Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2005

Υπαρχει ενας καλυτερος κοσμος

Ειναι ο κοσμος, που τουλαχιστον οι μισοι αποσους απεργουν αυτες τις μερες, δεν θα ξαναπατουσαν στις δουλειες του. Ποτε. Good riddance! (ΣτΜ: στα τσακιδια βολεψακηδες!)


Δεν κρυβω οτι καθε φορα που ακουω δημοσιους υπαλληλους να διαμαρτυρονται, περιμενω οτι κατι καλο εκανε η κυβερνηση. Ειδικα αυτη την φορα ετυχε να ακουω και ραδιοφωνο που απεργει (επιτελους μονο μουσικη και οχι ηλθιοι εκφωνητες) και να μαθω και τους λογους της απεργιας, που επαναλαμβανονται καθε τοσο σαν σοβιετικου τυπου προπαγανδα:

Ειμαστε εναντια στο νομοσχεδιο περι ΔΕΚΟ, λενε.
Γιατι?
Γιατι δημιουργει εργαζομενους δυο ταχυτητων, λενε.
Εχετε απολυτο δικιο. Η κυβερνηση πρεπει φταιξει μια μονο κλαση εργαζομενων. Με χαμηλοτερα προνομια, μισθους και σιγουρα χωρις μονιμοτητα.

Ας συνεχισει η κυβερνηση να κανει τετοια και ισως θα την ψηφισουμε κιολας!

ΥΓ μονο την επομενη φορα να προνοησει και να εχει στησει εναλλακτικα μεσα μετακινησεων οπως εκανε ο Μπλουμπεργκ στην Νεα Υορκη, για να μην ξαναγινει αυτο το χειροτερο-στα-χρονικα-κυκλοφοριακο-προβλημα. Και αν παραγινει το κακο με τις απεργιες ας κανει η κυβερνηση την προφανη μεταρρυθμιση: Παραχωρηση του μετρό, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΑ σε ιδιωτες!
ΥΓ2 καλα γιατι απεργει πχ ο ΟΑΣΑ? Δεν ξερουν οτι τα προνομια των ΔΕΚΟ πληρωνονται και απο την δικη τους τσεπη? Ή μηπως φοβουνται οτι η κυβερνηση θα αρχισει να καθαριζει και αλλες λερωμενες φωλιες?

3 σχόλια:

GreekForum είπε...

Περί ΟΑΣΑ: Απόφοιτος Γυμνασίου νεοπροσλαμβανόμενος, μόνιμος, 1300/μήνα καθαρά.
--
Πτυχιούχος με διδακτορικό, νεοπροσλαμβανόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση: 1000€/μήνα

Ανώνυμος είπε...

Σύνταξη καθαρίστριας στην Βουλή...Είναι αρκετά λεφτά μην το ψάχνεις.
εδώ

ultrasonic15 είπε...

Το βόλεμα, 'αυτό που πήρε' θεωρείται δεδομένο - 'κεκτημένο' και φυσικά αδιαπραγμάτευτο από τους σημερινούς κατόχους του.

Κανείς δε μπορεί να χωνέψει πως όταν οι συνθήκες οδηγούν στο να χάσεις κάτι αυτό γίνεται - όχι επειδή είσαι κακός άνθρωπος, όχι επειδή η παγκοσμιοποίηση είναι εκστρατεία των εβραίων / του κεφαλαίου / του Αλί Μπαμπά και του Ιζνογκουντ - γιατί δεν μπορεις να ανταγωνιστεις πια τόσο καλά τους έξω όσο νόμιζες. Αν δεν μπορείς να ζήσεις σα λαός μ' αυτό και δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να προσαρμοστείς, το μόνο που σου απομένει να βρεις κάποια κορόιδα για να πληρώνουν/σουν τα σπασμένα σου:
π.χ. τις επόμενες γενιές (κατηγορώντας όλο τον κόσμο εκτός από τον εαυτό σου - αλλά εσύ δεν ευθύνεσαι ποτέ - αυ΄τ τα κεκτημένα ήταν 'αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά' σου) ή παλιότερα η λύση ήταν να κάνεις πόλεμο σε άλλο λαό (γροθιά στο μαχαίρι σήμερα) 'για να πάρεις αυτά που σου στερούν'.

Αλλά ακόμα και έτσι, η δεύτερη λύση, αν και απάνθρωπη και αποκρουστική, χρειάζεται αρχίδια, ενώ η πρώτη που εφάρμοσε η μεταπολεμική γενιά ήταν η παλιανθρωπιά του 'να κλέψουν απ' το μέλλον' και 'έέέέχειι ο θεός' (στα παπάρια μας η ελλάδα του μέλλοντος).
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ - Η θα πληρώσουν οι επόμενες γενιές ή κάποτε θα μπορούσες να κάνεις πόλεμο για να ληστέψεις και να εκμεταλλευτείς κάποιους άλλους λαούς. Τώρα το μόνο που μένει είναι το να δει κανείς την πραγματικότητα.

Τίποτα δεν είναι τσάμπα - και αυτά που έδωσε τσάμπα ο champion του 'δώσε ημείς σήμερον' και της κοινωνικής ανευθυνότητας ανδρέας και όλοι οι έλληνες πολιτικοί τα πληρώνουν οι νέες γενιές (και οι ερχόμενες).

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock