Τρίτη, Ιουνίου 05, 2007

Αυριανές Διαμαρτυρίες

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της σε δύο εκδηλώσεις συμπαράστασης, προγραμματισμένες για αύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007.

Η πρώτη εκδήλωση συμπαράστασης, αφορά τη διαμαρτυρία για τη σύλληψη και δίωξη του Μιχάλη Αργυρού, γενικού Διευθυντή της έκθεσης Art Athina που, παραπέμπεται με τη διαδικασία του αυτόφωρου αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές, στο Κτήριο 2 των δικαστηρίων της παλαιάς Σχολής Ευελπίδων. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί τη συγκεκριμένη άσκηση δίωξης ως απαράδεκτη καταπάτηση του θεμελιώδους δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης και για τον λόγο αυτό, εκτός από τη παρουσία στελεχών της αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές θα καταθέσει και σχετική καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη.

Η δεύτερη εκδήλωση συμπαράστασης, αφορά στην αυριανή δίκη του γιατρού Γιώργου Οικονομόπουλου, στο 6ο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία συμπαρίσταται στον πρωτοπόρο, σε θέματα θεραπευτικής αγωγής χρηστών ναρκωτικών, γιατρό Γιώργο Οικονομόπουλο, θεωρώντας τη δίωξη του πολιτική καθώς αντί να αποποινικοποιηθεί η χρήση των ναρκωτικών ουσιών και να πάψουν να διώκονται οι ασθενείς-χρήστες, ποινικοποιείται πλέον και η θεραπεία των χρηστών, με μοναδικούς ωφελημένους τους εμπόρους ναρκωτικών και τους μηχανισμούς καταστολής. Στελέχη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας θα παραβρίσκονται αύριο στη δίκη δείχνοντας έτσι έμπρακτα την συμπαράσταση τους στον διωκόμενο γιατρό Γιώργο Οικονομόπουλο.

Οι δύο αυτές υποθέσεις αποτελούν συμπτώματα, δυστυχώς όχι τα μοναδικά, επικίνδυνων εξελίξεων. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες καθώς ενισχύει ακροδεξιές πολιτικές για λόγους μικροκομματικούς και προετοιμάζει πορεία στις εκλογές με ακροδεξιά ατζέντα.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και την –απούσα- αντιπολίτευση, η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα συνεχίσει να προασπίζει μαχητικά στην Ελλάδα τα ατομικά δικαιώματα, την ελεύθερη οικονομία και την ανοικτή κοινωνία.

5 σχόλια:

Jim.Hellas είπε...

Ελπίζω η ΦΣ να συνεχίσει να υπερασπίζεται έτσι δυναμικά τα πιστεύω της και να μην ακολουθήσει την κατηφόρα της υπόλοιπης πολιτικής ζωής στην χώρα όπου οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, μέσω αμφιλεγόμενων δηλώσεων τύπου "νίπτω τας χείρας μου". :)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή πρωτοβουλία! Δυστυχώς όμως είναι και οι δυο το πρωί και θα πρέπει να είμαι στο γραφείο...

Roark είπε...

Σήμερα παραβρεθήκαμε και στις δύο υποθέσεις.

Στο Αυτόφωρο, που δικαζόταν ο Μιχάλης Αργυρού, η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 19/6 γιατί είχε πινάκιο 48 και δεν πρόλαβε να γίνει.

Για την εμπειρία μου στη δίκη του κ.Οικονομόπουλου (και την αθώωσή του) θα κάνω ξεχωριστό ποστ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοπροσδιορίζομαι ως φιλελεύθερος και δεν σας κρύβω ότι με προβλημάτισε αρκετά η αριστερίστικη ορολογία "μηχανισμοί καταστολής". Καλώς ή κακώς ισχύουν κάποιοι νόμοι. Δεν νομοθετεί η αστυνομία. Προσωπικά είμαι υπερ της αποποινικοποίησης αλλά ΟΧΙ υπερ των "δυναμικών" αριστερίστικων παρεμβάσεων όπου ορισμένοι στο όνομα της δικής τους ηθικής αγνοούν τους νόμους και κάνουν ότι θέλουν.

Καλώς ή κακώς ισχύουν κάποιοι νόμοι. Όποιος τους παραβίασε κακό του κεφαλιού του. Θέλετε να αλλάξουμε τους νόμους (προς τη φιλελεύθερη κατεύθυνση)? Μαζί σας. Αλλά όσο ισχύουν πρέπει να τους σεβόμαστε.

Ελπίζω παιδιά να μην καταντήσει η ΦΣ άλλη μια "ανυπότακτη" και "επαναστατική" αριστερά που θα δίνει "αγώνες". Ειλικρινά το ελπίζω.

Φιλικά
ένας φιλελεύθερος

Roark είπε...

Νομίζω ότι υπάρχει μια μικρή σύγχυση.

Η ΦΣ δεν υπερασπίζεται ουδεμία παράνομη ενέργεια. Ο κατηγορούμενος ήταν αθώος πέραν πάσης αμφιβολίας, δεν έκανε καμία παρανομία και τελικά αυτό αναγνωρίστηκε στην αθώωσή του. Η ΦΣ θεώρησε χρέος να τον υπερασπιστεί διότι έκρινε ότι η δίωξη ήταν καθαρά πολιτική (και αυτό προκύπτει από το ότι βρέθηκε επιλεκτικά κατηγορούμενος για κάτι που κάνουν εντός των ορίων των υφιστάμενων νόμων όλοι οι γιατροί).

Δεν υπερασπιστήκαμε πολιτικά παράνομες ενέργειες. Υπερασπιστήκαμε την αθώωτητα ενός ανθρώπου που διώκεται για τις ιδέες του (και που προσπαθεί να τις κάνει πράξη εντός του πλαισίου που του επιτρέπουν οι νόμοι).

Από κει και πέρα η ΦΣ πέρνει θέση και σε ότι αφορά την νομοθεσία, την οποία θεωρεί απαράδεκτη και της καταλογίζει ότι αυξάνει το πρόβλημα αντί να το λύνει.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock