Δευτέρα, Μαΐου 23, 2005

Αρρωστημένος αντισημιτισμός

Νέο άρθρο

Δεν με ενδιαφέρουν οι ορισμοί. Τι είναι ο Σιωνισμός, τι είναι ο αντισημιτισμός κτλ.. Αυτό που με ενδιαφέρει, γιατί μου έκανε εντύπωση, είναι τα επιχειρήματα που άκουσα (όχι ενν. στα Μ.Μ.Ε.) κατά το περασμένο εικοσαήμερο, με αφορμή τον εορτασμό εδώ στην Αυστρία και στη Γερμανία της συνθηκολόγησης του ναζιστικού καθεστώτος κατά την 7η Μαΐου 1945 με τα συμμαχικά στρατεύματα και το τέλος εννοείται του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

*Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου*

10 σχόλια:

J95 είπε...

"-Οι Παλαιστίνιοι είναι θύματα της εβραϊκής θυριωδίας. Οι Εβραίοι είναι οι θύτες και ούτε καν οι πολίτες ή η κυβέρνηση του Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι οι έντιμοι αγωνιστές της Ελευθερίας. Οι Εβραίοι είναι οι τρομοκράτες!"

Αυτό παραδόξως είναι σωστό, αν εξαιρέσεις ότι το θηριωδία γράφεται με "η" και προφανώς ισχύει κυρίως για τους Ισραηλινούς σιωνιστές και όχι βέβαια γενικά για τους Εβραίους.

S G είπε...

καλα καλα με προλαβες για την θηριωδια. Ηθελα να το διορθωσω αλλα δεν εχω παρει ακομα αδεια απο το αφεντικο (αντμιν).

S G είπε...

κατα τα αλλα ποτε δεν καταλαβα πως οι Ελληνες, κατεξοχην οπαδοι του αλυτρωτισμου, "χαμενες πατριδες", "μαρμαρωμενοι βασιλιαδες" κτλ τσαντιζονται με τους Εβραιους που αποφασισαν να ξαναγυρισουν στις προαιωνιες πατριδες τους απο τις οποιες τους εδιωξαν εγκληματικα οι Ρωμαιοι. Και μαλιστα αναγκαστικαν να φυγουν απο μια ηπειρο που τους εδειξε καθαρα οτι δεν τους θελει αλλο.

pinky and the brain είπε...

δεν πιστεύω ότι οι έλληνες "τσαντιζονται με τους Εβραιους που αποφασισαν να ξαναγυρισουν στις προαιωνιες πατριδες τους". δεν νομίζω ότι τους νοιάζει έως και καθόλου. οι έλληνες δεν "πάνε" τους εβραίους αφενός μεν επειδή οι εβραίοι είναι κάτι διαφορετικό και οι έλληνες είναι κάθε άλλο παρά fan του διαφορετικόυ, αφετέρου δε επειδή οι εβραίοι τόσο στην ελλάδα όσο και στο εξωτερικό γενικώς χαρακτηρίζονται από "επιτυχία" και "λεφτά". ο έλληνας το πετυχημένο το πολεμάει αντί να προσπαθεί να το φτάσει. ο "υγιής" ανταγωνισμός στην ελλάδα, ως έννοια, δεν υπάρχει. δυστηχώς.
(συγγνώμη για τα όποια λάθη. δεν ξέρω πολύ καλά ελληνικά)

S G είπε...

Συμφωνω, αλλα υπαρχει μια ειδικη σχεση νομιζω. Οι Ελληνες ζηλευουν τους Εβραιους γιατι τους βλεπουν σαν κατι παρομοιο. Εχουμε παλιες φιλοσοφικες συγκρουσεις (χριστιανισμος εναντιον ελληνικης φιλοσοφιας. ποιος κερδισε?) παρομοιους στοχους ιστορικα (να δημιουργησουμε ενα κρατος απτο μηδεν, εκει που ειμασταν τα αρχαια χρονια) και παρομοια μεσα (εμεις χρησιμοποιησαμε τον φιλελληνισμο, οι Εβραιοι τα λομπυ τους). Μονο που μας την σπαει οτι οι Εβραιοι το καναν πολυ καλυτερα.


ΥΓ τα ελληνικα σου ειναι μια χαρα...

J95 είπε...

Εντάξει, παίζει και μία πολιτική ταύτιση με τους Παλαιστίνιους (κυρίως λόγω Κύπρου) και βέβαια παίζει και απλός αντισημιτισμός, ενισχυόμενος από την ομολογουμένως προκλητική υποστήριξη της Ουάσινγκτων στο Ισραήλ.

Επίσης οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι Ισραηλινοί φέρονται στα κατεχόμενα λες και έχουν να κάνουν με ζώα.

Πολύ φοβάμαι ότι ο περισσότερος κόσμος είναι υπέρ των Παλαιστίνιων για καθαρά ηλίθιους λόγους, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αθωώνει τους Ισραηλινούς.

pinky and the brain είπε...

sg:
και οι δύο ξεχάσαμε κάτι βασικό: οι "εβραίοι" σήμερα είναι και φίλοι των αμερικάνων and you know what that means για τον έλληνα σήμερα!!! στις πορείες κατά του πολέμου στο ιράκ διάφοροι κρατούσαν φωτογραφίες του σαντάμ... αφού η ελλάδα δεν είναι με τους μεν, ως αντανακλαστικό (χωρίς σκέψη) είναι με τους δε... γι'αυτό και η ελλάδα αγκάλιασε τον αραφάτ, τον καντάφι, κοκ. αναρωτιέμαι, πόσο γελοία μπορεί να καταντήσει μια χώρα;
όσο για τις φιλοσοφικές συγκρούσεις (που θα έχεις δίκιο) είναι του επιπέδου "μα οι εβραίοι σταύροσαν τον χριστό" οποτε τι καλό να έχουν; το έχω ακούσει και αυτό...

Roark είπε...

Βασικά το να είσαι με οποιοδήποτε λαό σε βάρος ενός άλλου είναι ηλίθιο. Σε κείνη την περιοχή έχουμε δύο λαούς που υποφέρουν, όχι έναν, και δύο πλευρές με ευθύνες, όχι μια.

Η ταύτιση των Εβραίων με τις πολιτικές επιλογές του κράτους του Ισραήλ είναι άλλος ένας τρόπος εκδήλωσης του αντισημιτισμού.

Σε όλη την Ευρώπη η έξαρση της βίας, των επιθέσεων και των βανδαλισμών κατά εβραϊκών στόχων δεν συμμετέχουν μόνο νεαροί λευκοί ακροδεξιών τάσεων όπως παλιά, αλλά αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό μουσουλμάνων από την Βόρεια Αφρική και την Άπω Ανατολή.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία παρουσιάζει ακόμα τους Εβραίους σαν δολοφόνους του Ιησού, ενώ κυκλοφορεί ευρέως η αντίληψη ότι πίσω από το θέμα των ταυτοτήτων κρύβεται "εβραϊκός δάκτυλος".

Βέβαια η ιστορικότητα των όλων γεγονότων αμφισβητείται, αλλά και αλήθεια να είναι (λέμε τώρα για την ευκολία της κουβέντας) οι ευθύνες στο μέτρο που τους αναλογούν αφορούν μόνο σε αυτούς που συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στο γεγονός. Η ευθύνη δεν μπορεί να μεταβιβαστεί ούτε καν στα παιδιά τους, πόσο μάλλον στους απογόνους τους μετά από 2000 χρόνια! Αλλά και μόνο το γεγονός ότι για πράξεις ατόμων καταδικάζεται και στιγματίζεται συλλύβδην ένας ολόκληρος λαός, για χιλιάδες χρόνια μετέπειτα, αποτελεί έκφραση αντισημιτισμού. Οι χαρακτηρισμοί εναντίον οποιασδήποτε ομάδας κάποια μέλη κάποτε συμμετείχαν σε μια παρόμοια ενέργεια είναι ξεκάθαρα ρατσιστικοί.


Γενικά οι Εβραίοι είναι το επίκεντρο των περισσότερων θεωριών συνομοσίας, από την προσπάθεια "σιωνιστικής κυριαρχίας" του κόσμου, μέχρι τα εξωφρενικά μυθεύματα ότι χιλιάδες Εβραίοι ειδοποιημένοι από τη Μοσάντ, δεν πήγαν στη δουλειά τους στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου!

Μυθεύματα που φτάνουν να δημοσιεύονται στις εγκυρότερες ελληνικές εφημερίδες ενώ οι γελοιογράφοι τους φτάνουν σε ακόμα μεγαλύτερες υπερβολές (άλλο παράδειγμα-ντροπή για κάθε σκεπτόμενο δημοσιογράφο που αναπαράγει τέτοια ανυπόστατα χονδροειδή ψεύδη, ότι οι Ισραηλινοί αφαιρούν όργανα από νεκρούς Παλαιστίνιους και μετατρέπουν σε πειραματόζωα άραβες κρατουμένους).

Δεν είναι άξιο απορίας που από όλες αυτές τις αριστερές και αριστερίζουσες οργανώσεις που καίγονται (καίγοντας που και που το κέντρο της Αθήνας) για τα δικαιώματα των απανταχού καταπιεσμένων, δεν βρέθηκε ούτε μια που να φιλοτιμηθεί να παραστεί στην εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων;

pinky (Rand fan ε;): Δεν έχεις ακούσει τα ελληνικά κάλαντα για το Πάσχα;
Σήμερα μαύρος ουρανός, σήμερα μαύρη μέρα
Σήμερα όλοι θλίβονται και τα βουνά λυπούνται
Για θα σταυρώσουν τον Χριστό οι άνομοι Εβραίοι,
Οι άνομοι και τα σκυλιά οι τρισκαταραμένοι!



Να κάνω και ένα γεικότερο σχόλιο για τον ρατσισμό: Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη όλως τυχαίως φαίνεται εντονότερη στις χώρες με μεγάλη παρέμβαση του κράτους στην οικονομία. Αυτό που έχει διατυπωθεί άπειρες φορές επιβεβαιώνεται, δίχως την απαιτούμενη οικονομική ελευθερία, οι πολιτικές ελευθερίες και οι δημοκρατία υποβαθμίζονται. Μπορεί σε περιόδους ανάπτυξης τα προβλήματα της ακροδεξιάς και των λοιπών αντιδημοκρατικών κινήσεων να μην φαίνονται, αλλά σε ελεγχόμενες οικονομίες είναι πολύ μικρότερες οι αντιστάσεις εναντίων τους και επανεμφάνισή τους ευκολότερη σε περιόδους κρίσης. Ο Hayek εξηγεί αναλυτικά τον μηχανισμό εμφάνισης και αύξησης της επιρροής τέτοιων ρευμάτων στο The Road to Serfdom. Δεν είναι τυχαία τα ισχυρά αντιδημοκρατικά κινήματα στην Γαλλία και τώρα στην Γερμανία, χώρες με μεγάλο σοσιαλδημοκρατικό/συντηρητικό παρελθόν.

S G είπε...

"όσο για τις φιλοσοφικές συγκρούσεις (που θα έχεις δίκιο) είναι του επιπέδου "μα οι εβραίοι σταύροσαν τον χριστό" οποτε τι καλό να έχουν;"

βασικα αυτο ηταν πολυ συνηθισμενο στην Κεντρικη Ευρωπη. Πηγα στο Εβραϊκο Μουσειο του Βερολινου και ειχε πολλες τετοιες αστειες ατακες.

Οχι εγω μιλω πιο πολυ για την συγκρουση που αναφερει ο αργος και η οποια αποσιωπαται στην Ελλαδα ή αναφερεται μονο απο τερατολογους ακροελληνιστες καφρους: Η ελληνικη φιλοσοφια (οχι μονο αφηρημενη/θεωρητικη, αλλα και καθημερινη) δεν ειχε μεγαλη σχεση με τις εβραϊκες βασικα αρχες του χριστιανισμου, που μας παρουσιαζουν στα σχολεια σαν αυτονοητη "παραδοση μας". Και τις βρισκω πολυ κατωτερες, οχι απο εθνικισμο, αλλα απλα επειδη το να μου βαζεις το "οφθαλμον αντι οφθαλμου" κτλ σαν καλυτερη βιοθεωρια απο τις πολυ πιο ανθρωπιστικες και φιλελευθερες κοσμοθεωριες που ειχαν οι Ελληνες ειναι απλα ανοητο.
Δεν προτεινω να γυρισουμε στο Δωδεκαθεο, προς θεου, προτεινω απλα να διδασκουμε λιγο πιο καθαρα και αντικειμενικα την ιστορια και να αφηνουμε τα θρησκευτικα σε αυτους που θελουν να τακουσουν.

Κατα τα αλλα συμφωνω και με τον κονφετ και Ροαρκ. Φυσικα αντισημιτης δεν ειναι οποιος λεει οτι οι Εβραϊκοι οικισμοι στην Δυτικη Οχθη ειναι παρανομοι και εμποδιο στην ειρηνη. Αντισημιτης ειναι αυτος που λεει οτι οι Εβραιοι ειναι καθαρματα. Ετσι απλα.

pinky and the brain είπε...

ο αντισημιτισμός και η διαφωνία με τη πολιτική του ισραήλ (ή κάποιων κατοίκων του ισραήλ) είναι διαφορετικά και δυστηχώς συχνά συγχέονται. δεν είναι και λίγοι οι εβραίοι (στην αμερική ειδικά) οι οποίοι μπορεί να σε κατηγορήσουν για αντισημιτισμό αν εναντιωθείς σε κάποια κίνηση του ισραήλ. anyway, for the record, ο αντισημιτισμός είναι το μίσος προς τους εβραίους και την καταδίώξή τους ως ομάδα. δεν είναι το μίσος για άτομα που τυχαίνει να είναι εβραίοι αλλά το μίσος για άτομα επειδή είναι εβραίοι. πιστεύω ότι είχε δίκιο ο sartre που είχε πει ότι ο αντισημιτισμός θα μπορούσε να καταπολεμηθεί αν οι φίλοι των εβραίων έδειχναν λίγο από το ζήλο και την επιμονή που δείχνουν οι εχθροί τους όταν τους κυνηγούν

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock