Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2007

Ιστορίες της παραλίας

Ενώ ήμουν αραχτός στην ξαπλώστρα μου και απολάμβανα τη θέα σε κάποια παραλία της Χαλκιδικής ακούω έναν τύπο γύρω στα 35 δίπλα μου να λέει στη φίλη του τα εξής πάνω-κάτω:

Ξέρεις, εμείς που δουλεύουμε στον δημόσιο τομέα αντιμετωπίζουμε τον εξής εκβιασμό. Σου λέει ο προϊστάμενός σου, Πόσα λεφτά θα έπαιρνες αυτόν τον μήνα εάν δούλευες στο μάξιμουμ, δηλαδή αργίες, υπερωρίες, επιδόματα κ.λπ.; Χ ευρώ; Οκ, λοιπόν, θα τα πάρεις χωρίς να τα δουλέψεις...


Πού είναι ο εκβιασμός αναρωτιέστε; Συνέχισε ο τύπος:

Ξέρεις, αυτός είναι εκβιασμός γιατί είναι σαν να σου λέει ο προϊστάμενός σου, Αφού θα τα πληρωθείς όλα χωρίς να τα δουλέψεις τότε πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή άμεσα διαθέσιμος στο πόστο σου σε περίπτωση που σε χρειαστεί η υπηρεσία...


Μάλιστα! Γιατί δεν με εκβιάζει κανείς και μένα κατ' αυτόν τον τρόπο;

11 σχόλια:

Maria Velliou είπε...

Μάλιστα!
Ώστε υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι τους οποίους εμείς πληρώνουμε σαν να δουλεύουν στο μάξιμουμ (αργίες, υπερωρίες κ.λ.π.!)χωρίς πράγματι να δουλεύουν, μόνο και μόνο για να είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της υπηρεσίας;
Παρότι έχω τρελή φαντασία, δεν το είχα σκεφτεί αυτό.
Αντίθετα, ξέρουμε πολλούς ιδιωτικούς υπαλλήλους που υποχρεούνται να είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της υπηρεσίας, χωρίς να πληρώνονται στο μάξιμουμ, δουλέψουν-δε δουλέψουν.
Κι επειδή η τρελή μου φαντασία αρνείται βέβαια να πιστέψει ότι αυτό συμβαίνει σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους-δεν συμβαίνει-κι επειδή επίσης αρνείται να πιστέψει ότι συμβαίνει έτσι, δίχως λόγο, θα άξιζε να μάθουμε ποιάς κρίσιμης υπηρεσίας οι υπάλληλοι απολαμβάνουν τέτοια ειδική μεταχείριση και γιατί την απολαμβάνουν, δηλαδή πόσο κρίσιμη είναι η μόνιμη και ανευ ορων διαθεσιμότητα τους ώστε να εξασφαλίζεται με τέτοιο τρόπο!

Ναυάγιο είπε...

Εδώ ταιριάζει αυτό που λέμε "κάθε υπάλληλος έχει τον προϊστάμενο που του αξίζει"; Για το μεν υπάλληλο αν και με βαριά καρδιά ,μια χαρά του κάθονται τα έξτρα χρήματα, για το δε προϊστάμενο -που δεν πληρώνει και τους μισθούς στο κατω κατω- μία χαρα τον εξυπηρετεί η παρατυπία αφού μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρουσιάσει προσωπικό με ένα τηλεφώνημα.
Πέρα από το προφανές -δεν είναι τρόπος αυτός να λετουργεί μια υπηρεσία- , δεν μπορώ να ανεχτώ το θράσος κάποιων ανθρώπων που από τη μία έβαλαν λυτούς και δεμένους για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι με αποκλειστικό όνειρο να τα ξύνουν και από την άλλη παρουσιάζουν εαυτούς ως αδικημένους της υπόθεσης.
Όταν το όνειρο αυτών των ανθρώπων είναι αυτό που περιγράφεται στο κείμενο (πληρώνομαι για μη δουλεύω) για πόσο ηλίθια πρέπει να την περνάει κάποιος την κοπέλα ώστε να προσπαθεί να την πείσει ότι αυτό είναι εκβιασμός;

Ανώνυμος είπε...

bizw..., ωραία ιστορία επινόησες αλλά όχι τέλεια, σαν κάθε "έγκλημα".
Η θεωρία σου τείνει να διαιρεί και να δαιμονοποιεί τον διαφορετικό αλλά συμπληρωματικό ρόλο οικονομίας και κράτους.
Στό εργατικό-αστικό δίκαιο θεωρείται παραβίαση ατομικού δικαιώματος η διάθεση εργαζομένου/ης σε αργία ή σε ράφι. Απλούστερα, από εργαζόμενος αστικής μορφής η πρόταση θέτει τον δήθεν δημ υπ. σε φεουδαρχική εργασιακή σχέση.
Αυτή η ιστοριούλα αποδεικνύει ότι υπάρχει μόνο κατασταλτικό κράτος όπου η λογική σταματά, εκεί όπου αρχίζει (στρατός)το δημόσιο. Η οικονομία όμως έχει ανάγκη το τεχνοκρατικο κράτος και η παγκοσμιοποίηση δεν ξεγελιέται ... με παραγγέλματα και κουτοπονηριές.
Ομολογώ, μία απολαυστική ιστοριούλα ξαπλώστρας, προπαγανδιστικότατη.
Μήπως αραχτός, παραλία, κλπ σε "εκβιάζουν" και δεν το παίρνεις χαμπάρι;

Kensai είπε...

Σάκη, τέτοιες ιστορίες δυστυχώς είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον στις παραλίες της Χαλκιδικής, όπου χασομέρηδες-φιλόσοφοι αγκαλιά με μια φράπα λύνουν τα προβλήματα του τόπου με μια ανατριχιαστική ευκολία.

Πραγματικά... θέλω να μ'εκβιάσουν κι εμένα!

(άσχετο: αληθεύει πως στο Ναυαγό στο Παλιούρι πήγε ο καφές €5,5 με το νεράκι; θα τρελαθώ!!)

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Καθόλου άσχετο.
Απολύτως λογική συνέπεια της ιστορίας του αργομίσθου. Αφού δεν τα δουλεύει τα 5,5 ευρώ, γιατί να μην τα δώσει για καφέ ; Να ζήσει κι ο καφετζής ...

Ανώνυμος είπε...

""Αφού θα τα πληρωθείς όλα χωρίς να τα δουλέψεις τότε πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή άμεσα διαθέσιμh στο πόστο σου σε περίπτωση που σε χρειαστεί η υπηρεσία..."" bizwrtiter

ισχύει και στο traffiking

Ανώνυμος είπε...

Αλλο αεργία και διαθεσιμότητα και άλλο έρευνα και α-σχολία!
Μήπως σε απασχολεί το δεύτερο;

Ανώνυμος είπε...

Απολογούμε άν είμαι δηκτικός σε κάποια ερωτήματα, αλλά ομολογώ την φιλικότητα και την ανιδιοτέλεια των συνομιλητών και εύχομαι να μη παρεξηγηθώ όταν προσπαθώ να κινούμε μερικές φορές δηκτικά για την διατήρηση του ενδιαφέροντος της συνομιλίας.
Ευχομαι να μην έχει παρεξηγηθει κανείς απο τυχαίο λάθος μου.

Andrew είπε...

Μήπως ο συγκεκριμένος ήταν πυροσβέστης? Σε αυτούς υπάρχει συχνά αυτό το φαινόμενο μια και όταν δεν έχει φωτιές αντί να κάνουν ασκήσεις πυρόσβεσης εξασκούνται στο τάβλι!

Ανώνυμος είπε...

At 25/7/07 13:15, Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας said...
Καθόλου άσχετο.
Απολύτως λογική συνέπεια της ιστορίας του αργομίσθου. Αφού δεν τα δουλεύει τα 5,5 ευρώ, γιατί να μην τα δώσει για καφέ ; Να ζήσει κι ο καφετζής ..."

Σκούπισε τον ιδρώτα σου πρώτα και "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λές". Διότι ο αναμάρτητος πρώτος .........

Ανώνυμος είπε...

"bizw..., ωραία ιστορία επινόησες αλλά όχι τέλεια, σαν κάθε "έγκλημα"."

Δεν την επινόησα την ιστορία. (Ποιος ο λόγος άλλωστε να έκανα κάτι τέτοιο;...). Απλώς μετέφερα τα λόγια που άκουσα από τον συγκεκριμένο κύριο. Αν θες το πιστεύεις, αν θες όχι.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock