...

kouk είπε...

Το να είσαι, άμισθος κατά πάσα πιθανότητα, συνεργάτης σε ένα περιοδικό δεν προϋποθέτει να έχεις και οικονομικό έρισμα σε αυτό. Εάν συμμετέχουν πολλά μέλη της ΦιΣ σαν συνεργάτες αυτό συμβαίνει όχι επειδή κατ'ανάγκην ο εκδότης του περιοδικού μοιράζεται τους ίδιους στόχους με την ΦιΣ αλλά επειδή τέτοιες συνεργασίες είναι αμοιβαία επωφελείς ακόμα και μεταξύ ανθρώπων που δεν μοιράζονται τους ίδιους στόχους.

Ανώνυμος είπε...

όποιος πιστεύει ότι θα βγουν χρήματα από δωρεάν πολιτικό περιοδικό άποψης στην Ελλάδα έχω μια γέφυρα στο Μανχάταν να του πουλήσω.
Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: που τα βρήκατε τα λεφτά για μηνιαίο τιράζ 30000 ? ποιός σας χρηματοδοτεί, για ποιό λόγο και τι εξαρτήσεις αυτό συνεπάγεται?
Και θέλουμε σοβαρές απαντήσεις όχι του στυλ κουκ είμαστε άμισθοι, δεν ξέρω δεν είδα, απλά συνεργαζόμαστε....

S G είπε...

αν δωσει η πρεσβεια λεφτα θελω κιεγω ε!

περα απο την πλακα να θυμισω καποιους διαχωρισμους:

αυτο εδω ειναι το ρουστερ μπλογκ. Τα εξοδα του ειναι μηδενικα (δεν ειναι ευφημισμος, ειναι μηδεν. δωρεαν σερβερ και εθελοντες συγγραφεις). Η Φιλελευθερη Συμμαχια ΔΕΝ ταυτιζεται με το παρον ιστολογιο, αν και υπαρχουν σιγουρα καποιοι φιλικοι δεσμοι. Το περιοδικο δεν ταυτιζεται με κανενα απο τα δυο. Αρα η λογικη ερωτηση ειναι οχι ποιος ΣΑΣ χρηματοδοτει (που υπονοει οτι το ιστολογιο αυτο χρηματοδοτειται) αλλα ποιος χρηματοδοτει ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (αναζητησατε τον κ.Φιλιππακο).

ελπιζω να εγινε κατανοητη η διακριση.

Ανώνυμος είπε...

πιστεύω έγινα κατανοητός, προφανώς και αναφερόμουνα στο περιοδικό στο οποίο απότι διάβασα στην είδηση αρθογραφούν κυρίως στελέχη της ΦΙΣ και άτομα φιλικά προσκείμενοι σε αυτήν.

Επειδή απαντήσεις δεν έχω πάρει όμως ξαναρωτάω: ποιός και για ποιό λόγο χρηματοδοτεί ένα δωρεάν περιοδικό με μηνιαίο τιράζ 30.000 το οποίο κατά κύριο λόγο θα αποτελέσει όχημα προπαγάνδισης θέσεων της ΦΙΣ και των πέριξ αυτής. Περιμένω απαντήσεις όχι από τον SG αλλά από τα μέλη του κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

Πως αποκτώ συνδρομή;

MetroGuardian είπε...

Έλα ρε παιδιά, τόσο δύσκολο είναι να υπάρξει μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα? Το γεγονός ότι δεν απαντάτε, σημαίνει δύο πράγματα. Είτε ότι δεν γνωρίζετε, κάτι που είναι απαράδεκτο, αφού τόσα μέλη της ΦΣ συμμετέχουν στο εγχείρημα. δηλαδή μπορεί να είστε και θύματα.

Είτε δεν θέλετε να πείτε. Κάτι που είναι ακατανόητο - αφού είναι σαφώς θεμιτό να δημοσιευτεί κάτι τέτοιο, όταν η προσπάθεια εμπλέκει τόσα μέλη του νεογέννητου πολιτικού φορέα.

Το γεγονός ότι αρνείστε να απαντήσετε ή το καθυστερείτε μόνον προβλήματα προκαλεί και ακατανόητη μυστικοπάθεια.

Πείτε το να τελειώνουμε.

avatar είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς δεν έχει απαντηθεί. Στην ταυτότητα του περιοδικού φαίνεται ξεκάθαρα ποιος είναι ο εκδότης και χρηματοδότης του περιοδικού. Τα πιθανά του κίνητρα (γιατί δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό κανενός) τα έχει ήδη αναφέρει ο "diabaste re".
Αν θεωρείτε ότι έχει κάποια σημασία, ως μέλος της ΦΣ και συνεργάτης του liberal news υιοθετώ την απάντησή του.

MetroGuardian είπε...

Οκ δεκτό. Απλά περίμενα να το πείτε πιο επίσημα, και όχι μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Ο κ. Φιλιππάκος Ηλίας, που αν δεν κάνω λάθος κατέβηκε με τον Αγραπίδη στις δημοτικές εκλογές, χρηματοδοτεί το τιράζ αυτό.

Εσείς λοιπόν, που όπως αναφέρει το άρθρο: "Παρ'ότι φυσικά οι περισσότεροι (αλλά όχι όλοι) συνεργάτες του είναι μέλη της ΦΣ, δεν αποτελεί κομματικού χαρακτήρα έντυπο και το φάσμα των απόψεων που θα εκφράζονται είναι πολύ ευρύτερο.", δεν γνωρίζετε τους σκοπούς του κυρίου αυτού.

Αγνοείτε, γιατί βάζει τα χρήματα του στην προσπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

αν υπονοουν καποιοι πως υπαρχει η γνωστη πρεσβεια απο πισω ας το πουν η αν εχουν κανα στοιχειο ας πανε στην Λιαννα Κανελη και θα το μαθουμε ταχυτατα. Αν ηταν και υποψηφιος του Αγραπιδη ενα ανωνυμο φαξ σε Μαντουβαλου γραφειο θα ξεσκεπασει αν πραγματα καποιοι υπονοουν οτι τα παιρνουν. Ανωνυμοι πειτε τι εννοειτε

MetroGuardian είπε...

Ρε παιδιά γιατί δεν λέτε εσείς τι εννοείτε? Οι ανώνυμοι μπορεί να λένε ότι θέλουν. Το θέμα είναι ότι έχετε υποχρέωση να είστε διαφανείς, όχι για αυτούς που είναι αντίθετοι με εσάς, αλλά με αυτούς που είναι φιλικοί. Σας παρακολουθώ τόσο καιρό και οι ιδέες σας μου είναι πραγματικά αρεστές.

Αλλά δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε με αυτή την αλλαζονεία. Γιατί είναι τόσο κακό να αποκαλύψετε μερικά πράγματα για αυτή την έκδοση την οποία την προβάλλετε και συμμετέχετε σε αυτή?

Που να πάρει, ο επικεφαλής της κίνησης σας συμμετέχει σε αυτή την έκδοση. Δεν γνωρίζει αυτό τον άνθρωπο, δεν ξέρει τους σκοπούς του? Είναι αρχική "τιμή" γνωριμίας? Βάζει διαφημίσεις? Το κάνει για την τρέλα του? Παίρνει λεφτά από χορηγίες? Βάζετε όλοι μαζί λεφτά?


Υ.Γ.. Ένας Φιλιππάκος Ηλίας (Επιχειρηματίας) συμμετείχε στον συνδυασμό του Αγραπίδη. Όταν δεν δίνετε παραπάνω πληροφορίες, πώς μπορεί κάποιος να γνωρίζει αν είναι αυτός ή όχι?


Στο νούμερο 60


Τι μαντούβαλους και κουταμάρες, με ποιόν νομίζεις ότι μιλάς? Έχεις την ενύπωση ότι είσαι σε κανένα παράθυρο με τον τράγκα και τον κακαουνάκη?

kouk είπε...

Yianno, δεν σε καταλαβαίνω. Θεωρείς ότι εγείρεται θέμα αδιαφάνειας επειδή όσοι είμαστε παρόντες σε αυτό το blog και συνεργαζόμαστε με το περιοδικό αποφεύγουμε να μιλήσουμε εξ'ονόματος του Φιλιππάκου για το ποιοί είναι οι στόχοι του; Δεν είναι ευνόητο;
Ακόμα και σε ένα άτομο μπορούν να υπάρχουν πολλοί στόχοι, επιχειρηματικοί, καλλιτεχνικοί, πολιτικοί και ιδεολογικοί, πόσο μάλλον όταν απευθύνεσαι σε όλους μας μαζί. Όσοι από εμάς γνωρίζουν τον Φιλιππάκο σίγουρα έχουν μια ιδέα παραπάνω για τον άνθρωπο και τους στόχους του, αλλά αφενός δεν τον γνωρίζουμε όλοι και αφετέρου δεν είναι η θέση μας να μιλάμε εξ'ονόματος του ούτε και να κάνουμε του ανθρώπου background check (για αν και πότε κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές) και να το δημοσιεύουμε εδώ για να ικανοποιηθεί η περιέργεια σου.

Από την μεριά μου μπορώ να πω τα εξής, το μόνο που δίνω για αυτό το περιοδικό, μέχρι στιγμής, είναι τον χρόνο που μου παίρνει να γράψω άρθρα για αυτό. Επίσης μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει ούτε έχω ζητήσει κάτι σε αντάλλαγμα. Απ'ότι μπορώ να γνωρίζω οι περισσότεροι συμμετέχοντες βρίσκονται στην ίδια ακριβώς θέση με μένα.

Τι παραπάνω θέλεις να σου πω; Αν θα έχει διαφημίσεις; Δεν το γνωρίζω αλλά το βρίσκω πολύ πιθανό. Αν το κάνει "για την τρέλλα του"; Σε έναν βαθμό φαντάζομαι πως ναι, σε έναν άλλο πάλι όχι. Αν το free press στυλ είναι αρχική τιμή γνωριμίας; Δεν το γνωρίζω αλλά και να ήμουν ο εκδότης και να το γνώριζα δεν νομίζω ότι θα έκοβα το κεφάλι μου ότι δεν μπορεί να αλλάξει τρόπο διάθεσης στο μέλλον.

Στο τέλος, μου φαίνεται ότι τσάμπα κάνετε όλο αυτόν τον ντόρο, ζητώντας δήθεν διαφάνεια ενώ ήδη το παρόν άρθρο σε αυτό το blog δίνει περισσότερες πληροφορίες απ'ότι θα απαιτούνταν απλά για την ενημέρωση ύπαρξης του περιοδικού. Προσπαθείτε άθελα σας ή ηθελημένα να δημιουργήσετε την (εσφαλμένη) εντύπωση ότι κάτι κακό κρύβεται πίσω από το περιοδικό, υποννοώντας ότι, διαφορετικά, θα είχε δημοσιευτεί μαζί ή μετά το editorial και το βιογραφικό του κ. Φιλιππάκου και κάθε συνεργάτη του. Όμως δεν είδα κιόλας να ζητάς να δημοσιεύεται και το βιογραφικό του Τσαγκαρουσιάνου ή του κάθε συνεργάτη της Lifo πριν "χαρίσεις" σε αυτό το έντυπο το benefit of the doubt. Στην περίπτωση του Liberty News φαίνεται ότι δεν υπάρχει benefit of the doubt και ότι πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε... πράκτορες :-)

MetroGuardian είπε...

Καταρχάς έχω ζητήσει να δημοσιεύσετε τα βιογραφικά σας στο site της Φ.Σ. εδώ και καιρό καθώς είστε πρακτικά άγνωστοι στον πολύ κόσμο.

Δεύτερον, δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το LIFO ο Μπόμπολας και ο ΔΟΛ. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το ΠΑΣΟΚ το ΚΚΕ και η ΝΔ. Με ενδιαφέρει όμως να γνωρίζω τις συναλλαγές ενός κόμματος που θα ήθελα να του δώσω την ψήφο μου.


Δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε. Αλλά όταν δεν το κάνετε δημιουργείτε αμφιβολίες. Δεν πιστεύω ότι κρύβεται κάτι φοβερό από πίσω. Είναι εξοργιστική όμως η αδυναμία σας να απαντήσετε λες και είναι τίποτε αδιανόητο.

Και αφήστε τα επιχειρήματα τις πλάκας εδώ πέρα, υποτίθεται ότι μιλάω με έξυπνους ανθρώπους οι οποίοι συμπεριφέρονται στους συνομιλητές τους με τον ίδιο σεβασμό a priori.

To ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής απλό και γι'αυτό δημιουργείται τριβή:

Είναι κατανοητό γιατί τα μέλη της Φ.Σ. συμμετέχουν σε μια τέτοια κίνηση καθώς βρίσκεται κοντά στην ιδεολογική τους πλευρά και θα έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν τις ιδέες και τις προσωπικότητες τους ευρύτερα.

Είναι κατανοητό επίσης το γιατί το περιοδικό είναι δωρεάν και σε αυτό το μεγάλο τιράζ καθώς είναι αναγκαίο να γίνει γνωστή αρχικά η έκδοση.


Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι αν πρόκειται για επιχειρηματική κίνηση. Πολλές εφημερίδες εκδίδονται δωρεάν, αλλά έχουν έσοδα. Άλλες το κάνουν μόνο στα πρώτα φύλλα για να αποκτήσουν κίνηση μετέπειτα.

Τώρα να βγαίνεις και να μου λες, δεν γνωρίζω τους σκοπούς του περιοδικού και του ιδιοκτήτη του, όταν ο αρχηγός σου και τόσοι άλλοι είναι μέσα στο περιοδικό με προσβάλλει ευθέως. Αν δεν το κάνεις με αυτό τον τρόπο τότε προσβάλλεις τον εαυτό σου, αφού είσαι αφελής με το να συμμετέχεις σε μια τέτοια προσπάθεια χωρίς να γνωρίζεις ποιός την κατευθύνει.

Υ.Γ. Εκτός αν τελικά δεν θέλετε να το πείτε ρε παιδιά. Αλλά πείτε το τουλάχιστον. Μη μου λέτε δεν ξέρουμε, ή ρώτα τον Μαντούβαλο και το LIFO, τι αστειότητες είναι αυτές?

libertarian είπε...

Karpidi σορρυ δεν ξέρω πως γίνεται η συνδρομή :Ρ στείλε ένα mail sto liberalnews AT yahoo τελεία gr αν μπορείς (το έχει και η εικόνα που έχει αναρτηθεί στο post αυτό)

Ανώνυμε το περιοδικό απ' ότι βλέπω στα διαφημιστικά έντυπα που έχω μάλλον θα έχει διαφημίσεις όπως όλα τα υπόλοιπα free press περιοδικά.

echo
"και τι εξαρτήσεις αυτό συνεπάγεται?""

Τι εξαρτήσεις δλδ; Εγώ πάντως δεν έχω καμία εξάρτηση από το περιοδικό. :)

yannos
"Αν δεν το κάνεις με αυτό τον τρόπο τότε προσβάλλεις τον εαυτό σου, αφού είσαι αφελής με το να συμμετέχεις σε μια τέτοια προσπάθεια χωρίς να γνωρίζεις ποιός την κατευθύνει."

ερρ γιατί είμαι αφελής; Τι έχω να χάσω με το να έχουν οι απόψεις μου μεγαλύτερο ακροατήριο;

Ανώνυμος είπε...

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Φ. Περλικός aka Roark, ο οποίος είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικόυ και όχι απλός συνεργάτης, φαντάζομαι γνωρίζει πολύ καλά τον εκδότη, την οικονομική του επιφάνεια , τους στόχους του, αλλά και την τυχόν σχέση του με τον Αγραπίδη και τη ΝΔ. Νομίζω λοιπόν ότι θα έπρεπε να απαντήσει ο ίδιος σαυτό το θρεντ και όχι αφήνει άλλα μέλη της ΦΙΣ να εκτίθενται με δικαιολογίες τύπου δεν είδα/ δεν ξέρω/είδα φως και μπήκα...

Roark είπε...

Το ύφος και τα υπονοούμενα πολλών ερωτήσεων εδώ μέσα μου θυμίζουν Στάζι από τις "Ζωές των Άλλων" (θα μπορούσα να πω και νοσταλγούντων τις πρακτικές της και του συστήματος που τις επέβαλλε). Δεν περιμένω να πειστούν, ούτε ακόμα και αν βάλουν κοριούς στο LN. Ο χρόνος μου είναι σημαντικότερος από το να απάνταω σε αυτού του είδους τις ερωτήσεις, αλλά για μην αφήνουν εντυπώσεις:

Όχι, δεν κάθισα να ανακρίνω 48 ώρες τον κ.Φιλιππάκο για το παρελθόν του όταν τον γνώρισα. Δεν με αφορά ιδιαίτερα το πολιτικό παρελθόν και οι επιλογές οποιουδήποτε προτού δημιουργηθεί η ΦΣ (εκτός φυσικά αν ήταν σε μαύρα ή κόκκινα φασιστικά σχήματα). Θεωρώ λογικό πολλοί φιλελεύθεροι να είχαν νωρίτερα σχέσεις και με τα δύο κόμματα εξουσίας και κάτι τέτοιο δεν υπήρξε εμπόδιο για να ασχοληθούν με την ΦΣ.

Εφόσον ο κ.Φιλιππάκος προσφέρει ένα φιλόξενο βήμα για να αρθρογραφούμε, ενώ στα παραδοσιακά ΜΜΕ οι απόψεις μας περνάνε με το σταγονόμετρο, θα ήταν αυτοκτονικό να το αγνοήσουμε. Αρχή είναι, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Συμφωνήσαμε να καλύπτουμε ένα μέρος τις ύλης αφιλοκερδώς. Αν στην πορεία δούμε ότι το υπόλοιπο περιοδικό μας δημιουργεί πρόβλημα, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απεμπλακούμε. Αλλά προς το παρόν δεν έχουμε δείγματα που να ενισχύουν παρανοϊκές συνωμοσιολογικές θεωρίες.

Υποθέτω ότι αν μια μέρα εμφανιστεί ένα άρθρο μέλους μας στην Καθημερινή (χλωμό, αλλά λέμε τώρα), θα πρέπει να απολογηθούμε στον κάθε συνωμοσιολόγο και για την πολιτική και οικονομική πορεία του κ.Αλαφούζου.

MetroGuardian είπε...

Εγώ προσωπικά για να λυθεί όποια παρανόηση δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια συνωμοσία από πίσω. Απλά μου φαίνεται περίεργο ότι δεν γνωρίζετε.

Οι ανώνυμοι και οι συνωμοσιολόγοι, ότι και να τους απαντήσετε τα ίδια θα συνεχίσουν να πιστεύουν. Το πρόβλημα είναι να μην δημιουργείτε ζήτημα εμπιστοσύνης με τους υποστηρικτές ή τους φιλικά προσκείμενους. Γι'αυτό έχω λυσσάξει εδώ πέρα και δημιουργούμε ζήτημα από το πουθενά.


Αν δημοσιεύατε άρθρο στην καθημερινή ή και στην ελευθεροτυπία τα πράγματα θα ήταν πολύ απλούστερα. Γιατί γνωρίζουμε τις προθέσεις των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Αφελείς πάντως είστε όσοι δεν γνώριζετε τις προθέσεις ενός ανθρώπου που δίνει λεφτά για 30.000 φύλλα για να βγαίνετε εσείς και να λέτε το μακρύ σας και το κοντό σας.

Ανώνυμος είπε...

Αφήνω στην άκρη τους φτηνούς εντυπωσιασμούς περί Στάζι και κοριών και περνάω στο ψητό:

Roark πιστεύω καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ της συγγραφής ενός άρθρου για μια εφημερίδα (αναφέρομαι στο παραδειγμά σου για τον Αλαφούζο) και ενός περιοδικού στο οποίο στη συντακτική ομάδα ανήκει πρόεδρος κόμματος και ταυτόχρονα σχεδόν όλοι οι συνεργάτες του είναι μέλη του ιδίου κόμματος ή φιλικα προσκείμενοι σε αυτό.

Με άλλα λόγια δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό άρθρο όπως προσπαθείς να το παρουσιάσεις αλλά με το βασικό όχημα διάδοσης των ιδεών της ΦΙΣ στο ευρύ κοινό (εκτός Διαδυκτίου).

Γι' αυτό το λόγο θα έπρεπε να σε ενδιαφέρουν και οι στόχοι του νεόκοπου εκδότη (γιατί ξαφνικά απόφασισε να επενδύσει τόσα χρήματα σε αυτό το περιοδικό) αλλά και το πολιτικό του παρελθόν (για ποιό λόγο στηρίζει χρηματικά τη διάδοση των ιδεών της ΦΙΣ όταν πριν ένα χρόνο ήταν στο συνδυασμό Αγραπίδη...ο οποίος, για να το πω ευγενικά, βρίσκετε πολύ μακριά από τον φιλελευθερισμό)

Τέλος να πω ότι εκτιμώ ιδιαίτερα την απουσία λογοκρισίας σ'αυτό το μπλογκ και τη δημοσίευση όλων των σχολίων ακόμη και των επικριτικών.

S G είπε...

που φτασαμε να ευχαριστει καποιος για την απουσια λογοκρισιας!!! καθηκον ειναι για μενα, τεσπα.

μπορεις echo να εξηγησεις λιγο τι εστι Αγραπιδης? (ε δεν τον ξερω, τι να κανουμε. απτην αλλη δεν συμμετεχω στο περιοδικο οποτε ελπιζω να μην με πει ο Γιαννος αφελη :-) )


ΥΓ ρορκ εχω την αμυδρη εντυπωση οτι καποιο αρθρο απο εδω ειχε δημοσιευτει και στην Καθημερινη. ισως θυμαμαι λαθος.

kouk είπε...

Yiannos, δεν ξέρω που το έχεις ζητήσει να δημοσιεύσουμε τα βιογραφικά μας όμως εδώ και καιρό μπορείς να βρεις αυτή την σελίδα με τα προφίλ όλων όσων έχουν δηλώσει υποψήφιοι με την ΦιΣ, κατευθείαν από την κεντρική σελίδα του greekliberals.net. Δεν τα έχουν συμπληρώσει ακόμα όλοι αλλά το δικό μου είναι εκεί εδώ και πολύ καιρό.

Δεν καταλαβαίνω γιατί εξοργίζεσαι που δεν σου λέμε προσωπικές πληροφορίες ενός ανθρώπου, του Φιλιππάκου, που δεν ανήκει στην κίνηση μας ώστε να υπάρχει θέμα αν θα τον ψηφίσεις ή όχι. Προφανώς όμως κάπως γνωριστήκαμε μαζί του και προφανώς έχουμε πειστεί ότι το εγχείρημα μπορεί να είναι καλό για μας (και ελπίζω και για αυτόν). Όμως αφενός το έντυπο δεν ανήκει στην ΦιΣ ώστε να τίθεται θέμα οικονομικής διαφάνειας (πόθεν έσχες) και αφετέρου δεν είναι αναγκαίο κάθε συνεργαζόμενο μέλος να έχει πάει και στρατό με τον κύριο Φιλιππάκο και να ξέρει τι μάρκα εσώρουχα φοράει. Ζήτημα εμπιστοσύνης μπορεί να εγείρεται μόνο με όσους δεν τους αρκεί η προφανής εξήγηση ότι μέσα στον κύκλο γνωριμιών του κ. Φιλιππάκου έτυχε να βρεθούν και κάποια μέλη της ΦιΣ που αμέσως έσπευσαν να καλύψουν τις ανάγκες του νεοσύστατου περιοδικού με φίλους, μερικοί από τους οποίους τυχαίνει να είναι και αυτοί μέλη της ΦιΣ. Ever heard of Occam's Razor; :-)

Ανώνυμος είπε...

SG έχω φάει τρελό κόψιμο για επικριτικά σχόλια σε άλλα μπλογκς αλλά και στο Athens Indymedia. Μαγκιά σας λοιπόν που δεν κόβετε τίποτα.

Στο θέμα:Θα το καταλάβαινα αν ο εκδότης είχε πολιτική φιλία με στελέχη όπως ο Ν. Γεωργιάδης της Κέρυρας ή έστω ο Κ. Μητσοτάκης. Ο Αγριπίδης, όμως, είναι ένας κλασικός παλαιοκομματικός πολιτικός της λαικής δεξιάς με ότι αυτό συνεπάγεται, κομμάτι του συστήματος που υποτίθεται αντιπαλεύει η ΦΙΣ, και δεν έχει εκφράσει ποτέ ούτε ψήγμα φιλελεύθερων θέσεων.

Και για να προλάβω τυχόν απαντήσεις : ναι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν απόψεις και να ενταχθούν σε ένα άλλο κόμμα. Εδώ η Λιάνα έγινε φανατική κομμουνίστρια στα γεράματα. Αλλά δεν μιλάμε για ένα απλό στέλεχος αλλά για τον χρηματοδότη του βασικού μέσου διάδοσης των ιδεών της ΦΙΣ στο ευρύ κοινό.

Πιστέυω λοιπόν ότι ναι θα έπρεπε να γίνει και background check στον χρηματοδότη, και να ανακοινωθεί δημόσια πόσα χρήματα κοστίζει η κυκλοφορία του περιδικού και ποιός και γιατί χρηματοδοτεί την προσπάθεια.

Αυτά και τέλος από μένα.

MetroGuardian είπε...

Παιδιά προσπαθώ να σκεφτώ κάτι να απαντήσω για να ξεκολλήσω την συζήτηση, να το πάω από δω, να το πάω από κει αλλά δεν μου βγαίνει. Είναι κάποιες στιγμές που στερεύουν και τα επιχειρήματα.


Άντε πάμε παραπέρα να δούμε τι θα γίνει.

kouk είπε...

echo, έχεις δίκιο, όμως ο Φιλιππάκος δεν είναι μέλος της ΦιΣ και σε καμμία περίπτωση δεν εξαρτάται η τελευταία (ή κάποιο από τα μέλη της) από αυτόν παρά μόνο στον βαθμό που αυτός έχει τον τελευταίο λόγο στο τι μπαίνει σε αυτό το περιοδικό (που είναι και λογικό αφού αυτός βάζει τα λεφτά). Το ότι έχει επιλέξει να συνεργαστεί με μέλη της ΦιΣ (και όχι μόνο) είναι προς τιμή του αλλά μπορεί να εξηγηθεί με πολύ πιο απλούς και λογικούς όρους απ'ότι με όρους συνομωσιών.

Από την μεριά της ΦιΣ ο στόχος είναι να επιβιβαστούμε σε αυτή την εκδοτική πλατφόρμα, να οξύνουμε το φιλελεύθερο focus της έκδοσης και να συνεισφέρουμε στην επιτυχία της εφόσον διατηρεί την κατεύθυνση που έχει προδιαγραφεί μέχρι στιγμής.

Ανώνυμος είπε...

προς ροαρκ >
τι εννοεις δεν εχεις χρονο να απαντησεις σε ερωτησεις που εχουν να κανουν με το κομμα. εγω νομιζα οτι ακριβως αυτο ειναι το ζητουμενο απο ενα κομματικο αρχηγο, και ειδικα ενος νεοσυστατου κομματος, να λογοδοτει δηλαδη γιαυτο. και δεν νομιζω οτι ενα τετοιο θεμα μπορει να χαρακτηριστει ως κατι αλλο εκτος απο μειζον. εχω λαθος κανει?
για να μην θεσω το ζητημα ενος κομματικου προυπολογισμου που ειναι προ πολλου ληξηπροθεσμος.
και στην τελικη αν δεν κανω λαθος εισαι ανεργος αυτη τη στιγμη.

S G είπε...

"Ο Αγριπίδης, όμως, είναι ένας κλασικός παλαιοκομματικός πολιτικός της λαικής δεξιάς με ότι αυτό συνεπάγεται"

Ξαναρωτω απο περιεργεια απο που προκυπτει αυτο. Αν ειναι απλα παλιο στελεχος της ΝΔ, αυτο δεν σημαινει τιποτα. τεσπα...

"έχω φάει τρελό κόψιμο για επικριτικά σχόλια σε άλλα μπλογκς αλλά και στο Athens Indymedia."

περιεργο νομιζα οτι στο τελευταιο ειναι υπερ της ελευθεριας εκφρασης.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock