Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2008

Yes We Can

Και κάτι μου έλεγε μέσα μου ότι αργά η γρήγορα η όλη υπόθεση θα γυρίσει στην από εδώ μεριά του Ατλαντικού.
Τελικά για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι, και για την χούντα και για την μεταπολίτευση.
Επειδή ζω και έχω και μια ενασχόληση με τα κοινά στην Αμερική, μου είχε διαφύγει η τόση μεγάλη αμερικάνικη δύναμη, επιρροή και ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
Πηγαίνω συχνά στις συγκεντρώσεις του Council on Foreign Relations, και να πω την μαύρη αλήθεια, τα ελληνικά θέματα σπάνια, μα πάρα πολύ σπάνια, για να μην πω καθόλου, έρχονται στο προσκήνιο.

Γενικά το ενδιαφέρον για Ελλάδα είναι φοβερά, απίστευτα μικρό. Φαίνεται όμως ότι με μηδαμινή προσοχή οι ΗΠΑ καταστρώνουν την μια συνωμοσία (ταραχές 2008, πυρκαγιές 2007) μετά την άλλη. Εκεί φαίνεται η υπερδύναμη.

Από το πρωί της Πέμπτης άρχισα να λαμβάνω emails από φίλους για όλα τα σενάρια συνωμοσίας που κυκλοφορούσαν. Σενάρια που όπως μου είπαν κυκλοφορούσαν μέσο SMS στην Ελλάδα. Εγώ είμαι λίγο σκεπτικιστής με τις θεωρίες συνωμοσίας μιας και έχουν λιγότερο πειστικότητα και από σενάριο πορνοταινίας, αλλά όλες μου οι αμφιβολίες εξαφανίστηκαν όταν έλαβα σε email το πρωτοσέλιδο της Αυριανής.

Καλά τα SMS, αλλά αν δεν περάσουν από το αυστηρό, έγκυρο και έγκριτο δημοσιογραφικό φίλτρο της Αυριανής, τι σημασία έχουν;

Επίσης μου είπαν ότι παρουσιαστής στην ΕΤ-3 έλεγε ότι το κράτος τις μέρες αυτές απειλήτε όχι μόνο από αναρχικούς αλλά και από τους αναρχοκαπιταλιστές του νεοφιλελευθερισμού.
θα πρότεινα σε όλους τους συντελεστές του e-roosters, από εδώ και μπρος όταν γράφουν posts να φορούν κουκούλα.

ευχαριστώ.
http://www.meticslexicon.blogspot.com

17 σχόλια:

ellinaki είπε...

Μα πώς δεν το είχαμε σκεφτεί μέχρι τώρα!

Όποτε υπάρχει πολιτική ή οικονομική κρίση που η ίδια η Πολιτική ή η κοινωνία δεν μπορούν να αναλύσουν και να δράσουν σχετικά, φταίνε οι Αμερικάνοι.

Ίσως μάλιστα ήρθε η ώρα να κάνουμε άλλο ένα βήμα πίσω και να πούμε ότι για την σημερινή κακοκαιρία φταίει ο Θωρ...

spyridon44 είπε...

Η συνωμοσιολογία είναι πολύ της μόδας "απο εξ-ανέκαθεν" στο Ελλάδα.
- Μην προσπαθήτε να μας χαλάσετε την μαγιά, διότι δεν θα τα καταφέρετε.
- Μην ξεχνάτε οτι είμαστε ο περιούσιος λαός (κάποιου θεού/θεών - οι "άλλοι θεοί" έχουν άλλους "περιούσιους" - και όλοι είναι εναντίον μας............

DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Chrysotheras είπε...

Quod Erat Demonstrandum...

Unknown είπε...

Είναι αλήθεια πως είναι γελοίοι αυτοί οι τίτλοι των εφημερίδων. Το ίδιο γελοίο με το να πιστεύεις πως στα φόρουμ που πηγαίνεις κανονίζετε και σας αποκαλύπτεται όλη η πολιτική των υψηλών κλιμακίων της κυβέρνησης της Αμερικής.

Κατά τα άλλα, το ότι για όλα φταίνε οι αμερικάνοι φέρει μια σχετική αλήθεια, μιας και αυτοί είναι οι παντοδύναμοι αυτοκράτορες σήμερα αλλά συν τοις άλλοις ανακάλυψαν τρόπους να διευρύνουν νόμιμα την ασυδοσία.
Επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας πχ θα λέγαμε για όλα φταίνε οι ρωμαίοι και θα είχαμε πάλι ένα σχετικό δίκιο. Οι αμερικάνοι τότε σίγουρα ήταν αμέτοχοι (και πολύ πολύ πολύ καλύτεροι από τους σημερινούς που αποτελούν τα παιδιά των παρακατιανών που εξεδίωξαν οι ευρωπαίοι μονάρχες και τώρα που βρήκαν δύναμη αντιγυρνάνε το κακό στον κόσμο...)

Ανώνυμος είπε...

@Linardatos

Les anoisies! Polles anoisies.

Nievskii είπε...

Δεν θέλω να λιβανίζω τον εαυτό μου, αλλά νωρίτερα σε αυτό το blog είχα γράψει ακριβώς γι'αυτήν την θεωρία εδώ, χωρίς να δίνω τις προεκτάσεις που δίνει το ως άνω άρθρο. Μην μπλέκουμε κουκουλοφόρους, σπασίματα και την παραπάνω θεωρία για να καταδικάσουμε την ελληνική κοινωνία. Είναι χειρότερο και επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ είναι η μητέρα όλων των θεωριών συνωμοσίας ως πολιτιστικού φαινομένου, ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά πήρε ιδιαίτερη ανάπτυξη στην χώρα που συγκέντρωσε στο παρελθόν άπειρες κοινότητες θρησκόληπτων φανατικών αποκομμένων από την υπόλοιπη κοινωνία και τείνουσες ευήκοα ώτα σε κάθε ψεύτικη διάδοση. Η θεωρία αυτή είναι ανεξάρτητα από αυτά και είναι το τελευταίο καταφύγιο των οπαδών της δεξιάς σε αυτήν την χώρα, μαζί με την θεωρία ότι τα ΜΜΕ χτυπάνε την κυβέρνηση και θέλουν να "ρίξουν τον Καραμανλή". Οι θεωριες αυτές είναι σαν τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του. Οι ίδιοι που πιστεύουν αυτά πιστεύουν ταυτόχρονα λ.χ. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τα επεισόδια. Είναι η αντίδραση πάρτε-αυτήν-την-ευθύνη-από-πάνω-μου. Πέρσι ο στρατηγός άνεμος, φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ, οι αμερικανοί κ.ο.κ. Δεν έχει νόημα να αποδομήσουμε τον μύθο: αυτό γίνεται όταν υπάρχει κάποιος να ακούσει και κάποιος να συζητήσει. Έχει νόημα να ζητάμε επιτακτικά τις προτάσεις της κυβέρνησης, αφού η άμυνα αυτή αφορά στο πώς οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της θα πείσουν τον εαυτό της, όχι τους άλλους, για το ότι δεν φέρουν καμιά ευθύνη για όσα αισχρά διαδραματίζονται στην χώρα από το Σάββατο. Μακαρία η οδός...

Ανώνυμος είπε...

Η Αυριανή είναι η εφημερίδα του οπορτιουνίστικου λαϊκισμού που γράφει μαλακείες. Βέβαια ο μεν Λιναρδάτος πιστεύει ότι η Αυριανή γράφει παπαριές, αλλά τα προηγούμενο άρθρα των roosters περι παιδικής παραβατικότητας και για την Πάτρα και την Λάρισα είναι σχεδόν βγαλμένα από τα παρακάτω εξώφυλλα της Αυριανής.http://www.in.gr/kiosk/issue.asp?lngIssueID=135369&lngDtrID=3 (κόκκινο πλαίσιο)
http://www.in.gr/kiosk/issue.asp?lngIssueID=135537&lngDtrID=3
Τελικά η Αυριανή είναι η εφημερίδα των φιλελεύθερων ή όχι;

DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ είπε...

@Darthiir the Abban

Δεν λέω απο που λέτε ότι είπα. Απλά το CFR ασχολείτε με τα θέματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

το οτι υπαρχουν καποια ΜΜΕ που εχουν συμφερον να ριξουν την κυβερνηση αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι σε πολλα θεματα αυτη η κυβερνηση ειναι ανικανη και εχει απογοητευτικες επιδοσεις!για να πεσει ομως μια κυβερνηση πρεπει να υπαρχουν συγχρονως πολλοι παραγοντες και τελικα το αποτελεσμα κρινεται στην καλπη!τωρα το οτι φταινε οι αμερικανοι ειναι απλα γελοιο!υπηρχαν και υπαρχουν στις μερες μας χωρες μικρες και μεγαλες που αντιστρατευονται με καθε τροπο τα συμφεροντα των ΗΠΑ και τα αντιποινα των ΗΠΑ απλα ειναι ανυπαρκτα(εξαιρω βεβαια τα ολοκληρωτικα καθεστωτα)!!γιατι δηλαδη να συνωμοτουν εναντιον της ελλαδας και οχι εναντιον της βενεζουελας,της βολιβιας,της ρωσιας,της γαλλιας,της γερμανιας,της νοτιας κορεας,της τουρκιας(που δεν αφησε το 2003 τα αμερικανικα στρατευματα να περασουν απο το εδαφος της)και πολλων αλλων χωρων?τι μας κανει εμας τοσο διαφορετικους?σε καθε θεωρια συνωμοσιας κρυβεται καποια ομαδα με θεικες ιδιοτητες που ευθυνεται για ολα τα κακα και τα καλα του κοσμου!αλλοι το λενε Θεο,αλλοι εβραιους, αλλοι μασονους,αλλοι αμερικανους αλλοι το κρατος, αλλοι τις μεγαλες επιχειρησεις,μυστικες υπηρςσιες κτλπ.με εξαιρεση την πιθανοτητα να υπαρχει ο Θεος ολες οι αλλες ομαδες απλα δεν εχουν την δυναμη που τους αποδιδουμε!οποτε οι θεωριες αυτες ειναι για τα μπαζα!!!

αθανασιος

Ναυάγιο είπε...

-Με τι ταινίες μεγάλωσαν οι ταραξίες;
-Αμερικάνικες
-Τι ρούχα φοράνε συνήθως;
-Αμερικάνικα
-Τι software έχουν στον Η/Υ τους;
-Αμερικάνικο (ακόμη και το Φινλανδικό Linux δε θα είχα ανακαλυφθεί αν την ανάγκη για τη γέννηση του δεν τη δημιουργούσαν τα αμερικάνικα Windows)
-Τι μουσική ακούνε;
-Αμερικάνικη
-Τι ξένες γλώσσες ξέρουν;
-Τα αμερικάνικα αγγλικά

Και μετά μου λες πως δε φταίνε οι Αμερικάνοι για όλα.

-Και ποιοι κρύβονται πίσω από τους Αμερικάνους;
-Οι Νεφελίμ
Δηλαδή ο Λιακόπουλος που ξελαρρυγιάζεται κάθε βράδυ να σας ανοίξει τα μάτια τι είναι κανένας γραφικός;

-Πότε επιτέλους θα έρθει ο πολέμαρχος του Θεού να μας σώσει άραγε;

Υ.Γ. Προχθές την έπεσα σε μία γκόμενα και δε μου έκατσε. Λέτε να φταίει ο θείος Σαμ γιατί έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είμαι ξενέρωτος.

DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ιωάν/ν\νης είπε...

@DennisV.
Αφού δεν φταίνε οι Αμερικάνοι, δεν νομίζω να υποστηρίζει κανείς ασφαλώς ότι φταίει ο Λαζόπουλος ή ο Ψωμιάδης. Γιατί αν πράγματι φταίνε οι δεύτεροι, τότε δεν έχουμε ελπίδα ως λαός. Αν τέτοιοι "κακοί" μας πρέπουν φανταστείτε πόσο παπάρες είμαστε. Τουλάχιστον με τους Αμερικάνους διατηρούμε και την ψευδαίσθηση ότι κάποιος ισχυρός ασχολείται μαζί μας.



Τελικά φταίει κάποιος ή απλώς έτσι είναι τα πράγματα? Μήπως η κατάσταση θυμίζει Little Eichmanns?

DennisV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Bubbly είπε...

Άρε Ναυάγιο με έκανες και γέλασα.


παντως ρε παιδιά καλά που υπάρχει η Ελλάδα. Σκεφτείτε να μην υπήρχε.... ΤΙ θα κάνα τα τόσα μυστικά κέντρα εξουσίας?

τόσοι άνθρωποι δεν θα είχαν με τι να ασχοληθούν. ΟΙ Αμερικάνοι θα πάθουν καταθλι΄ψη έαν δεν έχουν μια ελλάδα να υπδαυλίσουν

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock