Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2008

Quote of the day

"Let no man posture as an advocate of peace if he proposes or supports any social system that initiates the use of physical force against indivudual men, in any form whatever. Let no man posture as an advocate of freedom if he claims the right to establish his version of a good society where individual dissenders are to be suppressed by means of physical force. - Ayn Rand

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Αυτό ακριβώς σημαίνει πως πρέπει να βγάλετε την ιδέα της "επιβολής της τάξης" από το πορτφόλιό σας.

Δεν πείθεις.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό σημαίνει ότι και εσείς θα πρέπει να ανησυχείτε. Γιατί αυτό το κράτος κάποια στιγμή κάποιος θα πρέπει να το φτιάξει.

Και ο "Γιωργάκης που ενδεχόμενα τώρα τρίβει τα χέρια του μέσα στην αφέλεια του θα τα βρει όλα αυτά μπροστά του. Και τα αφιονισμένα σκατόπαιδα που σπάνε τα πάντα μόλις κάτι δεν τους γουστάρει, αλλά και τα άλλα σκατόπαιδα, τα ανεξέλεγκτα όργανα που έρχονται πρώτα σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων - πάντα εκεί που τους παίρνει βέβαια.

Και να πάψουμε όλοι να σκυλεύουμε το πτώμα ενός ανήλικου παιδιού με τη συμπεριφορά μας. Λίγη ντροπή.

Κρίμα το παλικάρι...

Nievskii είπε...

Δεν το καταλαβαίνω το quote. Αν αφορά σε κοινωνικό σύστημα, το μόνο κοινωνικό σύστημα που έχει μια bottom-up approach είναι η αναρχία και η αυτονομία, ενώ ο αναρχισμός, το μέσον για την επίτευξη της αναρχίας - η διάκριση δεν είναι δική μου, αλλά του Μαλατέστα - δεν αποκηρύσσει την βία για την επίτευξη του σκοπού. Προσωπικά απορρίπτω τον αναρχισμό και υπάρχουν ελάχιστοι αναρχικοί που να θεωρούν ότι η επίτευξη της αναρχίας γίνεται χωρίς τον αναρχισμό.

Τι θέλεις να πεις; Η συζήτηση περί ελευθερίας στο παράθεμα είναι πολύ συμπυκνωμένη σε μια καρικατουρίστικη μορφή της ελευθερίας, χωρίς όμως να προσδιορίζει επακριβώς πώς ορίζεται η ελευθερία θετικά.

mantz είπε...

@Darthiir: Η έμφαση είναι στο "initiates" (εκκινεί). Προφανώς και η χρήση της βίας [ως αντίδραση] στην παράνομη βία (για την "αποκατάσταση της τάξης") και εντός του μέτρου που απαιτείται, είναι μέσα στα όρια των αρμοδιοτήτων του κράτους.

libertarian είπε...

@Nievskii
Το quote αφορούσε τον Σοσιαλισμό όταν γράφτηκε. Στην δική μας περίπτωση αφορά τους κάφρους με τα μπλε που πυροβολούν παιδιά* και τους κάφρους με τα μαυροκόκκινα που καίνε αυτοκίνητα, καταστήματα και καταπνίγουν την διαφορετική άποψη στα πανεπιστήμια. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Των υποστηρικτών της επιθετικής βίας (καλά του έκανε του πρεζονιού(!) θα ακούσεις να λένε οι μεν, καλά κάνουν και τα καίνε αφού είναι άδική η κενωνία θα λένε οι δε).

*το παιδί ήταν άσχετο με τον "χώρο" αλλά και σχετικό να ήταν η θανατική ποινή έχει καταργηθεί για να εφαρμόζεται από τους αυτόκλητους Judge Dredd.

George S D είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
George S D είπε...

An ULTIMATE VALUE is that final goal or end to which all lesser goals are the means - and it sets the standard by which all lesser goals are evaluated. An organism's LIFE is it's standard of value" - Ayn Rand

Μην εξισώνουμε τα πάντα. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα.

libertarian είπε...

Kaneis den diafwnei me auto to quote pisteyw (ektos bebaia apo aytous pou bazoun kapoies idees panw apo ola, e8nikistes, sosialistes klp h' ylika aga8a, lhstes klp)

Ayto den allazei oti kai autos pou epi8ymei na ri3oun sto psaxno ta stroumf kai aytos pou 8elei na skwto8oun oi "ta3ikoi ex8roi" anoikoun stoys yposthriktes ths epi8etikhs bias ws meson gia thn epitey3h tou systhmatos ths areskeias tous.

Ανώνυμος είπε...

An ULTIMATE VALUE is that final goal or end to which all lesser goals are the means - and it sets the standard by which all lesser goals are evaluated. An organism's LIFE is it's standard of value"

Πιστεύω πρέπει να ρίχνεις κάθε μέρα μαύρο δάκρι για τα παιδιά που χάνουν τη ζωή τους στην Αφρική.

Αφήστε ρε τα υποκριτικά που κάθε ζωή είναι ιερή. Καμία ζωή δεν είναι ιερότερη από τη δική μας και μετά κλιμακούμενα στους συγγενείς, φίλους, γνωστούς και σιγά σιγά τους υπόλοιπους τους έχουμε γραμμένους.

Η ζωή είναι ιερή λέει....

spyridon44 είπε...

Η συγγραφεύς του αντίστοιχου βιβλίου ξέρει πολύ καλά τί λέει, και δεν στρέφεται εναντίον συγκεκριμμένης ιδεολογίας, αλλά εναντίον όλων των ιδεολογιών που θέλουν να επιβληθούν, εκμεταλευόμμενες την καλή πίστη των περισσοτέρων ανθρώπων....

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock