Τρίτη, Δεκεμβρίου 02, 2008

Για τη συγκέντρωση της 29ης Νοέμβρη



Aνακοίνωση των Φιλελεύθερων Φοιτητών για την εκδήλωση της 29ης Νοεμβρίου:

Οι Φιλελεύθεροι Φοιτητές έχουν την τιμή να ανακοινώσουν πως η εκδήλωση με τίτλο «Ελληνικό Πανεπιστήμιο: κρίση και μεταρρύθμιση» διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία. Θερμή ήταν η ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας των πολιτών, που γέμισαν την αίθουσα του Μακεδονία Παλάς, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ευχάριστη και ευνοική για διάλογο. Ακαδημαϊκοί, πνευματικοί άνθρωποι, σπουδαστές και πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον του ελληνικού πανεπιστημίου προσήλθαν στο χώρο της εκδήλωσης και ενημερώθηκαν σχετικά από τις εξαιρετικές εισηγήσεις.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ομιλητές μας, τους καθηγητές Γεώργιο Μπήτρο και Θέμη Λαζαρίδη και τον κ. Νάσιο Τσιούρα, για τη συμμετοχή τους. Θέλουμε, ακόμη, να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν ηθικά ή υλικά, με την ατομική τους συνεισφορά στην πραγματοποίηση της διάλεξης.

Τονίζουμε, τέλος, ότι αυτή η εκδήλωση ήταν μόνο η αρχή. Η έντονη παρουσία και, κυρίως, η δυναμική παρέμβαση των Φιλελεύθερων Φοιτητών στα πανεπιστήμια είναι πια γεγονός. Η μεγάλη περιπέτεια του φοιτητικού Φιλελευθερισμού ξεκινά.


Kαι ένα προσωπικό σχόλιο: Είμαι απ τους ρομαντικούς μωρούς που πιστεύουν ακόμα ότι η Θεσσαλονίκη έχει κάτι περισσότερο να προσφέρει απ τη μπουγάτσα,το φραπέ και τον Ψωμιάδη. Κι είναι ιδιαίτερα επίπονο να ξέρεις ότι το πολιτικά αυτονόητο σ¨αυτήν την πόλη εννοιοδοτείται από τις ιδεοληψίες της ακροδεξιάς και της ακροαριστεράς ενώ ο φιλελευθερισμός υποεκπροσωπείται.Στην συγκέντρωση μας αποδείχτηκε ότι υπάρχουν περιθώρια αποδοχής του φιλελεύθερου λόγου,αρκεί αυτός ο λόγος να αρθρωθεί. Αυτό νομίζω ότι είναι και το χρέος όλων όσοι σκέφτονται διαφορετικά,και δεν αρκούνται στον πολιτικό/πολιτιστικό βούρκο της μικρής μας κοινωνίας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Paidia i ekdilwsi itan katapliktiki. Den kathisa mexri telous alla i omilia Bitrou itan ola ta lefta. Pws to eipe o Peitsinis stin arxi? Ora na trabiksoume mia grammi kai na poume os edw! Oxi alli sapila sta panepistimia!

Unknown είπε...

Ήταν η μεγαλύτερη συνάντηση φιλελευθέρων , από τα χρόνια των Ταύρων και μετά. Μια σημαντική πρόταση δημόσιου διαλόγου με πολύ σημαντικούς συμμετέχοντες - και δεν εννοώ μόνο το πάνελ. Θα ήταν καλό να στήριζαν και άλλοι αυτή την προσπάθεια των ΦΦ. Ίσως την επόμενη φορα!

Unknown είπε...

Χαχαχα
Τον αριστερά τύπο τον ξέρω!
Είναι αυτός που νομίζει ότι ξέρει στατιστική!

(Ή ξέρει αλλά εν γνώση του διαστρευλώνει τα αποτελέσματά της)

Averell είπε...

@ Darthiir the Abban

Αριστερά όπως τους βλέπουμε ή αριστερά όπως κάθονται;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock