Κυριακή, Νοεμβρίου 23, 2008

Η..."φιλελεύθερη" Ντόρα Μπακογιάννη μιλάει για την οικονομική κρίση...

"Η παράταξη μας δεν ήταν ποτέ οπαδός της αχαλίνωτης οικονομικής δραστηριότητας...

Είδαμε ότι η χαλάρωση ή η μη τήρηση του ρυθμιστικού πλαισίου και οι πολιτικές της νομισματικής χαλαρότητας, της υπερχρέωσης και της υπερκατανάλωσης, οδήγησαν σε μια πρωτοφανή για τις τελευταίες δεκαετίες απώλεια εμπιστοσύνης.

Η ανεξέλεγκτη κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ισχυρή πολιτική και κρατική παρέμβαση.

Η πολιτική πήρε την πρωτοβουλία.

Οι κυβερνήσεις έχουν τον πρώτο λόγο για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της πλήρους αποτυχίας του μοντέλου αυτού , της ασύδοτης ανάπτυξης του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και της επακόλουθης κατάρρευσης των χρηματιστηριακών αγορών."

(διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία της Υπουργού Εξωτερικων Ντ. Μπακογιάννη στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης Βόρειας Αττικής της ΝΔ)

Η Ντόρα Μπακογιάννη, θεωρείται , από τα Μ.Μ.Ε., πως εκφράζει τη λεγόμενη "φιλελεύθερη" πτέρυγα της "Νέας Δημοκρατίας". Ομολογώ πάντως πως μου είναι αρκετά δύσκολο να διακρίνω σε τί διαφέρει η παραπάνω "φιλελεύθερη" ανάλυση για τα αίτια της οικονομικής κρίσης από τις σοσιαλιστικές κορώνες του κύριου Αλαβάνου ή το νεο "New Deal" του Γιώργου Παπανδρέου. Βέβαια, η παραπάνω ομιλία δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο παρά αυτό που υποψιαζόμασταν όλοι: η όποια θεωρητική υπεράσπιση κάποιων φιλελεύθερων θέσεων στο παρελθόν , από την πλευρά της κ. Μπακογιάννη ,ήταν εντελώς ευκαιριακή και οπορτουνιστική, και χωρίς καμιά σοβαρή μελέτη της φιλελεύθερης σκέψης . Τώρα που αυτές οι θέσεις δεν φέρνουν ψήφους και δυσκολεύουν τα μελλοντικά πολιτικά της σχέδια, η Υπουργός Εξωτερικών τις εγκαταλείπει με μεγάλη ευκολία και ανακαλύπτει την κρυφή γοητεία του κρατισμού.

Για τους αυτοαποκαλούμενους "φιλελεύθερους" της Νέας Δημοκρατίας , λοιπόν, η λύση στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι το ακόμη περισσότερο κράτος. Όταν έχεις τέτοιους "φιλελεύθερους", τί να τους κάνεις τους σοσιαλιστές!

8 σχόλια:

Harry Peitsinis είπε...

Ουτε να τους βλέπω στα κανάλια δε θέλω πια. Πετυχαίνω τη φάτσα οποιουδήποτε απ αυτούς και αλλάζω κανάλι. Αν το κρατήσω κατά λάθος με πιάνει ναυτία από τον οχετό της γενικολογίας,της μπαρούφας και των βλακωδών "ιδεών" που μοστράρουν ενώ ο κόσμος γύρω τους έχει πάρει φωτιά.

Ίσως αυτή η μπαρουφολογία να είναι η μοίρα της εξουσίας. "μωραίνει ο κύριος ον βούλεται απολέσαι". Έτσι δε μας μάθαιναν στα θρησκευτικά;

ellinaki είπε...

Τα ΜΜΕ γενικότερα, δεν τα πάνε και πολύ καλά με το τί εκφράζουν ως "φιλελεύθερο". Ένα μπέρδεμα το οποίο στη συνέχεια μετακυλείται και στην ευρύτερη κοινωνία.

Ενδεχομένως, το ίδιο να νοιώθει και ένας Σοσιαλιστής όταν ακούει τον ΓΑΠ. Απλά ο Σοσιαλισμός, έχει περάσει στην κοινωνία σαν κάτι καλό, ενώ ο φιλελευθερισμός σαν φτου κακά μακριά μακριά.

Politicarios είπε...

ellinaki
Με όλο το θάρος να συμπληρώσω,
όταν οι πολίτες (ατομικά σωματίδια της κοινωνίας) καθημερινά λαμβάνουν πληροφόρηση-ψυχαγωγία της φτήνιας και του λαϊκισμού,όταν στην εκπαίδευση μαθοίνουν να απεργούν και να παπαγαλήζουν εκατέρωθεν...μην περιμένουμε από την κοινωνία να αναλύσει και να διαχωρίσει ορθολοικά έννοιες και πολιτικές ούτε να αποφύγει τις λαϊκίστικες επιθέσεις που κάνουν 24/7!!!

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

Ήταν αναπόφευκτη αυτή η εξέλιξη. Η κ. Μπακογιάννη ελπίζει μια μέρα να αναλάβει την αρχηγία της ΝΔ. Οφείλει λοιπόν να εκπροσωπήσει τις απόψεις της βάσης της.
Η ΝΔ χρησιμοποίησε το φιλελευθερισμό τη δεκαετία του 1980 ως ένα εργαλείο δημιουργίας αντίπαλου δέους στη σοσιαλιστική ρητορεία του Ανδρέα Παπανδρέου. Όταν ο σοσιαλισμός του ΠΑΣΟΚ μπήκε στο αρχείο, ο φιλελευθερισμός δεν είχε πια τίποτε να προσφέρει στη ΝΔ.

Κατόπιν, ακολούθησαν διάφορες κεντρώες αοριστίες, για να επιστρέψουμε σήμερα στη Δεξιά του παρεμβατικού σοσιαλισμού. Τίποτε παράξενο. Η ΝΔ επιστρέφει στις ρίζες της!

Chrysotheras είπε...

...και όπως είπε ο "σοφός" (και εσχάτως λίαν της μοδός) λόρδος Keynes:

"in the long run we're all dead..."
(οπότε ό'τι φάμε, ό'τι πιούμε, καί... κλπ)

και ο νοών νοείτο

Unknown είπε...

Προφανώς αχαλίνωτη οικονομική δραστηριότητα για την "Φιλελεύθερη" Ντόρα είναι η παραγωγή πλούτου από όλους τους πολίτες αυτής της χώρας ενώ η οικονομική δραστηριότητα της κας Πελέκη, του Εφραίμ, των κουμπάρων, των ασφαλιστικών ταμείων με τα δομημένα ομόλογα, των χρεοκοπημένων ΔΕΚΟ, της υπερχρεωμένης κυβέρνησης και των ΟΤΑ, των αναποτελεσματικών κρατικών υπηρεσιών, των κρατικών νοσοκομείων και του ΕΣΥ, των κρατικών θεσμών που διαχειρίζονται δημόσια (;) περιουσία θα στηρίξει την ανάπτυξη της χώρας μας!

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες την Ολυμπιακή...

Ανώνυμος είπε...

Βατοπέδι.

...όπως λέει ο σύζυγος που τον πιάνει στο κρεβάτι η σύζυγος να την απατά με τη γειτόνισσα:

"Δεν είναι αυτό που νομίζεις αγάπη μου..."

Βρε ουστ!!!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock