Σάββατο, Μαΐου 14, 2005

80% μείωση στην εισαγωγή ζώντων αμνοεριφίων

Σε ποσοστό 80% μειώθηκε η εισαγωγή ζώντων αμνοεριφίων σε σχέση με πέρσι. Έτσι οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι έσπευσαν να στείλουν επιστολές προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να τον ευχαριστήσουν για «την προστασία του εγχώριου καταναλωτικού κοινού, αλλά και του εισοδήματος των ντόπιων παραγωγών».

Αν η μείωση οφείλεται στο ότι τελικά οι έλληνες προτιμούν τα ελληνικά αρνάκια και ας είναι πιο ακριβά πάω πάσο. Και άρα η μείωση οφείλεται στους ελέγχους των κρεάτων να μην πλασαριστούν ως ελληνικά, δηλαδή να μην ύπαρξη εξαπάτηση. Αν όμως οφείλεται στο ότι θέτουν άλλα εμπόδια τα οποία δεν μας αναφέρει το άρθρο (πχ τελωνιακά εμπόδια, αλλαγή των πραγματικών τιμών από το Κράτος προς τα πάνω ώστε τελικά να μην συμφέρει να εξάγουν στην χώρα μας κτλ.) τότε έχουμε το εξής πρόβλημα.
Το Κράτος παρεμβαίνει για να ευνοήσει μια ομάδα (κτηνοτρόφους) σε βάρος μιας άλλης (καταναλωτές – δλδ όλους τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας). Μπαίνει ανάμεσα στους καταναλωτές και τους ξένους κτηνοτρόφους και αλλάζει τις τιμές προς τα πάνω αντί να τους αφήσει ελεύθερους να κάνουν την ανταλλαγή στην τιμή που συμφώνησαν τα δύο μέρη. Δεν μας αφήνει ελεύθερους να επιλέξουμε προϊόν.

Ας αφήσουν επιτέλους τα σάπια οι διάφορες ευνοημένες συντεχνίες ότι δήθεν κόπτονται για το καλό μας. Αυτό που τους νοιάζει είναι το συμφέρον τους και δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν και βία για να το εξασφαλίσουν. (αν αποτύχει το Κράτος-νταβατζής να το επιβάλει.). (βλ. τι έγινε στην Σουηδία)

3 σχόλια:

S G είπε...

η πλακα ειναι οτι καθε χρονο στο ιδιο δελτιο ειδησεων θα δεις κραυγες: πηρε φωτια το καλαθι της νοικοκυρας (αληθεια εγω που ειμαι αρσενικος δεν ψωνιζω? γιατι μιλανε για την νοικοκυρα παντα?), στα υψη οι τιμες των αμνοεριφιων μπλα μπλα

Και μετα κραζουν γιατι: ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΞΕΝΑ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ.

Μα τι θελετε, φτηνα ή ελληνικα? δεν μπορω να καταλαβω...

Roark είπε...

Η υποκρισία ώρες ώρες δεν έχει όρια. Από την μία θέλουν φτηνό κρέας, από την άλλη θέλουν μόνο ελληνικό, ταυτόχρονα φωνάζουν για τος φουκαράδες Έλλληνες παραγωγούς που χάνουν επιδοτήσεις και μετά κλαίνε για την πείνα στον Τρίτο Κόσμο που αυτοί τον καταδικάζουν μην επιτρέποντάς του να πουλήσει στις αγορές του τα προϊόντα του!

Όπως έδειξε και η Human Develoment Report 2003 του ΟΗΕ (UNDP) η ΕΕ δίνει επιδότηση $913 ανά αγελάδα όταν το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Υποσαχάρια Αφρική είναι $490.

Οι ΗΠΑ έχουν κατά μέσο όρο δασμούς στα προϊόντα του Τρίτου Κόσμου 9.7%, ενώ στην Ευρώπη φτάνουν μέχρι το εξωφρενικό 61,1%!!! Γι'αυτό οι ΗΠΑ έχουν 46,4% των εισαγωγών τους από αναπτυσσόμενες χώρες όταν σε χώρες όπως η Σουηδία είναι κάτω από 10%.

Ποιός αλήθεια βοηθάει περισσότερο τις αναπτυσσόμενες χώρες να πουλήσουν τα προϊόντα τους και να αναπτύξουν τις οικονομίες τους; Οι ΗΠΑ των ανοιχτών αγορών ή η προστατευτική Ευρώπη των επιδοτήσεων και των δασμών;

Sakis Rizos είπε...

"Η υποκρισία ώρες ώρες δεν έχει όρια."

Όπως και η ασχετοσύνη. Όπως και η προπαγάνδα.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock