Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2008

Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑΤΙ;

Η θέληση να προχωρήσεις δεν αρκεί. Μια καλή ιδέα δεν αρκεί.

Όμως αν στο παρελθόν υπήρχαν δέκα εμπόδια, σήμερα είναι εννιά, ή οκτώ. Οι γηραιότεροι το ξέρουν καλά αυτό. Σήμερα είναι περισσότερες οι περιπτώσεις όπου – αν έχεις μέσα σου το τσαγανό να προχωρήσεις, αν ονειρεύεσαι πράγματα και θέλεις αλήθεια να τα υλοποιήσεις - η επιτυχία, η χαρά της δημιουργίας δεν εξαρτάται πια από που ζεις, από ποιους γνωρίζεις ήδη ή από το αν έχεις όλες τις γνώσεις και την εμπειρία που απαιτούνται. Η πληροφόρηση, η δικτύωση, η συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης ή χρηματοδότησης, αποτελούν καινούργια ισχυρά εργαλεία.

Ξεκινώντας από αυτό, για μια εβδομάδα του Νοέμβρη, εκατομμύρια νέοι σ’όλο τον κόσμο θ’αναζητήσουν μαζί πληροφορίες, τρόπους, γνώσεις, συνεργάτες για να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους. Θα έρθουν να ακούσουν και να συζητήσουν για να δώσουν μορφή σε ιδέες που νιώθουν, αλλά δεν τις έχουν επεξεργασθεί ακόμη.

Επίσης θα προσφέρουν ιδέες για το τι μπορεί να γίνει καλύτερα του χρόνου, γιατί από εδώ και πέρα η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας θα είναι μια πραγματικότητα κάθε χρόνο, σε όλο και περισσότερες χώρες, σε όλο και περισσότερες πόλεις.

Εφέτος, σε εξήντα και πλέον χώρες από όλο τον κόσμο, επιχειρηματίες, φοιτητές, καθηγητές, εταιρείες, κρατικοί λειτουργοί, μέσα ενημέρωσης ετοιμάζονται ήδη για την 1η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, ενώ ταυτόχρονα οργανώνουν χιλιάδες εκδηλώσεις, σεμινάρια και ποικίλες δράσεις τοπικού χαρακτήρα σε δεκάδες πόλεις σε όλον τον πλανήτη.

Σκοπός είναι να παρουσιασθούν ιδέες και εργαλεία για μαθητές και σπουδαστές σε σχέση με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, για νέους υπαλλήλους σε σχέση με το πώς μπορούν να πάνε μπροστά οι ίδιοι και η επιχείρησή τους, για νέους κάθε κοινωνικής κατηγορίας για το πώς θα προχωρήσουν, για όλους όσους ονειρεύονται να υλοποιήσουν το δικό τους εγχείρημα, την δική τους ιδέα σε σχέση με την δουλειά. Επίσης, όσοι έχουν ήδη ξεκινήσει μια επιχείρηση, θα βρουν ιδέες, προγράμματα, και άλλα εργαλεία ανάπτυξης, θα βρούν πελάτες, συνεργάτες, προμηθευτές ή επενδυτές σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Σημαίνει «Προχωράμε», σημαίνει αρνούμαστε την παντοδυναμία του «κοννέ», σημαίνει βρίσκουμε δύναμη μέσα μας, σημαίνει αδιαφορούμε για την φραπεδοκριτική των αραχτών και την χλιδανεργία, σημαίνει ψάχνουμε πληροφορίες, ιδέες, συνεργασίες, χρήματα, εκπαίδευση, έτσι ώστε ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ να προσπαθήσουμε να δώσουμε μορφή σε μια ιδέα που θα κάνει καλύτερη τη ζωή μας, το περιβάλλον, την δουλειά μας, και γιατί όχι, τον κόσμο γύρω μας.

ΠΟΙΟΣ, ΠΟΤΕ, ΠΟΥ;

« Όλοι μαζί μπορούμε να ενθαρρύνουμε τους νέους να πραγματοποιήσουν και να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους» δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, θέτοντας υπό την αιγίδα του την αγγλική εβδομάδα, η οποία έχει ήδη γίνει τέσσερις φορές στην Μεγάλη Βρετανία.

« Εκείνοι που παίρνουν ρίσκα, δημιουργούν και αναπτύσσονται, έχουν τον σημαντικότερο ρόλο στην οικονομία…οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις είναι εκείνες που προσφέρουν τις περισσότερες νέες θέσεις εργασίας…και για να προοδεύσουμε πρέπει να μειώσουμε τα εμπόδια που συναντούν» τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής εβδομάδας εγκαινιάζοντας την πέρσι μαζί με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί.

Στην Ελλάδα η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας οργανώνεται για πρώτη φορά και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται η συμμετοχή πολλών Υπουργείων και φορέων για την καλύτερη πληροφόρηση των συμμετεχόντων. Εθνικός Συντονιστής και φορέας υποδοχής του θεσμού για την Ελλάδα είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε.), ενώ ο Δήμος Αθηναίων έχει παραχωρήσει χώρους του εκθεσιακού κέντρου «Μελίνα» και το αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού 9.84 στον χώρο της Τεχνόπολης, στο Γκάζι.

Από τις 19 ως τις 26 Νοεμβρίου θα γίνουν εκεί ομιλίες, παρουσιάσεις καινοτόμων ιδεών, προβολές, σεμινάρια, με παρεμβάσεις από εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες, επιχειρηματίες, αλλά και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα περιβάλλοντος, άτομα με ειδικές ανάγκες ή οικονομικούς μετανάστες. Επίσης θα δημιουργηθεί ένας χώρος πληροφόρησης όπου ένας μεγάλος αριθμός δημόσιων φορέων θα παρουσιάζουν τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που υλοποιούν και μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τις προσπάθειές σας. Το πρόγραμμα είναι δυναμικό και κτίζεται τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ;

Όλοι! Το είδος και το εύρος των δράσεων είναι απεριόριστο. Κάθε καλή ιδέα, κάθε δράση, κάθε καινοτομία, κάθε δημιουργική φαντασία, καθένας που επιθυμεί να απελευθερώσει τη δημιουργικότητα του, να ερευνήσει αν μπορεί να πραγματοποιήσει τις ιδέες του, ν’ αναπτυχθεί, να μάθει, να μοιρασθεί ή να συνεργασθεί είναι ευπρόσδεκτος.

ΕΜΠΝΕΥΣΤΕ ΜΑΣ

Εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομιλίες για την καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας, διαγωνισμοί, εκθέσεις, παρουσιάσεις επιχειρηματικών δράσεων, θέματα που έχουν σχέση με τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο ή άλλα σχετικά με τις τοπικές πρωτοβουλίες αποτελούν τη βάση για ποικίλες δραστηριότητες που οργανώνονται ήδη σ’ όλο τον πλανήτη. Μια πρώτη γεύση μπορείτε να πάρετε στο www.unleashingideas.οrg. Μετά περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις που μπορεί να είναι κι απολύτως νέες μια που δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στη θεματολογία τους.

Η ΟΕΣΥΝΕ προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ή πολίτη να συμμετάσχει ενεργά Εταιρείες ή φορείς μπορούν να γίνουν επίσης εθνικοί χορηγοί όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες. Επίσης, όποιοι θα ήθελαν να συνεισφέρουν στην οργάνωση εθελοντικά, μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ΟΕΣΥΝΕ. . Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε γραπτό μήνυμα στο info@esyne.gr και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΟΕΣΥΝΕ, www.esyne.gr .

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ

Εμπνευστής της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας είναι το ίδρυμα Ewing Marion Kauffman Foundation στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η καμπάνια Make Your Mark, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παγκόσμιοι Χορηγοί οι εταιρείες IBM, NYSE Euronext, Ernst & Young, καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμοί όλης της Ευρώπης και της Αμερικής.

Το ίδρυμα Ewing Marion Kauffman Foundation είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση καινοτόμων ιδεών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και της ποιότητας ζωής. Μέσα από την έρευνα, την εκπαίδευση και ποικίλες πρωτοβουλίες προσπαθεί να εμφυσήσει σε νέους ανθρώπους τις αξίες της επιχειρηματικότητας και να τους βοηθήσει να γίνουν δημιουργικότεροι εκμεταλλευόμενοι σύγχρονες γνώσεις και τεχνολογίες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.kauffman.org

Η οργάνωση Make Your Mark χρηματοδοτείται από το βρεταννικό Υπουργείο Εμπορίου και ιδρυτές της είναι το Βρεταννικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων, η Ομοσπονδία Μικρών Επιχειρήσεων και το Ινστιτούτο Στελεχών του ΗΒ. Συντονίζει μία καμπάνια 25 εθνικών οργανώσεων οι οποίες είτε ασχολούνται με την εκπαίδευση και τον εθελοντισμό, είτε είναι μεγάλες επιχειρήσεις και κρατικοί οργανισμοί. Στόχος της είναι να βοηθά νέους ανθρώπους να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, είτε ιδρύοντας δική τους επιχείρηση, είτε μέσα στο χώρο της εργασίας τους.

Ο Ελληνικός Εθνικός Συντονιστής, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών δραστηριοποιείται από το 2001 με αντικείμενο τη νεανική επιχειρηματικότητα και μέσω ενός δικτύου μελών και φίλων διοργανώνει δράσεις, ημερίδες κι ενημερωτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα. Έχει ενεργό συμμετοχή σε αντίστοιχες Ευρωπαϊκές & Διεθνείς Οργανώσεις.

Από το Δελτίο Τύπου της ΟΕΣΥΝΕ

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock