Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2007

Ανακοίνωση του ΕΠΣΕ

Από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι λάβαμε την παρακάτω δήλωση την οποία αναδημοσιεύουμε για ενημέρωση και διάλογο:

Καταγγελία Νίκου Δήμου: Η «Ελευθεροτυπία» παραπληροφορεί!

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) επισημαίνει σημερινή δημόσια καταγγελία του Νίκου Δήμου κατά της «Ελευθεροτυπίας» για παραπληροφόρηση σε βάρος του. Για λόγους πληρότητας αναφέρεται πως σε επισήμανση για το πλαστό κείμενο της «Ε» στην ιστοσελίδα http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=638290 αναφέρθηκε πως ακολούθησε και δημοσίευση συγχαρητήριας επιστολής στο Νίκο Δήμου («Ε» 18/1/07 http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=18.01.2007,id=11214420) για το πλαστό κείμενο παρά την προηγηθείσα διευκρινιστική επιστολή του Νίκου Δήμου στο Σεραφείμ Φυντανίδη, ενισχύοντας την εντύπωση για εσκεμμένο διασυρμό του συγγραφέα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
email: office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/

Διαβάστε:
http://www.indymedia.org/el/2007/01/878822.shtml
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=10.01.2007,id=21217076

48 σχόλια:

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Χα, χα χα !
Ο κύριος Ν. Δήμου έπαθε αυτό ακριβώς που έπαθε η Μακεδονία με την λεγομένη Μακεδονία. Αλλά η αντίδρασή του ήταν διαφορετική απ' αυτήν που συνιστά στην Ελλάδα. Πού είναι η ψυχραιμία ; Στο τέλος, τέλος ίσο δικαίωμα στο όνομα Ν. Δήμου με ΤΟΝ κύριο Ν. Δήμου έχει κάθε άλλος που φέρει αυτό το όνομα από την γέννησή του ή κατ' επιλογήν του.
Δηλαδή ο κύριος Δήμου με το παράδειγμά του συνιστά στην Ελλάδα να στείλει σύντομη σημείωση στους διεθνείς οργανισμούς και να ζητά να διευκρινίζουν όποτε γίνεται λόγος για Μακεδονία ότι δεν πρόκειται για ΤΗΝ Μακεδονία, αλλά για συνωνυμία. Και αν δεν το κάνουν, να θεωρήσει η Ελλάδα αυτήν την παράλειψή τους σκόπιμο διασυρμό.
Το ωραίο της υποθέσεως είναι ότι στο αλλαλούμ εμπλέκονται και άλλοι φάροι της αυτοαποκαλουμένης ελεύθερης ενημέρωσης, όπως η Ελευθεροτυπία και το Ελληνικό, λεγόμενο, Παρατηρητήριο (όχι Παραρατηρίο, όπως γράφει το πρώτο ποστ του μπλογκ) των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Αυτό το τελευταίο πώς κόλλησε στην υπόθεση ;

Nikos Dimou είπε...

Χθες η Ελευθεροτυπία αναγκάστηκε να δημοσιεύσει - μετά από 12 ημέρες! - την διάψευση μου.

Και ενώ η διάψευση είχε πάει από την πρώτη μέρα και είχε επιδοθεί στον αρμόδιο συντάκτη - ενδιάμεσα δημοσίευσε και συγχαρητήρια επιστολή ανγνώστου, προς τον "πνευματικό άνθρωπο" Ν. Δήμου - εν γνώσει της ότι ουδείς πνευματικός άνθρωπος αλλά ο ψευδώνυμος "Ν. Δήμου" είχε γράψει την επιστολή.

Και μόνο από αυτό προκύπτει πως όλη η δουλειά ήταν στημένη.

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Διερωτώμαι κύριε Δήμου εάν θα έπρεπε να είχατε ακολουθήσει την συμβουλή του πατέρα σας, όπως, τουλάχιστον, την περιγράφετε στο βιβλίο σας «Από την Μιχαήλ Βόδα στην Σύρου» : Δήμου υπάρχουν πολλοί, Δήμος μόνον ένας ! Αν είχατε υιοθετήσει την εκδοχή του ονόματος «Ν. Δήμος», θα ήταν πιο πιστευτή η καταγγελία σας για συνωμοσία.
Πάντως το στοίχημα cockup εναντίον conspiracy πρέπει πάντοτε να πληρώνει περισσότερα από 20 προς 1, υπέρ του cockup, φυσικά.
Και δεν δίνετε και κανένα κίνητρο για την συμπεριφορά της Ελευθεροτυπίας. Έχει τίποτε προηγούμενα μαζί σας ο υπεύθυνος για τις επιστολές αναγνωστών. Είναι, μήπως, εγκάθετος του ΛΑΟΣ μέσα στην προοδευτική εφημερίδα, μήπως προβοκάτορας ;
Κατανοώ ότι αισθάνεσθε άσχημα. Κάπως έτσι αισθανόμαστε κι εμείς οι νυχτωμένοι όταν γράφετε αυτά που κάνουν «σκουπίδι» την «μάνα» μας «Μακεδονία». Για παρηγορία υμών και ημών οι στίχοι του Αλεξανδρινού :

Η Μάχη της Mαγνησίας
Καβάφης Κ. Π.

Έχασε την παληά του ορμή, το θάρρος του.
Του κουρασμένου σώματός του, του άρρωστου

σχεδόν, θάχει κυρίως την φροντίδα. Κι ο επίλοιπος
βίος του θα διέλθει αμέριμνος. Aυτά ο Φίλιππος

τουλάχιστον διατείνεται. Aπόψι κύβους παίζει·
έχει όρεξι να διασκεδάσει. Στο τραπέζι

βάλτε πολλά τριαντάφυλλα. Τι αν στην Μαγνησία
ο Aντίοχος κατεστράφηκε. Λένε πανωλεθρία

έπεσ’ επάνω στου λαμπρού στρατεύματος τα πλήθια.
Μπορεί να τα μεγάλωσαν· όλα δεν θάναι αλήθεια.

Είθε. Γιατί αγκαλά κ’ εχθρός, ήσανε μια φυλή.
Όμως ένα «είθε» είν’ αρκετό. Ίσως κιόλας πολύ.

Ο Φίλιππος την εορτή βέβαια δεν θ’ αναβάλει.
Όσο κι αν στάθηκε του βίου του η κόπωσις μεγάλη,

ένα καλό διατήρησεν, η μνήμη διόλου δεν του λείπει.
Θυμάται πόσο στην Συρία θρήνησαν, τι είδος λύπη

είχαν, σαν έγινε σκουπίδι η μάνα των Μακεδονία.—
Ν’ αρχίσει το τραπέζι. Δούλοι· τους αυλούς, τη φωταψία.

cyberdustz είπε...

Ενώ στο indymedia ο Ν. ΔΗΜΟΥ δηλώνει ότι δεν γνώριζε για την επιστολή στην Ελευθεροτυπία (κατά λέξει «Όχι έτσι. Ποιος σας είπε πως διαβάζω κάθε μέρα την "Ε";»), εδώ διαβάζω ότι την διαμαρτυρία την έστειλε έγκαιρα (αυθημερόν?) στην Ελ. Και αυτή άργησε 12 μέρες να την δημοσίευση. Τελικά τι ισχύει? Όπως αναφέρθη προηγουμένως, ο καθένας που φέρει το όνομα Ν. Δήμου έχει και το δικαίωμα να υπογράφει έτσι, όπως και να δέχεται τα συγχαρητήρια για την ορθότητα των απόψεων του. Δεν έχει το μονοπώλιο του ονόματος ο Ν. Δήμου. Ούτε είναι αυτός ο μόνος που δικαιούται να τον αποκαλούν «πνευματικό άνθρωπο». Ποτέ μου δεν κατάλαβα τον προσδιορισμό «πνευματικός άνθρωπος». Όλοι είμαστε άνθρωποι, και το ίδιο ισχύει για το «πνευματικός». Διαφορετικά, Εμείς οι υπόλοιποι δηλαδή τι είμαστε, «άνθρωποι του κώλου»? Η απορία που έχουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι (πραγματικοί) πνευματικοί άνθρωποι μένει αναπάντητη: Γιατί δεν υπάρχει η διάψευση στο www.ndimou.gr ??? (Όχι, ΝΔ, μην απαντήσεις)

Roark είπε...

Δεν θα ήθελα να πιστεύω ότι κανένας Ν.Δήμου (το Ν. μπορεί να είναι πολλά ονόματα) από τους πολλούς που υπάρχουν (ρίχτε μια ματιά στον τηλεφωνικό κατάλογο) απαιτεί το μονοπώλιο της χρήσης του ονόματος αυτού. Όλοι οι Ν.Δήμου έχουν δικαίωμα να υπογράφουν έτσι.

Εφόσον όμως αυτό δημιουργεί παρανοήσεις θα έπρεπε η εφημερίδα να είναι πιο άμεση στις διευκρινήσεις.

cyberdustz είπε...

Το ίδιο όταν ο (όποιος!!!) Νίκος Δήμου στέλνει επιστολές να διευκρινίζεται απαραιτήτως ότι δεν πρόκειται για τον Νίκο Δήμου από την Καλαμπάκα ή τον Σουφλιότη. Όταν ένας αστυνόμος κοιτά την ταυτότητα, ή κάποιος κάνει αίτηση δανείου, γίνεται αυτή η διευκρίνιση εκατέρωθεν? ΧΑΧΑΧΑ (Αλήθεια, που κολλάει αυτό το ΕΠΣΕ στην όλη υπόθεση, ανέλαβε μήπως δικηγόρος κατήγορου?) (Σόρρυ για το γέλιο, αλλά βλέπετε η όλη ιστορία είναι για γέλια.)

Ανώνυμος είπε...

@ cyberdyst

Θα είχατε την καλωσύνη χωρίς να διακόψετε το γέλιο σας να τα εξηγήσετε όλα αυτά και στους κάτωθι επίσης καλοπροαίρετους κυρίους Εδω?

Roark είπε...

Αν, αντίστοιχα, μια εφημερίδα δημοσίευε ένα κείμενο του γνωστού συγγραφέα Ν.Δήμου χωρίς κανένα άλλο προσδιοριστικό που να κάνει την υπογραφή του μοναδική, ώστε να αντιστοιχεί σε αυτόν και μόνο και να μην δημιουργούνται παρανοήσεις, τότε προφανώς θα έπρεπε να δημοσιεύσει και την επιστολή του Ν.Δήμου από την Καλαμπάκα ή το Σουφλί.

cyberdustz είπε...

Πολύ καλή ιδέα. Από σήμερα και στο εξής θα υπογράφω ως «πνευματικός άνθρωπος». Αν πάλι βρεθούν καμιά δεκαριά ή και χιλιάδες άλλοι πνευματικοί άνθρωποι, τι πιο ωραίο, αν μη τι άλλο θα ανεβεί το πολιτιστικό επίπεδο του μέσου Έλλήνα κατακόρυφα. Θα βρίσκομαι σε καλύ παρέα.

cyberdust
(άνθρωπος του πνεύματος, (αλλά και της σαρκικής υπόστασης))

Nikos Dimou είπε...

α) Διευκρίνηση: η επιστολή που δεν είχα δει εγκαίρως - διάβαζετε προσεκτικά! - είναι η δεύτερη (των συγχαρητηρίων) και όχι η πρώτη. Για την πρώτη εστάλη αυθημερόν διάψευση.

β) Δεν μου εξήγησε κανείς γιατί δημοσιεύτηκε αυτή η δεύτερη επιστολή εφόσον είχε πάει ήδη η διάψευση.

γ) το ότι υπάρχει πρόβλημα φαίνεται και από σημερινό (23.1.) δημοσίευμα της "Ε":

"Παρακαλείται ο κ. Ν. Δήμου, (όχι ο γνωστός συγγραφέας) επιστολή του οποίου δημοσιεύθηκε στην «Ε» στις 10.1.2007, να επικοινωνήσει με τη στήλη (210-9296209)".

Καταλαβαίνετε γιατί;

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι απλά.

Στις 10.01 εμφανίζεται το κείμενο κάποιου Ν. Δήμου στην "Ε".

Στις 11.01 ο συγγραφέας κ. Ν. Δήμου στέλνει διευκρινιστική επιστολή στην "Ε" πως δεν πρόκειται για δικό του κείμενο.

Στις 18.01 η "Ε" δημοσιεύει συγχαρητήρια επιστολή αναγνώστη ο οποίος πίστεψε πως ο Ν. Δήμου της 10.01 είναι ο γνωστός συγγραφέας.

Στις 21 ή 22 Ιανουαρίου ο συγγραφέας κ. Ν. Δήμου καταγγέλει την σύγχυση στο ΕΠΣΕ και στις 22.01 η "Ε" δημοσιεύει επιτέλους την απαραίτητη διευκρίνηση.

Στο μεταξύ έχει προηγηθεί μπέρδεμα: οι λιγότερο ψαχμένοι αναγνώστες μένουν με την εντύπωση πως ο συγγραφέας κ. Ν. Δήμου άλλαξε θέσεις για το Μακεδονικό, ενώ οι πιο ψαχμένοι εικάζουν πως πρόκειται για συνωνυμία μιας και είναι γνωστή η ιδεολογική συνέπεια του συγγραφέα.

12 μέρες για μια διευκρίνηση είναι πολλές και γι αυτό ο κ. Δήμου μιλάει για στημένη δουλειά. Από την άλλη, 12 μέρες δεν είναι τίποτα δεδομένης της Ελληνικής παραγωγικότητας και της ποιότητας του Τύπου.

Διόλου απίθανο η συγχαρητήρια επιστολή να δημοσιεύτηκε πριν δει ο αρμόδιος συντάκτης την διευκρινιστική επιστολή του συγγραφέα. Συμβαίνουν αυτά κι όπως παρατηρεί νομίζω ο Γ. Γεωργανάς, η "Ε" δεν είχε δα και κανένα κίνητρο να σπιλώσει την ιδεολογική συνέπεια του κ. Ν. Δήμου.

ληρ - ο δραμινός

Nikos Dimou είπε...

@ληρ

Δεν νομίζετε ότι είναι πολλές οι συμπτώσεις;

Ο υπεύθυνος αλληλογραφίας είναι ένας.

Η διάψευσή μου του δόθηκε στα χέρια του ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ (10.1).

Η επιστολή συγχαρητηρίων δημοσιεύθηκε στις 18.1.

Άρα...

Λέτε: "η "Ε" δεν είχε δα και κανένα κίνητρο να σπιλώσει την ιδεολογική συνέπεια του κ. Ν. Δήμου".

Κι εγώ δεν φαντάζομαι πως η "Ε" είχε τέτοια προθεση. Πιθανόν όμως μερικά άτομα να είχαν αυτό το κίνητρο και η "Ε" να έπεσε θύμα τους.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δήμου, βλέπω τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Η επιστολή σας παραδόθηκε στον συντάκτη αυθημερόν. Ποιός σας λέει όμως πως ο άνθρωπος την διάβασε αμέσως; Δεν αποκλείεται δηλαδή κάπου να παράπεσε και να την αμέλησε δίχως, όμως, δόλο; Και μόνο όταν έγινε το μπάχαλο με τη ΕΠΣΕ να αναρρωτήθηκαν στην Ε τι ακριβώς συνέβει, να βρήκαν τν επιστολή σε μια στοίβα, και να την δημοσίευσαν;

Πολλές οι συμπτώσεις, συμφωνώ μαζί σας, αλλά ισάριθμες και οι ψυχραιμότερες εκδοχές.

ληρ - ο δραμινός

Nikos Dimou είπε...

ληρ γράφετε:
"Ποιός σας λέει όμως πως ο άνθρωπος την διάβασε αμέσως;".

Ο ΙΔΙΟΣ.
Σε τηλεφωνική συνομιλία μας.

(Θέλω να δω πόσο θα επιμείνετε ακόμα).

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Καλά, τι θέλετε να σας 'πει ; Οτι είναι αμελής, προχειρολόγος και τσαπατσούλης στην δουλειά του ; Αυτά είναι συνώνυμα της λέξεως δημοσιογράφος. Ή οτι δεν θεώρησε την διάψευσή σας αξία δημοσιεύσεως, διότι ήταν γνωστόν τοις πάσι ότι έχετε άλλες απόψεις ;
Αν, βέβαια, είχατε κάνει και κανένα φόνο πριν από την διάψευση, ο κύριος Φυντανίδης θα έσπευδε να δημοσιοποιήσει τις απόψεις σας. Αλλά δεν κάνατε. Άλλη φορά, ίσως πρέπει να το εξετάσετε και αυτό το ενδεχόμενο. Τι περιμένετε κι εσείς από μια τέτοια εφημερίδα πιά ;

Ανώνυμος είπε...

Ένα-ένα μας τα λέτε κ. Δήμου. Όχι πως είστε υποχρεωμένος να κάνετε full-disclosure αλλά από τη στιγμή που μπαίνετε σε συζήτηση καλής πίστης είστε υποχρεωμένος να δείξετε λίγη.

Με βάση τα όσα είχαν γραφτεί ως τώρα είχα σχηματίσει την εντύπωση πως θα μπορούσε η επιστολή να είχε παραπέσει.

Από τη στιγμή όμως που υπάρχει τηλεφωνική επιβεβαίωση για άμεση ανάγνωση της επιστολής σας, φυσικά και δεν θα επιμείνω. Αντιθέτως θα πω ότι η στάση της Ελευθεροτυπίας, υπό το φως των νέων δεδομένων (που με το τσιγκέλι τα φέραμε στο φως τελικά), είναι απαράδεκτη.

Ας μας τα λέγατε αυτά από την αρχή να τελειώνουμε. Η σοβαρότητα της υπόθεσης δεν πιστεύω να σήκωνε πληροφόρηση με δόσεις.

Η στημένη δουλειά αποδεικνύεται από το τηλεφώνημα, το οποίο έπρεπε να σας εκμαιεύσουμε τελικα. Γιατί;

ληρ - ο δραμινός

Nikos Dimou είπε...

ληρ δραμινέ


Επί 50 χρόνια που κινούμαι στον δημόσιο χώρο δεν έχω πει ποτέ ψέματα. Αρκούσε λοιπόν η αρχική μου κατάθεση. Η πληροφόρηση δεν έγινε "με δόσεις" - ήταν πλήρης από την αρχή. Εσείς φαντασιώσατε διάφορα σενάρια και με αναγκάσατε να παραθέσω στοιχεία για να σας δείξω ότι είχατε άδικο στις δικαιολογίες σας.

Τέρμα εδώ - είναι μία άσχημη ιστορία και ελπίζω (αυτό δείχνει και η σημερινή αγγελία) η εφημερίδα να την ξεκαθαρίσει μόνη της. Δεν θίγει εμένα - την δική της αξιοπιστία θίγει.

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Η αγγελία δείχνει ότι «αφ' όντις η γριά εγα..ήθη έβαζε το μάνταλο». Οι εφημερίδες που σέβονται τον εαυτό τους ζητούν τηλέφωνο από τους επιστολογράφους τους. Πόσες επιστολές δημοσιεύουν την ημέρα ; Πέντε ; Έξι ;
Ε λοιπόν, οι αρμόδιοι συντάκτες φαίνεται ότι απολαβάνουν αυτήν την ιδιότυπη ρωσσική ρουλέττα και δεν τηλεφωνούν ποτέ για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα των επιστολογράφων, με αποτέλεσμα να πέφτουν συχνά, πυκνά θύματα εφευρετικών φαρσέρ. Και αυτό συμβαίνει και σε εφημερίδες του εξωτερικού με παγκόσμιο κύρος.
Διερωτώμαι πόσοι φαρσέρ πήραν τηλέφωνο για να διεκδικήσουν το όνομα Ν. Δήμου και την πατρότητα της επιστολής.

Αν οι συντάκτες βαριούνται αυτά τα 5-6 τηλεφωνήματα, αξίζει να αναρωτηθεί κανένας αν και τα υπόλοιπα που γράφουν οι εφημερίδες άπτονται της πραγματικότητος.

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Το πραγματικά ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι η ψυχολογία και οι αντιδράσεις του κυρίου Δήμου.
Με κίνδυνο να τον κολακεύσω, μου θυμίζει τον Στεπάν Τροφίμοβιτς Βερχοβένσκυ των Δαιμονισμένων του Ντοστογιέφσκι. Ο φιλελεύθερος, κάποιας ηλικίας, προοδευτικός διανοούμενος που τον κοροϊδεύουν τα καλόπαιδα (ω αντί του πρώτου α στην προηγουμένη λέξη) των indymedia που είναι, δήθεν, πιο προωθημένα. Οι κριτικοί λένε πως το πρόσωπο του Στεπάν Τροφίμοβιτς εμπνεύσθηκε ο Ντοστογιέφσκι από τον Ιβάν Τουργκένιεφ. Με σπουδαία παρέα βρεθήκατε, λοιπόν, μέσα στην ατυχία σας, κύριε Δήμου. Μένει να μετανοήσετε, όπως ο Στεπάν Τροφίμοβιτς ή όχι όπως ο Τουργκένιεφ.

Και μια τελευταία σκέψη του Μαρκ Τουαίην για παρηγορία : reality is stranger than fiction because fiction is obliged to stick to possibilities. Truth isn't.

Ανώνυμος είπε...

@ Γ. Γεωργανάς: βεβαίως και οι εφημερίδες γράφουν πάντα την αλήθεια. Όπως για παράδειγμα ο κ. Ψυχάρης πριν μια βδομάδα που κόντυνε την Ευρώπη, για να χωρέσει στο καλούπι της αντι-αμερικανικής ιδεολογίας του.

@ n. dimou: δεν είχα καμιά πρόθεση να σας θίξω. Θεωρώ όμως τη στάση σας στο ζήτημα της πληροφόρησης για το συγκεκριμένο θέμα, μεμπτή. Όχι γιατι είχατε λόγο να παραθέσετε τα στοιχεία επειδή δεν έφτανε η εντιμότητά σας. Αλλά επειδή η εντιμότητα αυτή επέβαλλε να δώσετε όλα τις πληροφορίες μιας κι έξω δίχως δόσεις.

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Φαντάζομαι ότι αυτήν την στιγμή ανοίγει για την Ελλάδα και την Ελευθεροτυπία μια νέα υπόθεση Ντρέυφους. Ποιός είναι ο εγκάθετος μέσα στην Ελευθεροτυπία του τόλμησε να προδώσει τα ιερά και τα όσια και να παραδώσει εμπροθέτως (το τονίζω) τον Ν. Δήμου στους εθνικιστές ; Βάζω στοίχημα ότι, ενώ γράφω αυτά, εξετάζεται από την διοίκηση της εφημερίδας το άμεμπτο προοδευτικό παρελθόν όλων των καθαριστριών των γραφείων της εφημερίδας και το περιεχόμενο των καλάθων αχρήστων όλων των συντακτών για να βρεθούν ίχνη του εγκαθέτου.

Nikos Dimou είπε...

ληρ said...

"επέβαλλε να δώσετε όλα τις πληροφορίες μιας κι έξω δίχως δόσεις"

δεν ήξερα ότι αντιμετώπιζα ανακριτές!

Ανώνυμος είπε...

Όχι δα κι ανακριτές κ. Δήμου. Μήπως τα παραλέτε; Εξέφρασα την γνώμη μου πως η εντιμότητα, που ο ίδιος επικαλείστε, επέβαλλε την ολοκληρωμένη πληροφόρηση μελών ενός forum που φιλοξένησε την καταγγελία σας. Καλόπιστος άνθρωπος είμαι που επιθυμώ να έχω όλα τα δεδομένα υπόψη μου πριν κρίνω μια κατάσταση. Στο κάτω-κάτω αν είδατε ανακριτές εδώ γιατί καθήσατε και μας είπατε -- σε δόσεις -- για το πώς ακριβώς εξελίχτηκε η φάση με την Ε;

AdHoul είπε...

μπαρούφα της Ελευθεροτυπίας..

Ειδικά μετά τη διάψευση (αυθημερόν)το να δημοσιεύσουν και συγχαρητήρια επιστολή του άλλου του άκυρου προς τον "διανοούμενο Δήμου" ,ε, είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Η Ελευθεροτυπία τελευταία πολλές πατάτες έχει κάνει (βλ. Αμάρυνθο-δημοσίευση ονομάτων, λάθη και διαφορές σε Α' και Β' έκδοση,και άλλα).

Πάντως είναι εκπληκτικό επίσης το πόσο γρήγορα μαζεύονται ορδές άσχετων να πούνε "α ο ΝΔ έχει γεροντική ανία, το γύρισε σε εθνικιστής, Παπαθεμελής κλπ"..

Α ρε δεν ανοίγουν και κανά βιβλία λέω εγώ να μάθουν τι εστί Νίκος Δήμου οι λούμπεν.. τους έχει φάει η πολύ ελληνική τηλεόραση..

Καλό κουράγιο Δον!

S G είπε...

δεν ξερω αν υπαρχει δολος (ο δολος ειναι κατι πολυ δυσκολα αποδειξιμο) αλλα το σιγουρο ειναι οτι στην υποθεση για μια ακομη φορα αυτη η φυλλαδα αποδειχτηκε ανεπαρκης. το οτι η Ελευθεροτυπια παραπληροφορει δεν ειναι κατι αγνωστο ουτε προωτοτυπο. Και δικαιολογια δεν βρισκω, ουτε σε αυτην την περιπτωση.

Στελνει αυριο ο Ντικ Τσενυ επιστολη στους Ταϊμς και αποκαλει τον πολεμο στον Ιρακ ενα τεραστιο λαθος. Ποια η πιθανοτητα να δημοσιευτει χωρις τουλαχιστον τηλεφωνικη επαληθευση? Μηδαμινη θα ελεγα.

Σε περιπτωση αβεβαιοτητας ο δημοσιογραφος που σεβεται καποια δεοντολογια δεν δημοσιευει τιποτα, δεν δημοσιευει απλα οτι ναναι και οποιον παρει ο χαρος!

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Δεν λέω ΣΕ μια μέρα. Ελπίζω, απλώς, μια μέρα να αλλάξετε γνώμη. Από τον καιρό του Θουκυδίδη, το να ανταλλάσσουμε «τη δικαιώσει» «την ειωθυΐαν αξίωσιν των ονομάτων ες τα έργα» δεν είναι καλό σημάδι για την κατάστασή μας.
Ας είναι το πάθημα του κυρίου Δήμου μια ακόμα μικρή οδυνηρή υπενθύμιση για τις συνέπειες της προοδευτικής (όπως θέλει να αυτοαποκαλείται) μας μοιρολατρείας στο Μακεδονικό. Είναι, πάντως, αντίφαση να θέλουμε χοντρό το συλλογικό πετσί των Ελλήνων στο ζήτημα για το όνομα της Μακεδονίας, και, ταυτοχρόνως, να έχουμε λυμένο το ζωνάρι μας για καυγά όταν εμπλέκεται το δικό μας όνομα. Μπορεί και χειρότερο από αντίφαση ...

cyberdustz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
cyberdustz είπε...

Ο νδ (ναι, ο συγγραφέας λολ) δεν είναι ανθέλληνας, απλώς έχει άγρια μεσάνυχτα και κάποιοι τον εκμεταλλεύονται. Όλη του η πολιτική σκέψη γύρο από το μακεδονικό περιορίζεται στο «μα αφού έχουμε υπογράψει τόσες διεθνείς συμβάσεις, γιατί δεν σεβόμαστε την υπογραφή μας?!». Πιο παιδαριώδης αντίληψη δεν υπάρχει. Κάποιος πρέπει να του μιλήσει για κάποιον Γερμανό θεωρητικό του 19ου αιώνα, εγώ δεν θα το κάνω.

Cyberdust
(άνθρωπος του πνεύματος και της εφήμερης απόλαυσης (ότι φάμε και ότι πιούμε))

Ανώνυμος είπε...

Τρώγεστε με τα ρούχα σας μου φαίνεται... όλοι σας.

Μάλλον σας λείπει ένας νέος Ανδρέας για άλλα 20 χρόνια να στανιάρετε...

Βάλτε το ΝΔ να υπογράψει υπέυθυνη δήλωση δεόντως πρωτοκολλημένη και με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής ότι δεν ήταν ο αποστολέας της συγκεκριμένης επιστολής, για να κουλάρετε...

Ρε τι είστε εσείς...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί άραγε παρακολουθώντας την όλη συζήτηση χαμογελώ ελαφρώς και σκέφτομαι "μήπως είμαι εγώ χαζός";

ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
1. Ένας κ. Ν. Δήμου γράφει επιστολή με κεντρικό άξονα την υπεράσπιση της θέσεως της ελληνικότητας της Μακεδονίας
2. Έτερος κ. Ν. Δήμου (γνωστός σε ευρύτερο ή στενότερο κύκλο για τις αντίθετες απόψεις) νιώθει την ανάγκη να διαψεύσει ότι έγραψε την επιστολή αυτός
3. Η εφημερίδα που δημοσίευσε τις επιστολές (αρχική και συγχαρητήρια) δεν δημοσιεύει τη διάψευση.
4. Το ΕΠΣΕ νιώθει την ανάγκη να συνηγορήσει στην απαίτηση του 2ου κ. Ν. Δήμου
5. Υπάρχουν πολλοί κ. Ν. Δήμου, ένας εξ' αυτών επίσης γνωστός (προφανώς σε άλλους κύκλους), πρωην υψηλόβαθμος στρατιωτικός με συχνή αρθρογραφία

Μήπως δημιουργούμε θέμα από εκεί που δεν υπάρχει; Αφού όλοι μας έχουμε μέσω των εργαλείων της τεχνολογίας ξεφτιλίσει τις εφημερίδες, τώρα τους λέμε "χε, χε, δεν κάνετε καλά τη δουλειά σας"; Μήπως επειδή δεν ξέρουμε τον έτερο κ. Δήμου, μας πιάνει καημός για τον κ. Δήμου που ξέρουμε; Μήπως ο κ. Γεωργανάς έχει δίκιο για την αντιστοιχία των θεμάτων του ονόματος;

Μήπως εντέλει παραλογίζομαι;

cyberdustz είπε...

At 24/1/07 13:14, anonymous said...
"Βάλτε το ΝΔ να υπογράψει υπέυθυνη δήλωση δεόντως πρωτοκολλημένη και με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής ότι δεν ήταν ο αποστολέας της συγκεκριμένης επιστολής, για να κουλάρετε..."

Nope.. Δεν είμαστε και τόσο βασανιστές. Μας αρκεί να ανεβάσει στο σαιτ του μία διάψευση, μία διευκρίνηση, ή πείτε την τέλος πάντων όπως αλλιώς θέλετε. Διαφορετικά, το μπέρδεμα θα συνεχίζεται να υπάρχει εις τους αιώνες. Μετά μήνες ή χρόνια, πάλι κάποιος καλοθελητής θα κάνει ανασκαφές στην Ελευθεροτυπία και θα ανακαλύψει την επιστολή και βούρ πάλι από την αρχή. Αλλά, που τέτοια χάρη. Στους ορθολογιστές, υπάρχει ανεπάρκεια κοινής λογικής, ένα το κρατούμενο.

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση !
Ο Επαναστατικός Αγώνας έστειλε την προκήρυξη, με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέττα κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, στην εφημερίδα Ποντίκι και όχι στην Ελευθεροτυπία. Και τούτο, παρ' ότι το σημείο στο οποίο είχε αφεθεί η προκήρυξη στον λόφο του Φιλοπάππου ήταν πλησιέστερα στα γραφεία της Ελευθεροτυπία απ' οτι στα γραφεία του Ποντικιού. Η λεπτομέρεια αυτή αποδεικνύει ότι και ο Επαναστατικός Αγώνας συμφωνεί με τον πνευματικό άνθρωπο Ν. Δήμου ότι μέσα στην Ελευθεροτυπία υπάρχει εγκάθετος ή εγκάθετοι της Δεξιάς.
Αντιθέτως, κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών απέδωσαν την σκληρή αυτή τιμωρία της Ελευθεροτυπίας στην Θεία Δίκη για τον άδικο διασυρμό, από την Ελευθεροτυπία, του κυρίου Δήμου. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως πρόσκληση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον Ν. Δήμου να ενταχθεί στο πνευματικό δυναμικό της.

Τεκμηρίωση :

Η είδηση, όπως δημοσιεύθηκε στο Ποντίκι, δεδομένου ότι δεν μπορεί να γίνει αμφιμονοσήμαντο link στην συγκεκριμένη είδηση στην ιστοσελίδα της εφημερίδος :

«Επαναστατικός Αγώνας: Εμείς χτυπήσαμε την πρεσβεία

Η προκήρυξη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας για το χτύπημα με ρουκέτα εναντίον της αμερικάνικης πρεσβείας έφτασε την Τρίτη στο «Π» ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος είπε στην τηλεφωνήτρια: «Στην οδό Φιλοπάππου 40, στον λόφο Φιλοπάππου, υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Από το πλαϊνό παράθυρο υπάρχει ένας φάκελος για σας. Πηγαίνετε να τον πάρετε». Η προκήρυξη έχει «ειδήσεις» που δεν θα «ικανοποιήσουν» την ΕΛ.ΑΣ. και με ευκρινείς αναφορές, προδιαγράφει πιθανούς μελλοντικούς στόχους, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και το ελληνικό κοινοβούλιο. Αναφέρεται στη δίκη της 17Ν όπως και στην ίδια την οργάνωση, χωρίς άλλες νύξεις που να παραπέμπουν στη σεναριολογία των τελευταίων ημερών περί «συνέχειας». Μέσα από το κείμενο, ο Ε.Α. προβάλλει επιχειρήματα για την αιτιολόγησή του χτυπήματος αλλά δεν αφιερώνει ούτε λέξη στην ίδια τη ρουκέτα. Το πλήρες κείμενο δημοσιεύεται στο Ποντίκι που κυκλοφορεί.»

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Υπάρχει και η σοβαρή πλευρά της υποθέσεως.
Ο πνευματικός άνθρωπος διατηρεί πάντα το δικαίωμα να αλλάξει απόψεις και να καταλήξει, με πνευματικό αγώνα βέβαια, σε άλλες που θα είναι διαμετρικά αντίθετες από τις δικές του.
Υπό την έννοια αυτή, ο συντάκτης που επιλέγει τις προς δημοσίευση επιστολές των αναγνωστών, όντως προσέβαλε τον κύριο Δήμου, αφού θεώρησε τις θέσεις του για το Μακεδονικό γνωστές και δεδομένες, τόσο που να μην χρειάζεται να διευκρινίσει δημοσίως ότι ο επιστολογράφος Ν.Δήμου δεν είναι ο συγγραφέας Ν. Δήμου.
Βέβαια, ο συντάκτης θα επικαλεσθεί το τυπολατρικό φύλλον συκής ότι η επιστολή ήταν προσωπική στον φίλο του κ. Δήμου, εκδότη κύριο Φυντανίδη, και δεν απευθυνόταν στην εφημερίδα.
Ο κύριος Δήμου ξέρει βέβαια, πολύ καλύτερα από 'μένα, ότι από την κοινή γνώμη εκλαμβάνονται ως αδυναμία ο δισταγμός και η μετριοπάθεια, που τόσο βοηθούν στις πνευματικές αναζητήσεις. Αυτό είναι το τίμημα που καλείται να καταβάλει όποιος πνευματικός άνθρωπος αναμειγνύεται στα κοινά, δηλαδή όλοι. Δεν έχει, λοιπόν, λόγο να παραπονείται.

Μάρκος είπε...

Ωραία κ. Δήμου. Δέχομαι τον δόλο. Σας πιστεύω. Πείτε μας, που τον αποδίδετε; Για να μάθουμε κι εμείς τι συμβαίνει τελικά.

Πάντως, το παράδειγμα με το όνομα της Μακεδονίας είναι έξοχο! συγχαρητήρια! πράγματι λοιπόν "το όνομά μας είναι η ψυχή μας". Είτε αυτό είναι Μακεδονία, είτε είναι Ν. Δήμου. Το παρανοικό είναι ασφαλώς ότι ο ίδιος άνθρωπος από τη μία λεει δε βαριέσαι, δικαίωμα του καθενός να ονομάζεται όπως θέλει, κι από την άλλη να βροντοφωνάζει για μία απλή συνωνυμία που κάθε λογικός άνθρωπος θα το καταλάβαινε. Όσο δίκιο και να έχει εν προκειμένω να φωνάζει (διότι εμείς που ακόμα φωνάζουμε για τη Μακεδονία, διατηρούμε την ίδια στάση παντού - δεν έχουμε δύο σταθμά), θα πρέπει να σχολιάσει και την αναλογία αυτή.

Σας ακούω λοιπόν και για τα δύο που σας έθεσα κύριε "πνευματικέ Νίκο Δήμου"

Ευχαριστώ

cyberdustz είπε...

Τελειώνοντας με αυτή την γέλια ιστορία, εάν θέλει κάποιος έτερος Ν. Δήμου να αρθρογραφήσει ή να γράψει κάποια επιστολή κάπου, τι πρέπει να γίνει? 1) Να αλλάξει αμέσως και χωρίς καθυστέρηση το επώνυμο του, 2) Πάντα να αυτό-προσδιορίζεται με «συγγραφέας και αρθρογράφος, περισσότερο / λιγότερο γνωστός από τον γνωστό συγγραφέα»

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Μια πρόταση είναι να λέγεται Άνω Ν.Δήμου. ;H N.Δήμου-Σκόπια. Αλλά μη στενοχωρείσαι. Ολόκληρος Μάθιου Μίμιτς δεν βρήκε λύση σε αντίστοιχο πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Μαρκος, άλλο τ'όνομα κι άλλο το υπονοούμενο και άλλο η έξυπνη σκευωρία. Πάντως εξηγείς πολύ καλά το θεώρημα της εφημερίδας.
Αντιλαμβάνεται κανένας γιατί το όνομα Αλέξανδρος δεν τό υποστηρίζουμε αναλόγως; Φαντάζεται κανείς να βαπτίζονται με δύο ονόματα οι γείτονες με ένα εκ των δύο Αλέξανδρος; Τι μέλει να κάνουν κάποιοι Δημος-ιο-γράφοι;

Ανώνυμος είπε...

βέβαια στο πρώτο σχόλιο τα λέει και ο
Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας said...
Χα, χα χα !
Ο κύριος Ν. Δήμου έπαθε αυτό ακριβώς που έπαθε η Μακεδονία με την λεγομένη Μακεδονία. Αλλά η αντίδρασή του ήταν διαφορετική απ' αυτήν που συνιστά στην Ελλάδα. Πού είναι η ψυχραιμία ;

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι γκεμπελιστικές μέθοδεύσεις που αναπτύχθηκαν και απο τους δήθεν αντιπάλους του πρεσβεύουν το αξίωμα,
"άν κάποτε υπήρξες βασανιζόμενος υποχρεούσε να γίνεις βασανιστής", δεν έχεις δυνατότητες επιλογής διότι "εμείς οι άλλοι" τις καθορίζουμε,εσύ δεν μπορείς να είσαι απρόβλεπτος.

Nikos Dimou είπε...

μάρκος

δεν διαμαρτυρήθηκα για την συνωνυμία (!) αλλά για την μη διάψευση.

Η "Ε" αποκαλύφθηκε τελείως βάζοντας μία μέρα μετά την διάψευση αγγελία αναζήτησης του "Ν. Δήμου" (προσδιορίζοντας: όχι του γνωστού συγγραφέα).

Μου έκανε πάντως εντύπωση η κακεντρέχεια και κακοπιστία αρκετών σχολίων - από τους συχνάζοντες στο e-rooster περίμενα περισσότερη ευπρέπεια.

Δεν σκοπεύω να επανέλθω.

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Για να υπάρξει διάψευση πρέπει να υπάρξει και νομιζόμενο ψεύδος. Το ψεύδος, προϋποθέτει δόλο. Δεν έχουμε καμμία ένδειξη ότι υπάρχει δόλος, από πλευράς του πρώτου επιστολογράφου (αντίθετα, έχουμε κάποιες ενδείξεις δόλου στην περίπτωση του ονόματος της Μακεδονίας). Από πλευράς εφημερίδος, υπήρξε απλώς συνωνυμία και η συνήθης στο δημοσιογραφικό επάγγελμα έλλειψη επαγγελματισμού.
Δεν υπάρχει, επιπλέον, καμμία ένδειξη εμπροθέτου διασυρμού, πλην της περιπτώσεως να έχουν παρεισφρήσει (ήλεγξα την ορθογραφία στο Liddell Scott) στην Ελευθεροτυπία εγκάθετοι. Αλλά και πάλι, γιατί θα πρέπει να επέλεξαν ως στόχο τον κύριο Δήμου ; Τόσο μεγάλη απειλή είναι ο Ν.Δήμου για τους κύκλους αυτούς ;
Τώρα για το ύφος των σχολίων, ο κύριος Δήμου φέρει ευθύνη διότι δεν τήρησε την ψύχραιμη στάση που θα περίμενε και ο ίδιος από τον εαυτό του. Ας είναι, ένα μεγάλο έργο, όπως αυτό του κυρίου Δήμου, δεν αμαυρώνεται από καμμία φάρσα, ακόμα και κατά φαντασίαν, και από καμμία κακεντρέχεια. Και μην ξεχνάμε : το έργο αυτό δεν τελείωσε. Χτίζεται συνέχεια κάθε μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Eξυπνα τα λέτε κ Γεωργανά στο πρώτο σχόλιο και στό τελευταίο,
1ο
"At 23/1/07 08:24, Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας said...
Χα, χα χα !
Ο κύριος Ν. Δήμου έπαθε αυτό ακριβώς που έπαθε η Μακεδονία με την λεγομένη Μακεδονία. Αλλά η αντίδρασή του ήταν διαφορετική απ' αυτήν που συνιστά στην Ελλάδα. Πού είναι η ψυχραιμία ;"

κ τελευταιο,
"At 27/1/07 20:12, Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας said...
Για να υπάρξει διάψευση πρέπει να υπάρξει και νομιζόμενο ψεύδος. Το ψεύδος, προϋποθέτει δόλο."

Αλλά φοβάστε, και είναι φρόνιμο που δεν βλέπετε ψεύδος και δόλο και εκτροπή ελεύθερης έκφρασης.
Συμβουλέψτε όμως στούς φοβισμένους να βάζουν φαρδιά πλατιά το όνομα τους με θυρεούς και πατρώνυμα, με αδιάψευστον υπογραφήν διά τόν φόβον που σας έχει κυριεύσει εσάς και τούς γυρολόγους του. Αλλοι έχουν φιλοδοξίες να μην υπογράφουν αλλά η συνέπεια τους να αντικρύζεται ακόμη και πίσω από τό βουνό. Δεν υπογράφω γιατί δεν μού χρειάζεται,εσάς χρειάζεται-

Ανώνυμος είπε...

Πάντως μια φιλική συμβουλή παιδιά:

Με τόσο κόμπλεξ δεν πρόκειται να πάτε πουθενά. Και δεν το αξίζει ο ΝΔ ο οποίος αν μη τι άλλο, όταν εσείς βρέχατε τις πάνες σας αυτός έβγαζε βιβλία ερεθίσματα σε μια Ελλάδα άνυδρη από όχι απλά φιλελεύθερο αλλά και ορθό λόγο.

Με αυτά τα μυαλά όχι κόμμα αλλά ούτε και σύλλογο των Ανωγουλιανών Φθιώτιδας δεν είστε ικανοί να κρατήσετε...

Λίγος σεβασμός σε ένα πρόσωπο που τον δικαιούται γιατι έχει διωχθεί για τις ιδέες του δεν θα έβλαπτε.

Κρίμα...

ΥΓ. Δεν είμαι ο ΝΔ.

Roark είπε...

Μερικές διευκρινήσεις:

α) Οι αναγνώστες και οι σχολιαστές στο rooster δεν είναι εξ ορισμού φιλελεύθεροι. Η σελίδα έχει ελεύθερη πρόσβαση και όπως μπορεί εύκολα να δει κανείς πολλοί από όσους σχολιάζουν δεν έχουν καμία σχέση με την κεντρική φιλοσοφία του rooster.

β) Οι αναγνώστες και οι σχολιαστές του rooster δεν είναι εξορισμού μέλη κόμματος (και ειδικά της ΦΣ). Αν κάποιος ανατρέξει μάλιστα στα ποστ και άρθρα για την ΦΣ θα δει από τους ίδιους σχολιαστές πολύ πιο καυστικά και προσβλητικά σχόλια από αυτά που αφήνουν για τον ΝΔ (πχ από τον κύριο Γεωργάνα ακόμα περιμένω να ζητήσει συγνώμη που μας χαρακτήρισε σταλινικούς επειδή ο ίδιος ξέχασε που είχε βάλει κάτι ειρωνικά σχόλια για την ΦΣ).

γ) Αν θέλαμε να θάψουμε το θέμα, απλά θα αγνοούσαμε το email του ΕΠΣΕ.

avatar είπε...

Μα πού κολλάει η ΦΣ σε αυτή την ιστορία; Απίστευτος σουρρεαλισμός.

Στο e-rooster έχουν σχολιάσει άνθρωποι σχεδόν όλων των πιθανών αποχρώσεων. Για να αφήσει κανείς κάποιο σχόλιο εδώ δε χρειάζεται ούτε φιλελεύθερος να είναι, ούτε να ανήκει στη ΦΣ. Σε όποιον δεν αρέσει αυτή η ελευθερία που δίνουμε στους σχολιαστές, κρίμα. Ας μη μας διαβάζουν.

Και φυσικά σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει πιο κλισέ ατάκα από αυτήν που έγραψε ο ανώνυμος:"Λίγος σεβασμός σε ένα πρόσωπο που τον δικαιούται γιατί έχει διωχθεί για τις ιδέες του δεν θα έβλαπτε."

Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Οι μισοί Έλληνες γραφιάδες μπορούν να υποστηρίξουν ότι σε κάποια φάση της ζωής τους (στον εμφύλιο, στην χούντα, επί ΠΑΣΟΚ κτλ.) έχουν κυνηγηθεί για τις ιδέες τους. Αυτό δε σημαίνει πως ότι λέγανε τότε ή τώρα είναι σωστό (ή λάθος).

Για το θέμα του αρχικού ποστ θα συμφωνήσω με όσους έγραψαν ότι η όλη ιστορία μάλλον οφείλεται στον συνήθη ερασιτεχνισμό της "Ε" κι όχι σε μία συνειδητή προσπάθεια δυσφήμισης του κ. Δήμου. Να επισημάνω btw ότι θεωρώ τελείως ξεκάρφωτη την επίθεσή του προς τον Ληρ.

Επίσης, παρά το ειρωνικό του περιτύλιγμα, το επιχείρημα του Γ. Γεωργάνα είναι λογικό. Προσωπικά συμφωνώ με όσες θέσεις του κ. Δήμου έχω διαβάσει για το Μακεδονικό . Είναι αστείο όμως αυτήν την ψυχραιμία να μην την έχει σε ένα θέμα που προφανώς τον ενδιαφέρει περισσότερο: τον εαυτό του. Μια καλή περιγραφή αυτών των ανακολουθιών είχε κάνει παλαιότερα ο Stormrider εδώ .

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

«(πχ από τον κύριο Γεωργάνα ακόμα περιμένω να ζητήσει συγνώμη που μας χαρακτήρισε σταλινικούς επειδή ο ίδιος ξέχασε που είχε βάλει κάτι ειρωνικά σχόλια για την ΦΣ).»
Mea culpa :
Με την βοήθεια του Google βρήκα ότι αντί για το νήμα : «Φιλελεύθερη Συμμαχία - Νέος Πολιτικός Φορέας» έπρεπε να ψάξω στο νήμα «Φιλελεύθερη Συμμαχία - Ιδρυτική Πολιτική Διακήρυξη». Έλα, όμως, που μοιάζουν κάμποσο, έτσι δεν είναι ; Και τότε δεν έβγαιναν στο Google (φαίνεται οτι αυτό παίρνει λίγο χρόνο). Πάντως, σταλινικοί δεν είσθε.

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Επί της ουσίας, για την Φιλελεύθερη Συμμαχία, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν θα είναι ευτυχής πρωτοβουλία. Είπα να σας προετοιμάσω για την επερχομένη απογοήτευση (που πιστεύω ότι θα έλθει γρήγορα). Ποιος έγραψε το «Ανεκτώτερα τραύματα φίλων υπέρ εκούσια φιλήματα εχθρών» ;

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Πιστεύω ότι και μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο κύριος Ν. Δήμου θα αισθάνεται κάτι περισσότερο από δικαιωμένος, αφού απομακρύνθηκε από την "Ελευθεροτυπία" ο Σερ. Φυντανίδης και μάλιστα με ταπεινωτική διαδικασία.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock