Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2009

Killer Chic: Hollywood's Sick Love Affair with Che Guevara

9 σχόλια:

javapapo είπε...

if it is ok.. θα το βάλω και στο δικό μου blog!

Γιώργος είπε...

Εκτός θέματος .
Στην εποχή μας οι φέροντες μπλουζάκια Τσε και οι θαμώνες του "εστιατορίου Μάο", στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν δηλώνουν με αυτή τους την επιλογή οπαδοί της κομμουνιστικής ιδεολογίας ή της σκέψης του Μάο Τσε Τούνγκ.Είναι η εκδοχή ενός φαινομένου γνωστού τουλάχιστον από την εποχή που ο Μπωντλαίρ έγραφε τις "Λιτανείες του Σατανά".
Όταν η εξουσία και το κατεστημένο οικειοποιούνται τις θετικές έννοιες (καλό, ελευθερία, δικαιο), η τέχνη και η αμφισβήτηση χλευάζει επισείοντας τα σκιάχτρα του "κακού".
Και ναι, η σβάστικα αποτέλεσε αξεσουάρ των πανκ, χωρίς να δηλώνει ναζιστική ιδεολογία, και φυσικά ο σατανάς και οι πεντάλφες δίνουν και παίρνουν στις νεανικές υποκουλτούρες ως πρόκληση στο κατεστημένο και ελάχιστα ως θρησκευτικού τύπου πεποίθηση.

Ανώνυμος είπε...

@Alberich

Δεν είναι όλα τόσο αθώα όπως τα παρουσιάζεις. Αυτός που θα φορέσει ένα μπλουζάκι του Che είναι κα αυτόματα συμπαθής με τον Castro και την επανάσταση στη Κούβα. Ο πάνκ, όπωσ λες, ή ο Χεβυ-μεταλάς δεν θα φορέσει Che t-shirt. Ο χαζοκομουνιστής(όχι ο έξυπνος..) στην Ελλάδα θα φορέσει Μαο.

Αν ο Che σκότωνε όλους τους αντιπάλους του μαζί με τις οικογένειες τους, χρησιμοποιούσε το λίπος για να φτιάξει σαπούνι, τα μαλλιά για να φτιάξει ρούχα, και το δέρμα για παπούτσια... κτλκτλ

Αν ο Μάο διάλεγε ότι τα Καντονέζικα για τη γλώσσα της Κίνας, τότε θα αποτελούσε Εθνοκάθαρση και Γενοκτονία, κάτι που έπραξε ο Χίτλερ.

Απλώς ήξεραν πόσο να σκοτώσουν για να μείνουν στην ιστορία σαν ευεργέτες.

Ανώνυμος είπε...

ki edo logokrisia na min milame katholou na to voulosoume kai na vazoume blouzakia MILF(Milton I'd Like to Friedman)

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε από πάνω , με το ζόρι να το παίξεις καταπιεσμένος ρε παιδί μου Ποιός σε λογόκρινε ρε φίλε ;Ημαρτον!

Ανώνυμος είπε...

aftos pou mas leei arrostous sta agglika mas leei na to voulosoume prepei na to voulosoume gia na min eimaste arrostoi einai kako na eisai arrostos to na vrizeis kapoion arrosto einai ratsismos apenanti stoys arrostous alla afta psila grammata

Ανώνυμος είπε...

Aman to komplex sas den krybetai. Toso menos gia ton Tse kathe treis kai ligo, den einai tyxaio. Arkei na sygkrinei kaneis to kata poso asxoleitai o kosmos kai ti apihisi exoun oi dikes sas "prosopikotites", typou Friedman, Mises, Rothbard klp...

Symperasma: poios gamei olous aytous, poios gamei kai esas...

libertarian είπε...

lol ναι όπως λέμε ποιος μπίπ τον Μπετόβεν, ο Καρβέλας έχει απήχηση.. :Ρ λες και πχ το αν η Γη γυρίζει εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων που το υποστηρίζουν. Αν δεν είναι αρκετά τότε θα σταματήσει...

Το σωστό ή το λάθος πολλές φορές δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των υποστηρικτών.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν είναι όλα τόσο αθώα όπως τα παρουσιάζεις. Αυτός που θα φορέσει ένα μπλουζάκι του Che είναι κα αυτόματα συμπαθής με τον Castro και την επανάσταση στη Κούβα. Ο πάνκ, όπωσ λες, ή ο Χεβυ-μεταλάς δεν θα φορέσει Che t-shirt. Ο χαζοκομουνιστής(όχι ο έξυπνος..) στην Ελλάδα θα φορέσει Μαο."

Επίσης στην Ελλάδα κάποιοι φτιάξαν μπλουζάκια με τη Θάτσερ και το Ρήγκαν (.......), αλλά τελικά δεν τα φόρεσε κανείς (πόσο καθυστερημένοι είμαστε...).

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock