Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2008

Η Πάτρα και η Λάρισα δείχνουν το δρόμο

Χθές το βράδυ,στην Πάτρα και την Λάρισα,καταστηματάρχες και πολίτες οργάνωσαν ομάδες περιφρούρησης για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους

Άρθρο 22 ΠΚ
1. Δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας.
2. Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτοπο, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους.
3. Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας κρίνεται από το βαθμό επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές περιστάσεις.


Όταν η αστυνομία αποδεικνύεται ανίκανη να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία μας, μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα, να ασκήσουμε ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται από τους Ποινικούς Κώδικες όλου του πολιτισμένου κόσμου; Νόμιμη άμυνα. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

162 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...και ακόμα καλύτερα να μηνύσουμε τους Αλαβάνο-Τσίπρα σαν ηθικούς αυτουργους;

Harry Peitsinis είπε...

Υπό τις παρούσες συνθήκες και με δεδομένη την παταγώδη επιτυχία της αστυνομίας να επιβάλει την τάξη, η νόμιμη άμυνα του πολίτη είναι η μόνη λύση.


Και τελικά αυτές οι πόλεις που καταστρέφονται και λεηλατούνται απ τους μασκοφόρους βαρβάρους είναι ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ πόλεις. Κάτω τα χέρια!

Unknown είπε...

Βέβαια είστε εκτός από άμυαλοι και επικίνδυνοι.

Έπρεπε λοιπόν οι πολίτες να πάρουν με τις πέτρες τον μπάτσο που πυροβόλησε και τον συνάδελφό του πριν πυροβολήσουν για να προστατέψουν το μικρό κοκ.

Και μιας και αποδεδειγμένο η αστυνομία είναι εναντίων μας λέω όταν αποκαταστήσουμε την τάξη να επιτεθούμε όλοι μας στα αστυνομικά τμήματα, χωρίς να σπάσουμε περιουσίες, αλλά λυντσάροντας αστυνόμους για... παραδειγματισμό όπως σας αρέσει!

Ρε πάτε καλά; Ειλικρινά πάτε καλά χαοτικοί άμυαλοι; Έχετε σχέση με την πραγματικότητα ή ζείτε στην εικονική ουτοπία σας και στην αγοραλαγνεία σας αδυνατώντας να δείτε οτιδήποτε πέρα ης μύτης σας.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που έγιναν οι βανδαλισμοί! Το ότι άλλοι είχαν τις ίδιες απόψεις με εσάς, αλλά άλλη οπτική γωνία.

Πάτε καλά; Ειλικρινά, βλέπετε κάτι πέρα από τα μυωπικά σας πατομπούκαλα;

Harry Peitsinis είπε...

Εσύ πας καλά ; Από την ασφάλεια του καναπέ σου βλέπεις να καίγεται το σύμπαν και προχωρείς μαζί με το τσούρμο της διανοουμενιστικης νομενκλατούρας της τβ στον αφ υψηλού σχολιασμού των γεγονότων και στη φιλοσοφική ανάλυση της "κοινωνικής εξέγερσης"!

Ενώ ο κοσμάκης κάτω διαλύεται και καταστρέφεται στη μέγγενη των αναρχικών και της αστυνομικής απάθειας.Ενώ το κέντρο της Θεσσαλονίκης έστεκε σμπαραλιασμένο και ο φίλος μου ο Νικος (μαγαζάτορας στην Εγνατία) κοιτούσε με θολό βλέμμα την λεηλατημένη του πραματεια.

Εσύ να μας λες αμυαλους και αγορολάγνους και άσε μας να νοιαζόμαστε για τον μέσο φουκαρά που χρωστάει μισή ντουζίνα επιταγές και τώρα του ρχονται τρια κωλόπαιδα να τον αποτελειώσουν.

Ανώνυμος είπε...

Τι έκανε ο φίλος σου ο Θεσσαλονικιός για τον κύπριο το φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε στη Θεσσαλονίκη;

Δεν ήταν υποχρεωμένος να κ΄πανει τίποτα θα μου πεις, δεν ήταν δουλειά του.

Αυτή η κοινωνική διάλυση κάθε έννοιας συλλογικότητας, κάθε διεξόδου πε΄ραν των προτεσταντικών επιταγών "δουλειά και πειθαρχία" δεν αφήνει καμιά άλλη πολιτική διέξοδο από την βία.

Τυφλή ναι.

ΌΠως τυφλοί ήμασταν όλοι μας ανεξαιρέτως.

Και ξαναρωτώ και θέλω ασπάντηση: τί έκανε ο φίλος σου ο Σαλονικιο΄ς όταν είδε στο βίντεο τον ξυλοδαρμό του κύπριου φοιτητή;

Baron Cosimo είπε...

και επίσης

cobden, εσύ έχεις τόσο πολύ σουργελοποιηθεί με τις απόψεις σου για την Palin που θα έπρεπε να μάθεις να βγάζεις το σκασμό.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά, άμα χαλιέστε, γιατί έρχεστε εδώ πέρα; πάτε στο indymedia να τη βρείτε άμα δε γουστάρετε. Για εμάς ΚΑΙ το δικαίωμα στη ζωή αλλά ΚΑΙ το δικαίωμα στην περιουσία είναι ιερό, τι να κάνουμε τώρα;

Ρε τι 'ναι τούτοι...

Ανώνυμος είπε...

και μετά την προστασία των περιουσιών τους οι ομάδες περιφρούρησης των αγανακτισμένων πολιτών μπορούν να συνεχίσουν την δράση τους με την εκαθάρριση των γειτονιών τους από τους μετανάστες (βλ. την αποτυχημένη προσπάθεια στον Άγιο Παντελεήμονα), τους χρήστες ναρκωτικών και τους ομοφυλόφυλλους (κατά την πλειοψηφία των αγανακτισμένων πολιτών και φίλων του cobden γνωστοί και ως κύναιδοι). Στη συνέχεια προτείνετε η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά της 9 και έλεγχος των περαστικών που εν γνωρίζει η περιπτερού της γειτονιάς.
Υ.Γ.1. Δείτε λίγο Curtis θα σας κάνει καλό.
Υ.Γ.2. κε Harry Pacotini, η ναζιστική ομάδα Χ χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς δικαιολογία για να εκκαθαρίσει τα μέλη της ΕΛΑΣ στις οδομαχίες της Αθήνας και αναφέρομαι στην περίοδο της Γερμανικής Κατοχής και όχι στον Εμφύλιο.

Harry Peitsinis είπε...

Οι ανώνυμοι επιδεικνύουν τον ίδιο ψευτο-τσαμπουκα με τους κουκουλοφόρους με τη διαφορά ότι οι δεύτεροι τουλάχιστο ρισκάρουν το τομάρι τους στο δρόμο ενώ οι πρώτοι, αραχτοί στη μικροαστική τους νιρβάνα, αφιερώνονται ελεύθερα στις διαδικτυακές κόντρες. Ευτυχώς, οι λεκτικές μολώτωφ τους είναι τόσο νερωμένες από την ψευτονταιλίδικη νεοελληνική γραφικότητα που δε νομίζω πως χρήζουν σοβαρής απάντησης.

cobden είπε...

Σύμφωνα με κάποιους εκ των αγαπητών σχολιαστών, όποιος κάνει το θανάσιμο λάθος να υπερασπίσει τη ζωή του και την περιουσία του μέσα στα πλαίσια του νόμου, είναι...επικίνδυνος,ρατσιστής, ομοφοβικός και wannabe νεο-Ναζί....
Μάλιστα....
Επί της ουσίας, βέβαια, δεν μπορώ να καταλαβώ γιατί τέτοια αντίδραση σε ένα δικαίωμα που αναγνωρίζει η έννομη τάξη σε κάθε δημοκρατική και φιλελεύθερη χώρα του κόσμου.Ο νόμος θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την άσκηση αυτού του δικαιώματος (η επίθεση πρέπει να είναι ενεργός και παρούσα, η υπέρβαση της άμυνας δεν επιτρέπεται). Δεν υποστηρίζουμε λοιπόν κάτι παράλογο ή καινοφανές...
Για να γίνετε πιο συγκεκριμένοι και να μπορέσουμε να συζητήσουμε σοβαρά, πιστεύετε πως το άρθρο 22 του ΠΚ πρέπει να καταργηθεί?Πρέπει ο πολίτης να μην έχει δικαίωμα να αμυνθεί όταν δέχεται επίθεση κατά της ζωής και της ιδιοκτησίας του?

Ανώνυμος είπε...

στα αριστερομπαχαλα που ξερνουν, ναι ειμαστε ναζιστες και το γουσταρουμε αν ειναι να προστατευσουμε τις περιουσιες μας

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

"της ΕΛΑΣ"

Μπουχαχαχα, σιγά μην ήταν και της Χωροφυλακής.

Ο Κόμπντεν έχει απόλυτο δίκιο. Διαβάσετε το άρθρο περί άμυνας; Αναφέρει παρούσα και άδικο επίθεση, αναφέρει αναγκαία προσβολή, αναφέρει κριτήρια του μέτρου της άμυνας. Καμία σχέση με τον μπαμπούλα που πλάθετε στο μυαλό σας.

Maria Velliou είπε...

Προς Marcovaldo:
Δηαλδή τι έπρεπε να κάνει ο Θεσσαλονικιός κατά τη γνώμη σου;
Εγώ σου λέω ότι έκανε ότι όλοι: κουνησε το κεφάΛΙ, έβρισε την αστυνομία, λυπήθηκε για το παιδί, ευχήθηκε να σωθεί και οι υπεύθυνοι να το πληρώσουν, εφόσον το είδε όλη η Ελλάδα και να μη ξαναγίνει αυτό ποτέ.
Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή; Να πάει να τους λυντσάρει; Εσύ το έκανες; Τι έπρεπε να κάνει η μάνα του Αλέξανδρου; Δεν παίρνετε παράδειγμα από τη δική της αξιοπρέπεια;
Το ότι δεν πηγε να λυντσάρει τους αστυνομικούς ο Θεσσαλονικιός, του αφαιρεί το δικαίωμα να προστατέψει την περιουσία του από τους καταστροφείς πλιατσικολόγους;
Τι ήταν δηλαδή το κάψιμο του μαγαζιού του, τιμωρία γιατί δεν αντέδρασε στον άδικο ξυλοδαρμό του φοιτητή; (ΑΝ δεν αντέδρασε, γιατί βεβαίως δεν το ξέρεις).
Και τότε ποια τιμωρία πρέπει αν περιμένει αυτούς που βυθίζουν τοσο κόσμο σε απελπισία αυτές τις μέρες; Τι έχετε μέσα στα μυαλά σας τέλος πάντων; ΑΡΡΡΩΣΤΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

@ Θανασάκη "είμαι πνευματικός απόγονος ταγματασφαλίτη" Αναγωστόπουλο, προφανώς ενοούσα του ΕΛΑΣ και όχι της ΕΛΑΣ, βέβαια για σένα οι Χίτες ήταν αγανακτισμένοι πολίτες.
@Harry Pacotini, είμαι τόσο ανώνυμος όσο είσαι και εσύ, ο cobden, ο ανώνυμος που με βρίζει και ο χασοδίκης Θανασάκης, εφόσον κανένας από μας δεν είναι δημόσιο πρόσωπο, είμαστε όλοι ανώνυμοι είτε σε αρέσει είτε όχι, βέβαια αμά θες όνομα μπορείς να με φωνάζεις Μπάμπη Φοφίκο.
@Δικηγόρους της ΦΙΣ, απο πότε ο ΠΚ προβλέπει ως άμυνα την σύσταση συμμοριών (ομάδες περιφρούρησης), την πιθανή παράνομη οπλοχρησία, την αυτοδικία και την προληπτική επίθεση σε τρίτους;

Ανώνυμος είπε...

Για το αριστεροφασιστάκι "συμμορίες" είναι οι ομάδες περιφρούρησης, όχι οι τραμπούκοι που λεηλατούν.
Το δρόμο έδειξαν και το '92 οι κορεάτες καταστηματάρχες του Λος Άντζελες, γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι την πολιτική ορθότητα που κανάκευε τον όχλο:
http://www.youtube.com/watch?v=quNEzN0_toc

Βία στη βία της (πραγματικής) εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρώνοντας να πώ ότι η ουσία είναι αλλού, το γεγονός ότι το ζήτημα ότι στην πραγματικότητα έχετε χεσμένους τους εμπόρους και το μόνο που σας ενδιαφέρει (βλ. το think tank των roosters και το κόμμα της ΦΙΣ) είναι η επιβολή όλο και περισσότερων μέτρων καταστολής καθώς και το μίσος σας προς έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο - λάστιχο. Αλήθεια πόσοι έμποροι είναι μέλοι της ΦΙΣ (εγώ γιατί βλέπω μόνο δικηγόρους, γιατρούς, μεγαλοστελέχη και πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους), ποίες οι πολιτικές της ΦΙΣ για το εμπόριο, όταν οι έμποροι φώναζαν ενάντια της απελευθέρωσης του ωραρίου που ήταν ο ΦΙΣ. Ωραία τα κροκοδύλεια δάκρυα αλλά δεν θα πάρουμε, όπως πετυχημένα έγραψε χθές ο πιτσιρίκος:"Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πέτρος Τζαμαρίας δήλωσε πως «οι έμποροι δεν ανέχονται την καταστροφή των περιουσιών τους από τους αναρχικούς αλήτες των Εξαρχείων, αφού αυτό το έχουν αναλάβει αποκλειστικά οι τράπεζες και το κράτος»."

Ανώνυμος είπε...

Το δρόμο έδειξαν και το '92 οι κορεάτες καταστηματάρχες του Λος Άντζελες, γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι την πολιτική ορθότητα που κανάκευε τον όχλο:
----
Και ο δρόμος οδηγεί εδώ ζώο:http://en.wikipedia.org/wiki/Latasha_Harlins η στην περίπτωση του Ed Lee που σκοτώθηκε από αδέσποτες σφαίρες άλλου Κορεάτη που επίσης προστάτευε το μαγαζί του. Τα riots στο LA είχαν εθνοτικό χαρακτήρα, από την μια οι λευκοί αστυνομικοί που δεν προστάτεψαν το Korean Town μια που είχαν χεσμένους τους κατοίκους του και από την άλλη ο εθνοτικός ανταγωνισμός μεταξύ Κορεατών και Αφροαμερικανών που βαζίσονταν στον κοινωνικό αποκλεισμό και σε γεγονότα που συσωρεύονταν από το παρελθόν.

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Ανώνυμε

"τους ομοφυλόφυλλους (κατά την πλειοψηφία των αγανακτισμένων πολιτών και φίλων του cobden γνωστοί και ως κύναιδοι)"

Πόσα λάθη πια σε μία πρόταση...

Αν τονίζω τα λάθη σου, λάθη ορθογραφικά, ιστορικά, πραγματολογικά, είναι για να τονίσω τρία πράγματα: α., ότι είσαι ημιμαθής, κάπου κάπως κάτι άκουσες, κάτι λιγώτερο συγκράτησες, κάτι ακόμη λιγώτερο αναπαράγεις, β. είσαι βιαστικός και πρόχειρος, ώστε να μην αποφεύγης ακόμη και λάθη που με μια δεύτερη ματιά θα γλύτωνες, και γ. είσαι κακόπιστος, γιατί όχι μόνο δεν γνωρίζεις με ποιους μιλάς, αλλά δεν ενδιαφέρεσαι να μάθης και τους εξυβρίζεις.

Ας πούμε:

"Θανασάκη "είμαι πνευματικός απόγονος ταγματασφαλίτη" Αναγωστόπουλο"

"είμαι τόσο ανώνυμος όσο είσαι και εσύ, ο cobden, ο ανώνυμος που με βρίζει και ο χασοδίκης Θανασάκης", εφόσον κανένας από μας δεν είναι δημόσιο πρόσωπο, είμαστε όλοι ανώνυμοι είτε σε αρέσει είτε όχι"

Σοβαρά, είμαστε όλοι τι ίδιο ανώνυμοι
Δικηγόρους της ΦΙΣ, απο πότε ο ΠΚ προβλέπει ως άμυνα την σύσταση συμμοριών (ομάδες περιφρούρησης), την πιθανή παράνομη οπλοχρησία, την αυτοδικία και την προληπτική επίθεση σε τ

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

"είμαι τόσο ανώνυμος όσο είσαι και εσύ, ο cobden, ο ανώνυμος που με βρίζει και ο χασοδίκης Θανασάκης, εφόσον κανένας από μας δεν είναι δημόσιο πρόσωπο, είμαστε όλοι ανώνυμοι είτε σε αρέσει είτε όχι"

Σοβαρά, είμαστε όλοι το ίδιο ανώνυμοι; Μισεί ο Κόμπντεν τους ομοφυλόφιλους;

"Δικηγόρους της ΦΙΣ, απο πότε ο ΠΚ προβλέπει ως άμυνα την σύσταση συμμοριών (ομάδες περιφρούρησης), την πιθανή παράνομη οπλοχρησία, την αυτοδικία και την προληπτική επίθεση;"

Ανώνυμε, γιατί παιδί μου χρησιμοποιείς λέξεις που δεν ξέρεις τι σημαίνουν; Συμμορία είναι άλλο πράγμα, κοίτα το άρ. 187 παρ. 3 ΠΚ. Η ομάδα περιφρούρησης δεν είναι παράνομη, το κάνουν στις πορείες κάθε μέρα! Για την πληροφόρησή σου, η άμυνα αίρει το άδικο της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας βάσει του νόμου περί όπλων. Άμυνα φυσικά μπορεί να ασκηθή και χωρίς όπλα. Η αυτοδικία είναι εντελώς άλλο πράγμα, κοίτα το 331 ΠΚ, έχει χαρακτήρα επιθετικό και όχι αμυντικό. Προληπτική επίθεση είναι κάτι που κάνει ο Μπους και οι αναρχοφασίστες, ο Κώδικας μιλάει για παρούσα επίθεση ως προϋπόθεση της άμυνας.

Στην απάντησή σου απόδειξέ μου ότι δεν χάνω τον χρόνο μου μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

@Αναγνωστόπουλος

Ευχαριστώ για τις κολακείες. Ποιά είναι αλήθεια τα ιστορικά λάθη στο κείμενο μου; (εκτός του λάθος της ΕΛΑΣ αντί του ΕΛΑΣ που έγινε για λόγους ταχύτητας μου. Σε ένα blog που επιτρέποντε τα greeklish, δεν δίνω βάρος ούτε στην ορθογραφία μου ούτε στη σύνταξη μου ούτε στην απώλεια γραμμάτων από λέξεις. Bρίσκομαι σε κατάσταση multitasking και δεν έχω ως κύρια μέλημα μου την άριστη χρήση της ελληνικής γλώσσας σε post ενός blog)

Τώρα το να βάζεις ένα όνομα, ένα βιογραφικό και την φατσούλα σου σε ένα blog δεν σε κάνουν επώνυμο, ξέρω αρκετές περιπτώσεις πλαστοπροσωπίας στο διαδίκτυο που καθιστούν την επωνυμία στο διαδίκτυο αδύνατη, εφόσον εμφανιστείς στα media με μεγάλη συχνότητα ή αποφασίσεις να τα φτιάξουμε ή να γίνουμε φίλοι τότε παραμένεις για μένα ανώνυμος.

Η δε περιφρούρηση των διαδηλώσεων δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αναφέρει ο cobden, το να κάνουν 60 κνίτες αλυσίδα γύρω από μια ομάδα διαδηλωτών ωστέ να μην μπαίνει ή βγαίνει κανένας από την μάζα των διαδηλωτών δεν μπορεί να εξισωθεί με οργανωμένες ομάδες ανθρώπων που ελέγχουν μια γειτονία και ουσιαστικά παίρνουν τον ρόλο των σωμάτων ασφαλείας. Το τι είναι αυτοδικία, άμυνα, επίθεση, πρόκληση κτλ. είναι για το δικαστήριο να αποφασίσει και εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα με τις ομάδες περιφρούρησης.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τα γεγονότα της Πάτρας και της Λάρισας δείχνουν ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα κίνημα πολιτοφυλακής? Μια φιλελεύθερη πρόταση ενάντια στην ανικανότητα αλλά και την αυθαιρεσία της αστυνομίας.

Maria Velliou είπε...

Ανώνυμε, το πήγες πολύ μακριά.
Αν δω να επιτίθενταιστο μαγαζί μου και τρέξω να το υπερασπιστώ φωνάζοντας και το γείτονα να με βοηθήσει μέχρι να έρθει η αστυνομία, είμαι ταγματασφαλίτης; Ταγματασφαλίτης και μαφιόζος γινομαι αν δεν αρκεστώ στην άμυνα αλλά κυνηγησω τους επιτιθέμενους, τους επιτεθώ ενώ δεν κινδυνεύω πια ή τους λυντσάρω! Επίσης, αν τους επιτεθώ προκαταβολικά-προληπτικά ή εκ των υστέρων για εκδίκηση. Λες ότι είναι επικίνδυνο να συμβεί αυτό αν οι πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, αλλά η νόμιμη άμυνα δε συνιστά καν αντιποίηση του νόμου!
Τους κατηγορείς προκαταβολικά και τους αρνείσαι το δικαίωμα;Προκαταλαμβάνεις τη συμπεριφορά τους και προβλέπεις ότι θα ξεφύγουν από τα δίκαια και νόμιμα; Από που κι ως που; Με ποιό δικαίωμα;
Αν σου αρνείτο κάποιος το δικαίωμα να διαδηλώσεις, προβλέποντας ότι ίσως η πορεία σου να καταλήξει σε έκτροπα και παρανομίες, θα εξαγριωνόσουν-και δίκαια. Εσύ, πως πράττεις το ίδιο για τους άλλους;

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Ανώνυμε, χαίρομαι που ανθρώπεψες. Ίσως μπορούμε να συζητήσουμε τώρα. Θα σε αποκαλώ όντως Μπάμπη Φοφίκο για να ξεχωρίζης από τους άλλους ανώνυμους.

"Τώρα το να βάζεις ένα όνομα, ένα βιογραφικό και την φατσούλα σου σε ένα blog δεν σε κάνουν επώνυμο, ξέρω αρκετές περιπτώσεις πλαστοπροσωπίας στο διαδίκτυο που καθιστούν την επωνυμία στο διαδίκτυο αδύνατη, εφόσον εμφανιστείς στα media με μεγάλη συχνότητα ή αποφασίσεις να τα φτιάξουμε ή να γίνουμε φίλοι τότε παραμένεις για μένα ανώνυμος."

Επιμένεις στις μάχες οπισθοφυλακών, αν και το ξέρεις ότι έχεις άδικο, είπες πριν μια μαλακία παραπάνω, ντάξει, δεν χάλασε κι ο κόσμος. Δεν υπάρχει λόγος να επιμένης όμως, ασ'το να πάη στο καλό. Φίλοι μακάρι να γίνουμε, να τα φτειάξουμε είναι λιγώτερο πιθανό, αν και απ' ό,τι βλέπω σου αρέσει η φατσούλα μου.

Στο θέμα μας: το πιο έξυπνο πράγμα για την άμυνα που έχει ειπωθή είναι "ευτυχώς που ο κόσμος δεν ξέρει τι δικαιούται να κάνη σε κατάσταση άμυνας". Το δικαίωμα της άμυνας είναι οξύ, σου επιτρέπει ακόμη και να σκοτώσης κάποιον, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σου επιτρέπει να υπερασπιστής τρίτον και μερικές φορές και έννομα αγαθά της ολότητας, σου επιτρέπει ακόμη και να κάνης πράγματα που η αστυνομία δεν μπορεί να κάνη. Ενδεχομένως να διαφωνής με όλα αυτά, όπωσδήποτε τα αγνοείς, αλλά δεν είναι θέμα ερμηνείας, πλην κάποιων περιπτώσεων: είναι ο νόμος όπως τον ερμηνεύουν όλοι, θεωρία και νομολογία, εδώ και πολλές δεκαετίες και μέχρι σήμερα.

Και ανάμεσα σε αυτά που δεν αμφισβητούνται είναι τα εξής: α. άμυνα μπορεί να προβληθή και υπέρ περιουσιακών εννόμων αγαθών, β. άμυνα μπορεί να ασκηθή και υπέρ εννόμων αγαθών τρίτων, γ. άμυνα μπορεί να ασκηθή και από κοινού, δ. οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχωνται ησύχως και αόπλως.

Αν συνδυάσης αυτά τα τρία, καταλήγεις στην πρόταση/υπενθύμιση του Κόμπντεν.

Ανώνυμος είπε...

Βγήκαν οι μαρξιστές της πολυθρόνας παλί να ξεσπαθώσουν κατήγορώντας το "αστίκο" -"καπιταλιστίκο" (νεομερκάντιλιστικο) συστήμα από το οποιό θα ζητούν αυρίο να τους βρει δουλεία. Διαβάζοντας τα χαριτωμένα σχολία, συνειδητοποίω την ουσιαστική διαφορά των κλασσίκων σοσιαλίστων (Κροποτκιν, Μπακούνιν, Μαρξ ή και του Προύντον αν και δεν είναι σοσιαλίστης με τα σημερίνα δεδομένα) με τους συγχρόνους state-priests διαδοχούς τους. Μπορεί ο κλασσικός σοσιαλίσμος να είχε ΤΕΡΑΣΤΙΑ σφαλμάτα αλλά τουλαχιστόν ειχαν το θαρρός να θεσούν σε κινδύνο την ζωή τους για τις ιδεές τους. Ο Μαρξ εκδιώχθηκε από την πατρίδα του και την Γαλλία μεχρί να καταλήξει στην Μ. Βρετάνια. Το ιδίο και ο Κροποτκιν. Ενώ οι groupies τους (οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν οτί οι στοχοι τους ήταν ιδιοί με τους "κακούς" φιλελευθερούς διεθνίσμος,πασιφισμός,ανοικτή κοινώνια) φιλοσοφούν στην ασφαλεία των σπιτίων τους στα προάστια, ενώ παραλλήλα ειρωνευόνται τους μικροαστούς που προσπαθούν να υπερασπιστούν τον κοπό της ζώης τους (δεν ξερουν οι διανοουμένοι της πολυθρόνας τι σημαίνει κοπός έτσι και αλλίως τους περισσότερους τους ταίζουν οι γονείς τους) Λοιπόν Ανώνυμοι-Αριστέρη Νοητίκη Παράλυση Α.Ε. αμά αποπείραθει κανείς να με σκοτώσει εχώ το δικαίωμα ναι ή ου? Ποία είναι η γνώμη σας αποστόλοι της πολιτικής βοθρότητας?
Το φαινόμενο του "armchair Marxist" ειναί τόσο διαδεδομένο, που παραδόξως σε κάνει να βλέπεις τον Μαρξ με αλλό μάτι. Όσο και αν το "Κομμουνιστίκο Μανιφέστο" ήταν χαλία το 1848 (την χρυσή εποχή του φιλελευθέρισμου), το 2008 θα ήταν το καλύτερο βιβλίο σοσιαλιστίκης φιλοσοφίας (το πιστεύω αυτό). Τουλαχίστον, ειμαί σίγουρος ότι θα περιφρονούσε τους heart-bleedin' επιγόνους του που είναι οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές του κράτους που ήθελε να πολεμήσει, ή που ποτε δεν ενοίωσαν τον φόβο ότι ο καθέ Βισμαρκ (του οποίου οπάδο "βρήκα" στα comments του μπλογκ αυτού) μπορεί να σε σκοτώσει ή φυλακίσει απλά επειδη εχείς το θαρρός της γνώμης σου. Come back Karl. It's all forgiven. Honestly.

Ναυάγιο είπε...

Δηλαδή να δώσουμε άλλοθι στους νεαρούς λόγω ηλικίας και του ότι αναμενόμενο είναι ένας πιτσιρικάς να δείχνει μιμητισμό ,αλλά να μη δωσουμε άλλοθι σε κάποιον έμπορο/ελεύθερο επαγγελματία που βλέπει να χάνει εισόδημα από σύπμτωση, η ασφαλιστική να του ζητά όλο και περισσότερα και τελικά να μη μπορεί να αναπληρώσει τη χασούρα.
Και σε τελική ανάλυση τι κάνανε; Είχαν μαζί τους παράνομα όπλα; Πέταξαν χημικά; Προσέλαβαν μπράβους; Τα πράγματα δε χρειάζεται πάντα σε αυτή τη χώρα να είναι άσπρο ή μαύρο. Το πιο πιθανό είναι και οι καταστηματάρχες να μην παρουσιάζονταν ικανοί στο να προβάλλουν άμυνα απέναντι σε καδρόνια και μολότωφ. Είναι μια κίνηση πολιτών για να δείξουν ότι δε θα κάτσουν να δεχτούν παθητικά την αναίτια (γιατί δε μπορεί στόχος μια λαϊκής εξέγερσης να είναι ο τυροπιτάς της Στουρνάρη) βία εναντίον τους, σαν καλές και φρόνιμες παράπλευρες απώλειες.

DennisV είπε...

Βγήκαν οι μαρξιστές της πολυθρόνας παλί να ξεσπαθώσουν κατήγορώντας το "αστίκο" -"καπιταλιστίκο" (νεομερκάντιλιστικο) συστήμα από το οποιό θα ζητούν αυρίο να τους βρει δουλεία. Διαβάζοντας τα χαριτωμένα σχολία, συνειδητοποίω την ουσιαστική διαφορά των κλασσίκων σοσιαλίστων (Κροποτκιν, Μπακούνιν, Μαρξ ή και του Προύντον αν και δεν είναι σοσιαλίστης με τα σημερίνα δεδομένα) με τους συγχρόνους state-priests διαδοχούς τους. Μπορεί ο κλασσικός σοσιαλίσμος να είχε ΤΕΡΑΣΤΙΑ σφαλμάτα αλλά οι θεωρήτικοί του τουλαχιστόν ειχαν το θαρρός να θεσούν σε κινδύνο την ζωή τους για τις ιδεές τους. Ο Μαρξ εκδιώχθηκε από την πατρίδα του και την Γαλλία μεχρί να καταλήξει στην Μ. Βρετάνια. Το ιδίο και ο Κροποτκιν. Ενώ οι groupies τους (οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν οτί οι στοχοι τους ήταν ιδιοί με τους "κακούς" φιλελευθερούς διεθνίσμος,πασιφισμός,ανοικτή κοινώνια) φιλοσοφούν στην ασφαλεία των σπιτίων τους στα προάστια, ενώ παραλλήλα ειρωνευόνται τους μικροαστούς που προσπαθούν να υπερασπιστούν τον κοπό της ζώης τους (δεν ξερουν οι διανοουμένοι της πολυθρόνας τι σημαίνει κοπός έτσι και αλλίως τους περισσότερους τους ταίζουν οι γονείς τους) Λοιπόν Ανώνυμοι-Αριστέρη Νοητίκη Παράλυση Α.Ε. αμά αποπείραθει κανείς να με σκοτώσει εχώ το δικαίωμα να υπερασπιίστω τον εαυτό μου ναι ή ου? Ποία είναι η γνώμη σας αποστόλοι της πολιτικής βοθρότητας?
Το φαινόμενο του "armchair Marxist" ειναί τόσο διαδεδομένο, που παραδόξως σε κάνει να βλέπεις τον Μαρξ με αλλό μάτι. Όσο και αν το "Κομμουνιστίκο Μανιφέστο" ήταν χαλία το 1848 (την χρυσή εποχή του φιλελευθέρισμου), το 2008 θα ήταν το καλύτερο βιβλίο σοσιαλιστίκης φιλοσοφίας (το πιστεύω αυτό). Τουλαχίστον, ειμαί σίγουρος ότι θα περιφρονούσε τους heart-bleedin' επιγόνους του που είναι οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές του κράτους που ήθελε να πολεμήσει, ή που ποτε δεν ενοίωσαν τον φόβο ότι ο καθέ Βισμαρκ (του οποίου οπάδο "βρήκα" στα comments του μπλογκ αυτού) μπορεί να σε σκοτώσει ή φυλακίσει απλά επειδη εχείς το θαρρός της γνώμης σου. Come back Karl. It's all forgiven. Honestly.

Ανώνυμος είπε...

Ο πολίτης παίρνει το νόμο στα χέρια του, ε και αν τον βοηθήσουν και μερικοί χρυσαυγίτες δεν υπάρχει πρόβλημα
και την επόμενη φορά βαράνε και κανένα αγριογούρουνο (άνθρωπο εννούσα).
http://uk.youtube.com/watch?v=X0IncVFEgz8

Αντί να ζητάμε την λειτουργία της αστυνομίας και της δικαιοσύνης προτιμάμε την μεταμόρφωση μας σε τιμωρούς, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.

Μ.Φ.

Ανώνυμος είπε...

Επιπλέον έκανα μερικές αναπάντητες ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές τις ΦΙΣ για το εμπόριο και την συμμετοχή εμπόρων στην παράταξη, μέχρι στιγμής δεν έχω δει επέμβαση από κάποιο έμπορο μέλος της Συμμαχίας (εφόσον υπάρχουν βέβαια). Από την άλλη το ΛΑΟΣ με την ανικανότητα του κράτους συσπειρώνει μικροαστούς προς τα άκρα δεξιά, το ποσοστό της παράταξης του ΛΑΟΣ στον ΕΣΑ παρουσιάζει συνεχή ανοδική πορεία και μελετώντας το φαινόμενο του Poujadism στην Γαλλία, μπορεί να έχουμε και ανάλογες καταστάσεις στην Ελλάδα. Βέβαια ο neoconservative λόγος του cobden μπορεί κάλιστα να προσελκύσει ακροδεξιά στοιχεία στον ΦΙΣ (εξαιρούνται βέβαια αυτοί που βάζουν την θρησκευτική τους και εθνική ταυτότητα πάνω από την οικονομική τους κατάσταση).

Μ.Φ.

Αθήναιος είπε...

Αυτά τα άρθρα με καταθλίβουν και οι ανώνυμοι λεβεντομαλάκες σχολιαστές από κάτω πολύ περισσότερο.

Είναι ελαφρώς σοκαριστικό όταν παρατηρώ ότι ορισμένοι και δεν αναφέρομαι στο συγγραφεα του άρθρου- αν και δηλώνουν φιλελεύθεροι είναι αδιάβροχοι στον φιλελεύθερο ανθρωπισμό και δεν μπορούν να καταλαβουν ότι η αισθητική και η εκφορά του λόγου του λεβεντομαλάκα, του "νομοταγούς οικογενειάρχη που βλέπει το μαγαζί του στις φλόγες και αγανακτεί και παίρνει το νόμο στα χέρια του" ταιριάζει στη δεξιά του '50 και όχι στους Φιλελευθέρους του '08.


Επειδή πολλοί εδώ μέσα είναι και βλάκες εκτός από πολιτικά αναλφάβητοι, τους επισημαίνω πως αν είχαν στοιχειώδη σοβαρότητα θα έψαχναν, θα αναρωτιόνταν για τη φύση των επεισοδίων.

Επειδή όμως όταν άλλοι ήταν στους δρόμους και δέρνονταν με τους Χρυσαυγίτες εσείς πετάγατε γαρύφαλλα στο Ρομέο, σας λέω ότι στην Πάτρα ήταν μαζεμένες όλες οι γνωστές, εμετικές, χρυσαυγιτόφατσες.

Επιμύθιο: Άϊντε να την παίξετε στο Ρομέο, άϊντε να πετάξετε κανα γαρύφαλλο και να ακούσετε λίγο μπουζουκάκι και μην ασχολείστε με πράγματα που αδυνατείτε να καταλάβετε. Λεβεντομαλάκες.

Maria Velliou είπε...

Συμφωνώ γενικά μ' αυτά που λες για τη φύση του ανθρώπου κι όποιος δεν το βλέπει φοράει παρωπίδες.
Έτσι είναι οι άνθρωποι, κι έχεις δίκιο για τους νέους, ότι δεν έχουν την ωριμότητα ακόμη και δεν είναι πλήρως κοινωνικοποιημένοι.
Θυμάμαι όταν ήμουν φοιτήτρια, οι αριστεριστές φοιτητές που ήταν υποχρεωμένοι να δουλεύουν ήταν πολυ πιο προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους. Αλλά τότε γενικά οι αριστεριστές είχαν άλλη συμπεριφορά, μπορεί να συγκρούονταν με την αστυνομία με κράνη και ξύλα, μπορεί να έστηναν και οδοφράγματα στοςυ δρόμους σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να ανέχονταν καταστροφές κατά τις καταλήψεις των πανεπιστημίων, κυρίως για να έχουν πολεμοφόδια...σπάνια μπορεί να καιγόταν κάποιο αυτοκίνητο ως παράπλευρη απώλεια ή ως φράγμα κατά τη σύγκρουση με την αστυνομία ...αλλά ΠΟΤΕ δεν έβγαιναν με τόση λύσσα να κάψουν μαγαζιά κατά συρροή, πολύ περισσότερο βιβλιοθήκες και χώρους πολιτισμού.. Σέβονταν!
Κι αν είχαμε βίαιες συγκρούσεις στη δεκαετία του '80, κι αν είχαμε προβλήματα..όντας μια φτωχότερη και πιο απομονωμένη χώρα τότε..
Θυμάμαι ότι δεν ήταν πάνω από 100 άτομα τότε αυτοί που έβγαιναν για να κάψουν και να καταστρέψουν απρόκλητα και κατά συρροή και ΟΛΟΙ τους απομόνωναν.
ΠΟΙΟΙ είναι όλοι αυτοί σήμερα, οι πολλες εκατοντάδες, αν όχι λίγες χιλιάδες, που εκφράζουν τόσο μίσος, λύσσα και εγκληματική συμπεριφορά;
ΠΩΣ σκέφτονται, ΤΙ περιμένουν, ΤΙ στόχο έχουν με όλ' αυτά;
ΤΙ στο καλό έχουν μέσα στο κεφάλι τους;

Εν πάσει περιπτώσει, νομίζω κι ελπίζω ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθείκαι δεν έχω καμιά διάθεση να κάνω περαιτέρω απόπειρα ανάλυσης-διερεύνσης των αιτίων.

Νομίζω ότι αν κάτι αξίζει κι είναι εφικτό να βγει από αυτή την ιστορία, είναι η υλοποίηση του αιτήματος για αφοπλισμό της αστυνομίας.
Είναι δεδομένο ότι οι περισσότεροι αστυνομικοί δεν ξέρουν καν να χρησιμοποιούν τα όπλα, οι κανονισμοί για να τα χρησιμοποιούν είναι πολύ αυστηροί-και καλώς-και εν τέλει, δεν τους χρειάζονται. Αν κοιτάξουμε τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες φορές που έχουν χρησιμοποιήσει όπλα οι αστυνομικοί, είναι για λάθος λόγους και συχνά με δραματικά αποτελέσματα. Ένα ειδικό σώμα εκπαιδευμένων οπλοφόρων είναι υπεραρκετό για την αντιμετώπιση του ένοπλου εγκλήματος.
Η άχρηστη οπλοφορία και η άστοχη οπλοχρησία, πέρα απ όλα τ' άλλα, είναι ένα διαρκές αγκάθι στη σχέση αστυνομίας και πολίτη που δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ την εξομάλυνση της, όσα άλλα μέτρα κι αν παρθούν. Είναι ΑΧΡΗΣΤΑ και ΕΠΙΖΗΜΙΑ. Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι χρήσιμο και εφικτό από όλη αυτή την ιστορία, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη αυτού του μικρού στόχου.
Τα μικρά δεν είναι αμελητέα, ενίοτε είναι σημαντικά και προοιωνίζονται άλλα, πιο μεγάλα.

Όσο για σας, κυρία μου, λίγο πιο πάνω, νομίζω τα έχετε πια τελείως χαμένα..Επωνύμως το δηλώνω και στη διάθεση σας να σας το εξηγήσω, ανά πάσα στιγμή. Ευχαριστώ.

DennisV είπε...

Στα "αστικά"-φασιστικά κράτη αστύνομια-Χρυσή Αυγή δεν είναι το ίδιο για το συνάφι σας, Μ.Φ.? το "αστίκο" κράτος δεν είναι υπευθύνο για τον "καπιτάλισμο", την "ελευθέρη" αγορά, την απλήστια , την ιδιοκτησία και ότιδηποτε θεώρει κακό θεώρει η αριστέρα? Από που ως που ΤΟΛΜΑΤΕ να υπερασπίζεστε την αστύνομια που αφενώς μεν "προστατεύει" τα παράπανω, και μετα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δε, αποδειχθήκε ανίκανη ΚΑΙ επικινδύνη? Τι είστε τελός παντών... μπάτσος ή ηλίθιος? Και δεν μου λέτε τι με συμβουλευέτε να κανώ σε περιπτώση που καποίος απειλεί να με σκοτώσει και ο αστυνομίκος απουσιάζει, απεργεί, πηδιέται με γκομένα στο περιπολίκο κτλ.? Πρέπει να με σφάξουν για να αγίασω? Ή να περιμένω το πολυαγαπημένο σας κράτος να με σώσει? Εδώ κάλα-κάλα την πρώτευουσα δεν μπορούν να βαλούν σε τάξη εμένα θα σώσουν? Μην παραξενενευεστέ κυρίε αν οι ιδιοκτήτες στραφούν στους Χρυσαυγίτες (αλήθεια είναι αυτό ή από το μυαλό σας το βγάλατε?) γιατί εκεί τους οδηγείτε. Και οι φασίστες "σοσιαλισμό" με ιδιοκτησία και νομό & τάξη υποσχέθηκαν στους μικροαστούς. Όταν βλεπούν λοιπόν τους """"προοδευτικούς"""" να επικρότουν εγκλημάτιες που θετούν σε κινδύνο τον κόπο τους, δεν είναι απίθανο να θυσίασουν την ελευθερία για μια ψευδαίσθηση ασφάλειας, οτάν εσείς δεν προσφερέτε ουτε ελευθερία ούτε ασφάλεια. Άντι λοιπόν να κλαιγέστε για χρυσαυγίτες και πράσινα αλόγα γιατί εσείς που "σταματήσατε" τον φασίσμο με τον Ανδρέα, δεν προτείνετε μια λυση για το φαινόμενο ΛΑΟΣ? Θα σας πω γιατί.Η οικονομική πολιτική και ρητορική σας είναι ίδια. Η πολιτική ορθοτήτα της Αριστεράς είναι η "προοδευτική" "κοινωνικά" ευαισθήτη εκδοχή του ολοκληρώτισμου της δεξίας. Και τώρα εμπιστεύεστε την αστυνόμια (τους ενστολούς χρασαυγίτες) να μας σώσουν από τους αλλούς χρυσαυγίτες.Επισής καλό είναι να μαθέτε τι σημαίνει νεοσυντηρητίκος( Το δικαίωμα στην κατοχή οπλών, ήταν φιλελευθέρο μεσό ελέγχου της κρατίκης εξουσίας, το οποίο ο προγόνος των χρυσαυγίτων και αρχιερέας του αστυνομίκου κράτους Βισμάρκ κατέργησε, και αλλά κράτη ακολούθησαν), διότι μπορεί να βρεθεί καποίος που ξερεί και να σας την πει.
ΥΓ. Για να μην ακολούθησουν κατάρες για νεοφιλελευθερίσμους και λοίπα γραφίκα. Σας παραπέμπω σε site που εκφράζει σχεδόν απόλυτα τις πεποιθήσεις μου
http://www.panarchy.com. Καλύνύχτα αριστερούληδες και δεξιούληδες

Ανώνυμος είπε...

Βλάκες και Λεβεντομαλάκες επειδή λένε κάτι που δεν αρέσει? Aν ο Αθήναιος ήτανε γυναίκα θα νόμιζε κανείς ότι μιλάει μία λεβεντογεροντοκόρη που ακούει τις λέξεις οικογένεια και οικογενειάρχης και την πιάνει αμόκ.

Ανώνυμος είπε...

@DennisV

Τα έχετε κάνει σούπα στο μυαλό σας οπότε δεν σκοπεύω να συζητήσω περαιτέρω μαζί σας. Όσο για την ΧΑ τα λέει ο αγανακτισμένος πολίτης στο βίντεο δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Τέλος για το panarchy, εσείς λέτε για μαρξιστές πολυθρόνας και εγώ βλέπω αναρχικό πληκρολογίου. Η συμβολή του panarchy στην βελτίωση της πολιτική κουλτούρας στην Ελλάδα είναι μάλλον μια τρύπα στο νερό. Βέβαια είσαι κατά δήλωση σου 18 χρονών οπότε έχεις απείρο χρόνο να μαλακιστείς πολιτικά (από τους μπάχαλους, τα ΧΑ και την ΚΝΕ καλύτερα το πληκτρολόγιο και το WoW).

cobden είπε...

@Αθήναιος
Δηλαδή θεωρείς πως το δικαίωμα στην άμυνα είναι κατάλοιπο της Δεξιάς της δεκαετίας του '50??
Όλα, μα όλα, τα Δυτικά φιλελεύθερα κράτη που αναγνωρίζουν αυτό το δικαίωμα ακολουθούν το παράδειγμα του ...Παπάγου και του Καραμανλή??
Αντίθετα, θα έλεγα πως η νόμιμη άμυνα είναι μια κατεξοχήν φιλελεύθερη κατάκτηση, που ενισχύει την ιδιωτική αυτονομία. Το να αναγνωρίζεις ΜΟΝΟ στο κράτος το δικαίωμα να ασκεί βία για να προστατέψει τους πολίτες όταν απειλείται η ζωή και η περιουσία τους, είναι μια πρακτική που δεν ακολουθεί καμία Δυτική χώρα και μάλλον μου θυμίζει Σοβιετική Ρωσία!
Και εν πάσει περιπτώση, απάντησε μου στο ερώτημα που έθεσα και στους παραπάνω σχολιαστές(και δεν μου απάντησαν).Πιστεύεις πως πρέπει να καταργηθεί το άρθρο 22 ΠΚ?Και αν ναι, γιατί θεωρείς κάτι τέτοιο φιλελεύθερο?

Όσο για τους χρυσαυγίτες στα γεγονότα της Πάτρας!Δεν αποκλείω να υπήρχαν και κάποιοι.Πάντως ο "προοδευτικός" δήμαρχος Φούρας, χρησιμοποιώντας τη γνωστή πατερναλιστική γλώσσα της Αριστεράς, είπε πως οι έμποροι... "παρασύρθηκαν" από Χρυσαυγίτες!Και φυσικά οι καταστηματάρχες τον αντέκρουσαν και με το δίκιο τους!Δηλαδή για σένα, σύμφωνα με ποιά φιλελεύθερη λογική, οι έμποροί θα έπρεπε απλά να μένουν θεατές στην καταστροφή των επιχειρήσεων τους, μέχρι να δεήσει το "κράτος-πατερούλης"(δηλ. η ανίκανη αστυνομία) να έρθει να τους...σώσει??
Νομίζω πως έγινε σαφές, ύστερα από αυτή την κρίση, πως οι ζωές μας και οι περιουσίες μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τις αφήσουμε (μόνο) στα χέρια δημοσίων υπαλλήλων...

Ανώνυμος είπε...

O Aθηναιος μαλλον η μεγαλοαστος ειναι, η κοπριτης που τον ταιζουν οι γεροι του η δημοσιος τεμπελχανας για να ειρωνευεται τους μεροκαματιαρηδες.

Ανώνυμος είπε...

Αν θλιβεται να πιασει δουλεια επειγοντως

DennisV είπε...

Άμοιβαία τα συναίσθήματα Μ.Φ., αμοιβαία. Μπόρει όντως να είμαι 18 και να σέβομαι έναν αναρχικό του Πληκτρολόγιου περισσότερο από ,ας πούμε, παμπλούτους μαρξιστές της πολύθρονας οπώς (υποστηρίζει) η αφεντία σας. Αν νομίζετε ότι δεν φρίκαρω με αυτά που δείχνετε στο βίντεο, είστε γελάσμενος... ομώς δεν απάντησατε τι να κανώ σε περιπτώση που καποίος απειλεί να με σκοτώσει και ο αστυνομίκος απουσιάζει, απεργεί, πηδιέται με γκομένα στο περιπολίκο κτλ.? Πρέπει να με σφάξουν για να αγίασω? Ή να περιμένω το πολυαγαπημένο σας κράτος να με σώσει? Ελπίζω να έχετε τον χρόνο να απαντήσετε στο ερώτημα μου αν η Μεγαλειοτήτα σας έχει τον χρόνο (θα ήταν αγένες να εμποδίσω το troll να επιτεθεί σε αλλά "αντιφρονούντα" blog). Και επείδη ως 18αρής θελώ να πηγαίνω στα Εξαρχεία χώρις να κινδύνευω φάω σφαίρα στο κεφάλι, μήπως τελίκα το panarchy εχεί κατί να προσφέρει? Βεβαία ένας ΜΕΚ (Μέσος Έλληνας Κράτιστης) δεν μπορεί να καταλάβει την προσφόρα μίας ιδεολόγιας που καταρρήπτει τα θεμελία του κράτισμου (την κρατική προπάγανδα), αλλά δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν προσπαθήσα, ε?
ΥΓ1. Σύγγνωμη αν ΔΕΝ είστε Αριστερός και σας εβάλα κατώ από αυτήν την ταμπέλα. αν λεγάτε για "αναρχόκομμουνια" θα σας εβαζά με την ίδια ευκολία υπό την ταμπέλα Δεξιός. Ποία είναι η διαφορά αλλώστε? Στην Ελλάδα ολοί ιδιοί είναι.

DennisV είπε...

Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην κλείσω αυτόν τον υπερόχο διαλόγο με το troll με μια ερώτηση, από που υποθέσατε ότι ολοί οι 18αρήδες παίζουν WoW, πηγαίνουν στην ΚΝΕ, και μαλακίζονται μπροστά στα πληκτρόλογια. Πολλές ελλήνικες σείρες βλέπετε, και κάνουν κάκο στον εγκέφαλο.

Ανώνυμος είπε...

@DennisV

Δεν έχω τηλεόραση ατυχήσατε. Όσο για την κατηγορία του κρατιστή, δηλαδή εσείς μαζί με το panarchy σκοπεύετε να καταλύσετε το ελληνικό κράτος και μάλλον πιστεύευτε ότι θα τα καταφέρετε, μάλλον πρέπει να ξανανοίξω τον Hakim Bey και πάλι έχασα μερικές σελίδες. Όσο για το τι κάνεις άμα κινδυνεύει η ζωή σου, τρέχεις, οποιαδήποτε άλλη ενέργεια έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες σωματικής βλάβης, είτε πρόκειτε για αρκούδα είτε για αναρχικό είτε για ειδικό φρουρό.

Υ.Γ. Ελπίζω ως μη κρατιστής να έχεις απορρίψει την δημόσια παιδεία και προφανώς να δηλώσεις αντιρρησίας συνείδησης.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί διαμαρτυρεσται όταν σας ταυτίζουν με τον φασισμό και άκρα δεξιά, αφτό θα το ψάξω άλλη φορά. Με την ελευθερία κοινό έχεται μόνο ως όνομα. Κάπως έτσι και ο Μουσλολίνις με τις ομάδες του εκκαθάριζε το κράτος από τα κοπρόσκυλα τους σοσσιαλιστές και ο Χίτλερ βρίκει έναν πιο προσοδοφόρο εχθρό. Σαν να μην πάτε καλλά τελευταία. Τα άρθρα σας όλλο και πιο πολλύ διολισθένουν σε χρυσαυγίτικα. Την ελευθερία σκέπτεσται μόνο ως αγοραλαγνεία, σε όλλα τα άλλα law and order, και κυρίως μη μου ταράζεται τον νοικοκύρη που πέρνει τον νόμο στα χέρια του για να προστατεύει την περιουσία. Από αυτον τον φουκαρά ποιος θα μας προστατεύσει?

Αθήναιος είπε...

Πω πω. Έφτασε μέχρις εδώ ο τυπικός νεοέλλην άντρας με τις φουστίτσες και τις ζαρτιέρες που μόλις τελειώσει το πλύσιμο των πιάτων, οχυρωμένος πίσω από την ανωνυμία του υπολογιστή του, κλείνει τα μάτια και φαντασιώνει ότι φοράει στολή και δέρνει.

Combden. Θα αγνοήσω τον τίτλο του ποστ, ότι δλδ οι χρυσαυγίτες της Πάτρας μας δείχνουν το δρόμο και θα μπω στην ουσία του.

Κάνεις quote, άνευ άλλου νομικού σχολιασμού, ένα άρθρο του ΠΚ. Υπάρχει μια βασική αρχή που διέπει τη νομολογία, όπως ξέρεις καλύτερα από μένα. Ο νομοθέτης, ό,τι θέλει, το γράφει ρητώς. Το άρθρο αυτό, είναι άλλο ένα γελοίο άρθρο του ΠΚ της ελληνικής μπανανίας, αφού αφήνει εντελώς ασαφές αν αναφέρεται στη ζωή ή την περιουσία του πολίτη ή και τα δύο. Φυσικά έχει αφεθεί ασαφές επίτηδες. Πρόκειται για ένα παραθυράκι το οποίο χρησιμοποιείται κατά βούληση και κατά την κρίση (μπουχαχα) της εκάστοτε έδρας (του δικαστηρίου) και είναι ένα από τα άφθονα "δωράκια" της ψευτοαστικής δημοκρατίας προς τον πολίτη για να δημιουργήσουν μια επίφαση δημοκρατίας.
Είναι τα νομικά παραθυράκια που χρησιμοποιούνται για να αθωόνονται δολοφόνοι μεταναστών, νταβατζήδες της Λάρισας και όλο αυτό το συνάφι και όχι γιατί η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτοδικίας. Αν το ήθελε θα το έγραφε σαφώς, όπως κάνει σε πλείστες όσες άλλες περιπτώσεις.

Ήμουν στο Πανεπιστήμιο, στο ΚΣ της ΕΦΕΕ ως εκπρόσωπος της ΔΑΠ όταν δολοφονήθηκε ο Τεμπονέρας και αυτά τα σκηνικά, με φοιτητές, αστυνομία και καταστροφές τα είχαμε επί μήνες.

Η Ελληνική Αστυνομία ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ δεν επιτρέπει σε πολίτες να σταθούν αρωγοί στο έργο της. Υπάρχει μια εξαίρεση: αν οι πολίτες είναι μέλη της Χρυσης Αυγής. Γιατί άραγε; Που και τότε, απλά, δεν τους διαλύει με δακρυγόνα και κάποιες φορές τους καλύπτει τα νώτα.

Αυτά συμβαίνουν εδώ και χρόνια. Ναι, τον δρόμο στην Πάτρα τον έδειξαν οι Χρυσαυγίτες οι οποίο παρεσυραν και 10 ανόητους που έπαιξαν τη ζωή τους κορόνα γράμματα.

Ως κάτοικος αυτής της χώρας, αρνούμαι να πάρω πάνω μου και το ρόλο της καταστολής και της επιβολής της έννομης τάξης. Για να δεχτώ έναν τέτοιο ρόλο, θα πρέπει πρώτα να διαλυθεί η αστυνομία. Όσο υπάρχει αστυνομία και οι ΠΚ είναι τόσο γελοίοι και ασαφείς δεν δέχομαι να συζητήσω καν την αναγνώριση τέτοιου ρόλου στους πολίτες.

Πάντως, κάτι οι απόψεις κάποιων για το Μακεδονικό, κάτι τα δικά σου άρθρα για την Πέϊλιν και τα τοιαύτα, είχαν κι ένα θετικό. Μου έδειξαν το σωστό το δρόμο που δεν είναι άλλος από αυτόν της εξόδου.

Nievskii είπε...

Ο Αθήναιος με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Επειδή όμως εδώ υπάρχει μια σύγχυση του φασισμού με τον φιλελευθερισμό θα πω κι εγώ δυο πραγματάκια. Και ο φασισμός ως πολιτική θεωρία επικαλείται το συναίσθημα: αισθάνομαι ότι απειλούμαι, άρα οποιαδήποτε παρανομία επιτρέπεται. Όμως αυτό έχει δυο προβλήματα αν θέλει κάποιος να λέγεται φιλελεύθερος.

Το πρώτο είναι ότι αισθάνονται και άλλοι πολίτες ότι απειλείται η ζωή τους και η ελευθερία τους από την ασυδοσία της αστυνομίας. Και όπως έχει δικαίωμα(;) ο πολίτης να προστατεύσει την περιουσία του - έτσι βαπτίζουμε λ.χ. το πογκρόμ κατά μεταναστών πριν καμιά βδομάδα στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών που η αστυνομία επέτρεψε - έτσι έχει δικαίωμα ο πολίτης να προστατεύσει την ζωή του. Και μεταξύ ζωής και περιουσίας μαντέψτε ποιο είναι ποιο σημαντικό. Έτσι, οι μαθητές που επιτίθενται σε αστυνομικούς αισθάνονται πολύ ισχυρά και όχι αδικαιολόγητα ότι αυτοί μπορεί να είναι το επόμενο θύμα ατιμώρητου πυροβολισμού. Με την λογική των ακροδεξιών με φιλελεύθερή ή μη προβιά, αυτό δικαιολογείται, αφού οι αστυνομικοί το ξεκίνησαν. Για μένα δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Γιατί ο φόβος είναι το τελευταίο ανάχωμα που συγκρατεί τους πολίτες. Και αυτοί οι νεαροί έχασαν τον φόβο. Αυτό δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό. Δεν φταίνε οι αναρχικοί γι'αυτό, αυτοί δεν είχαν ποτέ τον φόβο του κράτους. Φταίει η κυβέρνηση που με την γενικευμένη ανομία που ανέχτηκε επί μακρόν οδήγησε στην κατάρρευσή της αστυνομίας και οδήγησε στην μετάδοση της αφοβίας σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Αυτή η ανάλυση θέλει να παραβλέψει και την πραγματικότητα: όπως υπήρξαν λίγοι "αγανακτισμένοι" πολίτες που πήραν πέτρες και ξύλα, καμιά 50αριά στην Πάτρα ενώ μπροστά ήταν δεκάδες λούμπεν στοιχεία της Χρυσής Αυγής, υπήρξαν πολλοί περισσότεροι πολίτες που στράφηκαν κατά της αστυνομίας. Την Κυριακή αγανακτισμένοι πολίτες πετούσαν γλάστρες από τα μπαλκόνια τους κατά των αστυνομικών. Αγανακτισμένοι πολίτες της χώρας είναι και οι δεκάδες χιλιάδες μαθητές που πολιορκούν αστυνομικά τμήματα και μαζεύτηκαν σε μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις την δευτέρα. Αγανακτισμένοι πολίτες της χώρας ήταν οι δεκάδες άνθρωποι που βγήκαν χθες και έβριζαν τους αστυνομικούς στην Κοραή. Αγανακτισμένοι πολίτες της χώρας ήταν οι κάτοικοι του παλαιού Φαλήρου που ζητούσαν από τους μπάτσους να φύγουν αμέσως από την περιοχή τους. Αγανακτισμένοι πολίτες της χώρας ήταν οι τουλάχιστον 50,000 άνθρωποι που κατέβηκαν στην διαδήλωση της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ κι ας μύριζε η ατμόσφαιρα μπαρούτι. Αν λοιπόν έχουμε 450 κατεστραμμένα καταστήματα, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι αγανακτισμένοι πολίτες που είναι εξαγριωμένοι με την αστυνομία. Αν πολιτική του φασισμού είναι να στρέφει την μια κοινωνική τάξη ενάντια στην άλλη, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε στην κυβέρνηση. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε στους ακροδεξιούς, αυτό δεν θα περάσει και δεν θα πάει η χώρα σε εμφύλιο και η κοινωνία θα καταστραφεί επειδή υπάρχουν 100-200 άνθρωποι που έχουν της πούτσας το μυαλό - δεν εννοώ τους συνομιλητές εδώ μέσα, μην παρεξηγηθούμε! Ο ανεγκέφαλος machismo μερικών δεν πρέπει να καταδικάσει το κράτος μας στο χάος. Χρέος του κάθε πολίτη που δεν οπαδός της δημοκρατικής εκτροπής είναι να ζητήσει άμεσα να παραιτηθεί η κυβέρνηση, ειδικά αφού μέσα στην αμηχανία της επιστρατεύει το παρακράτος περασμένων δεκαετιών. Όποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στην διχασμένη κοινωνία του '50 και του '60 πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν. Η κυβέρνηση αντί ταπεινά να ομολογήσει τα δικά της λάθη που οδήγησαν σε αυτό βγάζει συμμορίες ακροδεξιών στους δρόμους και προσπαθεί να τα ρίξει όλα στους ώμους κομμάτων που δεν κυβερνούν, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει βλακείες, δεν ξεχνώ ότι κυβερνά η κυβέρνηση αυτή την στιγμή.

Το δεύτερο θέμα είναι η ανοχή στις συντεχνίες. Ο καθένας εδώ μέσα αν τον έβριζε ο έφορας που παίρνει την φορολογική δήλωση θα ζητούσατε να φύγει ένας ακατάλληλος άνθρωπος από την δημόσια υπηρεσία που πληρώνεται από τους φόρους μας. Όχι αν τον πυροβολούσε! Αν λοιπόν δεν ανέχομαι κακούς επαγγελματίες στις άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ζητώ να αποβάλλονται και να τιμωρούνται για παραπτώματά τους με τα ίδια κριτήρια που ισχυούν για όλους τους υπόλοιπους πολίτες, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ζητώ την εξαίρεση της δημοσιοϋπαλληλικής συντεχνίας των μπάτσων. Αν ανέχεστε μια συντεχνία τις ανέχεστε όλες. Ο πρωθυπουργός που κατήγγειλε ως συντεχνίες και επικαλέστηκε τον κοινωνικό αυτοματισμό σε δασκάλους, φοιτητές, συνταξιούχους κ.ο.κ. έπρεπε από την πρώτη στιγμή να ζητήσει και την μεταρρύθμιση στον χώρο της συντεχνίας των μπάτσων. Δεν μπορεί να ζητάμε επιλεκτικά την αντιμετώπιση συντεχνιών. Και αυτό είναι ένα δεύτερο χαρακτηριστικό του φασισμού: οι νόμοι δεν έχουν ισχύ, αλλά μόνο εργαλειακή χρήση. Αν οι νόμοι συμφέρουν το "έθνος", την "φυλή" ή ό,τι άλλο - ο πρωθυπουργός πάντως ζήτησε "εθνική ενότητα", όχι κοινωνική ειρήνη! - εφαρμόζονται. Αν όχι, μαύρα τους μακαρόνια στους νόμους...Γιατί ο πρωθυπουργός δεν είπε ότι θα μεταρρυθμίσουμε την αστυνομία αυτές τις μέρες; Γιατί δεν το είπε μέχρι τώρα; Μα, γιατί ένα μεγάλο φασιστικό κράτος χρειάζεται μεγάλη αστυνομία και πραιτωριανούς - να θυμίσω ότι ο χαρακτηρισμός πραιτωριανοί - praetores urbani - εκστομίστηκε από υπουργό δημοσίας τάξης της τωρινής κυβέρνησης που δεν ξηλώθηκε άμεσα γι'αυτή του την επικίνδυνη για την δημοκρατία αντίληψη.

Nievskii είπε...

Δείτε κι αυτό και αισθανθείτε περήφανοι για τους μαχαιροβγάλτες που "αμύνονται"στους δρόμους.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με το πρώτο σκέλος, αλλά συμφωνώ σφόδρα με το δεύτερο.

Και κάποιος να κλείσει το στόμα του Κούγια όπου με νομικίστικη γλώσσα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα τραγικά αδικαιολόγητα.

Ντροπή του!

Ανώνυμος είπε...

Αθηναίε, εννοείς ότι έφυγες από τη Φιλελεύθερη Συμμαχία;;;

DennisV είπε...

Αγαπήτοι Nievskii, kai Aθηναίος.
Όντως οι Π.Κ. αφασαφέστατοι στην Έλλαδα (εσείς το ξερέτε καλύτερα από εμένα). Όντως με εξήμμενα τα πάθη μπόρει και να έχουμε επείσοδεια, όπως είχαμε. Δεν σας φαινέται περίεργο οι ιδιοκτήτες που στρέφονται σε μαχαιροβγάλτες για την ασφάλεια τους? Μήπως είναι η πρώτη (ή η τελεύταια) φορα που η συγκεκριμένη πολίτικη παρατάξη εκμεταλλεύεται χαοτικές καταστάσεις για να κερδίσει επίρροη (ας μην κοροιδευόμαστε θα ψηφίζαν οι Γερμάνοι τον Χίτλερ υπο φυσιολόγικες συνθήκες?). Δεν μιλάω για περιπτώσεις που μπορείς να απόφυγεις την χρήση βίας, κυρίε Μ.Φ. (Ας το θέσω αλλίως, τι θα κάνατε αν καποίος ήθελε να σας σκοτώσει και ΔΕΝ υπήρχε διέξοδος). Ας μην αυτάπατομαστε το κράτος στην Έλλαδα είναι ένας γιγάντας-μώρο του έχουμε δώσει τεράστιες δυνάμεις και αυτό δεν μπόρει να κάνει ούτε τα βάσικα. Φαντάζεστε να γινόνταν τα επείσοδια παρόντος του κινέζου προέδρου στην χώρα? Και αν σας τρομάζουν οι χρυσαυγίτες που "συμμάχουν" με τους ιδιοκτήτες εμένα με τρόμαζουν ΚΑΙ οι ατάκες που ακούω αυτές τις μέρες (τι ωραία που ήταν στην χούντα είχαμε ασφάλεια, Στην Μ. Βρετάνια τους καταπλάκωναν με αλόγα (αυτό το ακούσα από αριστερό) κτλ). Πόλυ φοβάμαι λοίπον ότι άμα εμφανιστεί μια "πατρίκη" φιγούρα που θα "προστάτευσει" τους μικρόαστους που δεν κατάλαβαινουν ότι τα χαλάσμενα δακρυγόνα και οι σφαίρες πρόοριζονται ΚΑΙ για την πάρτη τους. Και ερχόμαστε εμείς από την ασφάλεια των προάστιων (ή τουλάχιστον έτσι εμφανιζόμαστε στους ατύχουντες συμπόλιτες μας) και κυνίκα τους λέμε ότι ,ξέρετε κάτι, μπόρει η αστύνομια μας να είναι ανίκανη και να κάηκε η μίση Αθήνα εξαίτιας της, άλλα όχι μόνο δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τον εάυτο σας αλλά αν το κάνετε θα ερθούν men with guns (the most abused libertarian argument) και σε κάνουν ντα επείδη δεν είχες εμπίστοσυνη στο κράτος. Αν το βρισκέτε αυτό φασιστίκο, τότε μπορώ να υποθέσω ότι και η ελεύθερη αγόρα και το να απαίτεις από το κράτος κοινώνικο φιλελευθερίσμο φασιστίκο είναι. Γίατι ο μικρόαστος που του κάηκε η περιούσια αμα του πεις όλα αυτά που είπατε δεν θα σε πει "ανάλγητο" ή "φασίστα" αλλά "διανοούμενο της πολυθρόνας" και αυτό είναι ίσως χειρότερο. Το θέμα λοίπον είναι κάτι περίσσοτερο από τους μαχαιροβγάλτες που αμύνονται (καθήμερινο φαινόμενο). είναι το πρόβλημα, αμά το κράτος απότυχει ο πολίτης τι πρέπει να κάνει?. Όσο για τον φίλο που λέει ότι με την ελεύθερια που έχουμε ως κοίνο μόνο το όνομα. Καμία φόρα η ελευθέρια υπεράσπιζεται με βία. Πόλυ θα θελάμε να ζούμε σε έναν κόσμο που όλοι θα γυρνούσαν το άλλο μάγουλο, άλλα κάμια φορά εμφάνιζονται οι real φασιστές και οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας από αυτούς. Αυτό εγινέ και τώρα (αν θεώρειτε αναρχίκους τους ταράξιες είστε ή μπάστος ή ηλίθιος) Ως κλάσσικος ανώνυμος-καρπάζοεισπρακτωρ Έλλην υπήκοος δεν το κατάλαβαίνετε, αλλά όταν ο πατερούλης ερθεί εσείς με αγάπη θα τον αντιμέτωπισετε? Θα του πείτε ότι δεν είναι πολίτικα όρθο να γινεί δικτάκτορας? Ποια είναι τα μέσα αμύνας στους πραγμάτικους ακροδέξιους και όχι σε αυτούς που μας ενοχλούν?

Αθήναιος είπε...

Η αποσπασματική και άνευ περαιτέρω νομικού σχολιασμού παράθεση άρθρων του κώδικα, μαζί με ανόητα ανώνυμα σχόλια, δεν ορίζουν τα πλαίσια λογικού διαλόγου.

Δεν θα χάσω χρόνο για να κάνω debate για εξαγριωμένους πολίτες και Χρυσαυγίτες ή μάλλον δεν θα το κάνω με αυτούς τους όρους. Δεν θα συζητήσω αν οι παράνομες πράξεις, πρέπει να θεωρηθούν ηθικά νόμιμες, χωρίς παράλληλες προτάσεις για ριζική αναθεώρηση της συνταγματικής συγκρότησης της Πολιτείας, της Πολιτείας που δεν ενφορείται από τις βασικές φιλελεύθερες αρχές.

Το ερώτημα είναι απλό. Δέχεστε το ρόλο του μπάτσου; Δέχεστε να συμμετέχετε στην καταστολή και την εφαρμογή του νόμου με το υπάρχον συνταγματικό και νομικό πλαίσιο; Δέχεστε να κάνετε τον μπάτσο με αυτό τον ασαφή νόμο και η αθώωσή σας να βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του δικαστή; Παράλληλα, θα υπάρχει και η αστυνομία, να κάνει τί ακριβώς; Να κόβει κλήσεις και να μαζεύει φόρους σαν το σερίφη του Σέργουντ;


Ναι το δέχεστε, αυτό ακριβώς λέτε ότι αναγνωρίζετε το ρόλο του μπάτσου στους πολίτες χωρίς κανένα όρο και αναφέρομαι στους επώνυμους και όχι στους ανώνυμους που δεν υπάρχουν και ΑΥΤΟ το ονομάζετε φιλελευθερισμό. ΑΥΤΟ θεωρείτε ότι ανοίγει το δρόμο προς την ελευθερία.

Επειδή πάντα βάζω τον εαυτό μου υπό κρίση, θεωρώ ότι εγώ έχω λάθος, εγώ δεν το έχω καταλάβει σωστά. ΕΣΕΙΣ είστε οι φιλελεύθεροι και όχι εγώ. Όχι πλέον εγώ. Τελεία.

Ανώνυμος είπε...

Έλα τώρα, παραδέξου ότι δε σου έκατσε ο Σπύρος Ντόβας γι' αυτό τα βρόντηξες.

Αθήναιος είπε...

Η αλήθεια είναι πως ο,τι λείπει σε ιδεολογική κατάρτιση στα μέλη του κόμματος, το έχουν σε χιούμορ.

Να σαι καλά για το σχόλιο ανώνυμε. Ήταν το δεύτερο σοβαρότερο σχόλιο σ'αυτή τη συζήτηση, μετά τα χθεσινοβραδινά μου μπινελίκια.

Ανώνυμος είπε...

Ξεχύθηκαν τα σμήνη των λακέδων. Από τους άμβωνες (ΜΜΕ) της νεοταξικής εκκλησίας θρηνούν σπαρακτικά και ουρλιάζουν ηθικολογικά. Τι αχαλίνωτη υποκρισία φρενοβλάβειας. Θρηνούν για το θάνατο του παιδιού αυτοί, οι ίδιοι ακριβώς, που ευλογούσαν και χειροκροτούσαν τη ΝΑΤΟϊκή, μαζική σπορά του θανάτου εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν!!!
Όλοι αυτοί που δεν έχουν χύσει ούτε ένα δάκρυ για το θάνατο εκατομμυρίων παιδιών από τους γκάνγκστερ της υφηλίου, αυτοί που δεν τους καίγεται καρφί για τα εκατομμύρια παιδιά που πεθαίνουν καθημερινά μέσα στις γαλέρες- κάτεργα της Νέας Τάξης.
Μας πουλάνε ευαισθησία και «ανθρωπισμό» οι στυγνοί «νταβάδες» των ΜΜΕ, αυτοί που πλουτίζουν από το ανθρώπινο αίμα και οι έμμισθοι γενίτσαροί τους.
Όλα τα ασπόνδυλα, τύπου Λαζόπουλου, που συσσωρεύουν εκατομμύρια φιλώντας τις μπότες των «νταβάδων», βγήκαν με μελοδραματικό ύφος να θρηνήσουν, αναθεματίζοντας όχι το απάνθρωπο και κτηνώδες καπιταλιστικό σύστημα, όχι, έστω το κυβερνητικό οικοδόμημα (κυβερνητικά κόμματα και τους κομματικούς στυλοβάτες), αλλά ένα και μόνο κυβερνητικό διαχειριστή: τη «λεπρή δεξιά». Το «εκσυγχρονιστικό» κράτος και παρακράτος που κυβέρνησε τόσα και τόσα χρόνια και ουσιαστικά κυβερνάει ακόμα, μένει στο απυρόβλητο. Αυτό δεν είναι «δεξιά», είναι «αριστερά»!!!
Όλοι οι γνωστοί τηλεμαϊντανοί, γνωστοί και κρυφοί πράκτορες και προβοκάτορες, σε διατεταγμένη υπηρεσία, παρελαύνον από τους τηλεοπτικούς άμβωνες!!!
Όλο το «εκσυγχρονιστικό», δωσίλογο σκυλολόι, ανενδοίαστα και ξετσίπωτα, μας παραδίδει μαθήματα «ανθρωπισμού», «δικαίου» και …πολιτικής αντίστασης στο «κράτος της δεξιάς»!!!
Όλο το μακάβριο ιδεολογικό κατεστημένο με πολιτική αιχμή τη νεοταξική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παρελαύνει και αυτό, αφηνιασμένα και κακουργηματικά από τους μακάβριους καθεστωτικούς άμβωνες για να δώσει πολιτική κάλυψη στη φασιστική ψύχωση των κουκουλοφόρων.
Γιατί οι ψυχώσεις των πανελλαδικών καταστροφών, φωτιών, βιοπραγιών και της αχαλίνης βίας και τρομοκρατίας των επιδρομέων, δήθεν αντιεξουσιαστών, είναι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι αυτές οι μαζικές ψυχώσεις της καταστροφής, της βίας και της τρομοκρατίας, αυτή η βαρβαρότητα και η τυφλή μαζική βία.
Γι αυτό το αποτρόπαιο, μαζικό ψυχωτικό αμόκ, ο ορισμός του φασισμού, δεν μιλάει κανείς. Απεναντίας το καλύπτουν και το επικαλύπτουν οι μηχανισμοί της προπαγάνδας, οι μπράβοι τους και τα «αριστερά» φερέφωνα.
Εδώ δεν έχουμε συνειδητό λαϊκό κίνημα. Έχουμε «ψυχωτικό κίνημα» του «αριστερού παρακράτος». Έχουμε την τυφλή, καταστροφική βία, κατευθυνόμενη και καθοδηγούμενη, με πολιτικούς μπροστάρηδες, τα «αριστερά» φερέφωνα.
Αυτές οι μαζικές ψυχώσεις, αυτή η πολιτική «αριστερή» φρενοβλάβεια είναι ο ορισμός του φασισμού. Ορισμός που έχει δοθεί και αναλυθεί από τους μεγάλους Επαναστάτες του σοσιαλισμού…
Αυτό που ζούμε σήμερα είναι η πιο μακάβρια γκριμάτσα της φασιστικής Πανούκλας. Ο νεοταξικός φασισμός με μάσκες «αναρχικές», «αριστερές» και «προοδευτικές».
Έχουμε μπει στο δρόμο της κατάλυσης των πάντων, στο δρόμο νέων ιστορικών συμφορών…
Πιστεύω, ότι ελληνικός λαός, δεν θα ξεγελαστεί από τις παρακρατικές σειρήνες του νέου φασισμού…

ΡΕΣΑΛΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Άτσα ο Αθήναιος! Μπράβο βρε!
Σιγά σιγά, ξύπνησες κι εσύ διαβάζοντας κάποια μπλογκς. Ευτυχώς που δεν διάβαζες μόνο το δικό σου γιατί η μόνη επανάσταση που θα είχες κάνει θα ήταν η διαδήλωση της κατσαρόλας της Νέας Δημοκρατίας.

Ποτέ δεν είναι αργά να παίξεις τον επαναστάτη.

Ποτέ δεν είναι αργά να ζήσεις αυτό που δεν έζησες παιδί, όταν σε ανάγκαζαν να τρέχεις ολημερίς σε σχολεία και φροντιστήρια και το μόνο που σου επέτρεπαν είναι να παίζεις πόλεμο με τα πλέι μομπίλ σου και να πηγαίνεις σε κοριτσίστικα πάρτυ γενεθλίων.

Εδώ είναι το πάρτυ! Στη φωτιά και το πλιάτσικο. Ευκαιρία να παίξεις τώρα και να ζήσεις κανονικά την παιδική ηλικία που δεν έζησες.

Άντε και καλή ενηλικίωση.

υ.γ.
Πρόσεξε μόνο μην κάπου εκεί ανάμεσα στους "επαναστάτες" τρακάρεις τον Τσε Γκεβάρα που ξέρεις "ότι βρώμαγε από χιλιόμετρα μακριά και πως τα ρούχα του ήταν άκαμπτα από την απλυσιά". Η επανάσταση δεν μυρίζει μαϊντανό και Βαλεντίνο, μυρίζει μπαρούτι και ιδρώτα, το αντέχεις;

Ή μόνο θεωρητικώς ομιλείς;;;

Hasta la Victoria Siempre Comandante Αθήναιος!

DennisV είπε...

Αγάπητε Αθηναίε. Πιστέψτε με κάταλαβαίνω απόλυτα τις ανήσυχιες σας. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει "μπάτσος".Το να συγκρίνετε τον πολίτη που υπεράσπιζεται την ζώη του ή τον κόπο του με τον δημόσιο υπάλληλο που έχει το μονόπωλιο της βίας είναι ατύχες, τουλάχιστον. Ο "μπάτσος" δεν είναι ο υπεράσπιστης της τάξης που ίσως έχετε στον νου σας. Είναι ένας υπάλληλος του κράτους που δρα ύπο τις διατάγες του. Άμα το κράτος προστάξει τον "μπάτσο" να μην εκτελέσει το καθήκον του, ως ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ υποχρεούται να το υπάκουσει. Δείτε τι εγίνε αυτές τις μέρες. Η Άθηνα καήκε, περιούσιες καταστράφηκαν, ζώες κινδύνευσαν, και όμως οι υπεράσπιστες της "τάξης και του νόμου" δεν έκαναν τιπότα. Ξερέτε γιατι? Επειδή το κράτος τους προστάξε. Ένα λάθος των αναρχίκων είναι ότι σύχνα παρομοιάζουν τον αστυνόμικο με τον δεξιίζοντα χωροφύλακα της δεκάετιας του '50. Παρόλο ,που στην Ελλάδα ειδικά, αυτό ισχύει, στην πραγμάτικοτητα οι περισσότεροι είναι έντιμοι ανθρώποι που πιστεύουν ότι υπηρετούν την κοινώνια και όχι την διεφθαρμένη ελίτ που στην πραγμάτικοτητα προστατεύουν. Είμαι εναντίος στους μπάτσους όχι επείδη είναι σατάνικοι και αλλά τετοία γραφικά αλλά επείδη πιστεύω ότι υπερασπίζονται ένα status quo το όποιο ειναί αντιφιλελεύθερο και σφετεριζεταί την εξούσια που θα επρέπε να έχουν τα ατόμα και οι κοινότητες. Αν διαβάσετε το site polyarchy.com το αρθρό from state policing to community righting, και γενίκα τα αρθρά που αφορούν το πως φανταζόμαστε μια ουσιαστίκα φιλελευθέρη μετα-κρατική κοινώνια, θα καταλάβετε ποία είναι η διαφόρα μετάξυ του μέσου αναρχικού του πληκτρόλογιου (οπώς είπε το πανσόφο troll Μ.Φ. (ΜοδερΦακερ?)) με τον συνέπη αναρχο-φιλελεύθερου. Ίσως βεβαία να μου πείτε ότι είναι ουτόπικα αυτά που προτείνονται. Σας καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά δεν πρέπει να τα μελέτησουμε σοβάρα πριν τα απόρριψουμε? Περίμενω την απάντηση σας.
ΥΓ1. Ελπίζω ειρώνευομενος ατόμα που κατά την γνώμη μου αποτελούν το πατο του βαρελιού (Μ.Φ.)(ΜαλάκοΦασίστας?) με τα σκάτα που κατ' ευφημισμό ονομάζουμε Ιντερνετ να μην σας εδώσα την εντύπωση ότι είμαι καφρό-αναρχίκος. Απλά ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ το ανωνύμο trolling.
YΓ2. ΡΕΣΑΛΤΟ συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Αυτοί οι κοίνοι εγκλήματιες σπιλώνουν το όνομα της λέξης πρόοδου και ανάρχιας. Όλα αυτά ενώ ο Λεβιαθαν πλήσιαζει

DennisV είπε...

Mία ερώτηση κυρίε Αθηναίε. Είστε ο ιδιός Αθηναίος που συχνάζει στο μπλογκ ή αλλός? Αλλάξατε μπλογκ και δεν το κατάλαβα? Βλέποντας το προφίλ σας είδα διαφορετίκο μπλογκ από αυτο που είχατε (αν θυμάμαι καλά).
@Κ-σ-μ. Όντως οι αλλάγες ερχόνται από ανθρώπους που "βρωμάνε από χιλιόμετρα". Άλλα αυτοί είναι οι ήρωες (ή αλλίως οι ηλίθιοι). Αυτοί που κίνουν τα ρευμάτα είναι οι διανοούμενοι (η ιντελλιγκετσια). Δείτε το background του Ροβεσπίερου και του Δαντων (δικήγοροι). δείτε και ποιοί έκαναν κουμάντο στην Ρωσική και την Ελλήνικη μας επανασταση (μαρξιστές διανοούμενοι από την μία, προέστοι και μορφώμενοι πολίτικοι από την αλλή). Αυτό που κάνει τον Τσε ηρώα παρόλο που διαφώνω καθέτα και οριζόντια με την ιδεολόγια του, είναι ότι ενώ θα μπόρουσε να γίνει υπουργός στην Κουβά πήγε σαν ήρωας (ή σαν ηλίθιος οπώς λενέ οι κυνικοί) και τον έφαγαν.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

(Παρένθεση:
DennisV, μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις, χωρίς ειρωνεία στο λέω. Τα κείμενά σου δεν τα διαβάζω, τα απαγγέλω και, πίστεψέ με, είναι απόλαυση.)

Γιώργος είπε...

Είναι πολιτική πρόταση αυτό ή φαντασίωση?Ορισμένοι στο e-roosters δεν πάτε καλά.Σιγά μην πάρει ο κόσμος -εξαιρούνται οι φασίστες και οι ψυχοπαθείς ενώ δεν υπολογίζονται αυτοί που θα το βάλουν στα πόδια στην πρώτη σύγκρουση- τα όπλα για τη βιτρίνα ή για το αυτοκίνητο, όταν δεν τα έχει πάρει χρόνια τώρα για τη διαφθορά , την κακοδιαχείριση και την γενική αθλιότητα.Μήπως θέλετε απλώς έναν νεκρό νοικοκύρη σύμβολο του αγώνα για την ατομική μικροιδιοκτησία?Μα θα είναι σίγουρα κάποιος σαν τον στηβ κακέτση ή σαν εκείνον από το αγρίνιο που σκότωσε 5 επειδή πατήσανε το χορτάρι του,οπότε άκυρο.Είναι φάτσες αυτές για να συμβολίσουν οτιδήποτε ?Πόσο μάλλον σε αντιπαράθεση με την εικόνα ενός αδικοσκοτωμένου 15χρονου .

DennisV είπε...

Κυρίε alberich. Όντως αν ζουσάμε σε μια πολιτισμένη κοινώνια θα είχαμε παρεί τα όπλα ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ. Έλα όμως που σε αντιθέση με τον Δυτίκο Κοσμό, οπού βεβαία υπάρχει τεράστια διαφθόρα, (ας μην κρυβόμαστε), έδω η δίαφθορα εγίνε λαικό κεκτημένο. Η αλήθεια είναι ότι ότι μέσω της διαφθόρας τέραστιες κοινώνικες-παρασιτικές ομάδες (από κρατικόδιαιτους επιχειρήματιες εώς τον μέσο ελλήνα μικροκομπινάδορο)εξαρτόνται από αυτό ακριβώς τη κακοδιαχείρηση των πορών που το κράτος κλέβει από τους παραγώγικους πολίτες. Ας μην παραξενευόμαστε που ο Ελλήνας έχει μάθει να εκτίμα περισσότερο τα υλικά άγαθα (τα αυτοκίνητα και τις βιτρίνες που λέτε), ένω ένα ανήθικο τερατούργημα εχεί στηθεί πάνω από το κεφάλι του και όχι μόνο του κλέβει τους πόρους του άλλα τον κάνει να ελπίζει πως θα το χρησιμοποίησει προς όφελος του. Για αυτό ο ελλήνας κλαίγεται επείδη του καψάν το αυτόκινητο ένω το κράτος τον κλέβει διαρκώς και με νόμο (και που στην τελίκη τον καταστρέφει περισσότερο από ότι ο καθέ κουκουλοφόρος-πιονι του κράτους θα μπορούσε. Για να αλλάξουν τα πραγματά στην Ελλάδα χρειαζομαστε ανάθεωρηση των αξίων μας κυρίως και όχι αλλάγη απλά κυβερνησης. Και αυτό δεν φαινέται στον όριζοντα.
@Κ-σ-μ
Χαιρόμαι για τα καλά σας λόγια. Αν και οφείλω να ομολόγησω ότι αυτή η διαδικάσια των ατελείωτων σχολίων με κουράζει αφορήτα. Αλήθεια εσείς οι πραγμάτικοι Bloggers πως αντέχετε αυτή την ζώη? Είδικα έσεις που έχετε ένα blog εις την εβδόμη

Γιώργος είπε...

@ DennisV
Εμένα θα μου αρκούσε για την ώρα η πτώση της κυβέρνησης, διότι συνδυάζει προκλητική διαφθορά αρπακτικότητα και ανικανότητα αντίστοιχη αυτης του ΠΑΣΟΚ επί Κοσκωτά, και μόνο επιδείνωση έχουμε να περιμένουμε στο εξής.Το πρόβλημα είναι ότι όλη η αντιπολίτευση στην πραγματικότητα κρίνει ότι δεν έχει κομματικό συμφέρον να την ρίξει.
Όλοι το έχουν γυρίσει στη μεταφυσική.Οι μεν με τα κεράκια, οι άλλοι με τους μελλοντικούς -και αιώνιους- αγώνες του μαζικού κινήματος, και οι δικοί σας με τις προτάσεις να κατέβει ο στρατός και να πάρουν οι νοικοκυραίοι τα όπλα.

libertarian είπε...

"Σιγά μην πάρει ο κόσμος... τα όπλα για τη βιτρίνα ή για το αυτοκίνητο, όταν δεν τα έχει πάρει χρόνια τώρα για τη διαφθορά , την κακοδιαχείριση και την γενική αθλιότητα."

Μας δουλεύεις; Εγώ μένω κάτω από την πλατεία Βάθης και όταν κάποια στιγμή κυκλοφόρησε η φήμη ότι κατεβαίνουν προς τα εδώ ήμουν στο σπίτι ενός φίλου (πήραν και εμένα και τον ένα φίλο μου οι γονείς μας τηλέφωνο και μας είπαν να παρκάρουμε αλλού τα αυτοκίνητα). Και οι τρεις με την μια κατεβήκαμε και πήγαμε στα αυτοκίνητα και σκεφτόμασταν πως να τα γλυτώσουμε. Να τα πάμε μακριά; Να τα αφήσουμε με την ελπίδα ότι δεν θα κατέβουν μέχρι εδώ; Να τα παρκάρουμε σε κανένα στενάκι και να τα φυλάμε;

Αν αυτό γινόταν αρχές '90 μπορεί οι μισοί αγιοπαυλίτες να ήταν στις φασαρίες (όπως ήταν κάθε 17 Νοεμβρίου) αλλά όσοι έμεναν πίσω δεν θα άφηναν κανέναν να έρθει στην περιοχή μας. Θα γινόταν απλά της σουζάνας.

cobden είπε...

Αθήναιος said
"...αναγνωρίζετε το ρόλο του μπάτσου στους πολίτες χωρίς κανένα όρο"

Τί διαστρέβλωση όσων ειπώθηκαν!Ξαναδιάβασε το ποστ και τα σχόλια όσων υποστήριξαν την εφαρμογή του άρθρου 22.

Γιώργος είπε...

Σημασία έχει το τί θα κάνατε αν όντως έπρεπε να τα υπερασπίσετε.Αν έπρεπε να ασκήσετε και να υποστείτε βία.
Δεν μιλάμε εν κενώ.Αυτά που προτείνετε δεν έχουν συμβεί ποτέ σε ανάλογες περιστάσεις, ούτε θα ήταν λογικό να συμβούν.

Ανώνυμος είπε...

πολυς Συριζα εχει πεσει στο ρουστερ

Ανώνυμος είπε...

πολυς Συριζα εχει πεσει στο ρουστερ

DennisV είπε...

@Αlberich
Πρώτον-πρώτον δεν ανεχόμαι να με τσουβαλίαζετε στους "δικούς σας" Δευτέρον αν διαβάσετε τα comments μου δεν ανέχομαι την αστύνομια, θα ανεχτώ τον στράτο?Τρίτον Δεν είμαι συντελέστης του blog. Μπορεί να εχούμε την ιδία ιδεολόγικη βάση με τους roosters αλλά ενώ οι ανάρχικοι roosters δηλώνουν αναρχοκαπιτάλιστες ενώ εγώ δηλώνω παναρχικος (wikipedia: Panarchism). Όσο για τους νοικοκυραίους που θα πάρουν τα όπλα, το προβλήμα δεν είναι αν θα παρούν τα οπλά αλλά εναντία σε ποιόν θα τα στρεψουν και αν μέτα την "λαική" σταση θα εχούμε reign of terror.
πρεπει να κατάλαβετε ότι σε αυτό το post ασκουμέ κριτική στο κράτος και τις groupies-ανώνυμους που το θεόποιουν, ενώ ΑΠΕΤΥΧΕ ΟΙΚΤΡΑ. Και ένω οι μικροαστοί είναι ετοίμοι να θυσιάσουν την ελευθερία για την ασφάλεια, μας τρομάζει το ενδεχόμενο να πάρουν τα όπλα. Θα γελούσα πραγμάτικα αν το προβλήμα δεν ητάν τόσο σοβάρο.

DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...

Τελευταίο
@dennis
Δεν με φοβίζει το να πάρουν οι μικροαστοί τα όπλα, διότι δεν πρόκειται να τα πάρουν.Ούτε σε ειρηνική διαδήλωση με ανάλογο περιεχόμενο δεν θα κατέβαιναν.Αντίθετα θα τους υποκαταστήσουν πολύ ευχαρίστως φασίστες, παρακρατικοί και ψυχοπαθείς.Γι' αυτό ρώτησα αν πρόκειται για πολιτική πρόταση ή για φαντασίωση.

@ανώνυμος
Μάλλον για ΠΑΣΟΚ το βλέπω αυτή τη φορά.Στις προηγούμενες το έρριξα σε σας -η μόνη σας ψήφος θα είναι στο εκλογικό μου τμήμα-αλλά ήταν χαλαρή ψήφος.

Ανώνυμος είπε...

Αραγε αν έκαιγαν το μαγαζί ή το σπίτι κανενός από το ΤΣΙΡΙΖΑ δεν θα τσίριζε μετά για προβοκάτσια κλπ;

Ή μήπως θε έλεγε "σφάξε εμ αγά μου ν' αγιάσω.

Ανώνυμος είπε...

Και να που οι Έλληνες φιλελεύθεροι περιμένουν από τη Χρυσή Αυγή να οργανώσει τη νόμιμη άμυνα των πολιτών... Κι επειδή μιλάμε για την Πάτρα, μην ψάχνετε για παράδειγμα στην Αμερική, έχουμε τέλειο παράδειγμα τις "πολιτοφυλακές" του Καλαμπόκα το 91. Και μετά, όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο αναρωτιόμουν γιατί ιστορικά ο φιλελευθερισμός ήταν τόσο αδύναμο ρεύμα στην καθ' ημάς Ανατολή

DennisV είπε...

@ ανώνυμος 11/12/08 19:27
Που ακριβώς είδατε να υποστηρίζουν οι σχολίαστες ότι πρέπει η χρυσή αυγή να οργάνωσει πολιτοφυλάκη? Επείδη μου φαινέται ότι εδώ δεν ηρθάτε να κάνετε trolling (οπώς ο Μ.Φ. (ΜουΦα?))και για να μην επαναλαμβάνομαι σας παραπέμπω στα σχόλια μου όσον αφόρα το γεγόνος ότι ο μικροαστός και τον Χιτλέρ τον ίδιο θα δεχόταν αρχηγό αν του εδινε ψευδαίσθηση ασφάλειας. Σας παράπεμπω επίσης στην ερώτηση μου στον Μ.Φ. Όσον αφόρα γιατί δεν επίασε ποτέ ο φιλελευθερίσμος αυτό ειναί θεμά 10 post και ακρή δεν θα βγάλουμε

Harry Peitsinis είπε...

Σπουδαία.Τα συμπεράσματα δηλαδή που βγήκαν απ την συζήτηση και τα ΜΜΕ είναι τα εξής:

Οι αγανακτισμένοι πολίτες (όλοι τους) είναι καμουφλαρισμένοι χρυσαυγίτες. Και οι βιτρινοθραύστες κουκουλοφόροι είναι -κατά πάγια θέση της αριστεράς- καμουφλαρισμένοι μπάτσοι-προβοκάτορες. Α, επίσης κάποιοι αγανακτισμένοι πολίτες είναι κατά την Τατιάνα και το ΚΚΕ καμουφλαρισμένοι μπασκινες.

Οπότε σύμφωνα με όλα τα παραπάνω οι φασαρίες γίνονται από ακροδεξιούς και μπάτσους που δέρνονται μεταξύ τους , τσακίζονται και σπάζουν μαγαζιά, για να συκοφαντήσουν την Αριστερά.

Εμείς ως ακροδεξιοί με "φιλελεύθεροι προβιά" στηρίζουμε τον μέσο φασίστα μπάτσο,τους ναζήδες και τους ταγματασφαλίτες.

Συμπέρασμα: όλοι είναι φασιστες και μπάτσοι εκτος από όσους υπερασπίζονται την καταστροφική αντίδραση μιας χιλιάδας βαρβάρων μασκοφόρων που στην τελική αμαυρώνουν τις ειρηνικές εκδηλώσεις χιλιάδων πολιτών ενάντια στο θανατο του παιδιού.

Κατά τα άλλα:

Ένας κανόνας δικαίου δεν μπορεί να είναι υπερβολικά ειδικός,διαθέτει κάποια γενικότητα και αφηρημένο χαρακτήρα από τη φύση του (σχετικά έγραψε και ο Χάγιεκ), ο τελικός ερμηνευτής του ειναι ο δικαστής της ουσίας που ελέγχεται από τις ανώτερες βαθμίδες δικαστικής κρίσης (εφετεία κλπ)

Ο κανόνας περί άμυνας είναι απόλυτα κατανοητός: προβλέπει την αναγκαιότητα της δράσης, την καταλληλότητα της (δεν πυροβολούμε σπουργιτια με κανόνι), την ύπαρξη παρόντος και άμεσου κινδύνου και το δικαίωμα επιλογής του αμυνομενου αν θα υποχωρήσει μπροστά στην κατάρρευση της εννομης τάξης ή αν θα μεινει και θα πολεμήσει.

Είναι θεσμός αυτοπροστασίας απέναντι σε επιθεση κατά εννόμου αγαθού και το μέτρο της άμυνας προσδιορίζεται με σαφήνεια στο αρθρ 22 παρ.3

DennisV είπε...

@Harry Peitsinis
Η κατάργηση του δικαίωματος της αυτόαμυνας είναι κρυφός πόθος της αριστέρας και της δεξιάς και γενίκα των αντι-ελευθέριακων παρατάξεων.
Αν διαβάσετε το Non-Libertarian FAQ του μεγά-κρατιστή Mike Huben θα βρείτε πολλά κοινά με την σκέψη πολλών σχολίαστων.
Ήταν αναποφευκτή κατάληξη του σοσιάλισμου να γινεί από επικίνδυνη αντι-κρατίκη ιδεολόγια ,η εμπροσθοφυλάκη του κρατίσμου τον 20ο και 21ο αιώνα. όταν θεώρεις ότι το δίκαιωμα στην ζώη ή στην ιδιοκτήσια σου σου χαρίζεται από την κοινώνια, είναι αναπόφευκτό να πιστέψεις πώς ελευθερία σημαίνει να κάνεις ότι λένε οι νόμοι (με την εννοία του θετίκου δικαίου παντα)πως η ισοτήτα είναι η ομογενοποίηση και η μαζοποίηση και πως αδελφότητα είναι να πλήρωνεις φόρους στο κράτος αναμένοντας να βοηθήσει τους φτώχους (να κάνει το δικό σου καθήκον) χώρις φυσικά να μπορεί ή να θέλει να το κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Προς τους κ.κ. Dennis V και Peitsinis από το παραπάνω troll

Έχουμε και λέμε. Θα περίμενα από το συντάκτη του κειμένου πριν να μιλήσει για "ομάδες περιφρούρησης" και "καταστηματάρχες", πριν να εκστασιαστεί με το πως κάποιες πόλεις "δείχνουν το δρόμο"

α) να διάβαζε τις εφημερίδες της ίδιας ημέρας με το κείμενο του in.gr τις καταγγελίες του δήμαρχου Πατραίων και νομάρχη Αχαΐας που μίλησαν σαφώς για υποκίνηση και πρωτοβουλία φασιστοειδών. Επίσης αρκετές φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο

β) Σε περίπτωση που επρόκειτο για άγνοια, θα περίμενα τουλάχιστον μία εκ των υστέρων διόρθωση. Αντίθετα υπήρξαν μομφές για "ψευτοτσαμπουκά" όταν κάποιος άλλος έκανε ανάλογη παρατήρηση

γ) δεν ξέρω για όλους τους "αγανακτισμένους πολίτες" (ελεεινή έκφραση καθ' αυτή, φέρουσα οσμή παρακράτους - βλ. τρίκυκλα και Λαμπράκη, αντικαταλήψεις και Τεμπονέρα) αλλά συγκεκριμένα στην περίπτωση της Πάτρας ήταν ακροδεξιοί και παρακρατικοί, τελεία και παύλα. Στην πορεία συμπαρέσυραν και ορισμένους μαγαζάτορες του "μεσαίου χώρου", όπως άλλωστε οι διαδηλώσεις έλκουν διάφορους μπαχαλάκηδες

δ) Θα μπορούσε να ψάξει αν καταστήματα της Πάτρας είχαν δεχτεί επίθεση. Εγώ ρώτησα κι έμαθα, εκείνος ας αναρωτηθεί γιατί στις λίστες με τις καταστροφές καταστημάτων πανελληνίως που δημοσιεύει ο τύπος δεν αναφέρεται η Πάτρα (όπως και οι περισσότερες επαρχιακές πόλεις).

ε) Θα μπορούσε να προβληματιστεί τι σόι καταστηματάρχες ήταν εκείνοι που αντί να περιφρουρούν τα μαγαζιά τους (λέμε τώρα...), είχαν σταθεί πλάι στα ΜΑΤ για να υπερασπιστούν την Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης και να προβοκάρουν τη διαδήλωση που γινόταν εκείνη τη στιγμή

στ) Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε που τα ίδια αιτήματα και το ίδιο λεξιλόγιο χρησιμοποιούν έντυπα και ιστολόγια της άκρας δεξιάς. Τουλάχιστον αποφεύγετε τον εξίσου αηδιαστικό όρο "νοικοκυραίοι" (φέρων οσμή αντιβενιζελισμού, μικράς και τίμιας Ελλάδος, ψωμί-ελιά...). Κατά τ' άλλα ποια η διαφοροποίηση με όσα διαβάζει κανείς στον "Ελεύθερο", τον "Αδέσμευτο" και... τη "Χρυσή Αυγή" (ουπς). ΄

ζ) Προσέξτε με τις κορώνες, γιατί τελικά η κοινή γνώμη, όταν πρόκειται για "αυτοδικία" και "τάξη και ασφάλεια", είθισται να επιλέγει τους αυθεντικούς εκφραστές της και όχι τα κακέκτυπα. Και τότε θα τρέχουμε όλοι

Harry Peitsinis είπε...

Πάντως γνωρίζω και στη Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτες καταστημάτων που έμειναν μέσα στα μαγαζιά τους για να σώσουν τις περιουσίες τους με ένα φακό,ή ένα ροπαλο στο χέρι. Είδαμε και στις οθόνες μας ιδιοκτήτη μαγαζιού με αθλητικά να προσπαθεί να σταματήσει/συνετίσει τους εισβολείς που σπάσαν τη τζαμαρία και οι εν λόγω παλλικαράδες μόλις τον είδαν το βάλαν στα πόδια.


Άκουσα πολύ καλά τι είπε ο Δήμαρχος Πάτρας και τι του απάντησαν πολίτες που συμμετείχαν στα επεισόδια. 3000 τους αριθμούν τα ΜΜΕ, τόσους χρυσαυγίτες μάζεψε η Πάτρα; Ολοι οι φασίστες βγήκαν παγανιά, και οι μαγαζάτορες που παιζόταν κορώνα γράμματα η περιουσία τους μείναν σπιτάκι τους και βλέπαν Θέμο,αυτό πας να μας πεις;

DennisV είπε...

Ξερέτε θα μπορούσατε να απόφυγετε τον χαρακτηρισμό troll και το βρισίδι που σας ερίξα αν μιλούσατε σαν ανθρώπος από την αρχή (οπώς ειδάτε συμπεριφερθήκα αψόγα σε βαθμό γελοίοτητας σε όσους είχαν ΚΑΤΙ να πουν). Δεν ξέρω αν επείδη τρομοκρατηθήκατε από αυτά που είδατε συμπεριφερθήκατε σαν τριτοκλάσατος αριστεριζών σχολίαστης σε πάνελ αλλά δυστυχως σε αυτόν τον κοσμό κρινομάστε για αυτά που λέμε δημόσια, ειδίκα όταν υιοθετούμε την περσόνα του ανώνυμου που μας επιτρέπει να πετάμε λάσπη ελπίζοντας να χαθούμε ανάμεσα στους αλλους θρασύδειλους ανώνυμους. Αυτό που επίσης κάνατε όμως είναι ακόμη χειρότερο. Αμφισβήτησατε το δικαίωμα στην αυτόαμυνα. Μας κάτηγορείτε για ακροδέξια γλώσσα? Σας κατηγορούμε για ακροδεξια-ακροαριστερή σκέψη. Αν διαβαζάτε τα επιχειρήματα μου και απαντούσατε χωρίς υπεκφυγες στην ερώτηση μου, θα κατάλαβαινατε γιατί δεν πρεπεί να υπερασπίζομαστε τα "δικαιώματα" του κράτους ΤΟΣΟ ενθερμά. Η διαφορά της πανάρχιας που υποστήριζω με τον μέσο αναρχικό του πληκτρολόγιου είναι ότι σας ανάγνωριζω το δικαίωμα να ζητέ σε μια κρατικιστική κοινώνια αν το θέλετε. Έσεις ομώς δεν κανέτε το ιδίο για μένα που θελώ να ζήσω σε μία ελευθερίακη κοινώνια. Όσο για τις κορώνες δεν το σχολιάζω. Διαβάστε τι γράψατε λιγό πιο πάνω και θα δείτε ότι λιγα σας εσούρα. (Μ'αρέσει ομώς που δεν σας αρέσει η ακρόδεξια γλώσσα με τα κλίσε της ενώ εσείς ανάφερατε κάθε πιθάνο κλισέ στον τσελεμέντε για τους 18αρήδες όταν ανακάλυψατε την ηλίκια μου).

Ανώνυμος είπε...

Επαναλαμβάνω, δες τις εφημερίδες, κοίτα και το Patranews. Η πορεία δεν πήγε στα καταστήματα, πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση. Απλά είχε καλλιεργηθεί κλίμα τρόμου και πάντα βρίσκονται αρκετοί να ακολουθήσουν τα καλόπαιδα με τα ρόπαλα. Όσο για τις 3.000, πιθανόν το νούμερο να αναφέρεται στον πολύ κόσμο που είχε μαζευτεί στο κέντρο εκείνη τη στιγμή, αρκετοί όντως για να περιφρουρήσουν τα καταστήματά τους. Στην αντεπίθεση απέναντι στους "άπλυτους αναρχικούς και τους λαθρομετανάστες" (από προκήρυξη που μοίρασαν οι "μαγαζάτορες") συμμετείχαν μόνο οι αποφασισμένοι.
Σημειωτέον ότι ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης διέψευσε ότι έγιναν οποιουδήποτε είδους καταστροφές σε εμπορικά καταστήματα.
Αν πιστέψουμε το indymedia (παρντόν) αυτή τη στιγμή γίνεται συγκέντρωση με ομιλητή τον Αλαβάνο (ξανά παρντόν) και πορεία 5.000 ενάντια στην αναβίωση του παρακράτους που εκείνη η πόλη έχει γνωρίσει πριν 17 χρόνια. Επέτρεψέ μου να πιστεύω περισσότερο ότι 5.000 άνθρωποι βγήκαν να διαδηλώσουν ενάντια στον ασφαλίτικο εσμό από ότι 3.000 κυνήγησαν (και μέσα σε σπίτια) τους όποιους διαδηλωτές ως και 3 χιλιόμετρα μακριά.
Τέλος, το πρόβλημά μου δεν είναι αν ο κάθε μαγαζάτορας κάθεται στο μαγαζί του για να το προστατεύσει και να αντισταθεί σε τυχόν καταστροφές, έχει να κάνει με τις ενθουσιώδεις και άκριτες κορώνες για "πολιτοφυλακές", ομάδες πολιτών που υποκαθιστούν τις εντεταλμένες αρχές, τάγματα εφόδου και γω δεν ξέρω τι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

ζ) Προσέξτε με τις κορώνες, γιατί τελικά η κοινή γνώμη, όταν πρόκειται για "αυτοδικία" και "τάξη και ασφάλεια", είθισται να επιλέγει τους αυθεντικούς εκφραστές της και όχι τα κακέκτυπα. Και τότε θα τρέχουμε όλοι

Ενώ όταν τις καίνε τα μαγαζιά οι μασκοφόροι λένε όλοι "τι ωραία" και εύχονται να ευοδωθεί η μηδενιστική επανάσταση των μπαχαλάκηδων που αν και απελπισμένοι κινούνται συντεταγμένα και συντονίζονται καλύτερα και από τα ΜΑΤ.

Ακου να δεις τι μαθαίνεις εδώ πέρα...

Ανώνυμος είπε...

@ Dennis V

Έχω την αίσθηση ότι με μπερδεύετε με κάποιον άλλο ανώνυμο. Τα μόνα σχόλια που έκανα είναι εκείνα που αφορούν την Πάτρα, πόλη καταγωγής μου. Το "troll" δεν το εξέλαβα ως ύβρη.

DennisV είπε...

Βλεπέτε λοιπόν γιατί ένα nickname μας βοηθά να γλύτωνουμε από παρεξηγήσεις? Έγω ενάν θρασύδειλο Μ.Φ. βρίζω όλη την ώρα που αν δεν απάντησει στο ερώτημα που του εθέσα δεν θα φυγώ από το thread χωρίς να έχω βρισει το τελευταίο κυτταρο του.
Μ.Φ. (Φασιστάς, ΚΝΙΤΗΣ, Μαλακιζόμενος μπροστά από υπολόγιστη, state-lover)

Αθήναιος είπε...

κ.ΠεΪτσίνη, ο τρόπος που εκφέρετε τις απόψεις σας αλλά και το επί της ουσίας περιεχόμενό τους δείχνει έναν άνθρωπο τραγικά ανεπαρκή και λυπούμαι που η Συμμαχία σας καλεί και στα πάνελ της. Είμαι σε θέση να βεβαιώσω πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελείτε δείγμα του μέσου όρου των μελών της.

Η άνευ σχολιασμού παράθεση άρθρων του κώδικα, μόνο συσκοτίζει παρά διαφωτίζει. Το παραδεχτήκατε εμμέσως, προβαίνοντας σε μια άτσαλη και μη πειστική ερμηνεία του κώδικα, η διατύπωση της οποίας αποτελεί τρανή απόδειξη της εκφραστικής ανεπάρκειας, της ελλιπούς νομικής σας κατάρτισης και της προβληματικής πρόσληψης της πραγματικότητας: προβλέπει την αναγκαιότητα της δράσης, την καταλληλότητα της (δεν πυροβολούμε σπουργιτια με κανόνι), την ύπαρξη παρόντος και άμεσου κινδύνου και το δικαίωμα επιλογής του αμυνομενου αν θα υποχωρήσει μπροστά στην κατάρρευση της εννομης τάξης ή αν θα μεινει και θα πολεμήσει.

Όσον αφορά στο τελευταίο που το έβαλα σε bold ψεύδεσθε ή δεν ξέρετε τί σας γίνετε και ειλικρινά, δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι χειρότερο αλλά επειδή με ενδιαφέρει η συζήτηση, το παραβλέπω.

Και ερωτώ. Διαβάσαμε ένα ξεκάρφωτο άρθρο του νόμου. Αντίθετα από εσάς, φροντίσαμε να αναζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες για τα γεγονότα κάτι που εσείς δεν το κάνατε πριν χειροκροτήσετε το άρθρο. Ντάξει κι αυτό δεκτό. Δεν έχετε εμπειρία από προηγούμενα κρούσματα "εξοργισμένων πολιτών". Όλα δεκτά και για να μην σας ταράξω, να δηλώσω ότι υιοθετώ τον α' πληθυντικό του Σεφέρη για έμφαση.

Ποια είναι η πολιτική σας θέση, λοιπόν. Αφού δεν καταφέρατε να την εκφράσετε, ας επιχειρήσουμε να την εκμαιεύσουμε. Προτείνετε την κατάργηση της αστυνομίας και τη μετάθεση των αρμοδιοτήτων της στους πολίτες; Δέχεστε να υποκαθιστάτε αστυνομικούς που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους ενώ παράλληλα αυτοί θα εξακολουθούν να είναι στο σώμα; Δέχεστε τα καθήκοντα του αστυνομικού οργάνου αλλά αφήνετε στο ένστολο όργανο την αρμοδιότητα να κρίνει εαν ασκήσατε το δικαίωμα της επιλογής του αμυνόμενου διαλέγοντας να μείνετε να πολεμήσετε (sic) αντί να το βάλετε στα πόδια μπροστά στην κατάρρευση της έννομης τάξης όπως ψευδώς ισχυρίζεστε ότι προβλέπει ο νόμος;

Είναι αλήθεια ή όχι ότι μέχρι τώρα στα ελληνικά δικαστήρια η νόμιμη άμυνα έχει γίνει το παραθυράκι για τους πελάτες του Λυκουρέζου και του Κούγια; Από τον Βαγιωνή μέχρι τον Μελίστα η επίκληση της νόμιμης άμυνας τουλάχιστον στην Ελλάδα λειτούργησε ως όχημα της ατιμωρησίας και κάλυψη για αργυρώνητους δικαστές και εν τέλει, ως ένας ακόμα νόμος στην υπηρεσία της αυθαιρεσίας του κράτους;

Βάλτε τα δυνατά σας να με εντυπωσιάσετε. Από την επίδοσή σας εξαρτάται το αν θα έρχομαι στις εκδηλώσεις της Συμμαχίας που θα συμμετέχετε στο πάνελ, για να σπάω πλάκα με την αγραμματοσύνη σας. :-)

Ανώνυμος είπε...

Δημοκρατία του Λάκη

Μαύρο πουκάμισο, ύφος κλαίουσας χήρας, ηθοποιία χειρότερη και από τη Ντενίση. Ένας μικρός, πολύ μικρός, Μήτσος

- “Ποιά δημοκρατία είναι αυτή που επιτρέπει τέτοιο θάνατο ενός 15χρονου παιδιού;” ….αναρωτήθηκε, υπό το φως των προβολέων του τηλεοπτικού στούντιο, ο Μέγας της Πολιτικής Σκέψης, ο τιμωρός της Έφης Σαρρή και της Πόπης Μαλλιωτάκη, Λάκης Λαζόπουλος

- Είναι η ίδια δημοκρατία που επιτρέπει σε έναν “επώνυμο” που συλαμβάνεται σε ένα κότερο γεμάτο κοκαϊνη, να τη βγάζει καθαρή γιατί έχει κολλητούς 2-3 μεγαλοδημοσιογράφους και άλλους τόσους καναλάρχες. Που αντί να τον στείλει εκεί που πρέπει, τον κάνει “διασκεδαστή” και του επιτρέπει να το παίζει τιμητής και κήνσορας των πάντων.

(Η απάντηση, φυσικά, δεν δόθηκε ποτέ. Στη “δημοκρατία του Λάκη”, επιτρέπονται μόνο θεατρινίστικοι μονόλογοι)

Harry Peitsinis είπε...

Κυρια "Αθηναίε"

Όπως γίνεται προφανές σε κάθε αναγνώστη η συμπεριφορά σας φανερώνει έναν άνευ προηγουμένο πολιτικάντικο τραμπουκισμό και μια περιττά πολεμική διάθεση απέναντι στο διαφορετικό (πόσο τραγικό τη στιγμή που αυτοαποκαλείστε φιλελεύθερη), μια συμπεριφορά που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί αθλιότητα και στη χειρότερη κατινιά. Μη νομίσετε πως αυτό με ενοχλεί, ειλικρινά. Από τον υστερικό σας τόνο βρίσκω πιο απείρως πιο ενοχλητική την πλήρη έλλειψη επιχειρημάτων που να «αποκρούουν» τα δικά μου σε νομική τουλάχιστο βάση. Και το να ακυρώνετε το διάλογο με βρισιές, εγκαλώντας με για απόψεις που δεν καταρρίπτετε είναι λιγουλάκι γραφικό.

Και εξηγούμαι μπαίνοντας απευθείας στο ψητό. Γράφετε λοιπόν: «Όσον αφορά στο τελευταίο που το έβαλα σε bold ψεύδεσθε ή δεν ξέρετε τί σας γίνετε και ειλικρινά, δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι χειρότερο αλλά επειδή με ενδιαφέρει η συζήτηση, το παραβλέπω.»

Πού ακριβώς βρίσκεται το ψεύδος ή η άγνοια; Γιατί εγώ μπορώ να σας παραπέμψω σε σχετικά βιβλία έγκριτων ακαδημαικών όπως ο κος Μανωλεδάκης και ο κος Παρασκευόπουλος όπου ρητά γίνεται λόγος για ελευθερία επιλογής στη φυγή ή την άμυνα εκείνου που δέχεται την επίθεση. Και αυτό το δικαίωμα υπάρχει ακριβώς επειδή η άτακτη υποχώρηση του θύματος μιας επίθεσης ταυτίζεται με την υποχώρηση της έννομης τάξης μπροστά στο άδικο (οπότε δε στέκει "υποχρέωση φυγής"). Αν το ρήμα «πολεμώ» σας «χαλάει» μπορείτε να βάλετε το «αμυνθεί» στη θέση του. Μικρή διαφορά κάνει καθώς η άμυνα απέναντι σε κουκουλοφόρους που επιτίθενται μανιασμένοι εναντίον της περιουσίας κάποιου ισοδυναμεί πρακτικά με μάχη.

Οσο για τις πολιτικές προεκτάσεις του συλλογισμού δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τοποθέτηση.Είναι αυτονόητη σε κάθε (έστω ερασιτέχνη) μελετητή του φιλελεύθερου κράτους-δικαίου.

Επειδή όμως ο νομικός σας αναλφαβητισμός συμβαδίζει με το πάθος του ημιμαθούς θα κάνω μια εξαίρεση και θα σας εξηγήσω το σκεπτικό. Ο λόγος που η άμυνα αναγνωρίζεται ως νόμιμη μορφή απόκρουσης του αδίκου είναι ξεκάθαρος: όταν η έννομη τάξη και η ειρηνική συνύπαρξη διασαλεύονται και το κράτος αδυνατεί να επέμβει για να προστατεύσει τα θύματα,τα τελευταία εξοπλίζονται νομικά με τη δυνατότητα απόκρουσης του αδίκου σε βάρος φυσικά των δικαιωμάτων του επιτιθέμενου. Πρόκειται για υποβάθμιση των έννομων αγαθών του αδίκως επιτιθέμενου απέναντι στα έννομα αγαθά του θύματος της επίθεσης προκειμένου να προστατευτούν τα τελευταία.

Συνεπώς δεν αναιρείται ο ρόλος της δημόσιας δύναμης, αντίθετα θωρακίζεται η σφαίρα των δικαιωμάτων του θύματος σε περίπτωση που η προαναφερθείσα δύναμη αδυνατεί να τα υπερασπίσει.

Και τώρα για να σας σοκάρω ακόμα περισσότερο, αυτό το δικαίωμα αμύνης ισχύει ακόμα και υπέρ τρίτου. Αν δεν ίσχυε αυτός ο κανόνας όπως γίνεται αντιληπτό, ακόμα και η «τρικλοποδιά» που θα έβαζε ο πελάτης μιας τράπεζας στο ληστή της, θα θεωρούνταν από το –ιδεατό κατ εσάς- φιλελευθερο δίκαιο , παράνομη σωματική βλάβη!

Είναι λοιπόν προφανές ότι από το απαντητικό σας κείμενο δεν αποδεικνύεται η αγνοια του συνομιλητή αλλά η δική σας χουλιγκάνικη νοοτροπία απέναντι σε μια τοποθέτηση που τυχαίνει να διαφέρει από την δική σας. Λυπάμαι για τη διαρκή εμπλοκή του κομματικού "παράγοντα" στα γραπτά σας (που μας τον επισείετε ωσαν σπάθη, σαν να εξαρτάται το κόμμα από την αφεντιά σας). Υποχρεούμαι τέλος να σας υπενθυμίσω ότι κανείς δε σας αναγκάζει να παραστείτε στα πάνελ όπου θα συμμετέχω.

Οπότε σ αυτήν την περίπτωση αναγκαστικά θα διασκεδάσετε με την αγραμματοσύνη κάποιου άλλου, "διασκέδαση" που ελπίζω να χρησιμευσει στην ψυχολογική εκτόνωση του (παράλογου) υστερικού σας μένους.

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Μπάμπη Φοφίκο, πού είσαι; Σε έχασα.

Κόμπντεν, το 'χει η μοίρα σου. Χαλαρά είσαι το πιο παρεξηγημένο άτομο εδώ μέσα.

Χάρη, κάνεις κάποια λάθη σε επιμέρους ζητήματα της άμυνας, αλλά επί της ουσίας έχεις σαφώς δίκιο.

DennisV, καλώς ήρθες, ενδιαφέρων τύπος φαίνεσαι εσύ.

Αθήναιε, κάνεις λάθος. Η νομική ερμηνεία της άμυνας είναι ένα θέμα που απλά δεν το ξέρεις, δεν είναι κάτι το φοβερό αυτό, κανείς μας δεν είναι ειδικός στα πάντα. Αν θες να μάθης κάτι για τα νομικά, τα οποία συνεχώς συγχέεις με τα πολιτικά ζητήματα, ρώτα τους ειδικούς, κατά προτίμηση με το ύφος που σε κάνει πιο δημοφιλή ανάμεσά μας.

"Ποια είναι η πολιτική σας θέση, λοιπόν"

Θα απαντήσω για τον εαυτό μου. Εξέθεσα πώς και γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα να αμυνθή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι θα το έκανα εγώ προσωπικά ούτε ότι θα συμβούλευα οποιονδήποτε να το κάνη. Δεν με εμπνέει ιδιαίτερα η ιδέα της μαζικής τριτάμυνας, κρύβει πολλούς κινδύνους για την δημόσια τάξη.

Τα περί κατάργησης της αστυνομίας κρούουν ανοιχτές θύρες φυσικά.

Και πού να μιλήσουμε, Αθήναιε, για το δικαίωμα συλλήψεως...

Αθήναιος είπε...

Ρε συ Χαρούλη, μην το παίρνεις προσωπικά, βρε αγόρι μου. Έτσι είναι η πολιτική. Έφυγα από το μαντρί, κάποιον πρέπει να γαμάω τώρα για να υπογραμμίσω την πολιτική μου θέση. Οι υπόλοιποι είναι φίλοι μου και τους γουστάρω και εσένα σ'εχω κόψει για βλάκα. Οπότε θα γαμήσω εσένα. Σόρρυ αλλα δατς λάϊφ. Αυτό είναι πολιτική. Ό,τι δεν καταλαβαίνεις, μην το ανάγεις σε τραμπουκισμό, που ούτε αυτό καταλαβαίνεις ή τουλάχιστον δεν είσαι σε θέση να ερμηνεύσεις.

Τους ακαδημαϊκούς που έμαθες με σκονάκι και τους ανακάλεσες στο google, να τους βάλεις εκεί που ξέρεις. Σου έκανα σαφή πολιτικά ερωτήματα. Ξανά copy paste. Μην με εκνευρίσεις κι άλλο γιατί μπορώ να στο κάνω δυσκολότερο.

Ποια είναι η πολιτική σας θέση, λοιπόν. Αφού δεν καταφέρατε να την εκφράσετε, ας επιχειρήσουμε να την εκμαιεύσουμε. Προτείνετε την κατάργηση της αστυνομίας και τη μετάθεση των αρμοδιοτήτων της στους πολίτες; Δέχεστε να υποκαθιστάτε αστυνομικούς που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους ενώ παράλληλα αυτοί θα εξακολουθούν να είναι στο σώμα; Δέχεστε τα καθήκοντα του αστυνομικού οργάνου αλλά αφήνετε στο ένστολο όργανο την αρμοδιότητα να κρίνει εαν ασκήσατε το δικαίωμα της επιλογής του αμυνόμενου διαλέγοντας να μείνετε να πολεμήσετε (sic) αντί να το βάλετε στα πόδια μπροστά στην κατάρρευση της έννομης τάξης όπως ψευδώς ισχυρίζεστε ότι προβλέπει ο νόμος;

Είναι αλήθεια ή όχι ότι μέχρι τώρα στα ελληνικά δικαστήρια η νόμιμη άμυνα έχει γίνει το παραθυράκι για τους πελάτες του Λυκουρέζου και του Κούγια; Από τον Βαγιωνή μέχρι τον Μελίστα η επίκληση της νόμιμης άμυνας τουλάχιστον στην Ελλάδα λειτούργησε ως όχημα της ατιμωρησίας και κάλυψη για αργυρώνητους δικαστές και εν τέλει, ως ένας ακόμα νόμος στην υπηρεσία της αυθαιρεσίας του κράτους;

Αθήναιος είπε...

Θανάση μου, αγάπη μου γλυκειά, με σένα δεν πρόκειται να τσακωθώ ποτέ. Ούτε με τον combden που τον έχω χαρακτηρίσει ως πρότυπο αληθινού άντρα κυρίως για τον τρόπο που υπερασπίζεται στο μπλογκ του τις απόψεις του.

Φυσικά και δεν έχω ιδέα από νομικά αλλά το πρόβλημα είναι ότι εσύ και ο combden που έχετε καταφεύγετε στο trolling και δεν εξηγείτε. Πετάτε ένα άρθρο του ΠΚ του αποτυχημένου ελληνικού κράτους υπό έναν απαράδεκτο τίτλο που δεν έχει καμία σχέση με τα αληθινά γεγονότα.

Τα πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν ως "δια ταύτα" μιας πολιτικής συζήτησης παραμενουν και παρατηρώ πως ούτε εσύ τα πλησιάζεις. Γουάϊ?

Για κοίτα με στα μάτια, λοιπόν και εξηγήσου και άσε τα πατερναλιστικά πληζ ότι δεν ξέρω. Η δύναμή μου σ'αυτή τη ζωή είναι ότι ξέρω όλα αυτά που δεν ξέρω και προσπαθώ να διαβάσω για να ξεστραβωθώ.

Ακούω λοιπον. Μίλα. Δώσε ένα σκονάκι στο Χαρούλη, τουλάχιστον.

Harry Peitsinis είπε...

Η απάντηση μου επί του κανόνα δικαίου βρίσκεται πάνω.Τα λάθη,οι αστοχίες, τα προβλήματα των δικαστικών κρίσεων δεν σχετίζονται με την ύπαρξη του κανόνα , αν ήταν έτσι και ο φόνος εξ αμελείας έπρεπε να καταργηθεί, καθώς πολλοί γλίτωσαν την κάθειρξη με την επίκληση της αμέλειας. Δεν βλάπτει να παραδέχεσαι πού και πού ότι έκανες λάθος. Είναι καλό κατά βάθος και στρώνει επιδερμίδα.

Για τα βρισίδια γιατί να χαλαστώ; Εκ κόρακος "κρα" και εκ Κατίνος "γαμήσι"

Αθήναιος είπε...

Καλά, μην είμαστε τώρα ρατσιστές με τις Κατίνες , ειδικά αν έχουμε να το δούμε από τότε που κέρδισε ο Καραμανλής τις εκλογές, σ'ιλ βου πλαι κιόλας.

Δεν μου απαντάς και το χειρότερο είναι ότι κολλάς στο ύφος μου και δεν βλέπεις πίσω από αυτό κάποιον που αν μην τι άλλο είναι προσεκτικός αναγνώστης. Με περνάς για ηλίθια γκόμενα κι αυτό δεν μου αρέσει. Θα τσαντιστώ στ'αλήθεια (γιατί μέχρι τώρα κάνω πλάκα) κι αυτό μετά δεν θα αρέσει σε σένα.

Βρε αγόρι μου, ειλικρινά κρατιέμαι τώρα, δεν μιλάμε για την αμέλεια. Μιλάμε για τη νομιμη άμυνα, για την οποία τόσα ωραια μας είπες πριν από λίγο. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΛΕΙΑ.

Η ερώτησή μου είναι απλή. Εσύ ως πολίτης, δέχεσαι να κάνεις τον μπάτσο επειδή οι ένστολοι είναι άχρηστοι; Δέχεσαι να αναλάβεις το ρόλο της αστυνομίας ενώ υπάρχει αστυνομία και μετά να είσαι στη διακριτική ευχέρεια ενός δικαστή και ενός ελλιπούς νομικού πλαισίου; Αυτό είναι πολιτική ερώτηση.

Harry Peitsinis είπε...

Η απάντηση μου υπό μορφή παραδείγματος: Ειναι βράδυ,μόλις έχεις κλείσει τον υπολογιστή και πας να κοιμηθείς τρισευτυχισμένη που με είπες βλάκα. Ένας διαρρήκτης νομίζοντας πως λείπεις μπαίνει σπίτι σου. Σε βλέπει και σου επιτίθεται. Δικαιούσαι να αμυνθείς; Να τον χτυπήσεις όσο χρειάζεται για να ξεφύγεις,για να σωθείς; Ή θα περιμένεις να έρθει ο μπάτσος να σε σώσει;

Το δικαίωμα στην άμυνα είναι τόσο προφανές που αρκεί να βάλεις λίγο το μυαλουδάκι σου να δουλέψει για να καταλάβεις πως αυτά που με ρωτάς είναι αυτονόητα.

Το παράδειγμα για την αμέλεια δεν το αντιλήφθηκες δυστυχώς.Ξαναδιάβασε αυτό που σου έγραψα και θα καταλάβεις γιατί είναι άστοχο να κατηγορείς έναν κανόνα δικαίου για τη λανθασμένη ή τραβηγμένη ερμηνεία του από το δικαστικό σώμα.

Αθήναιος είπε...

Ενταξε, τα κατάφερες. Τσαντίστηκα πολύ τώρα.

Όλο το προηγούμενο σχόλιο, είναι ένα λογικό σφάλμα: insequitur λέγαται γιατί αν πέσω στο κρεβάτι μόνη και φτιαγμένη που σε είπα βλάκα και μπει διαρρήκτης, θα περάσουμε τέλεια, στο ορκίζομαι.

Ορίστε, σου απάντησα στο ακλόνητο νομικό σου επιχείρημα.

Ξανά, ουάν μορ τάϊμ: Εσύ ως πολίτης, δέχεσαι να κάνεις τον μπάτσο επειδή οι ένστολοι είναι άχρηστοι; Δέχεσαι να αναλάβεις το ρόλο της αστυνομίας ενώ υπάρχει αστυνομία και μετά να είσαι στη διακριτική ευχέρεια ενός δικαστή και ενός ελλιπούς νομικού πλαισίου; Αυτό είναι πολιτική ερώτηση.

Harry Peitsinis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Harry Peitsinis είπε...

Το ζήτημα είναι αν μπορώ να υπερασπίζω τα ατομικά μου δικαιώματα όταν το κράτος αδυνατεί και η επίθεση είναι άμεση.Η απάντηση μου είναι ναι.

Αθήναιος είπε...

Έλα καλή μου τώρα. Απάντησε.

Εσύ ως πολίτης, δέχεσαι να κάνεις τον μπάτσο επειδή οι ένστολοι είναι άχρηστοι; Δέχεσαι να αναλάβεις το ρόλο της αστυνομίας ενώ υπάρχει αστυνομία και μετά να είσαι στη διακριτική ευχέρεια ενός δικαστή και ενός ελλιπούς νομικού πλαισίου; Αυτό είναι πολιτική ερώτηση.

Απάντησε και στο επόμενο λεπτό σου έχω έτοιμη την ανταπάντηση, ανεύθυνε, χαβαλέ, εσύ κι αυτοί που σου φόρεσαν μια γραβάτα και σ'εβαλαν σ'ενα πάνελ για να μιλήσεις για τον Φιλελευθερισμό στην Ελλάδα υιοθετώντας τη ρητορική της Άκρας Δεξιάς σε μια περίοδο κρίσης.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Πεϊτσίνη, έφυγα εγώ από τη Συμμαχία αλλά με παρηγορεί που άφησα πίσω μου ένα κελεπούρι του ορθού λόγου και της φιλελεύθερης διανόησης σαν και σένα.

Ανώνυμος είπε...

Στον ανώνυμο που είπε ότι στην Πάτρα οι αναρχικοί δεν έκαναν ζημιές:

έκανα προχθές βόλτα μια σύντομη βόλτα και είδα πολλές ζημιές. Εκτός από τις τράπεζες του κέντρου που τις έχουν σπάσει όλες σχεδόν (αλλά φοβάμαι ότι αυτές για εσάς δεν μετράνε....), είδα ενδεικτικά σπασμένα: κατάστημα κινητής τηλεφωνίας (Κορίνθου&Κολοκοτρώνη), αξεσουάρ ρούχων (Κορίνθου&Αγ. Νικολάου), εξοπλισμού γραφείου (Κολοκοτρώνη&Καραισκάκη).

Αν το συνδυάσουμε με τις εικόνες που είδαμε σε άλλες πόλεις δεν θέλει πολύ φαντασία να καταλάβουμε γιατί ο κόσμος κατατρομοκρατήθηκε με τους αναρχο-φασίστες.

Ανώνυμος είπε...

Και προς όσους υποστηρίζουν ότι οι "αγανακτισμένοι" ήταν Χρυσαυγίτες (Αθήναιος, nievski):

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί εσείς και ο ανεκδιήγητος δήμαρχος Φούρας θέλετε να ανυψώνετε τη Χ.Α ταυτίζοντάς τους με αυτούς που προστάτεψαν την περιουσία των πατρινών.

Γιατί τους πολίτες αυτούς (που ελπίζω και λογικά υποθέτω στην συντριπτική πλειοψηφία δεν ήταν χρυσαυγίτες) βλέπω ότι θαυμάζουν οι περισσότεροι πατρινοί.

Ή έχετε από την Αθήνα ΤΟΣΟ ΠΙΑ καλύτερη εικόνα των γεγονότων από εμάς εδώ;;

Αθήναιος είπε...

kstamos επειδή διακρίνω μια τάση για θεωρία, δεν έρχεσαι εδώ να παραστήσεις τον κλέφτη να παίξουμε ένα σκηνικό όπως το περιέγραψε ο Χαρούλης, εν είδει νομικού επιχειρήματος, να κάνω εγώ ότι αντιστέκομαι, να βγάλεις εσύ το όπλο ως αγανακτισμένος πολίτης, να βρούμε μια φιλελεύθερη λύση ;

Άει χάσου από δω χάμω, γελοίε.

Harry Peitsinis είπε...

Ναι Ευθυμιοπούλου μίλησα για το φιλελευθερισμό ,την τέχνη του να ανέχεσαι το διαφορετικό,κάτι δηλαδή που ποτέ δεν πρόκειται να καταλάβεις με αυτό το γαμημένο φιλελευθερόμετρο που πας εσύ να φορέσεις γραβάτα στους υπόλοιπους .

Και έλεος,μη μου μιλάς και μου ξαναμιλάς για το κόμμα,ποτέ δεν είχα φιλοδοξίες για ονόρια και θέσεις όπως εσύ,ποτέ δεν ζήτησα κάτι παραπάνω από το να ασχοληθώ απλά με αυτό που πιστεύω,με την ιδεολογία στην οποία κατέληξα στα 22 μου κι όχι στα 42 μου οπως αλλοι. Και το μόνο πάνελ που στάθηκα μέχρι σήμερα ήταν των φιλελεύθερων φοιτητών, μιας πρωτοβουλίας 3-4 παιδιών απ τη Θεσσαλονίκη.Μόνοι μας τρέξαμε,μόνοι μας μαζέψαμε κόσμο,μόνοι μας το στήσαμε.Κανείς δε μας έφτιαξε.

Τη ντροπή την επιστρέφω στα μούτρα σου για την αποψινή ξεφτίλα, να βρίζεσαι στα μπλογκς σαν πιτσιρίκι και την επομενη στιγμή να το παίζεις υψηλή πολιτική.Αντε γεια.

Αθήναιος είπε...

Καλά, καλή μου, δεν θα σφαχτούμε και για τα αγόρια, τώρα.

Παρακαλώ για μια απάντηση:

Εσύ ως πολίτης, δέχεσαι να κάνεις τον μπάτσο επειδή οι ένστολοι είναι άχρηστοι; Δέχεσαι να αναλάβεις το ρόλο της αστυνομίας ενώ υπάρχει αστυνομία και μετά να είσαι στη διακριτική ευχέρεια ενός δικαστή και ενός ελλιπούς νομικού πλαισίου; Αυτό είναι πολιτική ερώτηση.

Κανονίστε να σας βαρεθώ σύντομα.

Γιώργος είπε...

>>το δικαίωμα αμύνης ισχύει ακόμα και υπέρ τρίτου

Έστω ότι οπλοφορώ με νόμιμη άδεια και είμαι μάρτυρας μιας από τις γνωστές συλλήψεις όπου ο συλληφθείς ξυλοκοπείται και ποδοπατείται από τους αστυνομικούς.Κρίνω -και είναι όντως έτσι-ότι καταχρώνται την εξουσία τους (παραβιάζουν το νόμο) και ότι κινδυνέυει η σωματική του ακεραιότητα (παραβιάζουν δικαίωμά του).Τί με συμβουλεύετε?Να τους πυροβολήσω?

(Θεωρώ τον προβληματισμό ίσης αξίας με την ογκώδη νομοθεσία περί μεσοτοιχίας, αλλά εσείς που φαίνεται ότι τα θεωρείτε κάτι παραπάνω, θα ήθελα να μου απαντήσετε)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Mr Harry Peitsinis,
τώρα που πήρε η Mrs Αθήναιος φόρα, και βλάκες θα σας πει, και αγράμματους και λεβεντομαλάκες. (δηλαδή σάς είπε κιόλας)

Αλλά μην την παρεξηγείτε την κοπέλα, αφήστε την να ζήσει το όνειρό της. Θέλει να γίνει επαναστάτρια. Θα φτιάχνει μουσακά με κρεμ καρεμελέ αντί για μπεσαμέλ. Μιλάμε για ό,τι επαναστατικότερο!

Το μόνο που της καταλογίζω, είναι ότι φτύνει εκεί που έγλειφε. Αλλά το κάνει πάνω στα νεύρα της. Μόλις της περάσουν θα σας ζητήσει συγγνώμην.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, γαμήστε την κάποιος να
τελειώνουμε.

Θέλουμε να πάμε για ύπνο.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός τη γαμεί την Αθήναιο? Το θέλει, το ζητάει, το φωνάζει αλλά δεν.

Ανώνυμος είπε...

έτσι βαπτίζουμε λ.χ. το πογκρόμ κατά μεταναστών πριν καμιά βδομάδα στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών που η αστυνομία επέτρεψε

Νιέφσκι έχεις κάποια πηγή γι' αυτό που λες? Εγώ διάβασα για ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων. Ίσως να είσαι πιο σωστά πληροφορημένος αλλά δυσκολεύομαι να φανταστώ τους ηλικιωμένους, ως επί το πλείστον, Έλληνες κατοίκους της περιοχής να επιτίθονται σε αλλοδαπούς. Ή μήπως όταν λες "πογκρόμ" εννοείς διαμαρτυρία που αφορά τη μετανάστευση?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ διάβασα για ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων. Ίσως να είσαι πιο σωστά πληροφορημένος αλλά δυσκολεύομαι να φανταστώ τους ηλικιωμένους, ως επί το πλείστον, Έλληνες κατοίκους της περιοχής να επιτίθονται σε αλλοδαπούς.
-------
http://uk.youtube.com/watch?v=n5eiMULfs9U

Κατά τα άλλα ο σεξισμός καλά κρατεί σ' αυτό το blog.

Ανώνυμος είπε...

Σε γειτονιά Long Island των ΗΠΑ δολοφονήθηκε Ισπανόφωνος μετανάστης από ακροδεξιούς συμμορείτες. Ο κόσμος οργάνωσε ομάδες περιφρούρησης που περιπολουν τις γειτονιές για να αποτρέψουν παρομοια γεγονότα.

http://www.newsday.com/news/local/ny-lipatch1209,0,5701492.story

Φασίστες και αυτοί αγαπητοί αριστερίσκοι-ανώνυμοι?

Αθήναιος είπε...

Αγανακτισμένοι, φιλελεύθεροι κουκουλοφόροι,μέχρι να με γαμήσετε δεν βοηθάτε τον Χάρυ να απαντήσει καμια πολιτική ερώτηση που τον ήπιε μονορούφι χθες βράδυ;

DennisV είπε...

Επείδη υποθέτω ότι χάνω τον χρόνο μου με έναν εξυπνάκια ανώνυμο (Μ.Φ.)και επείδη ουδείς φαινεταί να έχει ουσιαστική απαντησή στο ερώτημα μου (απλό είναι ρε παίδια)θα κλείσω την "συνεισφορα" μου στο thread, απευθυνόμενος σε ολούς τους θρασυδειλους ανωνυμους μεσω του Μ.Φ.
Εμείς είμαστε οι 18αρηδες φίλε που εσείς μας λεγάτε παλία μηδενιστές επείδη δεν πιστευούμε στην πολιτική (η οποία είναι το πραγματικό οπιο του λαου). Επρεπε να καψουν οι "αναρχο"φασιστές την Αθήνα και να βγουν τα 14χρονα που ουτε ξερουν την σημαίνει ιδιωτικοποίηση ουτέ θελουν να μάθουν, ωστέ να λάβουμε την αναγνώριση σας. Λες και την θέλαμε αλλώστε, από αυτούς που κανάν την Έλλαδα μπουρδέλο, με τον Ανδρέα τους τον όποιον νοσταλγούν ακόμη.
Όχι "φίλε" δεν παίζουμε όλη μέρα WoW (εχούμε ή προσπαθουμε να έχουμε γκομενές "φιλε"), ούτε ημάστε Κνιτάκια ολοι (αν ήταν έτσι δεν θα επέρνε η ΔΑΠ 50% σχεδόν στις φοιτητίκες εκλόγες), ουτέ μαλάκιζομαστε μπροστα στον υπολόγιστη πιο συχνά από ότι εσείς. Έμεις τουλάχιστον δεν μάθαμε τον μάρξισμο από τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Λαζόπουλο. Άλλα επείδη στην Έλλαδα το να είσαι κατσικόβλαχος θεώρειται πλεονεκτήμα και να κανείς τον bully σε διαφωνούντες μαγκία, δεν πρεπει να παραξενευόμαστε που υπαρχουν Μ.Φ. στο διαδικτυο. Γιατι μπορεί να υπαρχουν και άλλα αριστερα troll στο ρουστερ αλλά αυτοί το κάνουν επώνυμα, εχόντας το ρισκό η διαμάχη να πάει στο μπλογκ τους αν ξεπεράσουν ένα όριο. Σε όλους έσας αφιερώνω μια στιγμή τηλεοπτική που αντιπρωσωπεύει τελεία τι είστε. Μιλάω για την ανάγνωση του γράμματος του Θεωδωράκη από τον θεό σας τον Λάζοπουλο για το σκοπιανο, που ήταν ένα παλούκι που καρφώθηκε σε ένα φερέτρο με περισσότερα καρφια παρά ξυλό. Το φερέτρο του ορθολόγισμου στην Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

Ναι, Ανώνυμε, φασίστες του κερα΄τα είναι και μη πλανάσαι.

Θέλει μεγάλη προσοχή να προτίνεις την σύσταση τέτοιτων συμοριών, γιατί περί αυτού πρόκειτε. Αυτές οι πρακτικές συνήθως δεν έχουν σαφή όρια. Σήμερα ομάδες νοικυρέων θα προστατέυουν τις περιουσίες τους από τους αναρχικούς (ότι και να ενοεί ο καθένας), αύριο θα κρατούν καθαρές τισ γειτονιές τουσ από τους μετανάστες. Και αυτό ε΄να είδοσ προστασίες τις περιουσίας τους είναι. Ξέρεται, για να μην πέσουν οι τιμές στα ακίνητα, όπως με το ίδιο πρόσχημα θα καθαρίζουν τις γειτονίες από τους ναρκομανείς. Δεν υπάρχουν όρια στην δράση για αυτές τις "ομάδες δράσης" των πολιτών. Σαν κόμμα και δη στελέχη αυτού του κόμματος να προσέχεται τα λόγια σας και τις προτάσεις. Κάπως έτσι ενεργεί η Κου Κλουξ Κλαν καθαρίζοντας τους αύρους. Το λεξιλόγιο τους το έχετε ιυοθετήσει, ας μήνεται σε αυτό.

Σαν υστερόγραφο, ο νομοθέτης ενοεί άμυνα σε επίθεση στο προσοπό σου, όχι για προστασία της περιουσίας σου. Διαφορετικά ο κάθε χωριάτης έχει το ελεύθερο να σκοτώνει τον βοσκό που τα γίδια του καταπατούν το χοράφι του πρώτου. Αν και δεν είμαι νομικός, αλλά πάντα απαιτήτε να αποδείξεις ότι βρισκόσουν σε κίνδυνο για την ζωή σου.

cobden είπε...

Τελευταίε ανώνυμε
Αφού δεν το κατέχεις το θέμα, ας το να πάει καλύτερα....
Σύμφωνα με τα εγχειρίδια ποινικού δικαίου, το προσβαλλόμενο έννομο αγαθό από τον επιτιθέμενο μπορεί να είναι όχι μόνο η ζωή αλλά και η ελευθερία, η σωματική ακεραιότητα, η ιδιοκτησία, τα απόρρητα κλπ κλπ΄.

Και ποιός σου είπε πως ο νόμος επιτρέπει στον "κάθε χωριάτη να σκοτώνει τον βοσκό που τα γίδια του καταπατούν το χοράφι του πρώτου"????Πόσες φορές πρέπει να πούμε πως ο νόμος τιμωρεί την υπέρβαση της άμυνας?
Τα ίδια και τα ίδια.Ανανεώστε το ρεπερτόριο σας...

Harry Peitsinis είπε...

Θα ήθελα να παρακαλέσω ανώνυμους και μη να μην απαντούν υβριστικά στις αισχρολογίες της κας Ευθυμιοπούλου. Είναι πολύ λίγη για να καταστρέψει τη νηφαλιότητα που πρέπει να επικρατεί στους διαλόγους του rooster. Όπως είπα και πριν ας αφήσουμε όλη τη ντροπή στα μούτρα της,αντι να λερωθούμε κι εμείς μ αυτή.

Αθήναιος είπε...

Ξέρεις τί είναι χυδαιότητα και προσβολή; Να συγχέεις την πολιτική θέση με τον λαϊκισμό, να μιλάς σαν τον Τράγκα πληκτρολογώντας φράσεις σαν κι αυτή : Από την ασφάλεια του καναπέ σου βλέπεις να καίγεται το σύμπαν και προχωρείς μαζί με το τσούρμο της διανοουμενιστικης νομενκλατούρας της τβ στον αφ υψηλού σχολιασμού των γεγονότων και στη φιλοσοφική ανάλυση της "κοινωνικής εξέγερσης"! κι αυτό να νομίζεις πως είναι φιλελεύθερη θέση. Την ώρα που καταπατήθηκαν δυο θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη, εσένα, το δρόμο για τον φιλελευθερισμό στο δείχνουν οι χρυσαυγίτες και καλά, να πούμε πως το έγραψες εν βρασμώ ψυχής. Έρχεται χθες το βράδυ ο άλλος και σε ρωτάει: Έστω ότι οπλοφορώ με νόμιμη άδεια και είμαι μάρτυρας μιας από τις γνωστές συλλήψεις όπου ο συλληφθείς ξυλοκοπείται και ποδοπατείται από τους αστυνομικούς.Κρίνω -και είναι όντως έτσι-ότι καταχρώνται την εξουσία τους (παραβιάζουν το νόμο) και ότι κινδυνέυει η σωματική του ακεραιότητα (παραβιάζουν δικαίωμά του).Τί με συμβουλεύετε?Να τους πυροβολήσω? και αντί να απαντήσεις για να αποδείξεις κιόλας ότι εγώ είμαι η χυδαία, κάνεις την πάπια. Μώκο. Κουβέντα.
Είσαι πολύ τυχερός λοιπόν που σε πλάκωσα στα μπινελίκια και βάζω στοίχημα πως θα τα νοσταλγήσεις την επόμενη φορά που θα επιστρέψω με διάθεση για σοβαρό debate.

DennisV είπε...

@Aθηναίος
Δεν ξέρω αν το να περιμένει κανείς υπομονετικά τον μπάτσο ως αλλός Γκαντι ενώ ένας εγκλήματιας απείλει την ζώη, την ιδιοκτήσια του, ή και την ελευθέρια του (αν και αυτό το κάνουν συνήθως οι μπάτσοι) είναι το ακρόν αωτόν του φιλελευθερίσμου.
Αυτο που ξερώ είναι ότι ο πιο διάσημος αντιφιλελεύθερος του διαδικτύου o Mike Huben συμφώνει απόλυτα με την θέση σας.
Αντί λοίπον να ριχνούμε βρισίες σαν καλά ΔΑΠιτάκακια, αντί να απάντησουμε νομίκα ας απαντησούμε ηθίκα. Όταν κολύεται ο αστυνόμικος (απουσιάζει, απεργεί κτλ.) έχουμε δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας?

zanat0s είπε...

Είστε γελίοι!

η αυτοάμυνα είναι δικαίωμα στην ζωή! Η ελευθερία και τα δικαιώματα σταματούν όταν καταπατούν δικαιώματα των άλλων!

Δεν γίνεται να αφήνουμε να μιλάνε δυνάτα(γκαρίζουν) οι άμυαλοι που βγαίνουν στους δρόμους αντί να κοιτάξουν να βελτιώθουν,λ ενώ η σιωπηλή πλειοψηφία κοιτάει σαν θεατήσ!

Roark είπε...

Με θλιβει απιστευτα η χυδαιοτητα και επιπεδο των αντεγκλησεων μεταξυ των σχολιαστων. Αν κατι οφειλουμε να διαφυλαξουμε εδω ειναι ο διαλογος με επιχειρηματα χωρις χαρακτηρισμους και προσβολες (οσο προκλητικα και αν ειναι τα επιχειρηματα).

Αλλωστε η προκληση ανιχνευει τα ορια της ελευθεριας μας. Αν και δεν μπορω να θεωρησω ιδιαιτερα προκλητικη μια τοσο αναλυτικα διατυπωμενη αρχη, οπως το δικαιωμα στην αυτοαμυνα.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Αθήναιος: Αγανακτισμένοι, φιλελεύθεροι κουκουλοφόροι,μέχρι να με γαμήσετε δεν βοηθάτε τον Χάρυ να απαντήσει καμια πολιτική ερώτηση που τον ήπιε μονορούφι χθες βράδυ;

Eγώ που δεν είμαι ούτε φιλελεύθερη, ούτε κουκουλοφόρος, και γράμματα ξέρω, αυτό που διάβασα είναι ότι οι δεν υπάρχει κανένας που να θέλει να σας γαμήσει, Αθήναιε. Ένας μόνον ήθελε πριν πάει για ύπνο να δει και την τσόντα του, αλλά δεν βρέθηκε κανείς να του κάνει το χατήρι.

Τη φαντασίωση της επαναστάτριας, ακολούθησε η φαντασίωση της αξιογάμητης, και η φαντασίωση αυτής που την έδωσε να "την πιει" ο Ηarry Peitsinis.

Με τον οποίο H.P. έχω κατά το παρελθόν διαφωνήσει, αλλά δεν τον έχω δει να χυδαιολογεί για να πείσει για την "επαναστατικότητά" του. Με τη δική σας, όμως, "δημοκρατικότητα" και υστερία, έχω ξανασυναντηθεί.

Μέχρι τώρα πάντως, για να το πω στη γλώσσα που καταλαβαίνετε - και που όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αλλά δεν χρειάζονται εφέ για να πείσουν - η μόνη που την "ήπιες" είσαι εσύ. Eύχομαι κάποτε να καταφέρεις να καταφέρεις να πραγματώσεις και τις τρείς φαντασιώσεις σου.

Προς το παρόν, η μόνη κερδισμένη από αυτή την ιστορία, είναι η Φιλελεύθερη Συμμαχία, που έχασε ένα βαρέλι δίχως πάτο (χυδαιότητας).

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Harry Peitsinis: Θα ήθελα να παρακαλέσω ανώνυμους και μη να μην απαντούν υβριστικά στις αισχρολογίες της κας Ευθυμιοπούλου.

Διαγράφτηκαν μάλλον οι ύβρεις που αναφέρετε. Εκτός αν εννοείτε τα σχόλια που απαντούσαν στις πλάγιες αλλά απεγνωσμένες εκκλήσεις της Αθήναιος.

Ανώνυμος είπε...

den thn gamame einai bazo

Harry Peitsinis είπε...

Και πάλι σας ζητώ να αφήσουμε την Ευθυμιοπούλου στη χυδαιότητα και τη γραφικότητα της. Εκτέθηκε τόσο που δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς μας περαιτέρω ιδίως με βρισίδια και προσβολές. Δεν χρειαζόμαστε ενα race to the bottom, το μονο που χρειάζεται είναι να αγνοήσουμε τα άτομα που ανήκουν στον πάτο, αφήνοντας τα εκεί που αξίζουν να είναι.

Στα 4 χρονια που ασχολούμαι με το ρουστερ, δεν απέφυγα ποτέ να απαντήσω σε κάποια ερώτηση , όσο "δύσκολη" ή προκλητική και αν ήταν. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τόσο ενδιαφέροντα θέματα όπως αυτά.

Εχουμε και λέμε λοιπόν:Δύο ζητήματα ανέκυψαν στο διάλογο που αξίζει να αναλυθούν. Το πρώτο μπορεί να τεθεί ως εξής: έχει δικαίωμα ο πολίτης να αμυνθεί υπέρ τρίτου σε απρόκλητη και παράνομη επίθεση αστυνομικού οργάνου; Η απάντηση μου τόσο νομικά όσο και πολιτικά/ηθικά είναι σαφώς καταφατική. Προυπόθεση είναι η επίθεση να είναι τελικά άδικη (με την νομική έννοια),δηλαδή να ξεφεύγει από τα πλαίσια εκτέλεσης των νομίμων καθηκόντων του οργάνου της τάξης, που αίρουν το άδικο της πράξης. Αν δηλαδή οι αστυνομικοί λεηλατούσαν μαγαζιά όπως κάνουν οι κουκουλοφόροι θεωρώ πως οι ιδιοκτήτες θα είχαν το ίδιο δικαίωμα να αμυνθούν εναντίον τους,όπως κάνουν και με τους κουκουλοφόρους. Δεύτερη προυπόθεση κατά τη γνώμη μου είναι (αν και αμφισβητείται) να υπάρχει μια αναλογία ανάμεσα στο προσβαλλόμενο αγαθό και το είδος της άμυνας. Όπως δε νοείται θανάτωση ενός μικροκαυγατζή, έτσι και δε μπορεί να πυροβολήσεις στο κεφάλι έναν αστυνομικό επειδή σε έσπρωξε ή σε χτύπησε.

Το δεύτερο ζήτημα είναι αν η άμυνα συνιστά «ανάληψη» του ρόλου του αστυνόμου από έναν πολίτη. Διαφωνώ με τη διατύπωση για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η αστυνομική ιδιότητα προυποθέτει μια συνέχεια και μια γενικότητα καθηκόντων που δεν δικαιολογείται από μια και μόνη πράξη άμυνας.Άλλωστε η άμυνα προσδιορίζεται σαφώς από την παρουσία άμεσου κινδύνου, δεν δίνει στο φορέα της κάποια διαρκή εξουσία "επιβολής δικαίου"(«βιντζιλαντισμού»-vigilantism). Το δεύτερο είναι ότι η άμυνα αφορά ατομικά και όχι υπερατομικά αγαθά (πχ «δημόσια τάξη»), κοινώς είναι αντικειμενικά προσδιορίσιμη στην προάσπιση κάποιου συγκεκριμένου ατομικού δικαιωματος,κάτι που την καθιστά ελέγξιμη τόσο κοινωνικά όσο και δικαστικά.

Γιώργος είπε...

Προεκτείνοντας αυτό το δικαίωμα θα μπορούσαμε να έχουμε π.χ. κάτι σαν αυτό.
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Panther_Party#Conflict_with_law_enforcement

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Harry Peitsinis: Όπως δε νοείται θανάτωση ενός μικροκαυγατζή, έτσι και δε μπορεί να πυροβολήσεις στο κεφάλι έναν αστυνομικό επειδή σε έσπρωξε ή σε χτύπησε

Υποθέτω ότι, για λόγους "επικαιρότητας", τουλάχιστον, θα έπρεπε να γράψετε:
"Όπως δε νοείται θανάτωση ενός μικροκαυγατζή, έτσι και δε μπορεί να πυροβολήσει ένας αστυνομικός στην καρδιά έναν άνθρωπο - ένα αγόρι εν προκειμένω -επειδή καθόταν σε ένα καφέ στα Εξάρχεια. Αν, κρίνετε, μπορείτε να συμπληρώσετε, ότι αυτό το αγόρι, κατά την δήλωση του εκτελεστή-αστυνομικού, "ενόχλησε φραστικώς τον αστυνομικό". Ή ότι αυτό το νεκρό αγόρι "είχε πάει, πριν το σκοτώσουν, σε έναν αγώνα πόλο".

Ή, για να δείξετε ότι υπερασπίζεσθε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να γράψετε, ό,τι έγραψε, με πλήρη αναλγησία και ξεδιαντροπιά, Ε Δ Ω ένας μπλόγκερ, απαντώντας σε κάποιον σχολιαστή που έγραψε: ""Δίπλα μας σκοτώσανε ένα παλικαράκι και δεν πρέπει να μένουμε ατάραχοι. Κατά την κρίση αυτού του μπλόγκερ ό,τι έγινε έγινε, επειδή το νεκρό αγόρι ήταν "έφηβος από τα βόρεια προάστια".

Δεν είναι αισχρό???

Harry Peitsinis είπε...

ΚΣΜ,προσυπογράφω το σχόλιο σας. Και προσθέτω: στην περίπτωση του φόνου του νεαρού δεν τίθεται ΚΑΝ ζήτημα άμυνας εκ μέρους του αστυνομικού. Εν ψυχρώ δολοφονία ή εξ αμελείας θανάτωση, όπως και αν έγινε το έγκλημα, δεν έλαβε χώρα σε συνθηκες άμυνας (ούτε καν η υπεράσπιση δεν το επικαλείται απ όσο ξέρω)

Αθήναιος είπε...

Χαίρομαι που αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως γραφικότητα σε υποχρεώνει να επιχειρήσεις να διατυπώσεις στοιχειωδώς κάποιο επιχείρημα και να σταματήσεις να υποδύεσαι τον Τράγκα. Το κάνεις όμως ανεπιτυχώς και θα σου εξηγήσω γιατί.

Καταρχάς παλαντζάρεις ανάμεσα στη νομική και την πολιτική. Επαναλαμβάνεις το λάθος του combden ο οποίος πέταξε ένα ξερό άρθρο του ΠΚ ως απάντηση σ'ενα πολιτικό ζήτημα. Γιατί ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και η αστυνομία μια αναταραχή είναι εν τέλει πολιτικό ζήτημα όσο και να μη θέλει η κυβέρνηση να την κρίνουμε με πολιτικά μέτρα.

Δεύτερον. Πάλι καταφεύγεις σε υποθέσεις ενώ εδώ συζητούμε βάσει συγκεκριμένων αναλογικά παραδειγμάτων. Ο Άλμπεριχ έκανε μια ερώτηση πάνω ακριβώς στη δική σου πολιτική άποψη και εσύ απαντάς σε κάτι άλλ όπως χθες το βράδυ ενώ μιλούσαμε για τη νόμιμη άμυνα, άρχισες να μου απαντάς για την αμέλεια. Ο Άλμπεριχ ήταν ένας ψηφοφόρος του κόμματος, έριξε στη Συμμαχία τη μοναδική ψήφο στο εκλογικό του τμήμα στην Καλαμάτα και δεν μπορεί να πάρει μια απάντηση στην ερώτηση.

Τρίτον. Όσον αφορά στο ζήτημα που έθεσα εγώ και αφορά στη μετάθεση του ρόλου του αστυνομικού στον πολίτη. Όλα όσα αναφέρεις δεν συνιστούν επαναδιατύπωση του ερωτήματος, όπως προαναγγέλεις ότι θα κάνεις. Φωτίζεις νομικά κάποιες παραμέτρους χωρίς να μπαίνεις στην ουσία. Κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο σε μια θεωρητική συζήτηση για τη φύση της αστυνομίας και για το πώς τη θέλει ο νομοθέτης, είναι όμως άχρηστη πληροφορία όταν κρίνουμε τη δράση της σε μια σύγχρονη δημοκρατία. Σίγουρα δεν απαντά στο ερώτημα στο πεδίο.

Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ουσίας. Το λέω και το ξαναλέω σε όλους τους τόνους. Ποιος ο λόγος να συζητάμε για τη νόμιμη άμυνα τη στιγμή που η ασάφεια του νόμου αφήνει την κρίση για την τύχη του πολίτη που άσκησε το δικαίωμα αυτό στα χέρια της εξουσίας και του κράτους. Στην Ελλάδα, λειτουργεί ως νομικό παράθυρο για να αθωόνονται αυτοί που σκότωσαν εν αδίκω και να καταδικάζονται οι φτωχοδιάβολοι που επιχείρησαν να αμυνθούν. Αυτό είναι ένα ζήτημα.ΑΥΤΟ συνιστά κοινωνική αδικία, οδηγεί στην ατιμωρησία και στη συνέχεια σε εκρήξεις.

Γιατί να πρέπει να καταφύγω εγώ στην άσκηση αυτού του δικαιώματος ενώ υπάρχει η αστυνομία; Προτείνεις να καταργηθεί ή να αφοπλισθεί η αστυνομία. Εγώ θα συζητούσα μια γενικότερη μεταβολή του συνταγματικού πλαισίου.

Η απάντηση σε όλα αυτά τα ζητήματα είναι που διαφοροποιεί κάποιον σκεπτόμενο από τους χαβαλέδες, από τους λαϊκιστές που έχουν την τάση να απλοποιούν τα ζητήματα και να τα παρουσιάζουν ως άσπρο ή μαύρο.

Η απάντηση σε όλα αυτά ή το να τεθούν επί τάπητος, θα ήταν η συμβολή των Φιλελευθέρων στο διάλογο αλλά για άλλη μια φορά επικράτησε ο κωλοπαιδαρισμός ( κάτι που χαρακτηρίζει όλους τους φ μηδενός εξαιρουμένου βέβαια...) και η σύγχιση μεταξύ κοινής λογικης και καφενόβιας πρόσληψης της πραγματικότητας. Θυμηθήκαμε το άρθρο του ΠΚ αλλά δεν σκεφτήκαμε να εξετάσουμε πρώτα τα γεγονότα για να δούμε αν βρίσκει εφαρμογή. Αλλά χάνω τα λόγια μου.

DennisV είπε...

@K.σ-Μ
Όφειλω να ομολόγησω ότι και έγω υποθετοντάς ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΟΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ, υπεθέσα όταν εμάθα ότι το παίδι προερχέται από πλουσία οικόγενεια, ότι ήταν "άναρχικος" των βορείων προαστίων και η αντιπάθεια μου για την συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων ξεπέρασε τον αντι-κρατισμό μου. Δεν είπα βεβαία ότι κάλα του κάνανε, απλά έκανα ενά πικροχολό σχόλιο όσον αφορούσε την καταγώγη του σε ενά blog. Δεν μπορουσα να κάνω περισσοτερο λαθος από ότι αποδεικνύεται. Τελίκα με αλεξισφαίρα και είδικα κρανή θα κυκλόφορουμε στα Εξάρχεια.

Harry Peitsinis είπε...

"Προεκτείνοντας αυτό το δικαίωμα θα μπορούσαμε να έχουμε π.χ. κάτι σαν αυτό.
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Panther_Party#Conflict_with_law_enforcement"

Αλμπεριχ προσωπικά θα ήμουν υπέρ μιας ιδιωτικής οργάνωσης για την εποπτεία των αστυνομικών σωμάτων (και αρκετοί δικηγόροι στη θεσσαλονίκη προσπαθούνε να βοηθήσουν σ αυτόν τον τομέα).Ο ακτιβισμός έχει πολλά να δώσει σ αυτόν τον τομέα (παλιά υπήρχε και τμήμα της Δ.Αμνηστίας για την νομική προστασία των μεταναστών, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα γιατί έχω δυο χρόνια να ασχοληθώ).Διαφωνώ με την ανοιχτή/δημόσια οπλοφορία και δη με τις ένοπλες συγκεντρώσεις (θυμήσου το συνταγματικό δικαίωμα να συνερχόμαστε ησύχως και χωρίς όπλα)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Aθήναιος: ο κωλοπαιδαρισμός ( κάτι που χαρακτηρίζει όλους τους φ μηδενός εξαιρουμένου βέβαια...)

Ό,τι έγραψα παραπάνω. Τώρα φτύνει εκεί που έγλειφε.

Το ίδιο κάνουν πολλοί "ιπτάμενοι Ολλανδοί" όσοι Ο.Φ.Α (=όπου φυσάει ο άνεμος) που κάνουν απολίτικες περαντζάδες από τον ένα ιδεολογικό χώρο στον άλλο: Φτύνουν τον προηγούμενο, αντί να φτύσουν το είδωλό τους στον καθρέφτη.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό δείγμα της Αθήναιος κι αυτό.

...αλλά ποιος μπορεί να ισχυρισθεί ότι πρόκειται περί έκπληξης;

Γιώργος είπε...

Οι μαύροι πάνθηρες πάντως δεν κατέγραφαν περιστατικά, ασκούσαν βία, η οποία ήταν θεωρητικά νομιμοποιημένη πάνω στην ίδια αρχή (απλώς αυτοί θεωρούσαν ότι απαιλούνται από παράνομες συμπεριφορές της αστυνομίας) βάσει της οποίας καλέσατε τους καταστηματάρχες να συγκροτήσουν ομάδες περιφρούρησης και να δεχθούν και τη συνδρομή πρόθυμων τρίτων.
Έχει πλάκα να φανταζόμαστε τις απώτατες συνέπειες των ιδεών μας, αλλά εν προκειμένω ευτυχώς που δεν εισακουστήκατε.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

DennisV: υπεθέσα όταν εμάθα ότι το παίδι προερχέται από πλουσία οικόγενεια, ότι ήταν "άναρχικος" των βορείων προαστίων και η αντιπάθεια μου για την συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων ξεπέρασε τον αντι-κρατισμό μου.

Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα. Υπαρκτό, που εξετάζεται και συζητιέται, αλλά που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την δολοφονία του Αλέξη και τα συναισθήματα που πρέπει (ή δεν πρέπει, κατά τον μπλόγκερ-σχολιαστή) να νιώθουμε. Σ' αυτή την απανθρωπιά αναφέρθηκα.

Harry Peitsinis είπε...

Οι Μάυροι Πάνθηρες όπως γράφει η παραπομπή σας, ακολουθούσαν τους αστυνομικούς στις περιπολίες τους για να υπερασπίσουν τα θύματα της αστυνομικής βίας. Τους ακολουθούσαν δε ώς συγκεντρώσεις ενόπλων πρακτική με την οποία διαφωνώ είτε πρόκειται για Πανθηρες είτε πρόκειται για μαγαζάτορες. Αν μάλιστα οι συγκεντρώσεις είχαν χαρακτήρα επιβολής μιας εξουσίας που δεν ανταποκρίνονταν στους νόμους του κράτους,τότε η πράξη τους σαφώς και ήταν άδικη.


Με την πρακτική της επέμβασης για αναχαίτιση άμεσης και άδικης επίθεσης αστυνομικού δεν διαφωνώ. Διαφωνώ με την αναχαίτιση δικαιολογημένης βίας αστυνομικών κατά παρανομούντων που γινεται μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων τους (πχ το να περάσουν χειροπέδες σε κάποιον).

Δηλαδή αν οι Μαύροι Πάνθηρες επενέβαιναν για να ελευθερώσουν έναν κρατούμενο σαφώς η πράξη τους θα ήταν παράνομη. Αν πάλι επενέβαιναν για να σώσουν κάποιον συλληφθέντα από τα εκδικητικά σφυροκοπήματα αστυνομικού τότε η επέμβαση τους θα ήταν δικαιολογημένη.

Τα παραπάνω γιατί έρχονται σε αντίφαση με την υπεράσπιση των μαγαζιών από τους ιδιοκτήτες τους;

Γιώργος είπε...

Θεωρητικά έχουν δικαίωμα να επανασυστήσουν και την ΟΠΛΑ.Απλώς εγώ είμαι πολιτικά αντίθετος (δηλαδή το αποθαρρύνω, δεν το ενθαρρύνω).Δεν θεωρώ ότι θα λύσει κάποιο πρόβλημα -στην ελλάδα σήμερα εννοώ- και αντιθέτως μπορεί να έχει απρόβλεπτες περιττές και ανεπιθύμητες συνέπειες.

Ανώνυμος είπε...

Οι αγαπητοι κυριοι και κυριες που μας ξεκαρδιζουν ειτε με τα σεξουαλικα τους απωθημενα, ειτε με τις κραυγες για επανασυσταση του δεξιου κρατους (ισως να γουσταραν λαικη δημοκρατια), τα λενε διοτι μεχρι στιγμης δεν καηκε η περιουσια τους. Ετσι μπορουν να θεωρητικολογουν αλα Παριζιεν με στομφο αλλα μεταμοντερνα κενοτητα φορωντας τα μπεραδακια, καπνιζοντας τα τσιμπουκια τους και αγναντευοντας τον Σηκουανα. Χαιρετισμους και σας ευχομαι να καει το σπιτι σας η η περιουσια σας για να δειτε την γλυκα

Γιώργος είπε...

@σαρδανάπαλος

Δεν πιστεύω να σου κάψανε εσένα τίποτε.Κι' εσύ θεωρητικά μιλάς για να περνάει η ώρα.Τα περί αξιόμαχου σώματος νοικοκυραίων είναι ονείρωξη.Αν έπαιρνες σοβαρά αυτά που λες το πιο πιθανό ήταν να καταλήξεις μια μεμονωμένη περίπτωση καμμένου και δαρμένου.

Δεν σου το εύχομαι, αλλά φαντάσου να βρεθεί το παιδί σου στο λάθος σημείο και να στο σκοτώσει όχι μπάτσος, αλλά χρυσαυγίτης πολιτοφύλακας.

DennisV είπε...

Χθες μάθαμε ότι σε περιπτώση που ο μπατσος κωλύεται (μπλά μπλά μπλά), αμά τον "υποκάταστησουμε" (υπερασπιστούμε τον εαυτό μας) γινόμαστε οι ίδιοι μπάτσοι.
Σημέρα μάθαινουμε πως όλοι οι φ(ιλελευθέροι) κώλοπαιδα είναι ΟΛΟΙ τος.
Υπόθετω ως πάναρχικος δεν θα επρέπε να μ' αγγιζει αυτός ο αφορισμός, ελά ομώς που διαβάζω το ρουστερ 3 χρόνια και αισθάνομαι μέγαλη και ουσιαστίκη συνάφεια με αυτά που γραφόνται σ'αυτό.
Γι' Αυτό που εξελίχθηκε σ'αυτό το ποστ θα πρέπει όσοι λάβαμε μέρος να ντρεπόμαστε (έστω και λίγο).
Πραγμάτικα αν ήμουν ο stathis, o rebel@work, o Darthiir the Abban ή γένικα καποίος ιδεολόγικος αντιπάλος του blog θα σ(μ)ας περιγελούσα μεχρι θάνατου. Άκομη και οι κρατιστές στην τελίκη είχαν μία αξιοπρέπεια.
Πάρολο που το lead στο παράληρημα το ειχάτε έσεις Άθηναίε λίγο πίο ευγένικη γλώσσα από ολούς μας δεν θα πείραζε.
Χώρις να σημαίνει ότι δεν αξίζατε και την τελεύταια βρισία που σας έριξαν ακόμη και οι γνώστοι-αγνώστοι ανώνυμοι.
Και αύτο σας το λέει καποίος που από την αρχή σας μιλήσε γελοίωδως ευγενικά και κάτα το παραληρημά σας (αν και ο Μ.Φ. που εβρίζα φανήκε τέρας ευγενείας μπροστά σας.)
Οι απόψεις που εκφρασάτε το blog είναι επιχείρηματα των κρατιστών κατά όχι μονό του φιλελευθέρισμου αλλά κατά της ελευθερίακης ιδεολόγιας καθ' εαυτόν. Και πιστεψτέ με έχω πολλά προβλήματα με τον φιλελευθερίσμο, ακόμη και με την εκδοχή του που το μπλόγκ προτείνει. Άλλα με την αντικάτασταση της ελευθερίακης ιδεολόγιας με τον κρατισμό εχώ ακόμη μεγαλύτερο προβλημα. Έτσι ο κλάσσικος φιλελευθερίσμος έγινε Κευνσιανίσμος (αν ρώτουσατε τον Κευνς κλάσσικο φιλελευθερό ονόμαζε τον εαυτό του).
Για αυτό αλλώστε επιτίθεμαι στο κράτος συνολίκα, και όχι απλά στο "μεγάλο" κράτος.
Πάρολο που κατάνοω διαφερούμε 180 μοίρες ιδεολόγικα από ότι καταλαβαίνω αν και έχουμε(?) την ιδία ιδεολόγικη βάση...
χαιρόμαι που δεν έχετε πλέον καμία επιρρόη στο μονό κόμμα που θα μπορουσε να φέρει εστώ και μια σπιθα ελευθέριας στην χώρα μας.
Τώρα μπορείτε να με βρίσετε οπώς ολά τα "φ κώλοπαιδα" αξίζουν, απλά θα επιβεβαίωσετε όσα εγράψαν οι "εχθροί" σας- αν και έγω ετσί ουτε και στους εχθρούς μου δεν μίλαω. Και σας ευχάριστω που απάντησατε σ'όλα τα ερώτηματα μου (sic).

Ανώνυμος είπε...

Νιέφσκι: "έτσι βαπτίζουμε λ.χ. το πογκρόμ κατά μεταναστών πριν καμιά βδομάδα στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών που η αστυνομία επέτρεψε"

Εγώ: "Νιέφσκι έχεις κάποια πηγή γι' αυτό που λες? Εγώ διάβασα για ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων. Ίσως να είσαι πιο σωστά πληροφορημένος αλλά δυσκολεύομαι να φανταστώ τους ηλικιωμένους, ως επί το πλείστον, Έλληνες κατοίκους της περιοχής να επιτίθονται σε αλλοδαπούς. Ή μήπως όταν λες "πογκρόμ" εννοείς διαμαρτυρία που αφορά τη μετανάστευση?"

Άλλος ανώνυμος: "
http://uk.youtube.com/watch?v=n5eiMULfs9U

Κατά τα άλλα ο σεξισμός καλά κρατεί σ' αυτό το blog."

Άλλε ανώνυμε, στο βιντεάκι που παρέθεσες βλέπω κάτι χρυσαυγίτες να φωνάζουν ηλίθια συνθήματα. Δε βλέπω ούτε κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα να ασχημονούν, ούτε πογκρόμ. Ας περιμένουμε τον Νιέφσκι που συνήθως δίνει πιο σοβαρές απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητε Αλμπεριχ εμενα δεν μου εκαψαν προσωπικα τιποτα, καψανε μερικους πελατες της οικογενειακης μας επιχειρησης οποτε ηδη αρχιζουμε και μαζευουμε μερικες ακαλυπτες. Σου απαντησα το ερωτημα?

cobden είπε...

-Όλοι οι νομικοί που σχολιάσαμε το άρθρο 22ΠΚ (Harry, Θανάσης Αναγνωστόπουλος), καταλήξαμε στα ίδια πάνω κάτω συμπεράσματα.Και ο e-lawyer στο μπλογκ μου επισημαίνει:

"Η νόμιμη άμυνα μπορεί να περιλαμβάνει τη συνδρομή τρίτου, όταν ο αμυνόμενος από μόνος του δεν είναι σε θέση να αμυνθεί αποτελεσματικά και να αποκρούσει την απειλή.
Η ομάδα περιφρούρησης δεν αποτελεί συμμορία για επίθεση, αποτελεί οργανωμένη άμυνα σε μια οργανωμένη επίθεση.
Φυσικά το μέτρο της άμυνας είναι πάντοτε το μεγάλο ερώτημα και συνδέεται με την επίθεση, την ένταση της οποίας δεν επιτρέπεται να υπερτείνει."

Αφού λοιπόν, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για νομικές διχογνωμίες, αυτοί που εναντιώνονται στη νόμιμη άμυνα, κατέφυγαν στο επιχείρημα πως το θέμα είναι πολιτικό(ή αλλιώς, ο μπαμπούλας της Χρυσής Αυγής). Ακόμη και αυτοί όμως δεν πρότειναν την κατάργηση του άρθρου 22 ΠΚ, όταν επίμονα τους ρωτούσα αν θα υποστήριζαν κάτι τέτοιο.Και πώς θα μπορούσε άλλωστε?Θα είχαμε πραγματικά την παγκόσμια πατέντα!

-Όσο και αν προκαλέσω εγκεφαλικά στους "προοδευτικούς" φίλους ,σαν αναρχοφιλελεύθερος δεν εμπιστεύομαι την αστυνομία και δείχνω πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη σε θεσμούς, όπως η νόμιμη άμυνα (και μάλιστα με ταυτόχρονη κατάργηση των περισσοτέρων διατάξεων για την ελεύθερη οπλοχρησία), η πολιτοφυλακή, οι ιδιωτικές εταιρίες παροχής ασφάλειας. Αν ποτέ ξεφύγετε από τους κουτάκια που έχετε στο κεφάλι σας, και τους προκατ χαρακτηρισμούς, που αποδίδεται στους ιδεολογικούς σας αντίπαλους, θα άξιζε μια σοβαρή συζήτηση πάνω σε αυτό το ζήτημα. Βέβαια, το παρόν ποστ δεν πάει τόσο μακριά. Επισημαίνοντας, την πλήρη αποτυχία της αστυνομίας, να επιτελέσει το ρόλο της, πρότεινα απλά την εφαρμογή ένος άρθρου του ΠΚ.Τίποτε ιδιαίτερα ριζοσπαστικό.

-Ο λόγος βέβαια για όλες αυτές τις αντιπαραθέσεις, είναι η σύγκρουση δυο τελείως διαφορετικών κοσμοθεωριών. Δυστυχώς, οι πολέμιοι της νόμιμης άμυνας διακατέχονται από την εγγενή δυσπιστία της Αριστεράς (αλλά και των κρατιστών κάθε απόχρωσης)προς το άτομο, και την πίστη πως μόνο το Κράτος κατέχει την απόλυτη σοφία!Από τη μια κατηγορείτε την Αστυνομία, από την άλλη της εμπιστέυεστε το πιο απόλυτο μονοπώλιο στην ασφάλεια μας! Εγώ πάλι εμπιστεύομαι περισσότερο το άτομο. Και αυτό νομίζω πως είναι και το νόημα του φιλελευθερισμού. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι φιλελεύθεροι και ελευθεριακοί διανοούμενοι είναι υπέρ της νόμιμης άμυνας(και ακόμη παραπέρα, αλλά ας μη σας σοκάρω). Και δεν είναι τυχαίο πως ο περιορισμός ή η κατάργηση θεσμών όπου το άτομο έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο στην ασφάλεια του (αυτοάμυνα, οπλοκατοχή, πολιτοφυλακή), επήλθε με την κυριαρχία του συγκεντρωτικού, γραφειοκρατικού κράτους(Σωστά επισήμανε ο DennisV το παράδειγμα του Μπίσμαρκ). Νομίζω ενα εξαιρετικό απόσπασμα από σχόλιο της Marias Velliou πέρασε κάπως απαρατήρητο, ενώ αναδεικνύει όλο τον πατερναλισμό του αριστερού κρατισμού και της αφ'υψηλού αντιμετώπισης των πολιτών, που τον χαρακτηρίζει :

"Λες ότι είναι επικίνδυνο να συμβεί αυτό αν οι πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, αλλά η νόμιμη άμυνα δε συνιστά καν αντιποίηση του νόμου!
Τους κατηγορείς προκαταβολικά και τους αρνείσαι το δικαίωμα;Προκαταλαμβάνεις τη συμπεριφορά τους και προβλέπεις ότι θα ξεφύγουν από τα δίκαια και νόμιμα; Από που κι ως που; Με ποιό δικαίωμα;
Αν σου αρνείτο κάποιος το δικαίωμα να διαδηλώσεις, προβλέποντας ότι ίσως η πορεία σου να καταλήξει σε έκτροπα και παρανομίες, θα εξαγριωνόσουν-και δίκαια. Εσύ, πως πράττεις το ίδιο για τους άλλους;"

Βλέπετε, για την Αριστερά, η αυτοοργάνωση των πολιτών είναι καλή μόνο όταν εξυπηρετεί τους δικούς της σκοπούς και όταν αποσκοπεί στην... ανατροπή του καπιταλισμού!
Διαφορετικά, επικαλείται τις έγκυρες μαρτυρίες του....Φούρα (αν είναι δυνατόν)που γιουχαϊστηκε στην Πάτρα, και μας φοβίζει με το σκιάχτρο της Χρυσής Αυγής...

-Αθήναιε, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τί προτείνεις!Από τη μια χτυπάς την αστυνομία στο μπλογκ σου (και καλά κάνεις), από την άλλη εναντιώνεσαι ακόμη και στην πιο μετριοπαθή εφαρμογή της νόμιμης άμυνας. Αν σου προτείνω τα πιο προωθημένα που έγραψα πιο πάνω, φαντάζομαι ότι θα μου ανταπαντήσεις πως έτσι εγκαθιδρύεται ολοκληρωτισμός...ναζιστικού τύπου!Τελικά, τί προτείνεις?Εκτός κι αν γοητεύτηκες, μέχρι κι εσύ από τη βαθιά πολιτική σκέψη του σύντροφου Αλέξη (ξέρω, ότι σε πρόσβαλα τώρα!!!), που σήμερα πρότεινε τον αφοπλισμό της αστυνομίας...(έτσι απλά!)

-Αθήναιε, δεν καταλαβαίνω κι αυτό

"Ποιος ο λόγος να συζητάμε για τη νόμιμη άμυνα τη στιγμή που η ασάφεια του νόμου αφήνει την κρίση για την τύχη του πολίτη που άσκησε το δικαίωμα αυτό στα χέρια της εξουσίας και του κράτους. Στην Ελλάδα, λειτουργεί ως νομικό παράθυρο για να αθωόνονται αυτοί που σκότωσαν εν αδίκω και να καταδικάζονται οι φτωχοδιάβολοι που επιχείρησαν να αμυνθούν."

Δηλαδή εναντιώνεσαι στη νόμιμη άμυνα για να γλιτώσεις τον πολίτη από τις αδικίες του δικαστικού συστήματος?Πρότείνεις να μην εφαρμόζεται κανένα άρθρο του ΠΚ, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ιδεατό δικαστικό σύστημα?Εξήγησε μου, γιατί με μπέρδεψες πολύ!

-Αθήναιε, να δεχτώ πως το ελληνικό άρθρο 22 είναι πρόχειρο, γενικόλογο, κακοδιατυπωμένο(που δεν νομίζω πως είναι).Ξεχνάς, πως η νόμιμη άμυνα δεν είναι ελληνική πατέντα!Γιατί δεν τον καταργούν πια αυτό τον αναχρονιστικό θεσμό στο εξωτερικό,για να ζήσουμε επιτέλους στον παράδεισο της μη βίας -αλα Γκάντι, που οραματίζεσαι??

-Αθήναιε (πάλι!), γράφεις

"Έφτασε μέχρις εδώ ο τυπικός νεοέλλην άντρας με τις φουστίτσες και τις ζαρτιέρες που μόλις τελειώσει το πλύσιμο των πιάτων, οχυρωμένος πίσω από την ανωνυμία του υπολογιστή του, κλείνει τα μάτια και φαντασιώνει ότι φοράει στολή και δέρνει."

Αλήθεια, γιατί συνδέεις τη νόμιμη άμυνα με τον macho άνδρα (με ή χωρίς ζαρτιέρες) που... γαμάει και δέρνει??Γιατί έχω την εντύπωση πως η νόμιμη άμυνα είναι πολύ πιο χρήσιμη, σε ομάδες πιο ευάλωτες σε επιθέσεις?(πχ στις γυναίκες)
Και βέβαια, εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να μην αμυνθείς όταν έρθει κάποιος να σε σκοτώσει, να σε κλέψει ή να σε βιάσει.Γιατί όμως δεν αναγνωρίζεις αυτό το δικαίωμα στους άλλους?Σαν λίγο πατερναλιστικό μου κάνει αυτό και καθόλου φιλελεύθερο!

-DennisV, τέλεια τα σχόλια σου!

Γιώργος είπε...

@cobden

Ωραίες οι γενικότητες περί εμπιστοσύνης στον άνθρωπο.Σε ποιον άνθρωπο?Τους γνωρίζεις?Στο δρόμο που είναι το γραφείο μου έχουν κατάστημα μεταξύ των πολλών και ένας νεοναζί, ένας χουντικός, ένας ψυχοπαθής, ένας αλκοολικός, ένας ντήλερ, ένας καφετζής πληροφοριοδότης της αστυνομίας, ένας μανιάτης καθηλωμένος στο δίκαιο του αίματος (σαν αυτόν που σκότωσε τους 5 στο Αγρίνιο)κλπ.
Έχουν το ίδιο σύστημα αξιών, την ίδια ψυχική ισορροπία, την ίδια νοημοσύνη, ώστε να τους ζητάς να σταθμίσουν εν θερμώ τα όρια της νόμιμης άμυνας?Ο ποινικός κώδικας έρχεται κατόπιν εορτής.Μια πολιτική πρόταση οφείλει να είναι σε επαφή με την πραγματικότητα, αλλιώς δεν πρέπει να διατυπώνεται.

Υ.Γ.
Μου κάνει εντύπωση που δεν εκφέρετε άποψη για το τί πρέπει να γίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή.Τί πρέπει να κάνει η κυβέρνηση κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Moυ φαίνεται ότι μερικοί πιστεύουν ότι το δικαίωμα στην αυτοάμυνα θα πρέπει να κατοχυρώνεται με πιστοποιητικό (προοδευτικών) κοινωνικών φρονημάτων.

Γιώργος είπε...

@KσM
(Για την περίπτωση που το ΟΦΑ αναφέρεται σε μένα και στη δήλωση ότι ψήφισα ΦιΣ και σκοπεύω να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ.)

Δεν είπα ότι θεωρώ το ΠΑΣΟΚ ιδεολογικό χώρο.Πελατειακός χώρος είναι-κάτι θα έχεις ακούσει- αλλά ψηφίζω με τη λογική του υδραυλικού."Άλλο συνθέτη, τώρα και ηγέτη".Δεν περιμένω ούτε διορισμό ούτε επιδοτήσεις ούτε μετάθεση σε κυριλλέ αργομισθία, ούτε δημόσια έργα παίρνω -από ιδεολογία- αν και στη χώρα μας είναι η πιο εύκολη, προσοδοφόρα και ασφαλής επιλογή.

Γιώργος είπε...

@ανώνυμε
Δεν έχω αντίρρηση να αναγνωρίσουν ελαφρυντικό στον διεστραμμένο που θα σκοτώσει προστατεύοντας το χορτάρι του.
Μια στρατιά από τέτοιους όμως είναι πρόβλημα.

DennisV είπε...

And the Thread Never Fuckin' Ends.
Εντάξεί ας δούμε σε τι δουμε να απαντήσουμε.
@ Σαρδανάπαλος
Παρόλο που διαφώνω κάθετα με απόψες που εχέτε εκφράσει, έχετε δίκιο. Δεν ξέρουν βεβαία τα μπουμπούκια της αρίστερας τι σήμαινει Σταλίνισμος να μάθουν τι σημαίνει καταστόλη. (Μην τους ευχέστε να τους κάει η περίουσια, ετσί θα "απελευθερώθουν" από τον αναχρονίστικο θεσμό της ιδιοκτησίας)
@ Alberich
Ακόμη και αν υπαρχεί μια στρατία από αυτών που αναφερέτε, υπάρχουμε και εμείς (οι φυσιολόγικοι ανθρώποι) που ειμαστέ ουτέ δεν ξερώ και έγω πόσο-πλάσιοι που θα μπορούσαμε να υπερασπίστουμε τον εαυτό μας από τους "αλλούς" αν το κράτος δεν μας είχε μαθεί να ειμάστε προβάτα. Και αλήθεια το κράτος τόσο καιρό που υπάρχει δεν βλέπω να μειώνονται τα στοίχεια αυτά αλλά να αυξάνονται. Πιστεψτέ με αμά ο Μανιάτης θελεί να σκοτώσει μια κρατίκη απαγορευσή στην οπλόφορια ή αυτόαμυνα δεν θα τον εμπόδισει. Ακόμη και ετσί αυτά τα στοιχεία δεν μπόρουν να γινούν μια συλλόγικη γροθία που να απείλει την κοινώνια εκτός από τους Ναζί ισώς, αλλά οι original φασιστές είναι λιγοτέροι από τους quasi-φασίστες ("αναρχικοί") και αυτούς πάρα τους νομούς το κράτος δεν μπορεί να τους εμποδίσει να κάψουν την Άθήνα, από ότι φάνηκε.
Όσο για το τι να κάνει η κυβερνήση μην ρωτάτε έμενα γιάτι ουτέ θελώ ουτέ μπόρω (λόγω ιδεολόγιας) να δώσω συμβουλές για το τι πρεπεί να κανεί η κυβερνήση
@cobden
Τhanks! You Rock man!

DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...

Για μας η Παρασκευή είναι μέρα πληρωμών, οπότε είμαστε και λίγο εγκλωβισμένοι.
Τώρα όμως πάμε για φαγητό.
Αυτό το panarchism είναι λίγο εξταραβαγκάντσα.Ίσως είναι για τον φιλελευθερισμό ότι ο Ποσαδισμός για το μαρξισμό.

DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Dennis_v

το να διαφωνειτε με τις αποψεις μου δεν ειναι μεμπτο. Διαφωνω σε πολλα με πολλους αλλα σε ζητηματα νομου και ταξεως οφειλουμε να ειμαστε ατεγκτοι, διοτι χωρις νομο και ταξη παυει οποιαδηποτε εννοια στοιχειωδους διαλογου.

DennisV είπε...

@σαρδαναπαλος
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πως εννοείτε τον όρο νόμο και τάξη.
Οι κρατιστές εννοούν τον νόμο ως θετίκο δικαίο (Positive Law) που παράγεται από το νομόθετικο σώμα (το κοινοβούλιο στην περιπτωσή μας, τα μέλη του όποιου είναι ανθρώποι που για μένα ειναί τελειως αποκομμένοι από την κοινωνία και αψόγα συνεδεμένοι με την ...κάλη κοινωνία (κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι κτλ)). Η δικία μου θεώρια περί Φυσικού Νομού(Νatural Law) δηλάδη νόμος που "παράγεται" από την ίδια κοινώνια στο πλαίσιο της αβιάστης ταξής (Spontaneous Order)(ξεχάστε τις μπούρδες περί παραγώγης του νόμου στην ελευθέρη αγόρα, αυτά δεν τα καταλαβαίνουν ούτε αυτοί οι διανοούμενοι που τα εκστομίζουν) για μια εθελόντικη (Voluntarist) κοινώνια poy είναι αμεσό-δημοκρατίκη ομώς χωρίς την τυραννία της πλειοψήφιας. Ίσως να σας φαίνεται ουτόπικο ...Αλλά για να χρησιμόποιησω ένα "δεξίο" επιχείρημα, αν το κράτος νόμιμοποιήσει τα μπουρδέλα σημαίνει ότι το νταβαντζήλικι είναι ηθίκη πράξη και συμβάλλει στην τάξη?
Δεν πρέπει να συγχεούμε την ηθίκη με τον νόμο & την τάξη (οπώς τον εννοούν οι εκπρόσωποι του "κοινοβουλευτικού κρετινισμού") είδικα όταν ο "νόμος & τάξη" οδήγει στην ευήμερια του κράτους και όχι της κοινώνιας.
Όσο για τους """αναρχικούς""" τα είπαμε. Θα ήταν χρυσαυγίτες αν ήταν cool ή ΚΝίτες αν εκεί δεν υπήρχε στρατιώτικη πείθαρχια (κατί ξέρω, έχω σχέσεις "αιμάτος" με το ΚΚΕ (εννόω συγγένικες Μ.Φ. μην πετάχτεις από την τρύπα σου)).
Αν εβρισκάν μια μαζόχα γκόμενα να εκτονώνονται θα εσώζαν και έμας και την ιδεολόγια "τους".

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερω πολλα απο πολιτικη φιλοσοφια δεν ειναι το αντικειμενο μου. Για μενα νομος και ταξη ειναι η προστασια των δημοσιων αγαθων, του δημοσιου χωρου που ανηκει σε ολους μας, την προστασια της ζωης και της περιουσιας. Κοινως να μην υπαρχει κανενας τσαμπουκας ατιμωρητι

DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DennisV είπε...

Καλά πιστέψτε δεν είμαι ΤΟΣΟ μέσα στην πολιτική φιλόσοφια όσο δείχνω (αν δείχνω). Δεν θα ασχολιόμουνα με την πολίτικη εστώ και θεωρήτικα αν δεν ήξερα ότι θα ασχολήθει μάζι μου στο μέλλον (αν δείτε το προφίλ μου δεν μοιάζει και τόσο πολύ με του Μεσου Πολιτικου Αμπελοφιλόσοφου). Οι γνώσεις μου είναι περισσότερο εγκυκλόπαιδιδικες, αλλά μου αρκούν για να μπόρω να εκφράσω απόψη.

Όσο για τον ορισμό για την τάξη νομίζω ότι όλοι θα συμφώνουσαν μαζί σας. Έγω θα διαφώνησω με τον όρο δήμοσιος, γιάτι υπόνοει κρατίκη περιουσία, αντικαθιστώντας τον με τον όρο κοινοτικος, που υπονοεί χωρους που χρησιμοποιούνται από όλους μας.
Και φυσικά οι Οργουελιανοι "ανάρχικοι" μας τιπότε αλλό πάρα τσαμπουκάδες δεν θα μπορουσάν να είναι. Αν ήταν μέλη της "λαίκης" τάξης θα τους εχώναν σε μπουντρούμι τόσο βαθύ που δεν θα βλέπαν πότε τον ήλιο.
Όμώς επείδη είναι μέλη της ...κάλης κοινώνιας δεν θα μάθουν πότε τι σήμαινει ούτε καταστόλη ούτε φυλάκη ούτε φυσίκα τους Μπάρμπα-Θωμάδες συγκρατούμενους (αυτό πολύ θα το θέλα). Κοίνως αξίζουν την πιο σκλήρη δυνάτη τιμώρια όλοι τους.

Ανώνυμος είπε...

Και ο δρόμος οδηγεί εδώ ζώο:http://en.wikipedia.org/wiki/Latasha_Harlins η στην περίπτωση του Ed Lee που σκοτώθηκε από αδέσποτες σφαίρες άλλου Κορεάτη που επίσης προστάτευε το μαγαζί του. Τα riots στο LA είχαν εθνοτικό χαρακτήρα, από την μια οι λευκοί αστυνομικοί που δεν προστάτεψαν το Korean Town μια που είχαν χεσμένους τους κατοίκους του και από την άλλη ο εθνοτικός ανταγωνισμός μεταξύ Κορεατών και Αφροαμερικανών που βαζίσονταν στον κοινωνικό αποκλεισμό και σε γεγονότα που συσωρεύονταν από το παρελθόν.

Είσαι τόσο βλαξ που δεν καταλαβαίνεις ότι η απάντησή σου δεν αποτελεί αναίρεση αλλά επιβεβαίωσή της θέσης μου.
Ζώα μπορείς να πεις τον εαυτό σου και τους ομοίδεάτες σου, ζώα είναι αυτά που καταστρέφουν και λεηλατούν.
Άνθρωποι είναι αυτοί που αμύνονται, δε θα γίνει το άσπρο μαύρο (το έχετε διαλέξει ήδη).
Η τρομοκρατία (σας) δε θα περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Φιλελεύθερο κόμικ http://www.bigheadpress.com/eft?page=1

Ανώνυμος είπε...

gia tous riot logous tis plakas
paratheto ena duo links
http://en.wikipedia.org/wiki/Rodney_King to mathate o rodeney king den pethane levedes aplos ton deirane oi astunomiki tou la kai egine oti egine . kai pire 3.8 ekatomiria dollaria apozimisosi.
deuteron gai tous magazatores
deite autin tin periptosi
http://en.wikipedia.org/wiki/Latasha_Harlins fadazomai o idioktitis kerdise para polla skotonodas mia 15 xroni . auta gaiati kapioi den exoun idea gia ti milane . h oikogenia tou 15 xromou posa lefta prepei na parei apo to kratos oi dekades darmenoi adikos posa tha prepei na paroun milame gai 100ades atoma mono tis teleutees meres . Kai auta pios tha prepei na ta plirosei

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέει ο ΠΚ για προστασία του εαυτού εννοεί προστασία του μαγαζιού; Μπερδεύτηκα. Εαυτός είναι το μαγαζί; Μήπως αυτό λέγεται προστασία της περιουσίας; Ξέρετε πώς λέγεται αυτό; Ή ο άνθρωπος είναι χελώνα που ο εαυτός είναι το σπίτι της; Για τις αποζημιώσεις που πρέπει να δίνει η αστυνομία και το κράτος και αυτοί που ξυλοκοπούν κόσμο με πρόσχημα την "αυτο-άμυνα" θα γράψει κανείς τίποτα; Αν εγώ δω έναν καταστηματάρχη στον δρόμο να ξυλοκοπεί έναν περαστικό πρέπει να βάλω σε εφαρμογή το άρθρο 2 εκεί που λέει "άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτοπο, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους" και να σπάσω τα μούτρα του βρωμερού φασιστόμουτρου; Εσείς αν βλέπατε κάποιον να ξυλοκοπεί κάποιον άλλον στον δρόμο τι θα κάνατε;

Nievskii είπε...

This just in που λένε και τα ειδησεογραφικά δελτία, για να αλλάξουμε λίγο θέμα σε αυτό το πραγματικά υπέροχο thread-οχετό. Διάβασα εδώ μια πληροφορία ότι ο μπάτσος Μελίστας που σκότωσε τον άτυχο Καλτεζά προκαλώντας αντίστοιχη έκρηξη πριν χρόνια, διαθέτει τώρα μαγαζάκι στο κέντρο της Πάτρας, εκεί που πήγαν να αυτοαμυνθούν οι φιλήσυχοι χρυσαυγίτες τις προάλλες. Ξέρει κανένα από τα παληκάρια εδώ μέσα που κατέβηκαν στο κέντρο της Πάτρας να υπερασπιστούν "τις περιουσίες του κοσμάκη" να μου πει αν ήταν κι αυτός "αυτοαμυνόμενος" στο πλευρό σας;

Ανώνυμος είπε...

ο μελίστας έχει πράγματι μαγαζί στην πάτρα αλλά μακριά απο το κέντρο , όπου δεν υπήρξαν καθόλου επεισόδια.

Ακόμα και στο κέντρο όμως να ήταν , και τι με αυτό ; Επειδή έχει ο Μελίστας έχει μαγαζί στην Πάτρα πρέπει να κάψουμε την πόλη ;

Το μόνο χειρότερο από τον οχετό της Αθήναιου είναι οι λαϊκισμοί και οι χαζοεντυπωσιασμοί αυτού του τύπου

Τελικά όλοι μιλάνε για το τι έγινε στην Πάτρα , εκτός από τους Πατρινούς ( με μια εξαίρεση ) . Αυτό κάτι λέει...

Αθήναιος είπε...

Για δείξε μας τα τεκμήρια της καταγωγής του κάθε σχολιαστή. Χαίρομαι που από αυτές τις γελοιότητες που μας πλασαρίστηκαν ως φιλελευθερισμός, σου έμεινε στη μνήμη η περιπέτεια του Χαρούλη.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για την Αθήναιο , όποιος παρακολουθεί έστω και αποσπασματικά το μπλόγκ της ή/και το σχολιασμό της σε άλλα μπλογκ , δεν εκπλησσεται διόλου για το σοβαρό επεισόδιο που την έπληξε .

Πολύ θα ήθελα να μάθω , από επιστημονική διαστροφή , ποιό ήταν το τρίγκερ που ώθησε αυτή που ήταν μέχρι σήμερα μια γραφική μπλογκοεκδοχή της Έλενας Ακρίτα(ς) στο Πιό Αδύναμο Κρίκο ( με βασική διαφορά το ότι η Ακρίτα έκανε χαβαλέ ) στο υστερικό
ξέσπασμα που παρακολουθήσαμε . Να προειδοποιήσω βέβαια (φρι οφ τσάρτζ ) όσους έχουν την τύχη να ζουν κοντά της , ότι αν δεν γίνει κάτι άμεσα , το επόμενο τρίγκερ(ε) πιθανότατα θα οδηγήσει σε γραφικό αιματοκύλισμα , που θα ζήλευε και ο Ντάριο Αρζέντο.Δεν κάνω καθόλου πλάκα .

Φυσικά η απάντηση στο βασικό ερώτημα του Πειτσίνη παρακάμφθηκε με χάρη ολυμπιονίκου του καλλιτεχνικού πατινάζ .
Ας επαναδιατυπώσω εγώ το ερώτημα :

Ας υποθέσουμε οτι εισβάλλει στο σπίτι σας σαδιστής ψυχοπαθής διαρρήκτης , διψασμένος για αίμα , λάφυρα καικαταστροφή , πλήν όμως ανίκανος ή/και αδελφή ή/και άνθρωπος με λεπτό γούστο , οπότε αποκλείται να περάσετε καλά , εκτός και αν είστε μαζώχ(ας το αποκλείσουμε και αυτό ) .

Τι κάνετε τότες ;


ΥΓ . Η ΦΣ είχε την Αθήναιο υπεύθυνη τύπου ή κάτι τέτοιο ;Μιλάμε για ΤΟ ακατάλληλο άτομο ΣΤΗΝ ακατάλληλη θέση ; Ποιός είχε τη φαεινή ιδέα ;

Αθήναιος είπε...

Θα φωνάξουμε εσένα Dr.Sigmund. Αν και πληκτρολογείς με το ένα χέρι, ελπίζουμε πως όταν μπει στο σπίτι σου η ψυχανώμαλη, αιμοδιψής αδελφή που φαντασιώνεις, να μπορέσεις να τη δείρεις και με τα δύο τα χεράκια. Αν και αμφιβάλλω.

Nievskii είπε...

Δεν μου απάντησες, όμως, φίλτατε. Ο Μελίστας αυτοαμύνθηκε μαζί με τα παληκάρια που στους ώμους τους στηρίζεται η Υπεράσπιση του Έθνους; Ξέρεις ή δεν ξέρεις; Μέχρι τώρα ήξερα ότι οι Ιησουίτες ήταν διαβόητοι για το ότι απαντούν σε ερώτηση με άλλη ερώτηση, και εσύ ζεις στην πεπολιτισμένη Ελλάδα και όχι στην βάρβαρη Εσπερία ή όχι;

Υ.Γ. Συγγνώμη για την παρέμβαση, αυτό περί λαϊκισμού θα με πήρε από ξώφαλτση. Σας αφήνω μετά από αυτήν την σύντομη παρέμβαση να βγάλετε την μεταξύ σας χολή με την ησυχία σας.

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμενο http://www.urbandictionary.com/define.php?term=modal+libertarians

Αθήναιος είπε...

Cobden σου απάντησα

Ανώνυμος είπε...

re min asxoleiste me tin koloxontri.Tin kserw ti gamiola

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η μνημειώδης κλωτσοπατινάδα καιρός είναι να κλείση με λίγο αναστοχασμό.

Αθ. Αναγνωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Με το μπαρδόν, αλλά είχα μείνει με την εντύπωσις ότι εσείς οι φιλελεύθεροι είστε γραμματιζούμενοι αθρώποι, που αγαπάτε τον καπιταλισμό μεν αλλά πιστεύετε και σε προοδευτικές αξίες δε. Επίσης, νόμιζα πως είστε και κοσμοπολίτες, πως ξέρετε να διαλέγετε ένα καλό κόκκινο κρασί και να δένετε έναν σωστό κόμπο στη γραβάτα λέει. Αφρόκρεμα σκέτη.

Διαβάζοντας όμως τα σχόλια του παρόντος άρθρου, συνειδητοποίησα ότι μάλλον έχουμε να κάνουμε με ένα συρφετό αγροίκους σεξιστές ελληνάρες, κρυπτοφασίστες νοικοκυραίους του Ευαγγελάτου και του Τριανταφυλλόπουλου, που νομίζουν ότι η Μπεζαντάκου είναι αηδός και ο Κούγιας δικηγόρος.

Φορέστε λοιπόν τις σινιέ μπότες σας, πάρτε τις συλλεκτικές μπερέτες σας και κατεβείτε να το παίξετε "ο νόμος δυτικά του Πέκος". Κι όταν σκάσει μύτη κανένας που θα πάει να σας σπάσει τη βιτρίνα, ανάψτε του μια μπαλωθιά στα μούτρα να μάθει ότι η ζωή του δεν αξίζει ούτε μισό εορτοδάνειο. Και πηγαίντε μετά να κάνετε ήσυχοι ρεβεγιόν, πίνοντας μαρτίνι και αναλύοντας γιατί ο Μπακούνιν υστερούσε θεωρητικά της Μαρίας Αντουανέτας.

Πλάκα είχε όσο κράτησε παιδιά, αλλά το πάρτι μασκέ τελείωσε.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock