Σάββατο, Φεβρουαρίου 18, 2006

Βάζουν τα μωρά τους σε κλουβιά!!!

Έβλεπα πριν από λίγο τις ειδήσεις του Alpha. Ένα από τα θέματά τους ήταν μία αμερικανική εταιρεία πώλησης κλουβιών για παιδιά. Το site της εν λόγω εταιρείας, μαζί με τα "προϊόντα" της θα το βρείτε εδώ. Στο "αποκαλυπτικό" ρεπορταζ είχαν μεταξύ άλλων και τη γνώμη ενός κλινικού παιδοψυχολόγου του Αγία Σοφία, ο οποίος εξηγούσε πώς τα κλουβιά αυτά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία των παιδιών. Επίσης αναφέρθηκαν και οι εμπειρίες όσων γονέων έχουν χρησιμοποιήσει τα κλουβιά, όπου ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ατάκα "είσαι ένας αληθινός Αμερικανός ήρωας". Επισημάνθηκε επίσης ότι η τεχνική αυτή χρησιμοποιήθηκε πρώτα σε παιδιά στις χώρες του τρίτου κόσμου και αφού είδαν εκεί καλά αποτελέσματα ξεκίνησαν τώρα να την εφαρμόζουν και στην Αμερική.

Το πρώτο σχόλιο στα παράθυρα για το θέμα ήταν από μία "δημοσιογράφο" του Ελεύθερου Τύπου, η οποία κλασσικά αναφέρθηκε στην "Οργουελική κοινωνία στην οποία ήδη βρισκόμαστε", ότι έτσι θέλουν να δημιουργήσουν τους πολίτες του αύριο, πειθήνιοι και υπάκουοι στις εντολές της κάθε εξουσίας κ.ο.κ. Μαζί της συμφώνησε και ο Σπύρος Καρατζαφέρης ενώ ο Γιώργος Κύρτσος (που δυσκολευόταν να κρύψει το χαμόγελό του) απλά είπε ότι αν αυτές οι συμπεριφορές είναι αληθινές τότε είναι τελείως περιθωριακές, επισημαίνοντας ότι οι αμερικανοί είναι αρκετά αυστηροί σε αυτά τα θέματα, οπότε δεν πρέπει να φοβόμαστε για τη νέα γενιά αμερικανών πολιτών...

Οφείλω να ομολογήσω ότι προς στιγμήν μου φάνηκε αρκετά δελεαστικό να συνεχίσω το θέατρο του παραλόγου και να κάνω ένα ποστ όπου θα υπερασπιζόμουν αυτόν τον τρόπο ανατροφής για να δω πόσοι θα τσίμπαγαν. Ωστόσο άλλαξα γνώμη καταρχήν γιατί το αστείο μου φαίνεται πολύ κακόγουστο και επιπλέον με τρόμαξε η σκέψη να υπήρχαν χρήστες του διαδικτύου που θα πίστευαν αυτό το πράγμα. Δηλαδή πόσο μυαλό ακριβώς χρειάζεται για να καταλάβεις ότι η "εταιρεία" αυτή είναι φάρσα;

Δείτε τα κλουβιά καθώς και τα υπόλοιπα αξεσουάρ. Μα κάνει μπαμ ότι οι φωτογραφίες αυτές είναι photoshopped. Ποιος δημοσιογράφος της κακιάς ώρας έβγαλε αυτό το θέμα στον αέρα? Και αν το κανάλι πάρει ποτέ χαμπάρι το λάθος του θα το αναφέρει σε επόμενο δελτίο ή θα το αποσιωπήσει(άραγε)?

Για να το χάψεις αυτό πρέπει:
α. να έχεις μία τελείως στρεβλή αντίληψη του κόσμου. Οι σχολιασμοί των δημοσιογράφων (πέραν του Κύρτσου) ήταν παραλήρημα με την ιατρική έννοια του όρου.
β. να είσαι διαδικτυακά αναλφάβητος. Εδώ πήγες βρήκες πανεπιστημιακούς του Νοσοκομείου Παίδων για να το σχολιάσουν. Τόσο δύσκολο ήταν να το ψάξεις στο google? Νομίζω ότι χρειάζεται να στείλουμε ένα e-mail στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης με τη διεύθυνση του Museum of Hoaxes* μπας και γλυτώσουμε -έστω και από τη στοιχειώδη- παραπληροφόρηση...

*Μπορείτε να δείτε την καταχώρηση του μουσείου για το συγκεκριμένο θέμα εδώ.

20 σχόλια:

Sakis Rizos είπε...

Πάντως έχω δει κυρία να χρησιμοποιεί το baby leash σε μικρό παιδάκι. Go figure!

subterranean είπε...

Η πιθανότητα κάτι τέτοιου να είναι πραγματικό και ιδίως στην Αμερική είναι απειροελάχιστη. Η Πρόνοια του Παιδιού (Child Wellfare) είναι μια από τις πιο αυστηρές υπηρεσίες στις ΗΠΑ και ίσα-ίσα πολλές φορές οι αντιδράσεις της είναι υπερβολικές. Μάλιστα όταν ήμουν μικρός και μεγάλωνα στις ΗΠΑ η αγαπημένη απειλή των γονιών μου όταν δε σταμάταγα τη φασαρία ήταν ότι θα φωνάζαν την Πρόνοια να με μαζέψει!!
Δεν είχαν και άδικο, διότι και ένα απλό χαστούκι στα οπίσθια να δώσεις στο παιδί σου κινδυνευεις να κατηγορηθείς για κακοποίηση ανηλίκου (χωρίς καμία υπερβολή). Οι Αμερικάνοι είναι υπερευαίσθητοι σε σημείο βλακείας με το ζήτημα και είναι η τελεταία χώρα όπου κάτι τόσο κραυγαλέο όπως η φυλάκιση ενός παιδιού σε κλουβί να επιτρεπόταν!!
Από την άλλη εκείνη η φωτογραφία που έδειξαν με το παιδί τυλιγμένο ολόσωμα με κάποιο κάλυμμα θυμίζει το παραδοσιακό "φάσκιωμα" που ήταν παραδοσιακό στην Ελλάδα (και όχι μόνο) σις παλαιότερες γενιές.
Όπως και να έχει η κατάσταση δε νομίζω ότι θα ανακαλέσουν την είδηση ακόμη και αν αντιληφθούν το σφάλμα στο οποίο υπέπεσαν.

Υ.Γ. Έχω μια απορία. Όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν τον όρο "Οργουελιανή" ή "Οργουελική" κοινωνία, άραγε έχουν διαβάσει ποτέ κανένα βιβλίο του Orwell ; Απλά μου φαίνεται λίγο ειρωνικό οι ίδιοι που κάνουν τα πάντα για να παραπληροφορήσουν να δυσανασχετούν με την "υπάρχουσα" "Οργουελιανή" κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

χε,χε. Η κεντρική σελίδα τους έχει την ανακοίνωση
"Our company was featured on a Greek News program on 2/18. Thank you AlphaTV for your coverage."

Kensai είπε...

Θα ξεράσω...

Thrass είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Thrass είπε...

Ρε παιδιά, δε βγάζουμε καμιά "είδηση" ότι όποιος δουλεύει ευσυνείδητα παράγει κάποια ορμόνη που ελκύει το αντίθετο φύλο σε ανείπωτα σεξουαλικά όργια με το δουλευταρά κι όλες τους τις κολλητές, μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα στην Ελλαδίτσα μας;

Χαχαχαχα, ωχ...

Ποσειδών, είπε...

Περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα. Το εάν το συγκέκριμένο είναι αληθινή είδηση η όχι σίγουρα δεν θα το μάθεις με σιγουριά μέσα από το διαδύκτιο και το museum of hoaxes δεν μου δείχνει και σαν ένα site που κάνει έρευνα και παρουσιάζει σοβαρά αποτελέσματα. Εικασίες κάνει. Όσο για το baby leash τουλάχιστον εδώ στην Αγγλία είναι ένα πολύ συνηθισμένο ΘΛΙΒΕΡΟ φαινόμενο...

S G είπε...

χαχαχαχα προφανως ειναι φαρσα ρε παιδια, εδω οι τυποι πουλανε teenager cage για 17χρονους!!!

πραγματικα τρανταχτη αποδειξη του ποσο "εγκυρα" ειναι τα ελληνικα ΜΜΕ. αβαταρ προτεινω να κανουμε σύλλογη απο τετοιες καφριλες και να τις μζεψουμε σε ενα μνημειο της ελληνικης ανοησιας των ΜΜΕ.

σημαντικη ερωτηση βεβαια αυτη:
"Και αν το κανάλι πάρει ποτέ χαμπάρι το λάθος του θα το αναφέρει σε επόμενο δελτίο ή θα το αποσιωπήσει(άραγε)?"

θα ζητησουν συγγνωμη για τα καραγκιοζιλικια τους ή θα πρεπει το ΕΣΡ να τους επιβαλει μια προειδοποιηση πριν τα δελτια ειδησεων: "Τα νεα που θα παρακολουθησετε ειναι τραβηγμενα, κακοπαρουσιασμενα και συχνα αποκυημα της φαντασιας ενος κακοπληρωμενου ο-θεος-να-τον-κανει δημοσιογραφου."

Τωρα που το σκεφτομαι, ειναι εξαιρετικη ιδεα, να κανουμε εκστρατεια!

Ανδρέας είπε...

Το Μέγκα έδειξε επίσης το θέμα ισχυριζόμενο πως "έψαξε και για την αυθεντικότητα του site χωρίς όμως να καταλήξει κάπου σίγουρα". Είναι εντελώς ηλίθιοι στο Μέγκα.

Το site θα μπορούσε να χρησιμεύει στο να ψαρεύει άτομα τα οποία κακοποιούν τα παιδιά τους. Αν διαβάσετε το disclaimer:

By submitting your name, e-mail address, and any other personal information to BabyCage.net, you hereby grant BabyCage.net, subject to the
BabyCage.net Privacy Policy a royalty-free license to use and disclose this information, including but not limited to using and disclosing
such information in connection with periodic mailings to you about BabyCage.net products, services, and news ("Mailings"). The terms and
conditions of this Agreement shall apply to all such Mailings.

Ουσιασικά δηλ. σου λένε πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία σου όπως θέλουν, κανένα privacy. Θα μπορούσε να είχε στήσει το site η Πρόνοια για να βρεί (ηλίθιους) γονείς που κακοποιούν τα παιδιά τους. Κάτι ανάλογο κάνουν στην υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος: προσποιούνται τα παιδιά στα chat rooms για να εντοπίσουν παιδεραστές.

Μπορεί βέβαια να έχω και πολύ φαντασία....

Αταίριαστος είπε...

Συνήθως τα θέματα του Internet είναι αυτά που αναδεικνύουν τη βλακεία μερικών δημοσιογράφων σε όλο τους το μεγαλείο και κυρίως πόσο ψάχνουν αυτά που παρουσιάζουν. Θυμάμαι αυτό που αναφέρει ο Azrai για τις ιδιότητες του σπέρματος. Ο Αναστασιάδης είχε στείλει στον Καληδώνη έναν να τον ρωτήσει πώς έγινε και την πάτησε κι αυτός (αντί να ψάχνει μέρος να κρυφτεί) γελούσε ηλιθιωδώς και έλεγε: "Εγώ ξέρω ότι πολλοί άντρες πέρασαν καλά εκείνο το σαββατοκύριακο χάρη σε μένα".

Harry Peitsinis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Harry Peitsinis είπε...

Μια που αρχίσαμε να θυμίσω κι εγώ εκείνη την αλησμόνητη φωτογραφία του "εξωγήινου" που ειχε βγαλει το σκάι παλιά. Μάλιστα προς τιμή του γεγονότος προσκλήθηκαν και "βιολόγοι" για να τη μελετήσουν. Αν θυμάμαι καλά ο ένας είχε διακρίνει χαρακτηριστικά προσώπου, σωματική διάπλαση δίποδου και ιδίως, "εξωγήινα" αναπαραγωγικά όργανα (ολο στο σεξ το μυαλό μας!!!) .

Ενας επιστημων του πάνελ συμπέρανε εκστασιασμένος πως επρόκειτο για μέλος της αρχαίας υποθαλάσσιας φυλής των Τελχίνων...


Τελικά αποδείχτηκε πως ήταν ένα ταριχευμενο χέλι , από αυτά που πουλάν στα τουριστικά μαγαζάκια των νησιών....

Ανώνυμος είπε...

Biz για το baby leash ,ναι και στη Γερμανία είναι πολύ διαδεδομένο, δε σημαίνει όμως ότι οι γονείς το κάνουν από σαδισμό. Συμφωνώ όμως ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει.
Τώρα για το επίπεδο του Έλληνα δημοσιογράφου, τι να πεις τέτοιοι ηλίθιοι ήταν πάντοτε. Εγώ σε 30 δεύτερα το κατάλαβα ότι ήταν φάρσα. Από την αναφορά στο Alpha TV καταλαβαίνω ότι μάλλον Έλληνες το κατασκεύσαν το site ακριβώς επειδή περίμεναν ότι οι δημοσιογράφοι θα ψάρωναν. Αν διαβάζουν τους δίνω συγχαρητήρια.
Επίσης συγχαρητήρια και στο Thrass για την ιδέα του. Είμαι σίγουρος ότι θα έπιανε, άλλωστε ο Έλληνας για να γαμήσει μέχρι και τη δουλειά του θα έκανε (και αυτό το εννοώ). Εγώ λέω να φτιάξουμε μία ιστοσελίδα που να περιέχει απόρρητα στοιχεία της Αλ Κάιντα για επικείμενο βομβαρδισμό του Παρθενώνα.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να στείλουμε μερικά μέιλ στον Άλφα Τι Βι με λινκ σε αυτό το ποστ. Ίσως βάλουν λίγο μυαλό αλλά δεν το πολυπιστεύω, η βλακεία των "δημοσιογράφων" δεν έχει όρια.

avatar είπε...

Ενδιαφέρουσα η θεωρία σου Σπασίκλα.

S_G_ να την κάνουμε αυτή τη συλλογή! Επίσης δε θα ήταν καλή ιδέα αν μαζεύονταν μερικοί σοβαροί δημοσιογράφοι να φτιάξουν ένα site/blog που θα λέγεται π.χ. newswatch.gr, όπου θα εντοπίζονται και θα επισημαίνονται αυτά τα
ρεπορτάζ της πλάκας και αν χρειαστεί να καταγγέλονται στο ΕΣΡ!

Θα μπορούσαμε να το κάνουμε κι εμείς ως χομπίστες αλλά είμαστε ήδη πηγμένοι με το Rooster και κάποια soon to be announced projects και δεν έχουμε χρόνο να στήσουμε κάτι σοβαρό. Αν όμως το ξεκινούσαν κάποιοι επαγγελματίες, εμείς (τόσο οι "Κόκορες" όσο και πολλοί άλλοι bloggers είμαι σίγουρος) θα βοηθήσουμε στέλνοντας τέτοια θέματα. Όπως το φαντάζομαι οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν τοπικές "παραπληροφορήσεις" και από μικρότερα μέσα ενημέρωσης. Επομένως θα απαιτείται συχνά κάποιος έλεγχος της γνησιότητας της καταγγελίας, πράγμα που θα ήταν δύσκολο για εμάς να κάνουμε ως μη επαγγελματίες δημοσιογράφοι...

Επίσης συμφωνώ να στείλουμε e-mail στον Alpha. Ο ενημερωτικός τους τομέας χρησιμοποιεί αυτό το mail για επικοινωνία: news@alphatv.gr

Ανδρέας είπε...

Κάποιες blogger βέβαια είναι πολύ χειρότερες από τους δημοσιογράφους.

S G είπε...

Ωραια ωραια! ας κανουμε εδω για αρχη μια λιστα με τις ειδησεις-δρακους και οποτε βρουμε χρονο, φτιαχνουμε και σελιδα ή ακομα και βρισκουμε κανεναν να γυρισει κανα ντοκυμαντερ :-)

ΥΓ ψυχραιμια σπασικλα! μερικοι ανθρωποι εχουν μια ταση ακομα να πιστευουν οτι βλεπουν στην ΤιΒι. Αυτο πρεπει να σπασουμε!

Harry Peitsinis είπε...

"μερικοι ανθρωποι εχουν μια ταση ακομα να πιστευουν οτι βλεπουν στην ΤιΒι."

Διάολε το χειρότερο είναι ότι έχουν μια τάση να τρώνει ό,τι τους σερβίρουν ιδιως οταν βολεύει τις προκαταλήψεις και τα κολληματα τους (επι του προκειμενου, βγηκε και ολιγος αντιαμερικανισμος, αντιφιλελευθερισμος και λοιπά συνήθη)

Δοκιμάστε να βάλετε τη φραση baby cage hoax στο γκουγκλ και θαυμαστε την ηλιθια νοοτροπία χιλιάδων συμπολιτών μας που μασούν πρόθυμα και αναντίρρητα το τηλεοπτικό κουτοχορτο...

avatar είπε...

Διαβάστε και το σημερινό άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη για το θέμα.

GreekForum είπε...

Ο Μανδαβέλης με πρόλαβε. Κι εγώ είμαι της άποψης ότι αν έδειχνε κανείς στους τηλεδημοσιογράφους κάποια σελίδα με φάρσες αυτοί θα την χρησιμοποιούσαν και ως πηγή για νέα... ρεπορτάζ.

Η βλακεία των ελληνο-ΜΜΕδων ήταν η βασική πηγή έμπνευσης για το παλαιό (αλλά πάντα επίκαιρο :) )GreekForum (βέβαια Forum δεν έγινε ποτέ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Όσο για την επίδραση αυτών των φαρσών προβληματιζόμουν πρόσφατα. Δεν έχει να κάνει μόνο με την τηλεόραση δυστυχώς.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock