Κυριακή, Δεκεμβρίου 07, 2008

Ανοχύρωτη Πόλη

Δεν καταλαβαίνω μέχρι πότε οι Έλληνες πολίτες θα πάψουν να εξουσιάζονται από αυτές τις αντιεξουσιαστικές ομάδες.
Πότε η ελληνική πολιτεία θα επιβάλει το νόμο και την τάξη στις μεγάλες πόλεις.
Πότε όλοι αυτοί που πυρπολούν, προπηλακίζουν και γενικώς επιτίθενται εναντία σε όποιον θέλουν, όποτε θέλουν, θα αρχίσουν να συλλαμβάνονται και να μπαίνουν φυλακή για όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Έστω και αν αποδειχθεί ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί διέπραξαν φόνο στην συγκεκριμένη περίπτωση, ουδείς, επαναλαμβάνω ουδείς, δεν δικαιούται να καταστρέψει δημόσια ή ιδιωτική περιουσία ή να επιτεθεί ενάντια σε άλλα άτομα.

Στις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα ακούσουμε στα ΜΜΕ για κρατική βία, φτώχεια, κοινωνικές ανισότητες, αποκλεισμούς και όλα τα γνωστά κλισέ που παρελαύνουν κάθε φορά που δημιουργείτε ένα παρόμοιο περιστατικό.

Όμως οι συχνές αυτές επιθέσεις, από τις συγκεκριμένες ομάδες, γίνονται γιατί επί χρόνια τώρα δρουν ανενόχλητες από το κράτος το οποίο φοβάται και αδυνατεί να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη.
Ας μην ξεχνάμε τις συχνές και ατιμωριτί επιθέσεις που δέχονταν αστυνομικά τμήματα μέχρι πρόσφατα.

Όλοι ξέρουμε ότι το ελληνικό κράτος επιδεικνύει μια απίθανη ανοχή στο έγκλημα, είτε λέγετε νονοί της νύχτας, καταπάτηση δασών, Εφραίμ & Co., και τα τοιαύτα.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει την συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι θα έχει τέτοιο ιδεολογικό περιτύλιγμα και κάλυψη που μόνο σκοπό έχει να αθωώσει τους εγκληματίες και να ενοχοποιήσει την κοινωνία.

Κρίμα που οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θεωρούνται ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Κρίμα που η πολιτική τάξη και τα ΜΜΕ θα προσπαθούν και πάλι να δικαιολογήσουν αυτές τις ομάδες βίας που δρουν ανεξέλεγκτα και τυραννούν και καταπιέζουν τους Έλληνες πολίτες.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

apoluta swsto

Nievskii είπε...

Πότε η ελληνική πολιτεία θα επιβάλει το νόμο και την τάξη στις μεγάλες πόλεις.
Πότε όλοι αυτοί που πυρπολούν, προπηλακίζουν και γενικώς επιτίθενται εναντία σε όποιον θέλουν, όποτε θέλουν, θα αρχίσουν να συλλαμβάνονται και να μπαίνουν φυλακή για όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.


Εννοούμε για λύση σε στυλ Rodney King; Είναι άτοπο μετά από ένα θάνατο που προκλήθηκε από αστυνομικό που είχε διαποτιστεί με το κλίμα του law and order να καλούμε για περισσότερο law and order. Αν θέλουμε να διολσθήσουμε σε φασισιστικό πραξικόπημα ίσως και να είχε αξία. Αλλά το να λέμε ότι το πρόβλημα είναι απλά law and order και όχι η τρομερή έλλειψη επαγγελματισμού της δημόσιας υπηρεσίας που λέγεται αστυνομία στοχεύουμε λάθος.

Έστω και αν αποδειχθεί ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί διέπραξαν φόνο στην συγκεκριμένη περίπτωση, ουδείς, επαναλαμβάνω ουδείς, δεν δικαιούται να καταστρέψει δημόσια ή ιδιωτική περιουσία ή να επιτεθεί ενάντια σε άλλα άτομα.

Κατανοώ ότι για μερικούς ανθρώπους είναι αδιάφορο, ήσσονος ή δευτερεύουσας σημασίας ότι ένας άνθρωπος 15 χρονών έχασε την ζωή του σε σχέση με τις καταστροφές καταστημάτων. Όπως ήταν αδιάφορο πριν κανά μήνα ο θάνατος 3 μεταναστών από αστυνομική βία - οι δυο μετά από καμιά βδομάδα στο νοσοκομείο από το ξύλο - πώς σκοτώνεις έναν άνθρωπο στο ξύλο; - που έκαναν απλά το λάθος να περιμένουν Κυριακή έξω από την νομαρχία Αθηνών για να καταθέσουν αίτηση για άσυλο.

Αλλά οι οιμωγές και οι κραυγές απελπισίας δεν είναι λύση. Και δεν είναι πρόταση. Αστυνομικοί προσέλαβαν τον δολοφόνο του νεαρού. Αστυνομικοί τον αξιολόγησαν ως κατάλληλο για υπηρεσία. Αστυνομικοί δεν συνέλαβαν πριν 3 μέρες ιδιοκτήτη καταστήματος στα Εξάρχεια που έβγαλε καραμπίνα σε συγκεντρωμένο πλήθος, επειδή κάποιος του είχε σπάσει μια τζαμαρία. Χθες, αυτό το κατάστημα κάηκε ολοσχερώς και το εμπόρευμά του λεηλατήθηκε. Αν οι αστυνομικοί είχαν κάνει τότε την δουλειά τους, σήμερα το κατάστημα θα υπήρχε. Αστυνομικοί έστειλαν ειδικό φρουρό σε δουλειά αστυνομικού και αστυνομικοί δεν έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση ως Αστυνομία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 1 το πρωί όταν το κέντρο φλεγόταν. Αστυνομικοί διάλεξαν να βάλουν στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας επί λέξη την απολογία του δολοφόνου. Ειδικός φρουρός ήταν δίπλα στον φονιά και δεν αντέδρασε όταν τράβηξε το όπλο του. Ειδικός φρουρός δίπλα στο φονιά έφυγε ήρεμα και ησύχως κουβεντιάζοντας με τον συνάδελφό του, σαν να μην έτρεχε τίποτα, αφού ο συνάδελφός του "καθάρισε" έναν άνθρωπο. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι, αλλά τελικά θα πρέπει να θυμηθούμε την φράση του Gabriel García Márquez για την περίπτωση του Elián González: "το πραγματικό ναυάγιο του Ελιάν ξεκίνησε όταν πάτησε στην στεριά"...

Αν ένας αστυνομικός είναι δολοφόνος, αυτό μπορεί να συμβεί. Το ότι όλοι οι αστυνομικοί δεν είναι επαγγελματίες, αυτό δεν είναι καθόλου ανεκτό. Γιατί αυτό απλά δεν μπορεί να "συμβεί".

Υ.Γ. Για το τι μπορεί να γίνει υπήρξε μια συζήτηση πάλι στο rooster πριν κάτι μήνες επ'αφορμήν τέτοιων επεισοδίων. Και εκεί διατυπώθηκαν κάποιες προτάσεις.

Dorotheos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Dorotheos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

«Έστω και αν αποδειχθεί», τουλάχιστον είχατε την αξιοπρέπεια να αποσύρεται τα λιβελογραφήματα των φανατικών φασισταριών σας που εμφανίστηκαν πρωί-πρωί...
Το πρόβλημα άνθρωπέ μου είναι ακριβώς αυτό: Στην δημοκρατία, η δημοκρατία δεν επιβάλλεται.
Όλο σας το πρόβλημα είναι ότι οι μέθοδοι που εξετάζετε και συζητάτε είναι μέθοδοι επιβολής.
Και ο μόνος λόγος που δεν έχετε κανέναν άλλο τρόπο αντίδρασης από την επιβολή και την νομολατρεία είναι πως η αγοραλαγνεία, η ανταγωνιστικότητα και η μετατροπή των πάντων σε εμπορεύσιμο είδος τα διαχειριστικά σχήματα που υποστηρίζετε είναι τα μόνα υπεύθυνα για την κατάντια της κοινωνίας μας και για την ανυπαρξία ήθους και αξιών.

Αν μιλούσες για οτιδήποτε άλλο πέραν της «επιβολής» θα μπορούσες ίσως και να σταθείς. Αλλά επιβολή ενός συστήματος μη-επιβολής; Πόσο οξύμωρος ακούγεσαι, αλλά μάλλον δεν το ακούς.

Dorotheos είπε...

Ενώ στις πόλεις των ΗΠΑ βασιελύει η τάξη και η ειρήνη, ο πολιτισμός και ο αμοιβαίος σεβασμός:

http://www.bbc.co.uk/iplayer
/episode/b00fy4cz/
Louis_Theroux_Law_and_Disorder_in_Philadelphia/

Ανώνυμος είπε...

Σκέφτομαι πως είναι καθαρή τύχη που δεν έχουμε θρηνήσει και άλλα θύματα...
Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ βίαια, και εγώ δεν κατηγορώ μόνο τους αστυνομικούς γι'αυτό. Τα παιδιά μεγαλώνουν θεωρώντας αυτονόητο δικαίωμά τους την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας...από ποιά ηλικία ξεκινούν τις καταλήψεις; Οι οδηγοί θεωρούν αυτονόητο το να παρκάρουν οπουδήποτε, να βρίζουν και να χειρονομούν...κλπ κλπ κλπ. Αυτοί είμαστε, και ο τραγικός θάνατος του πιτσιρικά ας μας κάνει να κοιτάξουμε και λίγο στο καθρέφτη...αντί να κατηγορούμε παντα κάποιον.

Τι γυρέυουν τα 15χρονα σε όλο αυτό το σκηνικό? Νομίζει κανείς πως πραγματικά καταλαβαίνουν τι κάνουν σ'αυτή την ηλικία;

Ανώνυμος είπε...

Rebel επαναλαμβανεσαι απο blog σε blog και μαλιστα με σχολια τα οποια δεν προσθετουν τιποτα στη συζητηση (ουτε σε οποιαδηποτε αλλη). Δεν χρειαζεται να δω τα οποια λινκς σου για να πειστω πως ιδια και χειροτερα γινονται και αλλου. Τι με αυτο λοιπόν; να πουμε δοξα ο μεγαλοδυναμος και παλι καλά που δεν καηκε ολη η Ελλαδα; Τι εννοεις δλδ ανατρεχοντας σε παρομοια παραδειγματα; πως δεν χαθηκε και ο κοσμος που καταστραφηκε το μισο κεντρο; αν στον φονο του παιδιου, εγω ανεφερα παρομοια περιστατικά σε αλλα κρατη με αστυνομικούς που πυροβολησαν επισης εν ψυχρω τι θα ελεγες; πως ειμαι αλλος ενας rebel απο τους εκατονταδες που μας περικλειουν σε αυτη την παραλογη χωρα ή απλως ενας χυδαιος απολογητης ενος φονικού;

Ανώνυμος είπε...

Ήμουνα νιός και γέρασα με το ίδιο πρόβλημα. Από τον Καλτέζα στον 15χρονο. Τριάντα χρόνια έχουμε ένα αντιεξουσιαστικό κίνημα που έχει πάρει πλέον διαστάσεις οργανωτικής επάρκειας, οικονομικής διαχείρισης και επιχειρησιακών δυνατοτήτων που δεν συναντάμε πουθενά αλλού στην Ευρώπη.

Ολόκληρες περιοχές της Αθήνας ελέγχονται από αυτούς. Κτήρια έχουν καταληφθεί εδώ και 20 χρόνια και κανείς δεν διαμαρτύρεται. Έχουν εξαπλωθεί σε οικονομικές δραστηριότητες με ιδιοκτησίες μαγαζιών σε συγκεκριμένες περιοχές. Οπλίζονται και εκπαιδεύονται με λεφτά ληστειών.

Και απέναντι σε όλα αυτά έχουμε ένα κράτος που αδυνατεί να εκπληρώσει τον στοιχειώδη ρόλο του, που κι ένας ακραίος φιλελεύθερος θα δεχόταν. Αυτόν της διασφάλισης της ασφάλειας των πολιτών. Αντ'αυτού έχουμε μια αστυνομία που συμπεριδέρεται και λειτουργεί απέναντι στο φαινόμενο αμυντικά. Αυτή είναι και η επίσημη πολιτική. Σε επιχειρησιακό ςπίπεδο αντιμετωπίζει το φαινόμενο με όρους κλεφτοπολέμου και τσαμπουκάδων. Μου πέταξες πέτρα; θα την σηκώσω και θα στην πετάξω πίσω. (προσέχτε λίγο τα επεισόδια) Αλήθεια σε ποιά αστυνομική ακαδημία ανά τον κόσμο διδάσκεται αυτή η αντιμετώπιση της βίας; Που διδάσκεται ότι όταν ένας όχλος σου βρίζει (εσένα του ένστολου) την οικογένεια ή ξέρω γω τι άλλο, εσύ, εν είδει κουτσαβακίου, πας να ζητήσεις τον λόγο ως τσαμπουκάς και ανδράκι που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του;

Όταν λειτουργούν λοιπόν ως μαγκάκια και τσαμπουκάδες, φυσικό είναι είτε να αφήσουν κάποιους ανάπηρους οι μεν (οι αστυνομικοί το καλοκαίρι στον Άγιο Κοσμά που ξυλοκοπήθηκαν από αναρχικούς), ή να πυροβολήσει και να σκοτώσει κάποιος ένστολος (όπως τώρα και όπως στην περίπτωση Καλτέζα πριν 23 χρόνια)

Και όλα αυτά γιατί ως κοινωνία θεωρούμε ότι το κράτος πρέπει να ασχολείται με τις επιχειρήσεις, τις συμβάσεις, τα ομόλογα, τις επενδύσεις, τους διορισμούς στο δημόσιο, την διαχείριση δημόσιας περιουσίας. εκεί τη βρίσκουμε να συζητάμε στα καφενεία και τα παράθυρα και τα μπλογκ. Και δεν μας ενδιαφέρει το βασικό: η διασφάλιση της ασφάλειας, της ειρήνης και της λειτουργίας της συνεργασίας ανάμεσα στους πολίτες.

Γιατί ως κοινωνία θεωρούμε ότι είναι δικαίωμα η έκφραση αγανάκτησης, αλλά ξεχνάμε ότι μιλάμε για οργανωμένες ομάδες με επιχειρησιακή επάρκεια, με σχέδιο, με υποστήριξη διοικητικής μέριμνας. Κοντολογίς μιλάμε για έναν στρατό που θέλει να ανατρέψει το σύστημα στο οποίο ζούμε και να το αντικαταστήσει με το βασικό δόγμα: όλη η δύναμη στις αυτόνομες ομάδες. Με άλλα λόγια στα σοβιέτ, γιατί όλα έχουν ειπωθεί στο παρελθόν και όλα, ή σχεδόν όλα έχουν δοκιμαστεί.

Ανώνυμος είπε...

@pelerin

Επίσης είναι γνωστό ότι υπάρχουν 4 ομάδες αναρχικών νίντζα, 2 τάγματα αλεξιπτωτιστών αντιεξουσιαστών, 3 μονάδες αριστεριστών πρώην κνιτών και μελών των ειδικών μονάδων του κόκκινου στρατού. Οι αναρχικοί επίσης έχουν ιδρύσει 3 αναρχικά μοναστήρια με αμύθητη περιουσία σε ακίνητα, διαθέτουν το 25% των μετοχών του άττικα και 46% των μετοχών του the mall (για αυτό και δεν τα σπάνε). Επίσης έχουν εισχωρήσει στην αστυνομία και ειδικά στα ΜΑΤ και τους ειδικούς φρουρούς (το γεγονός είναι προβοκάτσια του αναρχικού χώρου). Τέλος κάτω από την πλατεία εξαρχείων είναι θαμένο ένα γιγάντιο ρομπότ που ελέγχετε από τους αναρχικούς και σε περίτωση εκτάτου ανάγκης θα λάβει δράση.

Υ.Γ. Μετά ξύπνησα και συνειδητοποίησα ότι κυβερνά η ΝΔ, η ατιμωρισία μελών της ΕΑ τα τελευταία 34 και κάτι χρόνια της μεταπολίτευσης είναι δεδομένη, και ότι ο κίνδυνος σ' αυτή τη χώρα είναι οι ομάδες κουκουλοφόρων (οι περισσότερες των οποίων έχουν σχέση με την αναρχία όσο η ΦΙΣ με τον κομμουνισμό, μιλάμε για ανήλικους, παραβατικούς και χούλιγκαν των γηπέδων) παρά οι ομάδες ρασοφόρων.

Marina είπε...

Λές "Δεν καταλαβαίνω μέχρι πότε οι Έλληνες πολίτες θα πάψουν να εξουσιάζονται από αυτές τις αντιεξουσιαστικές ομάδες.
Πότε η ελληνική πολιτεία θα επιβάλει το νόμο και την τάξη στις μεγάλες πόλεις."
Σου απαντώ ότι Ποτέ δεν θα μπορέσει να επιβληθεί η οποιαδήποτε πολιτεία στους αντιεξουσιαστες επιβάλλοντας τον νόμο. Με τη βία τίποτα δεν επιτυγχάνεται γιατί η βία γεννάει μεγαλύτερη βία.

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε ρε, δε γίνεται συζήτηση. Βγαίνει ο Darthir και αναπαράγει τα κλασσικά Μαρξιστικά δυο αιώνων πριν ότι για την παραβατική συμπεριφορά φταίει η "αλλοτροιωση" από την εμπορευσιμότητα και την αγορά. Και ας έχει από τότε η ψυχολογία ξεπεράσει κατά πολλού αυτές τις θεωρίες. Και ας είναι οι περισσότεροι σύγχρονοι μαφιόζοι και έμποροι λευκής σαρκός προϊόντα του μη-αγοραίου υπαρκτού σοσιαλισμού. Οι λέξεις "προσωπική ευθύνη" έχουν εξαφανιστεί από το Ελληνικό λεξιλόγιο. Στην Ελλάδα οι εμπρηστές-ταραξίες-επίδοξοι δολοφόνοι θα είναι πάντα "τα επαναστατημένα παιδια-θύματα της αγοράς". Η ατιμωρησία θα συνεχίσει να κυριαρχεί, και η ατιμώρητοι θα συνεχίσουν να παρανομούν. Η μονη λύση είναι να φύγετε από τη χώρα και να τους αφήσετε μόνους τους, πάρτε το χαμπάρι.

Dorotheos είπε...

*
@Vaggelis t.

Οι βαθύτεροι λόγοι της ‘άνομης’ και ‘ατακτης’ συμπεριφοράς των αντιεξουσιαστών είναι η κοινωνική και οικονομική περιθωριοποίηση, η απαξίωση, αποξένωση και τα αδιέξοδα, συνήθως αποτελέσματα της σχετικής φτώχιας ή και της ανεργίας.

Όλα αυτά τα καλά είναι αποκυήματα του συστήματός και παρόμοιες ‘αντικοινωνικές’ συμπεριφορές από ομάδες και στρώματα του πληθυσμού θα δούμε και σε άλλες ανεπτυγμένες ή υπανάπτυκτες χώρες, όπου κυριαρχούν οι κοινωνικές ανισότητες και η απόλυτη ή σχετική φτώχια. Όσο και να διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας για την έλλειψη ‘τάξης’ στην Ελλάδα, τις βιτρίνες που σπάστηκαν και το παλληκάρι που έχασε τη ζωή του, αυτά τα φαινόμενα δεν θα πάψουν να συμβαίνουν και σε περιόδους κρίσης να εντείνονται, άσχετα από το πόσο ικανή ή ανίκανη είναι μια αστυνομία.

Ανώνυμος είπε...

Αν και διαφωνώ με την αριστερίστικη ξινίλα ορισμένων, έχω να παρατηρήσω ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός έκανε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο στον ζάπλουτο λαϊκιστή Αλαβάνο.

Και τούτο διότι κατόρθωσε να αποδείξει με το χειρότερο τρόπο ότι πολλοί αστυνομικοί είναι καθάρματα, το ίδιο και χειρότερο με αυτούς από τους οποίους υποτίθεται ότι μας προστατεύουν.

Από εκεί και πέρα, σέβομαι το αστικό κράτος, λυπάμαι και για τις βιτρίνες, λυπάμαι όμως πιο πολύ ΚΑΙ για τη ζωή που χάθηκε.

Δεν ξέρω, θα συμφωνούσα ότι ο κος Καραμανλής είναι άτυχος διότι ενώ το ΠΑΣΟΚ επί 30 χρόνια ^%$#^σε και έδερνε, έτυχε και σε αυτόν ο κλήρος να σκάσουν πάνω του όλα. Ακόμα και τα σκάνδαλα, πες πάει στο διάολο. Τούτο όμως ανεβάζει το επίπεδο της κρίσης.

Αν δεν έχει τον έλεγχο του κράτους (δεν μπορούν οι εφοριακοί να μαζέψουν τα έσοδα, οι αστυνομικοί δε συλλαμβάνουν κακοποιούς, τους παίρνουν τα σώβρακα οι τρομοκράτες αλλά είναι εύστοχοι όταν πρόκειται να εκτελέσουν εν ψυχρώ 15χρονα, δεν πληρώνει ο Αλογοσκούφης για γάζες στα νοσοκομεία αλλά κατεβάζουν τα παντελόνια στους μοναχούς fund managers), ή των υπουργών του, τότε ας ζητήσει βοήθεια (θα μου πείς από που; από το Γιωργάκη; Σώθηκε!!!), ας προκηρύξει εκλογές, ας δηλώσει αδυναμία να ανταποκριθεί, ας παραιτηθεί.

Δεν του φταίει κανένας άλλος. Σίγουρα όχι η χώρα. Άντε να δούμε το Trio Stooges Τσίπρα-Αλαβάνου-Γιωργάκη που τρίβουν τα χέρια τους, τι παραπάνω θα κάνουν για τη χώρα και τους ανθρώπους της.

Σκατά τα κάνατε 40 χρόνια. Όλοι σας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι η υποκρισία της εληνικής κοινωνίας. Δεν έχουμε δηλαδή καταλάβει ότι δεν υπάρχει free lunch και κάθε πράγμα έχει το κόστος του. Θέλουμε τελικά οργανωμένη κοινωνία με κάποιους κανόνες και ότι κόστος συνεπάγεται αυτό ή γουστάρουμε να ζούμε ελέυθεροι και ωραίοι ο καθένας με την ομάδα του και τον νόμο του ισχυρότερου. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα either way. Δεν μπορούμε όμως να έχουμε και τα δύο.
Ούτε να πληρώνει ο Γερμανός φορολογούμενος τα σπασμένα.

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμο

Ωραία η πλάκα. Κάποιοι αγανακτισμένοι πολίτες είναι όλοι αυτοί που του πνίγει το δίκιο.

Τα μαγαζιά στου Ψυρή που είναι ιδιοκτησία τους δεν τα έχεις ακούσει; Τις απαλλοτριώσεις τραπεζών κλπ δεν τις έχεις ακούσει; Ότι δύο συνεργοί του Παλαιοκώστα στην τελευταία απαγωγή προέρχονταν από τον χώρο δεν το έχεις ακούσει; Για τις καταλήψεις σπιτιών στο κέντρο της Αθήνας που χρησιμοποιούνται ως κέντρα συγκέντρωσης ανθρώπων και πόρων δεν έχεις ακούσει; Για τις οδηγίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για το τι πρέπει να κάνουν λεπτομερώς σε περίπτωση σύλληψης δεν ξέρεις κάτι; Για το ότι έχουν πάντα απάνω τους τηλέφωνα γνωστών δικηγόρων για την περίπτωση σύλληψης δεν έχεις ακούσει;

Αλλά για όλα αυτά έχει ακούσει και η αστυνομία. Και δεν κάνει τίποτα. Γιατί είναι ανίκανη και γιατί δεν υπάρχει στρατηγική αντιμετώπισης του φαινομένου. Γιατί ως κοινωνία περί άλλα τυρβάζουμε. Και γιατί ως κοινωνία γουστάρουμε τον καθένα που φωνάζει και επαναστατεί κατά οποιουδήποτε. Και από την πολυθρόνα μας δικαιολογούμε τα φαινόμενα έκνομης συμπεριφοράς πριν πάμε στην in ταβέρνα για το τραπέζι με φίλους. Αφού οι περισσότεροι είμαστε δημόσιοι ή ημιδημόσιοι υπάλληλοι, ή τέκνα τέτοιων και ποσώς μας αγγίζει ο πόνος του επιχειρηματία που αγόρασε εμπόρευμα με επιταγές με σκοπό να πουλήσει τα Χριστούγεννα και τώρα καταστρέφεται. Ή ο επαγγελματίας εστίασης που το Σαββατοκύριακο δεν δούλεψε στο κέντρο, αλλά πλήρωσε ημερομίσθια, ΙΚΑ κλπ. Προφανώς από τα υπερκέρδη του θα πουν οι παραπάνω. Ή ο άλλος που ήταν τυχερός και δεν του το κάψανε, αλλά ποιός θα κατέβει στο κέντρο αυτές τις μέρες να ψωνίσει με τις φασαρίες που θα γίνονται καθημερινά;

Πέρα από τα λόγια και τις αναλύσεις υπάρχει και η πραγματική οικονομία εκεί έξω που την αποτελούν πραγματικοί άνθρωποι. Πραγματικοί επιχειρηματίες και πραγματικοί εργαζόμενοι. Όπως πραγματική είναι και η οικογένεια του 15χρονου φυσικά που έπεσε θύμα της ανικανότητας του κράτους να προασπίσει τα στοιχειώδη.

Chrysotheras είπε...

....και όπως πολύ σωστά είπε κάποιος εδώ μέσα:

"There's no such thing as a free lunch!.."

(όλα εδώ πληρώνται -αργά ή γρήγορα)

Ανώνυμος είπε...

@ pelerin (aka james bond in athens)

Και δε μας λες ποία είναι αυτά τα μαγαζιά που ανήκουν σε αναρχικούς ώστε να μην πηγαινούμε. Αλήθεια γιατί δεν τα καταγγέλεις όλα αυτά στον εισαγγελέα, εφόσον ισχύουν δεν μπορούν να σε αγνοήσουν, εκτός και αν πρόκειτε για θεωρίες συνωμοσίας. Όσο για τις καταλήψεις και τα κοινωνικά κέντρα είναι ανοικτά στους πάντες ακόμα και στα μέλη της ΦΙΣ, πρωτού ανοίγετε το στόμα σας να πετάτε πέτρες καλό θα ήταν να κάνατε μια επιτόπια έρευνα.

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμο

Μπααα! άμα στα πω θα πας στο όνομα συντροφικής αλληλεγγύης. Και η αστυνομία τα ξέρει πολύ καλά να είσαι σίγουρος.

Ανώνυμος είπε...

@pelerin

Όπως είπε και ο λαγός στο λιοντάρι, λέμε και καμία μαλακεία για να περάσει η ώρα. Τελικά τα μαγαζιά των αναρχικών κατέληξαν ένα μεγάλο παραμύθι.

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμο

Έτσι είναι! Μην τα πιστεύεις αυτά. μαλακίες που λένε οι λαγοί. Ενώ τα λιοντάρια!!!! στους δρόμους τα λιοντάρια!!

Ανώνυμος είπε...

@pelerin

Μπορείς να μαλακίζεσαι παίζοντας την κολοκυθιά μαζί μου για ώρες, μόνο που εγώ λέω να απέχω. Ρωτάω για τελευταία φορά θα μας πείς ποία είναι τα περίφημα μαγαζιά των αναρχικών ή θα αποσύρεις το επιχείρημα σου ως ψευδές;

Ανώνυμος είπε...

Το αποσύρω ως ψευδές. Συγχαρητήρια νίκησες!

Ανώνυμος είπε...

@pelerin

Δεν είμαι 10 χρονών για να βλέπω τον διάλογο ως παιχνίδι όπου μαζεύουμε πόντους ή υπάρχει νικητής. Σημασία έχει ότι παραπληροφορείς εσκεμμένα και προφανώς με δόλιους σκοπούς. Και για να θυμηθούμε και λίγο από την θεωρία της προπαγάνδας: "If you repeat a lie often enough, it becomes the truth."

Ανώνυμος είπε...

Το αποσύρω ως ΨΕΥΔΕΣ λοιπόν χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Nievskii είπε...

Διάβασα αυτό:

Ολόκληρες περιοχές της Αθήνας ελέγχονται από αυτούς. Κτήρια έχουν καταληφθεί εδώ και 20 χρόνια και κανείς δεν διαμαρτύρεται. Έχουν εξαπλωθεί σε οικονομικές δραστηριότητες με ιδιοκτησίες μαγαζιών σε συγκεκριμένες περιοχές. Οπλίζονται και εκπαιδεύονται με λεφτά ληστειών. Τα μαγαζιά στου Ψυρή που είναι ιδιοκτησία τους δεν τα έχεις ακούσει; Τις απαλλοτριώσεις τραπεζών κλπ δεν τις έχεις ακούσει; Ότι δύο συνεργοί του Παλαιοκώστα στην τελευταία απαγωγή προέρχονταν από τον χώρο δεν το έχεις ακούσει; Για τις καταλήψεις σπιτιών στο κέντρο της Αθήνας που χρησιμοποιούνται ως κέντρα συγκέντρωσης ανθρώπων και πόρων δεν έχεις ακούσει; Για τις οδηγίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για το τι πρέπει να κάνουν λεπτομερώς σε περίπτωση σύλληψης δεν ξέρεις κάτι; Αφού οι περισσότεροι είμαστε δημόσιοι ή ημιδημόσιοι υπάλληλοι, ή τέκνα τέτοιων και ποσώς μας αγγίζει ο πόνος του επιχειρηματία που αγόρασε εμπόρευμα με επιταγές με σκοπό να πουλήσει τα Χριστούγεννα και τώρα καταστρέφεται. Ή ο επαγγελματίας εστίασης που το Σαββατοκύριακο δεν δούλεψε στο κέντρο, αλλά πλήρωσε ημερομίσθια, ΙΚΑ κλπ. Προφανώς από τα υπερκέρδη του θα πουν οι παραπάνω. Ή ο άλλος που ήταν τυχερός και δεν του το κάψανε, αλλά ποιός θα κατέβει στο κέντρο αυτές τις μέρες να ψωνίσει με τις φασαρίες που θα γίνονται καθημερινά; Πέρα από τα λόγια και τις αναλύσεις υπάρχει και η πραγματική οικονομία εκεί έξω που την αποτελούν πραγματικοί άνθρωποι. Πραγματικοί επιχειρηματίες και πραγματικοί εργαζόμενοι.Ολόκληρες περιοχές της Αθήνας ελέγχονται από αυτούς. Κτήρια έχουν καταληφθεί εδώ και 20 χρόνια και κανείς δεν διαμαρτύρεται. Έχουν εξαπλωθεί σε οικονομικές δραστηριότητες με ιδιοκτησίες μαγαζιών σε συγκεκριμένες περιοχές. Οπλίζονται και εκπαιδεύονται με λεφτά ληστειών.

Και μετά διάβασα αυτόαυτό:

«Αλλωστε έχω πληροφορηθεί ότι οι νέοι αυτοί, ενώ κατοικούν στο Π.Ψυχικό και είναι γόνοι πλουσίων οικογενειών, συνηθίζουν να συχνάζουν στα Εξάρχεια, τα οποία επιλέγουν ως χώρο διασκέδασης, αλλά και σε διάφορα γήπεδα όπου προκαλούν επεισόδια, μην επιδεικνύοντας την αναμενόμενη συμπεριφορά και προσωπικότητα ενός 15άχρονου εφήβου».

«Ο θανών είχε αποβληθεί από τη σχολή Μωραΐτη και άλλαζε συχνά σχολεία, γεγονός που αποτυπώνει μια αποκλίνουσα συμπεριφορά».


Το μπαλζάκειο αυτόματο ερώτημα που έρχεται στα χείλη είναι: ο Αλέξης Κούγιας διαβάζει τα γραπτά της διαδικτυακής περσόνας pelerin; Ή η διαδικτυακή περσόνα pelerin διαβάζει Αλέξη Κούγια; Ή η Ή η διαδικτυακή περσόνα pelerin είναι ο Αλέξης Κούγιας;

Και μετά διάβασα και αυτό:

Για το ότι έχουν πάντα απάνω τους τηλέφωνα γνωστών δικηγόρων για την περίπτωση σύλληψης δεν έχεις ακούσει;

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού που "διακινδυνεύει την ζωή του για 1000 ευρώ", σύμφωνα με τις ενώσεις των αστυνομικών/ειδικών φρουρών, την ανέλαβαν μερικοί από τους πιο γνωστούς - και ακριβούς!- δικηγόρους, πρώτα ο Καπερνάρος και μετά ο Κούγιας. Είναι προφανές ότι ένας μισθοσυντήρητος έχει την οικονομική δυνατότητα αυτή(;). Και είναι προφανές ότι θα έτρεχαν οι πιο γνωστοί δικηγόροι να τον υπερασπιστούν(;).

Ανώνυμος είπε...

@ Nievskii

Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω τη συσχέτιση των δύο κειμένων. Εγώ αναφέρθηκα στους αντεξουσιαστές, ενώ το απολογητικό υπόμνημα των συλληφθέντων αστυνομικών στον δολοφονηθέντα. Προσωπικά δεν συσχετίζω τον δολοφονηθέντα με το οργανωμένο κίνημα των αντεξουσιαστών. Σε αυτούς αναφέρθηκα και γι'αυτούς μίλησα με κάποια γεγονότα που τυχαίνει να τα γνωρίζω προσωπικά ή που έμαθα από διάφορες πηγές.

Παράδειγμα, το ότι έχουν τηλέφωνα δικηγόρων το ξέρω εδώ και 30 χρόνια από συγγενή μου που τότε ήταν στον χώρο και είχε πάντα επάνω του το τηλέφωνο γνωστής δικηγόρου που τότε δραστηριοποιείτο στο χώρο. Τι σχέση έχει αυτό με την υπεράσπιαση Κούγια στους συλληφθέντες αστυνομικούς;

Καταλήγοντας, αυτό που ήθελα να τονίσω ήταν η οργανωτική επάρκεια και η επιχειρησιακή δεινότητα των αντεξουσιαστών. Ότι δηλαδή δεν είναι μια μόνο μια ομάδα νέων που βράζει το αίμα της από την αδικία, ή όπως θα έλεγε ο Λακάν, αναζητούν έναν maitre. Υπάρχουν σίγουρα κι αυτοί, αλλά περιβάλλουν έναν σκληρό πυρήνα κατ'επάγγελμα επαναστατών που εδώ και 30 χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα ιδιότυπο κίνημα. Ιδιότυπο γιατί δεν γίνεται ποτέ ιδιαίτερα μαζικό, αλλά συντηρεί (με την οικονομική έννοια) μια δράκα ανθρώπων που δεν κάνουν άλλη δουλειά.

Αν η αστυνομία έκανε πραγματική αστυνομική δουλειά (έρευνα, τεκμηρίωση, παρακολούθηση υπόπτων) κι όχι τσαμπουκάδες στους δρόμους τότε ίσως να είχε απομονωθεί αρκετά ο χώρος. Αλλά αυτό θέλει τη χρήση μυαλού, θέλει πειθαρχία και συγκέντρωση. Το άλλο είναι εύκολο και προσοδοφόρο όπως θα εξηγήσω στην επόμενη παράγραφο.

Α, και κάτι άλλο. Ας σταματήσει το παραμύθι των 1000 ευρώ. Τόσο είναι ο βασικός μισθός. Για προσθέστε τα επιδόματα, υπερωρίες, νυχτερινά, εξαιρέσιμες και ΣΚ και θα δείτε να διπλασιάζεται. Καθόλου άσχημα για έναν απόφοιτο λυκείου. Στο ιδιωτικό τομέα φτύνει αίμα ο αντίστοιχος νέος για να τα βγάλει. Και μην μου πουν ότι αυτές τις μέρες δεν κοιμούνται. Γιατί αυτό διαρκεί μια βδομάδα. Τις υπόλοιπες βδομάδες του χρόνου εγώ τους βλέπω να κοπροσκυλιάζουν γύρω από τις κλούβες με τον φραπέ στο χέρι και να πληρώνονται υπερωρίες από τα λεφτά των φορολογουμένων που δεν μπορούν να προστατεύσουν όταν χρειάζεται.

Τώρα αν είμαι ο Κούγιας, μόνο θα πω πως δεν είμαι τόσο όμορφος :-))

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock