Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2005

Ο Ορέστης, η παγκοσμιοποίηση των Μ.Κ.Ο. και τα Μ.Μ.Ε.

Νέο άρθρο

Το ζήτημα εμφανίζεται, συνήθως, ως παράπονο. Γιατί τα πανελλήνιας κυκλοφορίας, κατ’ ουσία αθηναϊκά ΜΜΕ, δεν προβάλλουν τον κόσμο των ΜΚΟ; Θα προσπαθήσω να τεκμηριώσω, ότι το ερώτημα είναι λάθος. Και, ότι το κρίσιμο ερώτημα, δεν είναι εάν τα ΜΜΕ «παίζουν» τις ΜΚΟ, αλλά εάν έχουν καν την ικανότητα και την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον τρόπο που κινούνται σήμερα οι ΜΚΟ; Και παραπέρα. Εάν έχουν την ικανότητα να συλλάβουν τον διαφορετικό σύγχρονο κόσμο στον οποίο τα κράτη και τα κόμματα δεν είναι αποκλειστικοί πρωταγωνιστές. Στα ερωτήματα αυτά, η απάντηση είναι όχι!

Είναι ανόητοι, όσοι φαντάζονται ότι τα ΜΜΕ έχουν λόγους να ευνοούν τον Κίμωνα Κουλούρη, αντί των Γιατρών χωρίς Σύνορα. Ή την Ζέτα Μακρή, αντί της Διεθνούς Αμνηστίας. Απλούστατα βιώνουν την τραγικότητα να αδυνατούν –ενώ πολύ θα ήθελαν- να συλλάβουν τη σύνθετη δημοσιότητα που παράγει η WWF και η Action Aid, όπως μπορούν να συλλάβουν την απλοϊκή που εκπορεύεται από τον Ορέστη Κολοζώφ και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Θα επιχειρήσω να τεκμηριώσω τον ισχυρισμό, μέσα από τη δημόσια παρουσία μία τυχαίας οργάνωσης. Επέλεξα μία που δεν είναι διεθνής (όπως η Κάριτας), δεν έχει χιλιάδες μέλη (όπως η Greenpeace), δεν ασχολείται με αβανταδόρικα θέματα (όπως το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι), δεν έχει την κύρια δράση της στην Αθήνα (όπως η Ελπίδα)! Ο Αρχέλων, ασχολείται με τις θαλάσσιες χελώνες. Και κινείται κυρίως στην επαρχία (και ολίγον στη Γλυφάδα)

*Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου και να σχολιάσετε*

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock