Παρασκευή, Ιανουαρίου 05, 2007

Το μικρο μας σεμιναριο - η μερα μετα

Λοιπον θα ηθελα να ευχαριστησω οποιον ηρθε στο σεμιναριο θεωριας παιγνιου, περασα θαυμασια και το επιπεδο των συνομιλητων ηταν να πω την αληθεια υψηλοτερο του αναμενομενου, παρα την απωλεια βασικων παικτων. Λυπαμαι μονο που δεν μπορεσαμε να πιουμε αλκοολ μετα (αλκοολ και αντιβιοτικα για μενα δεν αναμιγνυονται ωραια). Το φαϊ παντως ηταν καλο για οσους ηρθαν!

Δυστυχως βιντεο δεν φτιαξαμε, αλλα για οποιον θελει υπαρχει η παρουσιαση σε ppt (power point) εδω (δεξι κλικ/αποθηκευση αν θελετε να το εχετε στον σκληρο σας).

Φυσικα οπως ειπα και προφορικα ειμαι ανοιχτος για ολες τις παρατηρησεις σας, ειτε εδω ειτε μεσω μεηλ (ιδιαιτερα θα ηθελα να ξερω αν υπαρχει ενδιαφερον για δευτερο μερος, τι σας αρεσε τι δεν σας αρεσε και ποιος προσφερεται για δικη του παρουσιαση). Και βεβαια οποιος δεν ηρθε αλλα εριξε μια ματια στην παρουσιαση και εχει καποιο σχολιο, επισης ευπροσεκτο. Αντε και να επαναληφθει, ισως με καποιον πιο αξιο ομιλητη (σειρα εχουν οι νομικαριοι!)...

6 σχόλια:

MetroGuardian είπε...

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα slides της παρουσιάσης.

Συμφωνώ ιδιαίτερα με μια από τις τελευταίες προτάσεις.
"Νησίδες Αριστείας"

Είναι τρομερό πόσο διαβρωτική επίδραση μπορούν να έχουν για το σύστημα όταν εμφανίζονται. Για το λόγο αυτό και τα περισσότερα ολοκληρωτικά κράτη φρόντιζαν να εξαφανίζουν τελείως τους όποιους αντιφρονούντες με ιδιαίτερο ζήλο.

Kensai είπε...

Σωτήρη, συγχαρητήρια και μόνο για την προσπάθεια! Χρειάζονται τέτοιες πρωτοβουλίες αποσαφήνισης βασικών εννοιών για το ευρύτερο κοινό.

Θερμή παράκληση την επόμενη φορά που θα το οργανώσετε να υπάρχει και βιντεοσκοπημένο ή ηχογραφημένο υλικό γι'αυτούς που δε μπορούν να είναι εκεί με την φυσική παρουσία τους.

S G είπε...

ναι μωρε κενσαϊ κριμα που δεν ησουν, αναφερθηκαμε και λιγο σε νευρολογια και δεν θα μας εβλαπτε η παρουσια ενος ειδικου :-) δυστυχως βιντεοκαμερα δεν μπορεσα να προμηθευσω γιατι ενω την ειχα κανονισει ημουν αρρωστος τρεις μερες και δεν μπορουσα να παω να την παραλαβω! αντε στην χειροτερη να κανουμε μια συναντηση στην θεσσαλονικη.

τζων ετσι λεω και γω, οι νησιδες ειναι μια λυση που μπορει να δουλεψει καλα στην Ελλαδα. Αν εχεις αλλα σχολια θα χαρω να τα λαβω και φυσικα εισαι ευπροσδεκτος στην επομενη συναντηση μας!

Ανώνυμος είπε...

..τελών εν γνώσει της βλακείας που έκανα και δεν ήρθα, θα ήθελα πρώτα απ' όλα να σας ευχηθώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, και φυσικά να σταθώ στο θέμα των "νησίδων αριστείας" το οποίο, λες και ενστικτωδώς με λυσσαλέο τρόπο πολεμούν οι εκπρόσωποι του συστήματος γιατί γνωρίζουν ότι φέρνει ουσιαστικές ανατροπές όταν γίνεται νόρμα...

Θα αναφερθώ σε κάτι που μου έκανε εντύπωση, και είναι φυσικά μέσα στα πλαίσια των ενδιαφερόντων μου όπως τα ξέρετε.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένα έντυπα του "προοδευτικού χώρου" (εν πολλοίς ορθά ως προς το τυπικό σκέλος) για μήνες επεσήμαναν ότι το γνωστό "the mall" έχει χτιστεί παράνομα (και στο κάτω-κάτω οτιδήποτε μεγαλύτερο από κοτέτσι είναι παράνομο στην Αθήνα των ιδεοληψιών μας με τους ασφυκτικά γελοίους και ισοπεδωτικούς νόμους που έχουμε) εν τούτοις το συγκρότημα δέχτηκε 13 εκατομμύρια επισκέπτες, τους πρώτους 12 μήνες της λειτουργίας του, παραπλήσιους σε αριθμό δηλαδή με την κίνηση του "Ελευθέριος Βενιζέλος". Αυτό κάτι δείχνει…

Επίσης γράφω σε άλλο post, αντικρούοντας τη θεωρία ότι "δεν χρειάζεται άλλους ποιοτικούς χώρους γραφείων η ψωροκώσταινα πια, δεν έχουμε τέτοιο μέγεθος εταιρικής αγοράς για τέτοια ανοίγματα":

"Απλά αναρωτιέμαι: Αν χτιστούν ένα-δυο κτίρια των 40 ορόφων με κάποια πρωτοποριακή “σέξι” αρχιτεκτονική, με κάποιο ξενοδοχειάκι, κάποιο εμπορικό κεντράκι, κάνα-δυο κινηματογράφους και κανένα παρκινγκακι των 5000 θέσεων, είμαστε τόοοοσο σίγουροι ότι κάποιες εταιρείες που… δεινοπαθούν σε ακατάλληλα κτίρια στην Μιχαλακοπούλου, την οδό Παραδείσου του Αμαρουσίου, και τρέχα γύρευε που αλλού, νομίζετε ότι αυτοί δεν θα… τρέξουν αν δουν κάτι καλύτερο;" .

Οι νησίδες αριστείας αποτελούν πιθανότατα ένα θετικό "ελκυστή" που θα λέγαμε και στη θεωρία του χάους. Μια νησίδα επιρροής που αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο κοινωνικής και αστικής ανάταξης.

...όλα αυτά βέβαια είναι "brain surgery" και "rocket science" για το κατεστημένο του "διαμπερούς" και των οικοπέδων "φιλέτων" που σχεδόν διαφεντεύουν με ιδιότυπο τρόπο την εξέλιξη του αστικού χώρου στη χώρα μας.

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Στενοχωρήθηκα πολύ που έχασα το σεμινάριο του Σωτήρη, έμαθα ότι η συζήτηση ήταν ζωηρή και ενδιαφέρουσα. Ελπίζω όντως να συνεχίσουμε με το Volkshochschule και αν υπάρχη κανείς ενδιαφερόμενος για μια εισαγωγή στο Γενικό Ποινικό δηλώνω πρόθυμος να την αναλάβω.

S G είπε...

αν περιμενετε μεχρι το Πασχα ας πουμε θα ειμαι και γω εκει! Και πλακα πλακα θυμηθηκα τωρα που ειπες Volkshochschule οτι το παλιο μου σχολειο εχει εναν τετοιο θεσμο, θα μπορουσα ισως να αιτηθω να κανουμε εκει τις συναντησεις μας!

γμ πλακα πλακα περασα απο το μωλ και σκεφτομουν ακριβως αυτο... πως τολμανε να το παιζουν μερικοι δυσκολοι και να το βριζουν οταν εχει 5 φορες περισσοτερους επισκεπτες απτην Ακροπολη! Αχρηστο ηταν? Ή μηπως απλα τα κολληματα στην Ελλαδα δεν εχουν τελειωμο? τεσπα, οι νησιδες αριστειας ειναι μια πολυ καλη ιδεα νομιζω και λεω να γραψουμε ενα ολοκληρωμενο αρθρο σχετικα, ισως και να αφιερωσουμε και μια παρουσιαση...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock