Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2007

The Atlas of Creation

Τις τελευταίες εβδομάδες, μαθητές και δάσκαλοι σε διάφορα σχολεία της Γαλλίας, Γερμανίας και Ολλανδίας, λαμβάνουν στις διευθύνσεις των σχολείων τους πακέτα που τους έχουν αποσταλεί ονομαστικά, χωρίς ποτέ να τα έχουν παραγκείλει. Τα πακέτα αυτά περιέχουν βιβλίο του Harun Yahya με τον τίτλο ‘The Atlas of Creation’. Το βιβλίο αυτό εκδείδεται από τον οίκο Global Publishing στην Κωνσταντινούπολη και «μοιράζεται ως δώρο» σε ανυποψίαστους μαθητές και δασκάλους. Είμαι σίγουρος όμως ότι αυτοί που αναλαμβάνουν το τεράστιο κόστος αυτής της επιχείρησης δεν είναι και τόσο ανυψοψίαστοι.

Όπως άλλωστε προδίδει και ο τίτλος του, το βιβλίο αυτό – στις 788 έγχρωμες, ιλλουστρασιόν και γεμάτες φωτογραφίες σελίδες του – προσπαθεί να πείσει τον αφελή αναγνώστη ότι η εξέλιξη των ειδών δε συναίβει ποτέ. Ο καλός θεούλης (ή σωστότερα, ο καλός Αλλάχ στην συγκεκριμένη περίπτωση) είναι που έπλασε όλα τα φυτά, τα ζώα και τους ανθρώπους. Κι αυτά περί εξέλιξης είναι εκ του πονηρού.

Τέτοια βιβλία κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια με το τσουβάλι. Η πρωτοτυπία του Harun Yahya είναι ότι ονομάζει τη θεωρία της εξέλιξης ως τη ρίζα κάθε τρομοκρατίας. Ισχυρίζεται επιπλέον ότι οι πραγματικές αιτίες της 11ης Σεπτεμβρίου και του Ολοκαυτώματος μπορούν να αναζητηθούν στο Δαρβινισμό.

Όλα αυτά μπορεί να έχουν την πλάκα τους, αλλά μέχρι κάποιο βαθμό. Ένας καθηγητής βιολογίας στην Ολλανδία, έδωσε τα βιβλία αυτά στους μαθητές του, της 2ας Λυκείου, χωρίς προηγουμένως να τους προειδοποιήσει ότι πρόκειται για θρησκευτική προπαγάνδα και όχι για επιστημονικό κείμενο. Δυστυχώς, ήταν αρκετοί αυτοί που με μια πρόχειρη ανάγνωση δεν κατάφεραν να αντιληφθούν τη διαφορά.

Read also: The Atlas of Creation, by Nicolien den Boer, and Does Darwinism Cause Terrorism?, by Emil Steiner.

4 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Είναι αλήθεια ότι το Harun Yahya μεταφράζεται στα ελληνικά Λιακό Πουλο; Τότε ξέρω, εμπίπτει στην αρμοδιότητα του funel :-)))

Derevirn είπε...

Προτείνω μια γερή δόση από Richard Dawkins ως αντίδοτο! :)

Policritos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Policritos είπε...

@Derevirn
Για τα Γαλλικά σχολεία, καλύτερα μια δόση Michel Onfray, “Traite d’ atheologie” , που είναι γραμμένη στη Γαλλική.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock