Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2005

Φυλάκιση Ιρανών bloggers



Για μια άλλη φορά η ελευθερία του λόγου βρίσκεται στο στόχαστρο του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν.

"«Επιβάλλοντας αυτή την αυστηρή ποινή εναντίον ενός blogger, ο στόχος τους [των ιρανικών Αρχών] είναι να αποτρέψουν τους δημοσιογράφους και τους χρήστες του Διαδικτύου από το να εκφράσουν τους εαυτούς τους ή να έλθουν σε επαφή με ξένα μέσα» δήλωσε εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

...
Τον τελευταίο καιρό η ιρανική κυβέρνηση επιδίδεται σε μια εκστρατεία κατά των διαδικτυακών ημερολογίων, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε ξένους δικτυακούς τόπους που φιλοξενούν blog και συλλαμβάνοντας περίπου 20 δημοσιογράφους του Διαδικτύου.

..
Περίπου 10.000 άτομα επισκέφθηκαν τη σχετική ιστοσελίδα της οργάνωσης. «Τα μάτια οκτώ εκατομμυρίων blogger θα είναι περισσότερο εστιασμένα στο Ιράν μετά τη σύλληψη Σιγκάρτσι, όχι λιγότερο» αναφέρει ο διευθυντής της Επιτροπής.

...
«Οι μουλάδες δεν θα μπορούν να κάνουν βήμα χωρίς αυτό να μαθευτεί σε όλη την κοινότητα των bloggers» " Πηγή: in.gr

Διαδώστε στα blog σας την είδηση και επισκεφτείτε την σελίδα της Επιτροπής για την Προστασία των Bloggers, η ελληνική blogόσφαιρα πρέπει να δείξει την συμπαράσταση της στους ιρανούς bloggers που δυστυχώς στην χώρα τους δεν έχουν αυτό που εμείς θεωρούμε αυτονόητο, την ελευθερία του λόγου.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock