Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2006

Λέσχη προβληματισμού και δράσης για την αισθητική βελτίωση της Αθήνας

Η αισθητική της Αθήνας μας έχει απασχολήσει συχνά εδώ στο rooster. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα: (1), (2) , (3), (4), (5), (6)

Έπεσε λοιπόν στην αντίληψή μου μία ιστοσελίδα που θα ενδιαφέρει πιστεύω πολλούς από εμάς. Η ιστοσελίδα της ομάδας μπλάνκο, μίας λέσχης φιλίας, προβληματισμού και δράσης για την αισθητική βελτίωση της πόλης των Αθηνών. Μία πολύ ωραία προσπάθεια που αξίζει την υποστήριξη και τη συμμετοχή μας!

5 σχόλια:

Greg είπε...

Κομμάτι της αισθητικής βελτίωσης είναι και η μείωση της ηχορύπανσης! Μηχανές, φωνάρες και ντούπου, ντούπου που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την μορφή "καταιγίδας". Έχω προσπαθήσει ανεπιτυχώς στο παρελθόν να βρώ τρόπους αντίδρασης ειδικά σ' αυτόν τον τομέα και δεν τα κατάφερα!
Έχει κανείς καμμιά ιδέα αντίδρασης πρίν φλιππάρουμε όλοι με τα αγενή κουφάλογα που μας περιβάλλουν;

S G είπε...

υπαρχουν αρκετοι νομοι για την ηχορυπανση, εφαρμογη δεν υπαρχει οπως παντα. Ας πουμε τα καταραμενα μηχανακια που κανουν περισσοτερο θορυβο απο ενα παντσερ, απαγορευονται (βασικα οι εξατμισεις τους επιτρεπονται μονο σαν "αγωνιστικες")

τι μπορουμε να κανουμε? να πιεζουμε για εφαρμογη!

η ομαδα μπλανκο ειναι ας πουμε μια καλη αρχη οπως και αλλες πρωτοβουλιες οπως η πεζη (www.pezh.gr) για τα δικαιωματα των πεζων κτλ

Το μονο μου προβλημα με τις λιγες πρωτοβουλιες που υπαρχουν ειναι οτι συχνα δεν προτεινουν πρακτικες λυσεις, δεν αναζητουν την αιτια των προβληματων. Αυτο ειναι κατι που προσπαθουμε εμεις να κανουμε, για παραδειγμα με τα αρθα που παρεθεσε ο αβαταρ. Ο σκοπος δεν ειναι μονο να γκρινιαξουμε, αλλα να δειξουμε και τι μπορει να βελτιωθει...

xpan είπε...

Η Αθήνα χρειάζεται επειγόντως βελτίωση, το έχουμε πει πολλάκις. Greg, θα συμφωνήσω άπειρα με το σχόλιό σου. Βέβαια θεωρώ πως υπάρχει ένα είδος πυραμίδας προβλημάτων μέχρι να φτάσουμε να λύσουμε το πρόβλημα της ηχορύπανσης.

Εμείς ως Αθηναίοι δεν έχουν λύσει βασικά προβλήματα της Αθήνας όπως τα πεζοδρόμια και οι πεζόδρομοι, η καθαριότητα, το πράσινο, η ανακύκλωση, κλπ. Ξεκινώντας απο τα βασικά σιγά σιγά θα φτάσουμε και στο θέμα της ηχορύπανσης που είναι τεράστιο Αθηναϊκό πρόβλημα κατα τη γνώμη μου.

Ανώνυμος είπε...

IPARHEI ELPIDA GIA TOYS DI8EN A8INAIOYS. GYRISTE OLOI STA XORIA SAS!!
MONO OI VEROI ATHINAIOI NA MEINOYME STIN ATHINA KAI OLA PALI 8A GINOYN OPOS PROTA!

Kensai είπε...

Σιγά ρε «Βέρε Αθηναίε»...
Έχω τη γνώμη πως αν έφευγε μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα παρακαλούσες στο λεπτό να γυρίσει πίσω!

Η Αθήνα του σήμερα είναι όμορφη και άσχημη απ'τον ίδιο το γιγαντισμό της. Αυτοί που αναπωλούν την Αθήνα του 1900 ή του 1950 θα πρέπει να κάνουν συγχρόνως ένα reality check αν όντως θέλουν μια Αθήνα μεγάλο χωριό ή μια Αθήνα μητρόπολη.

Όπως λέει και το λαϊκό αφόρισμα τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους. Με άλλα λόγια, οι ίδιοι οι πολίτες με πρωτοβουλίες όπως αυτή της ομάδας μπλάνκο θα πρέπει να δώσουν τις λύσεις στη συμβίωση σε μια μεγάλη και δύσκολη πόλη όπως η Αθήνα.

Αν κοιτάει ο καθένας την πάρτη του στο τέλος θα γίνει αφόρητη η συμβίωση.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock