Δεν ξερω αν ειναι η απαισιοδοξη εντυπωση μου μονο, αλλα η Ελευθεροτυπια αυτης της Κυριακης ειναι γεματη κακα νεα και απαραδεκτα κειμενα. Η εικονα της Ελλαδας που πλαθεται ειναι μιας χωρας που βυθιζεται σαν τον τιτανικο και η αρχουσα ταξη παραγγελνει χαρουμενη τραγουδια απο την μπαντα που συνεχιζει να παιζει!
Πρωτο το απαραδεκτο αρθρο του κ.Τεγοπουλου στο οποιο λιγο πολυ λεει οτι η αναθεωρηση του Συνταγματος αναβαλεται για 5-6 χρονια και αυτο ειναι μια ανελπιστη διεξοδος! Διεξοδος απο τι? Βρισκει κανεις στην Ελλαδα οτι το Συνταγμα μας δεν χρειαζεται αναθεωρηση? Το γεγονος οτι θα συνεχισουμε να εχουμε στο Συνταγμα μας για ακομα 5-6 χρονια απαραδεκτες διαταξεις τις οποιες αναλυτικα εχουμε εξηγησει στο αναθεωρηση.οργ.
Μου φερνει πολυ δυσαρεστα συναισθηματα οτι εκδοτης μεγαλης εφημεριδας χαιρεται με αυτο το γεγονος νιωθω τοσο απογοητευμενος οσο ο Μιχαλης...
Δευτερο το αρθρο που λεει οτι η αναθεωρηση του ΑΕΠ θα χρησιμοποιηθει για περεταιρω δανειοδοτηση του ελληνικου κρατους. Το κειμενο ειναι γεματο λογικα λαθη αλλα πιο εξωφρενικο μου φανηκε αυτο:
Η αύξηση του ΑΕΠ κατά 25,7%, χωρίς να αλλάξει τους απόλυτους αριθμούς του δημόσιου χρέους, εν τούτοις θα το «συρρικνώσει» ως ποσοστό στο 84% του νέου ΑΕΠ, από το 104% του «παλιού» ΑΕΠ, που είναι σήμερα.
Αυτή η πρωτοφανής λογιστική συρρίκνωση του ποσοστού του δημόσιου χρέους «διαγράφει» την Ελλάδα από τις υπερχρεωμένες οικονομίες της ευρωζώνης και δημιουργεί πρώτη φορά από το 1981-82 ένα μεγάλο «περιθώριο» στον Γ. Αλογοσκούφη να δανεισθεί πολύ περισσότερα χρήματα χωρίς κανείς πλέον να του ζητάει τον λόγο από την Κομισιόν ή από τις διεθνείς αγορές. Αυτό θα συμβαίνει γιατί η ελληνική οικονομία θα εμφανίζεται στα χαρτιά με χαμηλό «ποσοστό» χρέους ως προς το νέο μεγαλύτερο ΑΕΠ.
μα για ονομα του θεου, εθνος κουτοπονηρων καραγκιοζηδων ειμαστε? Ο δανεισμος πρεπει να περικοπει οχι επειδη το λεει η Κομισιον ή καποια διεθνης αγορα (ποια αραγε?) αλλα απλα επειδη ειμαστε πνιγμενοι στο χρεος! Χαμηλο ποσοστο χρεους το 84% του ΑΕΠ θεωρει η φυλλαδα, οταν το 1980 ειχαμε περιπου 22%, οταν Ισπανια και Πορτογαλια εχουν σημερα κατω απο 60%! Ειλικρινα εχω βαρεθει αυτην την χωρα να ειναι ο ζητιανος της ΕΕ στερωντας πορους απο πολυ φτωχοτερες χωρες, και αντι να μαζευομαστε λιγο ψαχνουμε κομπινες να αυξησουμε το χρεος μας!
Το κυριως κειμενο της Κυριακης βεβαια δεν παει πισω. Οι Ελληνες πολιτες του εξωτερικου θα μπορουμε επιτελους να ψηφιζουμε οπως καθε πολιτης πολιτισμενης χωρας. Η αντιδραση της Ε: Να μιλαει για τα εκλογικα αποτελεσματα της κινησης λες και ειναι λογος να μην γινει! Τι εγινε με τα δημοκρατικα δικαιωματα των Ελληνων πολιτων? Αυτα δεν μας νοιαζουν? Οχι βεβαια, μονο αν ψηφιζουν οτι θελει η φυλλαδα!
Κοντα στην κλιμακα αηδιας ακολουθει ενα απαισιο κειμενο καθηγητη στο ΕΜΠ. Το φοιτητικο "κινημα" λεει εχει αξιοσημειωτα χαρακτηριστικα:
μαζικοτητα (συνελευσεις με τους μισους φοιτητες ειναι μαζικες), δημοκρατικοτητα (να εμποδιζεις φασιστικα φοιτητες να διαβασουν και καθηγητες να δουλεψουν, η καταστροφη της ερευνας και των κτιριων βαφτιζονται δημοκρατια), διεισδυτικοτητα στην κοινωνια (οριστε? αφου ο ελληνικος πληθυσμος γενικα ειναι υπερ της αναμορφωσης, ειδικα αυτοι που πληρωνουν το σημερινο χαος και εχουν τον πρωτο λογο!).
Δεν ειναι περιεργο ενας συντεχνιακος αντιδραστικος δημοσιος υπαλληλος να μιλαει ετσι, ειναι ομως περιεργο να τον παιρνουμε στα σοβαρα. Ειναι περιεργο σε αυτην την χωρα να βασιλευει η παρανοια, να ονομαζουμε κινημα την μανιακη αντισταση καποιων φανατικων σε αλλαγες που δεν τους αφορουν! Το δικαιωμα μου να δινω και να λαμβανω παιδεια δεν υποκειται στην κριση των καφρων με τα καδρονια και τις μολοτωφ, ουτε των παραπληροφορημενων παιδιων που τρεχουν οπου γινει πορεια και πανηγυρι.
Αναρωτιεμαι, την ιδια τους την εφημεριδα δεν την διαβαζουν οι συντακτες της Ε? Στο ιδιο τευχος διαβαζω οτι επενδυσεις 100 εκ. ευρω σκοτωνονται απο την γραφειοκρατια
οτι ολοκληρες επιχειρησεις σκεφτονται να μεταφερουν την εδρα τους μακρια απο την ελληνικη μιζερια. Με λιγη τυχη θα τα καταφερουν οι ιδεοληπτικοι, θα φυγουν ολες οι επιχειρησεις, θα γδυσουν και τον τελευταιο επενδυτη και μετα θα αρχισουν να αλληλοσπαραζονται...
Λυπαμαι, πραγματικα λυπαμαι που εκει που νομιζα οτι κατι αλλαζει, αυτη η χωρα ωρες ωρες με καταθλιβει αφανταστα. Ποσο καιρο θα ενδιαφερομαστε οι Ελληνες του εξωτερικου και οι προσωρινοι κατοικοι εσωτερικου, μεχρι να την απαρνηθουμε εντελως αραγε? Γιατι να βασανιζεσαι να βοηθησεις αυτους που δεν θελουν να σωθουν?
9 σχόλια:
δημοκρατικοτητα (να εμποδιζεις φασιστικα φοιτητες να διαβασουν και καθηγητες να δουλεψουν, η καταστροφη της ερευνας και των κτιριων βαφτιζονται δημοκρατια).
Σε συζητήσεις που είχα τελευταία με πολλούς για το θέμα τον καταλήψεων άκουσα ακριβώς αυτή την αντίληψη από ανησυχητικά μεγάλο αριθμό ατόμων.
Βέβαια αν κάποιος πει ότι είναι αντίθετος με τις καταλήψεις και υπέρ της αναθεώρησης και ουσιαστικών αλλαγών στην παιδεία τον κοιτάνε περίεργα οι δήθεν αγωνιστές, που φτάνουν σε σημείο να κολλούν πολιτικές ταμπέλες στους αντίθετους.
μαζικοτητα (συνελευσεις με τους μισους φοιτητες ειναι μαζικες)
Στην δικιά μου σχολή στην πρώτη συνέλευση την 15/01/2007 που αποφασίστηκε η έναρξη τον καταλήψεων ήταν 400 άτομα. Η συνέλευση, υποτίθεται ότι ήταν γενική συνέλευση της ΣΤΕΦ, βέβαια αν σκεφτείς ότι μόνο το τμήμα Πληροφορικής αριθμεί 1500 εγγεγραμμένους φοιτητές, και υπάρχουν άλλα 4-5 τμήματα που ανήκουν σ' αυτή. Καταλαβαίνεις τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων δηλαδή.
Το τραγελαφικό βέβαια ήταν η αναβολή της συνέλευσης της Παρασκευής και η μετατόπιση αυτής στη Δευτέρα, γιατί βλέπεις οι «αγωνιστές» είχαν ξενυχτήσει την τσικνοπέμπτη και αδυνατούσαν να σηκωθούν για να παρευρεθούν στην συνέλευση…
Επίσης όσον αφορά το ίδιο θέμα έχουν ακουστεί και τα εξής αστεία. Ότι "γνωρίζουμε ότι η αναθεώρηση θα περάσει τελικά". Και βέβαια σε ερώτηση που τέθηκε από φίλο μου "Τότε γιατί κάνετε καταλήψεις;" η απάντηση είναι, "για να λέμε ότι αγωνιστήκαμε!" δηλαδή αν είναι δυνατόν.
Γενικά πάντως αυτή η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, τόσο που έχω ακούσει από πολλούς ανθρώπους στην ηλικία μου να θέλουν όπως εγώ να φύγουν μόνιμα εκτός συνόρων και να γίνουν μόνιμα κάτοικοι εξωτερικού.
Καλά, είναι σοβαρό να περιμένει κανένας να ενημερωθεί σωστά από την «Ελευθεροπτυπία» ;
Για την οικονομία διαβάστε τις σελίδες 5-8 του Οικονομικού Δελτίου της Alpha Bank. Τα λέει σύντομα και περιεκτικά.
Έχει παρατηρηθεί από την αυγή της ιστορίας ότι οι επιχειρήσεις που παράγουν κατ' επάγγελμα προφητείες κατακλυσμού ανθούν μαζί με όλες τις άλλες επιχειρήσεις σε καιρούς οικονομικής και άλλης προόδου. Όταν τα πράγματα είναι όντως δύσκολα, οι προφήτες αυτοί δεν έχουν ακροατήριο.
Στην Ελευθεροτυπία έχουν βάλει μαύρες πλερέζες, από τις εκλογές του 2004 και μετά. Κλαίνε και οδύρονται σαν μαυροντυμένες χήρες και ελπίζουν στην ανάσταση του νεκρού...
Και δεν είχε ταυτιστεί η εφημερίδα άκριτα με το ΠΑΣΟΚ στα προηγούμενα χρόνια, τώρα όμως ταυτίζεται με μανία με κάθε αντικυβερνητική κίνηση, δημοσιεύει δε άρθρα του τύπου που αναφέρεις.
Τώρα που κόβουν σταδιακά τα αξιόλογα ένθετα, μάλλον θα πάρει την κάτω βόλτα και η κυκλοφορία της... Εγώ την έπαιρνα τα τελευταία χρόνια σχεδόν μόνο για τα ένθετα, ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και ΓΕΩ. Αν κόψουν τη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, όπως γράφτηκε κάπου, θα τη σταματήσω κι εγώ οριστικά!
Ο Πάγκαλος στη συνέντευξή του είπε αυτά που σκεπτόμαστε όλοι αλλά φοβόμαστε να τα πούμε για να μη μας πουν φασίστες. Η συνέντευξη είναι εκπληκτική για το θάρρος της γνώμης της. Ειδικά στο τέλος που αναφέρει ότι τα Πανεπιστήμια είναι χώρος διαπάλης ιδεών και όχι βρωμιάς και καταστροφών, έδωσε ρέστα ο Θόδωρος.
Τώρα στην πολιτική ανάλυση του θέματος, είναι προφανές ότι μετά την οπισθοχώρηση του Γιώργου, βγήκε μπροστά και μόνος ο Θόδωρος για να καλύψει τον χώρο και μπράβο του. Ο Γιώργος αν τον εξαφανίσει (άσε που δεν γίνεται) θα έχει χάσει εντελώς το παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο ότι ταυτόχρονα με την συνέντευξη Πάγκαλου στην "Κ" είχαμε και την συνέντευξη Γιώργου στον "Ε.Τ." και μάλιστα με πρωτοσέλιδη προβολή, με υπερθεμάτιση της αναθεώρησης του 16 (και οι δύο σε κεντροδεξιές εφημερίδες). Πρέπει να πάρει όμως και κάποιες αποφάσεις που θα είναι υπέρ των απόψεών του και όχι εναντίον του. Έτσι ο Πάγκαλος θα γλυτώσει, ο Γιώργος όμως θα πρέπει να σταματήσει τα "ήξεις αφήξεις" και να αποκτήσει σταθερή γραμμή, αν θέλει πραγματικά να τον παίρνουν στα σοβαρά.
Το πιο σοβαρό από τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων είναι ότι έχει πέσει η δημοφιλία της άποψης της ίδρυσης των μη κρατικών Πανεπιστημίων και αυτό είναι ΚΑΙ εναντίον των απόψεων του Γιώργου όχι μόνο του Καραμανλή και βέβαια αποτέλεσμα της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την συζήτηση στη Βουλή. Όποιος μπαίνει για πρώτη φορά σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ αισθάνεται ότι εισέρχεται σε βομβαρδισμένο τοπίο και όχι στην Ακαδημία της Γνώσης και της Διαπάλης των Ιδεών. Όλο το μίσος και την απέχθεια που έχουν ορισμένοι για το σύστημα, το κράτος, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, την όποια κυβέρνηση, τη βγάζουν σε συμπεριφορά στους τοίχους, στα αντικείμενα και την δημόσια περιουσία αλλά και στους καθηγητές, αφού χωρίς σεβασμό νομίζουν ότι μπορούν να τους μιλάνε στο ενικό, να καπνίζουν στην αίθουσα αδιαφορώντας για τους πάντες, να μπαινοβγαίνουν κατά τη διάρκεια του μαθήματος και τελικά αυτοί να αποφασίζουν για το πότε θα είναι ανοιχτή η σχολή και πότε όχι. Είδαμε όλοι έκθαμβοι τις σκηνές που ...χτίζουν τις πόρτες των καθηγητών, να τους πετάνε έξω "καροτσάκι", να τους διαπομπεύουν, να τους πετάνε γιαούρτια και αυτοί να μην μπορούν να βγάλουν κιχ.
Δεν υπάρχει φοιτητής σήμερα μέλος της Επιτροπής Ασύλου που θα τολμήσει να ψηφίσει υπέρ της κατάργησης του ασύλου, όπως δεν υπάρχει και πρύτανης με οικογένεια και παιδιά που θα τολμήσει να πει σε αστυνομικό να μπει μέσα αν κρίνει ότι χρειάζεται (για τέλεση παράνομων πράξεων).
Προς επίρρωση των ανωτέρω άκουσα στην τηλεόραση κατάπληκτος καθηγητή Ελληνικού Πανεπιστημίου που πληρώνεται από την Ελληνική Δημοκρατία και το Ελληνικό Δημόσιο να δηλώνει ότι οι φοιτητές και οι καθηγητές θα κρίνουν πότε χρειάζεται να γίνει κάταληψη του κτιρίου και ποιός θα μπαίνει και σε τελική ανάλυση αυτοί θα κρίνουν αν το Πολίτευμα είναι Δημοκρατικό ή όχι (κάπως έτσι το είπε), όπως κάνανε λέει και το ...1973 οι προγενέστεροί του.
Το θέμα δεν είναι να μπαίνει καλά και ντε η Αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια, αλλά να μην διαιωνίζεται η λογική του "μπάτε σκύλοι αλέστε" που υπάρχει σήμερα.
Την ίδια εντύπωση είχα και εγώ ειδικά με το editorial της. Θα συμφωνήσω και με τον Anonymous, μετά τις εκλογές του 2004 η Ελευθεροτυπία κιτρινίζει απίστευτα.
Ο κ. Τεγόπουλος λέει χοντρά ψέματα στο δεύτερο σημείο που αναφέρετε. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη από την συνθήκη για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση (ή αλλιώς συνθήκη Μααστριχτ) να μειώσει το δημόσιο χρέος της, όπως όλες οι χώρες της που έχουν σαν νόμισμα το ευρώ, κάτω από το 60% του ΑΕΠ. Άρα αναθεώρηση ή μη αν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξάνεται τότε θα ξαναμπούμε σε επιτήρηση. Λόγο θα του ζητάνε και οι διεθνείς αγορές με ποιο ψηλά επιτόκια οι πολίτες θα του ζητάμε λόγο αν πραγματοποιηθούν οι "φόβοι" του κ. Τεγόπουλου;
Mε την Ελευθεροτυπια ασχολειστε το πλεον γελοιο φυλλαδιο μαζι με το Θεμα. Για καταβαλωση του λαουτζικου οπως ειπε και η συζυγος του Φυντανιδη
Well,
Η Ελευθεροτυπία (ευτυχώς ή δυστυχώς) εκφράζει την νοοτροπία του μέσου Ελληνα. Ετσι και οι επιχειρήσεις που έχουν κέρδη είναι οι κότες με τα χρυσά αυγά, που όπως οι εφοπλιστές πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα. Οι συνεχείς καταλήψεις είναι κάτι καλό, τα χρέη είναι καλά. Οι Ελληνες του εξωτερικού δεν πρέπει να ψηφίζουν γιατί θα μας χαλάνε τη πιάτσα.
Τι άλλο?
Πρωτονοτάριος: " Και όπως είπαμε παιδιά ,εγώ είμαι αριστερός έτσι ,είδατε τι ωραία σας έγλυφα ,εεε έλεγα τα πράγματα με το όνομά τους στην αγαπημένη μας Ελευθερία. Για αυτό αν είναι να χτίσετε κάποια πόρτα χτίστε κανενός δεξιού και όχι τη δική μου γιατί έχω πολλά Project από ιδιώτες ,εεεε για το κοινωνικό καλό ήθελα να πω, και θα χάσω λεφτά αν δεν παρουσιάσουν οι δεκάδες διδακτορικοί μου τα parers στν ώρα τους, εντάξει παιδιά;"
Σωτήρη σε κατηγορώ ευθέως επειδή με τα άρθρα σου με παρασύρεις στην παγίδα να ασχοληθώ με αυτό το εγχειρίδιο σταδιακής αποκόλλησης από την υπαρκτή πραγματικότητα. Αν αύριο ξυνπήσω με μια διάθεση να τραγουδάω Manu Chao και χαμογελώ συνέχεια θα σου επιρρίψω ευθύνες!
"Όλο το μίσος και την απέχθεια που έχουν ορισμένοι για το σύστημα, το κράτος, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, την όποια κυβέρνηση, τη βγάζουν σε συμπεριφορά στους τοίχους, στα αντικείμενα και..."
Για το φασίστα μπαμπά τους και τη μαμά τους το έχουν το μίσος αλλά εκεί είναι κοτούλες. Το εξωτερικεύουν στην κοινωνία γιατί ξέρουν ότι εκεί δεν υπάρχει κόστος.
Δες την ακραία αλλά σχετική περίπτωση, τους 17Νιτες: παπαδοπαίδια οι τρεις, χωρίς οικογένεια και χαμένος από το σπίτι του απ'τα 17 ο άλλος, κόρη συζυγοκτόνου (παντρεμένη με δολοφόνο) η άλλη η αθωομένη, κ.ο.κ. Για τα ψυχιατρεία όλοι.
Δημοσίευση σχολίου