Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2005

Συνεχιζει η ξεροκεφαλια στην Κυπρο

Παρολο που στην Ελλαδα φαινεται να μην το προσεχουν πολλοι, το Κυπριακο δεν εχει λυθει ακομα. Ναι μεν η Κυπρος μπηκε στην ΕΕ, αλλα ενα κομματι της συνεχιζεται να ειναι κατεχομενο. Υπαρχει ομως κατω απο την επιφανεια αρκετη κινητικοτητα.

Ο Τουρκος πρωθυπουργος, κ. Ερντογαν φαινεται να ενδιαφερεται ιδιαιτερως για μια λυση του θεματος, για να βγαλει απο τις πλατες της Τουρκιας ενα βαρος που θα την εμποδιζει στον ευρωπαικο της δρομο. Ο κ. Αναν επισης φαινεται να ενδιαφερεται για μια λυση, αφηνοντας να κυκλοφορει οτι ειναι ετοιμος για μια ακομα διαμεσολαβηση αν του ζητηθει. Οι Τουρκοκυπριοι επιθυμουν διακαως μια λυση, ωστε να μπουν και αυτοι στην ευρωπαικη οικογενεια. Ποιος αντιστεκεται λοιπον?

Ο μονος που ακομα δεν φαινεται να θελει λυση ειναι ο προεδρος Παπαδοπουλος. Δεν θελει να υποβαλλει γραπτα τις αλλαγες που επιθυμει στο Σχεδιο Αναν, δεν θελει συναντηση με τους Τουρκοκυπριους... Μα τελικα τι θελει αυτος ο ανθρωπος και για ποσο θα υποφερει πολλαπλα η Ελλαδα λογω ενος προβληματος, που τα "θυματα" του δεν ξερουν τι λυση θελουν (και αν την θελουν!)?

ΥΓ Ο διεθνης τυπος συνεχιζει να κατακρινει την υποκριτικη σταση των Κυπριων που το επαιζαν διαλλακτικα θυματα μεχρι να μπουν στην ΕΕ και τωρα ουτε να ακουν δεν θελουν την λεξη παραχωρηση ή συνεννοηση.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Your site S G, I found to be very interesting. When I was searching for Marlboro Logo yours was the most eyecatching. While working on my site Marlboro Logo I have been seeking ways to make it better and found yours to be helpful. Thanks!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock