Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2006

Καταδικασμένοι ερήμην

Οι ισλαμοφασίστες έχουν καταδικάσει ερήμην, στο δικαστήριο του φονταμενταλιστικού παραλογισμού, το σύνολο των κοινωνίων μας, όχι κάτι που έκαναν κάποιοι συγκεκριμένοι ανθρωποι αλλά γι’αυτό που είμαστε όλοι (οι περισσότεροι δηλαδή), για το πώς ζούμε και για το πώς ορίζουμε τις κοινωνίες μας. Δεν χρειάζεται καμία άλλη δικαιολογία για αυτούς. Μας έχουν τοποθετήσει στο ιδεολογικό προκρούστειο κρεβάτι τους, έτοιμοι να κόψουν ότι δεν ταιριάζει απόλυτα στον πνευματικό τους μεσαίωνα.

Η επίθεση στην Δανία είναι μια επίθεση στον πυρήνα των αξιών του δυτικού κόσμου όπως διαμορφώθηκαν με την Μεταρρύθμιση, τον Διαφωτισμό, την Βιομηχανική Επανάσταση και με τους αγώνες ενάντια στους ολοκληρωτισμούς της Καθολικής Εκκλησίας, του δεσποτισμού, του φασισμού και του κομμουνισμού. Της ελευθερίας της ατομικής έκφρασης, της προστασίας της ελευθεροτυπίας, του σεβασμού της ιδιωτικότητας, του περιορισμού της παρέμβασης του κράτους, της ανεξιθρησκείας, του χωρισμού κράτους-εκκλησίας και της εξάλειψης του κοσμικού πολιτικού ρόλου της οργανωμένης θρησκείας κτλ

Για όποιον νομίζει ότι δεν θα μπορούσε να είναι η δική μας σημαία η επόμενη στη θέση της δανέζικης ή ότι η χώρα μας δεν δίνει αφορμές για την ισλαμική τρομοκρατία απλά να θυμίσουμε την στηριξή μας στην γενοκτονία των μουσουλμάνων της Βοσνίας και του Κοσόβου, την μη ύπαρξη ή δημιουργία τζαμιών στην Αττική, τις ακραίες αντιμουσουλμανικές θέσεις μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας λόγω ταύτισής του ισλαμισμού με την Τουρκία, τις υπερβολές των Ελλήνων ορθοδοξομουλάδων, την χρήση της βάσης της Σούδας από τις ΗΠΑ, το ότι είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ κτλ κτλ. Εδώ καίνε πρεσβείες για γελοιογραφίες:



Πάντως το όλο ζήτημα θέτει το ερώτημα μέχρι που εκτείνεται η ελευθερία του λόγου το οποίο είχαμε συζητήσει παλιότερα με άλλη αφορμή.

Από το www.in.gr:
Οργισμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ σημειώθηκαν την Κυριακή στη Βηρυτό, κατά τη διάρκεια των οποίων πυρπολήθηκε το προξενείο της Δανίας και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 28 άτομα σε συγκρούσεις με τις αρχές. Η Δανία καλεί τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν το Λίβανο. Χιλιάδες διαδηλωτών, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν πράσινες ισλαμικές σημαίες, συγκεντρώθηκαν γύρω από φλεγόμενο κτίριο και φώναζαν θρησκευτικά συνθήματα. Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Reuters, κάποιοι είχαν ανέβει σε ένα από τα οχήματα της πυροσβεστικής το οποίο κατέστρεψαν προκειμένου να αποτρέψουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές εάν το κτίριο του προξενείου ήταν άδειο της στιγμή του επεισοδίου. Σύμφωνα όμως με τις εφημερίδες του Λιβάνου, οι Δανοί διπλωμάτες αναχώρησαν από τη Βηρυτό το βράδυ του Σαββάτου, μετά την πυρπόληση των πρεσβειών της Δανίας και της Νορβηγίας στη Δαμασκό της Συρίας. Το Σάββατο Σύριοι διαδηλωτές έβανα φωτιά στις πρεσβείες της Δανίας και της Νορβηγίας στη Δαμασκό. Επίσης προκάλεσαν ζημιές στην πρεσβεία της Σουηδίας και επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο της γαλλικής διπλωματικής αποστολής, αλλά δεν τα κατάφεραν.

5 σχόλια:

gb είπε...

H υπόθεση ομοιάζει όλο και περισσότερο με την ιστορία του Βολταίρου στο βιβλίο
"οι Δύο Πέρσες" σε ένα ταξίδι τους στο Παρίσι και του ιθαγενή φύλαρχου που αποκαλούσε τους άγνωστους Ευρωπαίους "ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ" ,
αλλά και τον ΛΟΥΣΙΑ, τον Ηπειρώτη όταν πρωτοαντίκρυσε τους παράξενους Αθηναίους.
ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ τη Δανία με τις Γελοιογραφίες και τη Σκανδιναυία με την Ελλάδα ?
Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφα ?
Είναι ίδια η γεωπολιτική θεση και ιστορία μας με την ειρήνη στη Μέση Ανατολή; εκεί πέρα βρέχει, τις γελοιογραφίες τίς τυπώνουν εκεί και τίς αγοράζουμε εδώ, ακριβά.
Οσο για τα όρια της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΑΠΕΡΙΌΡΙΣΤΑ όμως δεν εκτείνονται,
είναι απεριόριστη η άσκηση τους
ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΟΟΎΝ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.

gb είπε...

βλ. και τοθέτηση,
ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ


http://www.bulls.gr/read_op.php?m=2,13&oid=1421

pinky and the brain είπε...

"We don't make a distinction between civilians and non-civilians, innocents and non-innocents. Only between Muslims and unbelievers. And the life of an unbeliever has no value. It has no sanctity."

Omar Bakri Muhammad sums up the world of the Islamist savages

gb είπε...

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΜΗ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ.
Παράτα τον φανατικό Ομάρ και ασχολήσου με τα θύματα του Ισλαμιστές και Χριστιανούς κ.ά,

Ανώνυμος είπε...

Μα νομίζω ότι ο φανατισμός δεν έχει καμία σχέση με τη λογική, είναι αυτονόητο. Μήπως αυτοί που έκαιγαν το βιβλίο μ^ν το είχαν διαβάσει; Μήπως αυτοί που επιτέθηκαν στο προξενείο της Δανίας είχαν δει τα επίμαχα σκίτσα;
Οι Τζιχάντ (βάζω πληθυντικό για να αναφερθώ σε όλα τα τέτοιας μορφής γεγονότα) είναι αποτέλεσμα της χαλιναγώγησης των αφελών από συγκεκριμένα κέντρα εξούσίας. Οι ίδιοι οι ιερείς του Ισλάμ, επιδιώκουν το λαό τους να ζει στο σκοταδισμό, αποκομμένος από τους αλλόθρησκους ,αμόρφωτος και απαίδευτος. Αυτοί είναι οι ίδιοι που δεν αφήνουν ουσιαστικά τους Άραβες να ανεβάσουν το επίπεδο ζωής τους με την υπόσχεση του μεταθανάτιου παραδείσου.
Λίγο πολύ αυτά που έκαναν οι Ρωμαιοκαθολικοί το Μεσαίωνα, οι Ορθόδοξοι επί Βυζαντίου κλπ κλπ

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock