Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα για την υπάρχουσα κρίση.
1) Ο θλιβερός θάνατος του 15χρονου δεν είναι η αιτία αλλά η αφορμή των επεισοδίων.
2) Η αιτία της υπάρχουσας κρίσης είναι η μακρόχρονη ανοχή του ελληνικού κράτους σε κάθε είδους παρανομία. Είτε αυτή η παρανομία λέγετε καταπάτηση δασών, διπλοπαρκάρισμα, κατάλυση της δημοκρατίας (ο Πατακός είναι έξω και βγάζει λόγους), νόμος περί ευθύνης υπουργών, Εφραίμ & Co κτλ.
Σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωή μας πλέον η παραβίαση του νόμου είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Αυτό το απεχθές κλίμα έχουμε μάθει όλοι να το ανεχόμαστε, να γινόμαστε συνένοχοι και μέσα σε αυτό το περιβάλλον κοινωνικοποιούμε τις νέες γενιές των Ελλήνων.
3) Όλοι ξέρουμε για την ανικανότητα και ανοργανωσιά της ελληνικής αστυνομίας. Παρουσιάζει όλες τις παθογένειες που χαρακτηρίζουν το ελληνικό κράτος.
Στην ανικανότητα και ανοργανωσιά μπορούμε να προσθέσουμε και την ανοχή στο έγκλημα και παραβατικότητα που είναι επίσημη πολιτική.
4) Τα ΜΜΕ ακολουθούν κοινή γραμμή και παρουσιάζουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών ως μια πραγματική εκδήλωση αγανάκτησης. Αντίθετα οι μαθητές εκπληρώνουν με στρατιωτική πειθαρχία το ρόλο του επαναστάτη που τόσα χρόνια το εκπαιδευτικό σύστημα και τα ΜΜΕ τους έχουν διδάξει και επιβάλλει ως πρότυπο. Οι μαθητές σήμερα απλά ακολουθούν τους ρόλους και υιοθετούν τις αξίες που κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει για αυτούς χωρίς αυτούς.
Το ότι εκπληρώνουν αυτούς του ρόλους ξεπατικοσούρα, χρησιμοποιώντας τα συνθήματα μιας άλλης εποχής, αποδεικνύει πολλά περί πραγματικής αγανάκτησης κτλ.
5) Μπορεί ο θάνατος του 15χρονου να αποδειχτεί ότι ήταν δολοφονία αλλά έστω και αν είναι έτσι είναι σίγουρο ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κύμα/επιδημία αστυνομικών δολοφονιών. Το γεγονός είναι μεμονωμένο.
6) Το ότι μια νεολαία, και γενικότερα μια κοινωνία, παραμένει βουβή και μάλλον αδιάφορη για τον άδικο θάνατο 80 ατόμων (βλέπε Σάμινα) ή 65 ατόμων (πυρκαγιές 2007) και μετά καίει το σύμπαν πριν ακόμη εξακριβωθούν οι συνθήκες κατά τις οποίες πεθαίνει ένας, αυτό υποδεικνύει την ιδεολογική πλύση εγκεφάλου στην οποία έχει υποβληθεί αυτή η κοινωνία.
Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις (Σαμίνα, πυρκαγιές) η θανατηφόρα αποτυχία του κράτους και η αποτυχία της δικαιοσύνης στο να τιμωρήσει ενόχους ήταν οφθαλμοφανής. Αλλά ποτέ δεν άνοιξε μύτη.
7) Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα καλοθρεμμένα και κακομαθημένα Ελληνάκια με τους μαύρους του γκέτο την δεκαετία του 60 στις ΗΠΑ, ένας παραλληλισμός που θα ήταν απόλυτα ξεκαρδιστικός αν δεν γινόταν υπό τις υπάρχουσες τραγικές συνθήκες.
8) Από όλη την κάλυψη των γεγονότων λείπει παντελώς το γεγονός ότι αστυνομικά τμήματα γίνονται εδώ και μήνες στόχοι επιθέσεων από τους γνωστούς/άγνωστους. Ότι αυτοί οι γνωστοί/άγνωστοι είναι επί σειρά ετών υπεράνω του νόμου και έχουν επιβάλλει καθεστώς βίας στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
9) Κάθε φορά που γίνεται μια κατάληψη σε ένα σχολείο και το κράτος δεν κάνει τίποτα για να επαναφέρει την έννομη τάξη, μια νέα γενιά Ελλήνων θα διδάσκεται ότι η βία αποτελεί δικαιωματικό μέσο για την ικανοποίηση του όποιου αιτήματος. Επίσης θα μαθαίνει ότι κράτος δικαίου ηττάται από τον όχλο.
Δεν είναι τυχαίο που τόσο χρόνια πιστεύοντας ότι η ανοχή και η ανεκτικότητα στην βία θα ξεθυμάνει τα ζωώδη ένστικτα κάποιον τμημάτων της νεολαίας τώρα έχουμε καταφέρει να μαζικοποιήσουμε τέτοιους είδους συμπεριφορές.
10) Για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία της χώρας δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει μια κρίση. Δεν είναι μια τυχαία εξέλιξη αφού με την στάση της δημιούργησε την υπάρχουσα κατάσταση. Η μόνη πλέον ελπίδα για κάτι καλύτερο απομένει η σιωπηρή πλειοψηφία που μέχρι τώρα έχει μείνει άφωνη και άπρακτη.
Τα απαράδεκτα φαινόμενα θα εκλείψουν από την χώρα μας μόνο όταν χάσουν την ηθική νομιμοποίηση που απολαύουν και επίσης όταν το κράτος αποφασίσει να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη**
**Το ξέρω ότι το νόμος και τάξη είναι σχεδόν παράνομοι όροι σήμερα, αλλά τι να κάνουμε, έτσι λειτουργούν οι πολιτισμένες κοινωνίες.
Υ.Γ.: θα ήθελα να δω πόσοι γονείς θα άφηναν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στα έκτροπα αν η κυβέρνηση πέρναγε νόμο που έλεγε ότι όσοι συλλαμβάνονται σε επεισόδια δεν έχουν ποτέ το δικαίωμα να διοριστούν στο δημόσιο.
meticslexicon@gmail.com http://www.meticslexicon.blogspot.com
33 σχόλια:
Ναπολέων, ξέχασες και τους θανάτους νέων από μεθυσμένους οδηγούς (των ίδιων των οδηγών ή άλλων). Εκεί γιατί δε τους ενοχλεί η απουσία, αυτή τη φορά, αστυνόμευσης? Οι λόγοι είναι νομιζω προφανείς.
Πολύ καλή ανάλυση.
Παράλληλα, η πολιτεία ενισχύει και υποστηρίζει τον υδροκεφαλισμό του κράτους και του Δημοσίου και την προβολή τους ως σίγουρη λύση εργασίας και βόλεμα εφ'όρου ζωής. Η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν ενισχύεται και αντίθετα, παρεμποδίζεται.
Να εύχεστε να έρθει χούντα για να κόψει μερικούς κώλους.
Entelws provokatoriko to proigoumemo sxolio.
Mallon giati exoun kseminei apo epixirimata.
Κάποια απο τα παραπάνω είναι σωστά, κάποια περιέχουν πτυχές της αλήθειας, αλλά είναι λίγο μονομερή, αλλά αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι το "μεμονωμένο" του γεγονότος, ασφαλώς και δεν έχουμε συνεχώς γεγονότα αυτής της βαρύτητας, άλλα η αυθαιρεσία και η ατιμωρισία της αστυνομίας είναι ανευ προηγουμένου αν θέλουμε να θεωρούμαστε ευνομούμενη δυτική χώρα. Όταν συνειδητά συγκαλύπτουν τα πάντα, από αστυνομικούς που πουλάνε προστασία, από τη "ζαρντινιέρα", από τους ξυλοδαρμούς κάθε λογής αδυνάτών, πρεζάκια, μετανάστες κτλ.εως το ότι συσωματόνονται με τους χρυσαυγίτες και δέρνουν, χώρις καμία τιμωρία, ούτε μισή απόταξη δεν έχει γίνει. Οπότέ η ανομία υπάρχει γενικευμένη και σε αυτή τη μεριά, που είναι και πιο ευαισθητη γιατί υπάρχει όλος αυτός ο μηχανισμός που δεν επιτρέπει στον πολίτη να βρει με τίποτα το δίκιο του. Εκτός απο τα παραπάνω,είναι και άχρηστοι, και καταπατούν δικαιώματα και τη δουλεία τους δεν κάνουν σωστά.
εδώ John4
δεν ξέρω αλλά δεν μου βάζει το όνομα. Λοιπόν δεν φταέι το κράτος φταέι οι κοινωνία που τα ανέχεται. Τα λόγι είναι τζάμπα κύριοι. όσο για αυτόν που είπε για την χούντα σκεφτείτε που φτάσαμε. Να βλέπουμε τον στρατό για επιβολή τάξης. ΑΛλά ούτε αυτοί μπορούν να νικήσουν την σαπίλα που έχει μπει στο πετσί αυτών των νέων.
1) Συμφωνούμε απόλυτα. Εγώ βέβαια θεωρώ πως κάπου πηγαία συνδέονται. Κάπου εκεί που ο έλεγχος έχει ξεφύγει από τους ανθρώπους σε ατομικό επίπεδο.
2) Διαφωνώ κάθετα. Η κοινωνία εμπνέει την εύρυθμη λειτουργία, δεν επιβάλει την τάξη. Εμπνέει την τήρηση των νόμων, δεν την επιβάλει με παραδειγματισμούς και φόβο. Εκτός και αν κυβερνούν φασίστες.
3) Συμφωνώ μέχρι το σημείο στο οποίο ξεκινάς να κάνεις πολιτική. Το κράτος είμαστε εμείς. Και συνεπώς την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας δείχνει, όχι του δημοσίου όπως προσπαθείς έντεχνα να υπαινιχτείς.
4) Σε δεν ντρέπεσαι. Στην όλη ιστορία υπήρξαν και θεατρινισμοί και σίγουρα κα»προβοκατόρικες ενέργειες», αλλά στο σημείο αυτό είσαι μηδενιστής. Άλλωστε πάγια τακτική σας είναι να μηδενίζετε οποιαδήποτε συλλογικότητα γιατί σας πονάει.
5) Όχι δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Είναι ένα γεγονός που πηγάζει από αιτίες οι οποίες όσο αυξάνονται, τόσο θα αυξάνονται και τα «μεμονωμένα γεγονότα». Α πάντα είναι αιτιοκρατικά και μόνο όταν κοιτάς τα αποτελέσματα και δεν ασχολείσαι με τις αιτίες βλέπεις τα πάντα ως μεμονωμένα γεγονότα. Μόνο που τότε είσαι ανίκανος να λύσεις και μπορείς μόνο να επιβάλεις. Αυτή είναι η κατάντια της παγκόσμιας κοινωνίας σήμερα και δεν προσφέρεις καμία λύση σε αυτό.
6) Ή υποδεικνύει το γεγονός πως έχουν αυξηθεί τόσο πολύ οι απογοητευμένοι, εξ ου και με σταθερό ποσοστό όσων ξεφεύγουν εύκολα από τον έλεγχο, αυξάνεται ο αριθμός όσων μπορούν αν δυνάμει να δημιουργήσουν ταραχές. Η αποτυχία έμπνευσης εμπιστοσύνης από την κοινωνία προς τους πολίτες είναι η αιτία και όχι τα συνομωσιολογικά σου σενάρια.
7) Δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο, αν και δεν τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στα ΜΜΕ. Συμφωνώ πως χειραγωγούν τον κόσμο. Όπως και οι διαφημίσεις βέβαια…
8) Ναι, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για έναν ένοπλο να σηκώσει όπλο. Και μιας και εγώ έχω πάει στρατό, το γνωρίζω, εσύ το διδάχθηκες;
9) Σωστά. Το κράτος πρέπει να εμπνεύσει στους πολίτες να μην θέλουν να κάνουν καταλήψεις. Όχι να τους το επιβάλλει. Με την επιβολή πετυχαίνεις πάντα το αντίθετο (σαν να σας «ακούω» από τα χέρια μου είναι αυτό το 9, εσείς πάλι γιατί αλλαξοπιστείτε;)
10) Συμφωνούμε απόλυτα. Μόνο που υπάρχουν και γι’ αυτό λόγοι. Τα πράγματα στη ζωή δεν είναι εκφάνσεις αλλά οι μηχανισμοί που αυτές κρύβουν από πίσω.
Ναι, όταν χάσουν την ηθική νομιμοποίηση, άρα υπάρξει πάλι εμπιστοσύνη στον κόσμο, όραμα, αξίες, στόχος, ανθρωπιά. Όχι όταν το κράτος επιβάλλει το νόμο και την τάξη. Αυτή η φράση ανήκει μόνο σε φασίστες και οι φασίστες δεν είναι ικανοί να εμπνεύσουν τη ευρυθμία και την ευνομία. Η επιβολή είναι το όλο πρόβλημα και ο λόγος δημιουργίας ταραχών ή πειθήνια σκυμμένων πιονιών. Ρε πάτε καλά; Μιλάτε για επιβολή και καπηλεύεστε την έννοια της ελευθερίας; Ήμαρτον! Άκου πολιτισμένη η κοινωνία επιβολής…
πολυ καλο το αρθρο.πιστευω και η εξεγερση αντιμετωπιζεται σαν καταναλωτικο αγαθο.
Εγώ βλέπω ότι η αυταρχικότητα υπάρχει και από τις δύο μεριές. Η ίδια περιφρόνηση που επιδεικνύεται από τους καταστροφείς απέναντι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ίδια ακριβώς περιφρόνηση λαμβάνει χώρα από τους μπάτσους, αλλά και τα golden boys που μιλάνε για food chain, τα κολοκλάμπ της Παραλιακής, τη βία του οδηγού που παρκάρει στο πεζοδρόμιο ή πατάει κάποιον και δεν γυρίζει να τον κοιτάξει, κοκ.
Όσο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πλούσιοι και φτωχοί σε αυτή τη χώρα είμαστε μεταλλαγμένα αντικοινωνικά δίποδα, τόσο το χειρότερο.
Κρίμα το παλικάρι, αλλά και κρίμα για όλους που υπέστησαν τις συνέπειες χωρίς να φταίνε.
Και μπράβο στον Καραμανλή. Ποτέ άλλοτε τόσο λίγοι δεν κατάφεραν σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να δυσαρεστήσουν τόσους πολλούς.
Συγχαρητήρια για το άρθρο.Προσωπικά πιστεύω ότι με τα συγκεκριμένα γεγονότα,έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες του τρόπου λειτουργιας του συστήματος.Αναφέρομαι τον επικοινωνιακό τομέα του συστήματος εξουσίας το οποίο έχει ως βασικό του εκπρόσωπο και βασικό εκφραστή και εφαρμοστή του -τι άλλο- τα ΜΜΕ. Για πολλοστή φορά όταν το ενδιαφέρον κινείται γύρω απ'τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, όλως τυχαίως αλλάζει η ατζέντα της επικαιρότητας. Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι η εξεταστική επιτροπή για το βατοπαίδι θα εξέδιδε το πόρισμά της στις 17 Δεκεμβρίου (αν δεν κάνω λάθος).Απ'την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ξεκινήσει οι καταθέσεις πολιτικών προσώπων. Σ'αυτό το γεγονός, έρχεται να προστεθεί και η κατάθεση ενός καθ'όλα άδικου εθνικού προϋπολογισμού και όλα αυτά στο μέσον μίας οικονομικής ύφεσης.Τα παραπάνω αποτελούν θέματα πολιτικά τα οποία είναι δεδομένο ότι υπό ομαλές συνθήκες και αν η προσοχή της κοινής γνώμης παρέμενε στραμένη στις εξελίξεις που λαμβάνουν και θα λάβουν χώρα στο κοινοβούλιο, θα συνεπαγόταν τεράστιο και δυσαναπλήρωτο επικοινωνιακό και πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. Ξαφνικά όμως η προσοχη του κόσμου έχει στραφεί σε ένα θέμα για το οποίο χάρη στην αμέριστη σύμπραξη των ΜΜΕ, η επικαιρότητα, τουλάχιστον για τις υπόλοιπες ημέρες θα καταστεί μονοθεματική. Διότι πρόκειται για ένα θέμα εύπεπτο το οποίο μαζί με την παρωχημένη και επαναλαμβανόενη επιχειρηματολογία, συνοδεύεται και από άφθονο οπτικό υλικό. Πρόκειται πιστεύω για μία ξεκάθαρη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.Αποτελεί ένα σχέδιο υποβάθμισης της πολιτικής αναζήτησης στην κοινωνία. Η εκάστοτε εξουσία δεν επιθυμεί την πολιτική συζήτηση.Την εξυπηρετεί να δημιουργεί εξωτερικούς ή εσωτερικούς εχθρούς για να συσπειρώνει γύρω της τους πολίτες. Και επειδή τα τελευταία χρόνια,έχει λιώσει πλέον η καραμέλα με την Τουρκία η απειλή της οποίας για δεκαετίες χρησίμευε έπικοινωνιακά ως εξωτερική απειλή,τώρα το κράτος έχει εφεύρει τον εσωτερικό εχθρό δηλ. τους αναρχικούς, αντιεξουσιαστές κλπ. Πρόκειται λοιπόν για κάτι τόσο απλό και επιφανειακό για να επηρεαστεί ο μέσος ΄Ελληνας ο οποίος έχει μάθει από τα δώδεκα άχρηστα χρόνια της ζωής του που σπαταλήθηκαν σ'αυτό το άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα, να αποδέχεται ότι ζει σε καθεστώς ανομίας και ασέβειας προς τους θεσμούς και τα δικαιώματα των συμπολιτών του. Τι είναι άραγε πιο βολικό για το τωρινό πολιτικό σύστημά; Να δυσαρεστείται ο κόσμός που 300 άτομα παραβιάζουν τους νόμους και δρουν ανεξέλεκτα; Ή μήπως θα έπρεπε να μάθει ο κόσμος ότι και τα ίδια τα κοινοβουλευτικά κόμματα δρουν ανεξέλεκτα είτε ως φορείς της εκτελεστικής είτε της νομοθετικής λειτουργίας; Ότι το αρ. 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών έχει εφαρμοστεί μόνο μία φορά (υπόθεση Κοσκωτά) από το 1974 έως σήμερα, παρά τον κυκεώνα σκανδάλων που μας κατακλίζουν όλες αυτές τις δεκαετίες; Ότι ένα μεγάλο μέρος τψν νόμων που ψηφίζονται είναι αντισυνταγματικοί; Ότι σε τελευταία ανάλυση οι ίδιες οι πολιτικές δυνάμεις δείνουν το στίγμα της παρανομίας, της συγκάληψης και της ατιμωρησιάς εγκλημάτων οι συνέπειες των οποίων στρέφονται κατευθείαν ενάντια στην αντίληψη περί του κοινού περί δικαίου αισθήματος των πολιτών, θίγοντας βασικά τους δικαιώματα και αποστερώντας τους την πρόσβαση σε περισσότερα πνευματικά και υλικά αγαθά. Πρόκειται για μία σαφή προσπάθεια πολιτικής και ιδεολογικής χειραγώγησης του λαού από τον κρατικό μηχανισμό. Το έργο το έχουμε ξαναδεί να παίζεται,απλά αυτή τη φορά τα σκηνικά ήταν κάπως πιο εμπλουτισμένα.
Υ.Γ.: Πριν από 7 χρόνια στο Μενίδι της Δυτ. Αττικής,σκοτώθηκε από πυρά πυροβολισμού ένας 17χρονος ο οπόίος δε σταμάτησε για έλεγχο σε μπλόκο της αστυνομίας και την ώρα που προ΄σπαθούσε να διαφύγει με τ'αμάξι του,δέχθηκε μία σφαίρα στο πίσω μέρος του λαιμού. Οι συνθήκες θανάτου ήταν ακριβώς οι ίδιες με το περιστατικό του Σαββάτου. Τότε όμως η είδηση πέρασε στα ψιλά και η Ελληνική κοινωνία δεν κατέβηκε στους δρόμους να εκφράσει την αγανάκτησή της για το περιστατικό. Οι μαθητές δεν εκδήλωσαν την οργή τους για το θάνατο του συνομιλήκου τους. Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία δεν έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τον άδικο χαμό ενός συμπολίτη μας, ούτε φυσικά απέστειλε επιστολές συγνώμης και ούνης στους γονείς του παιδιού. Μικρή λεπτομέρεια: Ο 17χρονος ήταν Αθίγγανος
Ομοίως για το Σέρβο που σκοτώθηκε κατά λάθος στη Θεσσαλονίκη
"Αντίθετα οι μαθητές εκπληρώνουν με στρατιωτική πειθαρχία το ρόλο του επαναστάτη που τόσα χρόνια το εκπαιδευτικό σύστημα και τα ΜΜΕ τους έχουν διδάξει και επιβάλλει ως πρότυπο. "
-δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν οι μαθητές; να βλέπουν Αθλητική Κυριακή και να βγαίνουν μόνο για να πανηγυρίσουν κανέναν πρωτάθηλμα. Είναι στη φύση του εφήβου να κατεβαίνει σε διαδηλώσεις. Δεν είναι όλοι οι διαδηλωτές βάνδαλοι. Το λογικό και το αναμενόμενο ποιο είναι να απαιτούμε από ένα 17χρονο τη σύνεση ενός 30χρονου;
"Το γεγονός είναι μεμονωμένο. " αυτό που δεν είναι μεμονωμένο είναι ότι ειδικοί φρουροί γίνονται τα βύσματα, ότι δε γίνονται σωστά ψυχολογικά τεστ στους υποψήδιους αστυνομικούς.
"Το ότι μια νεολαία, και γενικότερα μια κοινωνία, παραμένει βουβή και μάλλον αδιάφορη για τον άδικο θάνατο 80 ατόμων (βλέπε Σάμινα) ή 65 ατόμων (πυρκαγιές 2007)" το κοινό γύρισε την πλάτη στις Μινωικές γραμμές και αυτό τις οδήγησε σε μαρασμό. Για τις δε πυρκαγιές νομίζω η συμπαράσταση του κόσμου στους πυρόπληκτους με υλικά αγαθά κάτι δείχνει. Βέβαια αν δεν τα έδειχνε η τηλεόραση δε θα συνέβαινε τίποτα.
"Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις (Σαμίνα, πυρκαγιές) η θανατηφόρα αποτυχία του κράτους και η αποτυχία της δικαιοσύνης στο να τιμωρήσει ενόχους ήταν οφθαλμοφανής" οι οποίοι ήταν ποιοι; ποιοι ήταν οι ένοχοι; Δε θα στρεφόταν εναντίον τους η κοινωνία αν τους ήξερε;
"Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα καλοθρεμμένα και κακομαθημένα Ελληνάκια με τους μαύρους του γκέτο την δεκαετία του 60 στις ΗΠΑ" αβίαστος και ισοπεδωτικός ο χαρακτηρισμός. Στην τελική για τη μαλακία που πετάει ο κάθε δημοσιογραφίσκος φταίει αυτός και όχι οι μαθητές.
Το κράτος χρησιμοποιεί την πολιτική διαιρεί και βασιλεύει και φαίνεται να πηγαίνει καλά. Άστους να αλληλοκατηγορούνται ,να νοσταλγούν τη χούντα, να βλέπουν τα παιδιά τους μόνο στην τηλεόραση και έχει ο Θεός. Τραβάμε και τίποτα πρόωρες εκπτώσεις, κανένα επίδομα θέρμανσης ,φάτε και Χριστούγεννα και όλα όπως πρώτα και καλύτερα. Σήμερα στους δρόμους για τον Αλέξη ,αύριο για το γαύρο/τη Μαντόννα/για τα κολλέγια/ για το 8ωρο και προπαντώς μην την ψάχνεις και πολύ.....
Ναυάγιο και ανώνυμε, πολύ καλά τα λέτε τα περισσότερα.
Μόνο που δε νομίζω να βγει το χαρτί της κυβέρνησης αν το πάει με "διαίρει και βασίλευε" ή με το να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από το Βατοπεδι. Αυτή τη φορά ο κόσμος μάλλον δε θα μασήσει, ανεξάρτητα από το τι λέμε...
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η κόκκινη γραμμή ξεπεράστηκε...
Ο χρόνος θα δείξει. Η συγκυρία των Χριστουγέννων αλλά κυρίως το ότι πέρα από την αγανάκτηση δεν έχει βγει προς τα έξω κάποιο αίτημα θα θάψει τις όποιες καλές προθέσεις. Γιατί κανείς δε ζητά ΕΔΕ για το ποιος διόρισε το συγκεκριμένο φρουρό; Μήπως επειδή όλοι όλο και κάποιον έχουν διορίσει/ζητήσει να διοριστεί;
Να προσθέσουμε και κάτι άλλο επίσης σημαντικό.
Μια και έχουν μάθει οι Ελληνες τη λογική της ζυγαριάς από που έχει γείρει ο ζυγός τώρα; Προς τη μεριά της εξαφάνισης της κρατικής/αστυνομικής αυθαιρεσίας ή προς την πλευρά του βγάλτε το στρατό στο δρόμο να ηρεμήσει η κατάσταση;
Οταν θα γείρει η ζυγαριά προς το 2ο θα δείτε ό,τι θα σταματήσουν οι ταραχές με κάποιο μαγικό τρόπο.
Για την κατάσταση φταίνε πρώτα απ' όλα οι γονείς που δεν ελέγχουν τα παιδιά τους και έχουν γίνει αλήτες.
Φταίνε επίσης οι πολιτικοί που χαϊδεύουν τα αυτιά των παιδιών και νέων δείχνοντας αποχή στις διάφορες αιώνιες "κινητοποιήσεις" τους.
Έτσι τα παιδιά αντί να νιώθουν καμιά ντροπή όταν κάνουν τέτοια εγκλήματα νιώθουν την ενοχή και ακόμα υποστήριξη της κοινωνίας και αποθρασύνονται.
Μακροπρόθεσμα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις για την αναστροφή της παρακμής που οδηγεί σε τέτοιου είδους αλητάκια.
Βραχυπρόθεσμα ωστόσο πρέπει να παρθούν ορισμένα μέτρα, με πρώτο και κύριο την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, και την αλλαγή του νομικού πλαισίου ώστε να γίνει ευκολότερη η καταδίκη όσων συλλαμβάνονται σε επεισόδια.
Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τα αναγραφόμενα αλλά τα βρίσκω και ελλιπή. Κάποιες επιμέρους παρατηρήσεις:
1) Το φαινόμενο δεν μπορεί να θεωρείται μεμονωμένο. Ήδη αναφέρθηκε πλήθος άλλων περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας των τελευταίων χρόνων. Δείτε και τις εκθέσεις όλων των σχετικών διεθνών οργανισμών και οργανώσεων.
2) Η απάθεια / ανικανότητα του πρωθυπουργού και του επιτελείου του είναι παροιμιώδης και φέρουν μεγάλη ευθύνη για το πλήρες ξεχαρβάλωμα των έτσι κι αλλιώς προβληματικών "σωμάτων ασφαλείας".
3) Λόγω των κουτοπόνηρων, επικοινωνιακών χειρισμών σε όλα τα μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων (ομόλογα-ασφαλιστικά ταμεία, τηλεφωνικές υποκλοπές, απαγωγές Πακιστανών, Siemens, Βατοπέδι-κλοπή δημοσίων εκτάσεων, κοκ.) ο πρωθυπουργός αλλά και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του σχεδόν έχουν μηδενική αξιοπιστία. Με τι κότσια λοιπόν να προσπαθήσουν να επιβάλλουν την τάξη όταν έχουν επί μακρόν ανεχθεί και καλλιεργήσει την ανομία;
4) Σε συνέχεια του παραπάνω, συμφωνώ με τον Darthir ότι ο κύριος τρόπος δράσης της "ηγεσίας" θα έπρεπε να είναι ο παραδειγματισμός και η έμπνευση. Όχι η επιβολή. Τώρα δυστυχώς δείχνουν να έχουν χάσει τη δυνατότητα για το πρώτο και δυστυχώς τους μένει μόνο το δεύτερο, το οποίο όμως και το φοβούνται και δεν γνωρίζουν το πως...
Ας φρόντιζαν να επανιδρύσουν το κράτος, όταν είχαν τη δυνατότητα. Τώρα είναι αργά. Ας περάσει ο επόμενος...
@Ναυάγιο: Ίσως να μην κυριολεκτούσες αλλά διαφωνώ με το ότι "είναι στη φύση του εφήβου να κατεβαίνει σε διαδηλώσεις". Δεν είναι στη φύση κανενός το να οπαδοποιείται και να καθοδηγείται από τον κάθε τυχάρπαστο, αποτυχημένο ινστρούχτορα... Το να "εξεγείρεται" και να αμφισβητεί ναι. Το να οπαδοποιείται όχι. Έχουμε περάσει όλοι από σχολεία αλλά δε συμμετείχαμε όλοι σε διαδηλώσεις υπό την καθοδήγηση του εκάστοτε εντεταλμένου συμμαθητή μας Τσίπρα...
Η μέθοδος της "διαμαρτυρίας" δια των διαδηλώσεων προδίδει αφόρητη συντηρητικότητα, κονφορμισμό, έλλειψη φαντασίας, καλούπωμα της σκέψης και ανικανότητα επικοινωνίας. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...
Ο Παπαδόπουλος έπρεπε να κυβερνούσε,θα γίνονταν όλα αυτά που γίνονται;
Προς gm2263. Θα το δεις ότι με τη βοήθεια συγκεκριμένων μέσων όπως π.χ. ο ΑΝΤ1,ο οποίος παίζει ξεκάθαρα και ολοφανερα το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης, ότι το κλίμα θα αλλάξει και στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Το θέμα δεν είναι όμως το πως χρησιμοποιεί η τωρινή κυβέρνηση αυτές τις παρακρατικές ομάδες αλλά ότι αυτές οι ομάδες επιτελούν σγκεκριμένο ρόλο κυρίως από το 1980 και έπειτα.¨οταν θα πάψουν να τους είναι χρήσιμοι τότε θα τους μαζέψουν όλους σε ένα βράδυ. Ας θυμηθούμε λίγο τι έγινε με τη 17 Νοέμβρη.Είναι κανείς τόσο αφελής που να πστεύει ότι αν δεν υπήρχαν οι Ολυμπιακοι Αγώνες, θα τους είχαν πιάσει;Ακόμα θα τους ψαχνανε.
Για Ναυάγιο: Ασφαλώς και δεν είναι μεμονωμένο το περιστατικό. Αλλά γιατί να μας προκαλεί έκπληξη; Η αστυνομία είναι άλλη μία δημόσια υπηρεσία.Γνωρίζει κανείς έστω και μία δημόσια υπηρεσία που να λειτουργεί ομαλά και να επτελεί εστω και τος ελάχιστους σκοπούς που της έχουν ανατεθεί απ'την κοινωνία; Γιατι λοιπόν να απιτούμε ο αστυνομικός να κάνει σωστά τη δουλειά του;Προσθεσε σε αυτό και το επιπλέον στοιχείο της ρετσινιάς που κουβαλάει η αστυνομία α΄π'την εποχή της Χούντας και έχεις έτοιμο το μίγμα (μία καχύποπτη αντιμετώπιση της αστυνομίας ως θεσμού, από την κοινωνία,αντίληψη η οποία αναπαράγεται και μέσα από την παιδεία και επιβεβαιώνει πανηγυρικά η αστυνομία κάθε φορά που συμβαίνουν διάφορα περιστατικά).
6) Το ότι μια νεολαία, και γενικότερα μια κοινωνία, παραμένει βουβή και μάλλον αδιάφορη για τον άδικο θάνατο 80 ατόμων (βλέπε Σάμινα) ή 65 ατόμων (πυρκαγιές 2007) και μετά καίει το σύμπαν πριν ακόμη εξακριβωθούν οι συνθήκες κατά τις οποίες πεθαίνει ένας, αυτό υποδεικνύει την ιδεολογική πλύση εγκεφάλου στην οποία έχει υποβληθεί αυτή η κοινωνία.
Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις (Σαμίνα, πυρκαγιές) η θανατηφόρα αποτυχία του κράτους και η αποτυχία της δικαιοσύνης στο να τιμωρήσει ενόχους ήταν οφθαλμοφανής. Αλλά ποτέ δεν άνοιξε μύτη.
Ετσι ακριβώς είναι! Αν είναι δυνατόν να λέμε ότι οι κουκουλοφόροι είναι αγνοί ιδεολόγοι ή αγανακτισμένα παιδιά της G700! Οι αλλοδαποί έχουν συστήσει ομάδες 10 - 20 ατόμων και γυρνάνε τους δρόμους για να ληστέψουν. Πέρασα απ' τη Βικτώρια και παραλίγο να μου επιτεθούν! Σας αρέσει ο πολυπολιτισμός σας τώρα? Ενδιαφέρεται κανείς για τη φτωχολογιά της Βικτώριας και της Βάθη? Αυτοί πληρώνουν τη μανία των ψευτοεξουσιαστών και των μεταναστών. Όλοι μαζί θα πληρώσουμε τους αντιτρομοκρατικούς νόμους που θα ψηφιστούν.
H φύση του εφήβου ΕΙΝΑΙ να αντιδρά εν θερμώ και σαν αγέλη. Σαν μαθητής πήγα σε πορεία διαμαρτυρίας για το Μακεδονικό το '92 ,ενώ σήμερα δε θα πήγαινα.
Για να μην παρεξηγούμαι: Άλλο πράγμα οι πορείες μαθητών και πολιτών ,άλλο η τυφλή βία που χρησιμοποιεί τις πορείες (όλες τις πορείες) σαν ανθρώπινη ασπίδα. Αυτό που διαφοροποιεί αυτά τα επεισόδεια είναι η τεράστια έκτασή τους που οφείλεται ότι στους γνωστούς άγνωστους (που ξέρουμε τι επεισόδεια προκαλούν σε ανάλογες μαζικές διαδηλώσεις) έχουν προστεθεί και αρκετοί ακραίοι νέοι που προβαίνουν σε μιμητισμό. Και ΑΥΤΟ το φαινόμενο έχει να κάνει κατά τη γνώμη μου με την ακραία φύση αυτών των ηλικιών.
Για να μην παρεξηγηθώ ξανά: Όπως δε δίνω άλλοθι στην ενέργεια του ειδικού φρουρού και του κυκλώματος που του έδωσε το περίστροφο ,έτσι δε δίνω άλλοθι σε φαινόμενα βίας ακόμη και αν οι πράξεις γίνονται από ανήλικους.
"Γιατι λοιπόν να απιτούμε ο αστυνομικός να κάνει σωστά τη δουλειά του;" η σύγκρισή σου είναι άστοχη. Άλλο να πίνεις φραπέ στο Σύνταγμα και άλλο να πυροβολείς έναν άοπλο. Σίγουρα έχουν ευθύνες αυτοί που τον διόρισαν ,αυτό όμως δεν του αφαιρεί την ατομική του ευθύνη.
"Ο Παπαδόπουλος έπρεπε να κυβερνούσε,θα γίνονταν όλα αυτά που γίνονται;" Επαληθεύετε τους ισχυρισμούς μου περί "διαιρεί και βασιλεύει"
H φύση του εφήβου ΕΙΝΑΙ να αντιδρά εν θερμώ και σαν αγέλη.
Γιατί τότε παλαιότερες γεννιές ή σημερινοί έφηβοι σε άλλες χώρες δεν αντιδρούν έτσι;
Δεν είναι το πρόβλημα η "φύση" του εφήβου, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχουν ανατραφεί ορισμένοι έφηβοι από τους γονείς τους, τα σχολεία τους, και τη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία συνολικότερα.
ο έφηβος εκ φύσεως είναι Αριστερός.Επαναστατικός είναι.
Πολύ καλό το ποστ...επιτέλους ν'ακουστει και η άλλη πλευρά...
Η "επανάσταση" ξεκινάει από μία επαναστατική ιδεολογία...η ιδεολογία των συγκεκριμένων παιδιών είναι του 20 αιώνα...Μιμούνται την ιδεολογία προηγούμενων γενεών, των ψυχικά τραυματισμένων από χουντες και πολύτεχνεία...
Υπάρχουν παιδιά που επαναστατούν μόνο που αυτοί ούτε ακούγονται, ουτέ τα προβάλουν τα ΜΜΕ.
Mara
Προς Ναυάγιο: Με τη φράση ''γιατί να έχουμε απαίτηση να κάνει ο αστυνομικός σωστά τη δουλεία του'' δεν εννοούσα ασφαλώς να μην έχουμε την παραμικρή απίτηση.Μιλάω για την απαξίωση αυτής της απαίτησης καθώς πιστεύω ότι δεν έχω να προσδοκώ τίποτα περισσότερο από έναν εργαζόμενο δημόσιας υπηρεσίας. Γιατί και η αστυνομία δημόσια υπηρεσία είναι και όλοι μας έχουμε δυσάρεστες εμπερίες απότον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών. Με καθαρά όρθολογιστικά κριτήρια όπως ο υπάλληλος π.χ. του ΙΚΑ ή της νομαρχίας δεν ξέρει το 2008 να χειρίζεται σωστά τα εργαλεία της δουλείας του π.χ. έναν υπολογιστή έτσι και ο αστυνομικός δεν είναι καταρτισμένος για να χειριστεί σωστά τα εργαλεία της δικής του δουλειάς δηλ. τα όπλα.Φορέας δημόσιας εξουσίας είναι ο αστυνομικός,φορέας δημόσιας εξουσίας είναι και ο υπάλληλος της εφορίας. Την ίδια απαίτηση που έχω απ'τον αστυνομικό να κάνει σωστά τη δουλειά του, έχω και απ'τον εφορειακό.
@Ανώνυμος
"αλλά αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι το "μεμονωμένο" του γεγονότος, ασφαλώς και δεν έχουμε συνεχώς γεγονότα αυτής της βαρύτητας, άλλα η αυθαιρεσία και η ατιμωρισία της αστυνομίας είναι ανευ προηγουμένου αν θέλουμε να θεωρούμαστε ευνομούμενη δυτική χώρα."
Θα προσπαθήσω να το βρω, αλλά ξέρει κανείς πόσοι έχουν πεθάνει από αστυνομικούς από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας μέχρι τώρα;
@Darthiir the Abban
"Η κοινωνία εμπνέει την εύρυθμη λειτουργία, δεν επιβάλει την τάξη. Εμπνέει την τήρηση των νόμων, δεν την επιβάλει με παραδειγματισμούς και φόβο. Εκτός και αν κυβερνούν φασίστες"
Όταν έρθεις μέτωπο με μέτωπο με ένα κουκουλοφόρο προσπάθησε να συγκεντρωθείς και να του εμπνεύσεις την τήρηση των νόμων.
Αυτά που πληρώνουμε σήμερα είναι η παράλογη και αυτοκαταστροφική ανεκτικότητα της ελληνικής κοινωνίας στο έγκλημα και την παραβατικότητα.
Δεν ξέρω καμία χώρα που η κατάσταση να είναι τόσο ανεκτική σε τέτοιου είδους φαινόμενα.
Φυσικά όλοι οι πολίτες δεν θα γίνουν εγκληματίες. Το θέμα όμως είναι ότι δεν χρειάζεσαι καμιά πλειοψηφία για να φέρεις το χάος.
Μια μικρή μειοψηφία με κάμποση δόση ανεκτικότητας είναι αρκετή για να φέρει τα πάνω κάτω.
"Άλλωστε πάγια τακτική σας είναι να μηδενίζετε οποιαδήποτε συλλογικότητα γιατί σας πονάει."
Έστω και αν είμαι χιλιάδες μίλια μακριά από την Ελλάδα, αυτή η τελευταία έκφραση συλλογικότητας που βλέπω στο διαδίκτυο πραγματικά με πονάει.
"Σωστά. Το κράτος πρέπει να εμπνεύσει στους πολίτες να μην θέλουν να κάνουν καταλήψεις. Όχι να τους το επιβάλλει."
Θα μπορούσατε να μου δώσετε κανένα παράδειγμα πως θα τους εμπνεύστε να μην κάνουν καταλήψεις;
Ζω και πήγα πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ και πότε δεν είδα κατάληψη σχολείου ή πανεπιστημίου.
Την δεκαετία του 60, που το κράτος προσπάθησε να τους εμπνεύσει, είχαν και αυτοί μπόλικες. Μετά άρχισαν να βγαίνουν κυβερνήτες του νόμου και της τάξης (βλέπε Reagan στην Καλιφόρνια) και τους κόπηκαν αυτές οι συνήθειες.
Τώρα τέτοιες ενέργειες είναι πολύ σπάνιες, και γενικά θεωρούνται από όλες τις πλευρές ως ακραίες και ανεπίτρεπτες πράξεις.
@ Ανώνυμος
"Πρόκειται πιστεύω για μία ξεκάθαρη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.Αποτελεί ένα σχέδιο υποβάθμισης της πολιτικής αναζήτησης στην κοινωνία. Η εκάστοτε εξουσία δεν επιθυμεί την πολιτική συζήτηση."
Θα ήθελα να τα πιστέψω όλα αυτά περί οργανωμένου σχεδίου κτλ, δυστυχώς όμως για εμάς, η πολιτική τάξη που έχουμε ούτε πλεκτάνες και συνωμοσίες δεν μπορεί να οργανώσει. Είναι παντελώς ανίκανοι και αδιάβαστοι. Κάποτε θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι το επίπεδο της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλό.
Οι άνθρωποι θέλουν να αποκατασταθούν οικονομικά μέσο της πολιτικής, να διορίσουν συγγενείς και φίλους, και άντε και να το παίξουν επίσημοι σε καμιά παρέλαση.
@ Andrew
"Προς τη μεριά της εξαφάνισης της κρατικής/αστυνομικής αυθαιρεσίας ή προς την πλευρά του βγάλτε το στρατό στο δρόμο να ηρεμήσει η κατάσταση;
Οταν θα γείρει η ζυγαριά προς το 2ο θα δείτε ό,τι θα σταματήσουν οι ταραχές με κάποιο μαγικό τρόπο."
Αυτό είναι το θλιβερό επίπεδο της πολιτικής στην Ελλάδα, στο τέλος οι επιλογές που μας δίνουν είναι αναρχία ή τυραννία.
Αυτό δείχνει την μεγάλη ανωριμότητα του πολιτικού μας πολιτισμού.
Περιοδικά έχουμε προσωπικότητες που ξεχωρίζουν (βλέπε Ελευθ. Βενιζέλος, Κων. Καραμανλής -τον θείο εννοώ φυσικά) αλλά που δυστυχώς παραμένουν οι εξαιρέσεις του κανόνα.
@ Ναυάγιο
"H φύση του εφήβου ΕΙΝΑΙ να αντιδρά εν θερμώ και σαν αγέλη."
Ακριβώς. Και εγώ στην 2α γυμνασίου γράφτηκα στην ΚΝΕ, τον καιρό μάλιστα που έπεφτε το τείχος του Βερολίνου. Προσπαθούσα μόνος μου να βάλω τα τούβλα πίσω στην "θέση" τους.
Πάντως επειδή μου αρέσουν τα πειράματα και για να γίνω και λίγο λαϊκιστής, θα ήθελα να δω πόσοι γονείς θα άφηναν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στα έκτροπα αν η κυβέρνηση πέρναγε νόμο που έλεγε ότι όσοι συλλαμβάνονται σε επεισόδια δεν έχουν ποτέ το δικαίωμα να διοριστούν στο δημόσιο.
Αναταραχή τέλος!!!
Ναπολέων,
η τελευταία σου πρόταση είναι φοβερή. Πάντως εγώ δεν τα βαζω με τους νέους που καταστρέφουν. Από κάποιο μεγαλύτερο έμαθαν και αυτοί να αψηφούν το νόμο. Από τον πατέρα τους που καβαλούσε το πεζοδρόμιο για να παρκάρει, το θείο τους που έχτισε εξοχικό σε καμένη δασική έκταση, τον εφοριακό που τα τσέπωσε από τους γονείς του για να κάνει τα στραβά μάτια, και πάει λέγοντας. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις δε λέει και ο λαός μας? Δε θέλουμε ως Έλληνες βρε αδερφέ να εφαρμόζεται ο νόμος όταν δε μας βολεύει, η μάλλον θέλουμε, αλλά μόνο για τους άλλους.
Δεν υπάρχει κανένα πράγμα πιο επικίνδυνο από έναν ανεκπαίδευτο άνθρωπο ο οποίος από τη μια υποπληρώνεται, κινδυνεύει, δεν έχει τα ψυχικά και γνωστικά εφόδια (εκπαίδευση) να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, και αντί να τον θωρακίσεις σε αυτά τα σημεία, του λες ότι είναι ο "Πραίτωρας" που %^$#ει και δέρνει και τον αμολάς πενόμενο, ανεκπαίδευτο και άξεστο να επιβάλλει την τάξη.
Από την άλλη βέβαια, τα ηλίθια κανάλια τα οποία έπαιζαν Aerosmith και Skorpions τάχαμ νεανική μουσική για την κηδεία του άτυχου παλικαριού, είναι και αυτά ηθικοί αυτουργοί σε αυτό που συμβαίνει.
Το πτώμα του μικρού Αλέξη έχει σκυλευτεί άπειρες φορές τις τελευταίες ώρες. Οι δημοσιογράφοι ορισμένων καναλιών με τις δραματοποιημένες και δήθεν φορτισμένες συναισθηματικά αφηγήσεις τους, όπως και οι άλλοι υποκριτές που προσπαθούν να δηλητηριάσουν χρησιμοποιώντας δήθεν "πολιτικά ορθό" λόγο αποτελούν ένα εσμό πολύ χειρότερο και πολύ πιο επικίνδυνο από τα αφιονισμένα μειράκια ή τους κουκουλοφόρους, ή τους πεινασμένους, ή τους μπάτσους.
Τους εύχομαι να δουν στον ύπνο τους το μικρό Αλέξη να τους κοιτάει με τα αθώα μάτια του τη στιγμή μεταξύ της ζωής και θανάτου που η σφαίρα διαπέρασε την καρδούλα του. Μόνο τότε θα καταλάβουν σε τι βορβορώδη βάθη έχουν ξεπέσει!!!
Βασικά άμα είναι όταν η ΦΙΣ να γίνει κυβέρνηση και να κάνετε τον μπούλη τραπεζίτη, υπουργό δημόσιας τάξης έχετε την ψήφο. Η Ελληνοφρένεια θα κάνει πάρτυ.
Κάτι που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ό,τι τα 2 κόμματα εξουσίας έθρεφαν και συνεχίζουν να θρέφουν αυτή την κατάσταση με τους κουκουλοφόρους. Αποδείξεις και μαρτυρίες υπάρχουν αρκετές ό,τι δουλεύουν σε συνεργασία και με την ανοχή της αστυνομίας. Οι προσοδοθήρες αυτοί της εξουσίας τώρα απλά θα εναλλαχτούν ώστε όντως να πει ο επόμενος ό,τι παρέλαβε καμμένη γη. Και να φέρει περισσότερο κρατισμό για να έχει περισσότερη εξουσία ο ίδιος.
Οι ομοιότητες με τους μαφιόζους που έρχονται σπάνε τα μαγαζιά και μετά έρχονται να σε προστατέψουν είναι εντελώς συμπτωματικές.
Μια και είμαι στο εξωτερικό μου είναι αρκετά δύσκολο να κάνω τους άλλους να πιστεψουν το γιατί γίνονται όλα αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα.
Ναπολέων οι Ελληνες έχουν το κράτος και την κυβέρνηση που τους αξίζει. Ακόμα και τον Λεβέντη να ψήφιζαν για πρωθυπουργό τέτοιο χάος δεν θα δημιουργούσε! Αλλά εφόσον το 80% των Ελλήνων ψηφίζει συνειδητά την κρατική διαφθορά και το υπόλοιπο 17% την εναλλακτική διαφθορά μάλλον πως έχουμε προχωρήσει ένα στάδιο από την εποχή του θείου ΚΚ που ψήφιζαν τα δέντρα και έχουμε πάει στα δίποδα δέντρα.
Αυτό που πρέπει εμείς οι θερμόαιμοι και φανατισμένοι Έλληνες να καταλάβουμε, είναι ότι πριν "ταμπουρωθούμε" πίσω από μια παγιωμένη άποψη που φανατικά υποστηρίζουμε (φτάνοντας πολλές φορές στα άκρα), πρέπει να ψάξουμε, να ενημερωθούμε και κυρίως, να ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ. Το θέμα των τελευταίων γεγονότων είναι εξαιρετικά πολύπλευρο και αν θέλουμε να φτάσουμε σε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Η κοινωνία μας(η οποία σαφέστατα γίνεται όλο και περισσότερο προβληματική) δεν είναι μόνο το κράτος, τα ΜΜΕ, οι κουκουλοφόροι, τα μονοπωλιακά συμφέροντα και οι αόρατοι εχθροί. Είναι και ο καθένας από εμάς.
Ρε εδώ καθόμαστε και τσακωνόμαστε και οι δημοσιογράφοι σταματάνε "για διαφημίσεις" ενώ μπορεί να σπαράζουν από το κλάμα οι φίλοι του άτυχου παιδιού και καίγεται η μισή Αθήνα, τι να λέμε τώρα.
Πάντως ο πούστης ο Κινέζος έδωσε αυτή την περίεργη ευχή:
May you live in interesting times.
Ε, να που εκεί ζούμε...
καλά και τι να πούμε για τον καιροσκόπο τον Κούγια...
Άντε να μην πω καμιά κουβέντα και το ηλίθιο κράτος και με μυνήσουν για προτροπή σε πρόκληση επισοδείων.
Άνθρωποι σαν τον Κούγια είναι χειρότεροι και από τον χειρότερο μπάτσο.
Δημοσίευση σχολίου