Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2005

Κλεινει λεει ο Best...

και αυτην την φορα, αντιθετα με το κλεισιμο του Flash, μας νοιαζει!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κειμενο που ακολουθει δεν ειναι καταλληλο για ανηλικους που δεν εχουν βγει ποτε απο το σπιτι τους*, για κολλημενους στο μυαλο και ευθικτα μελη του ΕΣΡ.

Μας νοιαζει το κλεισιμο, γιατι ο αυτουργος δεν ειναι η αγορα που εκφραζει την βουληση των καταναλωτων (δηλαδη ημων), την αποφαση δεν την ελαβε ελευθερα ο ιδιοκτητης του σταθμου, αλλα καποιο ανεξαρτητο υποτιθεται συμβουλιο λογοκρισιας, το ολο και πιο καθυστερημενο ΕΣΡ που αποφασιζει πριν απο μας για μας, τι μπορουμε να ακουμε και τι οχι!!

Κλεινουν λεει τον σταθμο λογω επανειλλημενης βωμολοχιας! Ποιος ηλιθιος κρετινος, γαμω το κερατο μου αποφασισε αυτην την μαλακια? Ποιος πραγματικα νομιζει οτι εχει δικαιωμα να μας "προφυλασσει" απο αυτα που "δεν κανει να ακουμε"? Που διαολο πηγε ο νομικος/φιλοσοφικος πολιτισμος αιωνων, που εχει καταληξει οτι ο καθενας μας εχει δικαιωμα να κανει/τρωει/βλεπει/ακουει ο,τι επιθυμει, οσο δεν ενοχλει καποιον αλλο? Που πηγε η Συνταγματικη Επιταγη να μεταχειριζομαστε ισα τα ισα και ανισα τα ανισα? Πως ας πουμε επιτρεπονται ποικιλες εκπομπες με απιστευτη βωμολοχια χωρις ιχνος πνευματος, οπως γνωστος αθλιος υπερηρωας της ελλληνικης μιζεριας στο TV Magic, φτανει να βριζουν λαϊκους και οχι παπαδες**? Εδω που τα λεμε, πως επιτρεπονται σειρες που σκοτωνουν τον δεικτη νοημοσυνης των Ελληνων, πως επιτρεπονται οι πανηλιθιες εκπομπες παρλαπιπας που κατακλυζουν την μεσημερινη ζωνη της τηλεορασης και δεν επιτρεπεται λιγη σατιρα? Ηταν υπερβολικα χοντροκομμενη? Λυπαμαι, το κακο γουστο δεν καταδιωκεται σε μια δημοκρατια!!!



Μα ποιοι ειναι αυτοι οι ανθρωποι που εχουν αναλαβει την ποιοτητα των ελληνικων μεσων στα χερια τους? Ενας προεδρος με κενο βιογραφικο (κοιταξτε εδω)? Ποιος τους επελεξε?

Θα κλεισω με τα αιωνια λογια: Η ελευθερια του λογου δεν ειναι για να προστατευει αυτα που μας αρεσουν να ακουμε, αλλα αυτα που δεν μας αρεσει να ακουμε. Σημερα καταδιωκουν μια γνωμη που δεν σας ενδιαφερει, αυριο θα καταδιωκουν την δικη σας. Οσοι δεν πραξουν σημερα, ειναι υπευθυνοι για τον περιορισμο της ελευθεριας τους που θα υποστουν αυριο...

*γιατι μιση ωρα βολτας στην Αθηνα θα τους εχει προσφερει ΟΛΗ την βωμολοχια που μπορει να φανταστει κανεις...
**Γιατι αποτι φαινεται ο λογος που το Ταλιμπανικο συμβουλιο εδρασε, ηταν οτι αντικειμενο της σατιρας υπηρξαν (ακουσον ακουσον) μελη της ορθοδοξης εκκλησιας... Μα καλα ρε παιδια του Μπεστ, δεν εχετε μαθει οτι στην μεσαιωνιζουσα Μεση Ανατολη που βρισκεστε δεν κανει να σατιριζεις ποτε τετοια πραγματα?

ΥΓ αν θελετε να εκφρασετε την αγανακτηση σας σε καποιον, εδω ειναι ενα καλο μερος να αρχισετε... Αν βαριεστε να σκεφτειτε κειμενο, αντιγραψτε κατι σαν αυτο:

Αγαπητο εθνικο Συμβουλιο Λογοκρισιας
με ποιο ακριβως δικαιωμα κλεινετε εναν ραδιοσταθμο λογω βωμολοχιας? Μηπως δεν εχετε βγει ποτε απο την πορτα σας, δεν εχετε προσεξει οτι ετσι μιλαει 97% του ελληνικου λαου? Ποιον προστατευετε νομιζετε?
Εβαλε κανεις το πιστολι στον κροταφο καποιου για να ακουει Μπεστ? Νομιζετε οτι εχετε εξουσια να μας "προστατευετε" απο τις προσωπικες μας επιλογες???
Μηπως πρεπει να ριξετε μια ματια στο ελληνικο Συνταγμα? Στα αρθρα περι ελευθεριας λογου ισως?
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ. Αν δεν μπορειτε να σκεφτεστε σωστα και καθαρα, συμφωνα με τις αρχες της δημοκρατιας απο τον Διαφωτισμο εως σημερα, καλυτερα να μας απαλλαξετε απο την παρουσια σας...

10 σχόλια:

J95 είπε...

Δε θα τους περάσει ρε. Αει στο διάολο πια, τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε σχεδόν κάθε μέρα και από μία είδηση που θα άρμοζε στην Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών και όχι στην Ελληνική Δημοκρατία! Το παρακάνανε αυτή τη φορά!

Sakis Rizos είπε...

Συμφωνώ. Κάτι όμως δεν μου κάθεται καλά. Είναι δυνατόν το ΕΣΡ να προβεί σε μια τέτοια πασιφανώς βλακώδη απόφαση; Μήπως παίζει τίποτα άλλο; Κάνας ανταγωνιστής του BEST με διασυνδέσεις; Τζάμπα διαφήμιση στον BEST; Αποπροσανατολισμός από άλλα θέματα; Πολύ περίεργα πράγματα...

e-Lawyer είπε...

Δυστυχώς το ελληνικό σύνταγμα δεν μας βοηθάει, γιατι προβλέπει διαφορετικό καθεστώς για την ελευθερία της έκφρασης (γενικά) και διαφορετικό καθεστώς για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.
Η ραδιοτηλεόραση στην Ελλάδα υπάγεται συνταγματικά στον άμεσο έλεγχο του Κράτους, που ασκείται μέσω του ΕΣΡ, το οποίο έχει αρμοδιότητα για την διασφάλιση (μεταξύ άλλων) και της ποιοτικής στάθμης των εκπομπών. Αντιγράφω την συνταγματική διάταξη:
"Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του
Κράτους. Ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται
στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. Ο άμεσος έλεγχος του
Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης
άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση
πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης,
την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η
κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική
ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την
προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας."

Το θέμα βέβαια, δεν είναι αν το ΕΣΡ έχει αρμοδιότητα για την διασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των εκπομπών, αλλά το αν ασκεί την αρμοδιότητα αυτή με σεβασμο στην αρχή της αναλογικότητας. Δεν μπορεί για μια μέτρια προσβολή της ποιοτικής στάθμης των εκπομπών να επιβάλλεται η εσχάτη των ραδιοτηλεοπτικών κυρώσεων. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δούμε την ίδια την θεμελίωση της απόφασης.

Ανώνυμος είπε...

Η (επώνυμη βεβαίως) επικοινωνία μου με το ΕΣΡ περιείχε την εξής παράγραφο εν μέσω απολύτως ευγενικών (κατά τα άλλα) παρατηρήσεων:

------------------
Σκευτόμουν ότι θα σας άξιζε να σας καταραστώ να πάθετε εγκεφαλικό και να μείνετε φυτά, αλλά προφανώς σας λείπει ο εγκέφαλος.
-------------------

Δυστυχώς είδα το ορθογραφικό(α?) λάθος αφού το έστειλα..

Harry Peitsinis είπε...

Aventura επέτρεψε μου να σχολιάσω ότι για τις συγκεκριμένες βωμολοχίες αρμόδια είναι τα δικαστήρια και όχι κάποιο κρατικοδίαιτο συμβούλιο (ελαφράς ή βαρειας αναλόγως της οπτικής) λογοκρισίας

S G είπε...

ακριβως. Το ΕΣΡ δεν ειναι δικαστηριο. Ασε που οπως ανεεφερε και η Ελβιρα, υπαρχει διαφορα μεταξυ σατιρας και λιβελου, με θαυμασιο παραδειγμα την περιπτωση του Λαρρυ Φλυντ...

"Fuck. (Murmur) You know, it's easy. Starts with a nice soft sound fuh ends with a kuh. Right? (laughter) A little something for everyone. Fuck (laughter) Good word. Kind of a proud word, too. Who are you? I am FUCK. (laughter) FUCK OF THE MOUNTAIN. "

χαχαχα που το βρηκες αυτο??

koyan πες τους κιαλλα. Με αυτα που κανουν, ακομα κιενα βαζο στο κεφαλι θα τους κανει να σκεφτονται καλυτερα!

e-Lawyer είπε...

Μα δεν υποκατάστησε το ρόλο των δικαστηρίων το ΕΣΡ. Δεν επέβαλε κάποια ποινική κύρωση, ούτε επιδίκασε αποζημίωση σε κάποιον. Επέβαλε (λένε, γιατι απόφαση δεν εχω δει ακόμα) μια διοικητική κύρωση με σκοπό τη διασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των εκπομπών, όπως οφείλει βάσει του Συντάγματος (παρέθεσα παραπάνω τη διάταξη). Το θέμα είναι ότι στην προσπάθειά του να επιβάλει την ποιοτική στάθμη σε μια εκπομπή έκλεισε τον ραδιοσταθμό, παραβιάζοντας κατάφωρα την αρχή της αναλογικότητας.
Το οτι είναι "κρατικοδίαιτο" δεν είναι ένα στοιχείο που το διαφοροποιεί από τα δικαστήρια, πάντως. Και δεν καταλαβαίνω γιατί ηχεί αρνητικά αυτό. Θα προτιμούσατε να χρηματοδοτείται από τον ιδιωτικό τομέα;

Harry Peitsinis είπε...

Μα η διαφωνια μας είναι δομική. Δηλαδή διαφωνώ και με τη σχετική ρύθμιση του συντάγματος που ανοίγει την πύλη σε διοικητικά μέτρα τα οποία συχνά ισοδυναμούν με λογοκρισία.

Το ότι ο φορέας είναι κρατικοδίαιτος είναι επιλήψιμο γιατί αφορά τη γραφειοκρατική διείσδυση σε θέματα αισθητικής και πολιτισμού. Το αν προβλέπεται από το σύνταγμα δεν έχει καμία σχέση με τη συζήτηση μας στο βαθμό που και το ίδιο το σύνταγμα είναι και πρέπει να είναι αντικείμενο κριτικής με βάση τα εκάστοτε προτάγματα του παρατηρητή (εν προκειμένω τη φιλελεύθερη φιλοσοφία). Ούτε ιδιωτικά πανεπιστήμια προβλέπονται από το σύνταγμα αλλά αυτό δε μας απαγορεύει να διεκδικούμε ενεργητικά την σύσταση τους (με τις ανάλογες συνταγματικές τροποποιήσεις). Προσοχή, κανείς δε μίλησε για παράνομη δράση του συμβουλίου. Το ΕΣΡ δρα σύννομα στο βαθμό που λειτουργεί μέσα σε συνταγματικά και νομικά πλαίσια. Αλλά πολύ απλά είμαι εναντίον της αστυνόμευσης της πολιτιστικής μας ζωής από το κράτος, τόσο απλά.

Τα δικαστήρια από την άλλη θα κληθούν να εφαρμόσουν τις νομοθετικές διατάξεις της προσβολής της προσωπικότητας κλπ, και όχι να επιβάλουν ¨την ποιοτική στάθμη σε μια εκπομπή΄΄.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι, να κάψουμε και τα cd του Best που έχουμε σπίτι μας!!! (με ύφος βλοσυρό, βγαλμένο από κινούμενα σχέδια)

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε παιδιά, καλά τα λέτε

Και να σκεφτείς ότι κάτι πουστοκαλόγεροι μαζί με τον αρχιπισωγλέντη τον Χριστόδουλο παρεξηγηθήκανε κιόλας.

Άντε να βγάλουν απ'το στόμα τους τη μπούτσα ο ενός του άλλου και μετά να τα βάλουν με τον BEST.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock