Κυριακή, Δεκεμβρίου 28, 2008

Η απάντηση των πολιτών



Η φωτογραφία είναι πριν λίγη ώρα στην Ερμού. Η κατάμεστη Ερμού, από κόσμο που ψώνιζε, είναι η πιο παραστατική απάντηση της σιωπηλής πλειοψηφίας των πολιτών απέναντι στον γραφικό τραμπουκισμό των τελευταίων ημερών για το άνοιγμα των καταστημάτων της Αθήνας σήμερα, από όσους προσπαθούσαν να εμποδίσουν καταναλωτές και εμπόρους να συναλλαγούν ελεύθερα μεταξύ τους.

61 σχόλια:

DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DennisV είπε...

Aρε Ελληναρα αρχιυποκριτη, που θες και να εισαι "υπερασπιστης" του εργαζομενου αλλα και το μαγαζι ανοικτο οποια ωρα και μερα θες!
(Περιττο να πω τι χριστοπαναγιδια ακουσα απο "εργατοπατερα" συγγενη για το μετρο, που τωρα κανει ευχαριστα τα ψωνια του.

Joe είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Joe είπε...

Φαίνεται όμως ότι το ΚΚΕ και ο Σύριζα δεν το αντιλήφθηκαν αυτό και κατά τη συνήθη πρακτική εμπόδισαν τις συναλλαγές κλείνοντας την είσοδο καταστημάτων

Chrysotheras είπε...

...φαντάσου νάταν και λιακάδα χωρίς ψιλόβροχο!...το αδιαχώρητο!

Ανώνυμος είπε...

λυση μια, ελευθερο ωραριο εδω και τωρα

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και οι εορταστικές εκδηλώσεις της πρωτοχρονιάς

Nievskii είπε...

Η απάντηση των αριστερών το πρωί σήμερα

Ανώνυμος είπε...

1 στους 10, βέβαια, θα χάσει το σπίτι λόγω καταναλωτικού δανείου..

Ανώνυμος είπε...

Ένα κόμμα, όπως η ΦΙΣ, που η κοινωνικη του βάση είναι στέλεχη επιχειρήσεων, άνωτεροι δημόσιοι υπάλληλοι και καθηγητές πανεπιστημίων, είναι φυσικό να μην έχει πρόβλημα με την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μόνα κόμματα που εύθεως, στην βάση της δικίας τους οπτικής και με κάποιες διαφορές στην προσέγγιση τους, εναντιώθηκαν στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. Απεναντίας, η ΦΙΣ συντάχθηκε με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ετόλμησαν κάποιοι να διαταράξουν το ιερό καθήκον των πολιτών εις την συναλλαγήν ????

μα είναι ποτέ δυνατόν, να εμποδίσουν την ... ιερά υποχρέωση της κατανάλωσης ??

ποσώς ανόητοι, δύναται να ευρίσκονται πλησίον μας !!

εύγε δια την επισήμανση του σχολίου σας, είναι τόσην δε η ανατριχίλα που μου προκάλεσε, ούτως ώστε να επιφυλάσσομεν δια την ησυχία της νυχτερινής μου κλίσης

και πάλιν ΕΥΓΕ !!!!

DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DennisV είπε...

Περισσοτερος Φαρισαισμος βεβαιως, βεβαιως.
Ακου """φιλε""" περιπλανομενε κανεις δεν σε υποχρεωνει να κανεις συναλλαγες και και να καταναλωνεις. Μαλιστα για να μας πεισεις για την περιφρονηση σου για τον υλικο κοσμο, απαιτησε απο το κρατος να σου ακυρωσει τα δικαιωματα συναλλαγης και καταναλωσης. Αν κατα καποιο τροπο επιζησεις, παρε το αεροπλανο για την Βορεια Κορεα, στον "Παραδεισο" της μη-καταναλωσης, επειδη ως εγωιστες "νεοφιλελευθεροι", δεν γουσταρουμε να μας το παιζουν καθηγητες ηθικης τα πνευματικα μπασταρδα του Σταλιν και του Χριστοδουλου Ασε εμας τους σιχαμενους με την ησυχια μας να καταναλωνουμε, εμεις θα χασουμε! Εσυ ως φιλοσοφος που εχει απορριψει τα κατωτερα υλικα αγαθα, θα φιλοσοφεις στον Κατω Κοσμο με τα ειδωλα σου τον Σταλιν και τον Μαο, και θα αφησεις εμας ζωντανους να κανουμε ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ!

"""""Φιλικα"""""
Ενα καταναλωτικο υπανθρωπιδιο

Harry Peitsinis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Harry Peitsinis είπε...

Το δικαίωμα στη συναλλαγή δεν είναι ιερό,ούτε θεικό. Είναι ανθρώπινο,αυθόρμητο και αβλαβές.Γι αυτό και είναι δίκαιο.

Τελικά όπως φαίνεται, η αριστερίστικη "πνευματική" νομενκλατούρα της πλάκας που επιδιώκει την κατάργηση των ελεύθερων συναλλαγών δεν διαθέτει το παραμικρό έρεισμα στην κοινή γνώμη που πλημμυρίζει τα καταστήματα δοθείσης ευκαιρίας

Ανώνυμος είπε...

Φιλελεύθεροι, απαντήστε με το χέρι στην καρδιάν: ένας δημόσιος υπάλληλος (δηλαδή, κατά κανόνα, ένα αργόσχολο κοπρόσκυλο που ζει από το υστέρημα΄μας) είναι ηθικόν να καταναλώνει;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, έχω την εντύπωση, ότι οι περισσότεροι που μπορούν να καταναλώνουν σήμερα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, τους οποίους η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να προσβάλει ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Οταν διαβάζω κοινότυπα όπως "σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών" με πιάνει αμόκ και είμαι έτοιμος να ρίξω καμιά χριστοπαναγία, αλλά δεν μου το επιτρέπει το υψιλό φρόνημα μου. Αν είναι κάτι φασιστικό, τότε είναι αυτή η φράση, που είναι εξάλλου και ο ορισμός του φασισμού. Και που ξέρετε εσείς τι ζητά η "σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών", τους έχετε ρωτήσει μήπως. Αργόσχολοι βαρεμένοι θα υπάρχουν πάντα. Σε 4 εκαρομοίρια να βραθούν μερκιές χιλιάδες, σιγά το κατόρθωμα. Πότε θα εργάζονται οι εργαζόμενοι θα το ορίσουν αυτοί οι ίδιοι και όχι η "σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών".

Ανώνυμος είπε...

Εξάλλου, στην Ερμού ψωνίζουν μόνο φασίστες νεόπλουτοι, ποτέ η σιοπηλή πλειωψηφία των πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

Εξάλλου, στην Ερμού ψωνίζουν μόνο φασίστες νεόπλουτοι, ποτέ η σιοπηλή πλειωψηφία των πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς θα πάθουν οι εργαζόμενοι αν απελευθερωθεί πλήρως το ωράριο, μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει;

Nikitas Larin είπε...

DennisV +1000!

Chrysotheras είπε...

"Τι ακριβώς θα πάθουν οι εργαζόμενοι αν απελευθερωθεί πλήρως το ωράριο, μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει;"

...απολύτως τίποτα.
Κάποιοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν όπως πριν, κάποιοι άλλοι θα αποδεχθούν ωράριο τύπου βάρδιας (με το σχετικό αζημίωτο εννοείται)
Όσοι δεν συμφωνούν ή δεν μένουν ικανοποιημένοι, αλλάζουν εργοδότη...
Ό,τι δηλαδή συμβαίνει σε πάμπολλες άλλες χώρες του κόσμου (π.χ. στον Καναδά ισχύει τελείως free ωράριο) που δεν χρειάζεται να επεμβαίνει το κράτος "πατερούλης" σε κάθε πτυχή και λεπτομέρεια της ανθρώπινης δραστηριότητας και να επιβάλλει ισοπεδωτικούς κανονισμούς...

Ανώνυμος είπε...

κ. Λάριν λυπηθείτε μας. Αλλάξτε φάτσα ή αλλάξτε αβατάρ!

DennisV είπε...

@ ανωνυμος 29/12/08 00:12
Ενταξει ας μην ειμαστε ισωπεδωτικοι δεν ειναι ΟΛΟΙ οι δημοσιοι υπαλληλοι διεφθαρμενοι. Αυτο ομως δεν αλλαζει οτι οι περισσοτεροι ειναι ανικανοι και μαλλον ουτε για ταμειες σε μικρομαγαζο δεν θα κανανε. Κατσε να καταργηθει η μονιμοτητα και να απολυονται κατα χιλιαδες και θα σου πω εγω ποτε θα βαλλουν μυαλο...

Ολοι εχουν φυσικα δικαιωματα (στην καταναλωση κτλ.) φιλε αρκει να μην καταπατουν τα φυσικα δικαιωματα των αλλων. Στην τελικη οι δημοσιοι υπαλληλοι που προσφερουν ας καταναλωνουν. Τα παρασιτα να μην καταναλωνουν πλουτο που εξασφαλιζουν ΜΕ ΑΠΑΤΗ ή ΚΛΟΠΗ.

@αργοσχολος
Νομιζω οτι δεν εχεις καταλαβει τι σημαινει εργασια. Εργασια σημαινει να υπηρετεις την κοινωνια, με ανταμοιβη βεβαιως(ετσι απλα και ξαστερα!). Αν οι εργαζομενοι αποφασιζουν ποτε θα δουλευουν μονοι τους, ερημην της κοινωνιας, τοτε δεν εκπληρωνουν τον κοινωνικο τους ρολο. Γιατι νομιζεις οτι πληρωνονται, για να τους θαυμαζουμε; Ελπιζω αυτα να μην τα θεωρεις αυτα "αναλγητα" και "νεοφιλελευθερα", επειδη ειναι η αληθεια. Στην τελικη υπαρχουν προτασεις για την μοιρα της εργασιας στο μελλον οπως το φανταζομαι εγω τουλαχιστον:

http://inspiracy.com/black/

Τhe Abolition of Work and Other Essays, Bob Black

Ναυάγιο είπε...

Μα καλά υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θεωρούν ότι δεν πρέπει να ψωνίσουν την Κυριακή που έχουν ελεύθερο χρόνο επειδή τους το επιβάλλει το κόμμα; Ή κάποια ιδεολογία; Ή μαζοχιστές θα είναι ή χωρίς πρόβλημα χρόνου. Απλά τα πράγματα παιδιά, στις μεγάλες πόλεις ο εργαζόμενος αφιερώνει πολύ χρόνο στο commuting ,υπάρχουν άνθρωποι που το Σάββατο δουλεύουν ή έχουν να πάνε τα παιδιά στο φροντιστήριο για αυτό και υπάρχει η ανάγκη για εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν τις Κυριακές ή μέχρι αργά το βράδυ. Φυσικά με την ανάλογη αναπροσαρμογή αποδοχών των εργαζομένων, κανείς δε θα έμενε έκπληκτος αν έβλεπε έναν πωλητή να παραιτείται επειδή δουλεύει παραπάνω και πληρώνεται το ίδιο με πριν. Όλα τα άλλα είναι απλά άνευ ουσίας θεωρητικολογίες με μοναδική χρησιμότητα να γεμίζουν το χρόνο των τηλεοπτικών δελτίων.
Κύριοι του Κοινωνικού Φόρουμ ,το κομμάτι των καταναλωτών που προλαβαίνει μόνο την Κυριακή να ψωνίσει, τους πωλητές που θέλουν που και που να κάνουν και καμιά υπερωρία γιατί δεν τους φτάνει ο μισθός τους έχετε εντάξει στη δική σας κοινωνία;

Ανώνυμος είπε...

Διονύση, πολύ στο κομμουνιστικό το γύρισες, κόψε την πλάκα πριν σε αποβάλλουν οι συνδιδάσκαλοι του γένους φιλελεύθεροι και το βάλεις τα κλάματα. Άκου κει, υπηρετώ την κοινωνία, ο Λένιν δεν θα μπορούσε να το πει καλύτερα. Κατά τα άλλα μάθε να το λές, χρόνος υπάρχει να ψωνίζεις υπέραρκετός τισ άλλες μέρες και η κυριακή περιττεύει, νάχαμε και λίγο παρά, ότι ευτυχέστερο.

DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DennisV είπε...

Koμμουνιστικο; Εγω ξερω πως στους εργατικους παραδεισους του Ανατολικου Μπλοκ η εργασια (ή καλυτερα δουλεια) υπηρχε και βασιλευε.Αν εννοεις τον Κροποτκινιανο αναρχο-κομμουνισμο ισως εχεις δικιο, αλλα κομμουνισμος ειναι πια ενα μαρξιστικο δογμα.

Δεν ειμαι φιλελευθερος οπως το εννοεις "φιλε". Αν θες να εχεις μια ιδεα του τι σημαινει αυτη η λεξη για μενα ιδου ενα παραθυρο στον φιλελευθερο κοσμο μου:
http://www.panarchy.org/
http://www.polyarchy.org/
http://www.panarchy.org/selection.html (μια ανθολογια)

Αυτα τα σαιτ αν σου εχει μεινει ενα δραμι εγκεφαλου που δεν εχει μολυνθει απο τον Αλαβανισμο (ακους εκει κομμουνιστικη η καταργηση της δουλειας...) θα σου μαθουν οτι φιλελευθερισμος ειναι πρακτικη και οχι ιδεολογια.

Ισως τα βρεις υπερβολικα προχωρημενα για την μυωπικη σου κοσμοθεωρια και πας να μου το παιξεις εξυπνος λεγοντας "ουτοπιες"
ΣΤΑ ΑΡΧ**** ΜΟΥ! I couldn't care less.

ΥΓ1. Ο συγγραφεας της εκθεσης που σε παρεπεμψα θεωρει τον Αριστερισμο την αιτια καταστροφης του αναρχισμου. Αρα κομμουνι δεν ειναι (Βob Black - Aλαβανος 3000-0).
ΥΓ2. "Νεοφιλελευθεροι" συντελεστες του μπλογκ παρεβησα το φιλελευθερο """"""δογμα"""""", σβηστε μου τα σχολια να χαρει ο μαλα... ουπς ο αργοσχολος ηθελα να πω.
YΓ3. Αργοσχολε δεν μας λες τι σημαινει για σενα φιλελευθερισμος; (ετσι για να γελασουμε).

Ανώνυμος είπε...

Poy kair;ow να διαβάσω την κάθε βλακία που συνάπτεις, με μια ματιά που έριξα σe ayτα ta σαιτ βλέπω να με περικυκλώνουν τα φίδια του κομμουνισμού. Ρίξε και καμιά ματιά σε κανέναν Μίλτον να ξεστραβοθείς.

Ανώνυμος είπε...

Και αυτή η μειωπία, κομμουνισμός ίσον (πρώιν) ανατολικό μπλόκ, τσ τσ

DennisV είπε...

O Σουρεαλισμος, του Σουρεαλισμου, τον Σουρεαλισμο, ω σουρεαλισμε!

Εγω ο φιλελευθερος προτεινω "κομμουνιστικα" site σε αλαβανιστη.
Ο αλαβανιστης τρεμει την "νοσον τουν αναρχοκομμουνισμουν" και προτεινει σ'εμενα να διαβασω Friedman (Milton ή David?).

Monty Python's Flying Circus in E-rooster!!!

Το μονο που συμφωνουμε αγαπητε ακολυθε του Τσιπρα ειναι πως πιστευουμε πως ο αλλος ειναι μ******. Μονο που εσεις ειστε περισσοτερο. Φιλια!

Roosters τα καταφερατε, οι Αριστεροι προτιμουν τον Φριντμαν απο τα αναρχο"κομμουνια"

DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DennisV είπε...

Τωρα
Ο David Friedman, O Roderick Long, O Murray Rothbard, O Hans-Herman Hoppe, Oλοκληρη Το Ludwig Von Mises Institute, To Cato Institute, O Friedrich Hayek εγιναν μαυροκοκκινοι.

Σε λιγο θα εχουμε και Ναζι Εβραιους, Κουκ-λουξ-Κλανιτες Μαυρους, Ομοφιλοφυλους που ψηφιζουν ΛΑΟΣ.

Το Τσιρκο της Αριστερας χτηπησε το Ρουστερ

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ολίγον βλαμένος, το πολύ p;anarchy θα φταίει.

DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DennisV είπε...

A περιμενω τον ορισμο σου για τον φιλελευθερισμο "φιλε". Kαι αλλοι προσπαθησαν να αποφυγουν την ερωτηση μου, και εφαγαν τοσα χριστοπαναγιδια που δεν θα ξανατολμησουν να στειλουν σχολια αν δεν απαντησουν πρωτα!
Χαιρομαι που διαβαζεις Φριντμαν βεβαιως βεβαιως....
Αλλα διαβασε και λιγο Von Mises (Ηuman Action) να ξεστραβωθεις, "φιλε"

http://mises.org/resources/3250
(Δεν ειναι περιεργο που οι Αριστεροι προτιμουν τον Friedman (Milton) απο τον Rothbard ή τον Long, τοσο "φλωροι" ειναι)

UPDATE: Η λεξη Βλαμμενος απο καποιον που νομιζει οτι πρεπει να πληρωνεται για να τον θαυμαζουμε και ειναι κοροιδακι του Αλαβανου, ειναι ποιηση στα αυτια μου. Σου ευχομαι να ζησεις την ζωη σου σαν ΕΛ-ληνας σ'αυτο το καθυστερημενο κρατος και να θαυμαζεις την ΕΛ-ληνικη αριστερα σου και τον Λαζοπυλο σου, οι υπολοιποι θα αφησουμε τον τοπο αυτο στην φαρα σας οσο πιο γρηγορα γινεται.

Ανώνυμος είπε...

Ρε κομμουνιστερά της δεκάρασ, μη μου βάζεις δύσκολα, κοντέβω να κλάσω.

DennisV είπε...

Ζητω συγνωμη απο τους συντελεστες που εριξα τοσο χαμηλα το επιπεδο τηε συζητησης. Φαινεται πως το troll ειναι λιγακι επιμονο, οποτε για αυτο το post (μονο) κανω ανακωχη μαζι του. Μαλιστα θα του αφιερωσω ενα τραγουδακι.

http://www.youtube.com/watch?v=ocly0JWD2ug
Αφου εισαι θαυμαστης του Μιλτον θα σ'αρεσει

Ανώνυμος είπε...

Έτσι, έτσι, επίμονος αν πρόκειτε για την δαισκέδαση μου. Τί όμορφος κόσμος θα ηταν αν κρέμαγες τον εαυτό σου. Στάυρωσον ετούτον. Σουρεαλισμός στο έπαρκτο.

DennisV είπε...

Φιλε θα γλυτωνες τους χαρακτηρισμους αν δεν με κατηγοριοποιουσες στην αρχετυπικη νεοφιλελευθερη εικονα που σου εχει βαλλει ο Αλαβανος στον νου.
Παραδεχθηκες οτι δεν μπορεις να απαντησεις τι σημαινει φιλελευθερισμος και οτι εδω εισαι μονο για να trollαρεις

"Νομιζω οτι δεν εχεις καταλαβει τι σημαινει εργασια. Εργασια σημαινει να υπηρετεις την κοινωνια, με ανταμοιβη βεβαιως(ετσι απλα και ξαστερα!). Αν οι εργαζομενοι αποφασιζουν ποτε θα δουλευουν μονοι τους, ερημην της κοινωνιας, τοτε δεν εκπληρωνουν τον κοινωνικο τους ρολο. Γιατι νομιζεις οτι πληρωνονται, για να τους θαυμαζουμε; Ελπιζω αυτα να μην τα θεωρεις αυτα "αναλγητα" και "νεοφιλελευθερα", επειδη ειναι η αληθεια. Στην τελικη υπαρχουν προτασεις για την μοιρα της εργασιας στο μελλον οπως το φανταζομαι εγω τουλαχιστον..."

Δεν σε εβρισα πρωτος φιλε, εσυ μιλουσες για φιλελευθερα δογματα που, οπως παραδεχεσαι, δεν μπορεις να ορισεις. Εγω πηρα αυτο που ηθελα οποτε μπορεις να συνεχισεις να trollαρεις ελευθερα, ετσι και αλλιως οι αλλοι σχολιαστες δεν μπηκαν καν στον κοπο να σου απαντησουν, ουτε και εγω θα συνεχισω. ΚΕΕP ON TROLLIN'/ROTTIN' IN THE FREE WORLD!

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω λέξη από αυτά που γράφετε εσείς οι τελευταίοι.

DennisV είπε...

Καλυτερα να μην καταλαβεις φιλε...
Απλα την εχω δει Troll Hunter, αυτο ειναι το ελαττωμα μου. Η ολη κουβεντα που εγινε σαλουν ξεκινησε για αυτα τα site αμα θες δεστα:
http://www.panarchy.org/
http://www.polyarchy.org/
http://www.panarchy.org/selection.html

Ανώνυμος είπε...

Μισιτέ τρολλχουντερ, για να ξεστραβοθεις λιγάκι, λείαν απίθανο, αυτά που έγραψες σε εισαγωγικά είναι ο ορισμός και τελευταίο στάδιο του ουτοπικού κομμουνισμού. Οπότε συνεπάγετε, ότι είναι το άκρως αντίθετο (πχ ατομισμός/ατομικισμος, ενερ΄γω με μόνο σκέψη το ατομικό μου και μόνο ατομικό συμφέρον), είναι ο νεοφιλελευθεριμός. Σου τα κάνω έτσι απλά για λόγους ετικέτας και ανδερστειν. Κόψε το παναρχυ, θα μου καταρεύσεις στο τέλος και σε λυπάμαι αγόρι μου, είσαι και νέοσ ακόμα, δεν λυπάσαι την μανούλα σου να σε χαρεί η καυμένη, ένα παλικάρι τισ έμηνε όλο και όλο.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε αλλο ο ουτοπικος σοσιαλισμος που περιγραφεις και αλλο ο κρατικος σοσιαλισμος που εφαρμοζεται και κυριαρχει σημερα, δεν με πειραζει που με λες ουτοπικο σοσιαλιστη, τιμη μου και καμαρι μου. Στην τελικη δεν με νοιαζει πως το λες αλλα αν το υποστηριζεις.

Μου αρεσει ομως που εξισωνεις τον νεοφιλελευθερισμο με τον ατομικισμο με την κακη εννοια παντα για να δουμε τι σημαινει Individualism: Individualism is the moral stance, political philosophy, or social outlook that stresses independence and self-reliance. Individualists promote the exercise of one's goals and desires, while opposing most external interference upon one's choices, whether by society, the state, or any other group or institution. Individualism is opposed to collectivism or statism, which stress that communal, community, group, societal, or national goals should take priority over individual goals. Individualism is also opposed to any tradition, religion, or other form of external moral standard being used to limit an individual's choice of actions.

Individualism has a controversial relationship with egoism (selfishness). While some individualists are egoists, they usually do not argue that selfishness is inherently good. Rather, some argue that individuals are not duty-bound to any socially-imposed morality and that individuals should be free to choose to be selfish (or to choose any other lifestyle) if they so desire. Others, such as Ayn Rand, argue against moral relativism and argue selfishness is a virtue. Others still argue against both moral relativism and egoism.

O ατομικισμος φυσικα και μπορει να οδηγησει σε μια αυτονομη, δικαια, και αδερφικη κοινωνια αφου βασιζεται στην πολυ απλη ηθικη σταση: Σεβομαι τα δικαιωματα σου αρκει φυσικα να σεβεσαι τα δικα μου. Ο Κολλεκτιβισμος, η φιλοσοφια που δηλωνει πως τα ατομα ειναι κατωτερα απο την κοινωνια και κατα συνεπεια ζωα προς θυσια, ειναι βαση καθε αντιελευθεριακης φιλοσοσφιας και σε περιπτωση που δεν το εχεις καταλαβει, φιλοσοφια του "επιστημονικου" σοσιαλισμου εδω και εναν αιωνα.
Μονο σε ενδυναμωμενα, αυτονομα ατομα μπορει να βασιστει μια υγειης κοινωνια ειτε "σοσιαλιστικη" ειτε "φιλελευθερη" χωρις τα μεσα του κρατισμου, του κεντρικου σχεδιασμου, ή της κυριαρχιας της κοινωνιας πανω στο ατομο. Δεν με ενδιαφερει πως το λενε αρκει να γινει. Συνεχιζε ελευθερα να βριζεις σαν πληβειος, σαν ζωο που εισαι εμενα μου αρκει που παραδεχτηκες πως δεν υπαρχει διαφορα μεταξυ του ουτοπικου σοσιαλισμου και του φιλελευθερισμου. Τελικα και τα ζωα εχουν νοημοσυνη.

Ανώνυμος είπε...

DennisV Ο παραπανω

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι βιώνουμε ένα ιστορικό γεγονός ...

η ΦΙΣ απέκτησε τον πρώτο της "μπαχαλάκια", που ψιλογουστάρει το τρολάρισμα κι ας το παίζει, υπεράνω

"DennisV", θα σου έλεγα κάτι για τη πνευματική σου σύγχυση (για την ιδεολογική, άσε καλύτερα) αλλά θυμήθηκα που έχεις γραμμένη τη γνώμη μου και ησύχασα

@ Ναυάγιο
ξεπερνάς, πραγματικά κάθε όριο ...

γιατί με αυτά που αναφέρεις στο σχόλιό σου, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως την Κυριακή .... ΔΕΝ δουλεύεις !!!

αν κάτι τέτοιο ισχύει, θα σε παρακαλούσα να αναθεωρήσεις αυτήν την, σοσιαλιστικής νοοτροπίας στάση σου και αν αναλογιστείς, πόσο χαμηλότερα θα βρισκόταν η παραγωγικότητα και ο ανταγωνισμός αν ακολουθούσαμε όλοι, την ίδια τακτική !!

Ανώνυμος είπε...

Tην εποχη του Κρατισμου οποιος δεν ταιριαζει με τα προτυπα που αυτος εχει πλασει, ειναι ιδεολογικα μπερδεμενος, το πιασαμε το υπονοουμενο. Η γνωμη σας ειναι αχρηστη ετσι και αλλιως οποτε...

DennisV

Ανώνυμος είπε...

Ανερείς αυτά που έγραψες στην αρχή.
Αρχικά έγραψες ότι πρέπει να υπηρετούμε την κοινωνία, τώρα βγάζεις σπυράκια και μόνο στην ιδεά
"της κυριαρχιας της κοινωνιας πανω στο ατομο". Πρόσεχε μη μου πάθεις τίποτα και σε χάσω.

DennisV είπε...

Aχ, φιλε εγω στην αρχη αυτο που πηγα να σε κανω να κατανοησεις ειναι πως λειτουργει το παρον συστημα (Reality check), οχι να σου πω οτι συμφωνω μαζι του. Εσυ επεσες στην παγιδα και εδειξες το πραγματικο σου προσωπο. Θα με χασεις ειπες; Εσυ χαθηκες:
1) Παραδεχτηκες πως δεν εχεις ιδεα του τι σημαινει φιλελευθερισμος
2) Παραδεχθηκες πως εισαι troll
3) Παραδεχθηκες πως ο Χαγιεκ, Ο Ροθμπαρντ (αναρχοκαπιταλιστης), κλασσικα φιλελευθερα site ειναι ουτοπικοι σοσιαλιστες στο ντουλαπι.
Ολα αυτα επειδη επεσες στην παγιδα μου πιστευοντας οτι ειμαι αντισοσιαλιστης επειδη μιλησα κατα του κομμουνισμου. Ομως αμα θες να του την πεις του σουρεαλιστη πρεπει να παιξεις με τους ορους του παιχνιδιου του που δεν ειναι για πρωτογονους. Δεν καταλαβες την ειρωνεια και επεσες στην φακα. Για εξηγησε μας φιλε πως ειναι δυνατον ενας δηλωμενος καπιταλιστης και αντι-κομμουνιστης να ειναι ουτοπικος σοσιαλιστης; Μην πας στο κομματικο γραφειο να παρεις την απαντηση. Απλα παραδεξου το ουσιαστικη διαφορα μεταξυ ριζοσπαστικου φιλελευθερισμου και ελευθεριακου σοσιαλισμου δεν υπαρχει. Πραγμα που σημαινει πως το ιδεολογικο σου δογμα καταρεει αγαπητε (Φιλελευθερισμος αντιθετος με τον σοσιαλισμο). Δεν πειραζει μια φορα στην ζωη σου να παραδεχτεις οτι κανεις λαθος, φιλε. Ή στειλε ενα σχολιο που θα θαψει πιο βαθυ ταφο για σενα και την ιδεολογια σου. Εσεις ειστε σε πολυ βαθια κριση φιλοι μου (ιδεολογοι) και ελλειψη κρισης.
Για μενα δεν υπαρχουν ιδεολογιες μονο πρακτικες. Ο φιλελευθερισμος ειναι η πρακτικη της ελευθεριας και της ανοχης. Ο αναρχισμος ειναι η πρακτικη της αρνησης του Κρατους.
"Κοινως τις ιδεολογιες προτεινω να Προτείνω να τις τρώμε για breakfast.
Είμαστε -γιατί να το κρύψομεν άλλωστε?- …υπερ-πλήρεις ΙΔΕΩΝ και για το… δείπνο! χεχε" Οπως ενας σοφος blogger εχει δηλωσει...
Εσεις παλι δεν ειστε φιλοι μου και ακομη λατρευετε ιδεολογιες που εχουν πεθανει εδω και ΠΟΛΥΥΥ καιρο.
Αυτα παθαινει αργοσχολε οποιος δεν καταλαβαινει τους ορους του παιχνιδιου που παιζει ο αλλος.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχεις ακομη ελπιδα...
Τake the red pill αργοσχολε. Εγκαταλειψε την ιδια ΕΝΝΟΙΑ της ιδεολογιας και θα δεις πως ολα θα πανε καλυτερα για σενα και για μενα.
Για απαντησε λοιπον στα 3 σημεια που θετω παραπανω. Αν ο εγω, ο "κομμουνισταρας" σου θετω δυσκολα ερωτηματα, ε τι να κανουμε δεν ειμαστε ολοι ιδιοι και ομοιοι.
Αν δεν μπορεις να απαντησεις απλα μπορεις να μην ξαναποσταρεις.
Αν στειλεις τις γνωστες σου βλακειες εγω απλα θα στελνω σημεια προς απαντηση με βαση αυτα που δεν εχεις απαντησει και τις φακες που θα πεσεις στο μελλον.

DennisV είπε...

http://www.bradspangler.com/blog/archives/473

Για οσους δεν ενδιαφερονται για ιδεολογιες.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιο αλλαλουμ απόψεων είναι ένα κατόρθωμα, τα τα πινά μου σέβη. Νάσαι καλά, γελάσαμε πάλι.

DennisV είπε...

Θα με χασεις ειπες; Εσυ χαθηκες:
1) Παραδεχτηκες πως δεν εχεις ιδεα του τι σημαινει φιλελευθερισμος
2) Παραδεχθηκες πως εισαι troll
3) Παραδεχθηκες πως ο Χαγιεκ, Ο Ροθμπαρντ (αναρχοκαπιταλιστης), κλασσικα φιλελευθερα site ειναι ουτοπικοι σοσιαλιστες στο ντουλαπι.

Το να περιμενω απαντηση απο ενα τυπο που εχει μεινει στον 19ο αιωνα ειναι σαν να περιμενω εναν χιμπαντζη να παιξει βιολι. Και εσυ με εκανες να γελασω "φιλε". Ας τελειωνουμε γιατι εχουμε και δουλειες να κανουμε...

Ανώνυμος είπε...

Se συμπονώ και σε κατανοώ πλήρος. Δεν είναι και λίγο εδώ που τα λέμε αυτό που σου συνάιβει. Να περφέρεις τα σάιτ σου σαν τον περιπλανόμενο πραματευτή και να επαγγέλεις την πραμάτια σου με τόσο ζήλο, και νάσου αίφνης ένα μοιαρό τρολλ να σου λέιε έτσι κατάμουτρα και ξεδιάντροπα, αυτά που επαγγέλεις δεν είναι το όραμα του φιλελευθερισμού, αλλά ο χειρότερος σου εφιάλτης. Είναι το μίασμα του κομμουνισμού. Το ίδιο και μένα θα συναίβενε, θα μου έπεφτε ο ουρανός κατακέφαλα. Μάθε λοιπόν, ο φιλελευθερισμός δεν κατέχει (κατά άλλους: δεν διακατέχετε από) οράματα. Και επίσεις, για να σου χόσο το μαχαίρι πιο βαθειά στο κόκκαλο, τόσο σε συμπάθησα, αυτά που έγραψες για το ατομικό συμφέρον δεν ευσταθεί στην φιλελευθερη ιδεολογία. Δεν λένε ο καθένας με το συμφέρον του αρκεί να μην βλάπτει τα συμφέροντα του αλλουνού, αλλά ο καθένας με το συμφέρον του και ο θεός βοηθός. Θα επιβιώσει ο καλύτερος, ο πιο ματσομένος, αυτός που θα βάλει πρώτος την τρικλοποδιά. Έτσι είναι η ζωή και αυτό κινεί τον κόσμο. Άντε και καλά κρασιά, μη τα παίρνεις όλα κατάκαρδα, μικρός είσαι και θα μάθεις ότι ζούμε σε μία ζούγκλα.

Unknown είπε...

Δεν ήμουν εκεί και συνήθως δεν πιστεύω τις στημένες φώτος, ούτε και τα στημένα ρεπορτάζ.
Αλήθεια όμως μάλλον υπήρξαν αρκετοί που αντί να ασχοληθούν με τους οικίους τους κατανάλωσαν άλλη μια μέρα στην κατανάλωση.
Αλλά αυτή αριβώς είναι η κατάντια της κοινωνίας μας.

Ανώνυμος είπε...

Εξακολουθω να νομιζω οτι εχεις παρεξηγησει τον φιλελευθερισμο...
Αλλα τουλαχιστον μιλας σαν ανθρωπος τωρα...
Μαθε λοιπον πως αλλο "νεοφιλελευθερισμος" και αλλο κλασσικος φιλελευθερισμος.
Οπως αλλο "σοσιαλ"δημοκρατια/κομμουνισμος/φασισμος και αλλο (ουτοπικος/ελευθεριακος) σοσιαλισμος.
Αντι λοιπον να βλεπεις το σταχυ στο ματι του φιλελευθερισμου, γιατι δεν βλεπεις το δορυ στο ματι του σοσιαλισμου; Και οι δυο ιδεολογιες ειχαν σφαλματα, αλλιως δεν θα ειχαμε τις 20th century παρωδιες τους. Αλλα δεν σφαγιαστηκαν ουτε και εγω δεν ξερω ποσα εκατομμυρια ανθρωποι στο ονομα του σοσιαλισμου/ κομμουνισμου/φασισμου/ναζισμου οσο του φιλελευθερισμου. Και ξερεις γιατι; Γιατι ο φιλελευθερισμος ηταν που προστατευε το ατομο απο την "κοινωνια" (κρατος).
Το "ατομικο συμφερον" οπως το εννοεις δεν οφελει τον ανθρωπο αλλα τον υποβαθμιζει αρα ειναι κατα του συμφεροντος του. Σημαινει αυτο πως το κρατος πρεπει να ρυθμιζει την ζωη των ανθρωπων; Αλλα επειδη παρολες τις γκαφες αρνεισαι οτι δεν υπαρχουν διαφορες ουσιαστικες μεταξυ του φιλελευθερισμου και του σοσιαλισμου. Γιατι το 80% των σελιδων που σε παρεπεμψα ειναι αναρχο-καπιταλιστικες (ετσι ωμα!). Αν θες να το λες σοσιαλισμο προβλημα σου, αλλα δειχνει οτι δεν εμαθες τιποτα απο αυτην την συζητηση και οτι και εγω και εσυ χασαμε τον χρονο μας. Αν θες να εισαι στο μαντρι μιας ιδεολογιας και να βλεπεις τον κοσμο μεσα απο αυτην, προλημα σου, δεν με αφορα. Αλλα δεν σου φαινεται παραξενο πως στον σοσιαλισμο εχουν ριζες τα δυο πιο ολοκληρωτικα συστηματα διακυβερνησης που ο κοσμος εχει δει (Ναζισμος, Σταλινισμος);
Αυτα τα ερωτηματα προσπαθεις να αποφυγεις φιλε και αυτο με εκνευρισε. Αλλα ποιος νοιαζεται...

Ναυάγιο είπε...

Περιπλανώμενε δε μου αρέσει να επιδεικνύω λεπτομέρειες της προσωπικής μου ζωής αλλά θα σου πω ότι σαν μισθωτός σε μικρή εταιρεία έχω δουλέψει πέρα του πενθημέρου όποτε μου έχει ζητηθεί και για αυτή μου την εργασία έχω πληρωθεί extra. Τώρα γιατί αυτό με κάνει σοσιαλιστή; Υπάρχει κάτι από αυτά που είπα που θεωρείς ότι είναι εκτός πραγματικότητας;
Απορώ ειλικρινά πώς μπορεί το ζήτημα της επταήμερης λειτουργίας των καταστημάτων να είναι ιδεολογικό ζήτημα. Δηλαδή αυτός που αγοράζει το δώρο για την κοπέλα του την Κυριακή επειδή τη Δευτέρα και την Τρίτη δουλεύει και επειδή την Τετάρτη το απόγευμα δε θέλει να συνωστιστεί ,τι είναι ανήθικος; Κλείστε τον Η/Υ ορισμένοι και ζήστε λίγο και τη ζωή.

Ανώνυμος είπε...

@Denis
Να μην είσουν τόσο μείωπας, τα πράγματα θα είσαν καλύτερα. Πρώτον, μην βάζεις την ιδεολογία του κομμουνισμού ίσον με τα ανατολικά μπλοκ, και χοράει μεγάλη συζήτηση αν ο ναζισμός ανήκει στην αριστερά ή στην δεξιά μεριά. Μήπως πριν το 1917 δεν υπήρχαν πόλεμοι, ή τώρα και στο μέλλον έπαψαν να υπάρχουν επιδή κατέρευε το ανατολικό μπλόκ; Τα αίτια είναι πολύ πιο περίπλοκα από να τα αποδίδης σε μία ιδεολογία. Αν πάλι επιμένεις να σκεπτεσε ιδεολογικά, τα αίτια βρίσκονται στην proαιώνια φιλελευθερη ιδεολογία, που όπωσ φαίνετε είναι hard-wired στον ανθρώπινο πολιτισμό. Το βασικό αξίωμα του φιλελευθερισμού που λέει ο καθένας με το συμφέρον του και ο θάνατος σου να είναι η επιβίωση μου οδηγούν αναπόφεκτα σε πολέμους και καταπίεση. Σε αυτή την αντίληψη κάποιοι προσπάθησαν (ανέλπιστα;) να αντιπροτείνουν μία άλλη κοσμοθεωρία. Εδώ και πάνω από μισό αιώνα δεν υπάρχει πόλεμος στην ευρώπη, και ελπίζω το ίδιο και στο μέλλον. Αυτό οφείλετε αποκλειστικά και μόνο επιδή οι κομμουνιστικές ιδεολογίες έουν διαποτίσει τις καπιταλιστικές. Ανεξίτηλα και δεν γυρνά το ποτάμι πίσο με τίποτα. Κάποιοι φαίνεται να μη το κατάλαβαν αυτό. Έτσι και στο αρχικό άρθρο μιλά για τουσ εμπόρουσ, τουσ καταναλωτές, αλλά οι εγαζώμενοι απουσιάζουν επιδεικτικά. Αυτό είναι βασικό σφάλμα της ανάλυσης.

Ανώνυμος είπε...

Αν κάτι πρέπει επιγόντος να ανοίγει τις κυριακές και αργίες, αυτές είναι οι τράπεζες, οι ΔΕΚΟ και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες γενικά. Μακάρι αυτά τα ευαγή ιδρύματα να είχαν το ωράριο που έχουν τα εμπορικά καταστήματα. Εάν κάποιος Θέλει να κάνεις μερικές τραπεζικές εργασίες, έστω μία απλή κατάθεση, πρέπει να την κάνει κοπάνα από την εργασία του, να χάσει ολόκληρο μεροκάματο έτσι τζαμπα και βερεσέ, και να στιθεί επί ώρες περιμένοντας στην ουρά στα γκισέ. Αντιθέτως δεν έχω δεί ποτέ ουρά να υπάρει στα ταμεία των υφασματοπολείων και ετοιματζίδηκων της ερμού. Μάκάρι οι τράπεζες και οι ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ να έχουν το ίδιο ωράριο όπως τα σουπερμαρκετ. Αλλά αυτά κανείς δεν τολμά να τα θήξει.

Manoliscus είπε...

Αντιπαρέρχομαι τις ιδεολογικές ανησυχίες λοιπών σχολιαστών για να παρατηρήσω πως η αντίδραση για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή προήλθε από εκείνους ακριβώς τους συνδικαλιστικούς κύκλους που προ ημερών ξιφουλκούσαν κατά της πρότασης του ΣΕΒ για τη μείωση των ημερών εργασίας.

Ορισμένοι άνθρωποι μου δίνουν την εντύπωση πως δεν θέλουν να αλλάξει απολύτως τίποτα. Διακατεχόμενοι όχι από αλληλεγγύη προς τον εργαζόμενο, αλλά από πλήθος φοβικών συνδρόμων.

Ανώνυμος είπε...

Ορισμένοι άνθρωποι δίνουν την εντύπωση ότι μόνο αυτοί είναι έξυπνοι και όλοι οι άλλοι τρώνε κουτόχορτα. Έτσι κάθε λίγο και λιγάκι τους ακούς να κάνουν ακραίες αριστερές και φιλοεργατικές προτάσεις όπως εβδομάδα 4 και τριών ημερών, 30 ώρες εργασίες την εβδομάδα, μείωση ωραρίου από οκτάωρο σε εξάωρο και τετράωρο και τα λοιπά κουτουλού. Επίσης εννοείται το ωράριο να είναι ελεύθερο και πλήρως αποδεσμευμένο, τις Κυριακές είναι χαρά θεού η εργασία, θα καθόσαστε την Δευτέρα. Και όλα αυτά βεβαίως βεβαίως με μείωση αποδοχών. Ε μη τα θέλετε όλα δικά σας, αχάριστοι μπολσεβίκοι. Δεν θα σας κολλάμε ένσημα του τρισκατάρατου ΙΚΑ, ούτε παρακράτηση για εφορία, οπότε ;) κερδίζετε από ‘κει.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock