Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2005

Κατα Ισραηλ βαδιζομεν...

συμφωνα με τον αυτοκλητο ποιμενα και εκφραστη του ελληνικου λαου, αγαπητο κυριο Παρασκευαϊδη...
Ο χωρις δημοκρατικη νομιμοποιηση "εκπροσωπος" των Ελληνων αποφασισε για αλλη μια φορα να εξευτελισει τη χωρα και να μας εκθεσει σε επιπεδο διεθνων σχεσεων, δηλωνοντας ευθαρσως οτι η ελληνικη κοινωνια πηγαινει "κατα Ισραηλ, δηλαδη παμε κατα διαβολου"!!!

Φυσικα δεν αργησε να ακολουθησει επισημη ανακοινωση της ισραηλινης Πρεσβειας, η οποια διαμαρτυρηθηκε για το "ατυχες" γεγονος.

Θα μπορουσε βεβαια εδω να τεθει η απορια, γιατι θα επρεπε να μας απασχολει η καθε ασυναρτησια που δηλωνει δημοσιως ο καθενας.

Το προβλημα τιθεται απο τη στιγμη που ο καθε Χριστοδουλος θεωρειται εκφραστης του ελληνικου λαου και η εκκλησια νομικο προσωπο δημοσιου δικαιου.

Η εκκοσμικευση του ελληνικου κρατους φαινεται οτι βρισκεται ακομα στη σφαιρα της φαντασιας, δεδομενης και της αποτυχιας της σχετικης κινησης Αλιβιζατου και λοιπων να "συγκινησουν" με τις προτασεις τους την ολο και συχνοτερα αποδεικνυομενη ως ανεπαρκη να παρει ριζοσπαστικες και "ενοχλητικες" πρωτοβουλιες κυβερνηση της ΝΔ (αν δεν κανω λαθος, το "σχεδιο νομου" που προτειναν υποστηριχθηκε απο ολα τα πολιτικα κομματα και ανεξαρτητους βουλευτες, αλλα καθε συζητηση επι του θεματος απορριφθηκε απο την κυβερνηση).

Μεχρι λοιπον να ξεμπλεξουν τα μπουτια τους ελληνικο κρατος και εκκλησια, θα εχουμε εξευτελιστικα φαινομενα σαν το σχολιαζομενο, με εναν ανθρωπο να εκθετει τη χωρα επανειλλημενως στο διεθνες σκηνικο και να προκαλει διπλωματικα επεισοδια, εκφραζοντας αναχρονιστικες και ρατσιστικες αποψεις, αδιανοητες πια σε πολιτισμενα κρατη και εκφραζομενες μονο απο υποκειμενα τυπου Λεπεν.

Και εις ανωτερα κυριε Παρασκευαϊδη...

Μας κανετε υπερηφανους...

(Για περισσοτερες λεπτομερειες, δειτε εδω: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=670370&lngDtrID=244 )

20 σχόλια:

dgalanis είπε...

αυτός ο άνθρωπος μόνο μαλακίες λέει

Roark είπε...

Αν μοιάζει με κάτι ο Χριστόδουλος είναι με τους μουλάδες του Ιράν. Αυτό είναι το πρότυπο κοσμικής εξουσίας της Εκκλησίας που ονειρεύεται και ακριβώς ίδιες οι ιδέες τους. Η δαιμονοποίηση του Ισραήλ είναι τέτοιο παράδειγμα. Εντελώς ανάλογου τρόπου σκέψης με τον πρόεδρο-Ραντανπλανί του Ιράν (αυτού που βγήκε επειδή οι μουλάδες απαγόρευσαν την συμμετοχή στις εκλογές 1000 άλλων υποψηφίων).

Ακόμα και αισθητικά οι μουλάδες και δικοί μας παπάδες μοιάζουν. Μες στα μαύρα, τα μούσια κτλ.

libertarian είπε...

είναι μεταλλάδες; :Ρ

pinky and the brain είπε...

μακάρι να είχε δίκιο ο χριστόδουλος και να βαδιζομεν κατα ισραήλ!!! κάθε άλλο παρά κατά διαβόλου είναι.

μόνο που σκέφτομαι την εικόνα τον χριστόδουλο να δίνει σταυρούς στους ποδοσφαιριστές της εθνικής και ο χοντρός παπάς δίπλα του να φιλάει τους σταυρούς πριν τους δώσει στο χριστόδουλο, και όλο το παπαδαριό στα μαύρα με τα μούσια, το μόνο που σκέφτηκα ήταν το ιράν και τους μουλάδες. roark, συμφωνώ τελειως μαζί σου

S G είπε...

οι παπαδες θελουν μια πολυ καλη γελοιογραφια νομιζω. Για καποιον λογο ομως ενω ο Χριστοδουλος το παιζει μια χαρα πολιτικος (εδω ειδα καπου οτι βλεπει τον εαυτο του σαν εθναρχη!!) οι πολιτικοι σκιτσογραφοι δεν τον σατιριζουν. Μονο ο Γ.Ιωαννου παλια εκανε ωραια σατιρα στους παπαδες και τα κολπα τους...

ΤΑΣΟΣ είπε...

Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνονται παρεμβάσεις της Εκκλησίας στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Στα σοβαρά θέματα απαιτούνται ακριβείς θέσεις, ξεκαθάρισμα των εννοιών και αποκάλυψη σκοπιμοτήτων. Η υπόθεση της θρησκευτικής πίστης είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση του καθένα, ανήκει στην ιδιωτική σφαίρα κάθε ατόμου. Ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει την προσωπική του σχέση με το Θεό άλλωστε μεταξύ Θεού και ανθρώπων δεν υπάρχει μεσολαβητής, δεν παρεμβαίνει κανένας και δεν έχει εξουσιοδοτηθεί κανένας να τον εκπροσωπεί. Ο αρχιεπίσκοπος δεν είναι εκπρόσωπος ούτε του Θεού ούτε του Ελληνικού Λαού. Στις συγκεντρώσεις (λαοσυνάξεις) που πραγματοποίησε και σε διάφορες δηλώσεις του ακούγονται μισαλλόδοξες φωνές ( περιφρονώντας ακόμη και την φιλανθρωπική ρήση «αγάπα τον πλησίον ως εαυτόν»), φωνές κατά των μεταναστών κ.α. Παρεμβαίνει τώρα και παλαιότερα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα (Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικές σχέσεις, «Μεγάλη Ιδέα» κλπ). Ενώ αντίθετα στα μεγάλα ζητήματα της εποχής (ανεργία, ναρκωτικά κλπ) σιωπά η έχει αρνητική θέση ( μετανάστευση) η στα γεγονότα που σημάδεψαν για πολλά χρόνια την πολιτική ζωή της χώρας ( Εθνική Αντίσταση, Εμφύλιος, Δικτατορία, Πολυτεχνείο κλπ) δεν αναφέρεται. Κινείται με πολυτελή πανάκριβα αυτοκίνητα, λέγουν ότι είναι συλλογέας πανάκριβων αμφίων και γενικά εμφανίζεται να προκαλεί συγκρινόμενους και με τους σεβάσμιους Ιεράρχες Βαρθολομαίο και Αναστάσιο. Προτείνει αξίες του παρελθόντος (προγαμιαίες σχέσεις, επαγγελματική δραστηριότητα γυναικών, μοναστικός βίος κλπ) και αντιπαραβάλλεται στα επιτεύγματα της Επιστήμης (βιοτεχνολογία, και στο νομοσχέδιο «περί ανθρώπινης αναπαραγωγής») Δεν δικαιούται να πολιτικολογεί, να ασπάζεται και να προβάλλει την πολιτική ιδεολογία πολιτικής παράταξης και να αντιμάχεται δημόσια θέσεις πολιτικές και νομοθετημένες από το Κράτος. Οι εκφράσεις «η δεξιά του Κυρίου» και «οι καταστάσεις αλλάζουν δόξα σοι ο Θεός» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 26/3/2004) είναι ενδεικτικές προθέσεων και ενεργειών. Απαιτεί τον αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης για οικοδόμηση και μάλιστα στην περιοχή της Αττικής που είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη με ρύπους αλλά και οικοδομικά και κυκλοφοριακά περιφρονώντας η αγνοώντας το κοινωνικό συμφέρον και τις διαμαρτυρίες οργανώσεων και συμπολιτών του

Sakis Rizos είπε...

Αμάν πια! Απολύστε τον Χριστόδουλο -και την εκκλησία γενικότερα- από τον δημόσιο τομέα να τελειώνουμε!

basik-ly είπε...

Φοβάμαι πως ο τύπος ακόμη και όταν δεν ξέρει τι λέει, ξέρει πολύ καλά πότε το λέει και γιατί το λέει. Άλλωστε οι θέσεις του, από τότε που προφασίστηκε άγνοια, υπήρξαν πάντα καθαρά φασιστικές. Ένα από τα "δόγματα" που εφαρμόζει εδώ και αρκετό καιρό είναι το "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση". Κατά βάθος ξέρει πολύ καλά ότι οι αρτοκλασίες του είναι μετρημένες και πιάνεται από τα γένια του για να περισώσει ό,τι μπορεί. Εύχομαι να πνιγεί στον ίδιο του τον βόθρο.

Harry Peitsinis είπε...

@Libertarian:

Λες ρε ο Χριστοδουλος να ακούει Rotting Christ? :P

freeaction είπε...

Ρε παιδιά….
Μήπως και εννοούσε κάτι άλλο, μήπως το είπε για καλό ?
Τον τόπο καταγωγής του Κυρίου του επικαλέστηκε
FREE ACTION: Ο Χριστός ήταν Εβραίος...

ultrasonic15 είπε...

Όλα αυτά είναι έτσι όπως τα λέμε/τε και χειρότερα.
Το σαββατοκύριακο διάβαζα όμως ότι η αντεπίθεση της αρχιεπισκοπής το θέμα του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας θα είναι: να διεκδικήσει όόόόόόόό,τι περιουσία είχε δωρίσει στο κράτος η εκκλησία ακόμα και από τον προηγούμενο αιώνα μα αντίτιμο ουσιαστικά τη θεώρησή της ως νομ. πρόσ. δημοσίου δικαίου (δηλαδή να τους πληρώνει το κράτος, ένα είδος ενοικίασης ουσιαστικά :) ). Θα διεκδικήσουν δηλαδή τα μισά κτίρια της πρωτεύουσας και κάτι χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα που τους ανήκουν λέει στη χώρα.

Και επειδή οι δικηγόροι είναι μανούλες σε κάτι τέτοια, το θέμα έχει αρχίσει και γίνεται άκρως ενδιαφέρον. όπως καταλαβαίνουμε όλοι δε μιλάμε για λεφτά, αλλά για πολλά λεφτά - και για έναν ευθύ εκβιασμό: 'Ή δεν ανακινείτε θέμα διαχωρισμού ή θα δούμε ποιος θα διεκδικήσει τη μισή περίπου δημόσια περιουσία της χώρας'.

Και αυτό να είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουν στεγνά. Έχετε ακούσει τι γίνεται με τις διεκδικήσεις της εκκλησίας στους δήμους Περιστερίου, Αιγάλεω και γενικά εκεί τριγύρω? Βασικά τους έχουν πάει στα δικαστήρια (τους δημαρχους της περιοχής) γιατί τα θέλουν ΟΛΑ με κάτι συμβόλαια προπολεμικά και λένε ότι είναι δικά τους.

Το τρομακτικό είναι πιστεύω ότι με τη μαλακία των ελλήνων, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ακραίων αντενδικήσεων η εκκλησία μάλλον θα δικαιωθεί.
'Είναι πολλά τα λεφτά Άρη' και δεν (δυστυχώς) ξεμπερδεύεις έτσι εύκολα με τους αγιατολάδες που 'χει μπλέξει η ελλάδα εδώ και κάτι εκατονταετίες.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να μοιάζαμε το Ισραήλ. Οι ισραηλίτικες εταιρίες είναι τρίτες σε χρηματηστηριακή αξία στον NASDAQ της Νέας Υόρκης.

bizwriter said...

Αμάν πια! Απολύστε τον Χριστόδουλο -και την εκκλησία γενικότερα-
Θα έλεγα πως πρέπει να ανοίξουμε το μονοπώλιο της πνευματικής κατήχησης στις δυνάμεις της ελεύθερης οικονομίας, έτσι ώστε ο Χριστόδουλος να νοιώθει την ανάσα των ανταγωνιστών του. :):)

Ανώνυμος είπε...

Οσοι παραπάνω ταυτίζουν τον Αρχιεπίσκοπο με την εκκλησία και τη θρησκευτικότητα ώς ατομικό δικαίωμα, το λιγότερο κάνουν ένα λογικό λάθος και απαντούν ιδεολογιστί, άρα κουβαλάνε νερό στο μύλο του Χριστόδουλου που ξορκίζουν.

GreekForum είπε...

Ο πονηρό-παπας κάνει δύο πράγματα με αυτή του την εμφάνιση:
1ον) Όπως πολύ σωστά επισημαίνει και κάποιος άλλος επιτίθεται τη στιγμή ακριβώς που θα ανέμενε κανείς να αμυνθεί. Κάνει γαργάρα τα σκάνδαλα στην "Εκκλησία της Ελλάδος" και αποφεύγει να σχολιάσει ευθέως τις προτάσεις Αλιβιζάτου (Μάνου-Ανδριανόπουλου-ΣΥΝ) αλλά και των 10 βουλευτών που ζητούν να επιτραπεί η καύση νεκρών.

2ον Καταφέρνει με τη συγκεκριμένη φράση να τραβήξει την προσοχή όλων μας στη συγκεκριμένη αντισημιτική έκφραση αλλά να αφεθεί ασχολίαστο το υπόλοιπο εκφοβιστικό παραλήρημά του.

3ον Με το θόρυβο που δημιουργεί καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή των δυνητικών οπαδών/θυμάτων του στο εκφοβιστικό κήρυγμα του εξασφαλίζοντας εύκολη δημοσιότητα. Κοιτάχτε το ίδιο το link που έχετε βάλει. Πως προβάλει η διαδικτυακή Λαμπρακιάς την είδηση; Πρώτα αναφέρει τη συγκεκριμένη φράση / συμβάν και μετά, "με την ευκαιρία", αναφέρει με το ν και με το σ όλα όσα είπε ο Χ.
Επιπλέον, όπως θα προσέξετε, χρησιμοποιεί ο συντάκτης τη φράση "επισημαίνει" για το λόγια του Χριστόδουλου. Ούτε "ισχυρίζεται", ούτε "αναφέρει". Άρα ο συντάκτης δέχεται / πλασάρει ως γεγονός τις ιδέες του Χριστόδουλου.
Αυτή τη μικρή, πλην σημαντικότατη, διαφορά για το πως εισάγεται μια φράση στον έμμεσο λόγο την πρωτοπαρατήρησα στα μαύρα χρόνια της κρατικής ΕΡΤ2, τη δεκαετία του '80. Ο (Αν.) Παπανδρέου ή ο Κουτσόγιωργας πάντα "επεσήμαναν". Ο Μητσοτάκης ή ο Αβέρωφ "ισχυρίζονταν"...

S G είπε...

ορθη σημειολογικη παρατηρηση :-)

αλλα δυσκολευομαι να πιστεψω οτι οι δημοσιογραφοι ειναι υπερ του Χριστοδουλου...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κι εγώ με τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, αλλά μερικά σχόλια:

1. Το να έχει κάποιος προσωπικό πρόβλημα με τον Χριστόδουλο, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να παίρνει η μπάλα και ολόκληρη την εκκλησία και πολλώ δε μάλλον τους ανθρώπους που πιστεύουν- και να χλευάζονται όλοι εν χορω, that's the easy way

2. Το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι η τρίτη δύναμη στον NASDAQ, θεωρώ ότι δεν αποτελεί στοιχείο που θα έπρεπε να 'ζηλεύουμε' ως κράτος γιατι οι λόγοι/τρόποι γιάυτο είναι πολλοί- μπορούμε να ανοίξουμε τέτοια κουβέντα εάν επιθυμείτε- και δεν σκοπεύω να μπω σε κάποιο αντισιωνιστικό παραλλήρημα

3. Σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία- που πολύ φοβάμαι ότι για πολλούς (μεν κ δεν) εκεί είναι το ζουμί και όχι σε θέματα εξουσίας κτλ ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε ότι α/ Ο διαχωρισμός έχει ένα τίμημα (για το οικονομικό μιλάω- αφου μαλλον για το κοινωνικό ουδείς ασχολείται) και β/ καλός ή κακός η εκκλησία έχει κάποια περιουσία, για την οποία ναι θα μπορούσε να φορολογηθεί, αλλά σε καμία περίπτωση να δημευθεί, τι λέτε?

4. Και να σας υπενθυμίσω, με ένα σχόλιο που δεν αφορά μόνο τον Χριστόδουλο, αλλά τον οποιοδήποτε πολίτη αυτής της χώρας: ο καθένας έχει το δικαίωμα να ΄λέέι ελεύθερα τη γνώμη του είτε μας αρέσει είτε όχι. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά.

S G είπε...

1. σιγουρα. Δεν μισω τους πιστους, ουτε καν τον Χριστοδουλο. Αλλα θα το εκτιμουσα πολυ αν δεν προσπαθουσε κανεις να επιβαλει τα δικα του κριτηρια μετρα και σταθμα στην δικη μου ζωη. Οι χριστιανοι το κανουν συχνα, ο Χριστοδουλος συνεχως.

2. δεν ξερω που το πας, αλλα χαριστικα δεν μπαινει κανεις στο NASDAQ. Και οι εταιρειες τεχνολογιας στο Ισραηλ δεν εχουν καμμια προνομιακη προσβαση στις ΗΠΑ.

3. να ισχυει οτι ισχυει για ολους τους πολιτες και ολες τις θρησκειες. Μπορουμε να βλεπουμε την εκκλησια σαν μη κερδοσκοπικο ιδρυμα ισως, φυσικα μονο αν εχει το δικαιωμα καθε θρησκεια να εχει τα ιδια προνομια.

4. οχι ακριβως. Ο κ.Παρασκευαϊδης μπορει να λεει ο,τι θελει. Ο Αρχιεπισκοπος ομως εχει υποχρεωσεις, με πρωταρχικη να μην προσπαθει να μπλεκει με την πολιτικη. ειναι παμπαλαιος κανονας στην ευρωπη του Διαφωτισμου...

Christo Demotis είπε...

Παράθεση απο το άρθρο:
"Προσερχόμενος το βράδυ στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, ο κ. Χριστόδουλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους τι σήμαινε ότι η κοινωνία μας πηγαίνει «κατά Ισραήλ», είπε ότι πρόκειται περί μιας παροιμίας, η οποία υπήρχε πολύ πριν ιδρυθεί το κράτος του Ισραήλ."

Η απάντηση της πρεσβείας:
"η πρεσβεία του Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Είναι ατυχές το γεγονός ότι μιλώντας σήμερα σε εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια απαρχαιωμένη έκφραση που τοποθετεί το κράτος του Ισραήλ σε αρνητικό πλαίσιο."
Η πρεσβεία κατάλαβε περι τίνος πρόκειται... εμείς;

Christo Demotis είπε...

Μιας και θίχτηκε το θέμα του διαχωρισμού της εκκλησίας απο το κράτος, ας πώ και εγώ την γνώμη μου (όχι οτι ενδιαφέρει κανέναν αλλά, αφού όλοι λέμε την άποψη μας, μην μείνω απ'έξω και εγω).
Δεν υπάρχει λόγος η εκκλησία να είναι δημόσιος οργανισμός. Το καλύτερο θα ήταν (γνώμη μου) να διαχωριστεί η εκκλησία απο το κράτος.
Δεδομένου ότι της αραβωνιάρας της υποσχέθηκαν πολλά και τώρα την παρατάνε ας της δώσουν πίσω και την προίκα της (σύμφωνα με τα ισχύοντα στο ευρωπαϊκό δίκαιο, μην πάει η αραβωνιάρα τον "υποψήφιο" στα δικαστήρια και εκτός απο τις περιουσίες, πληρώνει το κράτος και πρόστιμα.

Απο εκεί και μετά: εάν κάποιος θέλει να αποτεφρωθεί ουδέν πρόβλημα. Δικαίωμά του. Απλώς δεν τον θάβουν στο νεκροταφείο της εκκλησίας. Ας κάνει το δικό του μνημείο όπου θέλει. Πράγματι: τί απαγορεύει τις οποιεσδήποτε λοιπές θρησκείες να αγοράσουν ένα οικοπεδάκι και να το μετατρέψουν σε κοιμητήριο σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες;
Απλά πράγματα λοιπόν.
Όσο για το δικαίωμα δημοσίου λόγου, αυτό είναι συνταγματικό δικαίωμα, ακόμα και του παπα-Χριστόδουλου. Ακόμα και εάν λέει πράγματα τα οποία δεν μας αρέσουν είμαστε υποχρεομένοι να προστατέψουμε το δικαίωμά του να μιλάει ελεύθερα (προς θεού, ακόμα υπάρχουν μεταξύ μας άνθρωοι που βασανήστικαν διοτί "κάτι είπαν" δημοσίως σε παλαιότερες εποχές, πρέπει να είμαστε ευαίσθητοποιημένοι απέναντι σε αυθαιρεσίες και φασισμούς.
Και δυστυχώς ο παπα-Χριστόδουλος έχει πίσω του το 30% των Ελλήνων (καπυ τόσες ήταν οι υπογραφές για το "δημοψήφισμα, σωστά;). Μπορεί το 70% να είναι αδιάφορο στα μηνύματά του παπά, αλλά το 30% δεν είναι μια παλιοπαρέα σε ένα καφενεδάκι).

Παραμένει γεγονος όμως το ότι ωφείλουμε να δημιουργήσουμε εναλακτικές λύσεις για τους μη χριστιανούς ορθόδοξους, και εδώ αναφέρομαι στον όρκο, γάμο, βαπτιση και ταφή. Ο πιό αποτελεσματικός τρόπος για αυτό λοιπόν (και παράλληλα προστατεύοντας τα δικαιώματα της μειοψηφίας) είναι ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας.
Ορίστε, τα είπα :-)

GreekForum είπε...

Christo,
Οι πρεσβείες δεσμεύονται από την ανάγκη να μιλήσουν... διπλωματικά και να μην φανούν ότι επεμβαίνουν στα εσωτερικά άλλης χώρας. Όσο για την αντίδραση Παρασκευαϊδη είναι όσο πειστική όσο και αυτός που την εξέφρασε. Ακόμη και αν υπήρχε τέτοια έκφραση ποιος ο... ξαφνικός λόγος χρήσης της;
Πάντως εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν απλά ένα δόλωμα προς τα ΜΜΕ για να τον προβάλουν.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock